Jump to content

netmin909

Core Members
 • Content Count

  557
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

59 Καλή

3 Followers

About netmin909

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Θεσσαλονίκη
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Τοπογράφος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Recent Profile Visitors

2,446 profile views
 1. 1.Η αποθήκη και το πάρκινγκ ρευματοδοτούνται από το κοινόχρηστο ρολόι της πολυκατοικίας.Πώς θα δηλώσω την επιφάνεια τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα; Όσοι ιδιοκτήτες κατέχουν βοηθητικούς χώρους σε πολυκατοικίες, όπως υπόγεια γκαράζ ή αποθήκες που ρευματοδοτούνται από κοινόχρηστα ρολόγια, έχουν πλέον τη δυνατότητα να δηλώσουν και τους χώρους αυτούς στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΚΕΔΕ ως ηλεκτροδοτούμενους. Όμως όσον αφορά το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας θα πρέπει να προσέξουν πολλοί δήμοι χρεώνουν ΤΑΠ στους ιδιοκτήτες και για τους χώρους αυτούς , σαν αυτοί να μην προσμετρώνται στους κοινόχρηστους και να ρευματοδοτούνται από τα ρολόγια των ιδιοκτητών και όχι από τα κοινόχρηστα ρολόγια. Σημειώνεται ότι οι κοινόχρηστοι χώροι χρεώνονται μόνο με δημοτικά τέλη και όχι με ΤΑΠ. Προκειμένου να μην υπάρχουν προβλήματα σε περίπτωση μελλοντικής μεταβίβασης τέτοιων ακινήτων και να μην προκύψει εκ των υστέρων οφειλή ΤΑΠ προς τον δήμο προτείνεται οι χώροι αυτοί να δηλώνονται ως ηλεκτροδοτούμενοι από τους αριθμούς παροχής κύριας χρήσης και όχι από τους αριθμούς παροχής των κοινόχρηστων ρολογιών καταμέτρησης του ρεύματος.Αν όμως οι χώροι αυτοί προσμετρώνται σαφώς στους κοινόχρηστους για τους οποίους οφείλονται μόνο δημοτικά τέλη και όχι ρευματοδοτούμενοι από το κοινόχρηστο ρολόι. Η άποψη του b2green για μια κατηγορία ακινήτων. Σε επίσκεψη μου, στον Δήμο Καλαμαριάς μου δώσανε άλλη απάντηση.
 2. Άλλο το ένα άλλο το άλλο συνάδελφε. Αναζήτησε στο ιντερνετ για την ανάρτηση η την κύρωση του δασικου χάρτη στην περιοχή και βάλε την υ.δ. του 4483/2017, αν υπάρχει.
 3. Αυτό από που προκύπτει συνάδελφε? Δικιο έχει ο Συμβολαιογραφος.
 4. Έχει μέρες που έχει πέσει δυστυχώς
 5. Εκτός από την τοποθέτηση του κτίσματος και παρατηρώντας καλύτερα το σχήμα που έκανες, θεωρώ ότι θα πρέπει να ελέγξεις πόση Έκταση του αγροτεμαχίου πέφτει εντός των 500 μέτρων. Πρέπει να είναι πάνω από 2000 τ.μ. Για τα 0,89 αν είναι αυτό το πρόβλημα σου, θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες. Ούτε εγώ θα το θεωρούσα πρόβλημα είτε πρόκειται για όριο οικισμού ( ασαφές έτσι και αλλιώς) είτε πρόκειται για ρυμοτομικό σχέδιο με τις διατάξεις του 1923 ( σε αυτήν την περίπτωση το συζήταμε παραπανω).
 6. Προφανώς η λύση με το offset δεν είναι η ενδεδειγμένη.
 7. Συνάδελφοι, για τις αποθήκες και πάρκινγκ που αποτελούν ξεχωριστή οριζόντια, δηλώνονται στο Ε9 μη ηλεκτροδοτούμενες και παίρνουν ρεύμα απο το κοινόχρηστο έχουμε καταλήξει στον σωστό τρόπο δήλωσης?
 8. Σε πολυόροφη οικοδομή το δώμα αποτελεί ξεχωριστή οριζόντια ιδιοκτησία με το δικό του ποσοστό. Στο συμβόλαιο πώλησης αναφέρει "παίρνει ως αντιπαροχή το υπο ΓΟΚ επιτρεπόμενο στο δώμα κτίσμα περίπου 15 τ.μ." Με το ίδιο εμβαδόν φαίνεται και στην άδεια. Στην πραγματικότητα το δώμα δεν έχει δικό του μετρητή αλλα χρησιμοποιεί τον μετρητή του υποκείμενου ορόφου του ιδίου ιδιοκτήτη. (Διαμέρισμα επικαρπία μητέρα ψιλη κυριότητα γιος, Δώμα πλήρης κυριότητα μητέρα). Στο Ε9 φαίνεται ως μη ηλεκτροδοτούμενο. Στο λογαριασμό της ΔΕΗ που αφορά το διαμέρισμα έχουν δηλώσει 15 τ.μ. παραπάνω... Ποιος πιστεύετε ότι ειναι ο σωστός τρόπος δήλωσης της συγκεκριμένης περίπτωσης όσον αφορά την διόρθωση των μέτρων στον Δήμο?
 9. Συνάδελφε καλημέρα, πρόσφατα ασχολήθηκα με παρόμοια υπόθεση στην Ρόδο. Μέσα στο κτηματολόγιο υπήρχε ένα εκπρόσωπος του ΤΕΕ που κατόπιν αίτησης και πληρωμής 2€ ανα μερίδα, σου χορηγεί ηλκετρονικά ένα σχεδιάγραμμα με κάναβο της δικής σου μερίδας και των ομόρων. Στην συνέχεια ψηφιοποιείς τις μερίδες και προσπαθείς να την προσαρμόσεις με επίθεση στην αποτύπωση σου. Όπως καταλαβαίνεις χρειάζεται ευρύτερη αποτύπωση. Τα όρια σου όπως σωστά επισημαίνεις αποκλείεται να ταυτίζονται με άλλου μηχανικού, καθώς ο καθένας εκτιμά διαφορετικά, αλλα θα σου πρότεινα να έρθεις σε επαφή με έναν συνάδελφο που δουλεύει στην περιοχή. Τα σχήματα και τα εμβαδά τουλάχιστον στην Ρόδο, τηρούνται απο τους συναδέλφους με ευλάβεια.
 10. Αντιμετώπιζω μία ιδιαίτερη περίπτωση. Στο συνημμένο σκαρίφημα διακρίνουμε ενα εξωτερικό περίγραμμα που παραχωρήθηκε το 1935 απο το δημόσιο σε ενα ιδιοκτήτη. Η απόφαση παραχώρησης αναφέρει ότι παραχωρείται εκταση εμβαδού τάδε με περιμετρικά όρια τάδε εξαιρουμένων των κληροτεμαχίων που βρίσκονται εντός αυτής. Το κόκκινο τεμάχιο, το οποίο αποτελεί το κληροτεμάχιο 1 της οριστικής διανομής, παραχωρείται από το δημόσιο στον ίδιο ιδιοκτήτη το 2010. Στην βάση του φορέα τόσο πριν την τελευταια παραχώρηση όσο και μετά δεν εμφανίζεται το κληροτεμάχιο 1 σαν σχήμα. Η καταχώριση του διαιρετού τμήματος έγινε μεσα στο μεγάλο ΚΑΕΚ. Σήμερα θέλουν να προβούν σε διόρθωση, ώστε να ξεχωρίσουν το συγκεκριμενο κληροτεμάχιο από την ευρύτερη έκταση και μετά απο συζητήσεις με το κτηματολόγιο οι δικηγόροι κατέληξαν ότι θα περάσει "με αίτηση πρόδηλου σφάλματος μεταγενέστερων εγγραφών που επιφέρει γεωμετρική μεταβολή" Α) Κατάρχην, αυτό για μένα σημαίνει οτι συντάσσω διάγραμμα διόρθωσης ή διάγραμμα εγγραπτέας πράξης? Β) Στην περίπτωση διαγράμματος εγγραπτέας πράξης το topo_prop και το topo_prop_new της μεγάλης έκτασης ταυτίζονται. καθώς δεν ξέρω πως μπορώ να αφαιρέσω τα εσωτερικά τμήματα... Καμία σκέψη?Model.pdf Model.pdf
 11. Σας ευχαριστώ πολυ. Δήμητρη το αρχείο σου είναι ατελείωτο! Spafent το 2.γ φαίνεται όντως να είναι το κλειδί στην υπόθεση.
 12. Ένα οικόπεδο που υπάγεται στις διατάξεις του άρθρου 25 αλλά με ΠΚ 60% δεν μπορεί να εγγράψει κτίσμα 50 τ.μ. μπορεί να πάει στο 70% (για κτίρια με κάτοψη έως 120 τ.μ.) η πιστεύετε ότι θα μου δημιουργήσουν θέμα 2 ευεργετημάτων στο ίδιο οικόπεδο (και άρθρο 25 και 70% κάλυψη).
 13. Πρόσεξε τον αρχαιολογικό χώρο και την αδόμητη ζώνη. Επίσης την νατουρα στα όρια με Αγ. Μαμά.
 14. Άρα συνάδελφε η κτηματολογιο ουσιαστικα σου είπε ότι μπορεί τo Topo_Prop να διαφέρει από το DGM_Prop_Final? Γιατί να ισχύει αυτό μας λύνει τα χέρια σε πολλές περιπτώσεις.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.