Μετάβαση στο περιεχόμενο

Xristos1993

Members
  • Περιεχόμενα

    15
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Υπ/στων

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Xristos1993's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • One Year In
  • First Post Rare
  • One Month Later
  • Week One Done
  • Conversation Starter Rare

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Χαχαχαχα καλο το τελευταιο. Ναι ειχα βαλει και σοφιτα στο σχεδιο που ειχα κανει οποτε ειχα βγαλει καπου 120τμ. 55 περιπου το ισογιο, 41 ο πρωτος και κανα 20ρι η σοφιτα. Αυτο με το οριο συντελεστη ογκου τι σημαινει? Παιζει να περιοριζει την κατασκευη περα απο τους κλασικους περιορισμους του Σ.Δ και καλυψης?
  2. Καλα αυτο εννοειται. Μετα είναι και η τηρηση του ΝΟΚ που ειχα κατσει και τον ειχα διαβασει οποτε εκανα ενα σχεδιο μονος αλλα χρειαζομαι εναν τοπογραφο να μου επικυρωσει οτι ειναι σωστα αυτα. Δηλαδη αποστασεις δ και Δ που πρεπει να τηρηθουν, αποσταση απο την γραμμη του ρεματος και αν υπαρχει αλλος περιορισμος που δεν γνωριζω ως μη ειδικος.
  3. Συμφωνώ αλλά νταξ αν είναι πάρα πολλές οι κριτικές κάποιες θα είναι αληθινές. Επίσης αν δεν έχεις γνωστό πως ή δεν είσαι του χώρου δύσκολα βρίσκεις αλλιώς επαγγελματία. Επομένως ανακεφαλαίωση. Πρώτα θέλω να μάθω αν το οικόπεδο καλύπτει τις ανάγκες μου έστω και με τους όρους δόμησης που λέει το τοπογραφικό που μου έδωσαν. Πάω σε έναν αρχιτέκτονα ή μπορεί κι ένας τοπογράφος να το κάνει? Έπειτα σίγουρα θα απευθυνθώ σε ένα τοπογράφο για όλα αυτά που συζητήσαμε. ΥΓ: Αν κάποιο μέλος εδώ έχει να προτείνει κάνα καλό τοπογράφο για νότια προάστια ας μου στείλει ένα μήνυμα!!! Και πάλι ευχαριστώ όλους για το χρόνο που αφιέρωσαν στις απορίες μου!!!
  4. Δεν καταλαβαινω το σχολιο σου. Εγω απευθυνθηκα σε αρχιτεκτονα γιατι πιστευα οτι είναι δουλειά αρχιτέκτονα, και μου απαντησε το παρακατω μηνυμα. Δε ξέρω με τι ύφος ήταν το σχόλιο σου αλλά εγώ εδώ μέσα ρωτάω να μάθω ποιος επαγγελματίας είναι ο ειδικότερος για αυτο που θέλω. Πρωτα θελω να μαθω αν καλυπτει το οικοπεδο τις αναγκες μου, μετα να μαθω για την οικοδομισημοτητα του και τις οποιες τροποποιησεις δρομολογει ο Δημος κλπ. Προφανώς αν αναλαμβανε να μου παρέχει συμβουλευτικό ρόλο θα την ειχα πληρωσει και θα ειχαμε προχωρησει δε θα ρωτουσα εδω αν ειναι δουλεια αρχιτεκτονα ή τοπογραφου. Απλα η κυρία με παρεπεμψε σε γνωστη της τοπογραφο γιατι θεωρισε πως ειναι δουλεια τοπογραφου. Καλημέρα σας, Για την συγκεκριμένη εργασία θα χρειαστείτε την συμβουλή ενός τοπογράφου. Προσωπικά συνεργάζομαι και εμπιστεύομαι την Κ...ύ. Τα στοιχεία της είναι:'
  5. Πριν μέρες που έστειλα το παρακάτω μήνυμα σε μία αρχιτέκτονα που είχα βρει με καλές κριτικές μου απάντησε πως χρειάζομαι την συμβουλή ενός τοπογράφου, για αυτο ρώτησα κι εδώ γιατι με μπέρδεψε. 'Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν αναλαμβάνεται συμβουλευτικό ρόλο για ένα οικόπεδο που με ενδιαφέρει. Συγκεκριμένα θα ήθελα να μάθω αν μπορώ στο εν λόγω οικόπεδο να χτίσω χοντρικά την κατοικία που έχω στο μυαλό μου (αριθμό δωματιων, τ.μ κλπ). Πρόκειται για κατοικία περίπου 120τμ.'
  6. Σε ευχαριστώ! Ετσι μου το εστειλε ο μεσιτης το τοπογραφικό δυστιχώς. Πέρα από το ζήτημα που έχει με την τροποποίηση, χρειάζεται αρχικά να μάθω αν στο οικόπεδο αυτο έστω και με τους υφιστάμενους ορους δομησης και καλυψης που φαίνοντα στο τοπογραφικό μπορω να χτίσω αυτο που έχω στο μυαλό μου, αλλιως να ψαξω κατι αλλο. Αυτη η δουλειά ειναι ειδικότητα τοπογράφου ή αρχιτεκτονα?
  7. Τέλεια επομένος θα απευθυνθώ σε έναν καλό τοπογράφο. Είναι ανοιχτό φορουμ και δε θέλω να δώσω όλα τα στοιχεία του τοπογραδικού σε πμ θα μπορούσα αν μου το ζητούσαν οι συνάδερφοι για να μου παρέχουν σοβαρή απαντηση. Και πάλι ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας!!!
  8. Απαντάω μου είπαν και τους είπα γτ δεν έχω τίποτα άλλο πέρα από αυτά και το τοπογραφικό διάγραμμα. Ούτε η ειδικότητα μου είναι. Για αυτο έκανα το ποστ γιατι σκέφτομαι να το αναθέσω σε έναν τοπογράφο απλά πρώτα ήθελα να πάρω γνώμες από εδώ αν αξίζει το κόπο. Δεν περίμενα από το φόρουμ να μου επικυρώσουν οικοδομισιμότητα xD. Φιλικά πάντα, και δεν αμφιβάλω για τους 2 συναδέρφους!
  9. Ναι και αυτο που μου είπαν είναι πως θα μου κόψει την οικοδομική άδεια η Περιφέρεια. Για αυτό μου είπαν πρέπει να ξεκινήσει μια αίτηση τροποποίησης ο ιδιοκτήτης το μετέφερα στον ιδιοκτήτη μέσω του μεσίτη και έχει ξεκινήσει η διαδικασία, όπως έγραψα στο αρχικό ποστ. Μάλιστα μου είχαν πει πως μόλις είχε ξεκινήσει αυτή την διαδικασία ο ιδιοκτήτης του μεγάλου οικοπέδου που είναι ακριβώς δίπλα απο τα δύο βελάκια στο διάγραμμα, οπότε όσοι παραπάνω ιδιοκτήτες επισπεύσουν την διαδικασία τόσο πιο γρήγορα θα καθαρίσει και ότι το χρονοβόρο ήταν να οριοθετηθεί το ρέμα Πικροδάφνης που έγινε.
  10. Εγώ τα κάλυψα γιατί μου το έστειλε το μεσιτικό και δεν θέλω να το διαδόσω. Η ανάγκη από όσα έχω καταλάβει προκύπτει από το ότι θα περάσει καινούριος πεζόδρομος απο το οικόπεδο με το μωβ βέλος.
  11. Παιδια μπροστά από το εν λόγο οικόπεδο υπάρχει όντως ένα άλλο μικρό οικόπεδο που ανήκει στο Δήμο και στην Πολεοδομία μου είπαν ότι από εκει θα περάσει μάλλον ο πεζόδρομος. Το εμβαδόν είναι 120τμ. Σας δίνω κι ένα απόσπασμα. Το κόκκινο βέλος ειναι το οικόπεδο που με ενδιαφέρει, το μωβ ανήκει στο Δήμο. Δυστυχώς δεν έχω κάποιον δικό μου γνωστό τοπογράφο εμπιστοσύνης οπότε θα πρέπει να κάνω έρευνα να βρω έναν καλό.
  12. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις σας. Το τοπογραφικό διάγραμμα συντάχθηκε μόλις οριοθετήθηκε το ρέμα Πικροδάφνης στην Αττική. Σας το ανεβάζω να ρίξετε μια ματιά οι ειδικοί. Δεν έχω κάποιο θέμα να το αναθέσω σε εναν εμπειρο Τοπογράφο να το τρέξει, απλά θέλω από εδώ στο φορουμ να πάρω μια πρώτη εικόνα αν αξίζει την ταλαιπωρία και το κόστος για κάτι τέτοιο. Κι επειδή οι ιδιοκτήτες είναι ηλικιωμένοι και δεν ξέρω αν το τρέχουν παρέα με μηχανικούς θα ήταν καλύτερο να το τρέξω ο ίδιος απλά να αξίζει.
  13. Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου. Βασικά το τοπογραφικό διάγραμμα του 2022 που έχω στα χέρια μου το λέει κατά παρέκκλιση άρτιο και οικοδομήσιμο. Αν έπρεπε να γίνει αυτή η τροποποίηση γτ το έβγαλαν κατά παρέκκλιση άρτιο και οικοδομήσιμο? Όταν λες πολλά δηλαδή συνήθως πόσα? 😬. Πάντως ο αρμόδιος στη πολεοδομία μου είπε πως ο πεζόδρομος θα περάσει από το μπροστινό οικόπεδο το οποίο ανοίκει στο Δήμο. Επίσης ο Δήμος έδωσε αυτό το οικόπεδο στους ιδιοκτήτες ως αντάλλαγμα για απαλλοτρίωση που έκανε για δρόμο σε ένα άλλο που είχαν. Η όλη διαδικασία κατά την εμπειρία σου κολλάει στην Πολεοδομία, στο Δήμο ή στη Περιφέρεια? :S
  14. Καλησπέρα συνάδερφοι. Χρειάζομαι την εμπειρία σας σχετικά με την διαδικασία τροποποίησης εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου. Συγκεκριμένα, ενδιαφέρομαι για αγορά ενός οικοπέδου. Αφού επικοινώνησα με τον μεσίτη και τους ιδιοκτήτες πήγα στην πολεοδομία για να ρωτήσω ποια είναι τα σχέδια και έναν δρόμο που θα περνάει μπροστά απο το οικόπεδο (αν θα είναι κανονικός δρόμος ή πεζόδρομος) και με ενημέρωσαν πως το εν λόγο οικόπεδο για να καταστεί οικοδομίσημο χρείαζεται τροποποίηση εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου, λόγο του πεζοδρόμου που θα φτιάξει ο Δήμος, την οποία διαδικασία πρέπει να την ξεκινήσουν οι ιδιοκτήτες. Αφου ξανά μίλησα με τον μεσίτη και τους ιδιοκτήτες, οι οποίοι δεν γνώριζαν καν για αυτή την εκρεμότητα, ξεκίνησαν τελικά την διαδικασία. Αυτό που έχω καταλάβει απο 2-3 επισκέψεις μου στην πολεοδομία είναι πως η όλη διαδικασία περιλαμβάνει την Πολεοδομία, τον Δήμο και την Περιφέρεια. Μάλιστα στην τελευταία μου επίσκεψη στην Πολεοδομία με ενημέρωσαν πως οτι έπρεπε να στείλουν αυτοί στο Δήμο το έστειλαν και τώρα το βάρος είναι στο Δήμο. Μάλιστα σήμερα έιδα πως πριν κάποιο διάστημα ο Δήμος είχε συμβούλιο κι ένα απο τα θέματα συζήτησης ήταν και η τροποποίηση σε αυτό το Ο.Τ. Κι εδώ είναι που χρείαζομαι τα φώτα σας. Πόσα χρόνια μπορεί να διαρκέσει η όλη διαδικασία? Αν όντος η Πολεοδομία έκανε το χρέος της το ζήτημα είναι πόσο γρήγορα θα συνεχίσει την διαδικασία ο Δήμος και μετά η Περιφέρεια? Οποιαδήποτε πληροφορία θα μου ήταν πολύτιμη. Μην βαράτε είμαι άσχετος με αυτά τα ζητήματα ως Ηλεκτρολόγος Μηχανικός. Γνωρίζοντας πάντως από τις Δημόσιες Υπηρεσίες για τις ΑΠΕ οι διαδικασίες πάνε με ρυθμούς χελώνας δυστιχώς.
  15. Καλησπέρα και καλός σας βρήκα. Όπως λέει και ο τίτλος είμαι στη φάση που ψάχνω να δω πόσο κοστίζει πλέον η κατασκευή μιας κατοικίας, ώστε να ξέρω αν βγαίνω οικονομικά για αγορά οικοπέδου και κατασκευή (ακόμα και μετά από λίγα χρόνια έστω) ή το ξεχνάω και ψάχνω για κάποιο διαμέρισμα! Μετά από μια πρόσφατη επίσκεψη ****για ICF κατασκευή μου έδωσε μια ενδεικτική τιμή 1800/τ.μ. με το κλειδί στο χέρι αλλά μόνο το κτήριο, δηλαδή όχι περιβάλλοντα χώρο (και προφανώς χωρίς τιμή οικοπέδου). Κατανοώ ότι χωρίς γνωστό το οικόπεδο η εκτίμηση είναι πολύ δύσκολη, αλλά θα ήθελα να ξέρω ένα ανώτερο όριο για μια κατασκευή απλή και λειτουργική, όχι προκατ ξύλινο όμως. Οι ερωτήσεις μου προς τα εσάς είναι οι εξής. ***** Έχετε προσωπική πρόσφατη εμπειρία με κατασκευή ώστε να μου πείτε πόσο σας βγήκε? Η αναζήτηση μηχανικών, επαγγελματιών και γενικώς πάροχων υπηρεσιών δεν επιτρέπεται σε θέματα του φόρουμ. To μήνυμά σου έχει τροποποιηθεί καταλλήλως. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ Pavlos33
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.