Jump to content

Paul_Mix

Core Members
 • Posts

  2,402
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by Paul_Mix

 1. Εαν υπάρχουν διαφορές μεταξύ του κτιρίου του Α' ΠΕΑ και του Β' ΠΕΑ θα υπάρξει πρόβλημα στο εξοικονομώ? Εαν στο Α' ΠΕΑ δεν έχει γίνει ακριβής αποτύπωση των προβόλων-στεγάστρων του κτιρίου, θα πρέπει να γίνει ανάκληση ώστε να μην δημιουργηθεί πρόβλημα με το Β' ΠΕΑ?
 2. Εκανα την ερώτηση, επειδή έχω την ενημερωμένη έκδοση του ΝΟΚ που δεν γράφει για 6 εκ. αλλά είδα σε προηγούμενες αναρτήσεις την αναφορά για 6 εκ. και απόρησα εαν όντως ισχύει ακόμα
 3. επομένως για τα υφιστάμενα κτίρια μπορούμε να βγάλουμε ΕΕΔΜΚ για θερμομόνωση εντός του δ και χωρίς να υπάρχει η απαίτηση η θερμομόνωση να είναι ανω των 6 εκ. για να μην μετρήσει στην δόμηση. Δηλαδή εξωτερική θερμομόνωση 5 εκ. σε υφιστάμενο κτίριο δεν μετράει στην δόμηση.
 4. Nα κάνω μερικές γενικές ερωτήσεις για την διαδικασία 1)Πρώτα ο ιδιοκτήτης (ή εμείς για λογαριασμό του ιδιοκτήτη) κάνουμε αίτηση με τα δικαιολογητικά του παραρτήματος Ι. 2)Στην συνέχεια, εαν γίνει δεκτή η αίτηση, τότε δηλώνουμε σύμβουλο έργου και ανεβάζουμε την ΕΕΔΜΚ. 3)Τέλος επιλέγουμε προμηθευτή και ανάδοχο για την εκτέλεση των εργασιών Ο προϋπολογισμός των παρεμβάσεων που θα υποβάλλουμε με την αίτηση θα πρέπει να ταυτίζεται απόλυτα με τις συστάσεις που αναγράφονται στο ΠΕΑ, ώστε να προκύψει και η βαθμολογία ? (προυπολογισμος/εξοικ.ενεργειαςxεπιφανεια)
 5. Είχε γινει ΠΕΑ το 2020 για μεταβιβαση και ειχε πληρωθεί. Εαν ο ιδιοκτήτης ζητησει τωρα απο τον ιδιο ΕΕ να κανει προσαρτημα για το εξοικονομώ, το πρόγραμμα θα καλυψει μόνο το παραστατικό που θα κοπεί τώρα για το προσαρτημα ή θα καλύψει και το παραστατικό του ΠΕΑ του 2019? Η πρόταση του ΠΕΑ πρέπει να ταυτίζεται απόλυτα με τις προτεινόμενες παρεμβασεις στο εξοικονομώ? Δεν θα μπορούμε να προσθέσουμε επιπλέον εργασίες στην πρόταση παρεμβάσεων που δεν αναφέρονται στις προτάσεις του ΠΕΑ?
 6. Πώς μπορούμε να δηλώθουμε ως ανάδοχοι εργου, με ποιόν ΚΑΔ? Για τους προμηθευτές χρειάζεται ταμειακή μηχανή, για τον ανάδοχο υπάρχει τέτοια απαίτηση? Εαν κόβουν ξεχωριστά παραστατικό ο προμηθευτής και ο ανάδοχος, πώς γίνεται η κατανομή του ποσού, πχ για την θερμομόνωση δώματος έχει ως τιμή 50 €/μ2, αυτό το ποσό πώς μοιράζεται στον προμηθευτή για τα υλικά και στον ανάδοχο για την κατασκευή?
 7. υπάρχει ασυμβίβαστο, όσον αφορά την κατασκευή ή τη δήλωση συμβούλου? Δηλαδή εαν θέλουμε να κάνουμε αίτηση υπαγωγής της οικίας του πατέρα μας, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς, να κόψουμε τα παραστατικά της κατασκευής, και να δηλωθούμε ως σύμβουλοι έργου?
 8. όταν πρέπει να γίνει ΕΕΔΜΚ (πχ εξωτερικη θερμοπρόσοψη) ποιά είναι η σωστή χρονική σειρά? Στα δικαιολογητικά υπαγωγής δεν ζητάει την ΕΕΔΜΚ για τις εργασίες που θα γίνουν. Επομένως, κάνουμε αίτηση στο προγραμμα. Εαν γίνει δεκτή η αίτηση και ενταχθούμε στο πρόγραμμα, μετά προχωράμε στην έκδοση ΕΕΔΜΚ και μετά υποβάλλουμε στο σύστημα την ΕΕΔΜΚ ώστε να συμπεριληφθεί στον προυπολογισμό το κόστης της ΕΕΔΜΚ?
 9. Στον οδηγό γράφει Εχω περίπτωση διώροφης διπλοκατοικίας με σύσταση Ο.Ι. (ισόγειο οροφοδιαμέρισμα, 'α όροφος οροφοδιαμέρισμα), και στα δύο διαμερισμάτα ο ιδιοκτήτης είναι το ίδιο πρόσωπο, το ένα το χρησιμοποιεί ως κύρια κατοικία και το άλλο διαμέρισμα το νοικιάζει σε άλλο άτομο ως κύρια κατοικία. Δεν μπορεί να κάνει αίτηση και για τα δύο διαμερίσματα επειδή η "πολυκατοικία" δεν έχει ΑΦΜ ως πολυκατοικία?
 10. όταν ο ΝΟΚ γράφει "...καθώς και η άνω των 6 εκ. επιφάνεια εξωτερικής θερμομόνωσης." σημαίνει ότι εαν η εξωτερική θερμομόνωση είναι εως και 6 εκ. τότε μετράει στην δόμηση/κάλυψη, ενώ μόνο όταν είναι άνω των 6 εκ. δεν μετράει στην δόμηση/κάλυψη? Επομένως για να βγάλουμε ΕΕΔΜΚ για θερμοπρόσοψη θα πρέπει υποχρεωτικά να είναι 7 εκ. τουλάχιστον?
 11. Eπομένως, για όλες τις περιπτώσεις ΕΕΔΜΚ, απαιτείται Σ.Α. όταν έχουμε πρόσωπο σε Εθνικό οδικό δίκτυο, ακόμα και εαν βρισκόμαστε εντός ορίου οικισμού <2000 ?
 12. Σε υφιστάμενο κτίριο (Ο.Α. 1979) εντός οικισμού κάτω των 2000 κατοίκων (με απόφαση νομάρχη), έγινε τακτοποίηση (κατηγορία 2 προ 1983), επειδή είχαμε παραβίαση πλάγιων αποστάσεων. Το κτίριο έχει κατασκευαστεί σε απόσταση 2,30μ και 2,40μ από τα όρια του οικοπέδου αντί για 2,50μ. Τώρα που έχει ολοκληρωθεί η τακτοποίηση, μπορούμε να βγάλουμε ΕΕΔΜΚ για θερμοπρόσοψη στην βόρεια και στην δυτική πλευρά ή μας το απαγορεύει το ότι είμαστε εντός του δ=2,50μ από τα όρια ?
 13. Εστω ότι κάποιος με το ΜΕΚ του στελεχώνει το ΜΕΕΠ κάποιας άλλης επιχείρησης. Πώς γίνεται η διαδικασία αποδέσμευσης. Αρκεί μόνο η αίτηση αποδέσμευσης της εταιρείας ή πρέπει να κάνει αίτηση αποδέσμευσης και το στέλεχος που έχει το ΜΕΚ? Γίνεται μονομερώς?
 14. Nαι παρακρατείται, αλλά μου ζήτησαν να το προπληρώσω...
 15. επομένως αρκεί να είναι κύρια κατοικία το 2020 κι ας μην ήταν κύρια κατοικία το 2019 και το 2018
 16. αυτό αφορά τη κράτηση υπέρ ΕΑΑΔΗΣΥ, τώρα μου ζήτησαν την κράτηση 0,02% υπέρ του Δημοσίου για το ΕΣΗΔΗΣ, άρθρο 36 παρ. 6 Ν.4412
 17. Σε έργο που χρηματοδοτείται από πρόγραμμα, μου ζήτησαν να πληρώσω την κράτηση 0,02% υπέρ Δημοσίου για το ΕΣΗΔΗΣ. Πώς πληρώνουμε αυτή τη κράτηση? σε κάποιο λογαριασμό σε Τράπεζα ή με κάποιο κωδικό στην ΔΟΥ?
 18. Aυτή τη στιγμή οι μεταβιβάσεις γίνονται μόνο με ΗΤΚ και όχι με βεβαίωση μηχανικού?
 19. Τωρα με το εξοικονομώ, ενδιαφέρομαι για έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας για θερμοπροσοψη και αντικατάσταση κουφώματων. Εχουμε κάνει τακτοποίηση κατηγορία 2 όποτε εξαιρείται οριστικά απο την κατεδάφιση. Εχουμε παραβίαση πλαγίων αποστασεων δ, το κτίριο ειναι 2,30 απο το όριο (οικισμός κάτω των 2000), μπορούμε να βγάλουμε έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας? Η απόφαση του ΥΠΕΝ γράφει οτι επιτρέπεται στα κτίρια νόμιμως υφιστάμενα, κτίρια που έχουν εξαιρεθεί της κατεδάφισης ή έχουν υπαχθει σε νόμο τακτοποίησης, καθώς και σε γήπεδα εφοσον δεν παραβιαζονται οι πολεοδομικες διατάξεις. Η προϋπόθεση για την μη παραβίαση πλαγίων αποστασεων αφορα και οσα έχουν εξαιρεθεί της κατεδάφισης (κατηγορία 2)?
 20. Δηλώνουμε ηλεκτρονικά στο ΕΡΓΑΝΗ κάθε πρωί τους εργαζόμενους? Πρέπει να θεωρήσουμε το βιβλίο στον επόπτη εργασίας πριν την εναρξη εργασιών ή μας καλύπτει η ηλεκτρονική δήλωση?
 21. Στα δημόσια έργα απαιτείται Τ.Α. (προυπολογισμού < 80.000) ? Μπορεί ο ανάδοχος (πολιτικός μηχανικός) να δηλώσει τον εαυτό του ως Τ.Α. ?
 22. η απευθειας αναθεση γινεται με καποια αντικειμενικα κριτηρια ή κατα βουληση των Φορεων?
 23. Καταργήθηκαν οι συνοπτικοί διαγωνισμοί για τα δημόσια έργα? Πλέον γίνονται μόνο ηλεκτρονικοι διαγωνισμοί για έργα άνω των 30.000 και απευθείας αναθέσεις εως τις 30.000 ?
 24. Eίχα προχωρήσει μια υπόθεση σε περαίωση και είχε πληρωθεί το πρόστιμο από το προηγούμενο έτος. Τώρα θέλω να εκδόσω βεβαίωση νομιμότητας για να γίνει μεταβίβαση, οπότε έκανα καινούργια δήλωση και επέλεξα Οικοδομική άδεια : "Όχι, υπέρβαση δόμησης εως 100τμ". Όταν προχώρησα σε Οριστική υπαγωγή και Περαίωση, δεν μου έβγαλε ποτέ την δυνατότητα επιλογής "δεν υπάρχουν παραβάσεις / έχει γινει τακτοποίηση / είναι αδόμητο", και το σύστημα από μόνο του έβγαλε βεβαίωση μηχανικού ότι δεν υπάρχουν παραβάσεις. Πώς επιλέγουμε στην βεβαίωση μηχανικού ότι έχει γίνει τακτοποίηση?
 25. Πήραν τηλέφωνο απο το ΤΜΕΔΕ κάποιον συνάδελφο, ο οποίος έχει παραδώσει το ΜΕΕΠ του αρκετά χρόνια, και του είπαν ότι υπάρχουν οφειλές από εγγυητικές. Μπορούμε να δούμε κάπου, για ποιες εγγυητικές μας χρεώνουν προμήθεια αυτή τη στιγμή? Δηλαδή ποιές εγγυητικές είναι ακόμα "ανοιχτές".
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.