Jump to content

Alessio

Core Members
 • Posts

  554
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Everything posted by Alessio

 1. Καλημέρα, τα πράγματα έχουν όπως τα λέει ο @Pavlos33. Εφόσον τα στέγαστρα είναι άλλης παλαιότητας από το κτίσμα, θα πάνε σε άλλο ΦΚ. Εφόσον δεν υπάρχει ΟΑ το σύστημα δε σε αφήνει να βάλεις κατ. 4. Και αν βάλεις κατ. 5 σε ενημερώνει πως από 30/09/2020 δεν έχεις τη δυνατότητα να δηλώσεις κατ. 5 παρά μόνο αν ανήκεις στις γνωστές εξαιρέσεις. Ανήκουν προφανώς στην κατηγορία των μεγάλων αυθαιρέτων τα στέγαστρα για τα οποία η ανοχή του προηγούμενου ΥΠΕΝ στέρεψε... @Pavlos33 δυστυχώς ούτε κληρονομιά ούτε σε περιοχή κηρυχθείσα σε ΕΑ.
 2. Καλημέρα σε όλους, θα ήθελα μια βοήθεια στο εξής: έχω μια περίπτωση αυθαίρετης λιθόκτιστης κατοικίας εντός οικισμού η οποία αποδεδειγμένα προϋφίσταται του 1975. Ωστόσο έχουν κατασκευστεί λαμαρινοσκεπή στέγαστρα τα οποία δεν υπήρχαν το 1986 (βάσει σχετικής ΑΦ) υπάρχουν όμως το 2003 (google earth pro) & 2007-2009 (ορθοφωτογραφίες κτηματολογίου). Τα στέγαστρα αν καταλαβαίνω καλά είναι κατ. 5 κ πλέον δεν είναι τακτοποιήσιμα, σωστά?
 3. Καλησπέρα συνάδελφοι, θα ήθελα μια βοήθεια στο εξής: εξεδόθη πέρυσι ΟΑ προσθήκης Β' ορόφου. Όλα κατασκευάστηκαν βάσει αυτής πλην της απόληξης του κλιμακοστασίου που έγινε 15 εκ πιο κοντή, επηρεάζοντας το συνολικό ύψος αντίστοιχα. Η μείωση είναι μικρότερη του 2%. Προχωρώ με ενημέρωση?
 4. Λογικά αναβαθμίστηκε, απλά πρέπει να "ανοίξεις" Νέα Αίτηση για να δεις τη δυνατότητα έκδοσης βεβαίωσης...
 5. Σωστά συνάδελφε! Απλά στη διάρκεια της ηλεκτρονικής διαδικασίας έχω περάσει αρκετές άδειες χωρίς να μου ζητηθεί και έτυχε τώρα να μου ζητηθεί και μου δημιουργήθηκε η απορία. Θα το ανεβάσω προφανώς απλά ήθελα να δω αν/πού γράφεται ξεκάθαρα.
 6. Καλησπέρα, ορίζεται κάπου ξεκάθαρα ότι πρέπει να ανεβάζουμε συμφωνητικό?
 7. @EloundaΈχω παρόμοια περίπτωση (μετά από αυτοψία ΥΔΟΜ) για αυθαίρετη πέργκολα. Καταλαβαίνω ότι χρειάζονται μόνο αυτά. Δεν ξέρω κατά πόσον απαιτείται να ανεβάσουμε στοιχεία νομιμότητας για το κτίσμα, για το οποίο βέβαια δεν έγινε κάποιο σχόλιο από ΥΔΟΜ κατά την αυτοψία. Κ μια ερώτηση επί του πρακτέου: μετά την έκδοση της έγκρισης, προχωράμε σε αποξήλωση και ενημερώνουμε εγγράφως την ΥΔΟΜ ότι οι αυθαίρετες κατασκευές απομακρύνθηκαν (μαζί με κάποιες φωτο ας πούμε)?
 8. @ChristinaK , @Conductor ευχαριστώ αμφότερους για την άμεση απόκριση. Έχετε καταρχάς δίκιο για τη δυνατότητα έκδοσης ΕΕΔΜΚ, αν και αυτά τα ελληνικά της Πυθίας δε μου είναι ξεκάθαρο τί σημαίνουν. Δλδ λέει ότι εν προκειμένω το στέγαστρο (ως κατασκευή του άρθρου 17) δε θα προσμετρήσει στο ΣΔ εφόσον κατασκευαστεί με τις ελάχιστες διαστάσεις που προβλέπονται στο άρθρο 17 (που δεν περιγράφει κάπου ελάχιστες διαστάσεις στεγάστρου). Οπότε εικάζω ότι μπορώ να προβώ σε νομιμοποίηση του στεγάστρου μέσω ΕΕΔΜΚ χωρίς να προσμετρά στο ΣΔ (?) Συνεπώς ετοιμάζω τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και μελέτες για ΕΕΔΜΚ και -υποβάλλω αίτηση μέσω e-adeies για νομιμοποίηση στεγάστρου, ενέργεια που θα προκαλέσει τις ενέργειες της ΥΔΟΜ για αυτοψία κτλ? ή -αυτοκαταγγέλλομαι, γίνεται αυτοψία και κατόπιν καταθέτω αίτηση (η Χριστίνα το απάντησε απλά δεν έχω καταλάβει αν προκύπτει από τη λογική ή από τη διαδικασία -ας πούμε-επίσημα)? Ευχαριστώ και πάλι!
 9. Καλημέρα, με απασχολεί περίπτωση αυθαίρετου στεγάστρου, κατασκευασμένου μεταγενέστερα του 2011 σε οικισμό (όχι παραδ.) το οποίο πληροί τις προϋποθέσεις νομιμοποίησης. Έχω κάποια κενά επί της διαδικασίας καθώς με μίλησα με δύο διαφορετικούς υπαλλήλους της ΥΔΟΜ και πήρα δυο διαφορετικές απαντήσεις. Καταλαβαίνω ότι: 1. Πάμε με αυτοκαταγγελία? 2. Έρχεται η ΥΔΟΜ και συντάσσει έκθεση αυτοψίας κ υπολογίζει πρόστιμο? Το πρόστιμο αυτό είναι δεσμευτικό? Θέλω να πω θα υπολογίσω κ εγώ για τον πελάτη το πρόστιμο βάσει Παραρτ. Β και τιμ. αγοράς. Ποιος υπολογισμός θα ισχύσει? 3. Η διαδικασία έκδοσης άδειας θα γίνει (προφανώς?) ηλεκτρονικά? Ποια κατηγορία καλύπτει αυτές τις περιπτώσεις? Η μόνη αναφορά σε νομιμοποίηση είναι στην Κατ. 2 αλλά μόνο για τις περιπτώσεις του άρθρου 106, που αν δεν κάνω λάθος αναφέρεται σε < 2011. Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη.
 10. Θεωρείς ότι υπάρχουν 500.000 σπίτια χωρίς ΟΑ ακόμη εκτός πλατφόρμας? Δεν έχω γνώμη αλλά σαν πρώτη εντυπωση μου φαίνονται πολλά!
 11. Συνάδελφε @loser δεν ξέρω αν έγινα αντιληπτός. Εννοώ ότι αν επιμείνει στην γενικότερη αδιαλλαξία του, θα επιτρέψει με ρύθμιση την ένταξη για ακίνητα κατ. 5 εφόσον έχουν ΟΑ. και ίσως θέσει βέτο για τα άνευ ΟΑ, στο οποίο θα έχει ένα θεωρητικά εύλογο άλλοθι. Έτσι δεν προκαλεί μεγάλο πρόβλημα κ στις τράπεζες...θεωρητικά.
 12. Αν υπάρχει ίχνος λογικής αντί κατηγορία 5 γενικά, απλά θα σταματήσει η δυνατότητα χωρίς ο.α. θεωρώ. Κ θα βρεθεί έτσι μια και καλά μέση λύση για την οποία θα υπάρχει το ευλογοφανες ή και εύλογο επιχείρημα ότι αποκλείεται να μην ξέρεις ότι δεν έχεις οα και θα έπρεπε να έχεις νοιαστει να το δηλώσεις!
 13. Πόση επιφάνεια έχει η κατασκευή σου?
 14. Καλημέρα συνάδελφοι, περίπτωση μονοκατοικίας σε τύπου κάθετη ιδιοκτησία σε οικισμό του πρώην ΟΕΚ. Ο οριστικός δικαιούχος το πούλησε σε ιδιώτη. Ο ιδιώτης προχώρησε σε αυθαίρετη προσθήκη κατ' επέκταση πριν το 2011. Από τη διατύπωση του Νόμου αντιλαμβάνομαι ότι δεν ενδείκνυται η ένταξη στην κατηγορία του 1γ (παρά την ασάφεια περί νόμιμου τίτλου) Έστω λοιπόν ότι θέλω να το πάω σαν τυπικό ιδιωτικό. Τα μόνα έντυπα που βρήκα στο αρχείο του ΟΑΕΔ είναι το ΦΕΚ και ένα ρυμοτομικό του οικισμού σε 1:500. Αντιμετωπίζοντας το σαν ιδιωτικό οφείλω να έχω τοπο και δκ. ΄Πώς θα το κάνω αυτό με τα στοιχεία που έχω? Θα ασχοληθώ μόνο με την κάθετη? Και θα συντάξω εξ αρχής ένα ΔΚ με τί όρους δόμησης?
 15. Καλημέρα σε όλους. Είμαι μελετητής και επιβλέπων σε ΟΑ προσθήκης καθ' ύψος ορόφου, πανομοιότυπου από άποψη εξωτερ. διαστάσεων με τον υποκείμενο. Με βάση το ΦΕΚ 57 Β/2014 απαιτείται ένας τελικός έλεγχος (κατηγορία Α). Έχει αλλάξει κάτι ως προς αυτό?
 16. Καλησπέρα συνάδελφοι, θα ήθελα να ζητήσω μια διευκρίνιση σε σχέση με την παράγραφο 2 περίπτωση κα γιατί η διατύπωση είναι tricky: η απλή περιτοίχιση από λιθοδομή μέχρι ύψους ενός μέτρου αφορά τις εκτός σχεδίου περιοχές?
 17. Καλησπέρα συνάδελφοι, μέχρι την ψήφιση της παράτασης με τις βεβαιώσεις περί μη αυθαιρεσιών τί ισχύει? Δίνουμε άφοβα?
 18. Καλημέρα σε ΟΑ που αφορά εργασίες που θα μπορούσαν αν γίνουν με ΕΕΔΜΚ αλλά λόγω π/υ>25.000 θα εκτελεστούν με άδεια, θα υπάρξει έλεγχος δόμησης? Ρωτάω γιατί στην κατηγορία ελέγχου Α που αφορά έναν τελικό έλεγχο, δεν περιγράφεται κάτι σχετικά (η ΕΕΔΜΚ αφορά διαρρυθμίσεις και αντικατάσταση επένδυσης όψεων). Ευχαριστώ!
 19. Σωστά. ΟΜΩΣ στο χτεσινό ΦΕΚ στο άρθρο 3 που τροποποιεί το άρθρο 41 παρ 1 του 4495, δεν αναφέρεται ΣΔΑ στα απαιτούμενα γενικά δικαιολογητικά. Μέσα σε μια βδομάδα μπήκε και βγήκε...τουλάχιστον αυτό καταλαβαίνω.
 20. Θα γίνει ΦΕΚ αυτό κάποια στιγμή? Γιατί φαντάζομαι έτσι δεν έχει ισχύ...
 21. Παίδες μια βοήθεια για την πρώτη e-adeia: στη φάση αίτησης για βεβαίωση όρων δόμησης, έχω ετοιμάσει όλα τα επιμέρους βήματα, έχω ανεβάσει ανάθεση-ανάληψη αλλά μπερδεύομαι λίγο με το βήμα Έλεγχοι?επιμέρους περιπτώσεις. Στη μεσαία στήλη πρέπει από τώρα να τικάρω ό,τι ταιριάζει (πχ είδος εργασίας, έγκριση αρχαιολογίας, νέα δόμηση έως 1000 κτλ) ή γίνεται σε μεταγενέστερο στάδιο αυτό? Το χρώμα που σε άλλα είναι πράσινο και σε άλλα πορτοκαλί υποδεικνύει κάτι?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.