Jump to content

Alessio

Core Members
 • Content Count

  551
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Alessio last won the day on June 25 2015

Alessio had the most liked content!

Community Reputation

214 Πολύ καλή

2 Followers

About Alessio

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Σωστά συνάδελφε! Απλά στη διάρκεια της ηλεκτρονικής διαδικασίας έχω περάσει αρκετές άδειες χωρίς να μου ζητηθεί και έτυχε τώρα να μου ζητηθεί και μου δημιουργήθηκε η απορία. Θα το ανεβάσω προφανώς απλά ήθελα να δω αν/πού γράφεται ξεκάθαρα.
 2. Καλησπέρα, ορίζεται κάπου ξεκάθαρα ότι πρέπει να ανεβάζουμε συμφωνητικό?
 3. @EloundaΈχω παρόμοια περίπτωση (μετά από αυτοψία ΥΔΟΜ) για αυθαίρετη πέργκολα. Καταλαβαίνω ότι χρειάζονται μόνο αυτά. Δεν ξέρω κατά πόσον απαιτείται να ανεβάσουμε στοιχεία νομιμότητας για το κτίσμα, για το οποίο βέβαια δεν έγινε κάποιο σχόλιο από ΥΔΟΜ κατά την αυτοψία. Κ μια ερώτηση επί του πρακτέου: μετά την έκδοση της έγκρισης, προχωράμε σε αποξήλωση και ενημερώνουμε εγγράφως την ΥΔΟΜ ότι οι αυθαίρετες κατασκευές απομακρύνθηκαν (μαζί με κάποιες φωτο ας πούμε)?
 4. @ChristinaK , @Conductor ευχαριστώ αμφότερους για την άμεση απόκριση. Έχετε καταρχάς δίκιο για τη δυνατότητα έκδοσης ΕΕΔΜΚ, αν και αυτά τα ελληνικά της Πυθίας δε μου είναι ξεκάθαρο τί σημαίνουν. Δλδ λέει ότι εν προκειμένω το στέγαστρο (ως κατασκευή του άρθρου 17) δε θα προσμετρήσει στο ΣΔ εφόσον κατασκευαστεί με τις ελάχιστες διαστάσεις που προβλέπονται στο άρθρο 17 (που δεν περιγράφει κάπου ελάχιστες διαστάσεις στεγάστρου). Οπότε εικάζω ότι μπορώ να προβώ σε νομιμοποίηση του στεγάστρου μέσω ΕΕΔΜΚ χωρίς να προσμετρά στο ΣΔ (?) Συνεπώς ετοιμάζω τα απαιτούμενα δικαιολογητι
 5. Καλημέρα, με απασχολεί περίπτωση αυθαίρετου στεγάστρου, κατασκευασμένου μεταγενέστερα του 2011 σε οικισμό (όχι παραδ.) το οποίο πληροί τις προϋποθέσεις νομιμοποίησης. Έχω κάποια κενά επί της διαδικασίας καθώς με μίλησα με δύο διαφορετικούς υπαλλήλους της ΥΔΟΜ και πήρα δυο διαφορετικές απαντήσεις. Καταλαβαίνω ότι: 1. Πάμε με αυτοκαταγγελία? 2. Έρχεται η ΥΔΟΜ και συντάσσει έκθεση αυτοψίας κ υπολογίζει πρόστιμο? Το πρόστιμο αυτό είναι δεσμευτικό? Θέλω να πω θα υπολογίσω κ εγώ για τον πελάτη το πρόστιμο βάσει Παραρτ. Β και τιμ. αγοράς. Ποιος υπολογισμός θα ισχύσει? 3. Η διαδικασία
 6. Θεωρείς ότι υπάρχουν 500.000 σπίτια χωρίς ΟΑ ακόμη εκτός πλατφόρμας? Δεν έχω γνώμη αλλά σαν πρώτη εντυπωση μου φαίνονται πολλά!
 7. Συνάδελφε @loser δεν ξέρω αν έγινα αντιληπτός. Εννοώ ότι αν επιμείνει στην γενικότερη αδιαλλαξία του, θα επιτρέψει με ρύθμιση την ένταξη για ακίνητα κατ. 5 εφόσον έχουν ΟΑ. και ίσως θέσει βέτο για τα άνευ ΟΑ, στο οποίο θα έχει ένα θεωρητικά εύλογο άλλοθι. Έτσι δεν προκαλεί μεγάλο πρόβλημα κ στις τράπεζες...θεωρητικά.
 8. Αν υπάρχει ίχνος λογικής αντί κατηγορία 5 γενικά, απλά θα σταματήσει η δυνατότητα χωρίς ο.α. θεωρώ. Κ θα βρεθεί έτσι μια και καλά μέση λύση για την οποία θα υπάρχει το ευλογοφανες ή και εύλογο επιχείρημα ότι αποκλείεται να μην ξέρεις ότι δεν έχεις οα και θα έπρεπε να έχεις νοιαστει να το δηλώσεις!
 9. Πόση επιφάνεια έχει η κατασκευή σου?
 10. Καλημέρα συνάδελφοι, περίπτωση μονοκατοικίας σε τύπου κάθετη ιδιοκτησία σε οικισμό του πρώην ΟΕΚ. Ο οριστικός δικαιούχος το πούλησε σε ιδιώτη. Ο ιδιώτης προχώρησε σε αυθαίρετη προσθήκη κατ' επέκταση πριν το 2011. Από τη διατύπωση του Νόμου αντιλαμβάνομαι ότι δεν ενδείκνυται η ένταξη στην κατηγορία του 1γ (παρά την ασάφεια περί νόμιμου τίτλου) Έστω λοιπόν ότι θέλω να το πάω σαν τυπικό ιδιωτικό. Τα μόνα έντυπα που βρήκα στο αρχείο του ΟΑΕΔ είναι το ΦΕΚ και ένα ρυμοτομικό του οικισμού σε 1:500. Αντιμετωπίζοντας το σαν ιδιωτικό οφείλω να έχω τοπο και δκ. ΄Πώς θα το κάνω αυτό με τα στο
 11. Ευχαριστώ για την άμεση απόκριση! 👍
 12. Καλημέρα σε όλους. Είμαι μελετητής και επιβλέπων σε ΟΑ προσθήκης καθ' ύψος ορόφου, πανομοιότυπου από άποψη εξωτερ. διαστάσεων με τον υποκείμενο. Με βάση το ΦΕΚ 57 Β/2014 απαιτείται ένας τελικός έλεγχος (κατηγορία Α). Έχει αλλάξει κάτι ως προς αυτό?
 13. Καλησπέρα συνάδελφοι, θα ήθελα να ζητήσω μια διευκρίνιση σε σχέση με την παράγραφο 2 περίπτωση κα γιατί η διατύπωση είναι tricky: η απλή περιτοίχιση από λιθοδομή μέχρι ύψους ενός μέτρου αφορά τις εκτός σχεδίου περιοχές?
 14. Καλησπέρα συνάδελφοι, μέχρι την ψήφιση της παράτασης με τις βεβαιώσεις περί μη αυθαιρεσιών τί ισχύει? Δίνουμε άφοβα?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.