Jump to content

tzitzikas

Core Members
 • Posts

  328
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

tzitzikas last won the day on May 26 2019

tzitzikas had the most liked content!

1 Follower

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Υπ/στων

Recent Profile Visitors

2,511 profile views

tzitzikas's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Reacting Well Rare
 • First Post Rare
 • Collaborator Rare
 • Conversation Starter Rare
 • Week One Done

Recent Badges

68

Reputation

 1. Καλημέρα. Εχω βάλει ατομικό λέβητα συμπύκνωσης με τον αισθητήρα εξωτερικά και την σχετική αντιστάθμιση (θερμοστάτης με λειτουργία αντιστάθμισης). Ο μηχανολόγος που έκανε την εγκατάσταση και την έναυση μου είπε οτι ο οικονομικότερος τρόπος λειτουργίας είναι να το έχω μόνιμα σε μια θερμοκρασία όταν είμαστε στο διαμέρισμα περίπου 21oC και όταν απουσιάζουμε πάλι να είναι μόνιμα ανοικτό 2oC πιο χαμηλα, στους 19oC, καθώς λέει οτι έτσι γίνεται σωστή χρήση της αντιστάθμισης και κατά συνέπεια οικονομία στο αέριο. Εχετε να προτείνετε κάποια άλλη πιο οικονομική ρύθμιση? Το βράδυ στον ύπνο που πρέπει να το κατεβάζω? Ως τώρα που είχα κεντρική θέρμανση πετρελαίου με θερμιδομέτρηση το είχα ανοικτό στους 21oC μερικές ώρες απόγευμα-βράδυ όταν είμασταν δηλαδή στο σπίτι. Οταν απουσιάζαμε το έκλεινα εντελώς. Μου είπε οτι έτσι κατανάλωνα πολύ για να πιάσει θερμοκρασία ο χώρος. Ευχαριστώ!
 2. καλημέρα και σε ευχαριστώ! το αν έχει επιβληθεί να τοποθετηθεί εξωτερικό ΣΑΠ ή μπήκε προαιρετικά δεν το έχουμε ξεκαθαρίσει ακόμα.
 3. καλημέρα! Έχουμε την περίπτωση ενός μεγάλου κτιρίου όπου πραγματοποιούνται εκδηλώσεις σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Μας έχει ανατεθεί να κάνουμε την υπεύθυνη δήλωση ηλεκτρολόγου εγκαταστάτη για τους πίνακες του κτιρίου. Οι εγκαταστάσεις είναι παλιές και υπάγονται στον HD384 κατά βάση. Καμία εγκατάσταση δεν πραγματοποιήθηκε με τον ΕΛΟΤ 60364 σε ισχύ. Επιβάλλεται η εγκατάσταση απαγωγών υπερτάσεων (SPD) στους πίνακες ή επειδή υπάγονται με βάση τον χρόνο εκτέλεσης των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων στον HD384 δεν απαιτείται? Διαβάσαμε και το πρότυπο ΕΛΟΤ 60364 αλλά δεν φαίνεται να προκύπτει κάτι για τις προγενέστερου χρόνου ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις. Θα ήθελα την άποψή σας. ευχαριστώ προκαταβολικά!!!
 4. Καλημέρα. Μέχρι περισυ ήμουν στην κεντρική θέρμανση της πολυκατοικίας με πετρέλαιο. Κανονικά έμπαινα στην φόρμα για το επίδομα θέρμανσης πετρελαίου, και από την λίστα με τους ιδιοκτήτες και τα διαμερίσματα της οικοδομής επέλεγα το διαμέρισμα μου και έκανα την αίτηση. Φέτος που έβαλα αεριο ατομικό και αποκόπηκα από την κεντρική θέρμανση με συμφωνη γνωμη 501/1000 των συνιδιοκτητών πως θα κάνω αίτηση για επιδομα θέρμανσης αερίου? Ποια είναι η διαδικασία? Προφανώς θα πρέπει να ενημερώσω τι γραφείο κοινόχρηστων να με αφαιρέσει από την λίστα στην εφαρμογή για την αίτηση του επιδόματος πετρελαίου. Αλλά για το αέριο τι πρέπει να κάνω για αίτηση επιδόματος? Ευχαριστώ πολύ!!!!
 5. καλημέρα. Ας πούμε το μπέρδεμα στο αρθρο 127 προκαλείται απο το 8.: <<8.Οριζόντια ιδιοκτησία που αυτονομείται με βάση τις διατάξεις της παρ. 7, απαλλάσσεται από τις δαπάνες κατανάλωσης καυσίμου του συστήματος κεντρικής θέρμανσης του κτιρίου, υποχρεούται όμως να συμμετέχει στις κοινές δαπάνες προληπτικής συντήρησής του και στις έκτακτες δαπάνες. Με απόφαση της πλειοψηφίας των συνιδιοκτητών της πολυκατοικίας μπορεί να αποφασιστεί η πλήρης απαλλαγή των ιδιοκτησιών που αυτονομούνται.»>> Στις διατάξεις της παραγράφου 7. αναφέρεται: <<7. Αν η συνέλευση συνιδιοκτητών λάβει αρνητική απόφαση ή δεν λάβει απόφαση εντός τριάντα (30) ημερών από την ημερομηνία της πρώτης σύγκλησής της, ο ιδιοκτήτης που ζήτησε τη σύγκλησή της δικαιούται, με δική του δαπάνη, ευθύνη και επιμέλεια και κατά τρόπο που να μη θίγει τη θέρμανση των ιδιοκτησιών των λοιπών συνιδιοκτητών, να αποσυνδέσει την ιδιοκτησία του από το σύστημα κεντρικής θέρμανσης του κτιρίου με μόνωση των σωλήνων της κεντρικής θέρμανσης που διέρχονται από την ιδιοκτησία του και να τη συνδέσει αυτόνομα με το δίκτυο φυσικού αερίου ή να εγκαταστήσει σε αυτήν αυτόνομο σύστημα θέρμανσης κατά τα οριζόμενα στην παράγραφο 5. Ο απαιτούμενος εξοπλισμός εγκαθίσταται σύμφωνα με τις προδιαγραφές ασφαλούς λειτουργίας των εγκαταστάσεων, όπως ορίζονται από τις κείμενες διατάξεις κατά περίπτωση, και τοποθετείται εντός της αυτονομούμενης οριζόντιας ιδιοκτησίας ή σε χώρο που ανήκει στην κυριότητα ή στην αποκλειστική χρήση του ιδιοκτήτη. Οι σωληνώσεις της παροχής μπορεί να διέρχονται από την πρόσοψη του κτιρίου ή άλλους κοινόχρηστους χώρους σύμφωνα με τους όρους των κείμενων πολεοδομικών διατάξεων. Πριν από την έναρξη της εγκατάστασης αυτόνομου συστήματος θέρμανσης ο ιδιοκτήτης της αυτονομούμενης ιδιοκτησίας γνωστοποιεί στους υπόλοιπους συνιδιοκτήτες της πολυκατοικίας την αποσύνδεσή του από το σύστημα κεντρικής θέρμανσης του κτιρίου, τον τρόπο όδευσης των σωληνώσεων της παροχής μέχρι την ιδιοκτησία του και το χρόνο έναρξης και την αναμενόμενη διάρκεια των εργασιών εγκατάστασης.>> Στην παράγραφο 7. αναφέρει μόνο τις περιπτώσεις "Αν η συνέλευση συνιδιοκτητών λάβει αρνητική απόφαση ή δεν λάβει απόφαση εντός τριάντα (30) ημερών από την ημερομηνία της πρώτης σύγκλησής της,......" Δεν αναφέρει στην παράγραφο 7 την περίπτωση που η οικοδομή έχει δώσει συναίνεση στην αποκοπή της μεμονωμένης οριζόντιας ιδιοκτησίας με το 501/1000 χιλιοστών υπογραφές. Κάνει βέβαια αναφορά στην παράγραφο 5. Βέβαια δεν έχει λογική να μπορεί να αποκοπεί κάποιος αν δεν έχει την συναίνεση αλλά με συναίνεση 501/1000 να πρέπει να πληρώνει συμμετοχή στο πετρέλαιο 30%. Θα έλεγα οτι δεν είναι καλά γραμμένο το άρθρο. Θα ήθελα να ρωτήσω επίσης την αποψή σας και με βάση τα αναγραφόμενα στο Άρθρο 127 - Νόμος 4495/2017, αν κάποιος έχει αποκοπεί με συναίνεση 501/1000 δεν συμμετέχει στις κοινές δαπάνες προληπτικής συντήρησής του καυστήρα και τις έκτακτες δαπάνες ή θα πρέπει να γίνει νέα συνέλευση με θέμα την πλήρη απαλλαγή του από τις έκτακτες δαπάνες? Ευχαριστώ!
 6. καλησπέρα. στην παράγραφο 8 του 4495/2017 γράφει <<8.Οριζόντια ιδιοκτησία που αυτονομείται με βάση τις διατάξεις της παρ. 7, απαλλάσσεται από τις δαπάνες κατανάλωσης καυσίμου του συστήματος κεντρικής θέρμανσης του κτιρίου, υποχρεούται όμως να συμμετέχει στις κοινές δαπάνες προληπτικής συντήρησής του και στις έκτακτες δαπάνες. Με απόφαση της πλειοψηφίας των συνιδιοκτητών της πολυκατοικίας μπορεί να αποφασιστεί η πλήρης απαλλαγή των ιδιοκτησιών που αυτονομούνται.»>> Στην παράγραφο 7 όμως αναφέρεται στις περιπτώσεις που δεν λάβει απόφαση η γενική συνέλευση ή λάβει αρνητική απόφαση. Στην περίπτωση όμως που το 50+1 ψήφους ψηφίσει υπέρ της αποκοπής του συνιδιοκτήτη που αιτήθηκε αποκοπή απο την κεντρική θέρμανση? Δεν το διευκρινίζει αν θα πληρώνει δαπάνες θέρμανσης (δηλαδή συμμετοχή για το πετρέλαιο). δεν είναι παράδοξο με την άρνηση της πλειοψηφίας να απαλλάσσεται αλλά με την συνέναιση της πλειοψηφίας να πληρώνει συμμετοχή στο πετρέλαιο? Η΄ αν έχεις 50+1 ψήφους πάλι απαλλάσσεσαι? τα λεει μπερδεμένα δεν έχω καταλάβει καλά. ευχαριστώ!
 7. καλησπέρα και σε ευχαριστώ. κλείνω προς ΔΕΗ. Η σύμβαση θα γίνει τον Μάιο μάλλον, οπότε θα πρέπει να δω και τις τιμές τότε για το σταθερό πακέτο. Εχω ΔΕΗ στο ρεύμα, αλλά μου είπατε πιο πάνω οτι δεν γράφει για έκπτωση σε συνδυαστικό πακέτο στην σελίδα τους.
 8. Η Ζενίθ σε αυτό το πρόγραμμα https://zenith.gr/el/for-the-home/gas/gas-home-fix/ γράφει Gas Home Fix Με σταθερή τιμή κάθε μήνα για 2 χρόνια αλλά αν διαβάσεις κάτω Ειδικοί Όροι Προϊόντος & Λοιπές Χρεώσεις γράφει: "Οι χρεώσεις και οι εκπτώσεις αφορούν στο ανταγωνιστικό σκέλος του τιμολογίου, εφόσον δεν ενεργοποιηθεί το δικαίωμα του προμηθευτή για εφαρμογή Αναπροσαρμογής TTF. Ο ακριβής προσδιορισμός αυτής επεξηγείται στους Γενικούς Όρους της Σύμβασης Προμήθειας. Για την Αναπροσαρμογή TTF δείτε περισσότερα εδώ." Το κλειδί είναι η φράση σταθερή τιμή κάθε μήνα, δηλαδή έχει δικαίωμα η εταιρεία να την αναπροσαρμόσει. Εχει κάποιο πρόγραμμα με κλειδωμένη σταθερή τιμή για την διάρκεια του συμβολαίου? Στο πρόγραμμα ΔΕΗ myHome GasControl Προϊόν με σταθερή τιμή, που απευθύνεται σε οικιακούς πελάτες Φυσικού Αερίου https://www.dei.gr/el/gia-to-spiti/fysiko-aerio/myhome-gascontrol/ ειδικοί όροι: https://www.dei.gr/media/wh1foqg4/myhomegascontrol_0112.pdf Δεν βρήκα κάπου να γράφουν για δικαίωμα αναπροσαρμογής. Αυτό όντως αν κλείσεις για 12 μήνες, θα έχεις την τρέχουσα τιμή καταλόγου τους, δηλαδή 0,050 (€/kWh) + ΦΠΑ 6%? Ευχαριστώ!
 9. καλησπέρα. Βλέπω και οτι: η Ζενιθ έχει σταθερής τιμής πακέτο (για 2 χρόνια) αλλά έχει μια χρέωση: Αρχική Τιμή 0,16993 €/kWh και μετά βάζει κάποιες εκπτώσεις. https://zenith.gr/el/for-the-home/gas/gas-home-fix/ η ΔΕΗ έχει μια χρέωση: 0,05 €/kWh + ΦΠΑ 6% https://www.dei.gr/el/gia-to-spiti/fysiko-aerio/myhome-gascontrol/ γιατί τόση διαφορά?
 10. Το ttf που αναρτάται για να δω πόσο είναι την συγκεκριμένη χρονική στιγμή? ευχαριστώ
 11. αν έχω και ρεύμα στην ΔΕΗ (που έχω), έχω κάποια έκπτωση? Γνωρίζετε? η ΔΕΗ βλέπω έχει 2 προγράμματα: myHome GasBenefit 24μηνη διάρκεια σύμβασης και μηδενική εγγύηση. Προϊόν κυμαινόμενης τιμής myHome GasControl 12μηνη διάρκεια σύμβασης Σταθερότητα στις χρεώσεις προμήθειας Μηδενική εγγύηση για νέους πελάτες https://www.dei.gr/el/gia-to-spiti/fysiko-aerio/sygkrisi-proionton/?products=9413,1980 (σύγκριση των 2 παραπάνω πακέτων) https://www.dei.gr/el/gia-to-spiti/fysiko-aerio/?products=9413,1980 ποιο προτείνετε? Ευχαριστώ!!
 12. Δεν εμφανίζει κάτι. Κάτω απο το menu η σελίδα δεν δείχνει κάτι, δοκίμασα με 2 browsers.
 13. Καλησπέρα. Καλώς ή κακώς σε λίγους μήνες βάζω ατομικό φυσικό αέριο. Υπάρχει κάποιος πρόσφατος πίνακας που να δείχνει την σύγκριση των τιμών των παρόχων για να δώ ποιον θα επιλέξω? Στις σελίδες τους τα γράφουν μπερδεμένα με τις εκπτώσεις κτλ, δεν τα λένε ξεκάθαρα. Ρεύμα έχω στην ΔΕΗ. Βρίσκομαι Θεσσαλονίκη. Ευχαριστώ!
 14. Καλησπέρα. Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν είναι υποχρεωτικό η μηνιαία πληρωμή ενός μηχανικού που εργάζεται με μπλοκάκι σε 1 ή 2 εργοδότες (εταιρείες), με ιδιωτικό συμφωνητικό κατατεθημένο στην ΔΟΥ, να γίνεται αποκλειστικά μέσω κατάθεσης των χρημάτων απο την/τις εταρεία/ες σε λογαριασμό (όψεως) του "υπαλλήλου μηχανικού" με μπλοκάκι. Και αν ναι βάση ποιού νόμου η διάταξης απορρέει αυτό? Σε περίπτωση που ο εργοδότης αρνηθεί να κάνει κατάθεση στον λογαριασμό αλλά θέλει να γίνει με μετρητά τί γίνεται? Ουσιαστικά ψάχνω την διάταξη αυτή που επιβάλλει αυτό τον τρόπο πληρωμής αποκλειστικά. Το έχω ακούσει αλλά στο google δεν μπόρεσα να βρώ κάτι σχετικό. Ευχαριστώ πολύ!
 15. καλησπέρα. Επειδή έχει αποδείξεις+τιμολόγια<50 τεμάχια/έτος μου είπε οτι δεν υποχρεούται να τα κόβει ηλεκτρονικά στο myData ακόμα, βέβαια θα υποχρεωθεί σε κανά χρόνο να το κάνει ακι αυτός, προς το παρόν απαλλάσσεται. Τα τιμολόγια και της ΑΠΥ τις δίνει ανά μήνα στον λογιστή. Λογικά αυτός κάπου τα δηλώνει. Εκτός αν για την περίπτωση αυτή όπου δεν κάνει 3μηνες δηλώσεις ΦΠΑ λόγω του οτι είναι στην κατηγορία απαλλαγής ΦΠΑ (άρθρο 39 του Κώδικα ΦΠΑ (ν. 2859/2000)) δεν τα έχει δηλώσει κάπου οριστικά αλλά θα το κάνει κατα την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, οπότε δεν τρέχει κάτι.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.