Jump to content

antloukidis

Core Members
 • Content Count

  2,700
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  14

Everything posted by antloukidis

 1. Ευχαριστώ και σένα nvel! Y.Γ. Δεν το βρίσκετε παράξενο-εξεζητημένο, ένα τέτοιο μηχάνημα στην παρούσα εγκατάσταση του θέματος???
 2. Κόβεις/ξεβιδώνεις τις υπάρχουσες συνδέσεις και ξανασυνδέεις. Άλλωστε έτσι προτείνει και ο κατασκευαστής (κόκκινο βελάκι κάτω)! Μήπως η σύνδεση είναι ήδη έτσι??? Συλλογή συμπυκνωμάτων πώς θα κάνεις??? Κατασκευή σκάφης κάτω από κάθε αερόθερμο ίσως???? Υ.Γ. Αντλία θερμότητας υγραερίου????? Τι είναι αυτό????
 3. Όλα γίνονται....με προϋποθέσεις. Πρέπει να γίνουν τα εξής : Υπολογισμός ψυκτικών φορτίων (κάτι σαν θερμικές απώλειες) Έλεγχος διατομών σωλήνων (αν επαρκούν, γιατί συνήθως οι απαιτούμενες παροχές νερού είναι μεγαλύτερες) Μόνωση σωλήνων (αν δεν είναι μονωμένες) Συνίσταται η παροχή στα αερόθερμα/FCU να γίνεται από την κάτω πλευρά και όχι από την πάνω, όπως στη θέρμανση Θα πρέπει όλα τα αερόθερμα/FCUs να είναι παράλληλα συνδεδεμένα (δεν θα πρέπει να είναι σε σειρά όπως σε μονοσωλήνιο σύστημα) Ίσως (πιθανόν) να χρειαστεί προσθήκη και άλλων FCUs Συλλογή συμπυκνωμάτων από αερόθερμα (αν δεν έχουν τέτοια δυνατότητα, πρέπει να αντικατασταθούν με FCUs) Οι θερμοστάτες των αερόθερμων (αν διατηρηθούν) θα πρέπει να λειτουργούν και σε λειτουργία ψύξης ή να αντικατασταθούν Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης συμπυκνωμάτων από αερόθερμα/FCUs Εγκατάσταση κατάλληλου ψύκτη ή Αντλίας Θερμότητας. Αυτά....βασικά (ίσως να μου ξέφυγε και κάτι άλλο!)
 4. Κάποιος ΕΕ, που φορολογείται σαν μισθωτός. δεν μπορεί να έχει κανένα επαγγελματικό έξοδο (πλήν ΕΦΚΑ που πληρώνει ο εργοδότης). Ότι έξοδο περαστεί στα βιβλία, πρέπει να "αναμορφωθεί" Βενζίνες δεν έχει νόημα να περαστούν σαν έξοδο, αφού ο ΦΠΑ βενζίνης επιβατικού, δεν εκπίπτει σε καμμία περίπτωση.
 5. Δεν ξέρω τι είναι το ABS (εκτός αν μιλάμε για αυτοκίνητα)! 😃 Στην φωτό μοιάζει με PVC!!! Υ.Γ. Ο θείος γκούγκλης ξέρει...
 6. Υδραυλικοί σπουδάζουν σε τεχνικές σχολές. Σε ΑΕΙ δεν υπάρχει σχολή υδραυλικών. Οι μηχανολόγοι μηχανικοί είναι υπεύθυνοι για την επίβλεψη των εργασιών υδραυλικού. (εννοείται και για μελέτες υδραυλικών δικτύων)
 7. Μπορούν να μπούν και τα απλά μονωτικά κοχύλια (χωρίς ραφή), λύνοντας κάποιο εξάρτημα (αν έχουν χρησιμοποιηθεί εξαρτήματα βιδωτά) ή κόβωντας τη σωλήνα σε κάποια σημεία και μετά το πέρασμα της μόνωσης επανένωση με ειδικό εξάρτημα. Ζητήστε μόνωση με πάχος τουλάχιστον 13 χιλ. και να έχει αντοχή στην ηλιακή ακτινοβολία.
 8. Η μόνωση στις πολυστρωματικές σωλήνες, μπορεί πολύ εύκολα να μπει ακόμα και τώρα!
 9. Δεν συμφωνώ! Χρειάζεται και για τις παγωνιές του χειμώνα (που είναι λίγες αλλά υπαρκτές) αλλά και για τον ήλιο του καλοκαιριού και του χειμώνα (που έχουμε μπόλικο!)
 10. Ας δοκιμάσει να συνδέσει πρόχειρα την παροχή νερού (ή πεπιεσμένου αέρα) ανάποδα. (από το μπάνιο)! Πάντως, από ότι κατάλαβα το δίκτυο είναι κατασκευασμένο από σιδηροσωλήνες, και αν έχει σκουριάσει και θρυματίζεται...αυτό συμβαίνει παντού σε όλο το μήκος του. Αν αποφύγετε την εγκατάσταση νέου δικτύου τώρα, μάλλον θα είναι για λίγο χρόνο....
 11. Μάλλον ο υδραυλικός ξέχασε να κάνει κάποια σύνδεση! Τον καλείτε να το φτιάξει!
 12. Στην ΔΟΥ υποβάλεις ηλεκτρονικά κάθε τρίμηνο, κατάσταση με όλα τα συμφωνητικά που έχεις υπογράψει. (λεπτομέρεις βρίσκεις με ένα απλό googlάρισμα) Φιλική διαπίστωση & συμβουλή : Επειδή διαπιστώνω ότι οι απορίες σου είναι σωστές μεν αλλά κατηγορίας ..."νηπιαγωγείου", φιλικά σε συμβουλεύω να συνεργαστείς με λογιστή, καθώς υπάρχουν στο ελεύθερο επάγγελμα άπειρες "πεπονόφλουδες, μπανανόφλουδες κλπ", που κοστίζουν πολύ περισσότερο από την αμοιβή του λογιστή. Υ.Γ. Ζητώ συγνώμη αν σε προσέβαλα, αλλά δεν είχα καμμία τέτοια πρόθεση!
 13. Να όμως που ρωτάτε μηχανικούς! Όμως κανείς μηχανικός δεν μπορεί να σας απαντήσει αν δεν δεί, μετρήσει, πιάσει μολύβι, χαρτί, υπολογιστή κλπ (και αν δεν πάρει και μερικά χιλιάρικα!!!😃 για αμοιβή) Ο υδραυλικός (θα φανεί ότι) το κάνει δωρεάν, αλλά με τη μέθοδο δοκίμασε-άλλαξε και ...αν έχεις τύχη διάβαινε! Πληροφοριακά, το σύστημά σας είναι μονοσωλήνιο και όχι δισωλήνιο, και το μονοσωλήνιο είναι που, οπωσδήποτε θέλει όλα τα παραπάνω. Η μάρκα των σωμάτων δεν παίζει ρόλο, αλλά η απόδοση, που λέει ο κατασκευαστής Υ.Γ. Πιστεύω ότι είναι αρκετά ορατός ο smiley... μετά τα χιλιάρικα!!!
 14. Ναι....από Οκτώβρη 2019. Κρατάω μικρό καλάθι πάντα! (έχουμε να πληρώσουμε και Rafal....μη το ξεχνάμε!)
 15. Φέτααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααα............ Όταν τη ξαναϋπολογίσουν θα ...ενημερώσω! (για την ώρα είμαι σε φάση προετοιμασίας ένστασης)
 16. 1301,29 μικτά, 1118 καθαρά (υπολογισμένη με ποσοστό αναπλήρωσης Κατρούγκαλου... και όχι Βρούτση!!!)
 17. Υπάρχει και η κοινή λογική... Κάποιος συνιδιοκτήτης που πιθανόν δεν συμφωνεί, θα βρεθεί συνιδιοκτήτης σε οικοδομή (θετικό για αυτόν), αλλά και συνυπεύθυνος για οποιαδήποτε υποχρέωση, πιθανή παρανομία κλπ. (σίγουρα πολύ αρνητικό για αυτόν)!
 18. Δεν είναι η οικονομία το μοναδικό κριτήριο (αμφιλεγόμενο και αυτό).... Δεν μου αρέσει το συχνό κουβάλημα - αλλαγή φυαλών... Αν πρόκειται για μεγάλη δεξαμενή, με τρομάζει η πολύ πιθανή παράλειψη συντήρησης των συστημάτων ασφαλείας σε συνδυασμό με τον αυξημένο κίνδυνο σοβαρού ατυχήματος... (σε σχέση με το πετρέλαιο, που είναι πρακτικά ακίνδυνο)!
 19. Μεταξύ υγραερίου και πετρελαίου θα πρότεινα πετρέλαιο. Σκεφτείτε και αντλία θερμότητας.
 20. Φίλοι μου, χωρίς να ξέρω λεπτομέρειες για κανένα από τους παρόντες συνομιλητές, θα σας πω την προσωπική μου άποψη. Είμαι 63 χρονών και ας πούμε ότι τώρα αντέχω-μπορώ να κουβαλάω και να αλλάζω μπουκάλες υγραερίου στο μπαλκόνι. Για πόσο καιρό ακόμα θα είμαι ικανός-πρόθυμος να το κάνω (με κρύο, βροχή, άνεμο, νύχτα, χιόνι κλπ) ???? Σκεφτείτε - μεταφέρετε στο εαυτό σας, αυτή την απορία μου!
 21. Χωρίς μέτρηση, πιστεύω είναι ένα κακό παιχνίδι πιθανοτήτων.... Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί την ηλεκτρική συνέχεια της μπετόβεργας, από τα θεμέλια μέχρι την ταράτσα.
 22. Ο ηλεκτρολέβητας, που σκέφτεστε, δεν έχει κανένα απολύτως πλεονέκτημα έναντι των καλοριφέρ λαδιού που χρησιμοποιείτε. Μπορείτε να εγκαταστήσετε Αντλία θερμότητας, με σημαντικά μειωμένη κατανάλωση ρεύματος (ίσως περισσότερο από 60% μείωση) αλλά με σημαντικό κόστος εγκατάστασης. Συμβουλευθείτε μηχανολόγο μηχανικό της περιοχής σας για περισσότερες λεπτομέρειες και την απαραίτητη μελέτη, αν το αποφασίσετε τελικά.
 23. Συνοψίζοντας και συμφωνόντας απόλυτα με τον συνάδελφο Σταύρο, προτείνω, αν τελικά απαιτηθεί αλλαγή παροχής, να επιλέξεις τριφασική (δεν υπάρχει κανένα σημαντικό μειονέκτημα αλλά πολλά πλεονεκτήματα)
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.