Μετάβαση στο περιεχόμενο

sotkouv

Members
  • Περιεχόμενα

    20
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

sotkouv's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Helpful Rare
  • Dedicated Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare

Recent Badges

6

Φήμη στην κοινότητα

  1. https://ypen.gov.gr/paratasi-provlepetai-ston-kanonismo-pyroprostasias-akiniton-me-egkyklio-pou-tha-ekdothei-tis-prosecheis-imeres/ Ανακοίνωση από ΥΠΕΝ για παράταση και επερχόμενη τροποποίηση: "Λαμβάνοντας υπόψη αιτήματα δήμων και πολιτών και προκειμένου να παρασχεθεί επαρκής χρόνος για τη βέλτιστη υλοποίηση των προβλεπόμενων στον Κανονισμό πυροπροστασίας ακινήτων εντός ή πλησίον δασικών εκτάσεων, αναμένεται τροποποίηση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) για την παράταση των προθεσμιών υποβολής των στοιχείων ως εξής: α) για την εκπόνηση της αξιολόγησης της επικινδυνότητας και την υποβολή τεχνικής έκθεσης έως τις 26/04/2024 και β) για τη λήψη μέτρων και την υποβολή δήλωσης του ιδιοκτήτη έως τις 26/05/2024. Παράλληλα, θα εκδοθεί άμεσα, νέα εγκύκλιος με αναλυτικές οδηγίες για όλα τα θέματα που αναφέρονται στην ΚΥΑ."
  2. Οι οικισμοί στην απόφαση αυτή έχουν τον ακόλουθο ορισμό: Με επιφύλαξη, από αυτό που διαβάζω συμπεραίνω ότι η αναφορά σε οικισμούς δεν αφορά στα εντός σχεδίου πόλεως που γειτνιάζουν με δασικές εκτάσεις (περίπτωση Κάντζας παραπάνω). Προφανώς είναι εντελώς παράλογο.
  3. @GregDel Το ίδιο έχω καταλάβει και εγώ. Για νέα οικοδομή εντός 300μ. φαίνεται υποχρεωτική η τοποθέτηση κουφωμάτων ΕΙ30. Προς το παρόν από όλες τις ελληνικές εταιρείες έχω δει μια μόνο σειρά EI30 για ανοιγόμενα. Νομίζω ότι είναι θερμομονωτική, καθώς η αντίστοιχη ΜΗ-πυράντοχη είναι θερμομονωτική. Σε συρόμενα δεν υπάρχει καμία σειρά απ' όσο γνωρίζω.
  4. Σχετικά με τον Κανονισμό Πυροπροστασίας Ακινήτων εντός ή πλησίον δασικών εκτάσεων (ΦΕΚ 3475/Β/2023 - Αριθμ. οικ. ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/55904/2019), θα ήθελα να επιβεβαιώσω ότι η εφαρμογή του είναι υποχρεωτική και στα υφιστάμενα ακίνητα εντός σχεδίου πόλης. Όσο και να διαβάσω δεν έχω βρει να εξαιρούνται - το αντίθετο μάλιστα, στο πεδίο εφαρμογής περιλαμβάνονται και ακίνητα εντός ακτίνας 300μ. από περιαστικό πράσινο, ή παρακάτω στους ορισμούς (άρθρο 3 - κεφάλαιο 1) ως ακίνητο ορίζεται το οικόπεδο ή γήπεδο μαζί με το εντός αυτού κτίσμα. Το άρθρο 4 του κεφαλαίου 3 προσδιορίζει, αντί για επιμέρους εξέταση των ακινήτων, τη λήψη συνολικών μέτρων για οικισμούς με μέριμνα των αρμόδιων ΟΤΑ, αλλά από τον ορισμό των οικισμών δεν προκύπτει ότι περιλαμβάνει τις πόλεις. Ο προβληματισμός προκύπτει από το γεγονός ότι στο κεφάλαιο 2 - άρθρο 3, ορίζονται τα μέτρα προστασίας για υφιστάμενα κτίρια, τα οποία "αγγίζουν" από φυτεύσεις μέχρι και υδρορροές ή τέντες του κτιρίου (αντικατάσταση υφιστάμενων με κατάλληλα άκαυστα υλικά). Τα μέτρα αυτά θα πρέπει να προσδιοριστούν μέχρι την 31/3/2024 με το έντυπο αξιολόγησης επικινδυνότητας και την έκθεση αρμόδιου επιστήμονα, τα οποία θα υποβληθούν στον οικείο Δήμο, ελλείψει της πλατφόρμας που περιγράφεται. Τέλος οι διατάξεις παθητικής θα πρέπει να εφαρμοστούν υποχρεωτικά από 31/3/2025 για ακίνητα υψηλής και ιδιαίτερα υψηλής επικινδυνότητας και από 31/3/2026 για ακίνητα χαμηλής ή μεσαίας (κεφάλαιο 4 - άρθρο 1). Δεδομένου ότι μια πυκνοδομημένη πόλη μπορεί να περιέχει και δασικές εκτάσεις εντός της, το πεδίο εφαρμογής, λαμβάνοντας υπ όψιν τα 300μ. απόσταση, μεγαλώνει πολύ και η ΥΑ αφορά σε χιλιάδες ακίνητα, τα οποία μέχρι τις 31/3/2024 θα πρέπει να υποβάλλουν τεχνική έκθεση με μέτρα και στη συνέχεια θα πρέπει να τα εφαρμόσουν.
  5. Νομίζω πως η τροποποίηση αυτή αφορά στο άρθρο 6, δηλαδή κατοικία και όχι τουριστικά. Σε κάθε περίπτωση δεν έχω διαβάσει την εγκύκλιο οπότε το λέω με επιφύλαξη.
  6. Στην δομική ενημέρωση, συνήθως και αν έχει εκδοθεί ΥΑ, παραθέτουν και το αντίστοιχο Link. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι εκεί. Με μια αναζήτηση google δεν έχω βρει κάτι άλλο στο δίκτυο.
  7. Από το 34 επισυνάπτω κι εγώ με υπογράμμιση την αναφορά σε υπουργική απόφαση. Το άρθρο 38 αναφέρεται σε κριτήρια κτιριοδομικής και πολεοδομικής αναβάθμισης. Νομίζω δεν σχετίζεται.
  8. Αν έχω καταλάβει καλά πρόκειται για κριτήρια που ορίζονται με ΥΑ που δεν έχει εκδοθεί ακόμα, αλλά έχει δοθεί η δυνατότητα.
  9. @Fotis77 Η περίπτωση ιθ της παραγράφου 6 του άρθρου 11 εμπίπτει σε αυτά που ΔΕΝ προσμετρώνται (παρ. 2β, άρθρο 13, όπου η ιθ δεν αναφέρεται στις εξαιρέσεις), αν δεν κάνω λάθος. Σε σχέση με τα παραπάνω, στα λοιπά θερμομονωτικά στοιχεία, ο τροποποιημένος ΝΟΚ αναφέρει και τα κουφώματα σύμφωνα με τις προδιαγραφές ΚΕΝΑΚ. Αυτό θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως αφαίρεση της συνολικής επιφάνειας που καταλαμβάνουν τα (θερμομονωτικά) κουφώματα σε κάτοψη, από τη συνολική δόμηση; Έχει κάποιος/α επικαλεστεί την περίπτωση αυτή;
  10. Καλησπέρα, ο παλαιός μωσαϊκό-μάστορας τα μασάει (αφού το ξανασκέφτηκε) και πιστεύει πως δεν μπορεί να κάνει μωσαϊκό με μικρή ψηφίδα σε μεγάλη έκταση γιατί αυτό γίνεται μόνο με μυστρί - ή με τον μικρό κύλινδρο για τον οποίον μου είπε τώρα ότι θα πρέπει να είναι μεγαλύτερος... και ότι θα στοιχίσει πολύ για να κατασκευαστεί (ο κύλινδρος)! Σκέφτομαι μήπως αυτοσχεδιάσω και κάνω μια τσιμεντοκονία με λευκό τσιμέντο, χρώμα και χρωματιστά αδρανή (χρωματιστό χαλικάκι και μαρμαρόσκονη) και στη συνέχεια την τρίψω με τη μηχανή του μαρμάρου σταδιακά μέχρι για γίνει γυαλιστερή - μετά buffing, αδιαβροχοποίηση και τέλος... Έχει δοκιμάσει κανείς σας κατι τέτοιο; Για να αποφύγω οποιασδήποτε μορφής ρυγματώσεις θα ήταν σωστό να προστεθεί ελαστικοποιητής;
  11. Βρήκα μάστορα που έκανε κάποτε μωσαϊκά και μου είπε ακριβώς τα ίδια. Η λεπτομέρεια είναι ότι στην περίπτωσή μας θέλουμε μικρή ψηφίδα και όχι το μεσαίο χαλίκι, οπότε δεν θα στρωθεί το ξηρό μίγμα. Αντ' αυτού μου είπε ότι θα πρέπει να γίνει ενα κανονικό σκυρόδεμα (υγρό) σαν υπόβαθρο - το οποίο θα μας αφήσει γύρω στο 1,5 εκ. για την τελική στρώση. Η τελική στρώση θα γίνει με ανάμιξη όλων των υλικών - το ψιλό χαλικάκι, λευκό τσιμέντο και χρώμα - θα στρωθεί και θα πατηθεί νωπό με έναν πιο ελαφρύ κύλινδρο - όχι τον βαρύ που χρησιμοποιούν κανονικά. Τις επόμενες μέρες ελπίζω να έχω περισσότερα νέα - βασικά ελπίζω η προσφορά του μάστορα να αρέσει στον πελάτη και να προχωρήσει ώστε να καταγραφεί η διαδικασία! Όταν προκύψει θα ποστάρω!!!
  12. Καλησπέρα, Ψάχνωντας αριστερά δεξιά στο ίντερνετ αλλά και στο φόρουμ εδώ παρατήρησα την απουσία τεχνογνωσίας για κατασκευή νέου μωσαϊκού δαπέδου. Ενδεικτικές πληροφορίες βρέθηκαν στο αγγλικό λήμμα του wikipedia - Terrazzo. Ενδιαφέρομαι να το τοποθετήσω σε μια ανακαίνιση σε συνέχεια του παλιού πράσινου - και ενδέχεται να το δοκιμάσω ούτως ή άλλως. Μέχρι στιγμής έχω καταλάβει ότι η συνδετική κονία δεν περιέχει ιδιαίτερα αδρανή - μπορεί να είναι μόνο τσιμέντο, χρώμα και νερό, ή μπορεί να περιέχει και μαρμαρόσκονη - κοκκομετρίες κλπ δεν γνωρίζω. Τα αδρανή ποικίλουν, πολλά χρώματα πολλές κοκκομετρίες και μέχρι και γυαλί (αν έχω καταλάβει καλά). Υπάρχει κάποιος συνάδελφος που έχει εμπειρία στο θέμα; Με απασχολούν ερωτήματα όπως το πάχος - ελάχιστο και μέγιστο που μπορεί να έχει η στρώση - επίσης τα χρώματα - το τσιμέντο της συνδετικής κονίας αν είναι λευκό σε περίπτωση που θέλουμε ανοιχτά χρώματα κλπ... Ελπίζω να το προχωρήσω ώστε να μπορέσω να καταγράψω την διαδικασία! Ευχαριστώ πολύ. ΥΓ. Οι ένας-δυο μάστορες που εμφανίζονται σε google search για κατασκευή μωσαϊκών είναι αρκετά "δύσκολοι". Για το τρίψιμο υπάρχουν πολλοί μάστορες που κάνουν καλή δουλειά. (μάλλον έπρεπε να τοποθετηθεί στην κατηγορία "Οικοδομική")
  13. είναι οικισμός συνεταιρισμού που έχει όρους δόμησης και εγκεκριμένο σχέδιο, έχω βγάλει άδεια για το Αμόνι, φαντάζομαι πως δεν μπορεί να θεωρηθεί εκτός σχεδίου.
  14. φαντάζομαι πως στο δήμο κορινθίων θα μπορούσαν να ξέρουν κάτι!!! ποτέ δεν ξέρεις βέβαια!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.