Μετάβαση στο περιεχόμενο

hammel74

Members
  • Περιεχόμενα

    35
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by hammel74

  1. Καλημέρα, πήγα σήμερα στην ΥΔΟΜ Θεσσαλονίκη. Τους εξήγησα το πρόβλημα και η απάντηση ήταν η αναθεώρηση της ΕΕΔΜΚ.
  2. @georgegaleos Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση. Από ότι είδα όμως δεν μπορώ γιατί το λάθος μου είναι αριθμητικό και είμαι στις εξαιρέσεις: Επιτρέπεται μόνο σε περιπτώσεις λάθους στην ανάρτηση του σχετικού εγγράφου λόγω: Ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων Εντελώς λανθασμένου εγγράφου (π.χ. επιλογή λανθασμένου .pdf) Δεν επιτρέπεται όταν: Υπάρχει λάθος διοικητικό, ορθογραφικό, συντακτικό στο έγγραφο Υπάρχει λάθος στα μεταδεδομένα Για την ολοκλήρωση της ανάκλησης απαιτείται: Έγγραφη αιτιολόγηση προς ΥΑΠ (ηλεκτρονική) από τον καθ’ ύλην αρμόδιο του αναρτημένου εγγράφου Αποστολή πιθανού σχετικού συνοδευτικού υλικού (π.χ. αποστολή του ορθού εγγράφου μαζί με το προς ανάκληση) Από τη στιγμή καταχώρησης αιτήματος ανάκλησης και μέχρι την έγκριση του αιτήματος από την ΥΑΠ, το έγγραφο δε θα είναι προσβάσιμο στους πολίτες Οπότε θα πάω σε αναθεώρηση της ΕΕΔΜΚ απο την πλατφόρμα του e-adeies σε συνέχεια προγενέστερης ηλεκτρονικής πράξης
  3. ppanag μάλλον εσύ δεν έχεις κάνει ποτέ λάθος και ίσως χαραμίζεσαι να απαντάς σε αυτό το forum!! Σε ευχαριστώ πάντως για την άμεση και ειρωνική σου απάντηση! Αυτός είναι και ο λόγος που ο κλάδος μας πάει κατά διαόλου! Γνωρίζω πολύ καλά τι είναι η διοικητική πράξη και τι συνέπειες έχει! Θα έφτανε μια απάντηση του τύπου: απευθύνσου στην αρμόδια ΥΔΟΜ. Δεν θα σχολιασω
  4. Καλησπέρα, σε ΕΕΔΜΚ που εξέδωσα, πώς μπορώ να την ξεκλειδώσω για να αλλάξω κάποια στοιχεία??
  5. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις άμεσες απαντήσεις! Μετά απο περισσότερη έρευνα, θα συμφωνήσω μαζί σας για την συναίνεση των συνιδιοκτητών.
  6. Καλησπέρα σε όλους και χρόνια πολλά. Έχω ένα πελάτη που θέλει να κάνει διαχωρισμό ενός διαμερίσματος σε 2. Βάση της κάτοψης βολεύει να κρατήσουμε την παλιά είσοδο για το ένα διαμέρισμα και να ανοίξουμε νέα είσοδο για το άλλο. Και εδώ είναι που μπλέκεται το θέμα: Στην πολεοδομία που ρώτησα ο ένας μηχανικός του ΤΕΑΔ μου είπε ότι θέλει συναίνεση της πολυκατοικίας και ο άλλος μηχανικός μου είπε ότι δεν χρειάζεται τίποτα και ήταν και ανένδοτος σε αυτό! Ούτε καν το συζητούσε! Τελικά τι ισχύει??
  7. Είναι η σκάλα καθόδου για τον υπόγειο χώρο που έχει μέσα 10 αποθήκες των 3~4 τ.μ. για τους ιδιοκτήτες της πολυκατοικίας. Στην προκειμένη περίπτωση με ενδιαφέρει μόνο ο ισόγειος όροφος. Μίλησα με τους πιο πολλούς ιδιοκτητες των αποθηκών και δεν ενδιαφέρονται να προβούν σε κάποια τακτοποίηση τώρα. Η αρχική μου ερώτηση είναι αν μπορώ να τα βάλω κατηγορία 1 ή να τα θεωρήσω κατηγορία 3 και να πάω με αναλυτικό τόσο για την διαμερισμάτωση όσο και την αλλαγή όψης σε 1 παράβαση?
  8. δική μου παράλειψη είναι οτι δεν ανεφερα οτι το υπόγειο είχε την είσοδο του ανάμεσα στα καταστήματα και τελικά κατασκευάστηκε δεξιά των καταστημάτων. Το υπόγειο έχει αποθήκες που ανήκουν σε πολλούς ιδιοκτήτες και για το οποίο δεν θέλω να μπλέξω γιατί είναι πάνω από 10.
  9. Καλησπέρα συνάδελφοι, σε συνέχεια των παραπάνω, σε ισόγειο 6 όροφης πολυκατοικίας κατασκευής 1957 το οποίο έχει 2 καταστήματα και 2 διαμερισματα, έχει προκύψει διαφορετική διαμερισμάτωση του ισογείου ορόφου καθώς η κλίμακα που κατεβαίνει στο υπόγειο κατασκευάστηκε σε άλλη θέση και έχει επιφέρει και αλλαγή όψης. Το κτίριο έχει επικρατούσα χρήση κατοικία. Μπορώ να τα βάλω κατηγορία 1? Ή να τα θεωρήσω κατηγορία 3 και να πάω με αναλυτικό τόσο για την διαμερισμάτωση όσο και την αλλαγή όψης σε 1 παράβαση?
  10. Καλησπέρα συνάδελφοι, έχω την εξής απορία.Σε ισόγειο όροφο πολυκατοικίας με 2 καταστήματα, είσοδο για υπόγειο και είσοδο για το κλιμακοστάσιο έχω περίπτωση διαφορετικής διαμερισμάτωσης καθώς η είσοδος του υπογείου με τον διάδρομό της φαίνεται στα σχέδια της πολεοδομίας ανάμεσα στα καταστήματα αλλά στην πραγματικότητα κατασκευάστηκε δεξιά των καταστημάτων. Η ερώτηση μου είναι η εξής: Εκτός της διαφορετικής διαμερισμάτωσης του ορόφου θα πρέπει να δηλώσω και την αλλαγή της όψης, οπότε θα πάνε και τα δύο με αναλυτικό με μία λοιπή πολεοδομική παράβαση ή είμαι καλυμένος μόνο με την διαφορετική διαμερισμάτωση αν θεωρήσω ότι η αλλαγή όψης έγινε εξαιτίας της???
  11. Καλησπέρα, σε πολυκατοικία του '70 έχω αναλάβει μια τακτοποίηση με τον Ν. 4178 ενός διαμερίσματος. Το πρόβλημα είναι ότι έχω αλλαγή του περιγράμματος της οικοδομής. Η οικοδομή ήταν να κατασκευαστεί με φωταγωγό αλλά στην πραγματικότητα δεν έγινε ποτέ και ανταυτού κατασκευάστηκε πρόσβαση απο τα πλάγια της οικοδομής. Σας επισυνάπτω ένα σκαρίφιμα. (με πλαγια διαγράμμιση έχω το διαμέρισμα, εκ δεξιων υπάρχει πολυκατοικία) Το διαμέρισμα στην πραγματικότητα έχει χτιστεί στη θέση του φωταγωγού και πιο συγκεκριμένα όλη η κουζίνα. Έχω βάλει την ΥΔΚΧ 9.0 τ.μ. για την κουζίνα. - Θα χρειαστώ συνναίνεση ιδιοκτητών της πολυκατοικίας? - Θα πρέπει να προσθέσω και φύλλο καταγραφής κατηγορίας 3 για τη θέση του κτιρίου? Εσείς τι προτείνεται?
  12. καλησπέρα συνάδελφοι, έχω μια περίπτωση υπογείου πολυκατοικίας, όπου στην μια πλευρά του φαίνεται σαν ισόγειο (λόγω κλίσης εδάφους), και εκεί έχει κατασκευαστεί ένα διαμέρισμα. Θα το εντάξω στον Ν. 4178 για μια διαφορετική διαμερισμάτωση και μια υπέρβαση δόμησης 10 τ.μ. Το πρόβλημα μου είναι το εξής: Ενω στα σχέδια της πολεοδομίας φαίνεται ένα δωμάτιο των 15 τ.μ, στην πραγματικότητα έχει κατασκευαστεί ένα δωμάτιο 12 τ.μ και ένας ημιυπαίθριος χώρος 3 τ.μ., δημιουργώντας έτσι ένα μπαλκονάκι. Αυτό το περνάω σαν λοιπές πολ/κές παραβάσεις;
  13. Σε ποιό στάδιο θα ζητήσουν την βεβαίωση? Στην ΕΕΜΚ?
  14. Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να υπογράψω κάτι που είναι αναληθές. Το θέμα τους είναι στα λεφτά! Δεν θέλουν να δώσουν ούτε ευρώ. Σας έγραψα και πιο πριν με τα βίας δώσανε τα μισά λεφτά. 'Ολα τα υπόλοιπα καταστήματα είναι εμπορικά και δεν ελέγχονται απο κάποια υπηρεσία για να τα τακτοποιήσουν. Μου το ξεκαθάρισαν οτι δεν θα προβούν σε γενική τακτοποίηση, αυτό είναι και αν θέλουν οι ενοικιαστές. Και άντε βγάλε εσύ άκρη!!! Τώρα όσον αφορά την ΕΕΜΚ, σε δυο προηγούμενες περιπτώσεις μου (σύμπτωση, η μία είχε και τακτοποίηση παταριών) δεν μου ζητήσαν καμία ΥΔ νομιμότητας ούτε δική μου ούτε του ιδιοκτήτη. Κατέθεσα μόνο τα αποδεικτικά τακτοποίησης. Σε αυτή την περίπτωση τι αλλάζει? edit Τώρα είδα το μήνυμα του dimitris GM. Κατάλαβα την πρότασή σου. Πόσο χρονοβόρη είναι η σύσταη ΟΙ?
  15. Ευχαριστώ πολύ dimitris GM για τις επεξηγησεις και τις παραθέσεις στα κείμενα και νόμους. Με κάλυψες απο όλες τις πλευρές. (Στην κάτοψη φαίνονται διαφορετικά καταστήματα) Όσον αφορα το: Δεύτερο αφού δεν υπαρχει οριζόντια σύσταση τότε ελέγχεις όλες τις αυθαιρεσίες σε όλο το ακίνητο στο οικόπεδο. Δηλαδή και ορόφους και ταράτσες και κλίμακες και ότι υπαρχει. Μερική τακτοποίηση έχει μηδενικό πρακτικό αποτέλεσμα και σε θέματα μεταβιβάσεων αλλά και στη δυνατότητα να βγουν άδειες δόμησης ή μικρής κλίμακας κλπ καταλαβαίνω τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν αλλά υπάρχει το κόλλημα οτι οι ιδιοκτήτες δεν θέλουν να προχωρήσουν σε τακτοποίηση-νομιμοποίηση άλλων αυθαιρεσιών. Με τα βίας δεχτήκαν για τα πατάρια. Οπότε λέω να παώ απο την ΥΔΟΜ Θεσσαλονίκης να ρωτήσω αν χρειάζεται να είναι όλη η πολυκατοικία τακτοποιημένη για να προβώ σε ΕΕΜΚ. Όσον αφορά την αρχική μου ερώτηση σκέφτηκα οτι εφόσον δεν υπάρχει σύσταση ΟΙ θα καταθέσω μια υπαγωγή με 2 φύλα καταγραφής.
  16. Καταρχήν, σας ευχαριστώ πολύ για τον κόπο σας να απαντήσετε και για τις γνώμες σας! Λοιπόν, θα δωσω πιο πολλες πληροφοριες για να εχετε καλυτερη εικονα. Η πολυκατοικια ειναι του 1961, κοντα στα 5.000 τ.μ. και αν τη ψαξω ολη για αυθαιρεσιες θα βγει ενα προστιμο εξωπραγματικο! Εδω μετα βιας θα πληρωσουν το προστιμο για αυτα τα δυο καταστηματα και τα μισα λεφτα θα ειναι των ενοικιαστών!!! Όλες οι αυθαιρεσιες ειναι προ του 2011, ειδικα τα παταρια ειναι με σκυροδεμα και ειναι κατασκευασμενα κατα την ενεγερση της οικοδομης. Όλο αυτό γίνεται γιατι θέλουν να συνενώσουν τα δυο καταστήματα σε ένα και θα χρειαστεί ΕΕΜΚ, όπου θα πρέπει ότι υπάρχει μέσα στα καταστήματα να είναι νόμιμο! Οπότε συμφωνώ με τον ssouanis σχετικά με την διαδικασία. (επιτρέπεται βάση της 25.5 οι εργασίες που θέλω να κάνω) Η αρχική μου ερώτηση είναι η εξής, θα καταθέσω μια δήλωση υπαγωγής στον 4178 με 2 φύλα καταγραφής(ενα καθε πατάρι) ή 2 δηλώσεις υπαγωγής(μια για καθε κατάστημα-πατάρι);
  17. μαλλον εγω δεν το περιεγραψα σωστα στην αρχή. Εχω δυο πατάρια αυθαιρετα και θελώ να τα νομιμοποιήσω. Θα κανω μια υπαγωγη με 2 φυλλα καταγραφής ή 2 υπαγωγές ξεχωριστες?
  18. Θέλω να συνενώσω ολικά τα καταστήματα και τα πατάρια τους με καθαίρεση της μεσοτοιχίας τους. Στην περίπτωσή μου μπορώ να κάνω ενημέρωση φακέλου για να φανούν τα πατάρια νόμιμα?
  19. Καλησπέρα συνάδελφοι, μου έχουν αναθέσει την τακτοποίηση αυθαιρεσιων σε 2 όμορα καταστήματα σε μια πολυκατοικία όπου ο ιδιοκτήτης είναι ίδιος για όλη την πολυκατοικία (δεν υπάρχει σύσταση οριζοντιας ιδιοκτησίας). Συγκεκριμένα, έχω 2 πατάρια και θέλω να τα τακτοποιήσω, με σκοπό την συνένωση των δυο καταστημάτων σε ένα, με ΕΕΜΚ.. Η ερώτησή μου έιναι η εξής: Θα πρέπει να ετοιμάσω 2 δηλώσεις, μία για το κάθε κατάστημα, ή μια δήλωση με 2 φύλα καταγραφής?
  20. α) σωστά, για να συνάδει και με την κατηγορία 2. β) δλδ, αν κατάλαβα καλά, προσθέτω νέο φύλο καταγραφής και επιλέγω μόνο τη δ.δ. Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση!
  21. Καλησπέρα συνάδελφοι, μου έτυχε περίπτωση για δυο καταστήματα με αυθάιρετα πατάρια και θέλω να μου πείτε την γνώμη σας σχετικά. Εγώ τα αντιμετώπισα ως εξής: α) πολυκατοικία του '61 με Ο.Α. έχει ισόγειο κατάστημα με αυθαίρετο πατάρι <50% επιτρεπόμενης δόμησης, το οποίο είναι κατασκευασμένο κατά την κατασκευή του κτιρίου με σκυρόδεμα. Επέλεξα κατηγορία 2, 10 τ.μ. στο 'Υ.Δ. Χώρων με μειωτικό συντελεστή', είδος χρήσης 'υπηρεσίες', παλαιότητα προ '75 και μου βγάζει πρόστιμο γύρω στα 100 ευρώ. Οπότε ο πελάτης μου θα πληρώσει μόνο το παράβολο 500 ευρώ. β) στην ίδια πολυκατοικία, διπλανό κατάστημα, το οποίο έχει προκύψει απο αυθαίρετη συνένωση δύο καταστημάτων του ίδιου ιδιοκτήτη και για τα οποία υπαρχει σύσταση, εκτός απο το φύλο καταγραφής για το πατάρι (όπως την περίπτωση α) πρόσθεσα και ένα φύλο καταγραφής με επελεγμένο μόνο το 'Διαφορ. διαμερισμάτωση' και προκύπτει το συνολικό πρόστιμο.
  22. Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Δεν είμαι σε καμία απο αυτές τις κατηγορίες ειδικού κτιρίου καθότι το κτίριο μου είναι του '56. Θα κοιτάξω στον ΓΟΚ '55 αν έχει εκεί κάποιον ορισμό και αν δεν έχει θα συνεχίσω με Ε.Ε.Μ.Κ. σύμφωνα με τα παραπάνω. Έχω ξανακάνει στο παρελθόν συνένωση καταστημάτων αλλά με άνοιγμα πόρτας μόνο και τώρα με τους μετρητές της ΔΕΗ αποπροσανατολίστηκα λίγο. Ευχαριστώ και για τα link. Θα τα μελετήσω εκτενώς. Απο περιεργια και μόνο, τελικά η αλλαγή των μετρητών της ΔΕΗ θεωρείται αλλαγή Η/Μ ή όχι?
  23. Καλησπέρα συνάδελφοι, πελάτης μου θέλει να συνενώσει δύο όμορα ισόγεια καταστήματα ίδιας ιδιοκτησίας και στην ίδια πολυκατοικία.Τα καταστήματα έχουν ένα κοινό τοίχο. Η συνένωση θα γίνει με καθαίρεση αυτού του τοίχου. Εκατέρωθεν του τοίχου υπάρχουν οι μετρητές ("ρολόι") της ΔΕΗ. Είχα σκοπό να κάνω την συνένωση με Ε.Ε.Μ.Κ.(19. Εσωτερικές διαρυθμίσεις) αλλά διάβαζοντας την ΑΠΟΦΑΣΗ ΥΠΕΚΑ οικ. 55174/4-10-2013 με ΑΔΑ: ΒΛΛΗ0-ΤΑΗ, άρθρο 2, παράγραφος 1.ιθ μου δημιουργήθηκε ο εξής προβληματισμός: α) η αποξήλωση και αλλαγή θέσης των μετρητών (που ούτως ή άλλως μετά την συνένωση θα υπάρχει μόνο ένα ρολόι) θεωρείται τροποποίηση των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων και οπότε πρέπει να εκδωθεί Άδεια Δόμησης? β) στην περίπτωση που κατασκευάσω τουαλέτα σε σημείο που πρέπει να κάνω νέα εγκατάσταση υδραυλικών και αποχεύτευσης θέλω πάλι άδεια δόμησης σύμφωνα με το παραπάνω? Έψαξα στο forum αλλά δεν βρήκα κάτι αντίστοιχο για να βγάλω άκρη. Σας ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.