Jump to content

Alessio

Core Members
 • Content Count

  530
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Alessio last won the day on June 25 2015

Alessio had the most liked content!

Community Reputation

214 Πολύ καλή

3 Followers

About Alessio

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Για κατασκευή εσωτερικής θερμομόνωσης απαιτείται οτιδήποτε, σε περίπτωση που εκτελέστηκαν προ του Οκτωβρίου 2018?
 2. Καλησπέρα και χρόνια πολλά, για την περίπτωση 1γ του άρθρου 115, ο νόμος αναφέρει ότι απαιτείται τοπογραφικό. Με τη λογική ότι όταν έχουμε οικισμό ΟΕΚ έχουμε ένα χαοτικό συνιδιόκτητο οικόπεδο, τί τοπογραφικό ζητά ο ποιητής?
 3. Καλησπέρα συνάδελφοι, έχει τύχει σε κάποιον αποθήκη αγροτική που αδειοδοτήθηκε με ΕΕΜΚ για 15τμ λιθόκτιστη που εν τέλει να κατασκευάστηκε με τούβλο και μεγαλύτερη? Κάτι τέτοιο δηλώνεται ότι έχει ΟΑ και υπέρβαση ή από τη στιγμή που δεν τηρήθηκε ο όρος του λιθόκτιστου το θεωρούμε αυθαίρετο πλήρως?
 4. Χωρις να θέλω να προκρινω καποιο δηλητήριο από τα δύο, να προσθέσω στα οσα είπαν όλοι οι συνάδελφοι (με τους οποίους συμφωνώ) ότι αν είχε εφαρμοστεί ο νόμος Λοβέρδου από τον Βρούτση, και οι μηχανικοι δεκαετίας πληρώναμε >500 το μήνα θα είχαν κλείσει 500.000 ως τώρα. Από κει και πέρα η κρίση βαθαίνει για εμάς, όπως ειπώθηκε και δεν διαβλέπω σοβαρές προοπτικές αναστροφής της πορείας στα επόμενα 5 χρόνια.
 5. Βάσει οδηγού για την προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού / υλικών, εκδίδεται: 1) Απόδειξη Λιανικής Πώλησης ή ισοδύναμο βάσει του ΚΦΑΣ παραστατικό επί πιστώσει, για την προμήθεια εξοπλισμού / υλικών στο όνομα του ωφελούμενου... (Για δαπάνες των κατηγοριών 1 και 2 είναι απαραίτητη η αναγραφή των τετραγωνικών μέτρων) ... 2)Απόδειξη Παροχής Υπηρεσιών ή ισοδύναμο βάσει του ΚΦΑΣ παραστατικό επί πιστώσει, για τις μελέτες, υπηρεσίες, ή τις εργασίες εγκατάστασης του εξοπλισμού στο όνομα του ωφελούμενου. Στο παραστατικό αυτό αναγράφεται υποχρεωτικά και αναλυτικά: - το είδος (τοποθέτηση, μελέτη, επίβλεψη κλπ.) και η αξία των εργασιών - τα πλήρη στοιχεία του ωφελούμενου (υποχρεωτικά η πλήρης διεύθυνση του ακινήτου της απόφασης υπαγωγής) Από το παραπάνω καταλαβαίνετε ότι σε περίπτωση πχ αντικατάστασης κουφωμάτων, ο αλουμινάς θα "κόψει" και τα δύο παραστατικά επιμερίζοντας τη συνολική τιμή σε τιμή μονάδας για προμήθεια και τιμή μονάδας για εγκατάσταση ή πχ το δεύτερο μπορεί να είναι μια κατ αποκοπή τιμή η οποία (κατά τον έλεγχο) θα αθροιστεί με την τιμή της προμήθειας θα επιμεριστούν ανά τμ και θα επιδοτηθούν ανάλογα?
 6. Το συγκεκριμένο θέμα είναι άλλο ένα iq test για την αυτιστική ελληνική κοινωνία, χωρίς να θέλω να θίξω κανένα απο του συναδελφους που μίλησαν. Όποιος δίνει μεγάλη έκπτωση κ δε βγαίνει, ας πρόσεχε να έκανε καλύτερη κοστολόγηση, να εκπέσει η εγγυητική υπέρ του ΚΤΕ και να το φτιάξει ο επόμενος μειοδότης. Το πρόβλημα στις μεγάλες εκπτώσεις είναι το πού βασίζονται για να δώσουν αυτή την εξοφθαλμα υπερβολική συχνά έκπτωση...οι αιτίες χρήζουν θεραπείας, όχι το αποτέλεσμα! Οι αιτίες που οδηγούν κάποιον να προσφέρει τιμή σκυροδεματος πχ μικρότερη από αυτή που θα το προμηθευτεί είναι το πρόβλημα. Τη γνώμη μου την είπα πιο πάνω σε ότι αφορά τις αιτίες. Οι μεγαλόσχημοι εργολάβοι του δημοσιευματος ας, αφήσουν το δούλεμα...
 7. Η ιδέα να γίνεται κανονική επίβλεψη, κανονική επιμετρηση και έλεγχος ποιοτητας δεν τους περνά από το μυαλό ε;
 8. Επειδή έτυχε να ασχοληθώ κάποτε με τακτοποίηση πρατηρίου, αυτές τις απορίες μου τις είχε καλύψει τότε η παρ. 7 του άρθρου 185 του Ν. 4070/12, που είχε ως εξής: πάει καιρός όμως και δε θυμάμαι περισσότερα!
 9. Χαχα όχι φυσικά κ δεν είναι το ακίνητο θαύμα. Έχει κι άλλα θέματα. Απλά εκείνα είναι εύκολα αντιμετωπίσιμα. Το πρόβλημα μου είναι ότι και τα δύο κτίρια έχουν τοποθετηθεί αλλού με αποτέλεσμα να μην τηρείται κ το μεταξυ τους Δ. Καταλαβαίνω ότι μάλλον θα πάω με λοιπές παραβάσεις αλλα δεν ξέρω αν καλύπτονται με μια ή θα βάλω μια ανά ο.α. οπότε δύο σύνολο...το πάω καλά ή μπερδευομαι;
 10. Καλησπέρα συνάδελφοι! Έχω μια περίπτωση οικοπέδου με 2 κτίσματα αμφότερα με οικοδομική άδεια Αλλά αμφότερα σε διαφορετική θέση από τις ΟΑ και με μεταξύ τους απόσταση < Δ. Αν δεν υπήρχε το θέμα του Δ, τότε είναι κατά τα άλλα σε νόμιμες θέσεις. Τί μου προτείνετε?
 11. Καλημέρα συνάδελφοι! Επειδή οι περισσότεροι έχετε (δικαίως) εστιάσει στην περίπτωση της λήψης δανείου, όσοι πανε με ίδια κεφάλαια απλά περιμένουν, έτσι? Δεν χρειάζεται κάποια ενέργεια σε αυτή τη φάση?
 12. Στο εντελώς πρακτικό κομμάτι της ερώτησης: όταν έρθει η ώρα να επεξεργαστούμε το Διάγραμμα Κάλυψης, τί θα δείξουμε? Θα αλλάζουν όλα τα μεγέθη: άλλο εμβαδό, άλλη κάλυψη, άλλες αποστάσεις, άλλα όλα...είναι αποδεκτό να κάνεις τέτοιο ΔΚ? ή μήπως πάμε στην επιλογή χωρίς ΟΑ?
 13. Πιθανότατα έχεις δίκαιο. Το κρίσιμο προς απάντηση ερώτημα παραμένει η απαίτηση ή μη ελέγχου υπάρχοντος με δεδομένη την αλλαγή κατηγορίας σπουδαιότητας...
 14. Συμφωνώντας γενικά, θέλω να επισημάνω ότι το ίδιο το κράτος πρέπει να αποφασίσει με ποιο σκοπό προχωρά στη σύσταση αυτού του Σώματος. Καταρχάς, σε αυτή τη φάση, υπάρχει ξεκάθαρη επικάλυψη αρμοδιοτήτων με τους επιβλέποντες μηχανικούς των έργων. Έχουν σκοπό να ακολουθήσουν το παράδειγμα των ΥΔΟΜ που δεν ελέγχουν ουσία (πλην τοπο-δδ) ας το πούμε αλλά πληρότητα και να εκχωρήσουν το επιμετρητικό κομμάτι σε ιδιώτες? Τότε πρέπει να έχει καθολική εφαρμογή, σε όλα τα έργα. ΑΠό εκεί και πέρα σίγουρα ανά κατηγορία εργασιών και είδος έργου, θέλει προσαρμογή και προσαρμοστικότητα από το επιμετρητή αλλά σίγουρα λύνονται αυτά τα θέματα. Σε κάθε περίπτωση θέλει και προσαρμογή ο 4412, εφόσον προχωρήσει το νέο Σώμα. Πιστεύω την καθολική εφαρμογή του θα την πολεμήσουν αρκετοί παρασκηνιακά. Επίσης πιστεύω ότι αν εφαρμοστεί καθολικά, οι εκπτώσεις στα συνήθη έργα θα πέσουν ακαριαία > 10%, καταρχάς για ευνόητους λόγους και επιπλέον λόγω του ότι το κονδύλι θα βαρύνει τον προϋπολογισμό και θα αυξάνει τα ΓΕ. Τέλος αυτονόητο είναι ότι αν γενικευτεί θα στηρίξει οικονομικά και τον κλάδο, καλύπτοντας μια πραγματική ανάγκη και ένα υπαρκτό κενό.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.