Μετάβαση στο περιεχόμενο

Kane

Core Members
 • Περιεχόμενα

  2.631
 • Εντάχθηκε

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Days Won

  6

Φήμη στην κοινότητα

656 Εξαιρετική

Σχετικά Kane

 • Κατάταξη:
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Θεσ/νικη
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. ωχ ωχ ωχ τι ναι αυτά που ετοιμάζετε...
 2. Να εξηγηθώ. 1) Δεν τα υπερδιαστασιολόγησα αυθαίρετα. Ειχα απ'τη μελέτη, τα W κάθε δωματίου. Με βάση πίνακες θερμαντικών σωμάτων στους 75/65/20 επιλέξαμε τα αντίστοιχα σώματα. Τα οποια οπως γνωρίζεις δεν ταιριάζουν με ακρίβεια ενός W. Η επόμενη διαθέσιμη τιμή ήταν 65/55/20. Και επειδή λέγαμε για 70 βαθμους προσαγωγή, μεγαλώσαμε τα σώματα (σχετικό το πόσο μεγάλωσαν. 2) Για το αισθητήριο. Ας πάρουμε παράδειγμα το περίπτωση της οικια μου που ειναι τοποθετημένη σε διαμπερες οικόπεδο με προσανατολισμό Β-Ν. Οταν η θερμοκρασία στο Ν είναι 0 βαθμους, με ενα υδραργυρικό θερμόμετρο και με το ιδιο θερμομετρο στο Β είναι -5 επειδή φυσάει πάνω του αέρας, θεωρείς οτι η θερμοκρασία η ορθή ειναι το -5 ή το 0 ; 3) δε γνωριζω γιατι ο συνάδελφος έβαλε την προσαύξηση 15% αυτή. 4) Το σύστημα μου ειναι το δευτερο στη κατωθι σελίδα http://www.solin.gr/el/heating (αυτο που αναφέρει ως ακτινικό) 5) τι να πω τώρα...
 3. Ναι, 14Kw περίπου + ζεστά νερά 4Κw, κι έτσι πήρα έναν λέβητα 24ρι (22 πρακτικά σύμφωνα με τα specs του). Φίλος μηχανολόγος μου έκανε τη μελέτη γιατί δεν είχα ιδέα απο αυτά. Του έστειλα κάτοψη, μονώσεις, κουφώματα και μου την εστειλε πίσω με τις απωλειες καθε χώρου με μια προσαύξηση για το εκάστοτε θερμαντικό σώμα. Το αισθητήριο σύμφωνα με τις οδηγίες μέσα, αναφέρει οτι πρεπει να μπει στο βορειότερο σημείο σε 2.50μ ύψος. Στη περίπτωση μου ομως, (και όσους ρώτησα, μαζι με το μηχανολόγο, τεχνικό, κτλ) δε το τοποθετήσαμε ακριβώς εκει, διότι στη περιοχή έχει συχνό αέρα και το αισθητήριο δεν θα έδειχνε σωστά. Ετσι τοποθετήθηκε (βόρεια πάλι) αλλά προστατευμένο απο τον αέρα). Για τη μελέτη δε γνωρίζω τι χρησιμοποίησε ο συνάδελφος. (επίσης, το σύστημα μου, νομιζω πως δεν ειναι μονοσωλήνιο. Εχω κολλεκτερ ζεστων κρυων, απ'το οποιο φεύγει ενα ζευγάρι σωλήνων για κάθε σώμα ξεχωριστά). Τα σώματα υπολογιστηκαν με 75/65/20, αλλά οπου με επαιρνε τα υπερδιαστασιολογησα, γνωρίζωντας οτι θα δουλέψουμε χαμηλότερα. Γι'αυτο και ανέφερα το "70" χωρις ναναι πανακεια. Υ.Γ. οπως ανέφερα, σταμάτησα τη λειτουργία του λέβητα με τις φιάλες. Περιμένω την δεξαμενη μια και καλή. Τον εχω απλά ανοικτό για την αντιπαγωτική προστασία και για τα ΖΝΧ, τις ημέρες που δεν έχει ήλιο.
 4. Δημήτρη αυτά δεν ισχύουν. Παρακολουθούσα τη θερμοκρασία συχνά. Το εξωτερικό αισθητήριο έδειχνε -1 με -2, τι στιγμής που το αυτοκίνητο έδειχνε -9...και δε νομίζω το εξωτερικό αισθητήριο να δείχνει ότι νάναι! Βέβαια, δε κρέμασα ναι υδραργύρου, που είναι το πιο σωστό, για να καλιμπραρεις θερμοστάτες και αισθητήρια!
 5. Αρχικά Σ ευχαριστώ για το κόπο σου να απαντήσεις. Ξανατονιζω, επειδή μάλλον σου ξέφυγε, πως επειδή το σπίτι ήταν σε προχωρημένο στάδιο κατασκευής, υπηρχε το δίκτυο σωμάτων. Οπότε ΔΕ μπορούσα να βάλω σώματα για να δουλέψω 65/55/20. Οποτε εν γνώση μου θα χάσω τη βέλτιστη απόδοση λόγω συμπυκνωματων. Τον λέβητα τον δούλευα με δύο φιάλες των 25κιλων (κι όχι 25 λιτρων). Είχα και μια τρίτη μπακαπ. Εν τέλει 5 24ωρα με 3 φιάλες το λες καταστροφικό. Οπότε κάτι συμβαίνει... Τις τελευταίες 2.5 ημέρες δούλεψα το λέβητα με μια φιάλη μόνη. Την οποία εβρεχα σταδιακά. Κράτησε όσο οι άλλες δύο μαζί. Όμως, ακυρωσα απ το μενού την επιλογή της αντιστάθμισης. Δηλ να δουλεύει ον-οφ με μόνο κριτήριο τον εσωτερικό θερμοστατη. Επίσης αλλά θα τη καμπύλη της θερμορυθμισης προς τα πάνω για να στέλνει ο λέβητες θερμότερο νερό στη προσαγωγή. Από περιέργεια έβλεπα τη λειτουργία του, ξεκινούσε απ τους 56 βαθμούς κι έφθανε στους 70-72 Περιμένω τη δεξαμενή σε λίγο καιρό για να βγάλω πόρισμα...Δε γνωρίζω όμως σε ποιον να απευθυνθώ για να βελτιώσουμε την οικονομία μέσω θερμορυθμισης, αντιστάθμισης. Δύο μηχανολόγοι φίλοι, σήκωσαν τα χέρια ψηλά. Ο τεχνικός που άναψε το λέβητα μου ειπε πως απτην εμπειρία του, με θερμαντικα σώματα, όλοι είχαν πρόβλημα οικονομίας με αντιστάθμιση, θερμορυθμιση.
 6. Πρόκειται για τη προσωπική μου οικία, όπου μετακόμισα προσφάτως. Το σπίτι, είχε ήδη δίκτυο καλοριφέρ, οπότε ήμουν δεσμευμένος σε συγκεκριμμένα μήκη σωμάτων. Εδωσα λοιπόν τη κάτοψη σ'ενα συνάδελφο μηχ/μηχ, με δεδομένα μόνωσης κτλ και μου έβγαλε τις θερμίδες (σορρυ που τα λεω λιγο μπακαλίστηκα, μιας και δε κατέχω). Πήραμε λοιπόν τα σώματα, κάποια υπερδιαστασιολογημένα (οχι πολύ) και υπολογισμένα με 75/65/20 βαθμούς. Το ιδεατό θα ήταν ακόμη χαμηλότερα, αλλα σε συγκεκριμμένους χώρους δε χωρούσαν 900ρια σε ύψος Επέλεξα έναν λέβητα Ariston Genus one 24ρι. Τον δουλεύω με μποτίλιες υγραερίου για την ώρα μέχρι να έρθει η δεξαμενή. Υπάρχει το εσωτερικο χειριστήριο/θερμοστάτης του Ariston Sensys καθώς και ο αισθητήρας αντιστάθμισης ariston επίσης. Άναψε ο τεχνικ΄ςο το λέβητα, εκανε τις απαραίτητες λειτουργίες, μέτρησε καυσαέρια, εξέδωσε το δελτίο και ολα καλα. Εχω ομως πολλές απορίες, με την αντιστάθμιση...εχει επιλογές καμπύλης, έχει επιλογές παράλληλης μετατόπισης, έχει επιλογές σε θερμοκρασία συν και πλην απ'την μέγιστη που επιλέγει... Δεν εχω καταφέρει να βγάλω άκρη με τα manual γιαιτ δεν επεξηγούν τι είναι. Ξεκίνησα το θέμα, γιατι εχω 2.5 ημέρες που το άναψα, και αγχώθηκα ηδη πως καταναλώνω πολυ υγραέριο (με τη μέθοδο...κουνημα της μπουκάλας!) Σημειώνω πως αερίζω το σπίτ ελάχιστα έως καθόλου, το πρωι και εχω μεσα 20.5 βαθμους σταθερά. Για να σας δώσω ένα παράδειγμα λειτουργίας, γιατι το παρατήρησα επίτηδες, σήμερα ο λέβητας (με 0-1 βαθμους εξωτερική θερμοκρασία) παίρνει για περίπου 40 λεπτά μπροστά, φθάνει τους 20.5 στο 21 περίπου, σβήνει μετά απο 35 λεπτά ξαναπαίρνει μπροστα για 45 λεπτά, σβήνει, μετά απο 55 λεπτά ξαναπαιρνει μπροστα και παει λεγοντας. Οποιαδήποτε συμβουλή δεκτή. Υ.Γ. τα μανουαλ του εξοπλισμου, υπάρχουν στο ιντερνετ, για καποιον που εχει διαθεση και ορεξη να ασχοληθει. Σας ευχαριστω
 7. Καλησπέρα παίδες... Αν έχει κάποιος το 3364_6 θα ήμουν υποχρεος.
 8. Συνάδελφοι, μια επιβεβαίωση, γιατί λεω να κατέβω σ'ενα διαγωνισμό... ΠΡΙΝ την ημερομηνία του διαγωνισμού, οφείλω να έχω σε ισχύ: α) Φορολογική ενημερότητα β) Ασφαλιστική ΙΚΑ ατομική/έδρας γ) Ασφαλιστική ΙΚΑ έργου/έργων - Ερώτηση: χρειάζεται και βεβαίωση ανεκτέλεστου; δ) Ποινικό μητρώο - Ερώτηση: το οποιο εν τέλει για πόσο ισχύει; πχ στη Διακήρυξη αναγράφει για δικαιολογητικά που δε φέρουν ημ/νια λήξης, πρεπει να εχουν εκδοθεί εντός 3 μηνών. ε) Ασφαλιστική ΕΤΑΑ ζ) Βεβαίωση ΕΤΑΑ μη απασχόλησης μηχανικών η) Βεβαίωση ΕΕΤΕΜ (ναι δε χρειάζεται αλλα πάντα την έβαζα) θ) Πιστοποιητικά πρωτοδικείου - Ερώτηση: Κι αυτά υπάγονται στο άνωθεν 3 μήνο που αναφέρει η Διακήρυξη;
 9. επειδή έχω την υπόνοια, που πηγαίνει το πράγμα... Θέλει ο συνάδελφος να βγάλει μια άδεια για μια εδαφόπλακα, ώστε ο ιδιοκτήτης-πελάτης του, να τοποθετήσει ομορφα κι ωραια το επόμενο καλοκαίρι καμμια τροχοβίλα, κανα ξύλινο σπιτάκι, κάνα προκάτ, κανα κοντείνερ... Πέφτω μέσα; (εκει πηγαίνει το μυαλό μου τουλάχιστο, στην Ελλάδα ζούμε). Εάν λοιπόν πέφτω μέσα, δεν ειναι η σωστή άδεια. Διοτι εφόσον εδραθεί κατι πάνω, μιλάμε για δομηση, κάλυψη κτλ κτλ κλτ.
 10. Kane

  Τι ομάδα είμαστε;

  xaxaa για κλάματα είσαι! Πές οκ κάναμε το κλαρίνο μας, σείς περάσατε. Το να μειώνεις τον αντίπαλο που πέτυχε, δε κάνει την ήττα ευκολότερη... Σκέψου το θετικο. Θα αφοσιωθείς στο πρωτάθλημα!!! Υ.Γ. πάντως η Κύπρος πηγαίνει αεροπορία...Μείς δε βλεπω να μαζεύουμε βαθμους, ειδικα αν δε περάσει και η ΑΕΚ.
 11. Kane

  ΜΕΚ-ΜΕΕΠ στελέχωση

  Παύλε, εξακολουθουν να ζητούν 8000ε και κάτι ψιλά ως ελάχιστο ;;;
 12. Eντύπωση μου κάνει, διότι ο Ηλίας δεν είναι τέτοιος άνθρωπος, πρώτα απ'ολα. Δέχομαι όμως την άποψη σου. Κρίμα όμως, γιατι προβλέπω να κατέληγες-για RTK-σε Zenith.
 13. Πήγες σε ολα αυτά, αλλά δεν επισκέφθηκες τα Geomax... Δοκίμασε το. Τα RTK τους ειναι ΠΟΛΥ τίμια, σε δοκιμή που τα ειχα κάνει εγώ. Επίσης αν έπαιρνα σήμερα τοταλ θα παιρνα κανα nivo ή spectra που είδες. Δεν ειναι πολύ ακριβά. Σκέψου πως είχαν κανα 7ρι χιλιάδες προ 3-4-5 ετων.
 14. Συνάδελφοι ερώτηση, αν γνωρίζει καποιος. Είχα ένα ατύχημα με το ποδήλατο και είμαι με τους...γύψους. Υπάρχει περίπτωση ως Ε.Ε. να παρω καποια χρήματα απ'το τσμέδε ;;;; Οπως καλή ώρα, οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ που παίρναν καποια χρήματα με άδεια γιατρού. Σας ευχαριστώ για τις απαντησεις.
×

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.