Μετάβαση στο περιεχόμενο

tzitzikas

Core Members
 • Περιεχόμενα

  211
 • Εντάχθηκε

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Days Won

  2

Φήμη στην κοινότητα

54 Πολύ καλή

Σχετικά tzitzikas

 • Κατάταξη:
  Παλιό Μέλος

Contact Methods

 • Website
  http://natural-gas.ml/

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Υπ/στων

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. tzitzikas

  Ελληνικά Πετρέλαια ΕΛΠΕ

  αν δεν είστε συνδεδεμένοι με μπαλαντέζα μην περιμένετε τίποτα...
 2. αν γραφτείς τεε πολύ πιθανό σε εργασία να σου πουν πήγαινε βγάλε μπλοκάκι. γιατι θα τους κοστίζεις ποιο πολύ. δεστο λίγο πρώτα η εμπειρία δεν σε βάζει δημόσιο χωρίς μόρια μεταπτυχιακών-διδακτορικών. Απλά δεν φτάνει για να πιάσεις τους πρώτους στη κατάταξη ούτε κατά διάνοια. Αν δεν έχεις διδακτορικό δύσκολα να φτάσεις τα μόρια.
 3. καλησπέρα. εξαρτάται τι εργασία κάνεις. Αν κάνεις εργασία που δεν χρειάζεται σφραγγίδα, για μένα μην γραφτείς τμσεδε. Δεν υπάρχει λόγος. Με τεβε θα έχεις μικρότερο ποσοστό εφκα. Για δημόσιο θες μεταπτυχιακά κτλ για διαγωνισμους, με απλο πτυχίο δεν μπαίνεις ποτέ πια.
 4. προφανώς εννοώ οτι εφόσον δεν υπάρχει άμεση επαφή φάσης και γής και απλά υπάρχει υγρασία στον χώρο εκεί, αυτή δεν θα είναι ικανή να δώσει το τέλειο βραχυκύκλωμα (θα έχει κάποια αντίσταση σαν υγρό) αλλα μια διαρροή. δεν με κατάλαβες μάλλον.
 5. Καλησπέρα και ευχαριστώ. Η αλήθεια είναι ότι πάνω στο πρόβλημα δεν είμαι 100% ποιος ήταν πάντως πεσμένο αυτόν άνοιξα τον απορροφητήρα και δούλευε άρα είναι ασχέτως γραμμής. αυτό και έχω κολλήσει για πιο λόγο έπεσε την 2η φορα μαζί με αυτόν της κουζίνας. Αν δεν ήταν αυτό θα έλεγα είναι 100% η κουζίνα. Η υγρασία θα έδινε τόσο μεγάλο βραχυκύκλωμα? Δλδ δεν θα προηγούνταν πιο πρίν μια μικρότερη διαρροή?
 6. καλησπέρα. Απο την στιγμή που τόσο εύκολα προσλάβεις περίμενα μια απάντηση τουλάχιστον σοβαρή, όχι απλά να αναφέρεις οτι πρέπει να φωνάξω τεχνικό. προφανώς αν η βλάβη είναι στο μάτι τεχνικό θα φωνάξω όχι εσένα
 7. Καλησπέρα. Σήμερα ενώ μαγειρεύαμε στην κουζίνα (AEG με κεραμικές εστίες του 2012) στο μεγάλο 3πλό μάτι, μετά απο 45 λεπτά περίπου ακούστηκε ο γνωστός ήχος ενός τυπικού βραχυκυκλώματος σαν μπαμ. Στον ηλ. πίνακα είχαν πέσει: το αυτόματο της γραμμής της κουζίνας, ο γενικός αυτόματος και το αντιηλεκτροπληξιακό, ενώ έπεσε και ο αυτόματος κάτω στο ρολόι. Να σημειώσω εδώ οτι παράλληλα δούλευε ο απορροφητήρας που παίρνει απο άλλη γραμμή του οποίου όμως ο αυτόματος δεν είχε πέσει. Σηκώνω όλους τους διακόπτες και ξαναδίνω τάση και δουλεύω ξανα το 3πλό ηλ. μάτι της κουζίνας και τον απορροφητήρα. Μετά απο μισή ώρα πάλι τα ίδια με την διαφορά οτι έπεσε μαζί και ένας άλλος αυτόματος ο οποίος δεν δίνει στον απορροφητήρα. Κλείνω ξανα το κουμπί της κουζίνας, και όπως ανοίγω τους διακόπτες στον πίνακα που είχαν πέσει και με ανοικτό τον απορροφητήρα, βλέπω μια λάμψη μαζί με το γνωστό μπαμ βραχυκυκλώματος απο την πλευρά των ματιών της κουζίνας. Με προβλημάτισε οτι αυτή την φορά έγινε με κλειστό το κουμπί και χωρίς να ζεστάνω το μάτι. Κατόπιν έκλεισα τον απορροφητήρα και άναψα το μάτι που δούλεψε μισή ώρα χωρίς θέμα. κατόπιν έψησα το φαί μια ώρα στον φούρνο στον αέρα πάλι χωρίς θέμα. Να σας πώ οτι ο απορροφητήρας είναι εργολαβικός της πλάκας, πότέ δεν τραβούσε με αποτέλεσμα πάντα να στάζουν νερά απο αυτόν και να γεμίζει η κάτω επιφανειά του με νερά. Με δεδομένο οτι ο τεχνικός ζητάει 30Ε μόνο για την επίσκεψη (το μάτι λεει έχει 65Ε), είπα με αυτόν να δοκιμάσω να δουλέψω μόνο το μάτι κάποιες φορές σε μαγείρεμα για αρκετή ώρα χωρίς απορροφητήρα. Σκέφτομαι μήπως έκανε το βραχυκύκλωμα ο απορροφητήρας μου ρουφάει πραγματικά πολύ νερό κάθε μέρα και απο αντανάκλαση πάνω στην κεραμική επιφάνεια μου έδωσε την εντύπωση οτι η λάμψη ήταν στα μάτια. Φυσικά με προβλημάτισε οτι δεν έπεσε μόνο ο αυτόματος της γραμμής ή ο γενικός αλλα έπεσε και απο το ρολόι. Θα ήθελα την γνώμης σας. Ευχαριστώ προκαταβολικά!
 8. για την διάταξη στεγανότητας βαλβίδων για λέβητες>200kw (ο κανονισμός λέει για συσκευές, δεν λεει για καυστήρες) το αναφέρει στην παράγραφο 8.7.2 (σελ. 16861) Για δεύτερο υπόγειο απαιτείται ηλεκτροβάνα με ανιχνευτή και με τις προυποθέσεις που αναφέρει η ίδια παράγραφος 8.7.2 λίγο πιο κάτω. Η κατάλληλη διατομή προκύπτει κατόπιν υπολογισμού πτώση πίεσης, ώστε αυτή να είναι μικρότερη των 2mbar στην γραμμή για πιέσεις 25mbar Για προμήθεια του σωλήνα που αναφέρεις (αν δεν περιλαμβάνει εγκατάσταση) είναι πολύ υψηλή η τιμή.
 9. tzitzikas

  Αναδρομικά ΤΣΜΕΔΕ Α 2012

  καλησπέρα. Το Β' 2013 λέτε να το πληρώσουμε ή θα κηρυχθεί αντισυνταγματικό??. Σε άλλους δίνουν αναδρομικά και σε μας παίρνουν. Δημοκρατία.....
 10. για τον υπολογισμό της καμινάδας με πρότυπο EN 13384-1 κατέβασε το zip με τα σχετικά excel υπολογισμού (για καμινάδα που εξυπηρετεί μία συσκευή). Με αυτό θα κάνεις διαστασιολόγηση καμινάδας, απο εδώ Για να αλλάξεις μόνο τον καυστήρα θα πρέπει ο λέβητας να έχει πιστοποίηση CE. τουλάχιστον αυτό ισχύει εδώ Θεσσαλονίκη Η επιλογή του καυστήρα έχει να κάνει με τον λέβητα. Δηλαδή η ισχύς του λέβητα θα πρέπει να καλύπτεται απο την περιοχή ισχύος του καυστήρα. Θα πρέπει ο κατασκευαστής του καυστήρα να σου δώσει τα σχετικά διαγράμματα ώστε να κάνεις την επιλογή του κατάλληλου καυστήρα. Για καυστήρες > 180kw βάση ΦΕΚ 2654/09-11-2011 απαιτείται διβάθμιος καυστήρας. Το multiblock γενικά πάει ζευγάρι με τον καυστήρα. Η επιλογή των σωληνώσεων αερίου/μελέτη/εγκατάσταση σωληνώσεων συσκευών/φίλτρων και λοιπών εξαρτημάτων σωληνώσεων αερίου (και ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα αερίου) γίνεται με τον <<Τεχνικός Κανονισμός Εσωτερικών Εγκαταστάσεων Φυσικού Αερίου με πίεση λειτουργίας έως και 500mbar>> κυα Δ3/Α/6598 2012 (ΦΕΚ 976 Β). Ο κανονισμός έχει μέσα ενδεικτικά πρότυπα για όλα αυτά τα υλικά και λεει ποιες σωληνώσεις είναι αποδεκτές για κάθε εγκατάσταση (υπόγειες, υπέργειες, εντός/εκτός κτιρίου σωληνώσεις) Διάβασε και το Κτιριοδομικός Κανονισμός Άρθρα 366 έως 370> Κώδικας βασικής πολεοδομικής νομοθεσίας > Μέρος-ΙΙΙ > Κεφάλαιο-ΣΤ > Αρθρον-370 (Αρθ-27 Αποφ-3046/304/30.1/3-2-89) σχετικά με εγκαταστάσεις θέρμανσης. Οσον αφορά την δεξαμενή συνηθως απομακρύνεται αλλα τουλάχιστον παλιότερα δέχονταν να καθαρίζεται και να γεμίζεται με νερό.
 11. tzitzikas

  ΕΦΚΑ και εισφορές

  καλησπέρα. μου εμφανίζει σαν εκρεμμότητα τον 9/2018 τον οποίο έχω πληρώσει εμπρόθεσμα. Το ειδοποιητήριο 10/2018 δεν φαίνεται πουθενά. Τι γνωρίζουμε? Συνημμένο
 12. εγώ είχα πάει πριν 2 χρόνια σε μεσαία θα έλεγα κατασκευαστική στην Θεσσαλονίκη για συνέντευξη. Ο υπεύθυνος ανέφερε οτι επειδή δεν έχω την προϋπηρεσία που ήθελαν θα το σκεφτόταν για να μου κάνει πρόταση για δουλειά γραφείου αρχικά (σχέδια κτλ) με 600Ε/μήνα (+ταμείο) 8π.μ-8μ.μ καθημερινά και Σαββατοκύριακα. Παλιότερα σε εταιρεία εγκαταστάσεων φωτοβολταικών που είχε πάει έδιναν 800Ε (με το ταμείο μέσα άρα θα έβγαινε κάπου 560Ε τα είχα υπολογίσει τότε) για επίβλεψη έργων στη Βόρεια Ελλάδα και υπογραφή! Αυτούς τους είχα κράξει άσχημα τότε στη συνέντευξη και είχαν μείνει παγωτό. Ένας κάποια στιγμή ψέλλισε <<δέστο σαν σεμινάριο που θα πληρώνεσαι κι όλας>>. Και εκεί έγινα τούρμπο. Μάλιστα πέτυχα τον επόμενο υποψήφιο στο ασανσέρ και του λέω εκει πας? Λεει ναι και του είπα τζάπα θα ανέβεις. Οτι βρίσκουν βρίσκουν δεν το συζητάμε. Για αυτό μας ξεφτυλίζουν τόσο.
 13. κοίτα οι μισθωτοί στον ιδιωτικό τομέα δεν πρόκειται να έπαιρναν κάποια αύξηση. Στον δημόσιο τομέα είναι καλά μισθολογικά οι υπάλληλοι (σε σχέση με όλους τους άλλους για να μην παρεξηγηθώ), οπότε προσωπικά πιστεύω οτι δεν θα ήταν σωστό και λογικό να έπαιρναν αύξηση.
 14. αναμονή (ταφ) αφήνεις στην σωλήνωση για κουζίνα για νεες οικοδομές
 15. tzitzikas

  ΕΦΚΑ και εισφορές

  καλησπέρα. Του Ιουνίου 2018 πότε βγαίνει το ειδοποιητήριο? Γιατι κατα τις 7/8 φεύγω για 15 ημέρες. ευχαριστω
×

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.