Jump to content

netmin909

Core Members
 • Content Count

  515
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

52 Καλή

3 Followers

About netmin909

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Θεσσαλονίκη
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Τοπογράφος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Recent Profile Visitors

2,282 profile views
 1. Το τοπικ μάζεψε μερικά ποστ που ειναι για σεμινάριο. Σας ευχαριστώ όλους.
 2. Σε αυτό ακριβώς ήθελα να εστιάσω Δημήτρη. Αν δηλαδή με αυτόν τον χωματόδρομο θεωρείται ότι έχει διανοιχτεί ο δρόμος είναι ή αν πρέπει να ρίξει ο Δήμος λίγο χαλίκι και να κάνει και κάνα κράσπεδο. Χρόνια Πολλά με υγεία!
 3. Η Π.Ε έχει ολοκληρωθεί προ 15ετιας. Το συγκεκριμένο οικόπεδο είναι νέο (έχει προέλθει από τις εισφορές), και έχει δωθεί στον πελάτη μου λόγω ρυμοτόμησης οικοπέδου του σε άλλη θέση. Ανεβάζω και το διάγραμμα της Π.Ε. Σε ευχαριστώ Nbr για το σχόλιο. Καλή χρόνια Tetris.
 4. Καλησπέρα και καλη χρονιά! Νέο οικόπεδο που βρίσκεται σε περιοχή επέκτασης έχει πρόσωπο σε δρόμο πλάτους 6μ. Ο δρόμος αυτός υπήρχε και σαν δρόμος διανομής (εκτός σχεδίου) σε μικρότερο πλάτος. Σήμερα είναι χωματόδρομος και δεν έχουν εκτελεστεί έργα υποδομής, ούτε έχει ασφαλοστρωθεί η χαλικοστρωθεί. Παρόλα αυτά δεν υπάρχει κάποιο εμπόδιο (περιφράξεις τοιχεία) εντός της προβλεπόμενης οδού. Θα δινατε οικοδομησιμότητα η θα γράφατε ότι θα καταστεί οικοδομήσιμο μετά την κατασκευή της οδού?
 5. Γιατί ξέρουν και οι ίδιοι ότι ο χωρικός ορισμός τους είναι για τα ανάθεμα. Το κτηματολόγιο για μένα είναι ένα νομικό εργαλείο που μας λέει: Mε μεγάλη ακρίβεια ποιανού είναι το ΚΑΕΚ Με σχετική ακρίβεια πόσο είναι και με καμία ακρίβεια τα όρια του. Ο αγαπητός jojos έχει εκφράσει πολλές φορές την επιθυμία του να πασσαλώνει ακριβώς τα ΚΑΕΚ, και να καταλήγει να βάζει πασσαλάκια σε στέγες κτιρίων. Την καλησπέρα μου Παύλο.
 6. Μόλις μου προσκόμισαν τοπογραφικό του έτους 2004 που οι κατατμησεις του 2004, του οικοπέδου 1, πήραν θεώρηση από την πολεοδομία και το ρέμα εμφαίνεται βεβαίως σαν δρόμος.
 7. Το έχω, έγινε μεταβίβαση σε 4 διαφορετικά άτομα. Όλα αναφέρονται άρτια και οικοδομήσιμα. Αυτοι έγραψαν ότι συνορεύει με δρόμο χωρίς αναφορά στα όρια του προηγούμενου τίτλου. εισοδο/ πρόσωπο έχουν από τον τσιμέντο στρωμένο σήμερα δρόμο και πρώην ρέμα.
 8. Δημήτρη καλησπέρα και πάλι. Για το αν θα βγει άδεια δεν έχω καμία απορία. Σε περίπτωση καταγγελίας δεν ξέρω τι γίνεται.. Εσύ nbr που είσαι πολύ πιο έμπειρος από πολλούς εδώ μέσα, με βάση τα όσα έχουν ήδη ειπωθεί θα έδινες 651/77?
 9. Δίκαιες οι απορίες σας! Πρόκειται για οικισμό που οριοθετήθηκε το 1987 ως οικισμός κάτω των 2000 κατοίκων. Προσωπικά γνωρίζω ότι υπάρχει και τμήμα προυφιστάμενο του 1923 χωρίς όμως αυτό να έχει οριοθετηθεί ποτέ. Τα οικόπεδα που ενδιαφέρουν ειναι σίγουρα εκτός προυφιστάμενου οικισμού. Τα ακίνητα ενδιαφέροντος είναι τα 1.2 και 1.3 Ακίνητο 1. Συμβόλαιο 1976. Αγρός 2 περίπου στρεμμάτων με όρια, δυτικά δρόμο και ανατολικά ιδιοκτησία τάδε. Συμβόλαιο 2004 διανομής οικοπέδου, όπου δημιουργούνται τα 1.1 1.2 1.3 και 1.4. Τα 1.2 και 1.3 συνορεύουν πλέον με δρόμο πλάτους 4μ. Ακίνητο 2. Συμβόλαιο 1986. Οικόπεδο 2,5 στρεμμάτων συνορεύει Ανατολικά με Δημοτική Οδό και δυτικά με Ρέμα. Το 2002 πωλείται το 2.1 διαιρετό τμήμα "αρτιο και οικοδομήσιμο" με πρόσωπο δυτικά σε πεζόδρομο πλάτους 4μ. και εκδίδει άδεια. Μάλιστα στο συμβόλαιο αναφέρει ότι συνορεύει με ρέμα και κατά δήλωση των συμβαλλομέννων ήδη διαμορφωθέντα από τον Δήμο Πεζόδρομο. Το 2004 πωλείται το 2.3 διαιρετό τμήμα "αρτιο και οικοδομήσιμο" με πρόσωπο δυτικά σε πεζόδρομο πλάτους 4μ. και εκδίδει άδεια. Το 2004 πωλείται το 2.5 διαιρετό τμήμα "αρτιο και οικοδομήσιμο" με πρόσωπο δυτικά σε δρόμο πλάτους 4μ. και εκδίδει άδεια. Στις αεροφωτογραφίες του 1982 και 1989 εμφανίζεται μάλλον το ρέμα, δεν φαίνεται ξεκάραθαρα.
 10. Σε συνέχεια του ερωτήματος και μετά από έρευνα συγκέντρωσα τα εξής στοιχεία. Στις αεροφωτογραφιες του 1982 και του 1987 1:8000, δεν είμαι σίγουρος αν φαίνεται δρόμος, μάλλον δηλαδή δεν φαίνεται δρόμος αλλά κάτι σαν ρέμα, τουλάχιστον μπροστά από τα οικόπεδα που ενδιαφέρουν. Τα τοπογραφικά των οικοδομικών αδειών και των τριών απέναντι εμφανίζουν δρόμο πλάτους 4μ ακριβώς. Από τα συμβόλαια τους δεν προκύπτει παραχώρηση. Οι άδειες είναι μεταξύ των ετών 2002-2004. Επειδή διάβασα και τα συμβόλαια που είχαν μέσα στον φάκελο αντιλήφθηκα ότι επρόκειτο για ένα μεγαλύτερο οικόπεδο που το 2000 κόπηκε σε μικρότερα. Ο αρχικός τίτλος όλων, ήταν μία γονική παροχή του 1986. Την βρήκα λοιπόν από τον συμβολαιογράφο με το τοπογραφικό της. Στην κρίσιμη πλευρά το ακίνητο φαίνεται να συνορεύει με ρέμα. Με βάση τα παραπάνω προκύπτουν α) ότι εκεί δεν υπήρχε δρόμος το 1986. β) Ότι έχουν εκδοθεί διοικητικές πράξεις που το έχουν θεωρήσει δρόμο. Θα δίνατε 651/77 ως άρτιο και οικοδομήσιμο?
 11. Σε συνέχεια του παραπάνω ερωτήματος νομίζω ότι σαν πρότυπο διάγραμμα πρέπει να χρησιμοποιήσω το ΔΓΜ ΚΑΤΑΤΜΗΣΗΣ και όχι το ΔΓΜ Χωρικής Μεταβολής. Ποια η γνώμη σας?
 12. Παύλο καλημέρα, η απάντηση τους ήταν ότι έχω "δημιουργική λογική"¨. Μόνο ο προιστάμενος προβληματίστηκε παραπάνω και μου πρότεινε να καταθέσω ερώτημα την Δι.Πε.Χω. Τελικά προχώρησα με άδεια αποπεράτωσης αυθαιρέτου οπότε δεν με απασχόλησε περαιτέρω.
 13. Παύλο στην ΥΔΟΜ που είχα πάει εγώ δεν δέχθηκαν την λογική που συζητούσαμε εδώ. Με την ευκαιρία να ρωτήσω και εγώ κάτι. Έχω περίπτωση υφιστάμενου ασφαλτροστρωμένου δρόμου εντός οικισμού κάτω των 2000 κατοίκων, και προσπαθώ να αποδείξω την ύπαρξη του προ του 85. Θεωρείτε ότι αν βρω μία άδεια που το δείχνει δρόμο (π.χ. απέναντι ιδιοκτησία) ειμαι καλυμμένος? Έστω και αν αυτή η άδεια είναι του 2000? Το συμβόλαιο μου δεν με βοηθά γιατί δεν αναφέρει δρόμο και από αεροφωτογραφίες δεν έβγαλα άκρη, κάτι φαίνεται αλλά δεν είμαι σίγουρος. Όπως προανέφερα ο δρόμος είναι ασφαλτοστρωμένος με κράσπεδο...
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.