Jump to content

Alessio

Core Members
 • Content Count

  537
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Alessio last won the day on June 25 2015

Alessio had the most liked content!

Community Reputation

214 Πολύ καλή

3 Followers

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Παίδες μια βοήθεια για την πρώτη e-adeia: στη φάση αίτησης για βεβαίωση όρων δόμησης, έχω ετοιμάσει όλα τα επιμέρους βήματα, έχω ανεβάσει ανάθεση-ανάληψη αλλά μπερδεύομαι λίγο με το βήμα Έλεγχοι?επιμέρους περιπτώσεις. Στη μεσαία στήλη πρέπει από τώρα να τικάρω ό,τι ταιριάζει (πχ είδος εργασίας, έγκριση αρχαιολογίας, νέα δόμηση έως 1000 κτλ) ή γίνεται σε μεταγενέστερο στάδιο αυτό? Το χρώμα που σε άλλα είναι πράσινο και σε άλλα πορτοκαλί υποδεικνύει κάτι?
 2. Ήταν να μην παρει φόρα ο Στασινός, τώρα θα βάλει κ τους μηχανικούς του δημοσίου που έχουν γραφείο έξω...
 3. Συνάδελφε ο Στασινός είναι επίσημος σύμβουλος του Αδώνιδος για το Ελληνικό, επομένως τα σημαντικά οφέλη τα έχει ήδη εξασφαλίσει...για πάρτη του! Οταν διαχρονικά εκλεγείς αεργους για να εκπροσωπήσουν εσένα ως μάχιμο...να περιμένεις κ ανάλογα αποτελέσματα!
 4. Δηλαδή στα προς συμπλήρωση μεγέθη δεν ασχολούμαι καθόλου με το οικόπεδο σα σύνολο? Μόνο με την κάθετη που με ενδιαφέρει? Οπότε επιτρεπόμενα κάθετης "μου" Υφιστάμενα 0 (μηδέν) και Νέοι Χώροι τα αιτούμενα?
 5. Καλησπέρα σε όλους! Ήρθε η ώρα για την πρώτη e-adeia & τα ξαναμαθαίνουμε όλα από την αρχή. Μια ερώτηση για την φάση της έκδοσης βεβαίωσης όρων δόμησης κτλ. Είμαι σε οικόπεδο με σύσταση 3 καθέτων. Η μια έχει δομηθεί παλαιότερα και τώρα πάμε να δομήσουμε τη δεύτερη. -Στο συνολικό όγκο βάζω το άθροισμα του υφιστάμενου με τον αιτούμενο? -Ως αυτοτελείς λειτουργικές ενότητες νοούνται οι ανεξάρτητες ιδιοκτησίες? -Στα στοιχεία περιβάλλοντος χώρου είναι υποχρεωτικό να κάνω κάποιο σχόλιο? Ό,τι προαιρείσθε, καλοδεχούμενο!
 6. Συνάδελφε κατανοώ τί (περίπου) θες να πεις, ωστόσο θα επιμείνω ότι όταν κάποιος δεν πληρώνεται για τη δουλειά που κάνει: ή θα την κάνει μια φορά και δε θα την ξανακάνει ή δε θα κάνει καλή δουλειά και δε θα μπορείς να του πεις και κάτι, γιατί θα σου πει ότι το έκανε τσάμπα ή αν θέλει να πληρωθεί οπωσδήποτε, ίσως βρει άλλο τρόπο, οπότε σίγουρα δεν επιτυγχάνεται ο καταρχήν σκοπός της συμμετοχής του στη διαδικασία (νομιμότητα, διαφάνεια κτλ) "Αν πληρώνεις με μπανάνες, τότε θα προσελκύσεις μαϊμούδες..."
 7. Προφανώς κ δεν αξίζει να ασχοληθείς. Σπαταλη πολύτιμων ωρών, σε πολλές διαφορετικές ημερομηνίες, ιδίως με το παρόν νομοθετικό πλαίσιο κ τις συνεδριάσεις της εκάστοτε Επιτροπής Διαγωνισμού. Υποτίθεται ότι το ΤΕΕ μετέχει δια του εκπροσώπου του ώστε να εξασφαλίσει (στο μέτρο του δυνατού) την εφαρμογή του νόμου κτλ...αδυνατω να αντιληφθώ γιατί κάποιος συνάδελφος να χάνει εργατοημέρες άνευ μιας έστω συμβολικής αποζημίωσης. Το αυτό ισχύει κ για τους εκπροσωπους των εργοληπτικών οργανώσεων.
 8. THIS ADVERT HAS EXPIRED!

  • FOR SALE
  • USED

  Γεωδαιτικός Δέκτης GPS + GLONASS Εξωτερικό καταγραφικό Getac PS336 Λογισμικό πεδίου SurvCe Στηλαιός ανθρακονημάτων και βάση καταγραφικού Άριστη κατάσταση Τιμή : 2.500 € + ΦΠΑ

  2,500.00 EUR

 9. Παύλο σε ευχαριστώ για την απάντηση. Ο εξώστης είναι μεταλλικής κατασκευής, εδραζόμενος σε κοιλοδοκούς. Θεωρητικά (και πρακτικά) είναι δυνατός ο περιορισμός της επιφάνειας του εντός της ρυμοτομικής. Ωστόσο καταλαβαίνω πως καλό θα ήταν να το δω με τον αρμόδιο της ΥΔΟΜ για καλό και για κακό.
 10. Καλησπέρα συνάδελφοι, θα ήθελα τα φώτα σας στο εξής θέμα: υπάρχει εντός οικισμού οικόπεδο με δύο κτίσματα προϋφιστάμενα του 1975 και μια μεταλλική κατασκευή-εξώστη του 2006, όπως φαίνονται στο συνημμένο.Με τυρκουάζ χρώμα εμφαίνεται ο κεντρικός δρόμος του οικισμού. ο οικισμός έχει σχέδιο, που προβλέπει τη διάνοιξη (κάθετου στον κεντρικό) δρόμου που διέρχεται μέσα από την ιδιοκτησία. Επισημαίνονται ρυμοτομική και οικοδομική γραμμή. Ως σήμερα δεν έχει γίνει καμία ενέργεια εκ μέρους του Δήμου για Π.Ε. και δεν το βρίσκω πιθανό για πολλά χρόνια ακόμα. Ανέλαβα να τακτοποιήσω τις αυθαίρετες κατασκευές του οικοπέδου αυτού και στην πορεία (πάντα στην πορεία, ποτέ εξαρχής) ο ιδιοκτήτης μου λέει ότι στη συνέχεια θέλει να βγάλει άδεια για αποθήκη. Αυτό είναι το ιστορικό. Κατά την αποτύπωση του οικοπέδου διαπιστώνω ότι ο αυθαίρετος εξώστης είναι ΚΑΙ εντός ρυμοτομούμενου. Απορίες 1) Εφόσον δεν έχει συντελεστεί απαλλοτρίωση, βάσει αρ.89 του Ν. 4495/17, η τακτοποίηση είναι δυνατή, απλά τα αυθαίρετα δεν αποζημιώνονται, σωστά? 2) Προκειμένου για την έκδοση οικοδομικής άδειας και την επίτευξη οικοδομησιμότητας, πρέπει να αφεθεί σε κοινή χρήση ο δρόμος? Αν ναι, μας μπλοκάρει που ο εξώστης "πατάει πεζοδρόμιο"? Αν ναι, τι δυνατότητες έχουμε: κατεδάφιση ή (χειρουργική) μείωση πλάτους τόσο όσο, ώστε να είναι εντός ρυμοτομικής?
 11. Για κατασκευή εσωτερικής θερμομόνωσης απαιτείται οτιδήποτε, σε περίπτωση που εκτελέστηκαν προ του Οκτωβρίου 2018?
 12. Καλησπέρα και χρόνια πολλά, για την περίπτωση 1γ του άρθρου 115, ο νόμος αναφέρει ότι απαιτείται τοπογραφικό. Με τη λογική ότι όταν έχουμε οικισμό ΟΕΚ έχουμε ένα χαοτικό συνιδιόκτητο οικόπεδο, τί τοπογραφικό ζητά ο ποιητής?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.