Μετάβαση στο περιεχόμενο

georgegaleos

Core Members
 • Περιεχόμενα

  5.187
 • Εντάχθηκε

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Days Won

  98

georgegaleos last won the day on Ιανουάριος 9

georgegaleos had the most liked content!

Φήμη στην κοινότητα

2.897 Εξαιρετική

Σχετικά georgegaleos

 • Κατάταξη:
  Διακεκριμένο Μέλος

Contact Methods

 • Website
  http://www.home-management.gr

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Ενδιαφέροντα
  Οι φίλοι μου.
 • Τοποθεσία
  Στο βυθό κοντά στις στεριές. :)
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

6.913 profile views
 1. Απαιχτος ο Υφυπουργός .... αν μπεις στη ρύθμιση (δηλαδή χρωστάς) ... δεν είσαι μ@.... διότι ... ενώ αν δεν χρωστάς ... είσαι μ@ .... οπότε πλήρωσέ τα ... κανονικότατα ... Πόση σοφία μαζεμένη έχουν ...
 2. offtopic .... αφιερωμένο στον Δημήτριο ... τις καλησπέρες μου... και καλό ΣΚ... και κλείνω το offtopic ΦΕΚ_206_1927.pdf
 3. Παιδιά ευχαριστώ πολύ ... Ωραία ... και αν στην κάθετη υπάρχει μονοκατοικία (δεν υπάρχει σύσταση) τι επιλέγουμε "Απλή κάθετος" ή "Οριζόντια επί καθέτου" ?
 4. Σε περίπτωση κάθετων όπου στην κάθε κάθετη έχουν χτιστεί με άδεια από μια μονοκατοικία και με σαφή όρια και εμβαδά και ποσοστά στον τίτλο και αντίστοιχα σαφή όρια και εμβαδά στο οικόπεδο ο εντοπισμός θα αφορά-γίνει στο όλο οικόπεδο ή στην μόνο κάθετη (δηλαδή το μέρος του οικοπέδου που αφορά τον ιδιοκτήτη) ?
 5. Σωστά, πλέον η συμφωνία των παραστατικών μεταξύ των αντισυμβαλλόμενων εξετάζεται στο έτος και όχι στο τρίμηνο που ήταν πριν. Επομένως αν συμφωνείς ποσά & πλήθος στο έτος είσαι εντάξει. Αντίθετα μέχρι πέρσι η συμφωνία έπρεπε να είναι στα τρίμηνα. Οπότε πρακτικά σε περίπτωση ασυμφωνίας στα τρίμηνα μέχρι και πέρσι υπήρχε πρόστιμο 100€/3μηνο, ενώ από φέτος σε περίπτωση ασυμφωνίας στα τρίμηνα δεν υπάρχει πρόστιμο ανά τρίμηνο ασυμφωνίας, παρά μόνο σε περίπτωση ασυμφωνίας στο έτος. Άρα μέχρι και πέρσι "έπαιζε" max ετήσιο πρόστιμο 4x100€+χαρτόσημο ενώ από φέτος max ετήσιο πρόστιμο 1x100€+χαρτόσημο.
 6. Αποδείξεις λιανικών συναλλαγών για παροχή υπηρεσιών καταχωρούνται αθροιστικά χωρίς ΑΦΜ στις "Λιανικές Συναλλαγές". Για τον χρόνο καταχώρησης, τον τρόπο καταχώρησης και τον χρόνο υποβολής δες το συνημμένο. ΠΟΦΕΕ για τις ΜΥΦ και θέματα ανά ΚΑΔ ανάλυσης στο Ε3.pdf
 7. Όλες που πληρούν τον κανόνα σύμφωνα με τον ν.4172/2013, όπου όποια δαπάνη πληροί τα κριτήρια του άρθρου 22 και συγχρόνως δεν εμπίπτει στον περιοριστικό κατάλογο των μη εκπιπτόμενων δαπανών του άρθρου 23, εκπίπτει από τα ακαθάριστα έσοδα της επιχείρησης Επομένως ως "γενική" παρατήρηση μπορούμε να πούμε ότι: Για να μπορέσει μια δαπάνη να εκπέσει από τα ακαθάριστα έσοδα πρέπει να συντρέχουν αθροιστικά οι παρακάτω προϋποθέσεις: 1) και να είναι βεβαιωμένη χρονικά, 2) και εκκαθαρισμένη κατά ποσό, 3) και να προβλέπεται από τη νομοθεσία, 4) και να έχει σχέση με την επαγγελματική δραστηριότητα, 5) και να στηρίζεται σε κάποιο παραστατικό στοιχείο, 6) και να έχει καταχωρηθεί στα βιβλία ως οφείλεται. Ο τρόπος φορολόγησης ή/και ο τρόπος ασφάλισης δεν επηρεάζει το ποιες μπορεί να είναι οι εκπιπτόμενες δαπάνες. Εξακολουθείς και είσαι ελεύθερος επαγγελματίας και το εισόδημά σου προέρχεται από αυτή την δραστηριότητα (τόσο φορολογικά όσο και ασφαλιστικά), άσχετα: α) με το τρόπο που αντιμετωπίζεται φορολογικά το εισόδημά σου εφόσον ικανοποιούνται οι προϋποθέσεις που αναφέρονται στο άρθρου 12 § 2 περ. στ' του ν. 4172/2013, όπου και ΘΕΩΡΕΊΤΑΙ (δεν είναι) ότι αποκτάς εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες και η εκκαθάριση του φόρου γίνεται βάσει των διατάξεων των άρθρων 12 - 20 του ίδιου νόμου, χωρίς να προβλέπεται δυνητικός τρόπος φορολογίας, ανεξάρτητα αν από την εκκαθάριση προκύπτει μεγαλύτερος φόρος απ' αυτόν που θα προέκυπτε βάσει των διατάξεων των άρθρων 21 - 29 του ίδιου νόμου. και β) τον τρόπο που αποδίδονται οι ασφαλιστικές εισφορές εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας (ασφαλιστικά ως μισθωτός). Συμπερασματικά λοιπόν, η κατηγορία–πηγή προέλευσης του εισοδήματος φυσικού προσώπου που έχει κάνει έναρξη και εκδίδει ΤΠΥ ή/και ΑΛΣ για παροχή υπηρεσιών, εξακολουθεί να είναι από επιχειρηματική δραστηριότητα ανεξάρτητα από το αν πληρούνται οι προϋποθέσεις της περ. στ΄ της παρ.2 του άρθρου 12 του ν.4172/2013 (ΠΟΛ.1072/2015) και ανεξάρτητα από το γεγονός ότι ο ΕΦΚΑ με την παράγρ.9 του άρθρου 39 του ν. 4387/2016 ορίζει ότι οι ασφαλιστικές εισφορές που βαρύνουν το φυσικό αυτό πρόσωπο που επέλεξε να ενταχθεί στην παραπάνω παράγραφο να παρακρατούνται και να αποδίδονται από τον πελάτη–εργοδότη του.
 8. Δεν ξέρω κατά πόσο θα βοηθήσει (δεν έχω κάνει κάτι παρόμοιο) αλλά δες στο συνημμένο το α/α 3. Eggrafi_MEK_AEI.pdf
 9. Από την ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ όπου πληροφορεί με το "Λιγότερη Γραφειοκρατεία - Αποτελεσματικός Έλεγχος"
 10. Επικουρικά στα αναγραφόμενα του Δημήτρη, και αναφορικά στο Ε9, ο φίλος μπορεί να δει την ΠΟΛ.1237/14 όπου αναφέρει: "Το πατάρι εφόσον έχει ενιαία λειτουργική ενότητα με το λοιπό κτίσμα, προσαυξάνει την επιφάνεια του κύριου ή βοηθητικού χώρου, ανάλογα με τη χρήση του." Άρα (φορολογικά) το πως θα εμφανισθεί ένα πατάρι καταστήματος (είτε δηλ. ως βοηθητικός χώρος στην ίδια γραμμή στο Ε9 είτε αθροιστικά μαζί με τα υπόλοιπα τετραγωνικά μέτρα των κύριων χώρων) επαφίεται α) στην πραγματική χρήση του παταριού και β) στο γεγονός εάν το πατάρι αποτελεί ενιαία λειτουργική ενότητα με το υπόλοιπο κατάστημα. Επίσης "συχνά-πυκνά" ,απευθυνόμενος προς τον φίλο που υπέβαλε τον προβληματισμό του, η πολεοδομική νομοθεσία δεν ταυτίζεται εννοιολογικά με την φορολογική νομοθεσία που διέπει τα ακίνητα.
 11. Κάποια στιγμή στο παρελθόν είχα βρει τα παρακάτω (συνημμένα)... παλιά μεν χρήσιμα θεωρώ ... είναι σε μορφή κυρίως ερωτοαπαντήσεων και το άλλο με πίνακα με επεξηγήσεις ... δεν ξέρω αν είχε ή αν έχει ανέβει στο forum ... όπως και να 'χει το ανεβάζω ... ελπίζω να φανούν χρήσιμα ... «Κ_Ξ ΚΤΗΜΑΤΟΓΝΩΜΩΝ ΙΙ».pdf Δ1-ΟΔΗΓΙΕΣ.pdf
 12. Δεν αναφέρομαι στο να πότε χρονικά γίνεται η επιστροφή, (εκ μέρους φίλου ρωτάω που δεν έχει επιλέξει συμψηφισμό). Αυτό που ρωτάω είναι, επειδή η επιλογή είναι "συμψηφισμός", εντός της προθεσμίας που ορίζουν στην ανάλογη σελίδα, πότε χρονικά --αν υποθετικά επέλεγε τον συμψηφισμό-- ξεκινάει να γίνεται αυτός, δηλαδή π.χ. από το επόμενο ειδοποιητήριο μετά την δήλωση συμψηφισμού ?
×

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.