Jump to content

ΚΩΝ/ΝΟΣ

Members
 • Content Count

  172
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by ΚΩΝ/ΝΟΣ

 1. Πότε πρέπει να γίνει η δήλωση? 18/2 εως 31/3 ή 3-25/12019 (χάσαμε την προθεσμία...)?
 2. "...με τα Πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοσης για τα οποία το μελάνι που «χύθηκε» για την εκτύπωσή τους είναι πολύ περισσότερο από το πετρέλαιο που εξοικονομήθηκε εξ αιτίας τους, συμβάλουν όμως στην «εξοικονόμηση» εκείνων που τα εκδίδουν..." πολύ καλό! Δυστυχώς πολύ φοβάμαι πως ισχύει!
 3. E, να δικαιολογούμε και μεις την ύπαρξή μας...
 4. Εγώ καταλαβαίνω πως δεν θα ληφθεί υπόψιν για τον υπολογισμό του θεωρητικού πληθυσμού το εμβαδόν του υπογείου, εφόσον αυτό έχει αποκλειστικά βοηθητική χρήση.
 5. Για τον υπολογισμό του θεωρητικού πληθυσμού ενός ξενοδοχείου, λαμβάνεται υπόψιν και το εμβαδόν του υπογείου, όταν αυτό έχει μόνο βοηθητική χρήση? Στο Π.Δ. 71/1988 άρθρο 6 παρ.2.1.1β αναφέρει: "Την αναλογία 1 ατόμου / 15 τετρ. μέτρα συνολικού εμβαδού του κτιρίου συμπεριλαμβανομένων και των ανοικτών εξωστών (παταριών)." ΥΠ. ΑΡΘ. 39112 Φ701.2/12-10-98 ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΜΗΝΕΥΤΙΚΩΝ -ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΓΩΝ ΕΠΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ Π.Δ. 71/88: 6.8 Για την λήψη και επιβολή των μέτρων και μέσων πυροπροστασίας θα υπολογίζονται όλοι οι όροφοι (υπέργειοι - υπόγειοι) εφόσον αυτοί χρησιμοποιούνται για διαμονή, καθώς και το συνολικό εμβαδόν του κτιρίου, συμπεριλαμβανομένων και των ανοικτών εξωστών. Ενώ στο ΠΔ 71/88 είναι κάπως ξεκάθαρα τα πράγματα διότι μιλάει για συνολικό εμβαδόν κτιρίου, η ερμηνευτική θολώνει κάπως τα νερά, αφού πετάει μέσα και το "...εφόσον χρησιμοποιούνται για διαμονή." Γνωρίζει κάποιος περισσότερα?
 6. Μη προσβάσιμη στέγη που προβλέπεται στην ΟΑ αλλά με υπέρβαση ύψους που υπερβαίνει και το μέγιστο επιτρεπόμενο της περιοχής, πάει με αναλυτικό ή με επιφάνεια και ΥΥ χωρίς ΥΔ?
 7. γ. Η βεβαίωση του μηχανικού συνοδεύεται από το− πογραφικό διάγραμμα, σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύ− ουσες προδιαγραφές και τα οριζόμενα στο ν. 651/1977 (Α΄ 207), ...
 8. Pavlos33 στο τοπογραφικό διάγραμμα αν θα πρέπει να υπογράψουν.
 9. Στην περίπτωση που το αυθαίρετο είναι εντός κάθετης ιδιοκτησίας (εκτός σχεδίου προ 92), σύμφωνα με τις προδιαγραφές του τοπογραφικού πρέπει να υπογράψουν και οι ιδιοκτήτες των υπολοίπων καθέτων?
 10. και αυτήν την εγκύκλιο ή νομοθεσία αν είχα θα μου ήταν πολύτιμη.
 11. Κάνω αυτό που περιγράφω. Ζητάω απο την ΥΔΟΜ να μου δώσει βεβαίωση εκτός σχεδίου. εφόσον η ΔΟΥ δεν δέχεται την δήλωσή μου επι του Τοπογραφικού.
 12. Η κολοκυθιά δλδ. Η εφορία δεν δέχεται το Τοπογραφικό μου, θέλει βεβαίωση από τον Δήμο. Ο Δήμος για να δώσει βεβαίωση, θέλει το Τοπογραφικό μου και θα αναφέρει "σύμφωνα με την δήλωση του Μηχανικού..."!!! Η Υ.ΔΟΜ. ΔΕΝ δίνει βεβαιώσεις εντός-εκτός(*). Μόνο θεώρηση όρων δόμησης. Για τη δήλωση εντός-εκτός (και αρτιότητας - οικοδομησιμότητας), είναι αποκλειστικά υπεύθυνος ο μηχανικός Σε κάθε περίπτωση όμως, μπορείς να πεις "τα όρια υπέδειξε ο τάδε.." με την υπογραφή του. Δεν είναι απαραίτητο να υπογράψουν όλοι. Προκύπτουν τα παραπάνω από κάπου?
 13. Θέλω από την Πολεοδομία μια βεβαίωση για εκτός σχεδίου. Τοπογραφικό της σύστασης των καθέτων υπάρχει με αμελητέες αποκλίσεις. Μη μπορώντας να φανταστώ σε τι πρόβλημα θα έμπλεκα, χρησιμοποίησα στην αίτηση νέο Τοπογραφικό που έτσι και αλλιώς είχα κάνει για τον Ν.4178, στο οποίο όμως αναφέρω μόνο "όρια υπεδείχθησαν από τους ιδιοκτήτες", και μου ζητάνε υπογραφές! Θα τους προσκομίσω το Τοπογραφικό της σύστασης, αλλά δεν είμαι σίγουρος αν το δεχτούνε (παλαιό 1988 και δεν είναι σε εσχα). Όπως καταλαβαίνετε, οι ιδιοκτήτες των καθέτων είναι πολλοί και είναι αδύνατον να συγκεντρώσω τις υπογραφές τους. Ασε που και κάποιοι μπορεί να μην θέλουν να υπογράψουν. (οι κάθετες είναι νόμιμες, έγιναν σε εποχή που επιτρεπόταν. Στην περιοχή υπάρχει και κτηματολόγιο.) Καμμιά ιδέα πως μπορώ να αντιμετωπίσω την Ελληνική γραφειοκρατία?
 14. Όχι, έχει γίνει ήδη σύσταση και υπάρχει τοπογραφικό της σύστασης.
 15. Σε σύνταξη τοπογραφικού κάθετης ιδιοκτησίας πρέπει να υπογράψουν όλοι οι ιδιοκτήτες και των υπολοίπων καθέτων?
 16. apier, πάω πάσο, το έχεις μελετήσει περισσότερο το θέμα. Η μοναδική μου ένσταση - και διόρθωσέ με σε παρακαλώ αν κάνω λάθος - είναι αν το παράρτημα εννοεί όλο το κτίριο αυθαίρετο. Στο τέλος της ενότητας 1 του παραρτήματος αναφέρεται: ''Θεωρείται ότι δεν υπάρχει οικοδομική άδεια αποκλειστικά για τις αυθαίρετες κατασκευές που εκτελέστηκαν καθ' υπέρβαση της δόμησης, της κάλυψης, του ύψους και της θέσης των προβλεπόμενων να κατασκευαστούν στην οικοδομική άδεια''.
 17. Κλικάρεις το ΧΑ εφόσον το αρχικό αγροτεμάχιο/οικόπεδο είναι μικρότερο από αυτό της ΟΑ. Η άδεια εφόσον δεν έχει ανακληθεί, ισχύει. Θα συμφωνήσω, σύμφωνα με τα αναφερόμενα δεν υπάρχει κατάτμηση, αλλά διένεξη ως προς το όριο. Για το αν θα πρέπει να γίνει δήλωση για το "νέο" γήπεδο ή για το "κανονικό", θα πρέπει να διερευνηθεί από τον ανάδοχο μηχανικό περισσότερο. Δλδ, υπάρχουν στοιχεία της νέας κατάστασης (τίτλος), την αποδέχεται ο ιδιοκτήτης? Τα περι ανάκλησης σχετίζονται με την πρόταση του fstun: "Άρα απλα, επειδη το οικοπεδο ειναι αλλο απο αυτο της αδειας, μου ακυρωνει την αδεια και το βγαζει ολο αυθαιρετο"
 18. Καλημέρα και από μένα. Δική μου άποψη: Να δηλωθεί ως αυθαίρετο (ΥΔ, χωρίς άδεια κλπ) μόνο το τμήμα εντός του Δ και όχι βέβαια ολόκληρο το κτίριο. Σύμφωνα με το παράρτημα, κλικάρουμε το "χωρίς άδεια" για τον υπολογισμό του προστίμου και όχι σαν συνέπεια αυτής της επιλογής να θεωρούμε όλο το κτίριο αυθαίρετο. Αν είχε ανακληθεί ή άδεια, τότε θα έπρεπε να δείς τις παρ. 6 και 7 του άρθρου 23 του Ν.4178/13. Η ανάκληση της οικοδομικής άδειας λόγω του προαναφερόμενου προβλήματος είναι άλλη διαδικασία. Παραθέτω την εισήγηση της κα. Λεμπέσης "Πεδίο Εφαρμογής του ΝΟΚ σε Γήπεδα & Οικόπεδα Νέος Οικοδομικός Κανονισμός & Βασικά Πολεοδομικά Μεγέθη": 2.2. Ανάκληση διοικητικών πράξεων: Γίνεται από το ίδιο όργανο που την εξέδωσε (άρθ.21 Ν.2690/99), εκτός αν προβλέπεται ειδική διαδικασία. Παράνομη διοικητική πράξη (πχ οικοδομική άδεια) μπορεί να ανακληθεί οποτεδήποτε, αν συντρέχουν λόγοι προστασίας κοινωνικού συμφέροντος. Μετά όμως την πάροδο ευλόγου χρόνου (που θεωρείται η πενταετία με τον ΑΝ 261/68), και: - αν η έκδοσή της δεν βασίσθηκε σε ψευδή στοιχεία, δηλαδή εκδόθηκε χωρίς υπαιτιότητα του ενδιαφερόμενου, - εάν δεν συντρέχουν λόγοι προστασίας κοινωνικού συμφέροντος, και - εφόσον έχει δημιουργηθεί καλόπιστα πραγματική κατάσταση υπέρ του διοικούμενου, που χρήζει έννομης προστασίας, η πολεοδομική αρχή έχει την ευχέρεια να μην ανακαλεί (ΣτΕ 982/62, 3957/78, 1974/94 και 1703/95), οπότε το κτίριο θεωρείται νομίμως υφιστάμενο. Η διαπίστωση για την ανάκληση ή όχι, γίνεται με αιτιολογημένη Απόφαση του προϊσταμένου της Υπηρεσίας -άρθ.21 Ν.2690/99, και Εγκ-21704/3345/9-4-85 αποδοχή της Γνωμ-174/85, επίσης σχετική η Εγκ.8/08 αποδοχή της Γνωμ-175/08. .Σε περίπτωση ανάκλησης, λαμβάνονται υπόψη τα τρία τελευταία εδάφια της παρ.1 του άρθ.15 του Ν.1337/83, σε συνδυασμό με το άρθ.17 παρ.14 αυτού, όπως προστέθηκε με το άρθ.8 παρ.5, του Ν.3044/02,. :
 19. Δημήτρη, μπορώ στην βεβαίωση να επικαλεστώ τον Ν4117/13 ή δεν ισχύει άλλο? ("ΚΑΤ ΈΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ Ν. 4117/2013 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΟΥ 30% ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ ΤΗΣ ΥΠ΄ΑΡΙΘΜ. ...... ΔΗΛΩΣΗΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΥ")
 20. Γιατί να έχει λήξει? 2 μήνες ισχύει. Ο συμβολαιογράφος και να μην παραλάβει την δήλωση (που θα την παραλάβει διότι εκεί περιγράφονται και οι λεπτομέρειες της ρύθμισης), θα την αναζητήσει διότι η βεβαίωση θα αναφέρει " ...ΤΗΣ ΥΠ΄ΑΡΙΘΜ. ...... ΔΗΛΩΣΗΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΥ" Το ερώτημά μου είναι μήπως δεν επιτρέπεται πλέον αυτή η διαδικασία.
 21. Έχω πληρώσει το 30% του προστίμου. Πρέπει υποχρεωτικά να προχωρήσω σε κατάσταση οριστικής υπαγωγής για να εκδώσω βεβαίωση ή μπορώ να την εκδώσω με νέα δήλωση, αναγράφοντας "ΚΑΤ ΈΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ Ν. 4117/2013 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΟΥ 30% ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ ΤΗΣ ΥΠ΄ΑΡΙΘΜ. ...... ΔΗΛΩΣΗΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΥ", διατηρώντας την αρχική δήλωση σε κατάσταση υπαγωγής. Η δεύτερη επιλογή με εξυπηρετεί καλύτερα διότι μπορούν να γίνουν διορθώσεις εκ των υστέρων χωρίς να απαιτείται αίτηση στον διαχειριστή κλπ.
 22. Ανήκω στην παρ.7 του άρθρου 23. Θα πρέπει να υπολογιστεί και πρόστιμο. Δεν θα πρέπει να επιλεγεί και ο συντελεστής με Ο.Α. ή χωρίς?
 23. Κατά την επιλογή του τύπου αυθαιρεσίας "ανακληθείσα οικοδομική άδεια", το σύστημα δεν μου υπολογίζει πρόστιμο (πατώντας το €). Δεν λειτουργεί ακόμα αυτή η επιλογή? Επιλέγω προφανώς "χωρίς Ο.Α." (Παράρτημα Α1).
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.