Μετάβαση στο περιεχόμενο

aath

Members
  • Περιεχόμενα

    23
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

aath's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Collaborator Rare
  • First Post Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

4

Φήμη στην κοινότητα

  1. Η ΜΕΑ λέει ότι θα γίνουν ξύλινα με όλες τις ιδιότητες τους, οπότε θα μπορούσα απλά να ακολουθήσω την ΜΕΑ. Το θέμα (και η ερώτησή μου) είναι αν εγώ είμαι εκτεθειμένος να εκδώσω ΠΕΑ χωρίς να έχω από τον κατασκευαστή τις ιδιότητες των κουφωμάτων που πραγματικά τοποθέτησε σε περίπτωση που μου γίνει ποτέ έλεγχος.
  2. Καλησπέρα συνάδελφοι, Έχω πελάτη που θέλει ΠΕΑ για έκδοση ΠΕΚ ανακαινισμένης κατοικίας με ξύλινα κουφώματα που κατασκεύασε τοπικός ξυλουργός και τζαμάς. Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει πιστοποίηση για τα κουφώματα. Τι θα με συμβουλεύατε; Σας ευχαριστώ
  3. Ο πιο απλός τρόπος που χρησιμοποιώ εγώ είναι ο εξής: Αν έχω τις συντεταγμένες στο excel , το διαμορφώνω ανα στήλη στην μορφή x , y , z (5 στηλες συνολικά), και κάνω εξαγωγή σε txt με κωδικοποίηση ANSI (όχι Unicode). Στο Archicad πάω File - Interoperability - Place mesh from Surveyors data. Από εκεί και ύστερα απλά βάζεις σε τι υψόμετρο θέλεις να τοποθετήσεις το έδαφος και κανεις κλικ για να το τοποθετήσεις.
  4. Αν θέλεις πάντως στείλε μου ένα αντίγραφο να το δοκιμάσω στο δικό μου PC
  5. Δοκίμασες στο Autocad να βρεις επιλογή αντίστοιχη; εννοώ που να ορίζει ότι το κείμενο είναι σε ελληνική κωδικοποίηση;
  6. Στο Archicad το κείμενο το έχεις σίγουρα στα ελληνικά (στην ρύθμιση του κειμένου η default επιλογή είναι "Δυτική" και όχι Ελληνικά).
  7. Καλημέρα! Προσωπικά αν δεν έβρισκα 3d κεραμίδια τέτοιου ύφους (δεν νομίζω να βρεις) θα έβρισκα ρνα πολύ καλό texture και θα έπαιζα με το bump στον φωτορεαλισμο.
  8. Θα ήθελα να ρωτήσω τους συναδέλφους το εξής: Έχω τακτοποίηση αυθαιρέτου σε 2όροφη κατοικία με Ν4178/13 που έχει άδειες του 78 και του 86 (νομιμοποίηση αλλαγής χρήσης). Ασχέτως με το τμήμα που τακτοποιώ εγώ, παρατηρώ ότι στην άδεια του 86 δείχνει το ισόγειο με το περίγραμμα που φαίνεται στην συνημμένη εικόνα, όπου η ορθογώνια κάτοψη περιλαμβάνει πλέον και έναν Η/Χ χώρο (δεν τον προσδιορίζει έτσι αλλά Η/Χ είναι ). Η ερώτηση μου είναι αν την εποχή εκείνη εξαιρούσαν έως 20% του Η/Χ ή όχι. Στο διάγραμμα κάλυψης της άδειας του 86 το βάζει κανονικά στην δόμηση σαν να είναι κλειστός χώρος. Μπορώ να το εξαιρέσω εγώ παρόλα αυτά; Ερώτηση.pdf
  9. Από την έκδοση 16 και μετά που έχω χρησιμοποιήσει εγώ υπάρχει και αντικείμενο για συντεταγμένες. Αν δεν έχει η έκδοση που χρησιμοποιείς, άλλαξε τις συντεταγμένες από πολικές σε καρτεσιανες και φτιάχνεις περίγραμμα τοπογραφικού με polyline.
  10. Απαντούσα από κινητό και δεν είδα το σωστό πεδίο 😁
  11. Δεν μπορείς να τους σβήσεις στο νέο αρχείο;
  12. Αν και δεν είναι πολύ σαφές αυτό που ρωτάς, (αν κατάλαβα σωστά ), αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να αποθηκεύσεις ένα Layer Combination από το παράθυρο των layers ούτως ώστε να μπορείς να επιλέγεις μόνο αυτόν τον συνδυασμό.
  13. Θέλεις να μου στείλεις ένα δείγμα - ένα αρχείο να το δοκιμάσω;
  14. Αν κατάλαβα καλά θέλεις να αλλάξεις το Texture του υλικού σε άλλο χρώμα, πράγμα που δεν γίνεται στο Archicad. Αυτό μπορείς να το κάνεις μόνο στο Photoshop ή άλλο photo editor.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.