Μετάβαση στο περιεχόμενο

csimeon

Members
  • Περιεχόμενα

    123
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

csimeon's Achievements

Apprentice

Apprentice (2/15)

  • Helpful Rare
  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • Conversation Starter Rare
  • First Post Rare

Recent Badges

11

Φήμη στην κοινότητα

  1. Συνάδελφε ευχαριστώ. Όμως καταλαβαίνω το doc που κατέβασα είναι ένας πίνακας αντιστοίχισης περιπτώσεων με ΥΑ/ΦΕΚ με την κάθε περίπτωση ΠΠΔ. Δεν περιέχει έντυπα επεξεργάσιμα για τις περιπτώσεις
  2. Αιτούμαι νέα οικοδομή με τον στάβλο ως νομίμως υφιστάμενο κτίριο, επειδή υφίσταται προ του 1955. Μου ζητάνε λοιπόν να αποδείξω ότι υφίσταται προ του 1929 ή να κάνω ρύθμιση αυθαιρέτου, ενώ παράλληλα συμφωνούν ότι είναι προ του 1955.
  3. Πελάτης μου έχει αγροτεμάχιο (εκτός σχεδίου) με σταύλο πέτρινο. Ως διαπίστωση παλαιότητας προ του 1955 η ΥΔΟΜ δέχεται τεχνική έκθεση με βάση την οικοδομική τεχνική του (πέτρινα πρέκια και χώμα επικάλυψης σε τοίχους με εκφορά, είναι χαρακτηριστικά εποχής προ σκυροδέματος) και αεροφωτογραφίες περίοδου 1945-60 από το Κτηματολόγιο, ωστόσο μου απορρίπτουν ότι είναι νομίμως υφιστάμενο και ζητάνε υπαγωγή σε αυθαίρετα διότι "ο ΓΟΚ του 1929 ορίζει 15μ πλάγια απόσταση εκτός σχεδίου" και άρα ακόμα και το 1955 θα ήταν αυθαίρετο. Ομολογώ πως δεν γνωρίζω τον ΓΟΚ του 1929 και δυσκολεύομαι να βρω τα άρθρα του, ενώ διαπιστώνω ότι τα περισσότερα άλλαξαν με Βασιλικό Δ. του 1955... Δηλαδή το ίδιο κτίσμα αν ήταν μετά τα 15μ θα τελειώναμε με διαπιστωτική έκθεση που θα έκανα εγώ ενώ τώρα ζητείται τακτοποίηση. Πρώτη φορά ακούω κάτι τέτοιο και μου κάνει ιδιαίτερα εντύπωση γιατί το άρθρο 82 του ν4495/2017 στην παράγραφο 2α ορίζει ότι τα υφιστάμενα προ του 1955 εξαιρούνται της απαγόρευσης μεταβίβασης. Άρα; ναι μεν επιτρέπεται η μεταβίβαση - με τι βεβαίωση μηχανικού; - και μετά ζητείται δήλωση αυθαιρέτου; Σημειώνω ότι ο πελάτης μου αγόρασε με βεβαίωση που αναγράφει κτίσμα υφιστάμενο προ του 1955.
  4. Εμένα μου λέει η πολεοδομία ότι αν υπάρχει πόρτα προς υπόγειο το πλάτος της κουρ ανγκλαίζ πρέπει να είναι ίσα όσο η πόρτα! Γιατί; ενώ στον ορισμό αντίθετα αναφέρει και πλατύσκαλο! (δεν λέει πόρτα αλλά πλατύσκαλο και πόρτα συχνότερα πάνε μαζί)
  5. Κάποιες ερωτήσεις: το παράβολο ΤΕΕ ΤΣΜΕΔΕ και το χαρτόσημο Ν.1041, ήταν πάντοτε κοινός κωδικός ΚΑΕ, ή διαφέραν στο παρελθόν; όταν ο Δήμος που ανήκει η οικοδομή διαφέρει από τον δήμο που ανήκει η ΥΔΟΜ (προκειμένου για πολεοδομίες που εξυπηρετούν κι άλλους δήμους) ποιο από τα δύο ποσά "ΔΗΜΟΥ" πηγαίνει στον δήμο της ΥΔΟΜ και ποιο στον δήμο οικοδομής; νομίζω το ΚΗ' στον δήμο ΥΔΟΜ και το άλλο στον δήμο οικοδομής, σωστά; Επίσης μου ζητάνε εκτός αυτών των εισφορών στη ΔΟΥ, τέλη υπέρ Δήμου με κατάθεση απευθείας στο λογαρισμό Δήμου (πρόκειται για τον Δήμο της ΥΔΟΜ, ενώ το έργο είναι σε άλλο δήμο που εξυπηρετείται, αλλά δεν ξέρω αν αυτό είναι ο λόγος ή είναι γεντικότερη εφαρμογή τέλους υπέρ Δήμου)
  6. Ευχαριστώ και τους 2, έχετε δίκιο φυσικά! για το Δ και πρασιά. Ευχαριστώ. Το έσβησα από την ανάρτησή μου, μη παραπλανήσει κανένα
  7. ίσως υπάρχει παρανόηση με τις αποστάσεις, λόγω προσθήκης; νομίζω αν έχεις κτίριο σε απόσταση μικρότερη της σημερινής επιτρεπόμενης δικαιούσαι να προσθέσεις καθ'ύψος στο υφιστάμενο περίγραμμα (υπό όρους, έτσι ίσχυε κάποτε, αλήθεια ισχεύει ακόμα;). Ίσως αυτό δημιουργεί το μπέρδεμα; Πάντως σε προσθήκη με νέο κτίριο στο ίδιο οικόπεδο, με τις ισχύουσες διατάξεις.
  8. Ο περιορισμός για την Αθήνα είναι αυτός. Είχα την εντύπωση ότι αναφέρεται και αλλού εκτός από αυτό το ΠΔ. Ξέρει κάποιος κάτι άλλο; Αυτό από ποιό νόμο/κανονισμό είναι παρακαλώ;
  9. Ευχαριστώ. Σε ερώτημα μου απάντησε και μηχανικός ελέγχου της ΥΔΟΜ Ερμούπολης ότι έχω δίκιο.
  10. Νέα κατοικία εκτός σχεδίου και οικισμών. Τοίχος πλήρωσης από λιθοδομή, περίπτωση του ΝΟΚ, άρθρο 11, παρ.6, εδάφιο (κβ), περίπτωση (iii) Θεωρώ ότι το κάτωθι σκίτσο απεικονίζει την περίπτωση και συνεπώς τέτοιος τοίχος - δηλαδή μεικτός απότελούμενος από τοίχο πλήρωσης μεταξύ κολονών ΦΟ οπλισμένου σκυροδέματος και από τοίχο εξωτερικά, δύο λιθοδομές δεν προσμετράται, καθότι και οι δύο τοίχοι είναι από "ανακυκλώσιμα πρωτογενή υλικά", όπως περιγράφεται στη διάταξη. Μεταξύ τους μπορεί κατά ΝΟΚ και επιβάλλεται από ΚΕΝΑΚ να υπάρχει θερμομόνωση που επίσης προβλέπεται. (Ο κάθε τοίχος θα πρέπει να είναι επαρκής δομικά σύμφωνα με Ευροκώδικα για λιθοδομή ή οι δύο μαζί με αγκύρωση μεταξύ τους.) Κατά την αντίληψη μου σύμφωνα με την περιγραφή στο νόμο, τίποτε από όλο το συνολικό πάχος - ούτε κολόνες "η επιφάνεια που καταλαμβάνει η μικτή κατασκευή ..." - δεν μετράνε στον Συντελεστή Δόμησης. Αλλά επειδή διαβάζω άλλες ερμηνείες παρακαλώ όποιον διαφωνεί να εξηγήσει. Τέλος καταλαβαίνω ότι ούτε στον υπολογισμό της κάλυψης προσμετράται, σύμφωνα με το άρθρο 12, παρ.4:
  11. Διάβασα στα παραπάνω ότι η απόσταση από όρια θα πρέπει να είναι δ=2,50μ ή μηδέν. Στο ίδιο συμπέρασμα κατέληξα διαβάζοντας τη νομοθεσία. Ωστόσο η πολεοδομία μου λέει ότι εντός ορίων παραδοσιακού οικισμού η απόσταση από τα όρια είναι ελεύθερη, δηλαδή ακόμα και σε 0,50μ και μάλιστα ότι μπορώ να έχω ανοίγματα στον τοίχο αυτό ακόμα και σε μηδέν απόσταση! (χρησιμοποιώντας καλή κρίση ώστε τελικά να έχει νόημα, αλλά χωρίς υποχρέωση νομικά). Το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα 14.07.1988 (ΦΕΚ 504Δ/88) περί "Χαρακτηρισμού οικισμών του Νομού Κυκλάδων ως παραδοσιακών και καθορισμός ειδικών όρων και περιορισμών δόμησης" όρίζει στο Άρθρο 2, παρ.9 ότι: Είναι αυτό ικανή διατύπωση για ελεύθερη τοποθέτηση, αντίθετη με τις γενικές διατάξεις; Ξέρετε να υπάρχει κάτι άλλο που αγνοώ;
  12. Τι να καταλάβω από τα ελάχιστα κριτήρια καταλληλότητας γηπέδου της Υ.Α. 216/2015 όταν στο άρθρο 2, παρ.3 για την προσπέλαση, περιλαμβάνει και "μη αναγνωρισμένη αγροτική οδό πλάτους τουλάχιστον 3,5" ; Το γήπεδο του πελάτη μου είναι εκτός σχεδίου, έχει συμβόλαιο με το ίδιο σχήμα και διάσταση προ του 2004 και άρα έχει αρτιότητα στα 4000μ και οικοδομησιμότητα κατά παρέκκλιση χωρίς πρόσωπο σε κοινόχρηστο δημόσιο δρόμο. Το γήπεδο είναι 11.000τμ και άρα πληροί και το ελάχιστον εμβαδόν για τουριστικές εγκαταστάσεις στο ν.4759/2020. Όσον αφορά στην πρόσβαση, έχει καθορισμένο αιγιαλό και εφάπτεται σε "ζώνη παραλίας" ως δεδομένη κοινόχρηστη πρόσβαση και υπάρχει χωματόδρομος πάνω στη ζώνη που υπρβαίνει 3,5μ πλάτος, σε όλη τη ζώνη παραλίας και συνέχεια ως οικισμό σε απόσταση 4χλμ περίπου. Στον δρόμο αυτόν πάνω υπάρχουν κτήματα και κατοικίες. Πληροί τα ελάχιστα κριτήρια καταλληλότητας της ΥΑ 21/2015; Ποιός το βεβαιώνει δεδομένου ότι είναι "μη αναγνωρισμένη οδός", ο τοπογράφος ιδιώτης στο τοπογραφικό σχέδιο για οικοδομική άδεια; Υπάρχει άλλο κριτήριο στις γενικές διατάξεις εκτός σχεδίου; (φυσικά πρέπει να βεβαιωθώ ότι δεν υπάρχουν ειδικότερες διατάξεις τοπικά)
  13. Καλημέρα, κι ευχαριστώ. Σχετικά με όσα γράφεις, ποιόν εννοείς νέο νόμο; εγώ αυτό τον νόμο ξέρω. Το ίδιο εννοείς; αλλά έχεις παραθέσει ελαφρά διαφορετικό κείμενο. Τέλος σχετικά με το "επικαλείσαι" (το μικρό ρέμα), ποιός βεβαιώνει και πως την έκταση της λεκάνης απορροής; αρκεί ιδιώτης τοπογράφος, ή μηχανικός; Το βεβαιώνει στο σχέδιο τοπογραφικού αίτησης αδείας ή προηγείται άλλη διαδικασία; Έχει κάποιος συνάδελφος βγάλει άδεια χαρακτηρίζοντας το ρέμα μικρό στο τοπογραφικό αδείας;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.