Jump to content

sdim

Core Members
 • Content Count

  3,618
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  22

sdim last won the day on February 7

sdim had the most liked content!

Community Reputation

1,155 Άριστη

About sdim

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Contact Methods

 • Skype
  stavrosd

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Πύργος, Πάτρα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Recent Profile Visitors

4,838 profile views
 1. Με τους ρυθμούς που κινούνται τα πράγματα λόγω γραφειοκρατίας, το πρόγραμμα πιθανότατα θα ξεκινήσει αφού επιστρέψουμε στην καθημερινότητα. Θα πρέπει: - Το κράτος να βγάλει το σχετικό ΦΕΚ - Τα ΚΕΚ ή όποιοι φορείς προσφέρουν προγράμματα να σχεδιάσουν την ύλη - Στην συνέχεια θα πρέπει να κάνουν προκηρύξεις για τις θέσεις των εκπαιδευτών - Να περάσει τυχόν προθεσμία ενστάσεων - Να σχεδιάσουν οι εκπαιδευτές την διδακτέα ύλη Τότε όμως θα πέσει και μαζεμένη η κίνηση όλης της περιόδου που ήταν κλειστά τα τεχνικά γραφεία και οι υπηρεσίες. Θα τρέξουμε να βγάλουμε την δουλειά που θα πέσει μαζεμένη ή θα καθίσουμε να παρακολουθήσουμε "δωρεάν" σεμινάρια αξίας 6€/ώρα;
 2. Έχω προσπαθήσει να περάσω τις βιβλιοθήκες αλλά δυστυχώς καμία εταιρεία δεν δίνει όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά των fan coils. Θα με ενδιέφερε και εμένα αν υπάρχουν οι βιβλιοθήκες ή έστω τα τεχνικά χαρακτηριστικά.
 3. Πόσο χρεώνετε την εργατοώρα; Σε 100 ώρες, δηλαδή σε 12+ ημέρες (θεωρητικές ημέρες με 8ωρο) πόσα εισπράττετε; Ποιο είναι το κόστος των 100 ωρών σε έξοδα γραφείου; Τις 100 αυτές ώρες θα είσαστε δεσμευμένοι και δεν θα μπορείτε να κάνετε μελέτες, να δεχτείτε πελάτες ή να πάτε σε υπηρεσίες. 600€ για 100 ώρες είναι 6€/ώρα. Ούτε για το τέλος επιτηδεύματος (650€) δεν φτάνουν. Για τους περισσότερους, το "δωρεάν" σεμινάριο θα έχει μεγάλο πραγματικό κόστος.
 4. Για να πάμε σε σεμινάρια των 600€, θα πρέπει να αφιερώσουμε χρόνο και χρήμα (καύσιμα, έξοδα γραφείου που τρέχουν ακόμα και όταν δεν είμαστε παρώντες, κλπ). Εκτιμώ ότι για πολλούς το κόστος των "επιδοτούμενων" σεμιναρίων είναι υπερπολλαπλάσιο των 600€. @ikaros13Συμφωνώ και επαυξάνω (+1).
 5. Ο υπάλληλος δεν έχει να πληρώσει: - γραφείο - λογαρισμούς - εξοπλισμό - τέλος επιτηδεύματος - συνδρομές - λογισμικό - προσωπικό και θα πάρει 800€. Ο ελεύθερος επαγγελματίας, και ειδικά ο μηχανικός, πόσα πρέπει να πάρει ώστε να του μείνουν 800€; Κατά την γνώμη μου, το πιο σωστό θα ήταν η επιδότηση του καθενός να εξαρτάται από τα επίσημα έσοδα/έξοδα. Αν φοροδιαφεύγει να πάρει λιγότερα, αν έχει μεγαλύτερες εισπράξεις και επαγγελματικά έξοδα να πάρει μεγαλύτερη επιδότηση. Όχι τίποτα άλλο αλλά αν οι "μεγαλομηχανικοί" ξεμείνουν από ρευστό θα μείνουν πολλοί στον δρόμο.
 6. Ποιος έγραψε αυτές τις προτάσεις; Στοίχημα ότι το βασικό του εισόδημα δεν είναι από την άσκηση του επαγγέλματος Ελ.επαγγελματία μηχανικού.
 7. Είμαι χρόνια προγραμματιστής και σας βεβαιώνω ότι με το αρχείο που δίνει το ΤΕΕ δεν είναι δυνατή η δημιουργία σωστά συμπληρωμένου XML για πολλούς λόγους. Ενδεικτικά αναφέρω μερικά σημεία για τα οποία χρειάζεται τεκμηρίωση: 1. Ποιο είναι το μέγιστο μέγεθος των πεδίων; Σε κάποια πεδία δεν αναφέρεται το εύρος επιτρεπτών τιμών. 2. Τι αντιπροσωπεύει το κάθε πεδίο; Π.χ. το ISSUER_TYPE ή το ISSUER_DATA τι είναι; 3. Ποια πεδία ανεβαίνουν συμπληρωμένα και ποια συμπληρώνονται αυτόματα από το σύστημα; 4. Από ποιους πίνακες βρίσκουμε τις σωστές τιμές για πεδία όπως τα YD_ID και DIMOS_AA; 5. Πότε χρησιμοποιούμε ορισμένα πεδία και τι τιμές μπορούν να πάρουν; Π.χ. τα πεδία NATURAL_DISASTER_FLAG και AITISI_DOC_RIGHT_TYPE. Αν βγει λογισμικό πριν δημοσιευτούν αναλυτικές προδιαγραφές για το XML, είτε θα βγει ημιτελές και με πιθανές ασυμβατότητες είτε θα έχει "αποκλειστική" συνεργασία με το ΤΕΕ, πράγμα που θα σημαίνει ότι το ΤΕΕ είναι ενεργός συνεργάτης εταιρείας και τίθεται θέμα αθέμιτου ανταγωνισμού.
 8. Για αρχή προτείνω δύο πράγματα: 1. Διάβασε τους επαγγελματικούς οδηγούς του ΤΕΕ. Μια πλήρης ανάγνωση θα σε κατατοπίσει σε αρκετά πράγματα. http://portal.tee.gr/portal/page/portal/PROFESSIONAL_ISSUES/neoi_mixanikoi 2. Κάνε παρέα με ελεύθερους επαγγελματίες μηχανικούς, μόνο έτσι θα μάθεις την δουλειά.
 9. Απλά μαθηματικά: Άνω του 80% των μηχανικών έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές https://www.athensvoice.gr/economy/533406_stasinos-80-ton-mihanikon-ehei-lixiprothesmes-eisfores Αν συνεχίσουν να μην πληρώνουν το 80% και παράλληλα το κράτος δίνει σε όλους συντάξεις, για να είναι βιώσιμο το σύστημα θα πρέπει να μειωθούν οι συντάξεις στο 20%.
 10. Το που θα επενδύσει ο καθένας είναι προσωπική υπόθεση. Όλες οι επενδύσεις έχουν ρίσκα, δεν παίρνω την ευθύνη να προτείνω επένδυση επειδή αν δεν πάει καλά θα τα ακούσω. Όντως σε άλλες χώρες υπάρχει μεγάλη ασφάλεια αλλά και στην Ελλάδα ύπαρχουν ευκαιρίες.
 11. Όποιος ξέρει να επενδύει καλύτερα να επιλέξει την 1η κατηγορία και τα υπόλοιπα να τα επενδύσει για να έχει εισόδημα στα γεράματα. Οποίος δεν ξέρει να επενδύει σε επιλέξει την μεγαλύτερη κλίμακα που μπορεί να πληρώνει.
 12. Μπορούν όλοι να επιλέξουν την 1η κατηγορία ή μόνο οι κάτω πενταετίας;
 13. Σχετικά με τα 50m², υπάρχει σχετική συζήτηση: Υπάρχει εγκύκλιος του ΥΠΕΚΑ όπου διευκρινίζει πέρα από το εμβαδό και τις απαιτούμενες μελέτες http://www.ypeka.gr/LinkClick.aspx?fileticket=vDjeWbR0%2FgM%3D&tabid=508&language=el-GR Εαν απαιτείται ΜΕΑ, τότε απαιτούνται οι μελέτες ψύξης, θέρμανσης, ηλεκτρικά ισχυρά, ηλεκτρικά ασθενή, ύδρευση, αποχέτευση και στον τριτογενή τομέα απαιτείται επιπλέον φωτοτεχνία και κλιματισμός.
 14. Πήρα το πρώτο μου mac τέλος του 2019 οπότε μπορώ να σας απαντήσω από πρώτο χέρι. 1. Υπάρχει δυνατότητα να έγκαταστήσεις και windows στο Mac (Bootcamp). Αφού τα εγκαταστήσεις, κρατώντας πατημένο το Option (alt) στην εκκίνηση εμφανίζεται επιλογή για το αν θα φορτώσει το Mac OS ή τα Windows. 2. Στην εγκατάσταση των windows λειτουργούν κανονικά τα πάντα, HASP ή ότι άλλο κλείδωμα έχει το λογισμικό σας. Δεν είναι virtual machine οπότε τρέχει γρηγορότερα απ'ότι ένα virtual machine. 3. Πολλές εφαρμογές μπορούν να τρέξουν και σε virtual machine, δηλαδή μέσα από το mac os σε παράθυρο. 4. Υπάρχει το Microsoft Office (Word, Excel, κλπ) για Mac. 5. Υπάρχει το Autocad για Mac. 6. Όποιος ενδιαφέρεται για εγκατάσταση των windows, καλό είναι να έχει τουλάχιστον 1TB σκληρό δίσκο. 7. Η αυτονομία των macbook είναι απίστευτη. Άνετα λειτουργεί με μπαταρία πάνω από 4 ώρες με εντατική χρήση, πάνω από 10 ώρες με απλή χρήση (π.χ. youtube). 8. Δεν υπάρχουν Drivers για κάρτες γραφικών της Nvidia στο MacOS οπότε αν χρειαστείτε CUDA θα πρέπει να βάλετε eGPU + Windows. 9. Τα χρώματα της οθόνης είναι απίστευτα, σε PC πρέπει να δώσεις τουλάχιστον 1000€ για αντίστοιχο monitor. 10. Το κόστος στα μεγάλα μοντέλα είναι κοντά στο κόστος των υπόλοιπων κατασκευαστών, η διαφορά τιμής είναι <10%.
 15. Λόγω ΚΕΝΑΚ χρειάζεσαι μελέτη και για ισχυρά και για ασθενή ρεύματα,αν πρόκειται για νέο κτήριο. Άρα πας σε AC/DC - You shook me all night long.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.