Jump to content

stayros

Core Members
 • Content Count

  3,581
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  23

Everything posted by stayros

 1. Επειδή τα EV έχουν ήδη κερδίσει τις αγορές που μετράνε, η Ελληνική απλά θα ακολουθήσει...
 2. Η ηλεκτροκίνηση δεν χρειάζεται την έγκριση κανενός μας. Είναι ο δρόμος που επέλεξε να πάρει η ΕΕ και δεσμεύει και την Ελλάδα.
 3. Υπάρχουν προγράμματα leasing για μπαταρίες. Σιγά σιγά σταματάνε όμως καθώς η τεχνολογία είναι πια ώριμη και οι τιμές πέφτουν συνεχώς. Και αυτό ηλεκτροκίνηση είναι. Απλά με άλλου τύπου μπαταρίες.
 4. Το πιο διάσημο EV είναι της NISSAN. Επίσης η HONDA έχει EV όχημα. Αρα μια χαρά έχουν μπει οι Ιάπωνες στην αγορά των EV.
 5. Μου αρέσει που από τη μία λέτε δε τραβάνε τα ηλεκτρικά και από την άλλη κοιτάμε προβλήματα που προκύπτουν από εκατομμύρια φορτιστές... Τι νύχτα πάντως που η βιομηχανία και οι εμπορικές επιχειρήσεις είναι κλειστές υπάρχει αρκετή ηλεκτρική ενέργεια διαθέσιμη...
 6. Αφού στην Ευρώπη αυτές οι 2 χώρες έχουν ανεπτυγμένη αυτοκινητοβιομηχανία. Τι περίμενες; Να βρεις ηλεκτρικό αυτοκίνητο Πορτογαλίας;
 7. Για να φτάσουμε το όριο σε εμπορική εφαρμογή έχουμε χρόνο μπροστά μας.
 8. Πέφτει θεαματικά σε όγκο και κόστος. Βάρος δεν βρήκα στο γρήγορο γκουγκλάρισμα που έκανα αλλά υποθέτω ότι ακολουθεί τον όγκο σε κάποιον βαθμό.
 9. Αμα αφήνεις παιδάκια με ψαλίδια να τριγυρνανε είσαι για βραχιολάκια ούτως ή άλλως. 1. Έχω δει σε πολλά ξενοδοχεία φορτιστές 2. Αν έχεις λεφτά για model X τότε διαβάζεις λάθος νήμα, δες για το e-UP πόσο range θα πάρει. 3.Εισάγεται το e-UP, το leaf, η ΒMW i3, το tesla είναι για γερές τσέπες. 4. 1/4 του 23.300 είναι 5825. Αν δεν ξέρεις να χρησιμοποιείς c alculator πες μου να σε βοηθήσω 5. Ξαναλέω όλα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν είναι tesla. Πάντως αν πάρεις αυτοκίνητο που κάνει 100.000€ δε σε νοιάζουν τα 2600€ τη 4ετία. 6. Έχουν σφίξει οι ζέστες και σε δικαιολογώ 7. Μιλάς για το κλίμα στην Ελλάδα ή στην Αρκτική; 8. Τώρα μιλας σωστά...
 10. Υπάρχει μαγνήτης που μπαίνει στη κεντρική παροχή. Δεν μειώνει τα άλατα, το νερό πίνετε, απλά δεν υπάρχουν πολλές επικαθίσεις. Είναι κάπως αμφισβητούμενο το θέμα αλλά έχω ακούσει καλά λόγια για τα αποτελέσματα του (νησιωτική περιοχή με μέτρια σκληρό νερό).
 11. Στη τιμή της kWh έχω βάλει και όλες τις κρατήσεις που βάζει η ΔΕΗ ανηγμένες στη kWh. Δεν είναι το πιο ακριβές αλλά δεν ήθελα να μου πουν ότι κάνω λαθροχειρία κρύβοντας τες. Αυτό ισχύει για το e-UP. Δεν είναι γενικό. Επίσης οι 2 τιμές που λες πως θα ισχύουν στο σπίτι μας; Θα βάλουμε 2 μετρητές; Μάλλον κάτι άλλο θα είδες. 1 Αν κάνεις μεγάλα ταξίδια συχνά, σήμερα θα έχεις θέμα. Αν δεν κάνεις όμως και πηγαίνεις μεγάλα ταξίδια πχ για διακοπές τότε είσαι ΟΚ. 2. Θέλει τόσες ώρες αν έχει αδειάσει η μπαταρία. Για την καθημερινή χρήση θα θες φόρτιση μόνο τη νύχτα. 3. Τα Tesla δεν είναι όλα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. 4.Που να δεις τα παράπονα για τα ΦΙΑΤ. 5. Από που βρήκες τιμές; 6. Για τα Tesla πάλι μιλάς; Σε 10 χρόνια πως θα είναι οι τιμές ξέρεις; 7. Μάλλον το ανάποδο ισχύει. 8. ΟΚ 3 προϋποθέσεις, να έχεις γκαράζ, λεφτά μπροστά και να μην οδηγάς σαν τον χάρο...
 12. 1 1. Κόστος εγκατάστασης 0€, φορτίζει από πρίζα. 2. Oι τιμές στις μπαταρίες πέφτουν συνεχώς. Σε 10 χρόνια που θα χρειαστεί να αλλάξεις μπαταρία, δε φαντάζομαι να είναι αξιόλογο το κόστος. 3. Ποια ηλεκτρονικά είναι ευαίσθητα; Έχεις κάπου που το στηρίζεις αυτό ή το λέει η ίδια διαίσθηση που έλεγε ότι οικονομικά δεν βγαίνει το ηλεκτρικό; Όσο για το φιέστα του 2007 φαντάζομαι πως όσοι το έχουν πάρει δεν τράκαραν ποτέ; Δεν έπαθε κανένα ζημιά; Πας από προσωπικό παράδειγμα να βγάλεις γενικό συμπέρασμα. Είναι άποψη μηχανικού τώρα αυτή; Εγώ από αυτά που λες νομίζω ότι μιλάς συναισθηματικά για τα αυτοκίνητα. Δε λέω το βρουμ βρουμ και η καπνίλα από πίσω ξυπνάνε σε μερικούς τους Ντιουκς μέσα τους. Στεγνά οικονομοτεχνικά όμως από σήμερα αξίζει να πάρεις ηλεκτρικό. Όσο για το τι θα πάρεις σε 10 χρόνια από τώρα, δεν νομίζω ότι θα έχεις άλλη επιλογή παρά ηλεκτρικό...
 13. Προφανώς σήμερα το ηλεκτρικό αυτοκίνητο δεν είναι για όλους. Αν ικανοποιούνται οι συνθήκες που είπα, και κάνεις χλμ με το αυτοκίνητο, τότε το ηλεκτρικό συμφέρει. Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο έχει ελάχιστα κινούμενα μέρη σε σχέση με το συμβατικό, δε θα χρειαστεί πχ ποτέ να αλλάξεις σασμάν αλλά ούτε να το συντηρήσεις, δε θες μπουζί, ιμάντες κτλ. Απλά με έναν βασικό έλεγχο και λίπανση είσαι ΟΚ. Οπότε το σέρβις είναι πάντα πιο φτηνό.
 14. Για να μην μπλέξουμε με τα service καθώς στο ηλεκτρικό είναι πιο φθηνά αλλά δεν έχω τιμοκατάλογο ας μιλήσουμε μόνο για καύσιμο. Καινούριο αυτοκίνητο 14.000€ αρα δε μιλάμε για καμία λιμουζίνα, άρα θα πάρω ως αυτοκινητο αναφορας το VW e-UP. Κατανάλωση 12,7 kWh/100 km σύμφωνα με μετρήσεις. Βάλε 20% πάνω 15,24, στρογγυλοποίηση στα 15.5 επειδή είμαι χουβαρντάς. 130.000 Χ 15,5 / 100 * 0,177 (κόστος kWh με όλες τις extra χρεώσεις) = 3566,55€, πες 4000€ επειδή είμαι χουβαρντάς. Αρα το VW e-up κσοτίζει στα 23300 + 4000 = 27300, κέρδος 3100€ σε σχέση με την περιπτωση σου. Και αυτό χωρίς επιδότηση. Βάλε επιδότηση, κέρδος από τέλη, κέρδος από λιγότερα service, κέρδος από λιγότερες βλάβες, νομίζω και ένας ηλίθιος θα το αγόραζε αν είχε τα λεφτά μπροστά και κλειστό πάρκινγκ.
 15. Σωστά, να βάλουμε και το πατίνι τότε στον υπολογισμό, όχι το ηλεκτρικό το απλό.
 16. Αυτά είναι να χαμε να λέγαμε να χαμε να πούμε. Έναν υπολογισμό έχεις κάνει ποτέ σου;
 17. Σε καμία περίπτωση δεν είναι μονόδρομος, αλλά συνήθως για τεχνικοοικονομικούς λόγους προτείνεται μείγμα ΑΠΕ που περιλαμβάνει και αιολικά.
 18. Γιατί είναι αντιοικονομική λύση; Δείξε μου σε παρακαλώ τους υπολογισμούς που έκανες.
 19. Μελέτη που να αποδεικνύει ότι οι ανεμογεννήτριες μειώνουν των τουρισμό υπάρχει στο sciencedirect ή σε άλλο αξιόλογο μέρος; Εγώ αυτό ρωτάω. Όσο για τα νησιά, υπάρχουν projects ενεργά πχ Tilos για αυτονόμηση τους. Αυτό είναι διαφορετικό θέμα από τη συζήτηση εδώ. Στα νησιά καίνε ακριβό πετρέλαιο, πολλές φορές με δανεικά Η/Ζ, με αποτέλεσμα εξωπραγματικές τιμές για kWh. Με τις ανεμογεννήτριες και τη διασύνδεση τους δεν θα καίνε πια πετρέλαιο, με όλα τα θετικά που προανέφερα. Τώρα αν οι κάτοικοι του Χ νησιού δεν θέλουν ανεμογεννήτριες, πολύ καλά ας μείνουν ως έχουν αλλά ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ αυτό που τους αναλογεί. Με τα λεφτά των άλλων όλοι το παίζουν μάγκες. Όταν κινδυνέψει να καεί η τσέπη τους τότε βάζω στοίχημα θα αγαπήσουν τις ανεμογεννήτριες.
 20. Κυρία μου εγώ άλλο σας ρώτησα. Βγήκε ή δεν βγήκε σε διαβούλευση η ΜΠΕ για τα αιολικά στην πχ Άνδρο (τυχαίο νησί); Συμμετείχατε στη διαβούλευση; Είχατε τεχνικό σύμβουλο για περιβαλλοντικά θέματα για να κάνετε εποικοδομητικές παρατηρήσεις; Ο τεχνικός σας σύμβουλος σας είπε αν καλύπτεται από τις απαντήσεις στις παρατηρήσεις σας; Επίσης το πιο σημαντικό, δέχονται οι κάτοικοι της Άνδρου να πληρώνουν 100€ τη kWh για να μην μπουν αιολικά;
 21. Πολλοί εργατολόγοι δουλεύουν και με γνωριμίες. Μπορεί απλά ο συγκεκριμένος να μην είχε άκρη στο ΤΣΜΕΔΕ.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.