Jump to content

netmin909

Core Members
 • Content Count

  504
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

52 Καλή

3 Followers

About netmin909

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Θεσσαλονίκη
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Τοπογράφος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Recent Profile Visitors

2,211 profile views
 1. Σε συνέχεια του παραπάνω ερωτήματος νομίζω ότι σαν πρότυπο διάγραμμα πρέπει να χρησιμοποιήσω το ΔΓΜ ΚΑΤΑΤΜΗΣΗΣ και όχι το ΔΓΜ Χωρικής Μεταβολής. Ποια η γνώμη σας?
 2. Παύλο καλημέρα, η απάντηση τους ήταν ότι έχω "δημιουργική λογική"¨. Μόνο ο προιστάμενος προβληματίστηκε παραπάνω και μου πρότεινε να καταθέσω ερώτημα την Δι.Πε.Χω. Τελικά προχώρησα με άδεια αποπεράτωσης αυθαιρέτου οπότε δεν με απασχόλησε περαιτέρω.
 3. Παύλο στην ΥΔΟΜ που είχα πάει εγώ δεν δέχθηκαν την λογική που συζητούσαμε εδώ. Με την ευκαιρία να ρωτήσω και εγώ κάτι. Έχω περίπτωση υφιστάμενου ασφαλτροστρωμένου δρόμου εντός οικισμού κάτω των 2000 κατοίκων, και προσπαθώ να αποδείξω την ύπαρξη του προ του 85. Θεωρείτε ότι αν βρω μία άδεια που το δείχνει δρόμο (π.χ. απέναντι ιδιοκτησία) ειμαι καλυμμένος? Έστω και αν αυτή η άδεια είναι του 2000? Το συμβόλαιο μου δεν με βοηθά γιατί δεν αναφέρει δρόμο και από αεροφωτογραφίες δεν έβγαλα άκρη, κάτι φαίνεται αλλά δεν είμαι σίγουρος. Όπως προανέφερα ο δρόμος είναι ασφαλτοστρωμένος με κράσπεδο...
 4. Μου ανατέθηκε, προς εφαρμογή μίας παλαιάς πράξης τακτοποίησης, να συντάξω ένα τοπογραφικό διάγραμμα για την προσκύρωση εδαφικού τμήματος απο το ακίνητο Α στο ακίνητο Β. Το εμβαδόν του προσκυρούμενου τμήματος είναι 2.0 τ.μ. Θεωρώ ότι ουσιαστικά έχω να συντάξω 2 διαγράμματα α) Ένα τοπογραφικό το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για το συμβόλαιο, σύμφωνα με τις γνωστές προδιαγραφές. β) Ένα διάγραμμα εγγραπτέας πράξης το οποίο θα κατατεθεί στο Κτηματολόγιο για ενημέρωση της χωρικής του βάσης. Το διάγραμμα εγγραπτέας πράξης, ουσιαστικά θα είναι και διάγραμμα χωρικής μεταβολής. Διαβάζοντας τα εγχειρίδια και μελετώντας τα πρότυπα διαγράμματα του φορέα καταλήγω ότι: α) Στο διάγραμμα εγγραπτέας πραξης ουσιαστικά κόβω πάνω στα υπάρχοντα ΚΑΕΚ το εδαφικό τμήμα που με ενδιαφέρει, αλλά εμφανίζω και το topo_prop που προκύπτει απο την αποτύπωση και την εφαρμογή της πράξης. Προφανώς αυτά τα δύο δεν θα ταυτίζονται. Ως topo_prop περιγράφω το ακίνητο Α, το ακίνητο Β ή την προσκύρωση? Εντολέας μου είναι το ακίνητο Β. Μία σκέψη είναι να κόψω μόνο την προσκύρωση δημιουργώντας νέο ΚΑΕΚ και στην συνέχεια να την μεταβιβάσω στο ακίνητο Β. Ποια η γνώμη σας? Προσκύρωση Model (1).pdf
 5. Παύλο σου αναρτώ τους όρους και περιορισμούς δόμησης της περιοχής όπως παρουσιάζονται το gis του Δήμου. Kana, το θεωρούν ευεργέτημα το 70% και μου λένε ότι δεν σου δίνουμε 2 Ευεργετήματα. Μετά την πρωινή σύσκεψη πάει προς ακύρωση η Πράξη Τακτοποίησης... OROI_DOMISIS_5_11.pdf
 6. Καλημερα Παύλο και ΚΑΝΑ. Παύλο, στην πολεοδομική μας "περιφέρεια" , μετά τον ΝΟΚ, το ποσοστό κάλυψης θεωρείται πλέον 60% στις περιοχές που είχαν καθορισμένο 70%. Όταν συνέταξαν την πράξη ήταν σε ισχύ ο ΝΟΚ. Κανά, αυτήν ακριβώς την παραγραφο επικαλέστηκαν στο τμήμα πολεοδομικών εφαρμογών. Αντίθετα το τμήμα έκδοσης αδειών προφορικα απάντησε ότι " πρώτα πρέπει να μπορεί να εγγράψει το κτίσμα 50 τ.μ., και μετά θα του δώσουμε την παρέκκλιση με αύξηση του ποσοστού σε 70%."
 7. Η απόψη του τμήματος έκδοσης αδειών είναι ότι για να υπάγεται στις διατάξεις του άρθρου 25 πρέπει να εγγράφει κτίσμα 50 τ.μ. με το ποσοστό κάλυψης του κανόνα δηλαδη με το 60%. 75Χ0.6 =45 τ.μ. Αλλίως δεν υπάγεται. Άρα κακώς το άλλο τμήμα (πολεοδομικών εφαρμογών) της ίδιας υπηρεσίας έκανε την πράξη.
 8. Το περίεργο στην περίπτωση μου είναι το οικόπεδο αυτό τακτοποιήθηκε με πράξη ( προσκυρωση κοινόχρηστου), και το τελικό εμβαδόν είναι 77 τ.μ. ( 75+2 προσκυρωση). Στο λεκτικό αναφέρει ότι υπάγεται στις διατάξεις του άρθρου 25, αλλά το τμήμα έκδοσης αδειών έχει διαφορετική άποψη. Η πράξη είναι του 2013...
 9. Σε περιοχή που έχει ΠΚ 60% κατά ΝΟΚ, μπορεί ένα οικόπεδο που πληροί Τις λοιπές προϋποθέσεις του άρθρου 25, να πάρει την αύξηση του ΠΚ σε 70%. ( με την σχετική διάταξη των 120 τ.μ.,) ώστε να εγγράψει το κτίριο των 50 τ.μ.?
 10. Στην περίπτωση ΔΓΜ που η ρυμοτομική γραμμή ταυτίζεται με την οικοδομικη: 1) Μπαίνει στο layer DBOUND_RYM ? 2) Αν ναι, μπαίνει στο παραπάνω layer μονο το τμήμα της ρυμοτομικής - οικοδομικής στο πρόσωπο των οικοπέδων που επηρεάζονται απο την διόρθωση ή όλες οι ρυμοτομικές του σχεδίου?
 11. Σε περίπτωση κατάτμησης ενός αγροτεμαχίου σε δύο τμήματα (σε περιοχή που δεν έχει ακόμα ΚΑΕΚ) το αρχικό μπαίνει στο Topo_Prop και τα δύο τελικά στο Topo_Prop_New. Καταρχήν θεωρώ ότι επιλέγω " τοπογραφικο διάγραμμα" στο είδος διαγράμματος σωστα? Στο τέλος μου εκδίδει ένα ΚΗΔ και όχι τρία που πίστευα. Θεωρείτε ότι κάνω κάπου λαθος στην διαδικασία?
 12. Και οι δύο. Μετά το 651/77 ήταν υποχρεωτική η επισύναξη τοπογραφικού, εκτός ελαχίστων περιπτώσεων. Επίσης μερικές απορίες. πως το συνολικο τεμάχιο διανομής συνορεύει με ιδιωτικό δρόμο? το συμβόλαιο του 1988 αφορά τα ίδια 7.5 στρέμματα που πουλήθηκαν ως διαιρέτο το 1982? Πως μεταγράφηκε αυτό? Δικαιολογεί μέσα στο συμβόλαιο γιατί κόβει τον κλήρο? (τουριστική περιοχή π.χ.) Τα ξαναλέμε.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.