Jump to content

tzitzikas

Core Members
 • Content Count

  223
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

tzitzikas last won the day on May 26 2019

tzitzikas had the most liked content!

Community Reputation

57 Καλή

About tzitzikas

 • Rank
  Παλιό Μέλος

Contact Methods

 • Website
  http://natural-gas.ml/

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Υπ/στων

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. χωρίς να γνωρίζω λεπτομέρειες απο αυτά που βλέπω εδώ, θα έλεγα κάτσε εκεί που είσαι
 2. αφού έχεις ασχοληθεί στο πρόγραμμα σπουδών με υπολογιστές, γιατι δεν κοιτάς να βρεις δουλειά σαν προγραμματιστής που έχει ψωμί? Με Η/Μ μην την ψάχνεις, εκει υπάρχει πείνα!
 3. καλησπέρα. εννοώ και ρωτάω αν είμαι υποχρεωμένος να δηλώσω το ακίνητό μου στο Κτηματολόγιο, βάση νομοθεσίας ή η περιοχή που είναι το ακίνητο (Περαία) δεν ανήκει σε περιοχές που δηλώνεται υποχρεωτικά. Γιατι βλέπω οτι σε κάποιες περιοχές υπάρχουν προθεσμίες για την δήλωση των ακινήτων στο Κτιματολόγιο (π.χ ο πατέρας μου στο χωριό του έχει 2 παλιά σπίτια και τα δήλωσε πρόσφατα). Ευχαριστώ
 4. πως... και εγώ συνήθως με τοπογραφικά ασχολούμαι, αρχιτεκτονικές μελέτες και στατικά. Αστειεύομαι φυσικά. Δεν νομίζω οτι ΥΔΕ κάνει τοπογράφος.
 5. καλησπέρα. Εχω διαμέρισμα ιδιοκτησίας μου σε οικοδομή στην Περαία Θεσσαλονίκης (δήμος Θερμαικού). πρέπει να το δηλώση στο Κτηματολόγιο ή μόνο ακίνητα συγκεκριμένων περιοχών δηλώνονται? ευχαριστώ πολύ
 6. πφφφφ.... απο την χαρά μου δεν θα κοιμηθώ απόψε. σιγά το θέμα που πρέπει να το κάνουμε και ανάρτηση. εδώ καιγόμαστε.....
 7. έχω πάει σε συνέντευξη πριν κάποια χρονια σε μέση κατασκευαστική. Δεν θέλει να μάθει ο φίλος πόσα δίναν για τρελά ωράρια.
 8. ευχαριστώ πολύ. Αρα λες οτι είναι εντάξει οι εκτυπώσεις μου αυτές. Αν τις πάω κάπως έτσι θα τις δεχτούν σίγουρα?. Βεβαια δεν έχουν ακρίβεια με τόσο χαμηλής ανάλυσης φώτο που παρέχει. στο ζουμ χάνει πολύ. Μου ζήτησε για να τους δώσει και μια εκτύπωση όλο το χωριό όπου να φαίνονται με περίγραμμα διαφορετικού χρώματος τα 2 σπίτια. πελάτης δεν υπάρχει. είναι για 2 σπίτια παλιά του πατέρα μου το χωριό. απλά για να γλυτώσει έξοδα μου ζήτησε να κάνω και τον τοπογράφο πέρισυ με είχε ρωτήσει μάλιστα αν υπογράφω και τοπογραφικά.
 9. καλησπέρα σας. Μου ζήτησε ο πατέρας μου επειδή πρέπει να δηλώσει 2 σπίτια στο χωριό του, στο κτηματολόγιο, να μπω στο χάρτη της σελίδας του κτηματολογίου, και να του εκτυπώσω τα 2 αυτά σπίτια, με περίγραμμα, μέτρηση εμβαδού, διαστάσεις του κάθε οικοπέδου και συντεταγμένες για να τα καταθέσει στο κτηματολόγιο. μπόρεσα και βρήκα τα 2 οικόπεδα με τα σπίτια, αλλα το κακό είναι οτι η ανάλυση επειδή είναι κακή δεν μπορείς να βρεις ακριβώς τα όρια των οικοπέδων, αλλα με απόκλιση και φυσικά σφάλμα στο αποτέλεσμα. Επειδή επίσης μου τα είπε μπερδεμένα για το τι ακριβώς θα πρέπει να περιλαμβάνουν τα σχέδια-φώτο σας στέλνω αυτά τα 2 που έφτιαξα, απο την online εφαρμογή τους http://gis.ktimanet.gr/wms/ktbasemap/default.aspx Τα συγκεκριμένα περιλαμβάνουν το εμβαδόν του οικοπέδου και τις συντεταγμένες σε πινακάκι κάτω των σημείων 0,1,2,3 χωρίς όμως να φαίνονται στο περίγραμμα πιο είναι τα κάθε ένα απο αυτά τα 4 σημεία. Επίσης δεν φαίνονται οι διαστάσεις των πλευρών του πολυγώνου (του οικοπέδου). Θα ήθελα τι γνώμη σας και ποιες ακριβώς είναι οι απαιτήσεις. Επειδή θα πρέπει να τα ταχυδρομήσω στην άλλη άκρη της Ελλάδας, μην στείλω λάθος φώτο. Είδα οτι τα εκτυπώνει σε pdf το σύστημα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
 10. ΕΤΕΑΕΠ - Εισφορές μη Μισθωτών επιλέγουμε στο ebanking της Εθνικής? Και τα αναδρομικά και τα τρέχοντα ΕΤΕΑΕΠ? Και αν θέλει κάποιος να πληρώσει π.χ μόνο τα τρέχοντα πως ξεχωρίζει το σύστημα την προταιραιότητα πληρωμής?
 11. καλησπέρα. Τελικά μπορεί να γίνει πληρωμή στο e-banking της Εθνικής ή θα πρέπει να περιμένουμε την 5η Απριλίου 2019 να εμφανιστεί?
 12. για καμινάδα μέχρι το δώμα (0,7μ πάνω απο το δώμα βάση ΦΕΚ και με κατακόρυφη απαγωγή και τύπος λέβητα C53) θα έλεγα να χρησιμοποιήσεις καπναγωγό Φ80 του κατασκευαστή και πάντα αφού ελένξεις πρώτα οτι τα μέτρα και οι γωνίες που θα χρησιμοποιήσεις είναι εντός ορίων που θέτει ο κατασκευαστής στο manual εγκατάστασης. Ο αέρα καύσης μπορεί θα λαμβάνεται απο τον εξωτερικό χώρο με μια γωνία Φ80 και κάποιο τμήμα αγωγού Φ80 του κατασκευαστή εφόσον κριθεί αναγκαίο. Καλύτερα μην μπλέξει με μονωμένη ΙΝΟΧ που σου ανέφερε ο συνάδελφος γιατι α) θα σου βγει πιο ακριβά β) θα χρειαστείς υπολογισμό ΕΝ 13384-1 εφόσον πρόκειται για συμπύκνωσης λέβητα και χρειάζεται κάποια τροποποίηση το γνωστό excel υπολογισμού. Δεν θα πρέπει όμως εκει που βγαίνει το στόμιο πανω απο το δώμα να έχεις στα 10μ τοίχο άλλης οικοδομής με ανοίγματα σε εκείνο το ύψος ή ψηλότερα ή να έχεις σε απόσταση 3μ τοίχο άλλης οικοδομής υψηλότερο (βάση κτιριοδομικού κανονισμού). Αν ο κατασκευαστής σου δίνει σχετική πιστοποίηση για χρήση του λέβητα σε τύπο απαγωγής Β53 μπορείς να χρησιμοποιήσεις στην κατάληξη της καμινάδας γωνία Φ80 και να έχεις οριζόντια απαγωγή (προβλέπετε για τον συγκεκριμένο τύπο απαγωγής) οπότε δεν έχεις αυτούς του περιορισμούς (στην συγκεκριμένη περίπτωση θα πρέπει το στομιο να ειναι πανω απο 2μ απο την επιφάνεια της ταρἀτσας). Κατα τα άλλα αν η καμινάδα κοιτάει προς χώρο διέλευσης ατόμων δεν μπορεί το στόμιο να βρίσκεται κατακόρυφα λιγότερο απο 2μ απο την επιφάνεια αυτή, οπότε λογικά σε έκοψαν δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε ανωξείδωτο σωλήνα για καμινάδα. Η'του κατασκευαστή (είναι ακριβός αλλα 70Ε το μέτρο δεν παίζει, κάπου στα 20-30Ε το μέτρο πρέπει να κυμαίνεται). Στη περίπτωση ανοξείδωτου χάλυβα θα πρέπει να είναι κατασκευασμένη σύμφωνα με το πρότυπο ΕΛΟΤ ΕΝ1856-1&2.μονωμένη φυσικά εφόσον είναι εξωτερική, να ἐχει σήμανση για υγρές συνθήκες εφόσον θα χρησιμοποιηθεί με λέβητα συμπὐκνωσης, να εχει στο κάτω μέρος ταφ για την απορροή συμπυκνωμάτων και η διαστασιολόγησή του (διατομή, μόνωση) να γίνει με βάση το πρότυπο υπολογισμού ΕΝ 13384-1. Στη περίπτωση μονωμένης inox καμινάδας ο τύπος της συσκευής θα είναι Β23 δες και την περίπτωση αν μπορείς να σηκώσεις την καμινάδα σου 1,5μ πιο ψηλά με καπναγωγό Φ60/100 του κατασκευαστή του λέβητα και στο τέλος να έχεις οριζόντια απαγωγή. θα πρέπει να τηρούνται σε αυτή την περίπτωση κάποιες ακόμα προυποθέσεις (αποστάσεις απο ανοίγματα, να μην υπάρχει δίπλα μπαλκόνι, άνοιγμα απο πάνω σε απόσταση <2,5μ κ.α. Για αυτά θα ρωτήσεις τον μηχανολόγο που έκανε την μελέτη να κάνει αυτοψία. τύπος συσκευής C13
 13. καλημέρα. μιας και πλησιάζει η καταληκτική ημερομηνία 29/3/2019 για την πληρωμή ΕΤΕΑΕΠ των 2 ποσών: 1η ΔΟΣΗ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ 2017 21,49 € + 1η ΔΟΣΗ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ 2018 21,49 € έχουμε καμιά εξέλιξη στο θέμα της πληρωμής με e-banking Εθνικής? Η' άλλης τράπεζας? Αν όχι, πώς γίνεται προς το παρόν η πληρωμή τους? Ευχαριστώ
 14. καλησπέρα. με ebanking Εθνικής σε ποια επιλογή γίνεται η πληρωμή τους? ξερει κανείς σίγουρα? ευχαριστώ
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.