Jump to content

Earl

Core Members
 • Content Count

  1,041
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  35

Earl last won the day on January 6

Earl had the most liked content!

Community Reputation

916 Εξαιρετική

About Earl

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Ενδιαφέροντα
  Κιθάρα, Λογοτεχνία, Μηχανική και Γέφυρες, Χουλιαμάς
 • Τοποθεσία
  Manchester
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Κατά την ταπεινή μου άποψη οι ξένες εταιρείες ανοίγουν γραφεία σε χώρες όπου: α) υπάρχει "κενό" στην υπάρχουσα αγορά και συνεπώς υπάρχουν ευκαιρίες για κέρδος => κατασκευή & εκμετάλλευση. β) η φορολογία και οι μισθοί των υπαλλήλων είναι πολύ μικροί. Παίρνουν μελέτες με μικρή προσφορά, και δίνουν ένα τμήμα (κυρίως σχέδια) σε αυτά τα γραφεία για να βγάλουν κέρδος. γ) οι διαδικασίες είναι απλοποιημένες. Δεν υπάρχει η γελοία γραφειοκρατία της Ελλάδας που κοστίζει πριν ξεκινήσει ο άλλος τη διαδικασία, και παίρνει χρόνο όσο: "Ένας Θεός ξέρει.." Θα πρέπει το κέρδος να είναι τεράστιο για να το ανεχτεί αυτό ένας επενδυτής. δ) δεν κοστίζουν οι εισφορές ενός εργαζομένου όσο περίπου και ο μισθός του. Πιστεύω με τη κάποια εμπειρία που έχω αποκτήσει ως μηχανικός στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ότι είναι πιθανότερο στο επόμενο παγκόσμιο η εθνική Μογγολίας να βγει πρώτη, παρά να βρεθεί μεγάλη εταιρεία του εξωτερικού να επενδύσει στην Ελλάδα. Βάση των παραπάνω, αυτό που έχω ως εικόνα είναι πως αν γινόταν κάτι τέτοιο, αυτές οι εταιρείες θα έπαιρναν Έλληνες μηχανικούς, θα τους είχαν στο ΙΚΑ, και θα έκαναν σχέδια και μελέτες αφού τους εκπαίδευαν μηχανικοί απ' το εξωτερικό για τις συγκεκριμένες διαδικασίες και πρότυπα. Πέραν όμως αυτού, τόσοι Έλληνες υπάρχουν στις μεγάλες εταιρείες έξω που θα μπορούσαν οι ίδιες να τους κάνουν την πρόταση να μετακομίσουν στην Ελλάδα.
 2. Καλημέρα, Στην Αγγλία ίδιες προοπτικές με τους Βρετανούς => Equality. Επίσης βαθμοί πτυχίων δεν μπαίνουν πια στα CV => Αποφυγή Discrimination Το μεταπτυχιακό "ανοίγει" ευκολότερα πόρτες μιας και δείχνει ότι ξέρεις τη χώρα και έχεις ζήσει εδώ, όπως και σου δίνει γρηγορότερα πρόσβαση στο υψηλότερο σκαλί ανάληψης επαγγελματικής ευθύνης (επαγγελματικά δικαιώματα). "Καλά" μεταπτυχιακά δεν υπάρχουν - να κάνεις αυτό που σου αρέσει. Εδώ μετράει ο ενθουσιασμός και οι στόχοι για εξέλιξη.
 3. Πόσιμ-μπολ! Εμπειρία σε 9 διαφορετικά αντικείμενα όπως πολύ καλά γνωρίζεις. Το 4ο έχει να κάνει με την ικανότητα του να ξέρεις που να σταματάει η γνώση σου έτσι ώστε να κάνεις τις ανάλογες ενέργειες και να μην κάνεις * . 🌉
 4. Νομίζω το θέμα δεν είναι οι γνώσεις στατικής ή σκυροδέματος ή κενά σε αυτή την ερώτηση. Μπορεί να απαιτείται για παράδειγμα ένας έξτρα έλεγχος (για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο) που το πρόγραμμα δεν θα τον κάνει. Πχ εξέταση διάτρησης ή στρέψης τοπικά, ή έλεγχος σε κόπωση μίας συγκόλλησης, ή λάθος λεπτομέρεια όπλισης, ή ό,τι άλλο που το πρόγραμμα μπορεί να μη το κάνει αυτόματα ή σωστά (σε Ι διατομή το bw σε διατμητική αντοχή να λαμβάνεται αυτό του πέλματος...). Η ακόμα έναν έλεγχο να τον κάνει πολύ συντηρητικά και να εμφανίζεται αστοχία που στην πραγματικότητα δεν υφίσταται (σed = σRd, αστοχία ακμής σκυροδέματος ή κώνου λόγω αγκυρίων που το πρόγραμμα ελέγχει πολύ συντηρητικά σε σημείο που τα αγκύρια θα έπρεπε να... απαγορευτούν και ο BS EN1992-4 να καεί μαζί με τον καρνάβαλο ). Γενικά η απάντηση νομίζω είναι ότι ο μηχανικός που κάνει τη μελέτη θα πρέπει να έχει μία ιδέα του τι θα πρέπει επιπλέον ελέγξει (εμπειρία). Αν δεν υπάρχει συγκεκριμένη ερώτηση πως θα υπάρξει συγκεκριμένη απάντηση για το ποιες πράξεις πρέπει να γίνουν; Καλό ΣΚ σε όλους.
 5. Παίρνεις χαρτί και μολύβι και αρχίζεις να κάνεις πράξεις. Εναλλακτικά και excel. Έπειτα, τους υπολογισμούς σου τους κοτσάρεις στο τεύχος.
 6. Φιλικά, προφανώς και ΟΧΙ. Δεν θα διαβάσεις τους υπολογισμούς στο τεύχος του προγράμματος; Δεν θα επαληθεύσεις το μοντέλο; Δεν θα διασταυρώσεις τους υπολογισμούς του προγράμματος με το χέρι - τι ελέγχει; τι παραμέτρους χρησιμοποιεί; είναι βάση του κανονισμού; Πως μπορείς αλλιώς να ξέρεις ότι αυτά που σου βγάζει το πρόγραμμα είναι σωστά και να το εμπιστευθείς;; Η διαδικασία που ακολουθώ στα στατικά: FEM => επαλήθευση στο χέρι => design στο χέρι => ανεξάρτητο έλεγχο. Ως μηχανικός θα πρέπει να μπορείς αφού κάνεις τα παραπάνω, να βρεις τις τροποποιήσεις και ελέγχους που δεν κάνει το πρόγραμμα και θα πρέπει να κάνεις εσύ. Καλό είναι αφού είναι η πρώτη σου (και δεύτερη και τρίτη) να τη δει και κάποιος έμπειρος μηχανικός. Δεν είναι κακό.
 7. Καλησπέρα, δες εδώ και εδώ. CHS 168.3 & 193.7
 8. Επαγγελματικό δικαίωμα = Τι επαγγελματική ευθύνη έχω το δικαίωμα να αναλάβω Σκληρός ανταγωνισμός = Πρόβλημα του καθενός μας στην αγορά εργασίας Δεν βλέπω να μπορούν να συγκριθούν τα παραπάνω μιας και είναι άσχετο το ένα με το άλλο. Αν ίσχυε κάτι τέτοιο στην Ελλάδα, τότε πέρα από παράνομο, θα ήταν ρατσιστικό, εναντίων της ανταγωνιστικότητας, και τριτοκοσμικό.
 9. Επίσης στην Αγγλία κανένας απόφοιτος δεν έχει επαγγελματικά δικαιώματα μόλις τελειώσει μία σχολή. Για να τα αποκτήσει θέλει χρόνια εργασιακής εμπειρίας (min 3, συνήθως 4-5+), προσωπικής δουλειάς στο σπίτι (του απόφοιτου και των επιβλεπόντων του), προετοιμασίας, και σοβαρών εξετάσεων (κόβεται κόσμος)...
 10. Καλησπέρα, στην εταιρεία που εργάζομαι οι highway engineers χρησιμοποιούν το Civil για να κάνουν τις χαράξεις και τις μηκοτομές τους ή ό,τι άλλο. Οι στατικοί χρησιμοποιούμε το απλό AutoCAD και οι Technicians το AutoCAD και το Revit όπου κάνουν τα σχέδια των οπλισμών (2D - 3D). Όλα τα αρχεία είναι σε server. Οι ομάδες έχουν πρόσβαση στον φάκελο του κάθε έργου που δουλεύουν μέσω του microstation (BIM = διαδικασία και όχι software). Καλό είναι να χρησιμοποιήσεις ένα πρόγραμμα για αυτό που κάνεις. Μία κάτοψη και ένα τοπογραφικό μια χαρά γίνονται στο AutoCAD. Άσε που τα software κοστίζουν..
 11. £30,000 μεικτά = £23,780 καθαρά -£600 ενοίκιο για να ζεις μόνος σου σε flat (studio / 1 bedroom) κοντά στο κέντρο. Ας πούμε από midlands και πάνω επειδή για Λονδίνο ούτε καν. -£98 @ month council tax για Band B, μόνος. -£200 φαγητό. £1083.66 καθαρά τον μήνα - βγάλε εισιτήρια, μεταφορικά, διασκέδαση, αγορές σε λογικά πλαίσια, λογαριασμούς. = ie, £500 το μήνα για αποταμίευση. Κάπου τόση είναι η αμοιβή ενός μηχανικού με 3-4 χρόνια εργασιακής εμπειρίας από το UK για θέσεις late assistant/early engineer 3-4 χρόνια εργασιακής εμπειρίας. Αν σου φαίνονται λίγα, μπορείς να αναζητήσεις υψηλότερες θέσεις. Για παράδειγμα, αν ψάξεις στο site του Transport for London αναζητούν Διευθυντές αυτό τον καιρό χωρίς εργασιακή εμπειρία από το ΗΒ.
 12. Ο Χρηστάρας ο Σπίρτζης δωρεάν υπουργεύει; Να βάλει το κράτος το χέρι στη τσέπη και πληρώσει όσους Μηχανικούς επιθυμούν να συνδράμουν για να βοηθήσουν αυτούς τους ανθρώπους. Η ακόμα, να καλύψει τις εισφορές όσων επιθυμούν να συνδράμουν για XX μήνες. Να κάνει ΚΑΤΙ.
 13. Αν δεν γραφτείς δεν θα έχεις αριθμό μητρώου και συνεπώς σφραγίδα. Άρα, δεν θα μπορείς να εργασθείς ως ελεύθερος επαγγελματίας (να σφραγίσεις κάποιο έγγραφο ή μελέτη, να κόψεις απόδειξη, κτλ). Επίσης, αν κάποια στιγμή στο μέλλον χρειαστεί να αποδείξεις για κάποιο λόγο (πχ εγγραφή σε επιμελητήριο του εξωτερικού) πως στην Ελλάδα είσαι εγγεγραμμένος μηχανικός με εμπειρία, δεν θα μπορείς να το κάνεις αφού δεν θα έχεις πιστοποιητικό εγγραφής μέλους (το ζητάς και στο δίνουν για συγκεκριμένο λόγο). Συνάδελφός μου στο εξωτερικό τώρα τραβάει τα μαλλιά του γιατί εμπειρία χωρίς να είσαι μέλος κάποιου συλλόγου δεν υφίσταται αφού ως μη μέλος δεν φέρεις τεχνική ευθύνη... Καλώς ή κακώς αυτό είναι. Τζάμπα τα λεφτά, αλλά δεν έχεις άλλη επιλογή. Και ως μηχανικός να γνωρίζεις πως πολλά λεφτά (και ώρες) θα φύγουν δυστυχώς τζάμπα στην καριέρα σου.
 14. Ακριβώς. Αν εσύ δεν έχεις πρώτα αποφασίσει τι ακριβώς θέλεις να κάνεις, τι συμβουλή να σου δώσει κάποιος; Οι επιλογές είναι οι κλασσικές για οποιοδήποτε επάγγελμα: α1) Κάνεις δικό σου γραφείο (η χειρότερη κατά την άποψή μου) α2) Ρωτάς τους παλιούς συμφοιτητές σου τι κάνουν και που βρίσκονται. Ενδιαφέρετε κάποιος για συνεργασία (Το να χέρι νίβει τ' άλλο) ; β) Κάνεις υπομονή και στέλνεις βιογραφικά προκειμένου να βρεις κάτι να ξεκινήσεις και να πάρεις εμπειρία (έστω και με 3.60, η καλύτερη). Υπάρχουν στρατιές μηχανικών που ψάχνουν όπως και εσύ, οπότε θέλει υπομονή και τύχη. Δεν έμεινε νομός χωρίς ΑΕΙ μηχανικών.... γ) Συνεχίζεις τις σπουδές σου δ) Κάνεις ιδιαίτερα μαθήματα σε άλλους ε) Κάνεις κάτι άλλο μέχρι βρεις κάτι άλλο.. ζ) Εξωτερικό *Δεν αξίζει να μπεις σε έξοδα για σεμινάρια ή προγράμματα. Αυτά μετράνε στο εξωτερικό δυστυχώς, όχι στην Ελλάδα. Διάβασε-μάθε μόνος σου. **Δεν γράφεσαι στο ΤΕΕ αλλά στην ΕΕΤΕΜ.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.