Jump to content

Geo-engineer

Members
 • Posts

  129
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

1,269 profile views

Geo-engineer's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Reacting Well Rare
 • First Post Rare
 • Collaborator Rare
 • Dedicated Rare
 • Week One Done

Recent Badges

15

Reputation

 1. Παρακαλώ ενημερώστε αν η αίτηση που επισυνάπτω είναι αυτή που αναφέρεται στο αρ.120. Απόσπασμα χάρτη δεν έχει ο ιδιοκτήτης, αλλά έχω βρεί ορθοφωτογραφία 2007-2009 ΕΚΧΑ που απεικονίζονται τα κτίσματα. Θεωρείτε με αυτά τα στοιχεία αφού μετρήσω τα κτίσματα και τα υποδείξω επί της ορθοφωτογραφίας, μπορώ να προχωρήσω σε ρύθμιση με παράβολο 300€; Επειδή θα κάνω και τοπογραφικό. Αν κάποιο από τα κτίσματα πατάει το μισό σε όμορο γεωτεμάχιο άλλου ιδιοκτήτη, πώς το αντιμετωπίζω; Ευχαριστώ.
 2. Καλησπέρα, πολύ διεκρινιστικά τα όσα ειπώθηκαν παραπάνω συνάδελφοι. Θεωρώ πως το mydata ήρθε για να αντικαταστήσει τα έντυπα βιβλία και πιθανόν, διορθώστε με θα αντλούνται στοιχεία απο αυτό για τη φορολογική δήλωση και ΜΥΦ και ΦΠΑ. Άρα θα πρέπει να μπορούν να καταχωρούνται και όλα τα έξοδα όπως π.χ. ύδρευση, ηλεκτρισμός, τηλεφωνία. Ενώ λοιπόν βρήκα τρόπο να καταχωρώ ενοίκιο και ΕΦΚΑ, αν μπορεί ας με διαφωτίσει κάποιος πως και αν μπορώ να καταχωρήσω έξοδα τηλεφωνίας κλπ. (δλδ όχι τιμολόγια από αγορές που έκανα πχ που καταχωρούνται από τον λήπτη και εμφανίζονται στην αναζήτηση απο το mydata και πρέπει να κάνω εγώ μόνο το χαρακτηρισμό του παραστατικού σωστά;), ώστε να μη κρατάω πλέον έντυπο βιβλίο (ή excel) και ξοδεύω άσκοπα χρόνο.
 3. Ναι έγινε χωρίς αποκλ. χρήσεις. Από τις 2 οικοδομές η 1 στο εμπρόσθιο μέρος του οικοπέδου έχει γκρεμιστεί και τώρα ο υποψήφιος αγοραστής της έμπροσθεν κάθετης θέλει να αγοράσει και πιθανά να χτίσει στο μέλλον, για αυτό θα πρέπει να καθοριστούν και οι αποκλειστικές. Η δίοδος θα καθοριστεί για να έχει πρόσβαση ο πίσω στο κτιριό του.
 4. Σε γεωτεμάχιο (οικόπεδο) εντός σχεδίου βάσει Σ.Ε. έχουν ορισθεί 2 κάθετες που όμως δεν αποτυπώνονται και δεν προκύπτουν από τα Σ.Ε. οι αποκλειστικές χρήσεις (περίγραμμα και εμβαδόν) απλά αναφέρονται νομικά ν.δ.1024/1971 και περάστηκαν στα κτηματολογικά φύλλα. Αναφέρεται 50% εξ αδιαιρέτου η κάθε μία στο γεωτεμάχιο. Εγώ θα ορίσω σήμερα με ΤΔΓΜ τις αποκλειστικές χρήσεις των καθέτων που υφίστανται στο λειτουργούν κτηματολόγιο αλλά δεν σχεδιάζονται (Οπότε στο σύστημα επιλέγω διόρθωση για εγγραπτέα πράξη επειδή δεν αλλάζω το pst_kaek σωστά;). Ταυτόχρονα θα ορίσω και δουλεία διόδου για πρόσβαση στη πίσω αποκλειστική χρήση που δεν έχει πρόσβαση στο δρόμο. Από εμπειρία κάποιου γίνετε ταυτόχρονα η παραπάνω μεταβολή; αν ναι θα πάρω ΚΗΔ για την παραπάνω πράξη θα καταχωριθεί στο κτηματολόγιο και κατόπιν θα συντάξω νέο τοπογραφικό με νέο ΚΗΔ για να γίνει συμβ. πράξη μεταβίβασης με τις αποκλειστικές χρήσεις που θα έχω ορίσει;
 5. Σε οριζόντια ιδιοκτησία (διαμέρισμα) είχα συμφωνήσει να ρυθμίσω με Ν4495/2017 και να εκδόσω ΗΤΚ για συμβολαιογραφική πράξη. Με τις διάφορες παρατάσεις ο συμβολαιογράφος μου είπε οτι θα γίνει το συμβόλαιο χωρίς την ΗΤΚ. Εγώ επειδή τελείωσα την ταυτότητα μπορώ να την δώσω στον ιδιοκτήτη για το αρχείο του πρίν γίνει το συμβόλαιο που μπορεί να πάρει μέχρι το τέλος του έτους ή υπάρχει κάποιο κόλλημα στη διαδικασία;
 6. Τη ζώνη 500μ. πάντα την ελέγχω απο όρια αρχικού οικισμού και όχι επέκτασης εννοείτε. Στη περίπτωσή μου ενω υπάρχει ΓΠΣ δεν βλέπω καθορισμό ΖΟΕ. Πάνω στο χάρτη δυτικά γραφω τη θέση του γεωτεμαχίου. Εκτός κ αν κάτι μ διαφεύγει. Αλλα μίλησα και με την τεχν. υπηρεσία και μ είπαν πως είναι εκτός σχεδίου εντός ζώνης. Το θέμα είναι αν δομείται με διατάξεις οικοπέδου. Όταν συντάξω το τοπογραφικό θα κάνω ερώτημα προς την πολ/μία, αλλά θα αργήσουν να απαντήσουν και πάντα ο πελάτης βιάζεται....
 7. Εχω περίπτωση γεωτεμαχίου 2300τ.μ. εκτός σχεδίου εντός ζώνης με πρόσωπο (πράσινη γραμμή στο διάταγμα) στο όριο της επέκτασης σχεδίου που έγινε το 1992. Ισχύουν οι διατάξεις του ΝΟΚ αρ.8 παρ.3; ήτοι δομείται για τα κατα κανόνα όρια αρτιότητας του απέναντι Ο.Τ. δηλαδή στη περίπτωσή μου για τα 500τ.μ. με Σ.Δ.0,40 οπότε δόμηση 200τ.μ. κλπ.. Αν ισχύουν τα παραπάνω φαντάζομαι για το εναπομείναν τμήμα 1800τ.μ. επειδή είναι <2000τ.μ. δεν δομείται αλλα παραμένει ακάλυπτο, ορθα;
 8. Για διαχωρισμό καταστήματος Ο.Ι. σε 2 με ΕΕΔΜΚ, τι θα απαιτηθεί απο ΔΕΗ-ΕΥΑΘ για νεες παροχές;
 9. Πάντα βάζω αυτό που μετράω και σχεδιάζω στη νέα κάτοψη. Πλέον 83,49 θα είναι το εμβ. .π.χ. δεν μπορώ να μετρήσω 12,30 κ να βάλω 12,20 στο σχέδιο για να ταιριάζει με την άδεια. Απλά πρέπει με κάποιο τρόπο να φαίνεται και στο σύστημα. Θεωρώ πως με τη δικαιολογηση στα σχόλια είμαι οκ.
 10. Σε οικόπεδο με Ο.Α. και ρύθμιση μονοκατοικίας ως προς υπέρβαση πλαγίων αποστάσεων και λοιπές. Το εμβαδό ο.α. είναι 82,10τ.μ.. Οι περιμετρικές διαστάσεις είναι μέσα στο 2% και το μετρηθέν εμβαδό 83,49τ.μ.. Έχω υπέρβαση πλαγίων 17,49τ.μ. αλλά είναι εντός των 83,49τ.μ.. Η ερώτηση είναι αν στο πεδίο Επιφάνειες πρέπει να βάλω 82,10τ.μ. στη γραμμή ο.α. και 1,39τ.μ. στη γραμμή Ν.4495/2017 (και να περιγράψω πως προέκυψε το 1,39τ.μ. στα σχόλια) έτσι ώστε να πάρω συνολικό εμβαδό κατοικίας Κ.Χ. 83,49τ.μ., όσο θα είναι δλδ από εδώ και στο εξής σε όλες τις υπηρεσίες.
 11. Προσπαθώ να κάνω ανανέωση της ψηφιακής υπογραφής, αλλά έχω κολλήσει. Αφού έκανα την αίτηση στο ΚΕΠ που ήταν το εύκολο κομμάτι διαβάζω τις οδηγίες και βλέπω πως στην ουσία σβήνονται τα παλιά πιστοποιητικά και πρέπει να εκδόσω νέα, έχω windows 10 pro, υπάρχει τρόπος η τζάμπα παιδεύομαι; γιατί κάτι διάβασα πως χρειάζεται IE 8-10 και WINDOWS 7.
 12. Δημήτρη τι ψάχνεις να βρείς έχω δει πάρα πολλές τακτοποιήσεις που δν έχουν συναίνεση σε γεωτεμάχια με παρα πολλούς ιδιοκτήτες, το γνωστό αγκάθι απο 4014 ακόμα που ποτέ δεν δόθηκε λύση. Απλά τακτοποιούν αλλά δν μπορούν να μεταβιβάσουν.
 13. Σε γεωτεμάχιο εκτός σχεδίου εξ' αδιαιρέτου με υπαγωγή ν4495/17 για ημιτελή κατοικία εξοφλημένη μπορεί να εκδοθεί έγκριση για εκτέλεση εργασιών αποπεράτωσης; Θα ζητηθεί θεωρείτε συναίνεση απο όλους τους ιδιοκτήτες του γεωτεμαχίου; Είναι πάρα πολλοί και κάποιοι δεν μπορούν να βρεθούν... απο οτι είδα η διαδικασία γίνετε ηλεκτρονικά και απο δικαιολογητικά ζητάει σχεδόν όσα απαιτούνται για νέα οικοδομή; Και κατόπιν απαιτείται έλεγχος απο ελεγκτή δόμησης; Οποιαδήποτε πληροφορία θα ήταν χρήσιμη, ευχαριστώ.
 14. Υπάρχει περιορισμός για το καθαρό ύψος του παταριού βάσει ΝΟΚ; Θεωρώ πως το λιγότερο που μπορεί να είναι είναι 2,20 ως βοηθητικός π.χ. αποθήκη και 2,50 π.χ. ως δωμάτιο; Θα μπορούσε να είναι και λιγότερο απο 2,20 εφόσον δεν μετρά στη δόμηση; Εννοείτε ο χώρος απο κάτω θα έχει τα 2,50μ.
 15. Ειναι στη Χαλκιδική, 1200τμ προ 1964 επι επαρχιακής, εντός ΓΠΣ και NATURA. Λογικά χτίζει 150τμ με κάλυψη 100τμ ύψος 7μ.. Εκτός και αν άλλαξαν οι όροι δόμησης εκτός σχεδίου.... αν γνωριζει καποιος κατι άλλο σχετικά με το τι ισχύει σήμερα ας με διαφωτίσει. Αυτό που με προβληματίζει είναι πως στο ΦΕΚ 60Α/2011 αναφέρει αρ.9 παρ.2α 2. α) Στις περιοχές που βρίσκονται εκτός εγκεκριμέ- νων σχεδίων πόλεως ή εκτός ορίων οικισμών νομίμως προϋφιστάμενων του 1923 ή εκτός ορίων οικισμών με πληθυσμό μέχρι 2.000 κατοίκους και εμπίπτουν σε ΕΖΔ ή Ζ.Ε.Π., το ελάχιστο όριο αρτιότητας και κατάτμησης των γηπέδων ορίζεται σε 10.000 τ.μ., εφαρμοζομένης κατά τα λοιπά, όπως ισχύει της παρ. 1 του άρθρου 1 του π.δ. της 24-31.5.1985 (ΦΕΚ 270 Δ΄). Κατ’ εξαίρεση, θεωρούνται άρτια και οικοδομήσιμα κατά παρέκκλιση, γήπεδα έκτασης τουλάχιστον 4.000 τ.μ., τα οποία, κατά τη δημοσίευση του παρόντος, θεωρούνται άρτια και οικοδομήσιμα, σύμφωνα με τις οικείες πολεοδομικές διατάξεις. Οπότε επειδή είναι να αγοραστεί και να βγάλω ΟΑ θα ήθελα να είχα μια επίσημη απάντηση απο την ΥΔΟΜ.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.