Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τρελός Επιστήμων

Members
  • Περιεχόμενα

    172
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

Τρελός Επιστήμων last won the day on Νοέμβριος 16 2023

Τρελός Επιστήμων had the most liked content!

Profile Information

  • Ενδιαφέροντα
    Πολλά και Διάφορα
  • Τοποθεσία
    Ελλάς
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Υπ/στων

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Τρελός Επιστήμων's Achievements

Community Constructor

Community Constructor (3/15)

  • Helpful Rare
  • One Year In
  • Conversation Starter Rare
  • Dedicated Rare
  • Reacting Well Rare

Recent Badges

48

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ασφαλίζουμε με βάση το αναμενόμενο ρεύμα γιατί, όπως λες, αν ασφαλίσουμε με βάση τη διατομή χάνουμε την επιλεκτικότητα. Στο εμπόριο υπάρχουν αυτόματοι διακόπτες με πιο μεγάλες υποδοχές αν δε χωράει στο μικροαυτόματο το καλώδιο. Παίζει να υπάρχουν και κάτι ειδικές κλέμες που στραγγαλίζουν τη διατομή για να χωρέσει στον μικροαυτόματο, αν ρωτήσεις σε κανένα κατάστημα με ηλεκτρολογικά θα σου πουν τι υπάρχει διαθέσιμο.
  2. Χαχαχα πες το ψέματα όμως Ποιος ξέρει γιατί το αργήσανε... Καλά τα καταφέρανε πάντως. Βλέπω να τις μπολντόζες να αρμενίζουν στο Σαρωνικό.
  3. Ε μπορείς να κλείσεις το παραθυράκι με το Χ και να το ανοίγεις μόνο όταν χρειάζεσαι κάποια πληροφορία να διαβάσεις...
  4. Σωστή εποχή διαλέξαν πάντως να το καθαρίσουν. Τώρα αρχές Σεπτέμβρη, που πέρυσι ίδια εποχή βγαίναμε στο μπαλκόνι μας και χαιρετάγαμε τα ψάρια.
  5. Μάλλον το βλέπεις από κινητό. Από υπολογιστή εγώ που το βλέπω δεν έχει τέτοιο θέμα.
  6. Πάει κανένας για τουρισμό σε κάποιο μικρό νησί μας το χειμώνα; Και επειδή το κράτος διαλύει τους μικρομεσαίους για να υπάρχουν μόνο οι μεγάλοι που είναι και τα φιλαράκια τους, αυτό τι σημαίνει, ότι θα κάνουμε τουμπεκί και θα αρκεστούμε μόνο στις μεσοβέζικες λύσεις όπως ο τουρισμός; Γιατί να μην ανοίξει μια βιοτεχνία; Πώς είσαι τόσο σίγουρος ότι δε θα άνοιγε μια βιοτεχνία στην Αστυπάλαια και οπουδήποτε αν το κράτος το ενθάρρυνε;
  7. Συμφωνώ μαζί σου. Αλλά δε νομίζω ότι πρέπει να επενδύουμε μόνο στον τουρισμό. Ας ενθαρρύνει το κράτος να μπορεί ανοίξει (και να κρατήσει) καμιά βιοτεχνία ένας μικρομεσαίος και όχι να τα περιμένουμε όλα από τον τουρισμό. Αυτό θα κρατήσει τον κόσμο στο νησί όλο το χρόνο, όπως στην Κρήτη, και όχι μόνο για τη σεζόν. Αυτός ο οικισμός από δωμάτια και βίλες που πάει να φτιαχτεί, από ό,τι κατάλαβα, είναι όλος μιας εταιρίας και μόνο. Τι κέρδος θα φέρει αυτό δηλαδή στους ντόπιους; Ένα 5μηνο μισθό να δουλεύουν οι πιτσιρικάδες σέρβις και ρεσεψιόν; Και τους υπόλοιπους μήνες ποιος κάθεται στο νησί;
  8. Ρε τι γίνεται στον κόσμο. Να λέει ο δήμος και ο κόσμος "όχι" και εν τέλει να τους κάνουν κουμάντο τα αρπακτικά...
  9. Αυτό που γράφεις το βρίσκω λογικότατο. Αλλιώς ποιός άλλωστε ο λόγος να υπάρχει η δυνατότητα να τικάρεις το <<μη οριστικοποιημένη>> κουτάκι στη δήλωση. Παρ' όλα αυτά, δε μπορείς εκ των προτέρων να γνωρίζεις τι αυτόματος διακόπτης θα μπει και το τελικό μήκος και είδος καλωδίων ώστε να παρακάμψεις το κώλυμα του προϊσταμένου;
  10. Στα απλά φορτία χωρίς φίλτρα αρμονικών και άλλα σύνθετα εξαρτήματα, ακόμα κι αν βάλεις τη φάση στον ουδέτερο και τον ουδέτερο στη φάση συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά. Ίσως δηλαδή να μη φταίει αυτό που δε λειτουργεί η κουζίνα σου. Ίσως και να φταίει όμως γιατί ίσως η κουζίνα και να έχει κάποια διάταξη που να μην επιτρέπει να συνδέσεις τον ουδέτερο στη φάση και τη φάση στον ουδέτερο. Εν πάσει περιπτώσει. Πώς επιβεβαίωσες ακριβώς ότι η φάση είναι το καφέ; Με δοκιμαστικό ή πολύμετρο; Αν το δοκίμασες το καφέ καλώδιο με δοκιμαστικό και είναι ενεργό, τότε δοκίμασε να συνδέσεις ένα άλλο φορτίο, π.χ. μια λάμπα, για να επιβεβαιώσεις και τη συνέχεια του ουδετέρου. Αν το άλλο φορτίο σου (η λάμπα) λειτουργεί, τότε φταίει η κουζίνα σου και δε μπορώ να σου δώσω κάποια συμβουλή περαιτέρω.
  11. Θα συμφωνήσω μαζί σου. Η αλήθεια είναι ότι όπου βάζει χέρι ο άνθρωπος στη φύση, μόνο καταστροφή φέρνει. Δε μπορώ να φανταστώ δηλαδή κάποιο όφελος του φυσικού περιβάλλοντος από αυτή τη χαρτογράφηση.
  12. Χαρίστηκε για την ακρίβεια. Τα φιλαράκια της νουδου στην εταιρία αυτή, θέλουν να λέγεται και λάμδα για να φαίνεται ότι η εταιρία είναι απρόσωπη τρομάρα τους, επί της ουσίας πουλάνε δημόσια γη για οικόπεδα. Τόσο απλά. Κοπήκαν τόσα οικόπεδα φιλέτα και χαρίστηκαν σε κάποιους, δήθεν λάμδα και μπαρούφες, μέσα στην πόλη, τη στιγμή που στην Αθήνα η στεγαστική έλλειψη για τον κοσμάκη είναι στο ζενίθ της.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.