Μετάβαση στο περιεχόμενο

patty

Core Members
 • Περιεχόμενα

  471
 • Εντάχθηκε

 • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

6 Ουδέτερη

3 Ακόλουθοι

Σχετικά patty

 • Κατάταξη:
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Γυναίκα
 • Τοποθεσία
  Athens
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.256 profile views
 1. Καλησπέρα, για αναθεώρηση για αλλαγή επιβλέποντος μηχανικού, η δήλωση ανάθεσης-ανάληψης είναι μια απλή δήλωση όπως η επισυνεπτόμενη (1), στην οποία θα αναγράφω όλες τις μελέτες επίβλεψης που αναλαμβάνω, σωστά? Επίσης έχει κάποιος κάποια τυπική σύμβαση όπως η επισυναπτόμενη (2) για την ανάληψη επίβλεψης οικοδομής που να είναι πιο ολοκληρωμένη? (η μελέτη έχει γίνει, μόνο για επίβλεψη) Τέλος τα μέτρα ασφαλείας που πρέπει να παρθούν είναι συγκεκριμένα? χρειάζεται κάποια θεώρηση από την επιθεώρηση εργασίας? ευχαριστώ πολύ!
 2. Καλησπέρα, το αναλυτικό προυπολογισμό στον 4178 μπορούμε και να μην τον ανεβάσουμε σαν αρχείο αφού δεν ζητήται?
 3. καλησπέρα, για πληρότητα δήλωσης στον 4178/13, απαιτείται να ανεβάσουμε μόνο τα αρχεία που είναι τσεκαρισμένα, σωστά? τα υπόλοιπα δεν είναι υποχρεωτικά πχ ΦΕΜ μηχανικού που δεν έχει 'τικ' Ευχαριστώ!
 4. δεν έχει ξεκινήσει το έργο ακόμα, Ιανουάριο θέλει να ξεκινήσει εκσκαφές, για αυτό ρωτάω αν μπορεί να μου ζητήσει επιστροφή της αμοιβές και να βάλει άλλον μηχανικό. Ή αν έχει δικαίωμα να ζητήσει μόνο του πατέρα μου, ο οποίος βγήκε σε σύνταξη και εγώ αφού μπορώ να κάνω την επίβλεψη κατά το ποσοστό που μου αναλογεί..
 5. μάλλον εγώ δεν έχω αναλύσει σωστά το θέμα και σας μπερδέυω: 1. 2012 βγάζουμε την μελέτη με τον πατέρα μου, σε όλες τις μελέτες ήμαστε 50% (αρχιτεκτονικά-επίβλεψη) και πληρωνόμαστε για αυτές, εκτός ενός μικρού ποσού 2. ο πατέρας μου βγαίνει σε σύνταξη και θέλουμε να πάρω εγώ το 100% της επίβλεψης σημείωση: η κατασκευή γίνεται εκτός έδρας και έχουμε υπολογίσει τις αμοιβές χωρίς τον συντελεστή εκτός έδρας και μας χρωστάει και ένα ποσό. Η συμφωνία ήταν να κάνουμε και την κατασκευή για αυτό είχαμε βγάλει να βγαίνουν οι αμοιβές μικρότερες, χωρίς τον συντελεστή εκτός έδρας. Και τώρα αποφασίζει η πελάτισσα ότι θα κάνει το έργο αυτεπιστασία και ότι εγώ θα πρέπει να επιβλέψω το έργο, ως επιβλέπων που είμαι, χωρίς να μιλάει για έξτρα αμοιβές εννοείται..ούτε καν του υπολοίπου που χρωστάει. Οι απορίες είναι οι εξής: 1. έχω το δικαίωμα να διεκδικήσω τον εκτός έδρας συντελεστή? ή επειδή έχουμε συμφωνήσει αυτόν αναγκαστηκά πρέπει να το δεχτώ? 2. αν αντιδράσει η πελάτισσα και ζητήσει άλλον μηχανικό να κάνει την επίβλεψη, είμαι αναγκασμένη να παραιτηθώ ή αφού έχω την δυνατότητα να κάνω την επίβλεψη, μπορεί να ζητήσει μόνο το 50% της επίβλεψης του πατέρα μου να πάει σε άλλον μηχανικό και να απαιτήσει επιστροφή της αμοιβής του? (μόνο το 50% δηλαδή) 3. επίσης αν συμφωνήσει να πάρω εγώ το 50% του πατέρα μου και κάνω αναθεώρηση για αλλαγή επιβλέποντος, με τις αμοιβές τι κάνω? δηλώνω την αμοιβή του πατέρα μου σε μένα και ξαναφορολογούμαι? Υπάρχει επίσης κάποιο τμήμα στο ΤΕΕ που μπορώ να απευθυνθώ για αυτά τα ζητήματα, γιατί η πολεοδομία της περιοχής δεν βοηθάει.. Ευχαριστώ για την βοήθεια!
 6. έχω σημειώσει κάτι λάθος, σε όλες τις μελέτες ήμαστε μαζί 50%, και έχουμε πληρωθεί την μελέτη επίβλεψης το 2012, άρα τώρα τι πρέπει να γίνει με το ποσό που αντίστοιχεί στον πατέρα μου, θα πληρώσει εκείνος εμένα? δεν με ενδιαφέρει η αμοιβή, για το τυπικό της διαδικασίας ρωτάω? δηλ στο eadeia θα ανεβάσω αμοιβές και θα ξαναπληρώσω ΦΕΜ?έχουμε ήδη πληρώσει ΦΕΜ και οι δύο το 2012, απλά τώρα μου μεταφέρει και την επίβλεψη του, το 50%
 7. καλησπέρα, είχαμε βγάλει με τον πατέρα μου μια άδεια το 2012 και λόγω του ότι βγήκε στην σύνταξη και ο πελάτης θέλει να ξεκινήσει Ιανουάριο να χτίζει, χρειάζεται να κάνω αναθεώρηση για αλλαγή μηχανικού και να μπω εγώ στην θέση του. Για την μελέτη επίβλεψης έχει πληρωθεί εκείνος το 2012, εγώ συμφωνώ με την αμοιβή και θέλω απλά να κάνω την επίβλεψη του έργου, στο eadeia, χρειάζεται να βάλω αμοιβές νέες? πρέπει να φαίνεται κάποια 'επιστροφή' χρημάτων από τον πατέρα μου σε μένα? Χρεώνεται κάτι στον πελάτη για την διαδικασία ή αφορά τον μηχανικό που αναλαμβάνει? Ξαναπληρώνουμε ΦΕΜ?
 8. συγνώμη δεν το ανέφερα, η χρήση είναι ξενοδοχείο, ως τέτοια έχει βγει και η άδεια, οπότε πάει κατ 2, σωστά?
 9. Καλησπέρα, άδεια του 72 όπου οι όροι δόμησης ορίζονται από το 15-6-68ΒΔ με κάλυψη επιτρεπόμενη 85%, στην κάτοψη (κατασκευή) έχουν μετακινηθεί λίγο οι φωταγωγοί και είναι λίγο πιο μεγάλοι ή μικροί σε διάστάσεις. Γνωρίζει κάποιος αν τότε μετρούσαν στην δόμηση και στην κάλυψη? αν μετρούσαν απλά τους αποτυπώνω, δεν τους υπολογίζω σωστά? Αν δεν μετρούσαν τους μικρότερους τους υπολογίζω με ΥΔ και ΥΚ και τους μεγαλύτερους αναλυτικό?
 10. Καλησπέρα, πελάτης μου έχει τοπογραφικό αδείας 17*17 και στην πράξη είναι μεγαλύτερο όπως φαίνεται στο σχέδιο, (γαλάζια είναι το περίγραμμα οικοπέδου αδείας) Θέλει να ρυθμίσει με τον 4495 το κτίσμα που φαίνεται πάνω αριστερά που βγαίνει και εκτός οικοπέδου. Η όμορη λέει ότι το δικό της οικόπεδο είναι εντάξει και δέχεται τα όρια. Την συμβούλεψα να κάνει συναποδοχή ορίων και νέο τίτλο (αν είναι πάνω από 5% η απόκλιση των τμ), συμφωνείτε? επίσης για την ρύθμιση δεν χρειάζεται νέο τοπογραφικό, μπορώ να προχωρήσω και να ανεβάσω της αδείας ή να περιμένω να κάνουν την πράξη αποδοχής για να μην κινηθεί με καταγγελιά αν αλλάξει άποψη η όμορη? Επίσης αν κάνουμε νέο τοπογραφικό, θα συγκρίνω της υπερβάσεις δόμησης με τους σημερινούς όρους δόμησης του νέου οικοπέδου, σωστά? Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια!
 11. ναι έχω βάλει το παλιό διάγραμμα κάλυψης και δίπλα τις νέες κατόψεις/περίγραμμα με υπολογισμούς και νέους όρους δόμησης. Ευχαριστώ Κsteve!
×

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.