Jump to content

stayros

Core Members
 • Content Count

  3,525
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  22

stayros last won the day on July 27 2019

stayros had the most liked content!

Community Reputation

717 Εξαιρετική

About stayros

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Duchy of Grand Fenwick
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Ηλ/γος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Recent Profile Visitors

4,468 profile views
 1. Καταρχήν είσαι μηχανικός, άρα η "χειρονακτική εργασία" δεν είναι το ζητούμενο από σένα. Οπότε σε καμία περίπτωση δεν πρέπει το "να καταλήξω σαν ένας απλός εργάτης που 'θα κουβαλάει τούβλα' σε ένα συνεργείο" να γίνει πραγματικότητα. Σε αυτή τη περίπτωση μπορείς να καταγγείλεις στο ΤΕΙ την εταιρεία που κάνεις πρακτική, να διακοπή η πρακτική και να ξεκινήσεις αλλού, και η εταιρεία θα αποκλειστεί για πάντα στο να παίρνει πρακτικάριους. Το θέμα λοιπόν είναι τι δουλειά θα κάνεις σε κάθε εταιρεία και αν υπάρχει πραγματική προοπτική να παραμείνεις. Αν υπάρχει προοπτική να παραμείνεις σε μία εταιρεία, πήγαινε εκεί. Αν όχι σύγκρινε τι θα κάνεις σε κάθε περίπτωση. Μία εταιρεία που ασχολείται με δημόσια έργα μπορεί να σε μάθει να κάνεις λογαριασμούς, ΑΠΕ, ΠΠΑΕ, επίβλεψη, χρήση ERP, προμήθειες κτλ πράγματα που δε τα μαθαίνεις κάπου αλλού. Οπότε μην τη βάζεις σε 2η μοίρα. Η θερμάνσεις, σε συμβατικές περιπτώσεις, είναι ένα βατό αντικείμενο που ένας μηχανολόγος δε θέλει και πολύ για να εξειδικευτεί σε αυτό. Όσο για το χρηματικό μη το σκέφτεσαι καθόλου. Δεν έχει σημασία πόσα λεφτά θα βγάλεις τους 6 μήνες τις πρακτικής αλλά πόσα θα βγάλεις μετά.
 2. Τι φορτίο είχες ενεργό όταν βραχυκύκλωσες Ν-ΡΕ;
 3. Αν θες αυστηρά R&D οι κατατακτήριες είναι μονόδρομος.
 4. Αν ήθελε η Ελλάδα να είχε άριστους επαγγελματίες θα το έκανε. Μάλλον το έκανε και το σταμάτησε. Το ζητούμενο στην μετά-Παπανδρέου εποχή δεν είναι να έχεις άριστους επαγγελματίες, αλλά ένα φορέα με πολλά μέλη ώστε 10 τύποι να μπορούν να λένε ότι εκπροσωπούν τα συμφέροντα τους με σκοπό στα παρασκήνια να προωθούν τα δικά τους συμφέροντα ...
 5. Αν είσαι νέος χωρίς υποχρεώσεις φύγε εξωτερικό. Τα υπόλοιπα είναι ευχολόγια...
 6. Νομίζω χάνεις πολύτιμο χρόνο άδικα. Βάλε LED.
 7. Είμαστε χώρα του όποιος δε θέλει να ζυμώσει 10 χρόνια κοσκινίζει. Αυτή τη φιλοσοφία είχε ο φορέας. Δεν ήθελε και κοσκίνιζε όσο πολύ μπορούσε λες και ο κάθε φάκελος δεν έκρυβε από πίσω του έναν άνθρωπο. Μπήκε όμως χέρι από την ΕΕ και τώρα τα αναγνωρίζουμε όλα θέλουμε δε θέλουμε. Ακόμα και κολέγια...
 8. Το ΣΑΕΠ 8 χρόνια πριν ήταν ένας φορέας ΜΗ απόδοσης επαγγελματικών δικαιωμάτων. Μετά από κάτι πρόστιμα (που τα πληρώναμε εν μέσω κρίσης) μαζεύτηκε η κατάσταση. Τώρα δεν υπάρχουν μαθήματα κτλ είτε είσαι απόφοιτος ΕΕ άρα παίρνεις ΕΔ είτε δεν είσαι και δεν παίρνεις τίποτα.
 9. Δεν χρειάζεται να λέμε τα αυτονόητα. Το πρόβλημα είναι αυτός που ανέθεσε τη δουλειά και όχι αυτός που την έκανε έτσι.
 10. Τι να το κάνεις το 2ο μεταπτυχιακό; Ασε που πλέον και τα κολέγια δίνουν μεταπτυχιακά από πανεπιστήμια εξωτερικού.
 11. Μου φαίνεται σαν κάποιος να διάλεξε την πιο φτηνή προσφορά χωρίς να σκέφτηκε τίποτα άλλο.
 12. Meng χρειάζεται ή msc, ότι δηλαδή θα ζήταγε κ ο δοαταπ. Απλά με το ΣΑΕΠ η αναγνώριση είναι τυπική διαδικασία.
 13. Το ΣΑΕΠ πλέον έχει βελτιώσει τους χρόνους απόδοσης δικαιωμάτων κ με τους τελευταίους νόμους το μόνο που δεν μπορείς να κάνεις είναι ακαδημαϊκή καριέρα. Πλέον μέχρι κ για εκπαιδευτικος μέσω ΑΣΕΠ μπορείς να γίνεις. Με μια αίτηση έχεις πλήρη δικαιώματα, ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΕΕ κτλ ενώ μέσω διαταπ δίνεις όσα μαθήματα ορίσει μια επιτροπή κ με μεγάλες καθυστερήσεις.
 14. Είναι ο ΣΥΜΑΑΚ με τα μέλη του που τρέχει την υπόθεση και τα λεφτά αυτά τα μοιράζονται. Επίσης τα πρόστιμα είναι επαναλαμβανόμενα. Του χρόνου άλλα 40.000, ίσως και παραπάνω. Αφού αντί για επ. δικαιώματα προτιμούν να μας πληρώνουν πρόστιμα, ας βγάζουμε τη χασούρα έτσι.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.