Μετάβαση στο περιεχόμενο

patty

Core Members
  • Περιεχόμενα

    771
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

3 Ακόλουθοι

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Τοποθεσία
    Athens
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

3.795 profile views

patty's Achievements

Apprentice

Apprentice (2/15)

  • Dedicated Rare
  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Posting Machine Rare

Recent Badges

14

Φήμη στην κοινότητα

  1. @ppanag συμφωνώ αλλά δεν γράφει για την περίπτωση της προέγκρισης, σε αυτή την περίπτωση θα βάλω 4έτη, επειδή τόσο θα ισχύσει η άδεια? θεωρούμε αυτονόητο το ότι σε ένα χρόνο θα έχουμε καταθέσει χαρτιά? ευχαριστώ για την βοήθεια
  2. καλησπέρα, πηγαίνοντας να υποβάλλω την αίτηση για προέγκριση δόμησης μου βγαίνει μήνυμα όπου μου ζητάει να επιλέξω χρόνο ισχύος αδείας, βλέπω ότι έχει το 1 έτος που ισχύει η προέγκριση αλλά δεν το αναφέρει στην παρένθεση, αυτό επιλέγω? παρόλο που δεν το γράφει στην παρένθεση?
  3. Καλησπέρα θέλω να βγάλω μικρής κλίμακας εργασιών για θερμοπρόσοψη, έχει χαθεί ο φάκελος στην πολεοδομία και ζητάει όψεις, φαντάζομαι είναι νέα όψη όπως θα γίνει μετά την θερμοπρόσοψη, την σχεδιάζω? επίσης έχει γίνει ήδη η θερμοπρόσοψη και βγάζω μεταγενέστερα της μικρής κλίμακας, αν έχω διαβάσει σωστά, επικοινωνώ με την πολεοδομία και βγάζει κάποιο πρόστιμο και μετά προχωράω. επίσης είμαι στο κέντρο ρηγίλλης, θέλει ΣΑΑ να περάσω? ευχαριστώ πολύ!
  4. (Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) καλησπέρα, σε οικόπεδο εντός οικισμού στην Πάρο κάτω των 2000 έχω να κάνω 5 μεζονέτες των 75 τμ με υπόγειο, όπου στο υπόγειο έχω 10τμ εκ των οποίων τα 5τμ μετράνε στο συντελεστή, σύνολο 400τμ. Έχω μπερδευτεί με τις σκάλες και τι μετράει στον ΣΔ. Βάση Εγκυκλίου-επισυνάπτεται- επιτρέπεται ανά όροφο να μην υπολογιστούν οι σκάλες μέχρι 25τμ ανά αυτοτελή ανεξάρτηση ιδιοκτησία. «η επιφάνεια έως 25 τ.μ. ανά επίπεδο (όροφο, πατάρι, σοφίτα) και ανά κλιμακοστάσιο σε κάθε αυτοτελή ανεξάρτητη ιδιοκτησία, συμπεριλαμβανομένων των πλατύσκαλων, των διαδρόμων και των χώρων αναμονής ατόμων με αναπηρία και εμποδιζόμενων ατόμων». Συνεπώς, σε κτίριο με κοινόχρηστο κλιμακοστάσιο και εσωτερικά κλιμακοστάσια ανά αυτοτελή ιδιοκτησία, οι επιφάνειές τους, όπως περιγράφονται παραπάνω, αφαιρούνται από τον συντελεστή δόμησης του ακινήτου σε όλες τις στάθμες που εξυπηρετούν. Εξειδικεύοντας το παράδειγμα, σε μια αυτοτελή ιδιοκτησία ισογείου με εσωτερικό εξώστη (πατάρι) και υπόγειο, αφαιρείται η επιφάνεια του κλιμακοστασίου στη στάθμη ισογείου και εσωτερικού εξώστη (παταριού), συμπεριλαμβανομένων των πλατύσκαλων, των διαδρόμων, καθώς και των χώρων αναμονής ατόμων με αναπηρία και εμποδιζόμενων ατόμων στις δύο στάθμες (ισογείου, παταριού), όπως απεικονίζεται και στα υποδείγματα των διαγραμμάτων κάλυψης που εγκρίθηκαν με τη (β) σχετική Εγκύκλιο.'' 1. Ισχύει και για τους οικισμούς των 2000 κατοίκων? άρα αφαιρώ όλες τις σκάλες 2. επίσης η σκάλα προς το υπόγειο δεν μετράει? μόνο το μισό της επιφάνειας του κύριου χώρου, σωστά? Ευχαριστώ εκ των προτέρων! 74082-23_Οδηγίες εφαρμογής εσωτερικοί εξώστες (πατάρια) (1).pdf
  5. Ναι μίλησα με τη συμβολαιογράφο και είναι οριζόντιες ιδιοκτησίες σε συσταθείσα κάθετη. Οπότε για τα κτίσματα ανά ΟΙ κάνω μια δήλωση άρα αφού έχω δύο ΟΙ κάνω δύο δηλώσεις. Κατάλαβα, ευχαριστώ πολύ!!
  6. Το συμβόλαιο γράφει σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας και χωρίζει το οικόπεδο στην κίτρινη ΟΙ και την πράσινη ΟΙ. Στην κίτρινη έχω τα κτίσματα Α (αριστερά στο σχέδιο) και το κίτρινο Α τμήμου του οικοπέδου, όπου υπάρχει και το κόκκινο κτίσμα (που έχω σχεδιάσει), το οποίο δεν φαίνεται στο τοπογραφικό+συμβόλαιο, ενώ προιφίστανται του συμβολαίου. Στην πράσινη ΟΙ έχω τα κτίσματα Β και το τμήμα οικόπεδο Β. Και θέλω να ρυθμίσω τα κτίσματα στην ΟΙ Α-κίτρινη, είναι όλα κτίσματα προ 1955 αλλά βρίσκω αεροφωτογραφία του 1975 άρα, δεν έχω άδεια, είναι όλα αυθαίρετα. Κάνω μια δήλωση για τα κτίσματα Α και κόκκινο, προ 1975, με παράβολο 250€, χωρίς άδεια, σωστά? δεν θέλω συνέναιση του πράσινου αφού έχω σύσταση ΟΙ, παρόλο που είναι εκτός σχεδίου?
  7. καλησπέρα, όταν σε οικόπεδο με οριζόντια σύσταση έχω στην ίδια οριζόντια, δύο κατοικίες που ανήκουν σε 2 ιδιοκτήτες, προ του 1975 άρα κατηγορία 1, θέλει συναίνεση για να ρυθμίσω την μια από τις δύο κατοικίες? αν και επειδή είναι εκτός σχεδίου, πρέπει να ρυθμιστούν μαζί, σωστά? οπότε κάνω δύο δηλώσεις μια για την κάθε κατοικία που ανήκει στην ίδια οριζόντια? (αφού ο νόμος λέει Αν έχει συσταθεί οριζόντια, η υπαγωγή στις διατάξεις του παρόντος υποβάλλεται υποχρεωτικώς ανά διηρημένη ιδιοκτησία)
  8. Καλησπέρα, κάνω αναθεώρηση επ'αόριστον, έχουν τελειώσει οι όψεις και στέγη, και μέσα στα δικαιολογητικά μου ζητάει χρονικό προγραμματισμό, αφού είναι απ'αόριστον απλά βάζω μια δήλωση που γράφει επ'αόριστον, δεν ξέρω πότε θα θελήσει να κάνει ο ιδιοκτήτης τις εργασίες, σωστά? αν και στον ΝΟΜΟ 4495/2017, άρθρο 42 βλέπω το παρακάτω: γ) για αόριστο χρόνο και σύμφωνα με τις διατάξεις που ίσχυαν κατά τον χρόνο έκδοσής της, αν μέχρι τη λήξη της ισχύος της άδειας ή της πράξης αναθεώρησής της έχουν περατωθεί ο φέρων οργανισμός, οι όψεις του κτιρίου και η στέγη του κτιρίου, όπου αυτή είναι υποχρεωτική και εφόσον ο ιδιοκτήτης και ο επιβλέπων μηχανικός του έργου υποβάλλουν υπογεγραμμένο χρονοδιάγραμμα προόδου της εκτέλεσης του έργου στην αρμόδια Υ.ΔΟΜ.. Στην περίπτωση μεταβολής του χρονοδιαγράμματος, ο ιδιοκτήτης υποχρεούται να ενημερώσει εγγράφως την Υ.ΔΟΜ. και τον αρμόδιο επιβλέποντα μηχανικό πριν από οποιαδήποτε έναρξη συνέχιση των εργασιών. μήπως να βάλω τυπικά 5 χρόνια να είμαι καλυμένη? επίσης για την συνέχιση των εργασιών δεν χρειάζεται μικρής κλίμακας? συνεχίζει κανονικά εργασίες και κάνουμε στο τέλος (όποτε τελειώσει) κλείσιμο της οικοδομής και παραλαβή για σύνδεση με τα δίκτυα, έχω καταλάβει σωστά?
  9. Άρα χρειάζεται να ξανακάνω αίτημα για 2ο έλεγχο? έχω βάλει στην αίτησή μου ότι ζητάω έλεγχο για στάδιο εργασιών, ώστε να βγάλω αναθεώρηση για επ'αόριστον, δεν φτάνει?
  10. αυτό βλέπω είναι επιλεγμένο το bold οπότε είμαι καλυμένη ως προς τα στάδιο εργασιών άρα ανεβάζω το ίδιο χαρτί και στα δύο, έχω και την παραίτηση του παλιού μηχανικού οπότε οκ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Α’ ΕΝΑΣ ΕΛΕΓΧΟΣ (ΤΕΛΙΚΟΣ) • Εργασίες επισκευής ή τροποποίησης • Αλλαγή Χρήσης • Κατεδάφιση • Περιτοίχιση • Έργα αντιστήριξης • Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου • Κολυμβητικές δεξαμενές • Δεξαμενή αποθήκευσης καυσίμων • Στέγαστρα • Αναθεώρηση άδειας (παρ. 4, 7 άρθρ. 6 ν. 4030) • Επανέλεγχος μετά από διακοπή εργασιών
  11. @Σερίφης ευχαριστώ πολύ! μια ερώτηση έχω οικοδομή που πάει για παράταση και όταν το επιλέγω βλέπω ότι ζητάει και Πόρισμα ΕΔ σταδίου εργασιών και Πόρισμα Ελεγκτή Δόμησης για Παράταση Ισχύος, δεν είναι το ίδιο? έχει έρθει ο ελεγκτής δόμησης για το στάδιο των εργασιών, πρέπει να ξανάρθει για την παράταση ισχύος? επισυνάπτω εικόνα με τα απαιτούμενα αναρτημένα σχέδια
  12. καλησπέρα έχω πάρει προέγκριση για ΑΛΛΑΓΗ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΕΠ'ΑΟΡΙΣΤΟΝ, εγκρίθηκε και τώρα βγάζω την Αναθεώρηση έντυπης Αδείας ME προέγκριση ή βεβαίωση , έχω ανεβάσει όλα τα στοιχεία που ζητάει αλλά στο τέλος όταν πάω να υποβάλλω μου εμφανίζει το εξής μήνυμα Πρέπει να επιλεγεί τουλάχιστον μια από τις πρόσθετες επιλογές για την Ενημέρωση/Αναθεώρηση της Ο.Α. τι πρέπει να επιλέξω? σημείωση εδώ ανέλαβα μια οικοδομή όπου βγήκε στην σύνταξη ο προηγούμενος μηχανικός έχουν γίνει αυθαιρεσίες από την πρώτη άδεια και κάναμε ρύθμιση των αυθαιρέτων τμ και κάνω αλλαγή μηχανικού, για παράταση ισχύος και να ανεβάσω τα σχέδια της ρύθμισης πρέπει να επιλέξω κάτι από την πράσινη ζώνη?
  13. καλησπέρα, για να αλλάξουμε τα ανοίγματα σε ξενοδοχείο, στην Πάρο, εντός οικισμού, κοντά σε εκκλησάκι (για να βγει η άδεια, είχε περάσει ΚΑΣ, πριν 30 χρόνια), κάνουμε αναθεώρηση για αλλαγή όψεων και περνάει αρχαιολογία και ΣΑΑ? Ευχαριστώ πολύ!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.