Μετάβαση στο περιεχόμενο

liley

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. 500 ευρώ η δικηγόρος και 500 η ηλεκτρονική ταυτότητα του σπιτιού. Μετά δήλωση στο κτηματολόγιο και ότι κοστίσει. Απλώς εξαρχής δεν κατάλαβα πως είναι δυνατόν να πληρώσω αυτά τα 30 εκατοστά για να τα αγοράσω ενώ τα έχω ήδη πληρωμένα. Θέλω να πω ότι το τοπογραφικό μου έχει και τα 30 αυτά εκατοστά μέσα. Οι 3 λύσεις λύσεις πάντως που είχε δώσει ο γείτονας ήταν ή να μας γκρεμίσει την περίφραξη ή να να αγοράσουμε τα 30 εκατοστά (στο οποίο επιμένει η δικηγόρος) ή να μας τα κάνει δωρεά (με το οποίο δε συμφωνεί η δικηγόρος του αλλά ο ίδιος επιμένει ότι αν γίνεται και έτσι να μας το κάνει). Γιαυτό είμαι επιφυλακτική. Τέλος πάντων. Εγώ τα χαρτιά τα έχω μαζέψει. Περιμένουμε απάντηση και από τους άλλους 2 για να προχωρήσουμε και να τελειώνουμε.
  2. Ευχαριστώ πολύ! Ζητήσαμε και οι 3 λίγο χρόνο να το ψάξουμε. Είπα στη δικηγόρο του ότι θα ήθελα να ζητήσω και τη γνώμη δικού μου δικηγόρου. Αλλά μου απάντησε ότι ίσως μάταιος κόπος γιατί παρόμοια περίπτωση την κέρδισε στο δικαστήριο. Αν ποτέ αγοράσω άλλο σπίτι θα είμαι περισσότερο προσεχτικη.
  3. Τα 30 εκατοστά είναι το πάχος της περίφραξης. Είναι ακριβώς το πλάτος του μάρμαρου που βρίσκονται τα κάγκελα της περίφραξης στο πίσω μέρος του σπιτιού. Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι αντί να γίνει η περίφραξη 30 εκατοστά προς τα μέσα έγινε προς τα έξω. Το σπίτι βρίσκεται στη μέση της αυλής και γύρω γύρω υπάρχει περίφραξη, τοίχος με κάγκελο. Το πίσω μέρος μπαίνει 30 εκατοστά. Μακάρι πριν 12 χρόνια που το αγοράσαμε στα 27 μας να γνωρίζαμε ότι έπρεπε να πάρουμε δικό μας μηχανικό και τοπογραφο για να ελέγξει αν ο μηχανικός και ο τοπογραφος του εργολάβου τα μέτρησαν σωστά. Πήραμε ένα σπίτι καθόλα νόμιμο στα χαρτιά δηλωμένο παντού. Ίσως ήμασταν αφελής. Πήραμε μόνο δικηγόρο για να ελέγξει το συμβόλαιο. Δεν μας έστειλε εξώδικο. Μας πήρε τηλέφωνο η δικηγόρος του αν δεχόμαστε να κάνει τις διαδικασίες για να αγοράσουμε τα 30 αυτά εκατοστά.
  4. Δε νομίζω ότι ζήτησα να σκύψει όλη η κοινότητα πάνω από το πρόβλημά μου. Σε καμία περίπτωση. Ούτε πίεσα κάποιον να μου δώσει απάντηση. Ρώτησα εξαρχής εάν υπάρχει κάποια νομοθεσία που να προστατεύει τον ιδιοκτήτη. Και Ή τέλος πάντων αν υπάρχει περιθώριο λάθους στα μέτρα το οποίο δεν λαμβάνεται υπόψη. Ή που να απευθυνθώ. Μου απάντησαν κάποιοι ευγενεστατα και τους ευχαριστώ ότι καλό θα ήταν να πάρω έναν σύμβουλο μηχανικό ή ότι δυστυχώς δεν υπάρχει λύση και θα πρέπει να πληρώσω. Σας ευχαριστώ
  5. Συγνώμη κιόλας αλλά εγώ να το ελέγξω πώς; από εργολάβο αγοράσαμε το σπίτι το οποίο είχε και βεβαίωση τοπογραφου και μηχανικού. Ήταν ήδη χτισμένα όταν τα αγοράσαμε με άδειες με όλα. Αν είναι να κάνουμε έλεγχο οι άσχετοι στους υποτίθεται σχετικούς τότε ας σκισουν τα πτυχία τους. Ένα σπίτι αγοράζουμε και μας βγαίνει διπλό. Και στην τελική γιατί να τρέχουν εμάς στα δικαστήρια; να τρέξουν αυτούς.
  6. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Εννοείται θα το ψάξω και με δικηγόρο απλώς ήθελα να μάθω εάν υπάρχει κάποιος νόμος που να προστατεύει τους ιδιοκτήτες από τέτοια λάθη. Και μου φαίνεται και παράξενο πώς αυτός το αγόρασε το οικόπεδο ενώ υπήρχε λάθος. Πώς υπέγραψε ο τοπογραφος. Εκτός κι αν δεν έχει σχέση.
  7. (Μεταφέρθηκε στην ενότητα ιδιωτών. Pavlos 33) Καλησπέρα σας, Χρειάζομαι τη βοήθειά σας και την εμπειρία σας. Το 2010 αγοράσαμε μια μεζονέτα (από εργολάβο) η οποία βρισκόταν σε ένα οικόπεδο με άλλες 2 ακόμη μεζονέτες. Όλα νόμιμα, υπογράψαμε συμβόλαια, στο κτηματολόγιο δηλωθηκε όλα έγιναν όπως έπρεπε. Τώρα, 13 χρόνια μετά ένας αγόρασε το οικόπεδο πίσω από το δικό μας. Μας πήρε η δικηγόρος του και μας είπε ότι οι περιφράξεις του οικοπέδου (και των 3 σπιτιών) μπαίνουν 30 εκατοστά στο οικόπεδο του και δεν μπορεί να χτίσει. Τι λάθος έγινε από τον τοπογραφο ο οποίος όμως έχει πεθάνει. 2 άλλοι τοπογραφοι που το μέτρησαν, όντως διαπίστωσαν ότι είναι 30 εκατοστά μέσα στο οικόπεδο του. Η δικηγόρος του ζήτησε ή να να γκρεμίσουμε τις περιφράξεις το οποίο όμως μας είπε υπάρχει κίνδυνος σε ενδεχόμενη μεταβίβαση να θεωρηθούν τα σπίτια αυθαίρετα (δεν το καταλαβαίνω αυτό) ή να πληρώσουμε από 500 ευρώ για να αγοράσουμε αυτά τα 30 εκατοστά από τον ίδιο πληρώνοντας Βέβαια άλλα τόσα για να βγάλουμε ηλεκτρονική ταυτότητα. Στα καλά καθούμενα χωρίς να φταίμε πουθενά γίνεται. Υπάρχει κάποια νομοθεσία που να μας προστατεύει; Να σας επισημάνω ότι ο ίδιος έφερε τοπογραφο πριν αγοράσει το οικόπεδο, ο τοπογράφος του είπε ότι θα έχει πρόβλημα στο να χτίσει και παρολαυτα το αγόρασε κοψοχρονια ενώ ήξερε. Εμμέσως πλην σαφώς μας απειλεί. Τι μπορούμε να κάνουμε;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.