Jump to content

sdim

Core Members
 • Content Count

  3,655
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  22

sdim last won the day on February 7

sdim had the most liked content!

Community Reputation

1,166 Άριστη

About sdim

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Contact Methods

 • Skype
  stavrosd

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Πύργος, Πάτρα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Recent Profile Visitors

5,091 profile views
 1. " - Ως ημερομηνία υπαγωγής νοείται η ημερομηνία καταβολής του παραβόλου."
 2. Διαβάζω το ΠΔ 41/2018. Μέχρι τώρα νόμιζα ότι οι δημόσιες υπηρεσίες εντάσσονται στα γραφεία αλλά με ένα καλύτερο διάβασμα στο άρθρο 8: "Άρθρο 8: Γραφεία 8.1. Γενικά. Οι διατάξεις της παρούσας έχουν εφαρμογή σε κτίρια που στεγάζουν επιχειρήσεις- εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνται για πνευματικές, διοικητικές δραστηριότητες, ή την παροχή υπηρεσιών, εφόσον δεν περιλαμβάνονται στην κατηγορία εμπορίου, όπως γραφεία δημόσιων υπηρεσιών ή επιχειρήσεων." Έμμεσα μου δημιουργεί την εντύπωση ότι τα γραφεία δημοσίων υπηρεσιών εντάσσονται στο εμπόριο. Είναι έτσι; Έχετε εκδώσει πιστοποιητικό πυροπροστασίας για δημόσια υπηρεσία;
 3. Όντως τόσο θέλει, θεωρητικά. Υπό την προϋπόθεση ότι: - έχει ήδη πάρει αντίγραφα των πράξεων και των σχεδίων από το υποθηκοφυλάκειο ή τον συμβολαιογράφο - έχει ήδη πάρει αντίγραφα από την πολεοδομία (+2 εβδομάδες;) - το σύστημα δεν κολλάει - οι συνθήκες επιτρέπουν την αυτοψία (βλέπε τυφώνας Ιανός, πλυμήρες, φωτιές) - ο πελάτης μπορεί να είναι στο ακίνητο την ώρα που θα πάει ο μηχανικός (βλέπε πελάτες που μένουν σε άλλη πόλη ή έχουν πολλή δουλειά). - δεν θα τον διακόπτουν 100 φορές την μέρα υποψήφιοι πελάτες για κάθε λογής απορίες ή για εξυπηρετήσεις. Στην πράξη οι 2 μέρες είναι ανέφικτες.
 4. Το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο απ'ότι νομίζετε. Σε σύγχρονες εγκαταστάσεις υπάρχει εκτεταμένο δίκτυο καλωδίωσης ασθενών. Ανάμεσα σε αυτά είναι: - Καλώδια τηλεφώνων - Καλώδια δικτύου (ethernet) - Καλώδια αισθητήρων συναγερμού - Καλώδια επίγειας και δορυφορικής τηλεόρασης. Συνήθως περισσότερα από ένα δίκτυα είναι συνδεδεμένα σε μια συσκευή, π.χ. στον συναγερμό συνδέονται και τα τρία δίκτυα. Αυτό σημαίνει ότι αν πέσει κεραυνός σε οποιοδήποτε αγωγό, υπάρχει πλέον διαδρομή σε όλες τις υπόλοιπες συσκευές. Η ασφάλεια αντικεραυνικής προστασίας μας καλύπτει μόνο από κεραυνό που θα πέσει στο δίκτυο της ΔΕΗ. Αυτό είναι καλό καθώς είναι είναι η πιο συνηθισμένη αιτία ζημιών από κεραυνό.
 5. Ξέρει κανείς που αρχίζει και που τελειώνει το δημόσιο; Από την μια λέμε για αποκρατικοποιήσεις και από την άλλη δημιουργεί νέους φορείς που ανταγωνίζονται ιδιωτικές εταιρείες.
 6. Για κάποιο λόγο το ποσό είναι μηδέν αλλά αναφέρει κάπου "ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ". Τρέχα γύρευε...
 7. Ο πιο εύκολος τρόπος για τους περισσότερους είναι: - Ανοίξτε με το Acrobat Reader ένα αρχείο το οποίο έχετε υπογράψει με την ψηφιακή σας υπογραφή. - Click στο εικονίδιο της ψηφιακής υπογραφής (πράσινο ν) - Signature properties - Show signers certificate - Στο certificate viewer που θα εμφανιστεί αναφέρει την ημερομηνία μέχρι την οποία είναι έγκυρο (valid to).
 8. Σε καινούργια windows και explorer είναι πρακτικά αδύνατη η εγκατάσταση των πιστοποιητικών. Αν όμως έχετε ήδη σε στικάκι τα πιστοποιητικά λογικά τα βλέπουν όλες οι εφαρμογές και σε πιο καινούργιες εκδόσεις των windows. @Paul_Mix Ο καθένας μπορεί να εκδόσει νέα ψηφιακή υπογραφή. Το μόνο που χρειάζεται είναι οι κωδικοί ΤΑΞΙΣ/ΕΡΜΗΣ, μια επίσκεψη σε ΚΕΠ και μετά το κατέβασμα στο στικάκι. Ακούγεται εύκολο αλλά μέχρι να καταφέρει κάποιος να στήσει τον υπολογιστή του για εγκατάσταση των πιστοποιητικών έχει φάει μέρες. Προσωπικά έχω έναν υπολογιστή μόνο για αυτή την δουλειά για να μην μπλέκω κάθε φορά που θέλω να εγκαταστήσω την ψηφιακή υπογραφή.
 9. Καλό είναι να υπογράφουμε μόνο για πράγματα που κατέχουμε. Ξέρω περιστατικό που ο μηχανικός υπέγραφε την μελέτη και ο εγκαταστάτης έβαζε καλώδιο μπαλαντέζας στο Φ/Β.
 10. Χρειάζεται πλήρης οικονομοτεχνική μελέτη για να αναλύσουμε τα κόστη. Με την διασπορά των υπηρεσιών και των προϊόντων μειώνουμε σημαντικά την απόσταση αλλά παράλληλα μειώνουμε και το πλήθος πελατών σε κάθε επάγγελμα, γεγονός που αυξάνει το κόστος της υπηρεσίας ή των προϊόντων. Χωρίς μελέτη δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν αυτή η αύξηση θα αντισταθμίζεται από το μειωμένο κόστος μεταφορικών. Ιδιαίτερα σε εξειδικευμένα προϊόντα και υπηρεσίες είναι σίγουρα ασύμφορο να γίνει κατανομή στο σύνολο του πληθυσμού καθώς η αρχική επένδυση και το κόστος συντήρησης δεν θα μπορούν να αποσβεσθούν από μικρό πελατολόγιο.
 11. Γεια σας. Όταν ένα ακίνητο είναι προσημειωμένο, ποια είναι η διαδικασία άρσης της προσημείωσης από τους κληρονόμους; Μπορεί να γίνει πρώτα η αποδοχή κληρονομιάς και μετά η άρση της προσημείωσης;
 12. Η αποκέντρωση θα αυξήσει το κόστος των προϊόντων και των υπηρεσιών. Δεν νομίζω να είναι έτοιμος ο κόσμος για το αυξημένο κόστος.
 13. Η τιμή δεν είναι τυποποιημένη. Χρεώνεις ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε δουλειάς. Πριν κοστολογήσεις, πρέπει να λάβεις υπ'όψιν σου τα εξής: 1. Υπάρχουν διαθέσιμες οι κατόψεις σε ηλεκτρονική μορφή; 2. Είναι πρόσφατες οι κατόψεις από άτομο εμπιστοσύνης (π.χ. σχέδια από Π/Μ για τακτοποίηση) ή θα πρέπει να μετρήσεις ξανά; 3. Ο πελάτης έχει εμπειρία στον κλάδο ή θα πρέπει να κάνετε μελέτη για τον απαραίτητο εξοπλισμό (συσκευές, θέση, ροή εργασιών) από το μηδέν; 4. Είναι ενημερωμένες οι κατόψεις πυροπροστασίας στον φάκελο της οικοδομικής άδειας; Σε ορισμένες πυροσβεστικές υπηρεσίες απαιτούν ταύτιση των κατόψεων με την οικοδομική άδεια, αν δεν ταιριάζουν θα πρέπει να γίνει ενημέρωση του φακέλου. 5. Πόσο μακριά είναι η επιχείρηση από την έδρα σου; (έξοδα και χρόνος μετακίνησης). 6. Θα χρειαστεί άδεια χρήσης κοινόχρηστων χώρων; 7. Θα χρειαστεί μελέτη αποχέτευσης (τοποθέτηση λιποσυλλέκτη); 8. Πόσο θα χρεώσεις την μελέτη αερισμού; 9. Πόσο θα χρεώσεις την μελέτη πυροπροστασίας; 10. Θα τρέχει ο πελάτης ΄στις υπηρεσίες ή εσύ; 11. Πόσο θα κοστίσει η μελέτη HACCP; 12. Μπορείς να υπογράψεις την μελέτη HACCP ή θα πληρώσεις άλλον συνάδελφο; 13. Τι μέγεθος έχει η επιχείρηση; Προφανώς δεν θα πάρεις τα ίδια από ένα πρατήριο άρτου και από μια υπεραγορά. 14. Θα χρειαστεί να γίνει τοπογραφικό ή υπάρχει ήδη πρόσφατο; 15. Χρειάζεται μελέτη ηχομόνωσης (π.χ. σε κέντρα διασκέδασης); 16. Χρειάζονται σχέδια Η/Μ (αερισμός, ηλεκτρολογικά, κλιματισμός, κλπ); Απαιτούνται για κέντρα διασκέδασης άνω των 200 καθισμάτων). Αυτά είναι τα βασικά, υπάρχουν και πολλές υποπεριπτώσεις που αλλάζουν την αμοιβή.
 14. Το "κοντά", πόσο ακριβώς είναι; Οι συντεταγμένες του κτηματολογίου είναι με το ποντίκι από την οθόνη ή με GNSS GPS;
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.