Jump to content

georgegaleos

Core Members
 • Content Count

  5,586
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  110

georgegaleos last won the day on July 24

georgegaleos had the most liked content!

Community Reputation

3,111 Υπεράριστη

About georgegaleos

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Contact Methods

 • Website
  http://www.home-management.gr

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Ενδιαφέροντα
  Οι φίλοι μου.
 • Τοποθεσία
  Στο βυθό κοντά στις στεριές. :)
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

7,696 profile views
 1. Στα υπόψη ότι το χρονικό παράθυρο της επιστροφής [1] (ως πίστωση στον λογαριασμό ΙΒΑΝ που έχεις δηλώσει, οπότε τότε να χρησιμοποιήσεις αυτά τα χρήματα για να αποπληρώσεις τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που (θα) έχεις δημιουργήσει στο 2019) θα είναι πρακτικά διαθέσιμα στο ΙΒΑΝ από όταν λήξει η προθεσμία δήλωσης (εσύ αποφάσισες ότι δεν επιθυμείς να κάνεις τέτοια δήλωση) συμψηφισμού (ήτοι την 31/8/2019 ... αν δεν δοθεί παράταση) μέχρι την 31/1 του επόμενου έτους (σχετ. ΕΦΚΑ/Εγκ.21/2018) [1] Οχι του συμψηφισμού, όπου πρακτικά ο συμψηφισμός ξεκινάει/εμφανίζεται από το επόμενο ειδοποιητήριο σε σχέση με την ημερομηνία της δήλωσης συμψηφισμού
 2. Το έλεγξες και υπάρχει κάποιο πρόβλημα ? Ρωτάς διότι δεν υπάρχει η επιλογή ή υπάρχει και σου βγάζει κάτι άλλο ? Όπως και να 'χει, επιβεβαιωμένο, τουλάχιστον στις παρακάτω δύο περιπτώσεις: α) αν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών σύμφωνα με τον ν.4611/2019 ή β) αν δεν έχεις ληξιπρόθεσμες οφειλές που μπορούν να ενταχθούν στον παραπάνω νόμο και δεν έχεις δημιουργήσει ληξιπρόθεσμες οφειλές στο 2019 και ως εκ τούτου δεν έχει νόημα και έννοια της ένταξης στη ρύθμιση, σου βγάζει την βεβαίωση που προβλέπει ο παραπάνω νόμος, αμέσως με το που επιλέγεις την επιλογή "Βεβαίωση Ασφαλιστικής Ενημερότητας" (δεν ανοίγει άλλο παράθυρο ή menu). Δεν γνωρίζω τι αποτέλεσμα δίνει ή αν όντως υπάρχει ως επιλογή η παραπάνω (Βεβαίωση Ασφαλιστικής Ενημερότητας"), στις "Βεβαιώσεις ΕΦΚΑ", στις παρακάτω περιπτώσεις: γ) αν υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές που μπορούν να ενταχθούν στον παραπάνω νόμο και δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία ένταξης στη ρύθμιση δ) αν υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές που μπορούν να ενταχθούν στον παραπάνω νόμο και έχει ξεκινήσει, αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί, η διαδικασία ένταξης στη ρύθμιση ε) κάποιο από τα παραπάνω γ', δ' και ταυτόχρονα με ύπαρξη ληξιπρόθεσμων οφειλών στο 2019 στ) κάποιος συνδυασμός ή περίπτωση που μου διαφεύγει.
 3. Παρατήρησα σήμερα, δεν ξέρω αν είχε αναφερθεί και κάπου αλλού στο forum, καθώς και πότε δόθηκε αυτή η δυνατότητα από τον ΕΦΚΑ, ότι στην καρτέλα μας υπάρχει η επιλογή: "Βεβαίωση Ασφαλιστικής Ενημερότητας".
 4. Δεν ξέρω κατά πόσο θα βοηθήσει το παρακάτω, ίσως να είμαι και εκτός θέματος, διότι δεν έχω τις απαραίτητες γνώσεις. Λοιπόν, στο ΦΕΚ 1079Β/2009 "Ειδικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Φωτοβολταϊκών Συστημάτων σε κτιριακές εγκαταστάσεις και ιδίως σε δώματα και στέγες κτιρίων", στο Άρθρο 10 του Παραρτήματος που αφορά στην Σύμβαση Συμψηφισμού, αναφέρει το παρακάτω. Απ' ότι είδα αν και παλαιό ΦΕΚ το μνημονεύει στην σελίδα του ο ΔΕΔΗΕ (και ο ΛΑΓΗΕ). Υποθέτω ότι στην σύμβαση θα αναφέρει κάτι ανάλογο αν όχι το ίδιο ή θα μνημονεύει τον νόμο. Πάντως αν ψάξεις στο διαδίκτυο με θέμα "Σύμβαση συμψηφισμού φωτοβολταϊκά" θα βρεις συμβάσεις.
 5. ότι η συζήτηση ξεκίνησε από εικόνα αυθαιρέτου που ανέβασε συνάδελφος ... (αυτό τι δείχνει ???? Δείχνει το πόσο πρέπει να προσέχω ....) 😁
 6. Πέντε-έξι σκέτα ρολάκια παστουρμά με σκέτες φέτες σκόρδου εντός ... και αυξάνεται η βαρύτητα τριγύρω για όλα τα έμβια όντα πετούμενα, περπατούμενα και έρποντα ...πλην του χρήστη ... διεγείρει όλες τις αισθήσεις... των άλλων ... όραση=όλοι βγάνουν (όχι βγάζουν) δάκρυα, ακοή=μερική κώφωση, όταν τους λες τι τρως, ρωτούν: "Τι πήγες και έφαγες χριστιανέ μου ?", όσφρηση= σκέφτονται "Κάτι μου μυρίζει", αφή=ο εγκέφαλός τους ερμηνεύει τα μηνύματα και τους κάνει να αντιδρούν ανάλογα... κανείς δεν φτάνει, δεν έχει το κουράγιο να σε αγγίξει, γεύση=κανείς δεν ασχολείται, δεν θέλει να μάθει το πως ερεθίζει τους γευστικούς του κάλυκες το φαγητό σου ... Δυναμίτης ... άψογος ... +1
 7. ... όχι βρε δεν είναι το Pro 55 ... άλλο μοντέλο είναι ... ... μου έχουν πάρει και τις μπύρες ☺️... γιατί λένε ότι μαζεύω τα κουνούπια και δεν λειτουργεί το φιδάκι ... και δεν με αφήνουν να πηγαίνω κοντά γιατί δεν κάνει καλό να το εισπνέω ... ανοησίες τόση ώρα μια χαρά νιώθω ... ... καλό απόγευμα
 8. Που υπάρχει πρόβλημα ... αφού το τροχόσπιτο το έχει με τις ρόδες και δεν βλέπω να έχει μόνιμες κατασκευές 😀
 9. Βρε παιδιά @cgk & @pavla μην κάνετε παράθεση του αμέσως προηγούμενης ανάρτησης διότι και επιβαρύνεται γενικότερα δίχως λόγο το forum αλλά και δυσκολεύει στην παρακολούθηση της ενδιαφέρουσας συζήτησης. Κάνε τε ένα κόπο και θυμηθείτε τους Κανόνες Συμμετοχής. Την καλημέρα μου.
 10. @Orfeas Panagos, Υποθέτω ότι έχει "να κάνει" με αυτό που αναγράφεται στο πάνω τμήμα της παραπομπής μου, δηλαδή στο κείμενο στο πάνω μέρος της, όπου γράφει: "Καθίσταται γνωστό ότι, σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 7 του ν. 3086/2002 (Α΄ 324), "Οι γνωμοδοτήσεις δεν δημιουργούν δικαίωμα υπέρ οποιουδήποτε τρίτου, πριν από την αποδοχή τους με επισημειωματική πράξη από τον Πρόεδρο της Βουλής, τον αρμόδιο Υπουργό, ή το Διοικητικό Συμβούλιο Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου ή άλλο κατά νόμο αρμόδιο όργανο αυτού ή Ανεξάρτητης Διοικητικής Αρχής ή από τον Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας. Μετά την αποδοχή τους οι γνωμοδοτήσεις αποτελούν πράξεις, που είναι υποχρεωτικές για τη Διοίκηση ή το Νομικό Πρόσωπο ή την Ανεξάρτητη Διοικητική Αρχή".". Δυστυχώς δεν έχω κάτι άλλο. Αν κάποιος άλλος συνάδελφος γνωρίζει ίσως διαφωτίσει. Edit: Ο διαφωτισμός έγινε την ώρα που έγραφα.
 11. Τα μηδενικά στις δόσεις σημαίνουν είτε ότι: Έχεις πέσει στην περίπτωση όπου η εκκαθάριση έχει μηδενικό αποτέλεσμα, δηλαδή (στην σελίδα που κοιτάς, στην συνημμένη εικόνα που έχεις) θα πρέπει οι ΚΑΤΑΒΛΗΤΕΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ (αυτές δηλαδή που έπρεπε να έχεις καταβάλει)=ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙΣΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ (αυτές δηλαδή που κατέβαλες) οπότε λογικά δεν προκύπτει ποσό προς καταβολή, συμψηφισμό ή επιστροφή. είτε ότι, όπως έγραψα στην προηγούμενη ανάρτησή μου έχει προκύψει πιστωτικό. Εσύ από ότι βλέπω στην εικόνα στο πεδίο "ΠΟΣΟ ΠΡΟΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ/ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΌ" έχεις μηδέν, άρα είσαι στην πρώτη περίπτωση (μηδενικό αποτέλεσμα εκκαθάρισης)
 12. Η με αριθμό 129/2019 γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους αναφορικά με την κατάργηση κρατήσεων υπέρ του ΤΣΜΕΔΕ, του ΕΜΠ και των λοιπών Πολυτεχνικών Σχολών. Εκκρεμεί αποδοχή "Περίληψη: α) Η κατάργηση της προβλεπόμενης με τις διατάξεις του άρθρου 7 παρ.1 περ. β΄ του α.ν. 2326/1940 κράτησης, ισχύει για τους λογαριασμούς πληρωμής του εργολαβικού ανταλλάγματος που υποβάλλονται από τον εργολάβο μετά την ημερομηνία ισχύος της αντίστοιχης κατάργησης, δηλαδή από 1-1-2015, ανεξάρτητα από το χρόνο κατάρτισης της σχετικής εργολαβικής σύμβασης ή υπογραφής του εργολαβικού συμφωνητικού, εφαρμοζομένης, όμως, από την αρμόδια Υπηρεσία της διάταξης του τρίτου εδαφίου της παραγράφου 6 του άρθρου 37 του ν. 3669/2008, κατά την έγκριση και εξόφληση των λογαριασμών, που αφορούν συμβάσεις συναφθείσες πριν την ανωτέρω ημερομηνία (πλειοψ.). β) Η κατάργηση των προβλεπόμενων πόρων στις διατάξεις του άρθρου 7 παρ.1 περ. β1 και ιη΄ του α.ν. 2326/1940, αντίστοιχα, ισχύει για τους λογαριασμούς πληρωμής του εργολαβικού ανταλλάγματος που υποβάλλονται από τον εργολάβο μετά την ημερομηνία ισχύος της αντίστοιχης κατάργησης, δηλαδή από 12-05-2016, τόσο για την πρώτη (περ. β1), όσο και για τη δεύτερη (περ. ιη΄) που ανακύπτει σε σχέση με τεκμαρτά κέρδη του εργολάβου, εξαιτίας της εκτέλεσης εργολαβικών εργασιών, ανεξάρτητα από το χρόνο κατάρτισης της σχετικής εργολαβικής σύμβασης ή υπογραφής του εργολαβικού συμφωνητικού, εφαρμοζομένης, όμως, από την αρμόδια Υπηρεσία της διάταξης του τρίτου εδαφίου της παραγράφου 6 του άρθρου 37 του ν. 3669/2008, κατά την έγκριση και εξόφληση των λογαριασμών, που αφορούν συμβάσεις συναφθείσες πριν την ανωτέρω ημερομηνία (πλειοψ.). γ) Η κατάργηση της κράτησης του άρθρου 7 παρ. 1 περ. β΄ του α.ν. 2326/1940 υπέρ ΕΤΑΑ - ΤΣΜΕΔΕ συνεπάγεται και την κατάργηση των αντίστοιχων προβλέψεων των ν. 546/1943 και 440/1945 για την επιβολή της πρόσθετης υπέρ ΕΜΠ κράτησης εφαρμοζομένης, όμως, από την αρμόδια Υπηρεσία της διάταξης του τρίτου εδαφίου της παραγράφου 6 του άρθρου 37 του ν. 3669/2008, κατά την έγκριση και εξόφληση των λογαριασμών, που αφορούν συμβάσεις συναφθείσες πριν την ημερομηνία κατάργησης των παραπάνω διατάξεων (πλειοψ.). Για το ερώτημα αυτό έχουν εκδοθεί οι υπ’ αριθ. 80/2018 γνωμ. Α΄ Τμήματος και 129/2018 γνωμ. Α΄ Τακτικής Ολομέλειας ΝΣΚ."
 13. Αν το εκκαθαριστικό σου είναι χρεωστικό τότε η 1η από τις 5 δόσεις θα φαίνεται τόσο στην αρχική σελίδα στην περιοχή που αναγράφει "Οικονομικές Εκκρεμότητες", κάτω από την τρέχουσα μηνιαία εισφορά αλλά και στις εκκαθαρίσεις (τόσο στην επιλογή "Εκτυπώσεις" όσο και στην επιλογή "Εμφάνιση") Αν το εκκαθαριστικό σου είναι πιστωτικό προφανώς δεν υπάρχει οφειλή/δόση αλλά υπάρχει επιλογή μέχρι 31/08/2019 για συμψηφισμό αν είναι πάνω από 50€ (μέχρι 50€ συμψηφίζεται αυτόματα). Αυτό φαίνεται όπως παραπάνω στις εκκαθαρίσεις.
 14. ... υποθέτω θα πρέπει να βρεις τι προέβλεπε η έγκριση κανονισμού διοργάνωσης και λειτουργίας της συγκεκριμένης εμποροπανήγυρης για να δεις αν γράφει κάτι για τις υποχρεώσεις και τις ευθύνες του φορέα διοργάνωσης ... των εκθετών, εμπόρων,κλπ ... και... υποθέτω ότι μάλλον θα χρειαστεί συνδρομή δικηγόρου .... Για αν πάρεις μια ιδέα !!!!! ενδεικτικά σε πρόσφατο κανονισμού οργάνωσης και λειτουργίας της παραδοσιακής εμποροπανήγυρης, στον οικισμό Ανδρομάχης Δ.Κ. Κατερίνης του Δήμου Κατερίνης αναφέρει στο άρθρο 17: "16. Ο Δήμος δε φέρει καμία ευθύνη σε περίπτωση που προκληθεί πυρκαγιά στο χώρο της εμποροπανήγυρης από οποιαδήποτε αιτία. Η ευθύνη βαρύνει αποκλειστικά τους ίδιους τους συμμετέχοντες στην εμποροπανήγυρη."
 15. Συνήθως υπάρχουν και ανάλογες επισημάνσεις στην ΕΣΥ όπου γίνονται και αναφορές στον νόμο. π.χ. "Άρθρο .... : Βλάβες στο έργο – Αποζημειώσεις 42.1 Μέχρι την οριστική παραλαβή ο ανάδοχος φέρει τον κίνδυνο του έργου για βλάβες από οποιαδήποτε αιτία εκτός αν αυτές οφείλονται σε υπαιτιότητα του φορέα κατασκευής του έργου ή αν προβλέπεται διαφορετικά στη σύμβαση. Αν το έργο ή τμήμα αυτού παραδοθεί για χρήση πριν από την παραλαβή οι βλάβες, κλοπές ή βανδαλισμοί από τη χρήση, εφόσον δεν οφείλονται σε κακή ποιότητα του έργου, βαρύνουν τον κύριο αυτού εκτός αν άλλως ορίζεται στη σύμβαση. 42.2 Ο Ανάδοχος δεν δικαιούται καμία αποζημίωση από τον κύριο του έργου για οποιαδήποτε βλάβη επέρχεται στο έργο, για οποιαδήποτε φθορά ή απώλεια υλικών και γενικά για οποιαδήποτε ζημία που οφείλεται σε αμέλεια, απρονοησία ή ανεπιτηδειότητα αυτού ή του προσωπικού του, ή σε μη χρήση των κατάλληλων μέσων ή σε οποιαδήποτε άλλη αιτία, εκτός από τις περιπτώσεις υπαιτιότητας του φορέα κατασκευής του έργου ή ανωτέρας βίας σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 157 του 4412/2016. Ο Ανάδοχος είναι υποχρεωμένος να αποκαταστήσει τις βλάβες που τον βαρύνουν με δικές του δαπάνες. 42.2 Για την αναγνώριση και καταβολή τυχόν αποζημίωσης στον Ανάδοχο εφαρμόζονται τα οριζόμενα στο άρθρο 157 του Ν. 4412/2016 όπως αυτός τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα." Άρθρο 171 ΝΟΜΟΣ 4412_2016.pdf Άρθρο 157 ΝΟΜΟΣ 4412_2016.pdf
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.