Μετάβαση στο περιεχόμενο

hammel74

Members
  • Περιεχόμενα

    35
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Θεσσαλονίκη
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

hammel74's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλημέρα, πήγα σήμερα στην ΥΔΟΜ Θεσσαλονίκη. Τους εξήγησα το πρόβλημα και η απάντηση ήταν η αναθεώρηση της ΕΕΔΜΚ.
  2. @georgegaleos Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση. Από ότι είδα όμως δεν μπορώ γιατί το λάθος μου είναι αριθμητικό και είμαι στις εξαιρέσεις: Επιτρέπεται μόνο σε περιπτώσεις λάθους στην ανάρτηση του σχετικού εγγράφου λόγω: Ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων Εντελώς λανθασμένου εγγράφου (π.χ. επιλογή λανθασμένου .pdf) Δεν επιτρέπεται όταν: Υπάρχει λάθος διοικητικό, ορθογραφικό, συντακτικό στο έγγραφο Υπάρχει λάθος στα μεταδεδομένα Για την ολοκλήρωση της ανάκλησης απαιτείται: Έγγραφη αιτιολόγηση προς ΥΑΠ (ηλεκτρονική) από τον καθ’ ύλην αρμόδιο του αναρτημένου εγγράφου Αποστολή πιθανού σχετικού συνοδευτικού υλικού (π.χ. αποστολή του ορθού εγγράφου μαζί με το προς ανάκληση) Από τη στιγμή καταχώρησης αιτήματος ανάκλησης και μέχρι την έγκριση του αιτήματος από την ΥΑΠ, το έγγραφο δε θα είναι προσβάσιμο στους πολίτες Οπότε θα πάω σε αναθεώρηση της ΕΕΔΜΚ απο την πλατφόρμα του e-adeies σε συνέχεια προγενέστερης ηλεκτρονικής πράξης
  3. ppanag μάλλον εσύ δεν έχεις κάνει ποτέ λάθος και ίσως χαραμίζεσαι να απαντάς σε αυτό το forum!! Σε ευχαριστώ πάντως για την άμεση και ειρωνική σου απάντηση! Αυτός είναι και ο λόγος που ο κλάδος μας πάει κατά διαόλου! Γνωρίζω πολύ καλά τι είναι η διοικητική πράξη και τι συνέπειες έχει! Θα έφτανε μια απάντηση του τύπου: απευθύνσου στην αρμόδια ΥΔΟΜ. Δεν θα σχολιασω
  4. Καλησπέρα, σε ΕΕΔΜΚ που εξέδωσα, πώς μπορώ να την ξεκλειδώσω για να αλλάξω κάποια στοιχεία??
  5. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις άμεσες απαντήσεις! Μετά απο περισσότερη έρευνα, θα συμφωνήσω μαζί σας για την συναίνεση των συνιδιοκτητών.
  6. Καλησπέρα σε όλους και χρόνια πολλά. Έχω ένα πελάτη που θέλει να κάνει διαχωρισμό ενός διαμερίσματος σε 2. Βάση της κάτοψης βολεύει να κρατήσουμε την παλιά είσοδο για το ένα διαμέρισμα και να ανοίξουμε νέα είσοδο για το άλλο. Και εδώ είναι που μπλέκεται το θέμα: Στην πολεοδομία που ρώτησα ο ένας μηχανικός του ΤΕΑΔ μου είπε ότι θέλει συναίνεση της πολυκατοικίας και ο άλλος μηχανικός μου είπε ότι δεν χρειάζεται τίποτα και ήταν και ανένδοτος σε αυτό! Ούτε καν το συζητούσε! Τελικά τι ισχύει??
  7. Είναι η σκάλα καθόδου για τον υπόγειο χώρο που έχει μέσα 10 αποθήκες των 3~4 τ.μ. για τους ιδιοκτήτες της πολυκατοικίας. Στην προκειμένη περίπτωση με ενδιαφέρει μόνο ο ισόγειος όροφος. Μίλησα με τους πιο πολλούς ιδιοκτητες των αποθηκών και δεν ενδιαφέρονται να προβούν σε κάποια τακτοποίηση τώρα. Η αρχική μου ερώτηση είναι αν μπορώ να τα βάλω κατηγορία 1 ή να τα θεωρήσω κατηγορία 3 και να πάω με αναλυτικό τόσο για την διαμερισμάτωση όσο και την αλλαγή όψης σε 1 παράβαση?
  8. δική μου παράλειψη είναι οτι δεν ανεφερα οτι το υπόγειο είχε την είσοδο του ανάμεσα στα καταστήματα και τελικά κατασκευάστηκε δεξιά των καταστημάτων. Το υπόγειο έχει αποθήκες που ανήκουν σε πολλούς ιδιοκτήτες και για το οποίο δεν θέλω να μπλέξω γιατί είναι πάνω από 10.
  9. Καλησπέρα συνάδελφοι, σε συνέχεια των παραπάνω, σε ισόγειο 6 όροφης πολυκατοικίας κατασκευής 1957 το οποίο έχει 2 καταστήματα και 2 διαμερισματα, έχει προκύψει διαφορετική διαμερισμάτωση του ισογείου ορόφου καθώς η κλίμακα που κατεβαίνει στο υπόγειο κατασκευάστηκε σε άλλη θέση και έχει επιφέρει και αλλαγή όψης. Το κτίριο έχει επικρατούσα χρήση κατοικία. Μπορώ να τα βάλω κατηγορία 1? Ή να τα θεωρήσω κατηγορία 3 και να πάω με αναλυτικό τόσο για την διαμερισμάτωση όσο και την αλλαγή όψης σε 1 παράβαση?
  10. Καλησπέρα συνάδελφοι, έχω την εξής απορία.Σε ισόγειο όροφο πολυκατοικίας με 2 καταστήματα, είσοδο για υπόγειο και είσοδο για το κλιμακοστάσιο έχω περίπτωση διαφορετικής διαμερισμάτωσης καθώς η είσοδος του υπογείου με τον διάδρομό της φαίνεται στα σχέδια της πολεοδομίας ανάμεσα στα καταστήματα αλλά στην πραγματικότητα κατασκευάστηκε δεξιά των καταστημάτων. Η ερώτηση μου είναι η εξής: Εκτός της διαφορετικής διαμερισμάτωσης του ορόφου θα πρέπει να δηλώσω και την αλλαγή της όψης, οπότε θα πάνε και τα δύο με αναλυτικό με μία λοιπή πολεοδομική παράβαση ή είμαι καλυμένος μόνο με την διαφορετική διαμερισμάτωση αν θεωρήσω ότι η αλλαγή όψης έγινε εξαιτίας της???
  11. Καλησπέρα, σε πολυκατοικία του '70 έχω αναλάβει μια τακτοποίηση με τον Ν. 4178 ενός διαμερίσματος. Το πρόβλημα είναι ότι έχω αλλαγή του περιγράμματος της οικοδομής. Η οικοδομή ήταν να κατασκευαστεί με φωταγωγό αλλά στην πραγματικότητα δεν έγινε ποτέ και ανταυτού κατασκευάστηκε πρόσβαση απο τα πλάγια της οικοδομής. Σας επισυνάπτω ένα σκαρίφιμα. (με πλαγια διαγράμμιση έχω το διαμέρισμα, εκ δεξιων υπάρχει πολυκατοικία) Το διαμέρισμα στην πραγματικότητα έχει χτιστεί στη θέση του φωταγωγού και πιο συγκεκριμένα όλη η κουζίνα. Έχω βάλει την ΥΔΚΧ 9.0 τ.μ. για την κουζίνα. - Θα χρειαστώ συνναίνεση ιδιοκτητών της πολυκατοικίας? - Θα πρέπει να προσθέσω και φύλλο καταγραφής κατηγορίας 3 για τη θέση του κτιρίου? Εσείς τι προτείνεται?
  12. καλησπέρα συνάδελφοι, έχω μια περίπτωση υπογείου πολυκατοικίας, όπου στην μια πλευρά του φαίνεται σαν ισόγειο (λόγω κλίσης εδάφους), και εκεί έχει κατασκευαστεί ένα διαμέρισμα. Θα το εντάξω στον Ν. 4178 για μια διαφορετική διαμερισμάτωση και μια υπέρβαση δόμησης 10 τ.μ. Το πρόβλημα μου είναι το εξής: Ενω στα σχέδια της πολεοδομίας φαίνεται ένα δωμάτιο των 15 τ.μ, στην πραγματικότητα έχει κατασκευαστεί ένα δωμάτιο 12 τ.μ και ένας ημιυπαίθριος χώρος 3 τ.μ., δημιουργώντας έτσι ένα μπαλκονάκι. Αυτό το περνάω σαν λοιπές πολ/κές παραβάσεις;
  13. Σε ποιό στάδιο θα ζητήσουν την βεβαίωση? Στην ΕΕΜΚ?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.