Jump to content

ΚΩΝ/ΝΟΣ

Members
 • Content Count

  182
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

19 Ουδέτερη

About ΚΩΝ/ΝΟΣ

 • Rank
  Παλιό Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. (μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Η σύσταση κάθετης διέπεται από κάποιους κανόνες; Υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί; Συμπεραίνω πως από την στιγμή που δεν θίγονται οι όροι δόμησης (αφορούν το σύνολο του οικοπέδου), δεν υπάρχουν περιορισμοί. Αναρωτιέμαι μήπως υπάρχουν περιορισμοί κατά την ανοικοδόμηση της κάθετης από την προκύπτουσα αναλογικά δόμηση Μήπως θα πρέπει να τηρούνται κάποια ελάχιστα εμβαδά κατόψεων ή πλευρών (όπως και στα μικρά οικόπεδα);
 2. Ευχαριστώ για τις τοποθετήσεις σας. Πάντως το καθένα ξεχωριστά πληροί τις απαιτήσεις αρτιότητας (15μ σε κοινόχρηστο κλπ.). Αρα πρέπει να ξεκινήσω με Πολεοδομία και Συμβολαιογράφο.
 3. Υπάρχουν 2 κάθετες ιδιοκτησίες εντός οικισμού, 1.000τμ έκαστη. Στο σύνολο του δικαιούνται 400τμ δόμηση, 200 ο καθένας. Στην μια ιδιοκτησία έχει ήδη ανεγερθεί κτισμα εξαντλώντας την δόμηση του (200τμ). Κακώς βέβαια έγινε κάθετη αφου με κατάτμηση θα δημιουργούνταν δυο νεα οικόπεδα με δυνατότητα δόμησης 400τμ έκαστο, αφού πληρούσαν τις απαιτήσεις αρτιότητας. Υποθέτω πως μπορεί να γίνει και τώρα η "μετατροπή" της κάθετης σε κατάτμηση - αυτοτελή ιδιοκτησία. Γνωρίζει κάποιος την διαδικασία?
 4. Είστε σίγουροι? Μάλλον δεν είναι ξεκαθαρισμένο. Εγω πάντως κάποτε που ρώτησα στην Ε.Υ.Ε.Δ., μου απάντησαν ότι η αμοιβή αφορά μόνο για τα τμ που ελέγχω (βέβαια η συγκεκριμένη Κυρία που απάντησε δεν νομίζω πως το κατέχει το αντικείμενο γενικά...). Σε τελικό έλεγχο, όταν προκειτε για τμηματική παραλαβή, τι κάνετε, χρεώνετε όλο το έργο?
 5. Η αίτηση αναφέρει μόνο την θεμελίωση της προσθήκης, αλλά και ο επιβλέποντας δεν γνώριζε. Εγω τον ρώτησα αν έκανε έλεγχο για την κατεδάφιση και μου ζητάει να τροποποιήσει την αίτηση για να συμπεριλάβει και τον έλεγχο της κατεδάφισης. Το θέμα είναι αν μπορεί σε μια άδεια δόμησης να έχει κατεδάφιση και ανέγερση. Διότι σύμφωνα με τον ΝΟΚ πρέπει να αποτελεί ξεχωριστή άδεια η κατεδάφιση: Ν. 4030/11 ΑΡΘΡΟΝ-6 όπως τροποποιήθηκε με την παρ 10 άρθρ. 10 ν. 4315/14 Ισχύς, αναθεώρηση και ενημέρωση Είναι δυνατή η παράλληλη έκδοση έγκρισης και άδειας κατεδάφισης με την έκδοση έγκρισης κα
 6. Συνάδελφοι ερώτηση: Εχω να κάνω αρχικό έλεγχο σε "προσθήκη κατ επέκταση και καθ ύψος με κατεδάφιση υπάρχοντων παλαιων κτισμάτων". Η κατεδάφιση δεν πρέπει να αποτελεί ξεχωριστή άδεια ή μπορώ να την ελέγξω στην παρόντα αρχικό έλεγχο?
 7. Έχει κανείς εμπειρία με το GNSS Zenith 16 της Geomax?
 8. Θεωρώ τα παλιότερα μοντέλα με το σκόπευτρο ήταν πολύ πιο χρήσιμα στους εξωτερικούς χώρους απο την κάμερα. Είχα ενα leica disto plus (με σκοπευτρο) το οποίο αναγκάστηκα να αντικαταστήσω λόγω φθοράς. Το disto 510 που έχω τώρα, δυσκολεύομαι πολύ να κάνω δουλειά διότι η οθόνη σε συνθήκες ηλιοφάνειας ... δεν φαίνεται!! Ψάχνω πάλι για μεταχειρισμένο με σκόπευτρο!
 9. Σας ενημερώνω για την εξέλιξη της υπόθεσής μου, προς αποφυγή συναδέλφων να βρεθούν σε παρόμοια με τη δική μου περίπτωση. Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η μην βρεθείτε από λάθος εκτός ρύθμισης!! Σας περιμένει γολγοθάς με αυτόν τον οργανισμό που δεν θέλω να τον χαρακτηρίσω εδώ μέσα, σεβόμενος τον κλάδο μας καθώς και τον ιστοχώρο που φιλοξενεί τις απόψεις μας. Πρώτον, οποιαδήποτε διευθέτηση πρέπει να γίνει στα κεντρικά, στην Αθήνα. Στα τηλέφωνα δεν απαντούν ποτέ (δεν κατάφερα να συνομιλήσω με κανέναν υπάλληλο εδώ και 3 εβδομάδες που προσπαθώ (ούτε καν με την γραμματεία), στα email δεν έχω λάβει ε
 10. Εχω χάσει την ρύθμιση οφειλών με Ν.4321/2015 που είχα κάνει (είχε γίνει αναστολή εισπράξεων λόγω covid, όταν επανήρθαν αυτές - χωρίς προειδοποίσηση φυσικά - δεν υπήρχε το απαιτούμενο υπόλοιπο στην τράπεζα και βγήκα εκτός ρύθμισης - πάλι χωρίς προειδοποίηση φυσικά), με αποτέλεσμα να μην μπορώ να λάβω ασφαλιστική ενημερότητα. Όλα τα τηλέφωνα του ΤΣΜΕΔΕ δεν απαντούν ποτέ. Το περιφερειακό τμήμα είναι αναρμόδιο. Ακόμα και την έσχατη επιλογή , να εξοφλήσω την υπολοιπόμενη οφειλή, δεν υπάρχει κάποιος να μου εκδώσει εντολή πληρωμής. Χρειάζομαι επειγόντως ασφαλιστική ενημερότητα! Καμία
 11. Πότε πρέπει να γίνει η δήλωση? 18/2 εως 31/3 ή 3-25/12019 (χάσαμε την προθεσμία...)?
 12. "...με τα Πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοσης για τα οποία το μελάνι που «χύθηκε» για την εκτύπωσή τους είναι πολύ περισσότερο από το πετρέλαιο που εξοικονομήθηκε εξ αιτίας τους, συμβάλουν όμως στην «εξοικονόμηση» εκείνων που τα εκδίδουν..." πολύ καλό! Δυστυχώς πολύ φοβάμαι πως ισχύει!
 13. E, να δικαιολογούμε και μεις την ύπαρξή μας...
 14. Εγώ καταλαβαίνω πως δεν θα ληφθεί υπόψιν για τον υπολογισμό του θεωρητικού πληθυσμού το εμβαδόν του υπογείου, εφόσον αυτό έχει αποκλειστικά βοηθητική χρήση.
 15. Για τον υπολογισμό του θεωρητικού πληθυσμού ενός ξενοδοχείου, λαμβάνεται υπόψιν και το εμβαδόν του υπογείου, όταν αυτό έχει μόνο βοηθητική χρήση? Στο Π.Δ. 71/1988 άρθρο 6 παρ.2.1.1β αναφέρει: "Την αναλογία 1 ατόμου / 15 τετρ. μέτρα συνολικού εμβαδού του κτιρίου συμπεριλαμβανομένων και των ανοικτών εξωστών (παταριών)." ΥΠ. ΑΡΘ. 39112 Φ701.2/12-10-98 ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΜΗΝΕΥΤΙΚΩΝ -ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΓΩΝ ΕΠΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ Π.Δ. 71/88: 6.8 Για την λήψη και επιβολή των μέτρων και μέσων πυροπροστασίας θα υπολογίζονται όλοι οι όροφοι (υπέργειοι - υπόγειοι) εφόσον αυτοί χρησιμοποιούνται για
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.