Jump to content

tzitzikas

Core Members
 • Posts

  322
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

tzitzikas last won the day on May 26 2019

tzitzikas had the most liked content!

1 Follower

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Υπ/στων

Recent Profile Visitors

2,313 profile views

tzitzikas's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Reacting Well Rare
 • First Post Rare
 • Collaborator Rare
 • Conversation Starter Rare
 • Week One Done

Recent Badges

68

Reputation

 1. καλησπέρα και σε ευχαριστώ. κλείνω προς ΔΕΗ. Η σύμβαση θα γίνει τον Μάιο μάλλον, οπότε θα πρέπει να δω και τις τιμές τότε για το σταθερό πακέτο. Εχω ΔΕΗ στο ρεύμα, αλλά μου είπατε πιο πάνω οτι δεν γράφει για έκπτωση σε συνδυαστικό πακέτο στην σελίδα τους.
 2. Η Ζενίθ σε αυτό το πρόγραμμα https://zenith.gr/el/for-the-home/gas/gas-home-fix/ γράφει Gas Home Fix Με σταθερή τιμή κάθε μήνα για 2 χρόνια αλλά αν διαβάσεις κάτω Ειδικοί Όροι Προϊόντος & Λοιπές Χρεώσεις γράφει: "Οι χρεώσεις και οι εκπτώσεις αφορούν στο ανταγωνιστικό σκέλος του τιμολογίου, εφόσον δεν ενεργοποιηθεί το δικαίωμα του προμηθευτή για εφαρμογή Αναπροσαρμογής TTF. Ο ακριβής προσδιορισμός αυτής επεξηγείται στους Γενικούς Όρους της Σύμβασης Προμήθειας. Για την Αναπροσαρμογή TTF δείτε περισσότερα εδώ." Το κλειδί είναι η φράση σταθερή τιμή κάθε μήνα, δηλαδή έχει δικαίωμα η εταιρεία να την αναπροσαρμόσει. Εχει κάποιο πρόγραμμα με κλειδωμένη σταθερή τιμή για την διάρκεια του συμβολαίου? Στο πρόγραμμα ΔΕΗ myHome GasControl Προϊόν με σταθερή τιμή, που απευθύνεται σε οικιακούς πελάτες Φυσικού Αερίου https://www.dei.gr/el/gia-to-spiti/fysiko-aerio/myhome-gascontrol/ ειδικοί όροι: https://www.dei.gr/media/wh1foqg4/myhomegascontrol_0112.pdf Δεν βρήκα κάπου να γράφουν για δικαίωμα αναπροσαρμογής. Αυτό όντως αν κλείσεις για 12 μήνες, θα έχεις την τρέχουσα τιμή καταλόγου τους, δηλαδή 0,050 (€/kWh) + ΦΠΑ 6%? Ευχαριστώ!
 3. καλησπέρα. Βλέπω και οτι: η Ζενιθ έχει σταθερής τιμής πακέτο (για 2 χρόνια) αλλά έχει μια χρέωση: Αρχική Τιμή 0,16993 €/kWh και μετά βάζει κάποιες εκπτώσεις. https://zenith.gr/el/for-the-home/gas/gas-home-fix/ η ΔΕΗ έχει μια χρέωση: 0,05 €/kWh + ΦΠΑ 6% https://www.dei.gr/el/gia-to-spiti/fysiko-aerio/myhome-gascontrol/ γιατί τόση διαφορά?
 4. Το ttf που αναρτάται για να δω πόσο είναι την συγκεκριμένη χρονική στιγμή? ευχαριστώ
 5. αν έχω και ρεύμα στην ΔΕΗ (που έχω), έχω κάποια έκπτωση? Γνωρίζετε? η ΔΕΗ βλέπω έχει 2 προγράμματα: myHome GasBenefit 24μηνη διάρκεια σύμβασης και μηδενική εγγύηση. Προϊόν κυμαινόμενης τιμής myHome GasControl 12μηνη διάρκεια σύμβασης Σταθερότητα στις χρεώσεις προμήθειας Μηδενική εγγύηση για νέους πελάτες https://www.dei.gr/el/gia-to-spiti/fysiko-aerio/sygkrisi-proionton/?products=9413,1980 (σύγκριση των 2 παραπάνω πακέτων) https://www.dei.gr/el/gia-to-spiti/fysiko-aerio/?products=9413,1980 ποιο προτείνετε? Ευχαριστώ!!
 6. Δεν εμφανίζει κάτι. Κάτω απο το menu η σελίδα δεν δείχνει κάτι, δοκίμασα με 2 browsers.
 7. Καλησπέρα. Καλώς ή κακώς σε λίγους μήνες βάζω ατομικό φυσικό αέριο. Υπάρχει κάποιος πρόσφατος πίνακας που να δείχνει την σύγκριση των τιμών των παρόχων για να δώ ποιον θα επιλέξω? Στις σελίδες τους τα γράφουν μπερδεμένα με τις εκπτώσεις κτλ, δεν τα λένε ξεκάθαρα. Ρεύμα έχω στην ΔΕΗ. Βρίσκομαι Θεσσαλονίκη. Ευχαριστώ!
 8. Καλησπέρα. Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν είναι υποχρεωτικό η μηνιαία πληρωμή ενός μηχανικού που εργάζεται με μπλοκάκι σε 1 ή 2 εργοδότες (εταιρείες), με ιδιωτικό συμφωνητικό κατατεθημένο στην ΔΟΥ, να γίνεται αποκλειστικά μέσω κατάθεσης των χρημάτων απο την/τις εταρεία/ες σε λογαριασμό (όψεως) του "υπαλλήλου μηχανικού" με μπλοκάκι. Και αν ναι βάση ποιού νόμου η διάταξης απορρέει αυτό? Σε περίπτωση που ο εργοδότης αρνηθεί να κάνει κατάθεση στον λογαριασμό αλλά θέλει να γίνει με μετρητά τί γίνεται? Ουσιαστικά ψάχνω την διάταξη αυτή που επιβάλλει αυτό τον τρόπο πληρωμής αποκλειστικά. Το έχω ακούσει αλλά στο google δεν μπόρεσα να βρώ κάτι σχετικό. Ευχαριστώ πολύ!
 9. καλησπέρα. Επειδή έχει αποδείξεις+τιμολόγια<50 τεμάχια/έτος μου είπε οτι δεν υποχρεούται να τα κόβει ηλεκτρονικά στο myData ακόμα, βέβαια θα υποχρεωθεί σε κανά χρόνο να το κάνει ακι αυτός, προς το παρόν απαλλάσσεται. Τα τιμολόγια και της ΑΠΥ τις δίνει ανά μήνα στον λογιστή. Λογικά αυτός κάπου τα δηλώνει. Εκτός αν για την περίπτωση αυτή όπου δεν κάνει 3μηνες δηλώσεις ΦΠΑ λόγω του οτι είναι στην κατηγορία απαλλαγής ΦΠΑ (άρθρο 39 του Κώδικα ΦΠΑ (ν. 2859/2000)) δεν τα έχει δηλώσει κάπου οριστικά αλλά θα το κάνει κατα την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, οπότε δεν τρέχει κάτι.
 10. καλημέρα και καλή χρονιά με υγεία!. Φίλος συνάδελφος ξεκίνησε καινούργιο μπλοκ παροχής υπηρεσιών του διέφυγε να δηλώσει τις τελευταίες 4 ΑΠΥ (είναι ΑΠΥ σε ιδιώτες όχι ΤΠΥ) αξίας 50Ε έκαστη, που έκοψε από το καινούργιο μπλοκ (κόπηκαν 9/2021). Δεν κάνει δήλωσεις ΦΠΑ (<10.000 εισόδημα), δηλαδή ότι κόβει είναι χωρίς ΦΠΑ βάση της σχετικής νομοθεσίας. Σε αυτή την περίπτωση τι πρέπει να κάνει? Να τα δηλώσει τώρα? Υπάρχει κάποιο πρόστιμο? Ευχαριστώ!
 11. καλησπέρα. οι εισφορές 11/2021 απο ότι βλέπω δεν έχουν βγει στην σελίδα του ΕΦΚΑ. Γνωρίζετε πότε θα βγούν και μέχρι πότε θα έχουν προθεσμία? ευχαριστώ!
 12. Καλησπέρα και χρόνια πολλά! Αν κάποιος είναι Έ.Ε. με ιδιωτικό συμφωνητικό σε έναν εργοδότη και έχει πρόσληψη ως υπάλληλος σε άλλον εργοδότη, πως φορολογείται? Πληρώνει τέλος επιτηδευματος? Επίσης μπορεί στον ίδιο εργοδότη να έχει και πρόσληψη part time ημιαπασχοληση και ιδιωτικό συμφωνητικο ως ε.ε.? Σε αυτές τις περιπτώσεις ποιος πληρώνει τον εφκα? Ευχαριστώ!
 13. @Pavlos33 Μου έχει ζητήσει να τα πηγαίνω ως κάποια ημερομηνία του μήνα. Λογικά είναι το 20 που λες, αλλά δεν το θυμόμουν. Για επιπλέον αμοιβή δεν μου ανέφερε κάτι, ίσως επειδή τα μηνιαία τιμολόγια είναι λίγα (<4). Ευχαριστώ!
 14. καλημέρα. κάτω απο 50 τιμολόγια ανα έτος (μέσα σε αυτά είναι και μερικές ΑΠΥ σε ιδιώτες), δηλαδή ΤΠΥ+ΑΠΥ<50, και <50.000 έσοδα. Μου είπε ο λογιστής οτι με κάτω απο 50 τιμολόγια ανα έτος δεν κάνω την συγκεκριμένη διαδικασία, συνεχίζω με τα χειρόγραφα, απλά θα πρέπει να τα πηγαίνω να τα περνάει πιο συχνά. Θα ήθελα και μια 2η γνώμη. Τι ισχύει? Ευχαριστω
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.