Jump to content

mantsos

Members
 • Content Count

  187
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

35 Καλή

1 Follower

About mantsos

 • Rank
  Παλιό Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Πτολεμαιδα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. έχεις δίκαιο εκεί έχει όλα αυτά που θέλω να προσθέσω, οπότε κάνω εκεί τις επιλογές μου και ανεβάζω τις αντίστοιχες μελέτες
 2. Καλησπέρα συνάδελφοι. Σε αναθεώρηση παλαιάς έντυπης άδειας κατηγορίας 3 με μεταβολή του Δ.Δ. έβγαλα πρώτα βεβαίωση όρων δόμησης και έπειτα προχωράω στην αναθεώρηση. Ως απαιτούμενα δικαιολογητικά μου ζητάει τα παρακάτω στο αρχείο που επισυνάπτω. Το ερώτημα μου είναι το εξής : στις μελέτες μου πλέον αλλάζουν τα πάντα λόγω αλλαγών στα κουφώματα, εξώστες, ύψος κτλ το σύστημα ζητάει από καινούρια σχέδια μόνο τοπογραφικό και διάγραμμα κάλυψης. Δεν θα πρέπει κανονικά να ανεβάσω νέες μελέτες αρχιτεκτονικών, μελέτη ενεργειακής απόδοσης και όλα τα άλλα που αλλάζουν? Και αν ναι που θα τα ανεβάσω PDF
 3. Καλημέρα και χρόνια πολλά. Θέλω να κατεδαφίσω και τα δυο κτίρια (τα οποία είναι και τα μοναδικά) εντός ενός οικόπεδου. Το ένα κτίριο έχει άδεια το άλλο δεν έχει. Αν κατάλαβα καλά θα πρέπει να εντάξω στον 4495 το δεύτερο κτίριο που δεν έχει άδεια πληρώνοντας το παράβολο και θα επιλέξω προς κατεδάφιση. Έπειτα θα πάω για άδεια κατεδάφισης η έγκριση εκτέλεσης εργασιών.
 4. επομένως αυτός που έχει δηλώσεις σε επεξεργασία προ 30/9 είναι περιζήτητος μηχανικός ...
 5. Καλημέρα έχω εντάξει αυθαίρετο κατηγορίας 5 στον 4178/13. Έχω ανεβάσει όλα τα αρχεία αλλά λόγω του ότι δεν έχει εξοφλήσει το 30% του προστίμου έως σήμερα δεν πηγαίνει η δήλωση σε οριστική υπαγωγή. Τι θα πρέπει να κάνω? Δεν είναι εφικτό εκ μέρους του πελάτη μου να πληρώσει άμεσα το 30% του προστίμου. Έχει κανείς κάποια άποψη για αυτό? Βεβαία δεν νομίζω ότι κάποιος θα μου ζητήσει ευθύνες γιατί είναι υπαιτιότητα του πελάτη που λόγω οικονομικής αδυναμίας σταματησε να πληρώνει δόσεις....
 6. Έχω ακριβές ίδια περίπτωση, δεν θεωρώ ότι έχουμε κάποια υποχρέωση. Εμένα ο πελάτης μου σταμάτησε να πληρώνει δόσεις και δίνει όποτε έχει για αυτό δεν κάλυψε έως τώρα το 30%. Ερώτηση όταν πας σε οριστική υπαγωγή δήλωση του 4178 οι δόσεις μπορούν να αποπληρώνονται κανονικά πιστεύω ε?
 7. Οχι υπάρχει σύσταση, απλα θελουν να τακτοποιήσουν τα κοινόχρηστα τώρα (αποθήκες γκαράζ)
 8. Ωχ δεν το είδα σόρρυ, αποθήκες ισοόγειες,γκαράζ και υπόστεγα που δε εφάπτονται με την κυρίως οικοδομή.
 9. Διώροφη οικοδομή (ισόγειο στο +0,50 και Α' όροφος) με σύσταση. Κάνω δήλωση για τα κοινόχρηστα μπορώ στην δήλωση των κοινοχρήστων να συμπεριλάβω την επέκταση του μπαζωμένου εξώστη του ισογείου ή αυτή πρέπει να πάει στην δήλωση που θα γίνει ( αν και όταν) για την οριζόντια ιδιοκτησία του ισογείου.
 10. Καλησπέρα συνάδελφοι. Αν κάνω μια δήλωση μόνο για τα κοινόχρηστα σε οικοδομή με σύσταση Ο.Ι. Με ποια επιτρεπόμενα ποσοστά κάλυψης και δόμησης θα συγκρίνω για να βγάλω συντελεστές?
 11. το βασικό είναι ότι για να προχωρήσει ο σκελετός του κτιρίου πρέπει τα υποστυλώματα να γίνουν 3,00μ (που θα προβλεπεται στην αναθεώρηση) ύψος από 2,80μ (που προβλεπεται στην υπάρχουσα άδεια).
 12. Καλημέρα συνάδελφοι. Σε έντυπη άδεια του 2017 θέλω να κάνω αναθεώρηση .θα αφορά μικρή αλλαγή στο ύψος (20εκ) , καταργηση 2 μικρών εξωστών και μικρή αλλαγή στην στέγη. Αυτην την στιγμή έχουν κατασκευαστει τα θεμέλια και έχει περάσει τον πρώτο έλεγχο από ελεγκτή δόμησης. Η ερώτηση μου είναι αν πρέπει να σταματήσουν όλες οι εργασίες μέχρι να εκδοθεί η αναθεώρηση. Επειδή ο υπάλληλος μου είπε ότι λόγω φόρτου θα αργήσει να ελεγχθεί.
 13. Τρομερή η βοήθεια του φόρουμ στην επαγγελματική μας ζωή. Συγχαρητήρια σε όλους
 14. Σε οικοδομική άδεια του 1980 το θεωρεί υπόγειο. Με τα σημερινά δεδομένα σίγουρα δεν είναι αλλά τότε το πέρασε έτσι η πολεοδομία. Και μάλιστα επειδή τμήμα του προεξέχει της όλης οικοδομής αυτό το τμήμα δεν έχει μετρήσει σε κάλυψη.
 15. Καλημέρα συνάδελφοι, θα ήθελα την άποψη σας. Στα σχέδια υπόγειο που έπρεπε να είναι από το -0,60 στο +2,50 στην σημερινή αυτοψία βρίσκεται στις στάθμες από +0,00 έως +2,50. Γνώμη μου είναι να δηλωθεί ως μια λοιπή παράβαση (το μπάζωμα) . Πιστεύεται ότι ίσως θα έπρεπε να δηλωθεί κάπως διαφορετικά ? πχ ΥΔΚΧ ΚΑΙ ΥΚ?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.