Μετάβαση στο περιεχόμενο

georgegaleos

Core Members
 • Περιεχόμενα

  5.310
 • Εντάχθηκε

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Days Won

  101

Everything posted by georgegaleos

 1. Κατεβάστε τα ειδοποιητήρια από εδώ: http://www.eteaep.gov.gr/web/ ή από απευθείας από εδώ: https://www.idika.org.gr/EteaepServices/ μπαίνουμε πλέον για να εκτυπώνουμε τα ειδοποιητήρια εισφορών ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥ & ΕΦΑΠΑΞ. View full είδηση
 2. Απαντώντας στο ερώτημα του @karanus που γράφει: να πω ότι έχεις όλη την πληροφορία που χρειάζεσαι εδώ και μάλιστα με τύπους (με τον τρόπο που τοποθετήθηκα σε αυτό που ρωτάς) που μπορείς να τους εφαρμόσεις στα δεδομένα σου που δεν γνωρίζω (διότι το ερώτημα όπως το θέτεις είναι πάρα πολύ γενικό) για να σου απαντήσω χοντρικά, διότι μπορεί να σου πω κάτι τελείως λάθος, διότι δεν γνωρίζω τα έξοδά σου και ξεχωριστά τις καταβληθείσες εισφορές, τα τεκμήρια που έχεις, αν έχεις κεφάλαιο προηγουμένων ετών που μπορείς να αναλώσεις για να καλύψεις τα τεκμήρια κλπ κλπ κλπ οπότε θα προτιμούσα να μην τοποθετηθώ. Ειλικρινά σχώρα με !!!!! Αλλά όπως σου είπα έχεις όλη την πληροφορία ως λογική για να το δεις-ελέγξεις .... πόσο μάλλον που ήδη την εντόπισες και εσύ την ...λογική... με το να ρωτάς αν υπάρχει κάποιο excelάκι ....όχι δεν έχω, απλά ανοίγω ένα ecxel ή σε μία κολλά χαρτί βάζω τα δεδομένα που θέλω ή που ήδη έχω και κάνω τις πράξεις.
 3. Τα Α=2.000€/μήνα του παραδείγματός μου είναι το ασφαλιστέο εισόδημα, οπότε δεν μπορώ να ξέρω τι "τζιράρει", για αυτό έγραψα και "ασφαλιστέο εισόδημα". Οπότε αν το θέλουμε με πιο ακρίβεια το ασφαλιστέο εισόδημα Α, είναι: Α = [(Φορολογητέα καθαρά κέρδη έτους 20ΧΧ)+ (καταβλητέες εισφορές έτους 20ΧΧ) - (για μέχρι και 31/12/2020 την μείωση της §1, άρθρο 98, ν.4387/2016)] (Φορολογητέα καθαρά κέρδη έτους 20ΧΧ) = (Ακαθάριστα έσοδα=τζίρος έτους 20ΧΧ) - (εκπιπτόμενες δαπάνες έτους 20ΧΧ) Στις "Εκπτιπτόμενες δαπάνες", μεταξύ των άλλων δαπανών που εκπίπτουν, συμπεριλαμβάνονται και οι ταμειακές καταβολές των ασφαλιστικών εισφορών που έγιναν στο έτος 20ΧΧ. Και μια διόρθωση, συντελεστής φορολογίας 26% έχει καταργηθεί πάψει να ισχύει από το 2013, όπως και να 'χει σήμερα αυτός που ισχύει μέχρι και τα 20.000€ είναι 22% Σε γενικές γραμμές, ναι συμφωνώ, είναι μία (άτιμη) μοιρασιά με έναν συνεταίρο που έχει τον κύριο "λόγο" αλλά κάθεται-δεν προσφέρει...όμως ορίζει την μοιρασιά κατά πως τον συμφέρει. Και κλείνω εδώ το Offtopic διότι θεωρώ ότι είμαστε εκτός και πλέον έχουμε αρχίσει να μιλάμε για το φορολογικό μέρος.
 4. @laxanos, καλημέρα, Θα σου γράψω τι ίσχυε και τι ισχύει και ένα παράδειγμα (χωρίς να εκφέρω γνώμη-κριτική ή κάποια θέση μου, απλά καθαρά τι ίσχυε, τι ισχύει και αποτελέσματα). Ίσχυε: Εισφορά Α = (ΕΦΚΑ) + (ΕΤΕΑΕΠ) = ΕΦΚΑ= (Ασφαλιστέο εισόδημα / 12)x(20,00+6,95)% ΕΤΕΑΕΠ = (Ασφαλιστέο εισόδημα / 12)x(7,00+4,00)% Οπότε αν ΤΟΤΕ υποθετικά πληρώναμε ή ΤΩΡΑ πληρώναμε (χωρίς υποθετικά να είχαν αλλάξει τα δεδομένα των ποσοστών και των ποσών επί των οποίων εφαρμόζονται) ΕΦΚΑ και ΕΤΕΑΠ ως ποσοστά έχουμε = 37,95% Ισχύει: Εισφορά Β = (ΕΦΚΑ) + (ΕΤΕΑΕΠ) = ΕΦΚΑ= (Ασφαλιστέο εισόδημα / 12)x(13,33+6,95)% ΕΤΕΑΕΠ = (μισθός αγάμου)x(7,00+4,00)% Οπότε αν ΤΩΡΑ υποθετικά πληρώσουμε και ΕΦΚΑ και ΕΤΕΑΠ ως ποσοστά έχουμε = 31,28% Άρα έχουμε: στο τμήμα του ΕΦΚΑ, μείωση των ποσοστών από 26,95% σε 20,28%, το τμήμα του ΕΤΕΑΠ που υπολογίζονταν επί του 1/12ου του ασφαλιστέου εισοδήματος, τώρα υπολογίζεται επί του εκάστοτε ελάχιστου μισθού αγάμου χωρίς να έχουν αλλάξει τα ποσοστά 7,00% και 4,00%. Άρα αν το δούμε αποκλειστικά και μόνο από θέμα ποσοστών, (χωρίς να λάβουμε υπόψη επί ποίων ποσών εφαρμόζονται), ήταν 37,95%, είναι 31,28% Δηλαδή αν είχαμε ασφαλιστέο υποθετικά 24.000/12=2.000€ / μήνα: για ΕΤΕΑΕΠ θα δίναμε ανά μήνα: 2.000 x (7,00+4,00)% ενώ τώρα 650 x (7,00+4,00)%, ήτοι για ΕΤΕΑΕΠ θα δίναμε 220€/μήνα και τώρα ισχύει: 72€/μήνα για ΕΦΚΑ θα δίναμε ανά μήνα: 2.000 x (20,00+6,95)% ενώ τώρα 2.000 x (13,33+6,95)% ήτοι για ΕΦΚΑ θα δίναμε 540€/μήνα και τώρα ισχύει: 405€/μήνα Ήτοι αν κάποιος είχε ασφαλιστέο εισόδημα 24.000€, και ίσχυαν "τα τότε" σήμερα, θα έδινε για ΕΦΚΑ+ΕΤΕΑΕΠ: 760€/μήνα, ενώ τώρα δίνει για ΕΦΚΑ +ΕΤΕΑΕΠ: 480€/μήνα.
 5. Σωστά. Πριν, όλους τους κλάδους ασφάλισης των δύο αυτών ταμείων, τους είχαμε κάτω από ένα ταμείο, το ΤΣΜΕΔΕ. Τώρα το τ. Τσμεδε ως ταμείο υφίσταται μόνο για ότι οφειλές που έχουν δημιουργηθεί μέχρι και 31/12/2016.
 6. Δες ακριβώς πάνω από την ερώτηση σου, για να μάθεις τι ακριβώς αφορά αυτή η οφειλή και αν υφίσταται ως τέτοια ή όχι, οπότε να κινηθείς ανάλογα.
 7. Ααααα ok σ' ευχαριστώ για τη διευκρίνηση.
 8. Offtopic Γιατί βρε παιδιά η αρνητική στον συνάδελφο ? !!!!! θα το γράψω και ας φάω κι εγώ: Ειλικρινά εκνευρίζομαι με αρνητικές που δεν αιτιολογούνται, διότι θεωρώ ότι μπορούμε να γίνουμε σοφότεροι από αιτιολόγηση μιας αρνητικής. Τελος πάντων κλείνω το offtopic μου.
 9. Του τοπογραφικού που αναφέρεται στο τίτλο ? ή αν υπάρχει κάποιου νεώτερου τοπογραφικού (εξαρτημένου ή μη) ? (αλλά σε κάθε περίπτωση πιο πρόσφατου σε σχέση με του τίτλου που πιθανόν να είναι διαφορετικό από το εμβαδόν του τοπογραφικού του τίτλου). Προφανώς δεν μπορούμε να ξέρουμε πιο από τα δύο εμβαδά είναι το ... "πιο πραγματικό". Που υπάρχουν αυτά στην ηλεκτρονική δήλωση ? Δεν μπορώ να τα εντοπίσω ? Εκτός αν δεν ερμηνεύω σωστά την τα γραφόμενα σου. Ανέβασε ένα screenshot αφού σβήσεις τα προσωπικά δεδομένα.
 10. ... Θα τα ενεργοποιήσουν ... μην αγχώνεστε ... αλλά αυτό που μου άρεσε ήταν το παρακάτω ... χαριτωμένο ....: Μεταφέρω από παραπάνω από την απάντηση της ΕΤΕ: Μεταφέρω και την πληροφόρηση από την σελίδα του ΕΤΕΑΕΠ: Προσωπικά, στην ΕΤΕ θα τους τρόλλαρα κάνοντας reply την πληροφόρηση από το ΕΤΕΑΕΠ ... και με σχόλιο κάτι του τύπου "Κύριοι, προς πληροφόρησή σας με ενημερώνετε να συνεννοηθώ με το Ταμείο για τους πιθανούς τρόπους πληρωμής. Σε επικοινωνία τηλεφωνική που είχα με το Ταμείο με παρέπεμψαν στην ηλεκτρονική τους σελίδα όπου αναγράφει στους τρόπους πληρωμής ότι μπορώ να πληροφορηθώ τα διαθέσιμα προϊόντα καταβολής εισφορών από τις Τράπεζες !!!!!!!" και θα έβαζε και ένα screenshot της πληροφόρησης.
 11. Επίσης, πέραν των παραπάνω που αναφέρθηκαν και συμφωνώ, οι προσωπικού λόγοι (που δεν γνωρίζουμε και γνωρίζει ο ενδιαφερόμενος) δικαιολογούν την καθυστέρηση (στον βαθμό που δεν τους γνωρίζουμε και δεν μπορούμε να τους συνεκτιμήσουμε).
 12. Για να μην δημιουργηθεί παρεξήγηση τα παραπάνω που σου έγραψα ισχύουν και για ελ. επαγγελματία και για μισθωτό.
 13. Σε αφήνει, και προσωπικά (αν επέλεγα να μην το ψάξω περισσότερο τηλεφωνικά κλπ) θα την έκανα ως όφειλα, σύμφωνα με το τιμολόγιο (αξία μηδέν και φπα μηδέν ). Έτσι κι αλλιώς ως απόκλιση είναι εντός των ορίων αν δεν έχεις και άλλες συναλλαγές με το ΑΦΜ της εταιρείας αυτής που να υπερβούν το όριο ανά ΑΦΜ.
 14. Θεωρητικά πρέπει να το έχει ήδη δηλωμένο στο Ε3, όταν ανοίξει. Οπότε ας περιμένουμε πρώτα να δούμε. Αν παρ' όλα αυτά θες να δεις και το id θα πρέπει να πας στην παρακάτω επιλογή. Όπως θα προσέξεις το id είναι τμήμα από το iban.
 15. Οι υπόχρεοι σε καταβολή επικουρικού ή/και εφάπαξ, αφορά συγκεκριμένες ομάδες ασφαλισμένων: -Μηχανικούς του πρ. ΤΣΜΕΔΕ : ασφαλίζονται για επικουρική (7%) και για εφάπαξ (4%). -Γιατρούς – υγειονομικούς του πρ. ΤΣΑΥ : ασφαλίζονται για εφάπαξ (4%). -Δικηγόρους Αθηνών του πρ. ΤΑΝ : ασφαλίζονται για επικουρική (7%) και για εφάπαξ (4%). -Δικηγόρους υπόλοιπης Ελλάδας : ασφαλίζονται για επικουρική (7%) -Πρατηριούχους υγρών καυσίμων : ασφαλίζονται για επικουρική (7%) -Αρτοποιών : ασφαλίζονται για επικουρική (7%)
 16. Προσωπικά θα επικοινωνούσα με την εταιρεία να δω γιατί έχουν έχουν κάνει αυτή την εγγραφή (μήπως έχουν λάθος) στις καταστάσεις Πελατών-Προμηθευτών και μήπως είναι κάποια πρακτική τους να καταχωρήσουν το ίδιο τιμολόγιο και ως πιστωτικό και δεν το έχουν ακόμη κάνει. Δεν ξέρω τι άλλο να πω ... πέραν της επικοινωνίας με την εταιρεία για διευκρινήσεις .... Αν βγάλεις άκρη και δεν είναι κόπος ενημέρωσε το forum..
 17. Ο χρόνος θα σε γιατρέψει, θα γιατρέψει και αυτή την ανοιχτή πληγή, θα γιατρέψει και αυτή την δυσάρεστη ανάμνηση που μπορεί να τριγυρνάει στο μυαλό και πεισματικά να μένει ζωντανή, χωρίς να θέλει να σβήσει.
 18. ... δεν είδες εδώ ο Φαέθωνας βίωσε την κατάσταση απόλυτου φόβου.... τι τεστ κοπώσεως και @@ για να δεις αν αντέχουν οι στεφανιαίες αρτηρίες !!!! το να δέχεσαι τηλέφωνο από την ΓΓΠΣ τεστάρει τα πάντα ... και ακράτεια !!! Καλό μεσημέρι ...
 19. Αυτό το κάνουν για να μην φαίνεται ότι σε υποχρεώνουν (να μην σου δίνουν δηλαδή τη δυνατότητα) να πληρώσεις σε χρονικό διάστημα που συμπίπτει με την εισφορά του ΕΦΚΑ για το Φεβρουάριο που όπου να 'ναι θα 'ρθει. .... ας υπάρχουν 5 ημέρες κενό να ανασάνεις !!!! μην λες ότι πέφτουν όλα τα χρονικά διαστήματα μαζί .... είδες λοιποοοοόν ...ότι δεν πέφτουν όλες οι εισφορές μαζί αφού του ΕΤΕΑΠ πληρώνονται μετά του ΕΦΚΑ !!!!
 20. @Directionless, αυτό πότε το είπαν .... υπάρχει κάποια πηγή που το είδες γραμμένο??? Τα αναδρομικά του ΕΤΕΑΕΠ είναι υποχρεωτικά στις 36 δόσεις. Απλά στις οδηγίες υπάρχουν κάποιες ειδικές περιπτώσεις (*παράλληλα και μισθωτή εργασία ή καταβάλουν εισφορές με δελτίο παροχής υπηρεσιών και έχουν μέχρι δύο εργοδότες, *αποκλειστικά μισθωτή εργασία ή καταβάλουν εισφορές με δελτίο παροχής υπηρεσιών και έχουν μέχρι δύο εργοδότες, *έχουν λήξη ασφάλισης από 1/1/2017 έως 31/12/2018, με διαγραφή από την ΔΟΥ, *αυτοαπασχολούμενοι κατέθεταν εισφορές για το διάστημα από 1/1/2017 μέσω ΑΠΔ κλπ κλπ ) όπου κατά περίπτωση είτε να αγνοήσουν τα αναδρομικά στο σύνολό τους ή εν μέρη είτε θα εκδοθεί νέα εκκαθάριση.
 21. Δες λίγο εδώ μήπως και παίζει κάτι σχετικό... πάρε και κανένα τηλέφωνο στον ΕΤΕΑΠ
 22. Αν αφορά το τ.ΤΣΜΕΔΕ επίσκεψη από το τ.ΤΣΜΕΔΕ να σου τα τυπώσουν με τις οφειλές και τις προσαυξήσεις και με τον νέο κωδικό ειδοποιητηρίου ή τηλεφωνικά να σου τα στείλουν στο Mail ή στο φαξ.
×

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.