Jump to content

kostasi

Members
 • Content Count

  22
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Ουδέτερη

About kostasi

 • Rank
  Νέο Μέλος

Profile Information

 • Επάγγελμα
  Ιδιώτης-Μη μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Ιδιώτης
 1. Καλησπέρα. Οικοδομική άδεια (προσθήκης ισογείου και Α' ορόφου) του 1974 σε επέκταση 'παλαιού κτίσματος' όπως φαίνεται και στην άδεια. Το ισόγειο είναι προ του 1955 (πέτρινα ντουβάρια πλ. 55 εκ.) αλλά ο όροφος είναι μεταγενέστερος. Το 'παλαιό κτίσμα' θεωρείται νόμιμο ή το βάζουμε στο 500 της κατηγορίας 1; Ευχαριστώ.
 2. Καλημέρα. Οικόπεδο εντός ρυμοτομικού σχεδίου πόλης μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο αλλά με κτίριο νομίμως υφιστάμενο (προ του 1955) επιτρέπεται η κατασκευή πέργκολας με άδεια μικρής κλίμακας? Έπειτα από ερώτημα στην αρμόδια πολεοδομία, η προϊσταμένη λέει πως δεν επιτρέπεται, αλλά δεν το τεκμηριώνει. Ευχαριστώ. Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής Didonis
 3. δεν είναι τίποτα απο τα παραπάνω. Πρόκειται για αναδασμό του Υπουργείου Γεωργίας
 4. Καλησπέρα. Για αγροτεμάχιο Αναδασμού το οποίο έχει παραχωρηθεί με παραχωρητήριο, μπορεί να γίνει κατάτμηση σύμφωνα με το ν. 4061/12? Και αν ναι, στο τοπογραφικό δείχνουμε απλά την κατάτμηση και ο ιδιοκτήτης κάνει τη συμβολαιογραφική πράξη, ή πρέπει να ακολουθήσουμε το α. 31 και τα στάδια: 1.Κατάθεση ΑΙΤΗΣΗΣ στο κατά τόπον αρμόδιο Ειρηνοδικείο. 2.Εκδίκαση της ΑΙΤΗΣΗΣ στο ακροατήριο του Ειρηνοδικείου. 3.Έκδοση της σχετικής Δικαστικής Απόφασης από το Ειρηνοδικείο. 4.Καταβολή των αντίστοιχων τελών προς την αρμόδια Δ.Ο.Υ. 5.Μεταγραφή της Δικαστικής Απόφασης στο κατά τόπον Υποθηκοφυλακείο ή και Κτηματολογικό Γραφείο (όπου λειτουργεί). Ευχαριστώ.
 5. Καλησπέρα. Πρόκειται για δυόροφη κατοικία προ του 1955 χωρίς ρεύμα. Τι γίνεται σε αυτή τη περίπτωση? Θερμαινόμενοι χώροι κλπ. Ευχαριστώ
 6. Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Ο συμβολαιογράφος επιμένει. Λέει ότι έκαναν οι ιδιοκτήτες ένορκη βεβαίωση, και ότι θα γράψει στο νέο συμβόλαιο ότι τα ποσοστά προήλθαν έπειτα από άτυπη δωρεά μεταξύ τους. Να είσαι καλά. Έτσι για την ιστορία..... Ο συμβολαιογράφος βρήκε μηχανικό για να του υπογράψει δήλωση με διαφορετικά ποσοστά από αυτά που αναγράφονται στα συμβόλαια. (ουσιαστικά κάνανε οι ιδιοκτήτες ένορκες βεβαιώσεις οι ιδιοκτήτες στις οποίες αναφέρουν ότι κατέχουν με τα σημερινά ποσοστά αυτές τις εκτάσεις και μάλιστα ο ένας έκανε και χρησικτησία για το 1 στρ. μέσα στο ίδιο συμβόλαιο μεταβίβασης.) Ερώτηση δικιά μου.... Κάνεις καταγγελία στο ΤΕΕ το συνάδερφο που υπέγραψε την ψευδή δήλωση ή όχι? Να σημειωθεί ότι ο *πελάτης* γυρεύει τα χρήματα του πίσω! Εσείς τι θα κάνατε σε αυτή τη περίπτωση....?
 7. Καλημέρα. Πρόκειται για κληροτεμάχιο 12 στρ. το οποίο κατείχαν 3 αδέρφια από τον πατέρα τους. (από 1/3). Πουλάει ο ένας το μερίδιο του +1 στρ. σε κάποιον 3ο. κατόπιν συνεννοήσεως με τα αδέρφια του, αλλά στο συμβόλαιο αναφέρεται ότι πουλήθηκε το 1/3. Στην πορεία γίνονται και κάποιες ανταλλαγές μεταξύ τους και το αποτέλεσμα είναι: 1 με 2.5 στρ. 1 με 4 στρ. 1 με 6.5 στρ. και 3 συμβόλαια με ποσοστά 1/3!!!! Αυτός με τα 6.5 στρέμματα αγοράζει και τα υπόλοιπα 4 κατόπιν εγγραφής στο νέο συμβόλαιο (που θα γίνει σύντομα) ότι τα ποσοστά (2.5/4/6.5) προήλθαν κατόπιν άτυπης δωρεάς μεταξύ τους. Στη βεβαίωση που ζητάει ο συμβολαιογράφος θέλει να αναγράφονται τα νέα ποσοστά και όχι το 1/3 που γράφουν τα συμβόλαια. Θα υπάρξει ενδεχομένως κάποιο πρόβλημα? Εσείς θα τη δίνατε? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 8. Αγροτεμάχιο με 6 συνιδιοκτήτες από τους οποίους ο ένας έχει πεθάνει και δεν έχει γίνει αποδοχή κληρονομιάς από τους κληρονόμους. Τι στοιχεία πρέπει να βάλουμε στη δήλωση για τον συγκεκριμένο? Έπειτα από αρκετά τηλεφωνήματα με το ΤΕΕ καμία απάντηση..... Έτυχε σε κανέναν παρόμοια περίπτωση?
 9. Ευχαριστώ πολύ για τη γρήγορη απάντηση. Να είσαι καλά
 10. Καλησπέρα. Σε ΖΟΕ 3Δ το ελάχιστο όριο κατάτμησης είναι 4 στρέμματα. Το ερώτημά μου είναι το εξής. Εφόσον δεν αναφέρεται πουθενά στο διάταγμα για τη ΖΟΕ περί δρόμου και αρτιότητας, ισχύει το διάταγμα της 31-12-2003 για την εκτός σχεδίου δόμηση? Πιο συγκεκριμένα, θέλω να κάνω κατάτμηση σε κομμάτι 9,5 στρεμμάτων που έχει πρόσωπο σε αγροτικό δρόμο ο οποίος όμως δεν προϋφίσταται του 1923. Τα 2 κομμάτια που θα προκύψουν θα είναι οικοδομήσιμα?
 11. Οικόπεδο το οποίο έχει το ελάχιστο εμβαδόν (κατά παρέκκλιση) αλλά δεν έχει το απαιτούμενο πρόσωπο (μικρότερο των 5 μ.) και δεν τακτοποιείται με τα όμορα μπορεί να καταστεί οικοδομήσιμο? ευχαριστώ
 12. φίλε PROVLEPE έχω και εγώ το gms-2 εδώ και 1,5 χρόνο. Είναι πολύ καλό μηχάνημα και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Οι ακρίβειες που δίνει είναι όντος τόσο καλές. Τα μονόσυχνα gps πλέον μπορούν να δώσουν την ακρίβεια των μονόσυχνων. Απλά για εξάρτηση ενος τοπογραφικού για δασαρχείο καλό είναι να πάρεις όλες τις κορυφές του οικοπέδου για να μειώσεις το σφάλμα. Το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι να είσαι σε dgps και όχι σε auto.
 13. Γεια σου φίλε. Εξαρτάται τι ακριβώς θέλεις να κάνεις. Δηλαδή: Α) αν θέλεις απλά να έχεις ένα αρχείο με τα τοπογραφικά σου κάνε τα μια απλή αντιγραφή και copy to original coordinates δίνοντας του κάποια περιγραφή όπως όνομα ιδιοκτήτη, περιοχή κτλ. Σε αυτή την περίπτωση βέβαια τα τοπογραφικά πρέπει να είναι στο ίδιο σύστημα συντεταγμένων. Β) Αν θες να φτιάξεις ένα σοβαρό σύστημα gis μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Autodesk map, Autodesk survey, Autodesk civil ή το Arc Gis της ESRI, στα οποία θα μπορείς να γεωαναφέρεις τους χάρτες των περιοχών σου και να φτιάξεις ένα ολοκληρωμένο Gis. Για τη δεύτερη περίπτωση όμως θα χρειαστείς αρκετό χρόνο, χρήμα και διάβασμα. Το Autodesk civil 2008 το έχω αγοράσει 4500 + ΦΠΑ Καλή δύναμη
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.