Jump to content

antloukidis

Core Members
 • Content Count

  2,512
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  14

Everything posted by antloukidis

 1. Αίτηση είχα κάνει, αλλά δεν έχει γίνει ακόμα τίποτα.
 2. Καθόλου overkill....το αντίθετο λέω! Με την Α.Θ. μπορείτε να έχετε κλιματισμό σε όλο το σπίτι!
 3. Δεν πειράζεις σιφώνια . Σηκώνεις μόνο τη σχάρα απορροής. Απλά κολλάς πλακάκια πάνω στα υπάρχοντα. Οι ρήσεις, στην ντουσιέρα μπορούν να γίνουν μόνο με την κόλλα. Καλό είναι να γίνουν κάποιες "χαρακιές" με τον τροχό στα υπάρχοντα πλακάκια (ξέρουν οι πλακάδες) Το σκαλοπάτι στην ντουσιέρα, μπορεί να γίνει με διαφορετικό χρώμα πλακάκι, για να φαίνεται καλύτερα. ΄Μια, ιδέα για καλύτερη εμφάνιση, να γίνει το σκαλί σαν κορνίζα εξωτερικά από όλη την ντουσιέρα (να συνεχίζει και έξω από το τζάμι).
 4. Νέα πλακάκια, πάνω στα υπάρχοντα. Μέσα στην ντουσιέρα μόνο (με δημιουργία μικρού σκαλοπατιού) ή σε όλο το μπάνιο αν δεν θέλουμε σκαλί!
 5. Ποιότητα καλύτερη, πάντα υπάρχει, αλλά παίζει ρόλο το οικονομικό. ΄Ομως, για να το πώ με παράδειγμα, τι να σας κάνει μία Ρόλς Ρόϊς αν θέλετε να κουβαλήσετε ένα φορτίο 1 τόνου. Είναι απαραίτητη μία μελέτη θερμικών απωλειών, όπως προείπα, και αυτό είναι δουλειά μηχανολόγου μηχανικού. Άλλωστε οι μελέτες επιδοτούνται και αυτές. Είναι μέγα λάθος η έλλειψη μηχανολόγου σε τέτοιας έκτασης επέμβαση.
 6. Απάντησα στο άλλο θέμα σου, πριν να δω αυτό. Δυνατόν ....είναι (μέχρι να γίνει ένας σεισμός), και γιαυτό είναι και τελείως λάθος !
 7. Ο τοίχος πόσο πάχος έχει ???? (έμεινε τίποτα ???) Η σωλήνα πρέπει να είναι 100άρα και όχι 90άρα. Έχει κλίση ????? (περίπου 2 - 3% ) Άσχετα με το πόσο αργά ή γρήγορα θα βουλώσει, κάποτε μπορεί να βουλώσει. Πρέπει να προβλεφτεί τάπα καθαρισμού.
 8. Μελέτη θερμικών απωλειών είναι απαραίτητη, πριν από όλα τα άλλα, και αυτή την κάνει μηχανολόγος μηχανικός. Ο μηχανολόγος επίσης θα ελέγξει και τα θερμαντικά σώματα ή τα FCU που πρέπει να εγκατασταθούν, αν θέλετε και ψύξη. Αφού γίνει η μελέτη θερμικών απωλειών, θα πρέπει να ελεγχθεί αν η απόδοση της Α.Θ. (όχι η ονομαστική, αλλά σε συνθήκες της πιό κρύας μέρας στην περιοχή σας), καλύπτει της απαιτήσεις του σπιτιού σας.
 9. Την ένσταση την έκανα πριν την πληρωμή. Σήμερα έλαβα απάντηση απορριπτική. Το ρεζουμέ είναι ότι μετά τον Ν. 3863/10 & Ν.3996/11 που έλεγαν για το ΗΑΕ την ημέρα της αίτησης (άρα το 2013 η αίτηση, 26,18€ το ΗΑΕ), το 2012 βγήκε ο Ν. 4052/12, αρ.138, περ.Ι, που λέει ότι ο υπολογισμός γίνεται με το ΗΑΕ της 31/12/2011 που είναι 33,57€. Με τις υγείες μου/μας._
 10. Συνάδελφε ΝΙΚALEX η ένστασή μου δεν έχει απαντηθεί ακόμα. Κατόπιν συμβουλής όμως γνωστού εργατολόγου και συμμαθητού μου από το λύκειο, πλήρωσα το συνολικό ποσό που ζήτησαν, για να μη χάσω την έκπτωση. Όταν απαντήσουν στην ένσταση, αναλόγως θα πράξω, και εννοείται, θα ενημερώσω. Συνάδελφε TASOS P. ναι το ποσό είναι για 60 μήνες. Υ.Γ. Τα ανωτέρω είναι παράθεση δικού μου post και όχι του συναδέλφου NIKALEX!
 11. Δεν υπάρχει νόμος που να σε υποχρεώνει! Τεχνικά : Σίγουρα καλό και σωστό (αυτό που λέει ο maneni) Οικονομικά : Παίζει κάτι σαν ... λαχείο (θα πέσει κεραυνός ή όχι???) Συμπέρασμα : Διαλέγεις και προχωράς!
 12. Για τα νομικά, όπως σας είπε και ο tetris, συμβουλευτείτε δικηγόρο (δείτε και τον κανονισμό της πολυκατοικίας) Για την, πολύ ακραία και σπάνια περίπτωση έκρηξης, σίγουρα ο ανοικτός χώρος είναι πολύ καλύτερος του κλειστού, όπως επίσης και η εγκατάσταση στην ταράτσα από το μπαλκόνι από κάτω σας.
 13. Κατ' αρχάς, ηρέμησε! Μάλλον για υγραέριο (κοινώς Πετρογκάζ ) πρόκειται! Πολλοί το έχουν και μέσα στο σπίτι τους (κουζίνα, σόμπες κλπ)!
 14. Σίγουρα μπορείς και πρέπει. Βέβαια αν έχεις μπροστά σου στρατιωτικές υποχρεώσεις είναι μειονέκτημα. Κατά τα άλλα, όπως σου είπα, φαίνεται και από τις ζητήσεις "βιομηχανικές πωλήσεις" ότι το κυρίως ζητούμενο είναι οι πωλήσεις καθώς με το "βιομηχανικές" δεν προσδιορίζουν το προϊόν που θα πουλάς (μπορεί να είναι οτιδήποτε, άρα οι τεχνικές γνώσεις είναι τελείως αόριστες και δεν τους ενδιαφέρει αν τις έχεις). Έτσι ξεκίνησα και γω, με απλή αγγελία εφημερίδας, χωρίς γνωριμία και μετά 10 χρόνια σπουδών, λόγω διαφόρων άσχετων εργασιών στη διάρκεια των σπουδών μου. Αυτό που έχει σημασία είναι ένα καλό βιογραφικό, όσο (και αν) γίνεται προσαρμοσμένο στον παραλήπτη, και καλή παρουσία στο interview, εφόσον σε καλέσουν. Καλή επιτυχία!
 15. Ίσως η λύση είναι "δίπλα" και δεν την βλέπουμε! Τι εννοώ? Οι περισσότεροι γνωρίζουμε τον Τέσλα και τα πειράματά του! Όλοι ξέρουμε ότι υπάρχουν πλέον κινητά τηλέφωνα που φορτίζονται ασύρματα! Τι θα λέγατε αν τα ηλ. αυτοκίνητα τροφοδοτούνται ασύρματα εν κινήσει στις κύριες αρτηρίες και έχουν κάποια μικρή μπαταρία για να κινηθούν μικροαποστάσεις στους μικρούς δρόμους χωρίς δίκτυο τροφοδοσίας? Ο τρόπος πληρωμής? Με ενσωματωμένο μετρητή ενέργειας πάνω σε κάθε αυτοκίνητο!
 16. δείτε το συνημμένο fc66002953.pdf
 17. Ο καλός μηχανικός πωλήσεων πρέπει να συνδυάζει πολύ καλή εξειδικευμένη γνώση των ειδών που πουλάει, αλλά και εμπορικές ικανότητες. Οι τεχνικές γνώσεις αποκτώνται μετά από εξειδικευμένα σεμινάρια που προσφέρουν οι εταιρείες αλλά και από εμπειρία. Οι εμπορικές ικανότητες είναι επίσης κάτι που μαθαίνει κάποιος αλλά πρέπει να διαθέτει και κάποιο έμφυτο ταλέντο. Συνήθως στις εμπορικές εταιρίες, πρωτεύοντα λόγο εξέλιξης έχουν οι εμπορικές ικανότητες και δευτερευόντως οι τεχνικές γνώσεις. Προσωπικά, όχι μόνο δεν διαθέτω εμπορικό ταλέντο, αλλά μάλλον απεχθάνομαι τις ικανότητες αυτές. Έτσι, παρότι τεχνικά μπορώ να πώ ότι έφτασα κοντά στην κορυφή του αντικειμένου που ασχολήθηκα, δεν είμαι και τόσο υπερήφανος από την επαγγελματική μου εξέλιξη.
 18. Χμμμ....Funk Oil ε ??? Καλόοοοο!!! Δες την υπογραφή μου
 19. Μία μικρή διευκρίνιση, προς άρση παρεξηγήσεων. FCU (fan coil unit) είναι το εσωτερικό μηχάνημα των αποκαλούμενων "air-condition" (split units), FCU είναι και τα εσωτερικά μηχανήματα των Α.Θ. αέρα-νερού. Η μόνη τους διαφορά είναι ότι στα πρώτα κυκλοφορεί στο εσωτερικό τους φρέον, ενώ στα δεύτερα νερό. Σε εμφάνιση και απόδοση δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ τους, και βέβαια υπάρχουν δαπέδου, τοίχου και οροφής και στις δύο περιπτώσεις. Επιλέγουμε σε κάθε περίπτωση ότι μας εξυπηρετεί καλύτερα, αναλόγως του χώρου μας.
 20. Η μόνη πιθανή αιτία είναι όντως η διαρροή νερού. Δεν υπάρχει άλλη αιτία. Όμως η διαρροή δεν είναι απαραίτητο να συμβαίνει στο λέβητα. Μπορεί να είναι σε κάποιο σημείο του δικτύου (που δεν φαίνεται άμεσα) ή σε κάποιο θερμαντικό σώμα. Θα πρέπει να ψάξετε μόνος σας για έμπειρο υδραυλικό, καθώς από το φόρουμ αυτό, ακόμα και αν γνωρίζουμε κάποιον, δεν επιτρέπεται να σας τον προτείνουμε.
 21. ....παίζει επίσης, αν κερδίσεις και πιθανότερο από όλα, να σου πεί η γιαγιά από κάτω: Αγόρι μου έχεις δίκηο, αλλά το μόνο που μπορώ είναι να σου κάνω δώρο την ομπρέλα του μακαρίτη! Κοινώς ...ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος!
 22. Το έντυπο της πολεοδομίας αναφέρεται σε εγκατάσταση λέβητα φυσικού αερίου, ενώ εσείς μιλάτε για υγραέριο. Σίγουρα δεν καλύπτεστε από αυτό το έγγραφο.....
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.