Jump to content

Geo-engineer

Members
 • Posts

  119
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Geo-engineer's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • First Post Rare
 • Collaborator Rare
 • Dedicated Rare
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

14

Reputation

 1. Προσπαθώ να κάνω ανανέωση της ψηφιακής υπογραφής, αλλά έχω κολλήσει. Αφού έκανα την αίτηση στο ΚΕΠ που ήταν το εύκολο κομμάτι διαβάζω τις οδηγίες και βλέπω πως στην ουσία σβήνονται τα παλιά πιστοποιητικά και πρέπει να εκδόσω νέα, έχω windows 10 pro, υπάρχει τρόπος η τζάμπα παιδεύομαι; γιατί κάτι διάβασα πως χρειάζεται IE 8-10 και WINDOWS 7.
 2. Δημήτρη τι ψάχνεις να βρείς έχω δει πάρα πολλές τακτοποιήσεις που δν έχουν συναίνεση σε γεωτεμάχια με παρα πολλούς ιδιοκτήτες, το γνωστό αγκάθι απο 4014 ακόμα που ποτέ δεν δόθηκε λύση. Απλά τακτοποιούν αλλά δν μπορούν να μεταβιβάσουν.
 3. Σε γεωτεμάχιο εκτός σχεδίου εξ' αδιαιρέτου με υπαγωγή ν4495/17 για ημιτελή κατοικία εξοφλημένη μπορεί να εκδοθεί έγκριση για εκτέλεση εργασιών αποπεράτωσης; Θα ζητηθεί θεωρείτε συναίνεση απο όλους τους ιδιοκτήτες του γεωτεμαχίου; Είναι πάρα πολλοί και κάποιοι δεν μπορούν να βρεθούν... απο οτι είδα η διαδικασία γίνετε ηλεκτρονικά και απο δικαιολογητικά ζητάει σχεδόν όσα απαιτούνται για νέα οικοδομή; Και κατόπιν απαιτείται έλεγχος απο ελεγκτή δόμησης; Οποιαδήποτε πληροφορία θα ήταν χρήσιμη, ευχαριστώ.
 4. Υπάρχει περιορισμός για το καθαρό ύψος του παταριού βάσει ΝΟΚ; Θεωρώ πως το λιγότερο που μπορεί να είναι είναι 2,20 ως βοηθητικός π.χ. αποθήκη και 2,50 π.χ. ως δωμάτιο; Θα μπορούσε να είναι και λιγότερο απο 2,20 εφόσον δεν μετρά στη δόμηση; Εννοείτε ο χώρος απο κάτω θα έχει τα 2,50μ.
 5. Ειναι στη Χαλκιδική, 1200τμ προ 1964 επι επαρχιακής, εντός ΓΠΣ και NATURA. Λογικά χτίζει 150τμ με κάλυψη 100τμ ύψος 7μ.. Εκτός και αν άλλαξαν οι όροι δόμησης εκτός σχεδίου.... αν γνωριζει καποιος κατι άλλο σχετικά με το τι ισχύει σήμερα ας με διαφωτίσει. Αυτό που με προβληματίζει είναι πως στο ΦΕΚ 60Α/2011 αναφέρει αρ.9 παρ.2α 2. α) Στις περιοχές που βρίσκονται εκτός εγκεκριμέ- νων σχεδίων πόλεως ή εκτός ορίων οικισμών νομίμως προϋφιστάμενων του 1923 ή εκτός ορίων οικισμών με πληθυσμό μέχρι 2.000 κατοίκους και εμπίπτουν σε ΕΖΔ ή Ζ.Ε.Π., το ελάχιστο όριο αρτιότητας και κατάτμησης των γηπέδων ορίζεται σε 10.000 τ.μ., εφαρμοζομένης κατά τα λοιπά, όπως ισχύει της παρ. 1 του άρθρου 1 του π.δ. της 24-31.5.1985 (ΦΕΚ 270 Δ΄). Κατ’ εξαίρεση, θεωρούνται άρτια και οικοδομήσιμα κατά παρέκκλιση, γήπεδα έκτασης τουλάχιστον 4.000 τ.μ., τα οποία, κατά τη δημοσίευση του παρόντος, θεωρούνται άρτια και οικοδομήσιμα, σύμφωνα με τις οικείες πολεοδομικές διατάξεις. Οπότε επειδή είναι να αγοραστεί και να βγάλω ΟΑ θα ήθελα να είχα μια επίσημη απάντηση απο την ΥΔΟΜ.
 6. Μπορώ να αιτηθώ σε ΥΔΟΜ βεβαίωση οικοδομησιμότητας για γεωτεμάχιο εκτός σχεδίου;
 7. Ξέχασα να αναφέρω οτι δεν πρόκειται για ΑΜΕΑ. Αν κ απο οτι βλέπω μπορεί αλλα δεν λέει κατι για τη πρασιά, αυτό μάλλον με τη πολεοδομία + νοκ θα το λύσω, αν κ ανεφέρει σύννομο κτίριο κ ταυτότητα, όπως δλδ σε όλες τις άδειες θα κολήσει κ αυτή γιατί καμιά οικοδομή δεν είναι 100% σύννομη κ ποτέ δεν ρυθμίζουν όλοι. Πετάν το μπαλάκι σε μας κ λένε για να δουλέψεις πρέπει να ρισκάρεις...
 8. Γνωρίζει κάποιος αν επιτρέπεται η κατασκευή εξωτερικού ανελκυστήρα στη πρασιά σε υφιστάμενη οικοδομή προ ΓΟΚ 73;
 9. Σε περίπτωση άδειας ΚΥΕ (αναψυκτήριο-καφετέρια με πληθυσμό <50) με ΟΑ 1970 2 όμορα καταστήματα με πατάρια που συνενώθηκαν με μικρή κλίμακα 20/08/2019 και ρυθμισεις ν4495/2017 για τα πατάρια που μετέπειτα συνενώθηκαν, με ημ/νίες υπαγωγής 12/08/2019 και 21/10/2013 με ποια πυρ. διάταξη ελέγχω για να δώσω βεβαίωση χώρου κύριας χρήσης;
 10. NOK αρ.5 παρ.2: Χώροι για τους οποίους έχει χορηγηθεί Άδεια Δόμησης με συγκεκριμένη χρήση, μπορούν να μεταβάλουν τη χρήση τους, εφόσον η νέα χρήση προβλέπεται από τις ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις και δεν επέρχονται αλλαγές της παρ.1 του παρόντος άρθρου. Σε αυτήν την περίπτωση απαιτείται ενημέρωση της Ταυτότητας Κτιρίου και δεν απαιτείται έκδοση Άδειας Δόμησης.
 11. Καταστήματα όμορα με άδεια του 1970. συνενώθηκαν με ΕΕΔΜΚ από συνάδελφο και τακτοποιήθηκαν τα πατάρια τους επίσης απο άλλους συναδέλφους. Εγω έχω αναλάβει την έκδοση ΚΥΕ για αναψυκτήριο-καφετέρια. Πληθ.<50ατ. Με βάση τα όσα διάβασα εδώ και ν4495 και νοκ2012, και δ/γμα χρήσεων και κτηριοδομικό θεωρώ πως Εάν από τη μεταβολή δεν επέρχεται αλλαγή προς το δυσμενέστερο, στα στοιχεία του διαγράμματος δόμησης ή στα φορτία σχεδιασμού της στατικής μελέτης ή αλλαγή των τεχνικών - μηχανολογικών εγκαταστάσεων ως προς τις διελεύσεις τους από άλλους ορόφους ή κοινόχρηστους χώρους μπορώ να προχωρήσω σε έκδοση γνωστοποίησης χωρίς άδεια αλλαγής χρήσης αλλά με ενημέρωση της ταυτότητας κτιρίου και στη περίπτωσή μου σύνταξη ταυτ. κτιρίου για 1η φορά, σωστά;. Επειδή το ενιαίο πλεόν πατάρι έχει ύψος 1,85<2,50μ. (νοκ 2012) δεν μπορώ να το θεωρήσω χώρο κύριας χρήσης. Οπότε επικαλούμενος αυτό μπορώ να αναφερθώ στην βεβαίωση επι του διαγράμματος πως μόνο το ενιαίο πλεόν ισόγειο θα χρησιμοποιηθεί ως καφετέρια; Πως θα πρέπει να λειτουργήσω ως προς το πατάρι που δεν είναι ούτε καν 2,20 για να θεωρηθεί βοηθητικός;
 12. Κληρώθηκα ως ελεγκτής δόμησης σε κατεδάφιση οικοδομής. Έκανα αποδοχή και περιμένω να με καλέσει ο επιβλέπων για να κλείσουμε ραντεβού για την αυτοψία. Μπορώ να κάνω την αυτοψία σε 10 μέρες απο σήμερα; Υπάρχει κάποιο χρονικό όριο για την αυτοψία; Εννοείτε πριν λήξει η άδεια θα γίνει. Το ερώτημα αφορά και άλλους ελέγχους γιατί καμι΄λα φορά ε παίρνουν τηλ. και θέλουν άμεσο έλεγχο την επόμενη μέρα, κάτι που δεν είναι εφικτό πάντα... Επίσης φαντάζομαι πως θα πρέπει να έχει απομακρύνει όλα τα μπάζα.
 13. Ευχαριστούμε πολύ. Τι έκανες πάλι μαγε!!!
 14. Η ΕΕΜΚ κοινοποιείτε στο ΙΚΑ αρα αυτοι θα πρέπει με κάποιο τρόπο να πληρωθούν... Μίλησα και με helpdesk Αθήνας για ΗΤΚ μ είπαν μόνο ενημέρωση, αλλά η κοπέλα δεν ήταν σίγουρη και είπε θα το συζητήσουν και θα με ξαναπάρουν. Η ουσία είναι πως έχω χάσει 2 μέρες να διαβάζω νόμους κλπ... για να δώσω προσφορά...εξηγώντας τα στάδια κ πιθανόν να έχει βρεί ήδη τον ''Σαλτανατζή Μηχανικό" π να έχει δόσει βεβ. μηχ. με κανα 100ρικο πως δεν επηρεάζεται δόμηση κάλυψη και ύψος κ αντε γεια...
 15. Επανέρχομαι μετά πο συνομιλία με αρμόδιο υπάλληλο πολεοδομίας. Κατέληξα πως βγάζω πρώτα ΕΕΕΔΚ αφού πρώτα πληρώσει πρόστιμο αυθαιρέτου 200€ που θα κοινοποιήσει η πολεοδομία στην ΔΟΥ και ανεβάσω την απόδειξη στο σύστημα και μετά εκδόσω την μικρής. Αυτό που δεν ξέρω ακόμη κ δν ήξερε να μ απαντήσει με σιγουριά κ ο υπάλληλος είναι αν πρέπει μετα την μικρής να κάνω και ενημέρωση φακέλου οα και μετά να πάω σε έκδοση βεβ. μηχανικού ή σε ταυτότητα. Επίσης αν πάω με βεβαίωση χωρίς ταυτότητα θα πρέπει να βάλω ημ/νία αυτοψίας 31/01/2021 ππου είναι λίγο κουφό όταν θα κάνω νομιμοποίηση σήμερα. Για το τι θα κάνω με ΙΚΑ και ΑΕΚΚ αύριο...
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.