Jump to content

mantzaras

Core Members
 • Posts

  259
 • Joined

 • Last visited

3 Followers

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Αθήνα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

1,949 profile views

mantzaras's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • First Post Rare
 • Collaborator Rare
 • Week One Done
 • One Month Later
 • One Year In

Recent Badges

46

Reputation

 1. Δεν θεωρώ τελείως απίθανο, άλλος υπάλληλος στο ίδιο ΤΕΔΚ να απαντούσε διαφορετικά, και επίσης δεν θεωρώ ότι απαραίτητα είναι και σωστή η απάντησή του (σωστή και λάθος γραφειοκρατεία βέβαια είναι ανέκδοτο). Το μόνο που είναι σίγουρο, είναι ότι για το συγκεκριμένο οικόπεδο στην συγκεκριμένη πολεοδομία δε μπορούν να μου ζητήσουν σε μελλοντική άδεια ανέγερσης, πόρισμα ΕΔ της κατεδάφισης. Οπότε η πλέον ασφαλής κίνηση είναι από το σύστημα ΕΔ (από το σύστημα αδειών δεν υπάρχει δυνατότητα αίτησης) βάζεις αίτημα για ΕΔ, και ας κάνουν ότι θέλουν ΥΔΟΜ και ΤΕΔΚ.
 2. Σε αίτημα για ΕΔ σε έγκριση εκτέλεσης εργασιών (κατεδάφιση αυθαιρέτου), που κατά την ΥΔΟΜ απαιτούνταν ΕΔ, από ΤΕΔΚ Νοτίου Ελλάδας απάντησαν μέσα στο σύστημα ότι οι εγκρίσεις του άρθρου 29 δεν θέλουν ΕΔ και την επέστρεψαν πίσω την αίτηση χωρίς κλήρωση. Η αιτιολογία επιστροφής και μη απαίτησης ΕΔ αναγράφεται κανονικά στο σύστημα ΕΔ (όχι προφορικά).
 3. @loser δυσκολεύομαι να παρακολουθήσω αυτά που γράφεις (αξονικό φορτίο δοκού????? κλπ). Αυτό που ισχύει είναι ότι δοκοί χωρίς σύνδεση σε υποστυλώματα με τρόπο που να μεταβάλουν την δυσκαμψία αυτών (προφανώς σε σεισμικές δυνάμεις) δεν επηρεάζουν το μητρώο δυσκαμψίας του φορέα και επομένως τα αποτελέσματα σεισμικής ανάλυσης, οπότε και τις ικανοτικές τέμνουσες που αφορούν μόνο σεισμό. Όσον αφορά στατικές φορτίσεις κυρίως μεταβάλουν δυνάμεις στις πλάκες και όχι τόσο στα υπόλοιπα δοκάρια. Κάνε μία δοκιμή να πειστείς.
 4. Σε αρχικές εκδόσεις όταν δήλωνες μακροδοκό τα τμήματα της σπασμένης το έκανε, αλλά μάλλον είχαν κάποια θέματα και το καταργήσαν. Πάμε στο σήμερα. Σε 2 περιπτώσεις θα σου συμβεί αυτό, (α) πλάκες με οπές όπου πρέπει να βάλεις στα όρια δοκούς και (β) όταν έχεις δοκό επί δοκού. Για την (α) περίπτωση με την χρήση των πεπερασμένων το ξεπερνάς πλέον το θέμα. Για την (β) εάν η δοκός στηρίζεται σε δοκούς και από τις δύο πλευρές, κάνω ένα μοντέλο που δεν την έχω, με ταυτόχρονη εισαγωγή των φορτίων που αυτή φέρει στις εκατέρωθεν δοκούς. Οπότε δεν χρειάζεται να σπάσω τις δοκούς και παίρνω και ικανοτικό τέμνουσας. Στην περίπτωση όμως που η δοκός στηρίζεται στη μία πλευρά με υποστύλωμα και στην άλλη σε δοκό δεν υπάρχει λύση πλην του να μεταφέρεις αποτελέσματα και έλεγχο μόνος. Και σε αυτή την περίπτωση βέβαια, μπορείς να θεωρήσεις ότι η δοκός αυτή (που σε αναγκάζει να σπάσεις τις άλλες) δεν συμμετέχει πολύ στην δυσκαμψία του φορέα σε σεισμό, και να εφαρμόσεις ότι και πριν, δλδ στήνεις μοντέλο χωρίς αυτή και 2ο μοντέλο με αυτή.
 5. Το αναρτά, τους πας ΠΕΑ (αν απαιτείται), βγαίνει και το ΠΕΚ, και μετά καταθέτεις αμοιβές (παλιά hardcopy, τώρα λόγω covid με mail), για έλεγχο και σύνδεση με δίκτυα, και τα ανεβάζουν από πολεοδομία στο σύστημα
 6. Προ 4759/20, κτίρια εντός ίδιου οικοπέδου απόσταση Δ. Μετά 4759 για σχέδια προ ΓΟΚ85 αποστάσεις κτιρίων πλέον δ. Για σχέδια μετά ΓΟΚ85 καθορίζεται πουθενά η απόσταση μεταξύ κτιρίων ίδιου οικοπέδου???? Δεν βλέπω κάτι ή δεν διαβάζω καλά?
 7. Παρόλο που κατ' αρχάς και γω αν έκανα απομείωση θα την έκανα στις διαστάσεις του κρυφοϋποστυλώματος (βολεύει από όλες τις απόψεις), σε περίπτωση μικρότερης διάστασης τα σίδερα που λέει ο @nik θα μεταφέρουν τις δυνάμεις στο σκυρόδεμα, όπου δλδ τις μεταφέρουν και τα σίδερα υποστυλώματος σε πέδιλο, ακραίας δοκού σε υποστύλωμα, αγκυρίου μεταλλικού σε πέδιλο κτλ
 8. @zulumpo προφανώς και δω η απάντηση εξαρτάται από την εκάστοτε πολεοδομία, αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση, εάν είσαι εντός των ορίων του άρθρου 42 παρ10, θεωρητικά μπορείς να κάνεις ενημέρωση της παλιάς οποιαδήποτε στιγμή. Εάν είσαι εκτός ορίων είναι θέμα. Σε οποιαδήποτε περίπτωση όμως (εντός - εκτός ορίων), άδειες μετά το 2013 έχουν ελεγκτή δόμησης. Επομένως για να πας για νέα σημαίνει ότι η παλιά έχει ΠΕΚ, και εκεί το θέμα κάπως μπλέκει, καθώς προφανώς δεν θα έχει γίνει παρατήρηση για ενημέρωση. Βέβαια στο checklist των ελεγκτών δεν γράφει έλεγχο οικοπέδου, και εδώ ξεκινάει μία μεγάλη συζήτηση που πραγματικά δεν ξέρω εάν έχει κατάληξη. Οπότε βασικά ρωτάς (εάν είναι εφικτό) την οικεία πολεοδομία πως το αντιμετωπίζει (τοπογραφικό και τμήμα αδειών), και αναλόγως πράττεις. Το μόνο που μπορώ αξιόπιστα να σου πω, είναι ότι αν είσαι εκτός ορίων από άδεια μεταγενέστερη του 2013 με ΠΕΚ υπάρχει σίγουρα μπέρδεμα, κάπως θα λύνεται και αυτό αλλά όχι ανώδυνα. Γενικά στα τοπογραφικά μετά το 2013 (άδειας ή συμβολαίων) ότι γράφει δύσκολα ξεγράφει.
 9. αυτό κατάφεραν να γράψουνε, και επίσης για αυτά δεν βλέπω να ισχύει το 9m
 10. δες λίγο ΦΕΚ1643Β/2018 άρθρο 2 παρ.θ. σε συνδυασμό με το ια, μήπως σε καλύπτει. Αν ισχύουν αυτά που περιγράφεις, το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι έλεγχος μόνο της "πέργκολας", άντε και ένα έλεγχο κατακορύφων φορτίων.
 11. Μέχρι στιγμής δεν έχει τύχει να ακούσω συμβολαιογράφο να θέτει θέμα απόκλισης για κάτω από 2%, και να απαιτεί διόρθωση τίτλων. Για πολεοδομίες τώρα, υπάρχουν κάποιες που λένε για συμβόλαια μετά το 2013 διόρθωσε και ξαναέλα, απόκλιση 0%. Βέβαια Ν.4495 άρθρο 42 παρ.10 μιλάει για ενημέρωση εντός 2% και όχι αναθεώρηση. Απαντάνε, ναι ενημέρωση αλλά με διόρθωση τίτλων. Άλλες πάλι δέχονται το 2%. Κοινώς, μπορεί να πετύχεις τα πάντα, ρητό καθορισμό κατάφεραν να μην έχουν, και ο καθένας ερμηνεύει όπως καταλαβαίνει.
 12. Μία ερώτηση, οριζόντια γωνία το S910 πως τη μετράει??? Είναι δυνατότητα της βάσης όταν συνδέεται με το αποστασιόμετρο?? Πάντως αν ισχύουν οι τιμές που είδα για set (λίγο κάτω από 2k+ΦΠΑ), είναι τιμή συγκρίσιμη με απλό total station.
 13. Κατά την άποψή μου, το διάταγμα αυτό αφορά χώρους στάθμευσης εντός κτιρίων γενικά, και όχι σταθμούς αυτοκινήτων. Για σταθμούς υπάρχει άλλο (169Α/76). Σε κάθε περίπτωση σε αυτό το διάταγμα βασίζονται όλες οι αποκλίσεις που αφορούν Θ.Σ., όπως υπέρβαση κάλυψης, αύξηση ύψους, μη συμμετοχή σε δόμηση, επέκταση υπογείου, και βάσει αυτού οι πολεοδομίες ζητάν συμβόλαιο δέσμευσης Θ.Σ.
 14. @APSP ΦΕΚ 749Δ/87 άρθρο 2 παρ2 υπάρχουν γενικά μεταγενέστερες τροποποιήσεις, αναφέρομαι στην σήμερα ισχύουσα μορφή του
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.