Jump to content

stayros

Core Members
 • Content Count

  3,610
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  23

Everything posted by stayros

 1. Αν στον πίνακα αυτό έρχεται γείωση από αλλού τότε είναι ισοδυναμικη σύνδεση.
 2. Το καλώδιο από που ξεκινάει για να πάει στη σκάλα;
 3. Αυτό ακριβώς. Η βιομηχανία είναι ένας απαιτητικός χώρος εργασίας και οι εργοδότες προτιμούν άτομα πεπειραμένα.
 4. Αν πας βιομηχανία θα έχεις εξασφαλισμένη δουλειά για πάντα. Αφού είσαι και νέος θα σου έλεγα να το δοκιμάσεις και να κάνεις ότι μπορείς για να στεριώσεις εκεί.
 5. Έναρξη μπορείς να κάνεις κανονικότατα με τους ΚΑΔ για υπηρεσίες μηχανικού. Όλοι οι Μηχανικοί ΤΕ έτσι έχουμε κάνει έναρξη εργασιών. Στο ΤΕΕ να γραφτείς στο μητρώο πτυχιούχων μηχανικών και όχι στις τεχνικές επωνυμίες.
 6. Σβήσε το Υπό από το τίτλο. Δε σε τιμάει να υποβαθμίζεις των εαυτό σου έτσι. Εκτός και αν αποφοίτησες το 1960.
 7. Γενικά τα test στο RCD τα κάνεις με μηχάνημα. Δε ξέρω ποιος σου έμαθε να γεφυρώνεις φάση με γείωση αλλά καλό θα είναι για την ασφάλεια σου και της εγκατάστασης να το σταματήσεις ως διαδικασία. Επιπλέον το "τεστ" αυτό δεν είναι αξιόπιστο καθώς η ένταση διαφυγής είναι τεράστια, ενώ εσύ θα πρέπει να ελέγξεις το RCD ότι ενεργοποιείται στα 30mA.
 8. Ευρωπαϊκή Ένωση λέγεται. Όταν οι δικοί μας απόφοιτοι πηγαίνουν στο εξωτερικό και με την ίδια οδηγία ασκούν το επάγγελμα είναι καλά, όταν γίνεται το ανάποδο είναι "καταστροφή" και "ισοπέδωση των πτυχίων".
 9. Εγώ θα έβαζα ένα Zeliο, αλλά γενικά τείνω στην υπερβολή σε θέματα αυτοματισμών...
 10. Αυτά είναι για ακαδημαϊκή αναγνώριση. Για επαγγελματικά δικαιώματα είναι πλέον μόνο μία αίτηση. Το ΤΕΕ θυμάμαι απειλούσε ότι θα σταματήσει όλα τα Δημόσια Έργα αν αποκτούσαν επαγγελματικά δικαιώματα τα ΤΕΙ. Τώρα μούγκα...
 11. Για αρχή θα πήγαινα στο Δήμαρχο και θα ζητούσα ενημέρωση.
 12. Για να εργαστεί κάποιος σε αστικό οδικό δίκτυο χρειάζεται άδεια τομής από το Δήμο. Εκεί η εταιρεία, η ΕΥΔΑΠ στη περίπτωση σου, θα πρέπει να καταθέσει μελέτη για να πάρει την άδεια τομής. Από όσο ξέρω όμως, η ΕΥΔΑΠ γενικά όταν κάνει εργασίες τις βαφτίζει ως επείγουσες , και έτσι χωρίς χαρτιά κάνει τη δουλειά της.
 13. Είναι σε αστικό οδικό δίκτυο το έργο;
 14. Επίσης ο θερμοστάτης που είναι τοποθετημένος;
 15. Έπρεπε η κυβέρνηση να άκουγε το Τσίπρα και να έδινε τα πάντα το Μάρτιο...
 16. Υπάρχουν και ξυλόσομπες με μποίλερ για σύνδεση με δίκτυο θέρμανσης.
 17. Καταλαβαίνω αλλά το σωστό πρέπει να λέγεται.
 18. Από το 2001 τα ΤΕΙ είναι ΑΕΙ. 20 χρόνια έχουν περάσει πια...
 19. Νομίζω θα έχει πρόβλημα με την πτώση τάσης όμως.
 20. Κοίτα να δεις με την ατολμία σου τι κατάφερες. Οι διπλωματούχοι δεν σε βοηθούν επειδή είτε δεν ξέρουν είτε επειδή δεν είσαι ένας από αυτούς. Επιπλέον κατάφερες να αποξενωθείς και με έναν Μηχανικό ΤΕ που είχε κάθε διάθεση να σε βοηθήσει. Ελπίζω να σου έχει γίνει μάθημα για την επόμενη φορά που θα αυτοαποκαλεστείς υπομηχανικός λες και σπούδασες το 1960... ΥΓ μπορεί μετά από αυτό το μήνυμα κάποιος να πεταχτεί να απαντήσει για να αποδείξει το αντίθετο, αλλά οι 5 ώρες που άφησα να περάσουν πριν απαντήσω νομίζω τα λένε όλα.
 21. Πρώτον και κύριον ΔΕΝ είσαι υπομηχανικός. Είσαι Μηχανικός ΤΕ. Διόρθωσε το post σου και θα σου απαντήσω.
 22. Αν η μελέτη οδήγησε σε μία δαπανηρή λύση, τότε να μην ξαναπροτιμήσουμε το ΕΜΠ.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.