Jump to content

stayros

Core Members
 • Content Count

  3,483
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  22

stayros last won the day on July 27

stayros had the most liked content!

Community Reputation

705 Εξαιρετική

About stayros

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Duchy of Grand Fenwick
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Ηλ/γος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Recent Profile Visitors

4,280 profile views
 1. Τα δικαιολογητικά της προϋπηρεσίας διαφοροποιουνται ανάλογα με τη σχέση εργασίας. Καλό θα είναι να πάρεις εκεί τηλ να σε ενημερώσουν τι πρέπει να προσκομισεις.
 2. Έχεις 1 χρόνο εμπειρία σε μέση τάση;
 3. Για μένα το βασικό πρόβλημα είναι η έννοια του ενιαίου διπλώματος μεταξύ συγγενών ειδικοτήτων μεταξύ τους. Δημιουργείτε σύγχυση όταν ένας πχ ηλεκτρολόγος μηχανικός δεν ξέρει ηλεκτρολογικά ενώ ένας μηχανολόγος είναι άριστος. θα πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος που να επιβραβεύει όποιον εμπεριστατωμένα απόκτησε ουσιαστικές γνώσεις πάνω σε ένα συγγενή αντικείμενο με την ειδικότητα του και να προστατεύει το κοινωνικό σύνολο από κάποιον που δεν έχει τις απαραίτητες γνώσεις σε αυτό.
 4. Έχεις απόλυτο δίκιο cna. Αυτά όμως που γράφονται εδώ μέσα δεν πρέπει να μένουν αναπάντητα γιατί δημιουργούν εντυπώσεις.
 5. Λυπάμαι ειλικρινά που έχουμε φτάσει σε forum μηχανικών να λέμε μία επιστήμη είναι 1 μήνα διάβασμα. Όλα όσα λέμε εδώ μέσα για ασφάλεια κατασκευών, διαβάθμιση ευθύνης κτλ μηδενίζονται με τέτοια post. Όχι δεν είναι το επάγγελμα του ΗΜ θέμα ενός μήνα διαβάσματος. Όχι δεν είναι το επάγγελμα του ΜΜ θέμα ενός μήνα διαβάσματος. Και αρνούμαι κάθε νύξη περί του αντίθετου στο βωμό του "όλοι ίδιοι ειμαστε". Όχι δεν είμαστε ίδιοι. Δεν αναπληρώνονται οι σπουδές σε ένα ΑΕΙ με 1 μήνα διάβασμα. Είπα και πριν αν ήταν τόσο απλό θα σπουδάζαμε όλοι γενικοί μηχανικοί και 1 μήνα διάβασμα το ένα, 1 μήνα το άλλο σε 6-7 μήνες θα τα ξέραμε όλα. Στο τέλος τίθεται θέμα συνείδησης. Το ΤΕΕ πολύ κακώς δίνει πλήρη άδεια σε Η/Μ κατασκευές στους ηλεκτρονικούς. Όποιος θέλει την άδεια αυτή να την κάνει licence to kill δικαίωμα του. Ούτε ένα μήνα διάβασμα δε θέλει για αυτό.
 6. Μην λέμε ότι θέλουμε. Δε μπορούν οι γνώσεις που αποκτάς με καθηγητές και εργαστήρια να αντικατασταθούν με διάβασμα από το σπίτι. Αν ήταν έτσι θα μαθαίναμε πως να μάθουμε μόνο και δε θα χρειαζόταν κανένα άλλο μάθημα. Συμβουλή μου Panos_21 είναι να ασχοληθείς με αυτό που σπούδασες και να εξειδικευτείς σε κάτι που ζητάει η αγορά.
 7. Στο εξωτερικό αντιμετωπίζεσαι ως απόφοιτος πανεπιστημίου χωρίς τις αγκυλώσεις που έχουμε εδώ. Τώρα για Κατάρ, Ντουμπάι ειδικά δεν ξέρω, Αγγλία είσαι ΟΚ. Υπάρχει και ένας συνάδελφος εδώ που δουλεύει Βρετανία και δεν είχε προβλήματα από ότι κατάλαβα. Γενικά το μεταπτυχιακό να το κυνηγήσεις όσο είναι νωρίς. Μετά θα είναι δύσκολα τα πράγματα.
 8. Κάποιος μπορεί να δει το βίντεο ως παράδειγμα σύνδεσης και στην Ελλάδα όμως...
 9. Υπάρχει ΠΔ που το προβλέπει. Δεν αποτελεί μέρος του 384.
 10. Πρέπει η γραμμή του φούρνου να προστατεύεται από ΡΔ.
 11. Μια χαρά γνωρίζω τη νομοθεσία. Αλήθεια ο ανάδοχος επιμετρεί ότι θέλει χωρίς συμμετοχή/έλεγχο του επιβλέποντος; Και τα ΠΠΑΕ; Γενικά δεν έχεις ακούσει ποτέ για μπαλαμούτι στις επιμετρήσεις; Με ανεξάρτητο επιμετρητή φεύγει η αναθέτουσα αρχή και ο ανάδοχος από τη διαδικασία. Γίνεται αδιάβλητη και μειώνεται το μπαλαμούτι και τυχών συνεννοήσεις. Άρα και ο ανάδοχος αναγκαστικά προσέχει καλύτερα τη προσφορά του...
 12. Το 6 πάντως δε σημαίνει ντε και καλά μαθηματικός τύπος. Υπάρχουν και άλλοι τρόποι πχ αντί να περιμένουμε από το δημόσιο (που δεν φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά κυρίως το ίδιο το δημόσιο) να κάνει τις επιμετρήσεις/επιβλέψεις να ανατίθενται σε ανάλογα γραφεία με έξοδα που να περιλαμβάνονται στο έργο.
 13. Ο ιδιώτης δε θα φαληρισει το ίδιο εύκολα επειδή θα κάνει τα πάντα για να μην φαληρισει πχ δε θα είναι η εταιρία στα πρόθυρα της χρεωκοπίας κ θα αγοράζει με εκατομμύρια εταιρίες φούσκες στα Σκόπια για να κάνει κομματικές χάρες. Ούτε θα ανέχεται φωτοπουλους να απαιτούν εκατομμύρια για να κάνουν διακοπουλες. Μην ξεκινήσω με τις λάθος αποφάσεις για τους παραπάνω λογους που από πρωτοπορα στις ΑΠΕ έγινε μουτζουρης.
 14. Το Ελληνικό δημόσιο κατάφερε και έκανε ένα ενεργειακό μονοπώλιο να φαληρισει. Άρα η λύση δεν είναι το δημόσιο προφανώς αλλά ο ιδιώτης.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.