Jump to content

stayros

Core Members
 • Content Count

  3,499
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  22

Everything posted by stayros

 1. Από ότι κατάλαβα το συγκεκριμένο νήμα αφορά περίπτωση που κάποιος έχει τσάμπα πλαίσια και δεν είναι γενικού ενδιαφέροντος.
 2. Υπάρχουν οι μηχανές Rube Goldberg που μπορούν να πετύχουν ένα απλό αποτέλεσμα με έναν υπερβολικά πολύπλοκο τρόπο. Ενώ έχουν πρακτικό αποτέλεσμα δεν έχουν πρακτική εφαρμογή. Το ερώτημα είναι για μένα λοιπόν είναι τι έχεις να κερδίσεις με ένα τέτοιο σύστημα σε σχέση με ένα απλό ηλιακό; Υπάρχουν κάποιες ιδιαίτερες συνθήκες που σε οδηγούν εκεί;
 3. Αυτή η συζήτηση έχει πρακτικό νόημα ή είναι για ακαδημαϊκή ανησυχία;
 4. ζεσταινονται αργα με φυσικη κυκλοφορια κ μπορει να σε ξεγελασει.
 5. Ότι είπε ο georges81 συν έλεγχος ότι ο κυκλοφορητής λειτουργεί όταν ανέβει η θερμοκρασία στο λέβητα.
 6. Ευτυχώς που πήρε αυτή η κυβέρνηση την αυτοδυναμία και βλέπουμε κάτι να γίνετε. Αλλιώς με αυτά που διαβάζω έβλεπα πάλι το Ελληνικό να παραμένει ένας βούρκος και εμείς να αναρωτιόμαστε γιατί δεν πέφτει η ανεργία...
 7. Για το αν επιτρέπεται να βάλει τις μπουκάλες σε ενημέρωσαν παραπάνω. Σίγουρα δεν είναι το ίδιο όπως ο ηλιακός. Γενικά δε θα έβλεπα με καλό μάτι μπουκάλες υγραερίου να τις χτυπάει όλη μέρα ο ήλιος.
 8. Tα καύσιμα έχουν το τρόπο να πάνε παντού πχ υγροποιημένο Φ.Α.
 9. Όσο υπάρχει Αφρική, Ασία και (πιθανότατα) Αυστραλία το πετρέλαιο στις οδικές μεταφορές θα είναι χρήσιμο. Επιπλέον υπάρχουν οι θαλάσσιες και οι εναέριες μεταφορές που θα συνεχίζουν να εξαρτώνται από ορυκτά καύσιμα.
 10. Να συμπληρώσω ότι οι όταν τελειώσει ο κύκλος λειτουργίας των μπαταριών σε ένα όχημα δεν σημαίνει ότι είναι άχρηστες. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πιο ήπιες εφαρμογές όπως πχ ένα αυτόνομο φβ.
 11. Φυσικά και είναι. Αλλιώς είναι να προσπαθείς να σταματήσεις τους ρύπους από εκατομμύρια μικρές εξατμίσεις και αλλιώς από δεκάδες μεγάλες.
 12. Επειδή με ενδιαφέρει, σε ποια έρευνα έχεις βρει ότι το βράδυ μειώνεται η ταχύτητα του αέρα; Επιπλέον επειδή τη νύχτα πέφτουν σημαντικά οι ηλεκτρικές καταναλώσεις, έχεις στατιστικά στοιχεία για τις νυχτερινές ώρες ποιο είναι το ποσοστό προσφοράς των ΑΠΕ;
 13. Αυτό είπα. Και 21% είναι η καλύτερη απόδοση συμβατικού αυτοκινήτου. Βάλε όμως και τις ΑΠΕ στο μίγμα...
 14. @sdim συγνώμη αλλά καλό θα είναι να μη μιλάμε με νούμερα που βγάζουμε από το μυαλό μας. "EVs convert about 59%–62% of the electrical energy from the grid to power at the wheels. Conventional gasoline vehicles only convert about 17%–21% of the energy stored in gasoline to power at the wheels." https://www.fueleconomy.gov/feg/evtech.shtml Δε ξέρω πως κατέληξες ότι η απόδοση της ηλεκτροπαραγωγής είναι 34% αλλά ακόμα και έτσι 0,34*0,62=0,21 δηλαδή ακόμα και με τα νούμερα σου έχουν την ίδια απόδοση. Επομένως με την είσοδο περισσότερων ΑΠΕ στο μίγμα, τα EV θα αφήνουν τα συμβατικά πίσω όλο και περισσότερο. Μην ξεκινήσουμε και την κουβέντα για well to wheel emissions...
 15. Με το αν δεν γίνετε δουλειά. Το ενεργειακό μίγμα της χώρας είναι δεδομένο κ άρα και οι ΑΠΕ συμμετέχουν στην ηλεκτροκινηση. Επομένως μόνο συμφέρουσα είναι η χρήση EV. Επιπλέον η ΜΕΚ έχουν ιστορία 100+ ετών ενώ τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα τώρα ξεκινάνε να είναι πρακτικά στη χρήση. Σε μερικά χρόνια τα συμβατικά αυτοκίνητα θα μοιάζουν τόσο απαρχαιωμένα όσο τα καρα σήμερα.
 16. Χοντρικά, το συμβατικό αυτοκίνητο έχει βαθμό απόδοσης 25% και το EV 90%. Άρα σε κάθε περίπτωση συμφέρει να χρησιμοποιούμε EVs. Το ξέρω και δεν ήταν μομφή σε αυτό που έγραψες αλλά μομφή προς το σκεπτικό του μέσου έλληνα που αντιμετωπίζει την ηλεκτροκίνηση σαν κάτι εξωτικό. Ακριβώς αυτό. Συν ότι γλιτώνουμε την ηχορύπανση, συν την ουρά στο βενζινάδικο, συν τις απεργίες των βενζινάδικων, συν τα δρομολόγια από βυτιοφόρα με εύφλεκτα καύσιμα, συν...
 17. Στον προηγμένο δυτικό κόσμο η ηλεκτροκίνηση έχει εδραιωθεί: "Dutch EV Sales: Tripled In 2018, 30% Market Share In December" https://cleantechnica.com/2019/01/05/dutch-ev-sales-tripled-in-2018-30-market-share-in-december-tesla-model-s-took-1-spot-quicknews/ Μόνο κάποιοι σε τριτοκοσμικές χώρες και κάτι εξαρτημένοι από το νέφος και τους αρωματικούς υδρογονάνθρακες δε βλέπουν ότι ο κινητήρας εσωτερικής καύσης θα αποτελεί σύντομα παρελθόν.
 18. Βασικά σε καμία περίπτωση ένα EV με μπαταρία 40 kWh δε θα φορτίζει 40 kWh κάθε φορά. Μετά τη χρήση της ημέρας, που σε αστικό περιβάλλον με το ζόρι να καταναλώσει το 20-25%, θα μπει το αυτοκίνητο στην φόρτιση εντός της οικίας του. Επιπλέον οι οικιακοί φορτιστές έχουν χαμηλή ισχύ πχ το Nissan leaf μπορεί να φορτίζει στα 3 kW.
 19. Μήπως είναι νησιωτικός δήμος;
 20. Έχεις δίκιο, το αντιλαϊκό το έγραψα λάθος από μνήμης. Φιλεργατικό και αντιεργατικό θα ήταν το σωστό στη παραπάνω δημοσίευση μου.
 21. Ξέρω πολύ καλά τι λες και έχεις δίκιο σε αυτό. Αν όμως μαζευτεί η μαύρη εργασία στην ηπειρωτική χώρα και μας μείνουν μόνο τα νησιά, πάλι κέρδος είναι. Στην πραγματικότητα όσοι νόμοι και να βγουν αν στην επιθεώρηση εργασίας είναι 3 και ο κούκος δεν θα αλλάξει τίποτα. Απλά δεν μπορώ να καταλάβω πως κάποιος θεωρεί "αντιλαϊκό" το κόψιμο του ΦΠΑ στις οικοδομές και "φιλολαϊκό" αυτό το μέτρο ώστε να τα συμψηφίσει.
 22. Καταλαβαίνω, όποιος είναι υπέρ της μαύρης εργασίας θίγεται. Για μένα πάντως είναι καλοδεχούμενο ότι χτυπάει τη μαύρη εργασία.
 23. Οι μεγάλες διαδρομές DC είναι από τα panel προς τον inverter, και όχι μεταξύ panel. Μπορείς λοιπόν να αλλάξεις σε εκείνο το σημείο διατομή (αφου διακόψεις και ασφαλίσεις) ώστε η συνολική πτώση τάσης να είναι εντός ορίων. Γενικά δεν πειράζεις τα junction box χωρίς σημαντικό λόγο.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.