Μετάβαση στο περιεχόμενο

dboris

Members
  • Περιεχόμενα

    82
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

dboris last won the day on Ιούλιος 30 2012

dboris had the most liked content!

2 Ακόλουθοι

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Τοποθεσία
    Αττική
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

dboris's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

13

Φήμη στην κοινότητα

  1. melissa ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. kan62, όντως δεν χρειάζονται πολλά λόγια.
  2. καταρχήν την ειρωνεία και το "αυστηρό" ύφος δεν το καταλαβαίνω αλλά δεν με αφορά. Στον ΝΟΚ γράφει: δ. Η επιφάνεια των υποχρεωτικών σύμφωνα με τον κτιριοδομικό κανονισμό κοινόχρηστων κλιμακοστασί− ων συμπεριλαμβανομένων των ανελκυστήρων και των πλατύσκαλων και για επιφάνεια έως 25 τ.μ. ανά όροφο και ανά κλιμακοστάσιο και 40 τ.μ. στο επίπεδο της ει− σόδου του κτιρίου κατοικίας που διαθέτει κοινόχρηστο κλιμακοστάσιο. Δηλαδή γράφει οτι δεν μετράει στον ΣΔ με περιορισμούς 25 κ 40 τμ σε κτίριο κατοικίας. Έχω ρωτήσει αρκετούς πολιτικούς και δεν ξέρουν να μου πουν. Έκανα ερώτηση σε δυο πολεοδομίες, στην μία μου είπαν ότι σε κτίριο μη κατοικίας μετράει το κλιμακοστάσιο στον ΣΔ, στην άλλη μου είπε "πρέπει να υπάρχει διευκρινιστική...κάνε γραπτό ερώτημα κτλ....." Είπα να ρωτήσω εδώ, μήπως κάποιος από την εμπειρία του ήξερε να μου πει ή να με κατευθύνει, νομίζω πως αυτός είναι και ο λόγος ύπαρξης αυτού του forum, αλλά έχουμε και τους εξυπνάκηδες τύπους σαν το ΚΑΝ62..
  3. καλά από όλο το forum, τόσοι μηχανικοί, δεν έχει βγάλει κανείς άδεια τα τελευταία χρόνια με ΝΟΚ σε κτίριο με επαγγελματική χρήση???
  4. καλημέρα, χρειάζομαι τα φώτα σας: Το κλιμακοστάσιο σε κτίρια κατοικίας ο ΝΟΚ αναφέρει ότι δεν υπολογίζεται στον ΣΔ (υπό τους περιορισμούς που αναφέρει). Σε κτίρια μη κατοικίας (κατάστημα-γραφεία) ή σε μικτά κτίρια (κατάστημα και κατοικία) τι ισχύει? ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  5. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Δυστυχώς είμαι με ενοίκιο και δεν μπορώ να κάνω και πολλά.
  6. Φίλε dib, αυτό που λες για την κοστολόγηση μέσω χιλιοστών είναι μια λεπτομέρεια (σημαντική) την οποία αγνοούσα. Όντως έτσι έχει κοστολογηθεί. Εξακολουθεί βέβαια το νούμερο να είναι πολύ για 35 ώρες, αλλά τι να κάνουμε.. Αφού έτσι είναι, θα το καταπιούμε και αυτό...
  7. Το κτίριο είναι προ του 85. Των άλλων δεν τα έχω δει, δεν τα αναρτουν. Όντως έκανα λάθος για το 1€, στο σπίτι μου από 01/2013 το κόστος έχει πάει πάνω από δυο ευρώ αλλά ποτέ δεν έχει ξεπεράσει τα 3€.
  8. Καλημέρα, θέλω να κάνω μια ερώτηση στους ειδικούς. Είμαι μηχανικός και διατηρώ γραφείο σε ισόγειο χώρο πολυκατοικίας. Η πολυκατοικία έχει δυο "μαγαζιά" στο ισόγειο, δυο κατοικίες στον Α όροφο και από μια κατοικία στον 2ο και στον 3ο όροφο. Το εμβ του γραφείου μου είναι 60τμ και έχει αυτόνομη θέρμανση με δυο σώματα φαν κοιλ. Στα κοινόχρηστα μου έβγαλε ο ιδιοκτήτης κόστος για πετρέλαιο: 190 ευρω για 35 ώρες λειτουργίας. Υπάρχει περίπτωση να είναι σωστό???? Έχω τσεκάρει στο σπίτι μου και σε πολλά σπίτια φίλων το κόστος θέρμανσης και όλοι είμαστε σε μια σχέση 1 εως 2 ευρώ την ώρα. Να σημειώσω επίσης ότι το πετρέλαιο είναι στην δεξαμενή από τον 11/2011. Από τότε δεν είχε λειτουργήσει μέχρι τον Δεκέμβριο 2013. Περιμένω την γνώμη σας γιατί έχω προβληματιστεί αρκετά. Ευχαριστώ.
  9. Την εξάρτηση πως την έχεις κάνει? Μήπως έκανες γεωαναφορά από το ktimanet? Το 1,5μ ΒΔ είναι μια συνηθισμένη μετατόπιση του σε ένα τμήμα της Ελλάδος.
  10. Τι διαφορά έχεις? Στο pdf δεν έχει κλίμακα, δεν καταλαβαίνω, αυτό το κενό μπορεί να είναι 1cm μπορεί να είναι και 100m..
  11. συγνώμη φίλε αλλά δεν μπορώ να κρατηθώ, αλλά αυτό που κάνεις αυτήν την στιγμή στον δυσμοιρο ιδιοκτήτη πλησιάζει την έννοια του εγκλήματος. Αν θες πραγματικά να ασχοληθείς με την τοπογραφία πρέπει να την μελετήσεις πρώτα και να δουλέψεις πρώτα με ή για κάποιον άλλο που ξέρει το επάγγελμα. Επίσης πρέπει να μάθεις και λίγο autocad..
  12. πέτυχες ευαίσθητο σημείο. Προτυποποίηση στην Ελλάδα ακόμα δεν υπάρχει. Τώρα γίνονται ενέργειες (ας είναι καλά το inspire κτλ..)
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.