Jump to content

[email protected]

Core Members
 • Posts

  2,656
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  53

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Αθήνα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

8,102 profile views

[email protected]'s Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Reacting Well Rare
 • First Post Rare
 • Collaborator Rare
 • Posting Machine Rare
 • Very Popular Rare

Recent Badges

1.1k

Reputation

 1. Καλησπέρα συνάδελφοι. Νομίζω ότι με την εγκύκλιο του 1992 σε αυτή την περίπτωση ημερομηνία δημιουργίας θεωρείται η ημερομηνία θανάτου, άρα όντως όχι παρέκκλιση. Επίσης νομίζω ότι αφού όχι παρέκκλιση, τότε προσκυρωνεται υποχρεωτικά στα όμορα. Άρα καταλήγω ότι κατάτμηση δεν γίνεται, παρόλο που θυμάμαι -καπου το είχε πάρει το μάτι μου- ότι κατατμήσεις αιτία θανάτου θεωρούνταν ανώμαλες δικαιοπραξίες κ γίνονταν αποδεκτές, γαμω το οτοκορρεκτ στο κινητό μου. Άρα αν γίνει κατάτμηση με αποδοχή χωρίς τοπογραφικό, τότε μάλλον μεταγράφεται, αν απαιτείται τοπογραφικό τότε θα καταλήξει να προσκυρωτεο στα όμορα. Αν η προσκυρωση δεν βολεύει, τότε ας γίνει έρευνα στο υποθηκοφυλακείο σε τίτλους ομόρων, μπας κ αποδειχθεί η προϋπαρξη, ή στο ευνοϊκό σενάριο να καταλήξει η έρευνα στην αρχική παλαιά κατάτμηση. Αν η γη δεν έχει αξία, τότε προτείνω ούτε καν αποδοχή, παρά μόνο καλλιέργεια από ραπανακια
 2. Καλησπέρα συνάδελφοι! Η δική μου 'αποψη' (και τη βάζω σε εισαγωγικά γιατί αυτό το θέμα είναι λίγο ασαφές) είναι η εξής: 1. Σε δομημένες αστικές περιοχές δεν τίθεται θέμα τι υπερισχύει (κτηματολόγιο ή τίτλος), καθώς υπάρχουν συμπαγείς περιφράξεις. Δεν έχει νόημα κάποιος να διεκδικεί 10 εκατοστά από το γείτονά επειδή έτσι λέει το κτηματολόγιο στην κτηματογραφηση που εφάρμοσε απο ορθοφωτοχαρτες. Ποτέ εξάλλου δεν υπερίσχυσε μια εφαρμογή ορίων βάσει μιας παρατήρησης που έγινε από 10.000 μέτρα ύψος έναντι μιας που έγινε επίγεια. Εξ ου κ οι μικρότερες ανοχές που δίνει η νομοθεσία για τις κτηματογραφησεις. Παρένθεση: ανοίγει ένα μεγαααααλο θέμα εδώ για το πώς αντιμετωπίζονται τα διαγράμματα γεωμετρικών μεταβολών στις μικρές αποκλίσεις από συναδέλφους.... Κλείνει η παρένθεση. 2. Σε μη αστικές περιοχές (ή παλιά σχέδια πόλης που δεν έχουν δομηθεί πλήρως) και ειδικά όπου δεν υπάρχουν περιφράξεις ή σταθερά σημεία αναλλοίωτα στο χρονο, ισχύει ο,τι μπορείς να αποδείξεις. Είναι παράλογο κάποιος να ισχυρίζεται ότι μια διανομή υπερισχύει της κτηματογραφηση, όταν η ίδια της η εφαρμογή σημερα έχει de facto αντίστοιχες αποκλίσεις (μπορεί κ μεγαλύτερες) από τις ανοχές της κτηματογραφησης. Πολύ συνηθισμένο θεμα πχ ειναι σε κεκλιμένη γη που οι διαστάσεις μετρήθηκαν επί της υποτείνουσας και όχι επί της προβολής, δηλαδή με κορδέλα χωρίς να χρησιμοποιήθηκε χωροβατης. Ή ακόμα και διανομές σε άλλα προβολικά συστήματα σε χάρτες μεγάλης κλιμακας. Ακόμα χειρότερα, σε περιοχές όπου συνορεύει ιδιωτική με δημόσια περιουσία, είναι ακόμα πιο παράλογο να μην αξιοποιηθεί το αμαχητο που παρέχει η κτηματογραφηση, εφόσον αυτό βολεύει. Οπότε η 'αποψη' μου είναι ότι χρησιμοποιούμε κάθε φορά ο,τι βολεύει καλύτερα, αρκεί να είναι η πιο τεκμηριωμένη λύση με σοβαρό υπόβαθρο. Δεν υπάρχουν απόλυτες απόψεις. Τέλος, σε 50-100 χρόνια που θα έχουν συλλέξει την πλειοψηφία των ΚΗΔ, μπορεί τα τζιμανια του κτηματολογίου να ρίξουν και πιο χαμηλά τις αποκλίσεις, κ μετά να τίθεται θέμα ποιος έχει το πιο έγκυρο δικτυο rtk.
 3. Καλησπέρα! Είναι περιττό να αναφέρω ότι η προδιαγραφή του σκυροδέματος είναι πολύ ελλιπής με τα σημερινά δεδομένα για παραθαλάσσιο περιβάλλον. Οι εμφανεις ρωγμές παραπέμπουν σε προχωρημένη διάβρωση. Αν η επικάλυψη απομακρύνεται με γυμνο χερι χωρίς χρήση εργαλείου, τότε αυτό συνιστά επιβεβαίωση του ισχυρισμου. Η γνώμη μου είναι ότι εφόσον ο πελάτης εστίασε σε αυτό το θέμα, τότε να του προτείνεις να γίνει κανονική αποτίμηση με εργαστηριακούς ελέγχους κ βάσει αυτής να προτείνεις λύση. Αν ωστόσο δεν θέλει να αποδεχτεί το κόστος, του γράφεις ένα report οπτικού ελέγχου, βρες βιβλιογραφία ρωγμών για να τεκμηριώσεις. Αυτό θα είναι κ το παραδοτέο σου εφόσον θέλει low cost προσέγγιση. Καλή συνέχεια!
 4. Καλημέρα σε όλους κ από εμένα. Να μοιραστώ κ εγώ την άποψη μου: @[email protected] Το οικόπεδο αν έχει ημερομηνία δημιουργίας το 1986 τότε προέρχεται από υπαίτια κατάτμηση και είναι προσκυρωτεο στα όμορα, εκτός κ αν επάνω του υπάρχει κτίσμα. Έχει ξεφύγει από τον έλεγχο του μελετητή. Κατά τη γνώμη μου είναι μη οικοδομήσιμο κ απαιτείται διόρθωση της π.ε. Μου έχουν ξανατυχει τέτοιες περιπτώσεις. Αυτά είναι φυσικά επακόλουθα κακού management των μελετητών, που πατάνε το forward σε υφιστάμενους χωρίς εμπειρία που ενώ τους είχαν προσλάβει αποκλειστικά για data entry, νομίζουν ότι είναι τα γαϊδούρια που θα βγάλουν και τη δουλειά για ένα πιάτο φακές και στην σωστή ποιότητα. Αυτή είναι η άποψη μου. Καλημέρα σε όλους κ πάλι!
 5. thank you guys, αλλά η αλήθεια είναι ότι έτσι μάλλον έχουν τα πράγματα. Θα προσπαθήσω να τεκμηριώσω την άποψή μου με παράθεση της νομοθεσίας όπως την έχουν γράψει όποιοι βλαμμένοι με αδυναμία ορθής σύνταξης την έγραψαν, κ ελπίζω να την έχω καταλάβει σωστά.
 6. @Arche έχω την άποψη ότι με τις αλλαγές νομοθεσίας που έχουν έρθει δίνονται δώρα σε όσους συναδέλφους έχουν την εμπειρία να διαβάζουν το νόμο πίσω από τις γραμμές (read between the lines που λένε και οι σάξωνες) ενώ σε αυτούς που δεν έχουν αυτή την ικανότητα, η νέα νομοθεσία που ανοίγει τα χέρια των μηχανικών-κηπουρών τους φέρνει σε αδιέξοδα. Επομένως για κάποιους είναι εύκολο, για άλλους είναι δύσκολο. Σύνταξε και ενημέρωσε ταυτότητα κτιρίου, πάρε το παντεσπάνι σου, δώσε και τις ευχές σου και πάρε και την καλημέρα μου. Γράψε και στα παπάρια σου τί λέει το άρθρο 29 του Ν.4495/2017 και στείλτους όλους στο διάολο, εκεί που ανήκουν.
 7. Ευκολακι. Λες ότι έγινε μεταξύ 2012 και Απρίλιο 2020, και απλά (συντάσσεις και) ενημερώνεις ταυτότητα κτιρίου (παπαριές αποτυπωσεις δηλαδή κλπ). Άρθρο 5 νοκ
 8. Συνάδελφε καλησπέρα. Δεν απευθύνομαι σε εσένα, κ προφανώς δεν είναι κωλοτουμπα, θεώρησε το και ως τρίτο ενικό για κάποιον που δηλώνει ο,τι δηλώνει τέλος πάντων. Και φυσικά εννοείται ότι ο,τι γράφω είναι η δική μου άποψη, δεν είμαι δημοσιογράφος. Δεν υπάρχει λόγος να ανεβαίνει το θερμόμετρο, αλλά όταν κάποιος τρίτος (όχι εσύ) δηλώνει μαλακίες, δεν χρειάζεται να το κρύβουμε πλέον, χωρίς προκαταλήψεις εν έτει 2021 αυτός ονομάζεται μαλακας.
 9. Προκύπτει από απλή λογική: Ας πούμε ότι έκανες αυτοψία την 31/1/2021 και δεν τα βρήκες όλα οκ. Την 1/2/2021 πληρώνεται παράβολο υπαγωγής και ας πούμε ότι είσαι αστραπιαίος και υπέβαλλες τα πάντα από δικαιολογητικά την 1/2/2021 (νωρίτερα δεν προλάβαινες γιατί απλά δεν είχε καταχωρηθεί η πληρωμή του παραβόλου). Στην εκτυπωμένη βεβαίωση λες ότι την 31/1/2021 αφού έκανες αυτοψία, βεβαιώνεις ότι σου επιδόθηκαν όλα τα νομιμοποιητικά έγγραφα (που δημιουργήθηκαν την 1/2/2021) και εμπίπτουν στις εξαιρέσεις. Άρα δηλώνεις μαλακίες. Αυθαίρετα με παράβολα μετά την 31/1/2021 πάνε υποχρεωτικά για ηλεκτρονική ταυτότητα, εκτός κ αν θέλετε να δηλώνετε μαλακίες (δικαίωμα του καθενός είναι, στο 2021 ζούμε και το πέος του καθενός είναι προσωπικό του θέμα τί το κάνει). Ο μοναδικός τρόπος να μην δηλώνει κάποιος μαλακίες είναι να μεταφερθεί χρονικά η έναρξη ισχύος της ηλεκτρονικής ταυτότητας και όχι η ημερομηνία αυτοψίας...
 10. @Spiros Foskolos Από αυτό που περιγράφεις, 3 από τα πιο πιθανά σενάρια είναι τα εξής: 1. Ακατάλληλο μίγμα σκυροδέματος. 2. Μη επαρκές curing (το πάτησες σχετικά γρήγορα, αφού περιγράφεις ότι στις 20 ημέρες σου φαίνεται περίεργο που δεν έχει σκληρύνει ακόμα....) Το σκυρόδεμα απαιτεί χρόνο συντήρησης μετά τη σκυροδέτηση. Πέραν αυτού, ενδεχομένως στην περίπτωση σου να χρειαζόταν να προσθέσεις σκληρυντη (πχ για βιομηχανικό δάπεδο) και να κάνεις ελικοπτερωση (που μάλλον δεν έκανες). 3. Σκατα αδρανή στο μίγμα, με επικέντρωση στην άμμο. Κατά τη γνώμη μου δεν ευθύνεται ο τύπος που έκανε την εργασία όσον αφορά αποκλειστικά την εργασία του. Το κομμάτι που ευθύνεται είναι στις οδηγίες που σου έδωσε, ή στο παρασκευαστηριο που συνεργάζεται. Εν τέλει μπορεί με άλλα τόσα που έδωσες τελικά να τη γλυτώσεις, μικρό το κακό, κ είναι win win για όλους, ακόμα κ για εσένα που θα σου κοστίσει 3.000 αντί για 8.000
 11. @Arche Σε μη οικοδομήσιμα δεν εκδίδονται οικοδομικές άδειες, παρά μόνο περίφραξη από συρματόπλεγμα άντε κ καμία γεώτρηση. Προσθήκες σε υπάρχοντα κτίρια σίγουρα όχι. Η υπόθεση δεν είναι καθόλου δύσκολη, είναι κομμάτι από τούρτα (piece of cake)
 12. Καλημέρα. Σε συνέχεια του θέματος, μπορει και ο συνάδελφος να ειναι όντως αρκετά σοβαρος. Χωρίς ειρωνία, ειλικρινά το λέω. Μπορεί να ζητάει παράβολο για το Κτηματολόγιο προκειμένου να του χορηγήσουν απόσπασμα του διαγράμματος, που αναφέρει τις συντεταγμένες της κτηματογράφησης για το ακίνητο ενδιαφέροντος. Έγγραφο που 9 στους 10 ιδιώτες ΔΕΝ προσκομίζουν και για να τελειώσει η δουλειά αυθημερόν μπαίνει με το πτηνό ο,τι προκύπτει γραφικά και στο περίπου. Επομένως καλό είναι να μην προτρέχουμε, αν όντως συμβαίνει αυτό στην περίπτωσή σου ο συνάδελφος είναι σωστός επαγγελματίας.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.