Jump to content

DE GI

Core Members
 • Content Count

  287
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Ουδέτερη

3 Followers

About DE GI

 • Rank
  Παλιό Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Γυναίκα
 • Τοποθεσία
  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ -ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Απάντηση από ΤΕΕ ΤΚΜ ως προς τη αλλαγή χρήσης χωρίς να επηρεάζονται τα μηχανολογικά άλλων ιδιοκτησιών. Κάνουμε πάλι τις μελέτες ύδρευσης αποχέτευσης της ιδιοκτησίας μας αλλά τα ανεβάζουμε με τη διαδικασία της ενημέρωσης φακέλου όχι ως έκδοση Αδείας Δόμησης. όσο για τη θερμομόνωση είπε μόνο αν το απαιτεί από τη νέα χρήση.
 2. Χίλια ευχαριστώ, και εγώ αυτής της άποψης είμαι, αλλά μιλώντας με συνάδελφο μου έλεγε ότι ακολουθάμε εγκύκλιο και νόμο και ας τα αλλάζει τα δεδομένα. Ένα παρόμοιο αλαλούμ δημιούργησαν και με τη διευκρίνηση, του το είναι υπόγειο. Αλλά είναι συζήτηση σε άλλο θέμα.
 3. καλημερα dimitris GM Aυτό ακριβώς με προβληματίζει. Ακολουθείς το Νόμο ( που είναι ανώτερος της εγκυκλίου) και μιλάει για κύρια κατοικία ή ακολουθείς το Νόμο με την εγκύκλιο, που μιλάει για κύρια και μοναδική.?
 4. παλιννοστούντα ομογενής με μια και μοναδική κατοικία 175τμ. Δηλώνω 70 ως κύρια και μοναδικη και 105 ως άλλη κατοικία? Όλα όμως ως ειδική ομάδα πληθυσμού ΑΡΘ 103 ΠΑΡ 3 ?
 5. Καλησπέρα, πελάτης μου θέλει να προχωρήσει σε αποπεράτωση ορόφου σε άδεια του 1980.Ε χει ολοκληρωθεί και το στάδιο των τούβλων απο το 1980. Σήμερα (2018) σύστησαν οριζόντιες ιδιοκτησίες με αποκλειστική χρήση τμήματος οικοπέδου. 1) Στο διάγραμμα δόμηση υπολογίζω τη φύτευση? το 1980 δεν είχε αυτή την υποχρέωση. 2) κάνω διάγραμμα με τους παλιούς όρους δόμησης γιατί είναι αποπεράτωση και γιατί πλέον άλλαξαν οι όροι δόμησης και κτίζει λιγότερα τμ. 3) Η προσθήκη ανοικτού εξωτερικού κλιμακοστασίου με οδηγεί να κάνω διαγ. δόμ. με τα σημερινά δεδομένα άρα να έχω υποχρέωση υπολογισμού φύτευσης? ευχαριστω
 6. Καλημέρα, Πελάτης θέλει να αποπεράτωση τον 1ο όροφο της οικοδομής του. Η ΟΑ είναι του 1980 και έχει ολοκληρωθεί (προ χρόνων) το στάδιο μπετά και περιμετρικές τοιχοποιίες και στέγη. Τώρα κάναμε νέα εσωτερική διαρρύθμιση και θα προσθέσουμε ένα ανοικτό εξωτερικό κλιμακοστάσιο. Θα ήθελα να εκδωσω άδεια αποπεράτωσης άλλα στο e adeia έχει μόνο αποπεράτωση αυθαιρέτου. Καμιά ΙΔΈΑ πως βγάζω άδεια.?
 7. Έκτος σχεδίου αγροτεμάχιο 4000τμ. με πλαγιές αποστάσεις 15, και άδεια του 1990. 1) τα όρια του ακίνητου δεν ταυτίζονται σε κανένα σημείο με τα όρια του ακινήτου στο σημερινό τοπογραφικό. Στο σύνολο τα τμ είναι περίπου τα ίδια. 2) δεν έκανε ποτέ αντιρρήσεις στους δασικούς χάρτες και σήμερα εντός του ακίνητου εμφανίζονται τμήματα δασικά.Συγκεκριμένα είναι εντός πλαγιάς απόστασης και τμήμα τούς εντός δασικής έκτασης από μια δεξαμενή νερού και ένα εκκλησάκι. 3) το κτίσμα δεν τοποθετήθηκε στη θέση που εμφανίζετε στο τοπογραφικό της άδειας άλλα σε άλλη όπου τμήμα του είναι εντός πλάγια απόστασης και τμήμα του εντός οικοδομικού πυρήνα. Ερωτήσεις: Το δηλώνω οτι έχει άδεια ? Αν ναι τότε δηλώνω τα τμ που είναι εντός Δ με ΥΔΥΚ? Το εκκλησάκι και η δεξαμενή μπορεί να δηλωθεί μόνο το τμήμα που είναι εκτός δασικού? Ευχαριστώ πολύ!
 8. Καλησπέρα, στην εκτός σχεδίου περιοχή Ν.Μαρμαρα, στο ΓΠΣ είναι περιοχή αγροτουριςμου. Ποια είναι η αρτιότητα για ξενοδοχείο;; Τα 4000τμ όπως αναγράφεται στο ΓΠΣ ή ισχύει κάποιο άλλο νομικό πλαίσιο για τη περιοχή; ευχαριστω πολύ!
 9. Καλησπέρα, εχω δυο περιπτώσεις τακτοποίησης που εντάσσονται σε ειδικές κατηγορίες. 1) κατηγορία: "αναπηρίας άνω των 80%" έχει ο σύζυγος.Τη μονοκατοικία την έχουν εξ αδιαιρέτου με τη σύζυγο. Η έκπτωση υπολογίζετε σε σε όλο το ακίνητο η το μοιράζω σε δυο ΦΚ ένα με έκπτωση και ΄΄ένα χωρίς έκπτωση. ο σύζυγος τώρα έχει κάρτα αναπηρίας απο τη Γερμανία μιας και εκεί εργάστηκε και από κει παίρνει σύνταξη. Εχει στην ελλάδα αυτοκίνητο με κόκκινες πινακίδες όπως επίσης ο ΕΦΚΑ καλύπτει τα φάρμακά του με έγγραφο της γερμανικής πρεσβείας. Να το δεχτώ ωσ δικαιολογητικό για την μείωση του προστίμου.??? μου έδειξε τακτοποίηση συνάδελφου στην Αθήνα με το Ν 4378/12 που έκανε χρήση της έκπτωσης? 2) "τρίτεκνοι" έχουν αδιαίρετο τμήμα ενός ακίνητου που έχει ένα διαμέρισμα στο όροφο και 4 μικρά στο ισόγειο (στην σύσταση αναφαίρετε ως ενιαίος ημιυπόγειος βοηθητικός χώρος. το μειωτικό συντελεστή θα τον εφαρμόσω μόνο σε μια κατοικία ή θα το εφαρμόσω σε όλο το διαιρετό τμήμα. Μιας και ο νόμος αναφέρει μόνο τη πρώτη κατοικία ευχαριστώ πολύ
 10. Μετά από ανάγνωση του ΠΔ 77 αναφαίρετε στην κατοικία και σε βιομηχανικά βιοτεχνικέ κτίρια. Δεν αναφέρει πουθενά άλλες χρήσεις άρα πάμε στο ΠΔ 85 για τα καταστήματα. Αλλά αυτό θα μας το πει σίγουρα κάποιος που έβγαλε άδεια πρόσφατα ή είναι τοπογράφος που δραστηριοποιείται στην περιοχή
 11. βάση αρτιότητας ανήκω στο άρθρο 4 παρ γ του διατάγματος 77. που δίνει 60τμ καλυψη και100τμ ΣΔ Αλλά όπως αναφαίρετε στην αρχή του άρθρου 3 "....δια χρήσιν κατοικίας....." και στο άρθρο 4 παρ 2 " κατά παρεκκλισιν της προηγούμενης παραγράφου..." άρα αναφέρονται οι παρεκκλίσεις στην κατοικία.
 12. Σε εκτός σχεδίου περιοχή και εκτός ζώνης στη Χαλκιδική θέλω να βγάλω άδεια δόμησης για καταστήματα. Το αγροτεμάχιο έχει πρόσωπο σε επαρχιακό δρόμο εμβαδού πάνω απο 1500τμ αλλά λόγω μικρού βάθους εμπίπτει στις παρεκκλίσεις. για καταστήματά βλέπω τους όρους δόμησης από το διάταγμα του 77 ή το πδ 85? γιατί στο διάταγμα του 77 μιλάει για κατοικία και δίνει ΣΔ100 και κάλυψη 60 Ενώ στο ΠΔ του 85 δίνει 0,1 καλυψη και 0,2 ΣΔ.
 13. Pavlos33 είδες το αρχείο που ανέβασα? Δεν αναφέρει πουθενά για οικισμό κάτω των 2000 κατοίκων. φεκ 1310-86 Ν. ΤΕΝΕΔΟΣ.pdf
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.