Jump to content

netmin909

Core Members
 • Content Count

  562
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

61 Καλή

3 Followers

About netmin909

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Θεσσαλονίκη
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Τοπογράφος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Recent Profile Visitors

2,541 profile views
 1. Σε παρόμοια περίπτωση ακολουθησα και εγώ τον κυρωμένο δασικό χάρτη για να μην μπλέξω με προδήλα. ήταν μία νησίδα δάσους εντος του αγροτεμαχίου και η μετατόπιση της θέσης δεν δημιουργούσε πρόβλημα. Η μετατόπιση ήταν της τάξης των 2 μέτρων μήκους.
 2. Και όμως, η διάταξη αυτή ερμηνεύτηκε επί Φάμελλου και κατέληξαν ότι εννοούν τα 4 στρέμματα π.χ. Εφόσον μιλάει για όρια αρτιότητας και ο νέος νόμος είναι ξεκάθαρο νομίζω. Εγώ επέλεξα τα 4 στρέμματα, έβαλα μέσα όλα τα δασικά και άφησα από έξω αυτά που δεν ήταν δασικά...
 3. Τα τρια-τέσσερα σπιτάκια σε αγροτεμάχιο 4 στρεμμάτων για Airbnb η ενοίκιαζομενα πάει πλέον στα 8 στρέμματα? τα 4000 τ.μ. 25μ πρόσωπο τα είδατε πουθενά?
 4. Δεν είναι Π.Ε Δημήτρη, με τις διατάξεις του Ν.Δ 1923 έχει εγκριθεί.
 5. Καλημέρα σας! Περιοχή έχει λειτουργούν κτηματολόγιο από το τέλος του 2004. Το 2005 συντάσσεται μία πράξη τακτοποίησης. Μία ιδιοκτησία έχει ρυμοτομούμενο τμήμα (διάνοιξη οδού) και προσκυρούμενο τμήμα σε όμορο ιδιοκτήτη. Όταν μεταγράψανε την πράξη δεν έκαναν την χωρική μεταβολή ώστε να πάρει ξεχωριστό ΚΑΕΚ το προσκυρούμενο. Σήμερα ο όμορος ιδιοκτήτης έχει πληρώσει το προσκυρούμενο με καθορισμό τιμής μονάδος και θέλει να κάνει συμβόλαιο αλλά προφανώς απαιτείται διόρθωση και δημιουργία νέου ΚΑΕΚ. Το αντιμετωπίζω ως διάγραμμα για εγγραπτέα πράξη ή διόρθωσης?
 6. Συμφωνώ με όσα λες. τσεκαρε αν υπάρχει κάτι για την γη υψηλής παραγωγικότητας. Το μη άρτιο που λέει δεν ισχύει.
 7. 1.Η αποθήκη και το πάρκινγκ ρευματοδοτούνται από το κοινόχρηστο ρολόι της πολυκατοικίας.Πώς θα δηλώσω την επιφάνεια τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα; Όσοι ιδιοκτήτες κατέχουν βοηθητικούς χώρους σε πολυκατοικίες, όπως υπόγεια γκαράζ ή αποθήκες που ρευματοδοτούνται από κοινόχρηστα ρολόγια, έχουν πλέον τη δυνατότητα να δηλώσουν και τους χώρους αυτούς στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΚΕΔΕ ως ηλεκτροδοτούμενους. Όμως όσον αφορά το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας θα πρέπει να προσέξουν πολλοί δήμοι χρεώνουν ΤΑΠ στους ιδιοκτήτες και για τους χώρους αυτούς , σαν αυτοί να μην προσμετρώνται στους κοινόχρηστους και να ρευματοδοτούνται από τα ρολόγια των ιδιοκτητών και όχι από τα κοινόχρηστα ρολόγια. Σημειώνεται ότι οι κοινόχρηστοι χώροι χρεώνονται μόνο με δημοτικά τέλη και όχι με ΤΑΠ. Προκειμένου να μην υπάρχουν προβλήματα σε περίπτωση μελλοντικής μεταβίβασης τέτοιων ακινήτων και να μην προκύψει εκ των υστέρων οφειλή ΤΑΠ προς τον δήμο προτείνεται οι χώροι αυτοί να δηλώνονται ως ηλεκτροδοτούμενοι από τους αριθμούς παροχής κύριας χρήσης και όχι από τους αριθμούς παροχής των κοινόχρηστων ρολογιών καταμέτρησης του ρεύματος.Αν όμως οι χώροι αυτοί προσμετρώνται σαφώς στους κοινόχρηστους για τους οποίους οφείλονται μόνο δημοτικά τέλη και όχι ρευματοδοτούμενοι από το κοινόχρηστο ρολόι. Η άποψη του b2green για μια κατηγορία ακινήτων. Σε επίσκεψη μου, στον Δήμο Καλαμαριάς μου δώσανε άλλη απάντηση.
 8. Άλλο το ένα άλλο το άλλο συνάδελφε. Αναζήτησε στο ιντερνετ για την ανάρτηση η την κύρωση του δασικου χάρτη στην περιοχή και βάλε την υ.δ. του 4483/2017, αν υπάρχει.
 9. Αυτό από που προκύπτει συνάδελφε? Δικιο έχει ο Συμβολαιογραφος.
 10. Έχει μέρες που έχει πέσει δυστυχώς
 11. Εκτός από την τοποθέτηση του κτίσματος και παρατηρώντας καλύτερα το σχήμα που έκανες, θεωρώ ότι θα πρέπει να ελέγξεις πόση Έκταση του αγροτεμαχίου πέφτει εντός των 500 μέτρων. Πρέπει να είναι πάνω από 2000 τ.μ. Για τα 0,89 αν είναι αυτό το πρόβλημα σου, θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες. Ούτε εγώ θα το θεωρούσα πρόβλημα είτε πρόκειται για όριο οικισμού ( ασαφές έτσι και αλλιώς) είτε πρόκειται για ρυμοτομικό σχέδιο με τις διατάξεις του 1923 ( σε αυτήν την περίπτωση το συζήταμε παραπανω).
 12. Προφανώς η λύση με το offset δεν είναι η ενδεδειγμένη.
 13. Συνάδελφοι, για τις αποθήκες και πάρκινγκ που αποτελούν ξεχωριστή οριζόντια, δηλώνονται στο Ε9 μη ηλεκτροδοτούμενες και παίρνουν ρεύμα απο το κοινόχρηστο έχουμε καταλήξει στον σωστό τρόπο δήλωσης?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.