Jump to content

xaris-cd

Μη μηχανικός
 • Posts

  35
 • Joined

 • Last visited

Reputation

0 Ουδέτερη

Profile Information

 • Επάγγελμα
  Ιδιώτης-Μη μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Ιδιώτης

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Η δική μου η ένσταση είναι ότι πάντα πρέπει να συνδέουμε ηλιακά είσοδο στο κάτω μέρος, αλλιώς απλά περνάει το νερό από πάνω, δεν έχει νόημα .η κάτω συστοιχία πρέπει να συνδεθεί με το κάτω μέρος της πάνω συστοιχίας. Έτσι θα συνεχίσει να ζεσταίνεται δηλαδή η επιλογή 2 είναι μονόδρομος. Στην ουσία χρησιμοποιούμε όλα τα πάνελ και όχι μόνο τα μισά πάνελ από όσα έχουμε. Εν τω μεταξύ εδώ και δύο μέρες που το έχω συνδέσει έτσι που σας λέω το νερό μου περισσεύει στο καζάνι των 800 l στους 50 βαθμούς στο κάτω μέρος που ενώ ως τώρα στις 9:00 το βράδυ άναβα το λέβητα.
 2. Συγνώμη αν δεν το έδωσα να γίνει κατανοητό από την αρχή, αλλά είναι βεβιασμένης κυκλοφορίας το σύστημα αν και δεν παίζει ρόλο . στο pdf που έστειλες δεν έχει καμία συνδεσμολογία βεβιασμένης, είναι φυσικής ροής. Είπε ακόμη ότι με αυτό τον τρόπο που τα σύνδεσα , όταν θα έχει σκιά δεν θα αποδίδει και θα χάνω ενέργεια.
 3. Αυτό το σχέδιο το έχει κάνει υδραυλικός, και εγώ το άλλαξα και έβαλα την νούμερο 2 συνδεσμολογία και ρωτώ αν είναι σωστό. γιατί έχουμε διαφωνίες με τον μηχανικό .ο μηχανικός λέει ότι ήτανε σωστό και εγώ το χάλασα τώρα. Και χάνω ενέργεια, το θέμα είναι ότι δεν μπορώ να του το δώσω να το καταλάβει, για αυτό ρωτάω τη γνώμη σας μπας και τον βοηθήσω να καταλάβει τη ροή των νερών εσωτερικά των ηλιακών
 4. Κύκλωσά τα δύο τελευταία πάνελ. εσείς ποια από τις δύο συνδεσμολογίες θα διαλέγατε; την πρώτη ή τη δεύτερη ,αυτό ρωτώ.
 5. Ποιες από τις δύο παρακάτω συνδεσμολογίες είναι η σωστότερη; στην ουσία είναι 10 ηλιακοί συλλέκτες στη σειρά απλά επειδή δεν χωράνε σε μία ευθεία θα τα βάλουμε σε μία δεύτερη σειρά. παρατηρήστε τη σύνδεση στην αλλαγή της σειράς.ποια από της δυο θα πρέπει να προτιμησουμε; Μπαίνουν 10 στη σειρά διότι θέλουμε νωρίς το πρωί να έχουμε γρήγορο αποτέλεσμα γιατί πρόκειται για καλοκαιρινή χρήση
 6. Αυτα ειναι οι μετρησεις του καζανιου των 800 λιτ απο 26-7 εως σημερα,που ειναι και το τελικο καζανι προς καταναλωση ...με τον ηλιο στο ανω μερος του βαρελιου και καυστιρα στο κατω .εχθες τα αλλαξα και εβαλα τον καυστηρα πανω και τον ηλιο κατω....να πω οτι οι αισθητιρες σιγουρα εχουν μια αποκλιση με την πραγματικοτητα ισως 4 βαθμους χαμηλοτερα λογο μη σωστης επαφης..σε λιγο ανεβαζω και το δευτερο καζανι 1000 λιτ που λειτουργει ως αποθηκη....η σημερινο γραφιμα 1-8-21 ειναι με την νεα διαταξη ...ας περιμενουμε μερικες μερες να βγαλουμε σωστα συμπερασματα..
 7. Ευχαριστώ κατανοητός θα δω ακριβώς τι έχω, και συμφωνώ.
 8. Εδώ είναι ένα παράδειγμα φωτογραφιών που βρήκα στο ίντερνετ και έχουμε τις δύο περιπτώσεις .Στην μία ο καυστήρας για υποβοήθηση είναι συνδεδεμένος στην μία περίπτωση στο πάνω μέρος της σαρπάντίνας του boiler και στη δεύτερη περίπτωση ζεσταίνει το κατω μέρος του μπόιλερ ποιο πιστεύετε ότι είναι πιο σωστό ; στο ίντερνετ γενικώς βρίσκω τα περισσότερα παραδείγματα να μην πω όλα όπως την κάτω φωτογραφία δηλαδή ο ήλιος να μπαίνει στο κάτω μέρος του boiler αλλά σε μένα είναι συνδεδεμένο ανάποδα όπως στην πάνω φωτογραφία , αυτό ερώτημά μου. Η λογική για αυτήν ,του τύπου τη σύνδεση είναι ,ότι να έχω πολύ γρήγορα ζεστό νερό αλλά νομίζω ότι χανω ενέργεια έτσι.
 9. Μηχανικός μου πρότεινε αυτή τη σύνδεση την υπάρχουσα εγώ σκέφτομαι να το αλλάξω γιατί έτσι νομίζω ότι καταναλώνω περισσότερο πετρέλαιο και δεν έχω μεγάλη παραλαβή ενέργειας τις πρωινές ώρες όταν είναι κρύες οι δεξαμενές.
 10. Ναι είναι καλοκαιρινή σεζόν. Ο ταυτοχρονισμος είδα ότι τις πρωινές ώρες μέχρι τις 10 έχουμε κατανάλωση 700λιτ ζεστό κρύο.και από 10 μεχρι τις 2:00 έχουμε300λιτ ,μετά κάποια παύση της κατανάλωσης που πιστεύω ότι το απόγευμα πάλι θα αρχίσει παλι. Όσο για τη συνδεσμολογίες υπάρχουν αρκετές δυνατότητες. Συγνώμη για τα τρία διαφορετικά μηνύματα τώρα παρατήρησα ότι υπάρχει η έννοια της επεξεργασίας του μηνύματος. Ναι έχεις δίκιο μηχανικός δεν είμαι αλλά έχω αρκετή εμπειρία, το καλό είναι ότι ακούω και διορθώνω τα λάθη μου εφόσον τα καταλάβω .Με αυτόν τον τρόπο σύνδεσης του πετρελαίου στο κάτω μέρος των 800 l αν μου τελειώνει το νερό θα ζεσταίνω 800 λίτρα ενώ αν το είχα βάλει στο πάνω μέρος θα ζέσταιναν μόνο 400 λίτρα και εδώ τίθεται το ερώτημα είναι καλύτερα να τα αλλάξω μεταξύ τους να βάλω το πάνω-κάτω. Αυτή τη στιγμή είναι πλήρη ηλιοφάνεια από το πρωί έχω και στα δύο μου δοχείαια 49 βαθμούς με ένδειξη θερμοκρασίας από τη μέση του δοχείων. Όσο για τα περιστέρια δεν πιστεύω να τα ζεστάνω διότι ο διαφορετικός όταν βρίσκει θερμοκρασία χαμηλότερη από το δοχείο κόβει κυκλοφορία του νερού οπότε πώς να συμβεί αυτό;
 11. Όσο για τις ανάγκες είδα το ρολόι του νερού εχθές το βράδυ και σήμερα στις 2: 00μεσιμερι και είχα κατανάλωση συνολική ζεστού κρύου γύρω στα 1.000 λίτρα αν από τα χίλια λίτρα στα 500 ήτανε καζανάκι τα υπόλοιπα 500 ήταν ζεστό νερο.
 12. Αυτή τη στιγμή βέβαια με φουλ ήλιο, δεν έχω πρόβλημα ελλείψη ζεστού νερού . Το πρωί το δεύτερο μου το μπάφερ1000 lit όλο το βαρέλι είχε 29 βαθμούς και στο πάνω μέρος και στο κάτω, στο πάνω μέρος μαλλον σε κάνω δυο τρεις βαθμούς παραπάνω ,και το δοχείο το πρώτο είχε 45 βαθμούς διότι ο λέβητας το κράτησε 45 βαθμούς όλο το βράδυ γιατί είχαν τελειώσει το νερό λόγω κατανάλωσης σύνολο έχω 1.800 λίτρα και το ζεσταίνω με 10 πάνελ των 2 τετραγωνικών. η ερώτηση τίθεται ως προς τη μέγιστη απολαβή ενέργειας έτσι όπως σας το έχω σχεδιάσει, με την πρώτη είσοδο των ηλιακών στο πάνω μέρος του 800λιτ μπόιλερ που είναι και η έξοδος του ζεστού νερού χρήσης, έτσι έχω γρήγορο ζεστό νερό περί των 400 lt και την έξοδο του την έχω στην είσοδο του κλειστόυ των χιλίων λίτρων που λειτουργεί ως Buffer .
 13. Έχω βάλει δ.τ. 7 βαθμούς και έχω καταφέρει σχεδόν να δουλεύει συνέχεια η αντλία και έχω έξι θερμόμετρα που μπορώ και μετράω στο πάνω μέρος στο κάτω μέρος και στα δύο τα βαρέλια δεν ξέρω αν έχω κάνει την καλύτερη συνδεσμολογία τι γνώμη έχετε
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.