Μετάβαση στο περιεχόμενο

gstat

Members
  • Περιεχόμενα

    18
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by gstat

  1. https://news.b2green.gr/30749/υπεν-ναι-στο-αίτημα-της-πομιδα-για-μον-2 Τακτοποιείται από ότι γράφει το ανωτέρω άρθρο το θέμα όπου όμορα διαμερίσματα έχουν εισχωρήσει το ένα στο άλλο.
  2. Θα δώσει λύση η παρούσα ρύθμιση στην λειτουργια των υπηρεσιών δόμησης; Τι δεν γινότανε πριν και τι θα αλλάξει τώρα; Αν κατάλαβα καλά το πνεύμα της ρύθμισης από την μια θέλει γίνεται μια συνεχή αποτύπωση της κατάστασης στις ΥΔΟΜ και από την άλλη δεν επιτρέπει το υπάρχον προσωπικό να φύγει και ενισχύει με κάποιο τρόπο τον ρυθμό πρόσληψης νέου. Με αυτά τα μέτρα αισιοδοξεί να λειτουργήσει το σύστημα ΥΔΟΜ. Οι άνθρωποι ανταποκρίνονται σε κίνητρα. Υπάρχουν επαρκή κίνητρα, πέρα από το χρήμα, στις υπηρεσίες - οργανισμούς αυτούς; Ο σχεδιασμός - κανονιστικές πράξεις κατά πόσο υλοποιούνται; Πόσο σημαντική είναι αυτή η υπηρεσία για όλους μας; Βοηθά η λειτουργία τους ώστε να έχουμε ασφαλή και οργανωμένη δόμηση;
  3. Η λειτουργία ενός οργανισμού δεν μπορεί να αξιολογηθεί από την στιγμή που ο σχεδιασμός και οι "λύσεις" μένουν στα χαρτιά. Τι προβλέπει η νομοθεσία για την σύσταση και την λειτουργία των πολεοδομιών? Αυτά εφαρμόζονται? Γνωρίζει κανείς να απαντήσει?
  4. Ενδιαφέρον πρότζεκτ, αλλά ποιοί υφαίνουν τον μίτο, πώς δηλαδή θα προσαρμόζεται όταν αλλάζει η νομοθεσία από την εφαρμογή της οποίας προκύπτουν οι διαδικασίες; Θα είναι "ο μιτός" μέρος ενός τεχνικού παραρτήματος στην δημοσιεύσει κάθε νομού;
  5. Στην πράξη όμως δεν είναι σίγουρο ότι θα ωφελήσει. Γιατί; Γιατί άλλο από τον ίδιο το μηχανισμό αναδιανομής, που λειτουργεί δυστυχώς ως ο δούρειος ίππος για αναδιανομή υπέρ των λίγων, που βάζουν στην χέρι τα καλύτερα κομμάτια ή διώχνουν από εκεί τους μικρούς καλλιεργητές . Θα μπορούσε διαφορετικά; Προφανώς όταν διασφαλιστεί η αμεροληψία, η προστασία των συμφερόντων των πολλών και η δίκαιη αναδιανομή.
  6. Αν ζούσε ο πατέρας μου, που μου φώναζε όταν άφηνα καμία λάμπα να καίει, ή καμία βρύση ανοιχτή θα μου έλεγε: βλέπεις ρε παιδί μου σε λίγο θα γίνει κ υπουργική απόφαση!
  7. Ανακοινώθηκε ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ των μηχανικών που εργάζονται σε φορείς ΟΤΑ για τις Υπηρεσίες Δόμησης (Υ.ΔΟΜ.) και τα συμβούλια (ΣΥΠΟΘΑ, ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ) μέχρι της 24 Μαρτίου 8.3.2022_koini_anakoinosi_apergia_apoxi.pdf
  8. Ανακοινώθηκε ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ των μηχανικών που εργάζονται σε φορείς ΟΤΑ για τις Υπηρεσίες Δόμησης (Υ.ΔΟΜ.) και τα συμβούλια (ΣΥΠΟΘΑ, ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ) μέχρι της 24 Μαρτίου 8.3.2022_koini_anakoinosi_apergia_apoxi.pdf View full είδηση
  9. Δημήτρη, Τι είδους ιδιωτική διαφορά είναι αυτή? Οι ιδιοκτήτες "ανακαλύπτουν" την διαφορά που έγινε από κατασκευής της πολυκατοικίας. Θα κινηθούν νομικά ο ένας εναντίον του άλλου? Θα κινηθούν νομικά εναντίον του αρχικού πωλητή? Πιάσε το αυγό και κούρευτο!!!
  10. Το άρθρο 98 παρ. 7 είναι συνέχεια της παρ. 5 που ορίζει ότι " 5. Ειδικώς στις περιπτώσεις οριζόντιας ιδιοκτησίας με παραβάσεις που αφορούν την επέκταση αυτής καθ’ ύψος ή κατά πλάτος (οριζόντιας) και την κατάληψη κοινοχρή- στου ή κοινοκτήτου χώρου, είναι δυνατή η υπαγωγή αυτών στον παρόντα, χωρίς τη συναίνεση των λοιπών συνιδιοκτητών, μόνο στις εξής περιπτώσεις:"
  11. Σε ποιο άρθρο; Η μονομερής σύσταση δεν αφορά μόνο κοινόχρηστους ή κοινόκτητους χώρους;
  12. Είμαι κολλημένος στο πρόβλημα που περιγράφεις εδώ και δυο τρείς μήνες. Από την πλευρά του μηχανικού τακτοποιείται το θέμα με την διαμερισμάτωση. Η σύσταση της πολυκατοικίας όμως πως τακτοποιείται???? Το καταστατικό απαιτεί απαρτία και κάποιοι ιδιοκτήτες είναι στο εξωτερικό. Ακυρώνεται η μεταβίβαση ή δίνουμε μια βεβαίωση??? Τα τετραγωνικά είναι μόνο 2, λείπουν!!! SOS
  13. Οι αλεξιπτωτικές διατάξεις που κάνοντας μια αναφορά σε πρότυπα και μια αναφορά ακύρωσης προηγουμένων διατάξεων είναι απόδειξη του τρόπου που δουλεύει η ελληνική πολιτεία. Θέλουν να "σκοράρουν" χωρίς προηγουμένος να μάθουν να παίζουν μπάλα. Μιλάω κυρίως για τον ΕΛΟΤ που ακόμα δεν έχει μεταφράσει (δεν πρόκειται) τα πρότυπα. Ευτυχώς το 12485 σέρνεται στην αγορά αρκετά χρόνια και υπάρχουν έτοιμες τεχνικές λύσεις. "Καταργούμενες Διατάξεις Από την έναρξη ισχύος της παρούσας καταργούνται τα Παραρτήματα Α, Β και Γ της Πυροσβεστικής Διάτα− ξης 3/1981 (Β΄ 20) «Περί λήψεως βασικών μέτρων πυροπροστασίας εις αίθουσας συγκεντρώσεως κοινού», όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με τις Πυροσβεστι− κές Διατάξεις 3α/1981 (Β΄ 538), 3β/1983 (Β΄ 457), 3γ/1995 (Β΄ 717), 3δ/1995 (Β΄ 959) και 14/2014 (Β΄ 2434) καθώς και κάθε άλλη γενική ή ειδική διάταξη που αντίκειται στις διατάξεις της παρούσας"
  14. Οι γραφειοκράτες στην ΕΕ στο τέλος θα μας πουν ότι τα φασόλια θα πρέπει να απαγορευθούν από την διατροφή μας γιατί δεν θα πιάσουμε του στόχους του 20-20- μην χ... . Οπότε όποιοι έλεγαν πως δεν βαριέσαι ας φάμε και φασόλια, θα πρέπει να σκεφτούν κάτι άλλο.... .
  15. "Υπενθυμίζεται ότι για το Μορέα η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων έχει σταματήσει για πάνω από ένα χρόνο την χρηματοδότηση. Μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις, η συμφωνία για επαναχρηματοδότηση του έργου αναμένεται να οριστικοποιηθεί με την καταβολή πρόσθετων χρηματοδοτικών εγγυήσεων συνολικού ύψους 350 εκ. ευρώ του ελληνικού δημοσίου που θα δοθούν κατά την περίοδο λειτουργίας του έργου στην περίπτωση που ο παραχωρησιούχος εμφανίσει αδυναμία εξυπηρέτησης των δανείων λόγω χαμηλών κυκλοφοριακών φόρτων." Γιατί ο παραχωρησιούχος να πληρώσει αν τελικά υπάρχει το δημόσιο που θα τον καλύψει;
  16. Πριν λίγες μέρες γέμισα το ρεζερβουαρ μου σε ένα ελεύθερο πρατήριο, ήταν 1 η ώρα τα ξημερώματα. Υποψιάζομαι ότι ο πρατηριούχος τελικά εκείνη την ώρα δεν σέρβιρε καύσιμα αλλά λάσπη. Μετά από μια μέρα έπαθε βλάβη η αντλία καυσίμων, άλλαξα αντλία αλλά λίγο έλειψε να κάψω και την δεύτερη αφού το σύστημα είχε μπουκώσει και χρειάστηκε να ξαναμπώ συνεργείο για να καθαρίσουν τα σωληνάκια και το φίλτρο. Δεν είναι λογικό ο βενζινάς να πουλάει τόσο καύσιμο όσο αγοράζει; Αν το σύστημα αυτό που περιγράφει το άρθρο το διασφαλίζει αυτό, τότε νομίζω πως θα είναι προς το συμφέρον του καταναλωτή.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.