Jump to content

ZaXoYs

Core Members
 • Content Count

  999
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

ZaXoYs last won the day on August 13 2016

ZaXoYs had the most liked content!

Community Reputation

141 Καλή

About ZaXoYs

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Πάτρα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Μηχανικός Περιβάλλοντος

Recent Profile Visitors

4,122 profile views
 1. Συνάδελφε georgegaleos αν μπορείς επιβεβαίωσε μου το εξής: έστω δημόσιος υπάλληλος μηχανικός με μισθό 1200 ευρώ (άρα πάνω από το ελάχιστο ΕΦΚΑ) που έχει και ανοικτά βιβλία και κόβει πχ 2 αποδείξεις των 400 ευρών (2 Χ 400) μέσα στο έτος πχ τον Ιούνιο και τον Ιούλιο και τίποτε άλλο Αυτός θα πληρώσει (πέρα από οτι του κρατείται σαν μισθωτός) περίπου 27% * 800 ευρώ ΕΦΚΑ για όλο το έτος αφού έκοψε μόνο αυτά? (Δηλαδή λογικά θα του βγάζει κάποιο ποσό στο ΕΦΚΑ κάθε μήνα που προέρχεται από περυσι/γιατί δουλεύει με καθυστέρηση το σύστημα αλλά όταν γίνει η εκκαθάριση θα πληρώσει μόνο αυτά που αναφέρω 0,27*800 ) κατάλαβα σωστά΄?
 2. Είναι ξεκάθαρο οτι η μηχανική είναι απ΄οτο Engineering και όχι από το mechanics που όπως σωστά ειπώθηκε αντιπροσωπεύει ένα μικρό κομμάτι της φυσικής Αν ήταν έτσι προφανώς οι φυσικοί θα ήταν οι καλύτεροι μηχανικοί αλλά προφανως με το engineering εννούμε κάτι άλλο και όχι όποιον ξέρει πολύ καλά mechanics Στη wikipedia έχει τον παρακάτω ορισμό https://en.wikipedia.org/wiki/Engineering Engineering is the application of knowledge in the form of science, mathematics, and empirical evidence, to the innovation, design, construction, operation and maintenance of structures, machines, materials, software, devices, systems, processes, and organizations. The discipline of engineering encompasses a broad range of more specialized fields of engineering, each with a more specific emphasis on particular areas of applied mathematics, applied science, and types of application που περιλαμβάνει πολλά πράγματα Προφανώς σήμερα μιλάμε για κλάδους της μηχανικής που δεν υπήρχαν στον παρελθόν. Το προς τα που πάνε οι κατευθύνσεις/ειδικότητες κλπ μπορεί εύκολα να το δει κάποιος κοιτάζοντας τα 10 κορυφαία πολυτεχνεία/πανεπιστήμια σε όλες τις λίστες αξιολογήσεις.
 3. Το μόνο που προσδίδει αυτή η αναγνώριση είναι α) Να μπορούμε να πηγαίνουμε πιο εύκολα στο εξωτερικό χωρίς να χρειάζετα να εξηγούμε για το diploma αφου θα είναι επίσημα ισοδύναμο με MEng β Οι διπλωματούχοι να γίνονται απευθείας δεκτοί για διδακτορικό χωρίς να απαιτείται μάστερ ( πράγμα που τώρα ήταν στην κρίση του εκάστοτε πανεπιστημίου και συνήθως δεν γινόταν) Από εκεί και πέρα - ΜΙσθολογικά δεν θα αλλάξει τίποτα - Σε μόρια κλπ για ΑΣΕΠ πάλι δεν θα αλλάξει τίποτα - αλλά και να άλλαζε δεν θα είχε νόημα αφού οι διπλωματούχοι συναγωνζόμαστε μεταξύ μας , απλά θα ανέβαινε + Χ μόρια για όλους η baseline - Στο δημόσιο για θέσεις προισταμενων κλπ πάλι δεν έχει νόημα αφού θα έχουν όλοι οι διπλωματούχοι
 4. Αυτό με το ΚΑΔ μου το βγάζει και εμένα , μάλλον γιατί έχω και ένα ΚΑΔ για διδασκαλία σε ΙΕΚ πέρα από του μηχανικού η διαφορά στην εκκαθάριση είναι τρομερή , χονδρικά από επιστροφή 500 βγαίνει να πληρώσεις + 2500 αν δεν πας ως μισθωτός ... τσέκαρε το παρακάτω νήμα https://www.taxheaven.gr/acforum/topic/104628-μισθωτοσ-με-μπλοκακι-προβλημα-στο-ε3-λογω-καδ/ δυστυχώς δεν μπορώ να πάω ο ίδιος στην ΔΟΥ γιατί βρίσκομαι εκτός....
 5. Το DTU είναι πολύ καλή περίπτωση και πηγαίνουν αρκετοί Έλληνες http://www.env.dtu.dk/english
 6. όχι η έκδοση φορολογικής είναι (ακόμη) ανεξάρτητη από τυχόν χρέη στο ΤΣΜΕΔΕ. Απλά αν τυχόν έχεις οφειλ'ες στο taxisnet (ακόμα και αν ΔΕΝ είμαι ληξιπρόθεσμες π.χ ΕΝΦΙΑ/φόρος) δεν μπορείς να πάρεις φορολογική ενημερότητα για πληρωμή από το δημόσιο ηλεκτρονικά αλλά μόνο από την ΔΟΥ με παρακρατηση επι του ποσού που ΘΑ έχεις να πληρώσεις)
 7. http://www.newsit.gr/oikonomia/ethniki-syntaksi-ayta-einai-ta-posa-analoga-me-ta-eti-asfalisis/1068353/
 8. Λογικά θα χρειάζεται όμως και το λογισμικό να αφαιρέει οτι έχεις ήδη πληρώσει με το εισόδημα του 15 και να κάνει συμψηφισμό. όπως επίσης να έχει πρόβλεψη για δόσεις κλπ
 9. Το ίδιο λέμε τι δεν αντιλαμβάνεσαι? Εσύ ήσουν τυχερός και δεν έμεινς άνεργος από την δουλειά των 1000 ευρώ (που σε αναγκασαν να γραφτείς στο ΤΣΜΕΔΕ όπως και τους υπολοίπους) ή έμεινες άνεργος και τα πλήρωναν οι γονείς σου) άλλοι δεν ήταν το ίδιο τυχεροί κα ισε χρόνο dt μάζεψαν χρέος αφού δεν μπορούσαν να διαγραφούν άμεσα από το ΤΕΕ/ΤΣΜΕΔΕ τι δεν καταλαβαίνεις από το παραπνω ? Συναδελφε αντί να λές οτι δεε ήτνα λογικό το σύστημα τόσα χρόνια που χρέωνε ΑΝΕΡΓΟΥΣ ανθρώπους μας λες οτι δεν ήταν λογικο το 80% των συνεδέλφων.... Δεν μιλάμε για "κάποιους" με μπλοκάκι μιλάμε για το 80% του συνόλου .... Πιστεύεις οτι το 80% των συναδελφων σου δεν ειναι λογικοί άνθρωποι? Μάλλον απλά πηγαίνεις απ΄οτο ειδικό (την περίπτωση σου ) στο γενικό . Όπως διδαχθήκαμε στο πολυτεχνείο αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικά λάθη.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.