Jump to content

antloukidis

Core Members
 • Posts

  3,533
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  23

Everything posted by antloukidis

 1. Εμπειρία πρόσφατη δεν έχω. Όμως γνωρίζω ότι η μελέτη που γίνεται σε κάθε αίτηση επαύξησης, από τους μηχανικούς του ΔΕΔΔΗΕ, παίρνει υπόψη την επάρκεια του Μ/Σ και του δικτύου της περιοχής, την απόσταση κολώνας - μετρητή κλπ. Δεν είναι λοιπόν μία στάνταρ χρέωση, γιατί αν ήταν έτσι, δεν θα χρειαζόταν μελέτη...
 2. Τον μάταιο κόσμο δεν τον εγκατέλειψα ακόμα... αλλά σύνταξη πήρα! Υπάρχουν ακόμα κάποιοι ενεργοί... ( έχω φίλους)
 3. 1. Καθώς μία ΑΘ αέρα νερού μπορεί από μόνη της να καλύψει ψύξη, θέρμανση και ΖΝΧ θα την επέλεγα όχι μόνο λόγω κόστους αλλά και λόγω ύπαρξης μόνο ενός μηχανήματος εξωτερικά. 2. Μελέτη θερμικών απωλειών και ψυκτικών φορτίων, για επιλογή ΑΘ, θα ζήταγα όχι απλά για τις εσωτερικές θερμοκρασίες που ορίζει ο ΚΕΝΑΚ αλλά για 22-23 οC χειμώνα καλοκαίρι. 3. Όλες τις ανωτέρω μελέτες και των ΦΒ, αν και έχει δικαίωμα να τις κάνει ο ίδιος HM, καλό είναι να γίνουν από μηχανικούς που ασχολούνται με αυτά τα αντικείμενα, καθώς κανείς δεν είναι παντογνώστης. 4. Στον υπολογισμό του μεγέθους ΦΒ καλό είναι να ληφθεί υπόψη και φόρτιση αυτοκινήτου, οπότε εκτιμώ τελείως χοντρικά, ότι θα πρέπει να μπεί το μέγιστο επιτρεπτό ΦΒ, δηλαδή περίπου 10 KWp.
 4. Αφού δεν έχει γίνει διακοπή... ή το ξέχασαν από τη ΔΕΗ (απίθανο), ή κάποιος πληρώνει το ρεύμα που καίτε! Μη το ψάχνετε... 😃 Υ.Γ. Αστείο ήταν... ψάχτε το γιατί η ΔΕΗ δεν αστιεύεται ...και δεν χαρίζει τίποτα!
 5. Κατ αρχάς το εργοταξιακό δεν θα γίνει οικιακό αλλά θα παραμείνει για τα υπόλοιπα διαμερίσματα. Εσείς θα πάρετε καινούργια δική σας παροχή. Θα πάρετε την σχετική δήλωση από τον ηλεκτρολόγο που έκανε την εγκατάσταση στο διαμέρισμά σας και θα μιλήσετε με τον επιβλέποντα μηχανικό (συνήθως είναι πολιτικός μηχ.) και αυτός θα κάνει τις απαραίτητες ενέργειες με πολεοδομία κλπ. και θα σας κατευθύνει.
 6. Αν λειτουργούν και σε ψύξη, είναι προτιμότερο η προσαγωγή να είναι κάτω, καθώς το νερό θερμαινόμενο ελαφραίνει άρα ανεβαίνει προς τα πάνω (το αντίθετο από ότι συμβαίνει στη θέρμανση). Καθώς η ψύξη του χώρου είναι πιό δύσκολη από τη θέρμανση, προτιμάται η σύνδεση που διευκολύνει την ψύξη και γι αυτό προτείνεται από τον κατασκευαστή.
 7. Δεν βλέπω κανένα λόγο που να απαγορεύεται. Σε κάθε περίπτωση το Β' ΠΕΑ μπορεί να βγεί μόλις γίνει η 7άρα μόνωση.... και η 3άρα να γίνει μετά...., οπότε δεν θα τη δεί ο επιθεωρητής! (ίσως την περιγράψει στο σενάριο!)
 8. Στη σημερινή συνεδρίαση του ΣΤΕ (7 μέλη + 1 σύμβουλος) ζητήθηκε από τον ΕΦΚΑ αναβολή καθώς ο δικηγόρος τους είχε άλλο ποινικό δικαστήριο, και ο σύμβουλος του ΕΦΚΑ από το υπουργείο Εργασίας ήταν άρρωστος. Η δικηγόρος του υπουργείου Εργασίας δικαιολογήθηκε ότι η υπόθεση είναι πολύ σοβαρή (και προφανώς δύσκολη η αντιμετώπιση του πολύ εμπεριστατωμένου δικού μας υπομνήματος) και γι αυτό είναι απαραίτητη η προετοιμασία και παρουσία του συμβούλου τους. Έγινε δεκτό το αίτημά τους και πήραμε αναβολή σύντομη !!!... για την πρώτη επόμενη 7μελή συνεδρίαση, που θα γίνει την 12η Ιουνίου 2023. Σύμφωνα με τον δικηγόρο μας, δεν πρόκειται να δοθεί άλλη αναβολή. Είδομεν.... Και η σχετική ανάρτηση στο site του ΜΗΝ... https://mhn2020.gr/τελευταια-νεα-για-την-πιλοτικη-μασ-δικ/
 9. Με χτεσινό email από την νομική εταιρία που μας εκπροσωπεί, ενημερωθήκαμε ότι η υπόθεσή μας θα συζητηθεί κανονικά στο ΣΤΕ, την προσεχή Δευτέρα 24 Απριλίου. Η παρουσία όλων μας κρίνεται σημαντική!
 10. Οι μπαταρίες προσφέρουν κάποια μείωση των ρυθμιζόμενων χρεώσεων. Προσφέρουν και κάποια χρόνο ηλεκτροδότησης, σε περιπτώσεις διακοπών ρεύματος.... Δεν νομίζω ότι κάνουν απόσβεση του κόστους αγοράς τους, σε καμμία περίπτωση. Αφού βέβαια με την επιδότηση είναι δωρεάν ή σχεδόν δωρεάν.... τις βάζουμε και όσο αντέξουν. Ίσως στις επόμενες εκλογές δώσουν επιδότηση για αντικατάσταση....
 11. Πιστεύω ότι μετρήσεις αυτού του τύπου δεν οδηγούν σε χρήσιμα συμπεράσματα, καθώς 2 εντελώς ίδια σπίτια στην ίδια περιοχή δίπλα το ένα στο άλλο, μπορεί να βγάλουν διαφορετικά αποτελέσματα ανάλογα με το setpoint θερμοκρασίας και πιθανό χρονοπρόγραμμα ρυθμίσεων, τις παραμέτρους ρύθμισης της Α.Θ., τον τύπο και τον κατασκευαστή της Α.Θ., τις συνήθειες του κατοίκου (π.χ. πόσες φορές ανοίγει την εξώπόρτα και τα παράθυρα και για πόση ώρα, αν εκείνη την ώρα φύσαγε και από πού κλπ κλπ). Άρα κάποια νούμερα καταναλώσεων, για σύγκριση ανόμοιων κατοικιών σε διαφορετικές περιοχές κλπ, καταλαβαίνετε τι αξία μπορεί να έχουν. Γνώμη μου είναι ότι, πρέπει να εμπιστευόμαστε τις μετρήσεις, τα διαγράμματα και τα συμπεράσματα του ΕΜΠ, που δείχνουν καθαρά την υπεροχή των Α.Θ. σε καταναλώσεις.
 12. Αν δείξεις ΦΒ στο ΠΕΑ ενώ δεν υπάρχουν, το ΠΕΑ είναι λάθος και συ είναι πιθανό να έχεις κυρώσεις. Μπορείς, αν θέλεις, να δείξεις τα ΦΒ στο σενάριο.
 13. Mε το netmetering δεν πουλάμε τίποτα. Η περίσσεια πάει στο δίκτυο και συμψηφίζεται με την ενέργεια που παίρνουμε, όταν τα ΦΒ δεν παράγουν.
 14. Όντως ο σύλλογος λειτουργεί κανονικά και αγωνίζεται... Ο ρυθμός λειτουργίας.... αναγκαστικά προσαρμόζεται με τον ...γνωστό ρυθμό των ελληνικών δικαστηρίων! Δείτε και αυτό...
 15. Τελευταία ενημέρωση για την πιλοτική δίκη στο ΣΤΕ. (από την δικηγόρο που ασχολείται με την υπόθεσή μας) Καλό μήνα σε όλους Σας ενημερώνουμε ότι η συζήτηση της αγωγής σας ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας (Τμήμα Α - Επταμελής Σύνθεση – Πιλοτική Δίκη) αναβλήθηκε οίκοθεν για τη δικάσιμο της 24.04.2023, ημέρα Δευτέρα. Η σύντομη αναβολή, την οποία αποφάσισε να χορηγήσει ο Εισηγητής της υπόθεσης, πιθανολογούμε ότι έλαβε χώρα προκειμένου να προσκομιστούν συμπληρωματικά στοιχεία από τον e-ΕΦΚΑ επί των αγωγικών ισχυρισμών μας και των σημαντικότατων επιχειρημάτων που διαλαμβάνονται στην ήδη κατατεθείσα ενώπιον του Δικαστηρίου «Μελέτη για την Ειδική Προσαύξηση των Μηχανικών του τ. ΤΣΜΕΔΕ». Οι ήδη υπάρχουσες απόψεις της Διοίκησης, ενδεχόμενα, δεν καλύπτουν το Δικαστήριο. Σε κάθε περίπτωση, θα επιχειρήσουμε επαφή με τον Εισηγητή για να πληροφορηθούμε τον ακριβή λόγο της αναβολής. Με εκτίμηση, Παναγιώτα Τέρπου Δικηγόρος ΜΔΕ Δημοσίου Δικαίου
 16. Η νέα (σχετικά) τεχνολογία inverter, είναι χοντρικά αυτή που κάνει τους συμπιεστές των κλιματιστικών να δουλεύουν όχι ON-OFF, αλλά να προσαρμόζουν την απόδοσή τους ανάλογα με τη ζήτηση, προσφέροντας αρκετά πλεονεκτήματα. Η μάρκα που αναφέρεις, προφανώς εκμεταλλευόμενη την αμάθεια του κόσμου, παραφράζει την λέξη "inverter" με παρόμοια σε μη γνωρίζοντες αγγλικά και προσφέρει κλιματιστικά ίσως ....μη inverter, σε κάποιους που δεν το πολυψάχνουν (αφού το γράφει στο όνομα!!!, ...όπως νομίζουν)
 17. Έμεινε η ξυλεία, πριν την τοποθέτηση, για κάποια 24ωρα στο χώρο, για να εγκλιματιστεί??? Αφέθηκε αρμός διαστολής περιμετρικά από τους τοίχους??? Αφυγραντή χρησιμοποιείτε ?
 18. ...και να (θα) κοιμάσαι αργά! Ξεχνάς προγραμματισμό προσωπικής ζωής και (αν είσαι σε σχέση....), ίσως να μη είσαι για πολύ! Αφού περάσεις όμως την αρχική δοκιμασία, θα αποκτήσεις ...κοχόνες μεγάλου βάρους!!!
 19. Γενικά όταν υπάρχει πρόβλημα στο πιό απομακρυσμένο σώμα, είναι συνήθως πρόβλημα κακού ballancing. Η λύση είναι μικρό στραγγάλισμα των βανών σε όλα τα σώματα (πλην του απομακρυσμένου)
 20. Πρέπει να προσαρμοστούμε άμεσα στη νέα πραγματικότητα. Ο νέος νόμος αφαίρεσε επ. δικαιώματα από ΠΜ, που κακώς είχαν καθώς το τεχνικό υπόβαθρό τους δεν τα υποστηρίζει, και τα έδωσε σε μας δικαίως (πάντα τα είχαμε αλλά ...παρέα με όλους!!!) Αλλά εμείς.... αγρόν αγοράζουμε! Απέχοντας από την οικοδομή, όπως παληά, πώς θα αποκτήσουμε εμπειρία και ικανότητα να επιβάλουμε τα απαραίτητα για τα ΗΜ???
 21. Συνάδελφε σε αυτό φταίμε αποκλειστικά εμείς οι ΜΜ !!! Γιατί δεν το απαιτήσαμε στην διάρκεια του σχεδιασμού από τον συνάδελφο ΠΜ ή ΑΜ ??? Σου έχει τύχει shaft 20x20 που άνετα περνάνε (ζωγραφισμένες με ψιλή γραμμή), καμμιά 20αριά γραμμές (σωλήνες και καλώδια) ??? Κάναμε πραγματική επίβλεψη στην κατασκευή ή ...απλά υπογράψαμε για τυπικούς λόγους???
 22. Μάλλον δεν έχετε καταλάβει τι είναι το FCU. Είτε βάλετε splitάκια είτε VRV είτε ΑΘ θα έχετε μηχανήματα μέσα στο σπίτι που είναι τα FCU, που είναι ο μοναδικός τρόπος να έχετε ψύξη. Αυτά μπορούν να είναι και κρυφά σε ψευδοροφές ή έπιπλα ή εμφανή. Η φθηνότερη λύση σε εγκατάσταση και συντήρηση είναι τα FCU με ΑΘ χωρίς κανένα απολύτως μειονέκτημα απόδοσης ή εμφάνισης
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.