Jump to content

dsworks

Core Members
 • Content Count

  876
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

dsworks last won the day on July 19 2019

dsworks had the most liked content!

Community Reputation

406 Πολύ καλή

3 Followers

About dsworks

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Αθήνα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Το ΦΕΚ: 193/Α/03-12-2019 http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wFqnM3eAbJzrXdtvSoClrL8u_IHzLbdDJF5MXD0LzQTLWPU9yLzB8V68knBzLCmTXKaO6fpVZ6Lx3UnKl3nP8NxdnJ5r9cmWyJWelDvWS_18kAEhATUkJb0x1LIdQ163nV9K--td6SIuVAzU4FN1TikRlIo27KU01ITu702tbfrwe9cmHeaq6vE
 2. από το καλεντάρι της Βουλής ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ 27.11.2019 Ώρα 10.00΄ Μόνη συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Απελευθέρωση αγοράς ενέργειας, εκσυγχρονισμός της ΔΕΗ, ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ και στήριξη των ΑΠΕ». ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Φίλιππος Φόρτωμας και Σωκράτης Φάμελλος. Σημείωση: Η Διάσκεψη των Προέδρων αποφάσισε στη συνεδρίαση της 26ης Νοεμβρίου 2019 τη συζήτηση του νομοσχεδίου σε μία (1) συνεδρίαση. συνεπώς, η επίμαχη τροπολογία ψηφίζεται σήμερα.
 3. Κατά κάποιο τρόπο, ό,τι πιο επίσημο για την παράταση 4495 & 4178, το σημερινό δελτίο τύπου του υπουργείο μετά την συνάντηση Χατζηδάκη-ΤΕΕ-ΠΟΜΙΔΑ Κ. Χατζηδάκης: Συνολική και σύγχρονη λύση για τα αυθαίρετα http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=785&sni[524]=6734&language=el-GR Σε αναμονή της νομοθετικής ρύθμισης, πλέον.
 4. Αν ήταν να το παίξω στο στοίχημα, θα έλεγα δελτίο τύπου αύριο ή την Δευτέρα, και τροπολογία στο νομοσχέδιο της ΔΕΗ που παρουσίασε ο Χατζηδάκης στο υπουργικό σήμερα (και πάει για ψήφιση προς το τέλος του Νοεμβρίου). https://www.kathimerini.gr/1049642/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/katargeitai-h-monimothta-gia-tis-nees-proslhyeis-sth-deh
 5. Η δική μου περίπτωση αφορά προσκύρωση τμήματος που προηγουμένως ήταν δρόμος (δημοτική έκταση). Στην περίπτωση του συναδέλφου, προφανώς έχουμε προσκύρωση από όμορη ιδιοκτησία, αλλά πάλι δεν καταλαβαίνω τι αποζημειώσεις οφείλονται, και γιατί εμπλέκονται κτίσματα στο τμήμα που αλλάζει χέρια. Μάλλον πάει για διορθωτική πράξη.
 6. Να προσθέσω ότι, η προτεινόμενη τροπολογία είναι στο Σ/Ν «Επενδύω στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις», το οποίο ψηφίζεται αύριο & μεθαύριο (Τετ 23/10 & Πεμ 24/10)... ... οπότε μέχρι την Πέμπτη θα έχουμε νεώτερα.
 7. Η Κορινθία είχε δύο διαδικασίες παράλληλα. Αυτή που ήταν Λουτράκι-Περαχώρα έληξε 30/9 Η ΚΤ5-22 έχει πάρει παράταση για 29/11 με το ΦΕΚ 3495/Β/2019
 8. Το θέμα με τον 4194/13 δεν είναι τωρινό, έχει επισημανθεί στο forum παλαιότερα, και είναι ο λόγος για τον οποίο σε πολλά κτηματολογικά γραφεία δεν επιτρέπεται η είσοδος μηχανικού. Έχει επισημανθεί και σε ημερίδες, με την προηγούμενη διοίκηση, κάποια στιγμή υπήρχε και μία εγκύκλιος που έλεγε τι ακριβώς μπορεί να κάνει ο μηχανικός μέσα σε ένα κτηματολογικό γραφείο (... να τσεκάρει τις πινακίδες με τα διαγράμματα των αρχικών(!!!) εγγραφών... αν τις έχουν τυπώσει...). Το εν λόγω άρθρο έχει ως εξής: Άρθρο 36 Περιγραφή του έργου του δικηγόρου 1. Αποκλειστικό έργο του δικηγόρου είναι να αντιπροσωπεύει και να υπερασπίζεται τον εντολέα του σε κάθε δικαστήριο ή αρχή της Ελληνικής Δημοκρατίας ή οποιασδήποτε άλλης χώρας, στα δικαστήρια, τις υπηρεσίες και τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στα διεθνή δικαστήρια, στα πειθαρχικά και υπηρεσιακά συμβούλια, καθώς και η κατάθεση σημάτων και διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας. Επίσης η παροχή νομικών συμβουλών προς οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο, καθώς και η σύνταξη γνωμοδοτήσεων προς οποιοδήποτε νομικό ή φυσικό πρόσωπο και Αρχή. Στο έργο αυτού περιλαμβάνεται και η διαμεσολάβηση για την αναζήτηση συμβιβαστικής λύσης στο πλαίσιο νόμου ή κοινά αποδεκτής διαδικασίας. Η παράσταση ενώπιον των δικαστηρίων με ή δια δικηγόρου είναι υποχρεωτική για όλες τις υποθέσεις και σε όλες τις διαδικασίες, εκτός αν ορίζεται διαφορετικά από το νόμο. 2. Ομοίως στο έργο του δικηγόρου περιλαμβάνονται: α) Η έρευνα των βιβλίων των υποθηκοφυλακείων και κτηματολογικών γραφείων, καθώς και η σύνταξη των σχετικών εγγράφων ελέγχου τίτλων. Η αίτηση και η λήψη των πιστοποιητικών και αντιγράφων δεν απαιτεί παράσταση ή διαμεσολάβηση δικηγόρου. β) Η έκδοση επικυρωμένων αντιγράφων κάθε είδους εγγράφων. Τα αντίγραφα αυτά έχουν πλήρη ισχύ ενώπιον οποιασδήποτε Δικαστικής ή άλλης Αρχής, καθώς και έναντι ιδιωτών, φυσικών ή νομικών προσώπων. γ) Η μετάφραση εγγράφων που έχουν συνταχθεί σε ξένη γλώσσα, καθώς και η μετάφραση ελληνικών εγγράφων σε οποιαδήποτε ξένη γλώσσα. Η μετάφραση έχει πλήρη ισχύ έναντι οποιασδήποτε Δικαστικής ή άλλης Αρχής, εφόσον συνοδεύεται από επικυρωμένο αντίγραφο του εγγράφου που μεταφράστηκε και ο δικηγόρος βεβαιώνει ότι έχει επαρκή γνώση της γλώσσας από και προς την οποία μετέφρασε. δ) Η βεβαίωση της γνησιότητας της υπογραφής του εντολέα του, όπως προβλέπεται στο άρθρο 42 της παραγράφου 2 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, καθώς και σε κάθε άλλη ειδική διάταξη. Εγώ με τα λίγα νομικά που ξέρω λέω ότι οι δικηγόροι μας κάνουν πλάκα. Και προτείνω μάλιστα: 1ον, να ακυρωθεί κάθε είδους κτηματογράφηση και οι σχετικές μελέτες 2ον, να ακυρωθεί κάθε επικύρωση εφόσον δεν έχει γίνει από πτυχιούχο νομικής 3ον, να ακυρωθεί κάθε μετάφραση εγγράφου εφόσον δεν έχει γίνει από πτυχιούχο νομικής. Επίσης τα κανάλια να απολύσουν τους μεταφραστές και να πάρουν δικηγόρους για τους υποτιτλισμούς. Α, και να καταργηθούν τα σχετικά πανεπιστημιακά τμήματα, τι να τα κάνουμε πλέον; Καλημέρα σε όλους.
 9. Κατά την γνώμη μου: Ο χρόνος του θανάτου θα είναι ο χρόνος δημιουργίας των ακινήτων που προκύπτουν από την κατάτμηση, εφόσον αυτή επιτρέπεται και εφόσον δεν γίνει αποποίηση της κληρονομιάς. Αν η κατάτμηση δεν επιτρέπεται, ας λέει ότι θέλει ο συμβολαιογράφος (και ο διαθέτης), θα πρέπει η επιθυμία του διαθέτη να υλοποιηθεί με άλλο τρόπο (π.χ. σύσταση στο εξ' αδιαιρέτου). το ΚΗΔ αντιστοιχεί στο διάγραμμα, και όχι στο ακίνητο ή στον αριθμό των ακινήτων. Άλλο ΚΗΔ, άλλο ΚΑΕΚ ή βεβαίωση 4495/17. Αν έχεις τοπογραφικό που περιγράφει την μεταβίβαση 5 οικοπέδων, έχεις ένα ΚΗΔ. Το ζητούμενο είναι η αποδοχή κληρονομιάς σε 1 από τα 3 τμήματα αρχικής ιδιοκτησίας, και το ερωτηματικό είναι αν είναι εντός ή εκτός κτηματολογίου. Όσο το διαβάζω, απ' όσα έχω δει μέχρι σήμερα με το Κτηματολόγιο και το νέο σύστημα, τείνω να πιστέψω ότι είναι μονόδρομος αυτό ακριβώς που του λέει η υποστήριξη: Ένα τοπογραφικό (ένα ΚΗΔ), TOPO_PROP με το αρχικό συνολικό, TOPO_PROP_NEW με το δικό του 1 από τα τρία (ή και με τα τρία αν συνεννοηθούν μεταξύ τους), και αν έχεις κτηματολόγιο σε λειτουργία, θα προκύψει και ΔΓΜ.
 10. Ωραίο θέμα. Μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά από που και ως που έχει συντελεστεί κατάτμηση; Αν, θεωρητικά, δεν γίνει αποδοχή κληρονομιάς, το αγροτεμάχιο δεν παραμένει ενιαίο; Και το Κτηματολόγιο, πως μπορεί να ξέρει για την διαθήκη (και την κατάτμηση) πριν γίνει η αποδοχή κληρονομιάς; Κάπως, κάποια στιγμή, πρέπει να γίνει ένα ΔΓΜ για να ανέβει στο σύστημα, και δεν φαίνεται να το φτιάχνει κανένας πριν την αποδοχή κληρονομιάς. Δεν νομίζω ότι ο συνάδελφος στην τεχνική υποστήριξη κάνει λάθος. Και νομίζω ότι ο θάνατος του διαθέτη προσδιορίζει τον χρόνο της κατάτμησης, εφόσον αυτή προχωρήσει. (και ένα άλλο θέμα εδώ, δεν το ξέρω καλά, μπορεί η κατάτμηση να μην είναι δυνατή σύμφωνα με το καθεστώς της περιοχής, και δεν νομίζω ότι η επιθυμία του διαθέτη υπερισχύει).
 11. Συνάδελφοι 1ον, είναι μία λίστα με 20 έργα, από τα οποία τα 7 είναι στο λεκανοπέδιο. 2ον, είναι μία λίστα με τα 20 μεγαλύτερα από άποψη κόστους, από το Νο 18 και πάνω μιλάμε για >100εκ€. Εκ των πραγμάτων, δεν μπορεί να μπει σε τέτοια λίστα ένα σχολείο, ούτε και ένα αντιπλημμυρικό (ειδικά όταν αυτά σπάνε σε περισσότερες εργολαβίες). Ας μην γκρινιάζουμε με το παραμικρό.
 12. Συνάδελφε, 20cm σε κάθε σημείο είναι ΠΟΛΥ ΚΑΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ. Τέτοιο τοπογραφικό, πέρα από απλό & χονδρικό εντοπισμό σε 5000αρο ΓΥΣ ή ορθοφωτοχάρτη, ... ...οι άλλες δουλειές για τις οποίες θα μπορούσε να είναι χρήσιμο, είναι χαρτί τουαλέτας, σκουλαρίκια για χαρταετό, προσάναμα σε κάρβουνα για μπριζόλες. Εκτός και έχεις γράψει λάθος νούμερο και αδικώ τον (άλλο) συνάδελφο, φύγε μακριά, βρες έναν αληθινό τοπογράφο και ζήτα ένα κανονικό τοπογραφικό.
 13. Και εγώ να συμπληρώσω δύο υποθέσεις επιπλέον από αυτά που είπαν οι προλαλήσαντες: 1ον, πιθανόν ο συντάξας το «σκαρίφημα» να μην έχει την ειδικότητα για να υπογράψει τοπογραφικό και να το ανεβάσει στο ηλεκτρονικό σύστημα, και 2ον, πιθανόν, πίσω από την επιμονή για χρήση στο κτηματολόγιο (και μόνο), να κρύβεται η μη χρήση κατάλληλου εξοπλισμού, οπότε οι συντεταγμένες να μην έχουν ακρίβεια 2-3cm, αλλά μερικών δεκάδων cm, μπορεί και μέτρο (και ανάλογα θα έχει υπολογιστεί και το εμβαδό).
 14. Συνάδελφε, καινούργιος, υποθέτω. Καλώς ήλθες στο επάγγελμα και στο forum. Σιδεροκέφαλος! Σε ό,τι είπα παραπάνω και ό,τι είπε ο Δημήτρης (παρένθεση: να τον ακούς τον Δημήτρη, ό,τι πει είναι λίρα εκατό), είναι σημαντικό να μας πεις ποιό από όσα αναφέρονται στο ΦΕΚ αφορά εσένα... ... καθώς η περίπτωσή σου δεν είναι πράξη εφαρμογής, είναι όμως αναγκαστική απαλλοτρίωση... ... δηλαδή άλλο μεγάλο κεφάλαιο για μελέτη... ... για παράδειγμα, στο ΦΕΚ που μας λες, τα (2), (3), (4), (5) είναι κήρυξη απαλλοτρίωσης, και τα (6), (7), (8), (9), (10), (11) είναι παρακατάθεση αποζημίωσης η οποία ουσιαστικά είναι η ολοκλήρωση μιας απαλλοτρίωσης... ... εσύ ψάχνεις κάτι σαν τα (6), (7), κλπ, δεν σου φτάνει απλά η κήρυξη.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.