Jump to content

netmin909

Core Members
 • Content Count

  602
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by netmin909

 1. Ένα ένα μας τα λες. Αν τα ενώνεις σήμερα τότε ναι, θέλεις 10 στρεμ και 25 μέτρα.
 2. Γιατί χρειάζεσαι πρόσωπο σε οδο? Πιθανως να χρειάζεσαι μόνο πρόσβαση
 3. Νέες έννοιες έχουν μπει στο επάγγελμα μας. Μέχρι στιγμής έχω βρει τα ΦΕΚ 4642Β/21-10-2020 και το αρχικό ΦΕΚ 101Α/24-5-2020. Στα οποία δεν υπάρχει κάποια εξειδίκευση στο πολεοδομικό μέρος. Καταρχήν είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για τουριστική εγκατάσταση. Άρα το clamping επιτρέπεται εκεί όπου επιτρέπονται οι τουριστικές εγκαταστάσεις? Επίσης στην Χαλκδική π.χ. το ελάχιστο εμβαδόν για τουριστική εγκατάσταση είναι τα 10 στρεμ. Άρα να υπόθεσω ότι και για τα clamping απαιτείται να έχει πάνω απο 10 στρέμματα? Τέλος, ως όρους δόμησης, ελλείψει άλλων, χρησιμοποιούμε τους ό
 4. Εγώ συμφωνώ με αυτήν την προσέγγιση . Όσον αφορά το για πάντα εκεί έχω τις αντιρρήσεις μου καθώς θεωρώ ότι με τις τροποποιήσεις των Γ.Π.Σ θα καταργήσουν τις παρεκκλίσεις όπου αυτές έχουν μεινει σε ισχύ.
 5. Ας τα πάρουμε ένα ένα. Σε διανομή δεν νοείται ΔΔ άρα θα πρέπει να κάνεις πρόδηλο για να γίνει ΑΔ εφόσον σήμερα διατηρεί τον δασικό χαρακτήρα. Το παραπάνω προυποθέτει να είσαι σίγουρος ως προς την εφαρμογή της διανομής. Απο εκεί και πέρα μπορείς να ζητήσεις την έκδοση πιστοποιητικού και βεβαίωσης ακαίας (από Δ/νση Δασών και Δασαρχείο αντίστοιχα) και να μεταβιβασθεί κανονικά και το δασικό τμήμα ως ιδιωτικό δάσος. Νομίζω ότι το πιστοποιητικό εκδίδεται μόνο επί κυρωμένου χάρτη οπότε ίσως πρέπει να περιμένεις αλλά δεν είμαι σίγουρος 100%.
 6. Δεν είναι δρόμος που σου δίνει παρεκκλίσεις συνάδελφε και αυτό είναι σίγουρο. Μ. Αντύπα και Καζαντζίδη σου δίνουν παρεκκλίσεις.
 7. Αγροτική οδός είναι. Αδιαβάθμητο οδικό δίκτυο. Η κύρια δημοτική οδός στην πυλαία είναι βορειότερα και περνάει μπροστα απο τα νεκροταφεία. Πάντως η συγκεκριμένη οδός φαίνεται να προυφίσταται του 1923.
 8. Αν εντός ζώνης βρίσκονται τουλάχιστον 2.000 τ.μ. και το γήπεδο προυπάρχει του 1977, ναι. Επίσης τσέκαρε για πιθανή κατάργηση παρεκκλισεων μέσω ΖΟΕ, ΓΠΣ, νατούρα κ.α.
 9. Επιτρέπεται η συνενωση βεβαια δεν σημαίνει οτι ειναι άρτιο. 'Ολα απο τα συμφραζόμενα τα εξηγούμε με αυτόν τον νόμο.
 10. Η συνένωση δύο αρτίων και οικοδομήσιμων τυφλών αγροτεμαχίων,(μεγαλυτερα των 4.000 τ.μ.), μας δίνει ένα άρτιο και οικοδομήσιμο γήπεδο? Έχουμε 2 όμορα αγροτεμάχια που ανήκαν στον ίδιο ιδιοκτήτη με διαφορετικά συμβόλαια άρα διατηρούσαν και την αυτοτέλεια τους. Το 2012 πεθάνει και οι κληρονόμοι αποδέχονται 2 αγροτεμάχια. Το ένα συνορεύει με καθορισμένο αιγιαλό και ζώνη παραλίας του 1981 χωρίς να έχει συντελεστεί η απαλλοτρίωση. Στην νέα μεταβίβαση θα εξαιρεθεί η ζώνη παραλίας για να γλιτώσουμε το επανακαθορισμό. Θεωρείτε α) Ότι πρέπει να μεταβιβάσω 2 ξεχωριστά και στ
 11. Το έρεισμα για μένα Παύλο είναι ότι όλες οι ρυθμίσεις του Νόμου αναφέρονται σε περιοχές εκτός Γ.Π.Σ η Ζ.Ο.Ε Αυτό αναφέρεται και στην αιτιολογική έκθεση. Οψόμεθα.
 12. Είμαστε σίγουροι οτι το άρθρο 33 εφαρμόζεται και σε περιοχές που έχουν ήδη Γ.Π.Σ που σε παραπέμπουν στο 270Δ?
 13. Να ρωτήσω κάτι και έγω με την σειρά μου. Στους αναδασμούς συναντάται συχνά, τα τεμάχια να συνορεύουν με " ζώνη δημοσίου" κατά τον κτηματολογικό πίνακα μέσα στην οποία περιλαμβάνονται κανάλι δρόμος και τάφρος. Υπάρχουν μάλιστα και σχετικές διατομές που απεικονίζουν τα πλατη τους.Η σχεδιάση στο χάρτη του αναδασμού είναι ενιαία με δυο παράλληλες γραμμές που απέχουν 20μ. Θεωρείται ότι τα τεμάχια συνορεύουν με κοινόχρηστο δρόμο η όχι? Στην περιπτώση μου και σύμφωνα με τις χαρακτηριστικές διατομές στην μία πλευρά συνορεύω με την τάφρο και στην αντιδιαμετρική με το κανάλι. Κάθε δ
 14. Δημήτρη καλημέρα, τα είχα δει αυτά η διατύπωση με μπερδεύει "Η προσκύρωση οικοπέδων, που επιβάλλεται από τις κείμενες διατάξεις, τα οποία στερούνται του ελαχίστου εμβαδού, αποκλείεται εάν το εμβαδόν του οικοπέδου, αφού συνυπολογιστεί σ’ αυτό και το εμβαδόν του εδάφους των ομόρων οικοπέδων που καταλαμβάνεται ή μπορεί να καταληφθεί από τους υπάρχοντες ή εκείνους που μπορούν να ανεγερθούν, κατά τις σχετικές διατάξεις, μεσοτοίχους επί των ορίων του οικοπέδου, ανταποκρίνεται στο απαιτούμενο σε κάθε περίπτωση ελάχιστο εμβαδόν, εφόσον το τελευταίο αυτό μετά το συνυπολογισμό δεν είναι μικρότ
 15. Καλημέρα και χρόνια πολλά! Η χρήση των θεωρητικών μεσοτοιχων έχει εφαρμογή και σε οικόπεδα που δημιουργήθηκαν μετά τον 690/48? Επίσης, η λέξη ” θεωρητικές “ μας δίνει την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε την συγκεκριμένη διάταξη ακόμα και στην περίπτωση που τα υφιστάμενα κτίρια ( τόσο του υπομελέτη οικοπέδου, όσο και των ομόρων), εφάπτονται στα όρια?
 16. Η πολεοδομία λαγκαδά δεν εκδίδει πλέον άδειες σε τέτοια οικόπεδα.
 17. Υπάρχει σχετική απόφαση του ΣτΕ (νομίζω) , που απαγορεύει σε περιοχές του Ν.1337 την τακτοποίηση με το άρθρο 25. Μάλλον πας για γερή διορθωτική ανάλογα με την πολεοδομία που υπάγεται το οικόπεδο. Αν είσαι Θεσσαλονίκης ----> Διορθωτική.
 18. Κατέβασε ηλεκτρονικά το απόσπασμα με τον κλειδάριθμο για να μην έχεις αναγούλες στις στρογγυλοποιήσεις.
 19. Δημήτρη έτσι όπως είναι γραμμένο θεωρείς οτι οι ρυθμίσεις του αφορούν μόνο περιοχές που δεν έχουν καθορισμένες χρήσεις? Ακόμα και το άρθρο των συντελεστών δόμησης?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.