Jump to content

DE GI

Core Members
 • Content Count

  298
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Ουδέτερη

3 Followers

About DE GI

 • Rank
  Παλιό Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Γυναίκα
 • Τοποθεσία
  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ -ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. @dimitris GM έχεις δίκιο. Αλλά οι λογιστές είχαν και έχουν άλλη άποψη. Δεν τους άφησαν να το δηλώσουν κατοικία. Άλλωστε το Ε9 δεν θεωρείται αποδεικτικό στοιχείο καθώς μπορεί να αλλάξει από τη μια μέρα στην άλλη. Η απόδειξη είναι παλιές φωτό. Επίσης το γνωρίζω έβγαλα την άδεια και τα σχέδια για την αλλαγή.😳
 2. Ηταν υπόγειο που το δήλωναν ως ΒΧ της μεζονέτας. Από την κατασκευή του όμως είναι κατοικία. Οι ιδιοκτήτες είναι παλλινοστούντες. Μπορούν να πάρουν την έκπτωση. Συγνώμη αν σας μπερδεύω λίγο.
 3. @dimitris GM η κυρία κατοικία είναι η μεζονέτα. (Ισόγειο - όροφος) Το υπόγειο που έγινε ανεξάρτητη κατοικία είναι δηλωμένο ως ΒΧ της κυρίας κατοικίας. Τι γίνετε με αυτό; Η αυθαιρεσία είναι μόνο η αλλαγή χρήσης οτ υπογείου.
 4. Παλλινοστούντες Καλησπερα, ιδιοκτήτης από την πρώην σοβιετική ένωση αγόρασε οικοπεδο και έβγαλες άδεια για κατοικία. Η άδεια έχει δυοροφη μεζονέτα με υπόγειο. Σήμερα το υπόγειο έχει αλλάξει χρήση και είναι ανεξάρτητη κατοικία. Μπορεί να πάρει την έκπτωση λόγω παλλινοστησης. Ή δεν μπορεί γιατί δεν είναι κυρία και μοναδική.;
 5. Τελικά υπάρχει κάτι νεότερο τι ευνοεί με τους ειδικούς όρους; η απάντηση της Γαρδικη βρέθηκε;
 6. Ισόγεια αποθηκη με ΟΑ το 1984 (μια οριζόντια ιδιοκτησία) μετατράπηκε σε κατοικία. τακτοποιήθηκε με το 4495 ως κατοικία. Σήμερα οι ιδιοκτήτες θέλουν αν αλλάξουν χρήση και να το κάνουν σνακ μπαρ (λουκουμάδες, κρέπες, κτλ)? Το ακίνητο (τμήμα οικόπεδου και διπλανό κτίσμα -άλλη οριζόντια ιδιοκτησία) σήμερα ρυμοτομείται μετά από τροποποίηση του ρυμοτομικού το 1994. Η ρυμοτόμηση δεν έχει συντελεστεί ακόμα. Μπορώ να βγάλω άδεια αλλαγής χρήσης? ή μπορώ και με ΕΕΔΜΚ ? είναι απαραίτητο να αφεθούν σε κοινή χρήση τα ρυμοτομούμε να τμήματα (καθώς είναι γωνιακό οικόπεδο) ?
 7. Η ΥΔΟΜ δεν μπορεί να μας πει με σιγουριά. αλλα το (,) είναι μετά το τέλος των χρονολογιών και ότι μετά το τέλος του νόμο 6. Η ισχύς των οικοδομικών αδειών, των αδειών δόμησης και τυχόν αναθεωρήσεών τους, που εκδόθηκαν σύμφωνα με το από 8.7.1993 π.δ. (Δ΄ 795) είτε σύμφωνα με τον ν. 4030/2011 (Α΄ 249), κατά το χρονικό διάστημα από 1.3.2012 έως 31.12.2017(,) παρατείνεται από την ημερομηνία λήξης τους έως 31.12.2021.».παρατείνεται από την ημερομηνία λήξης τους έως 31.12.2021.».
 8. Η τελευταία αναθεώρηση έγινε Ιούνιος του 18 για τροποποίηση αρχ, μελέτης και αλλαγή σηπτικών βόθρων. Βεβαία γράφει ότι η άδεια ισχύει μέχρι 2020 ( ΑΡΘΡΟ 50ΠΑΡ 5) Η αναθεώρηση που γράφει για παράταση της ισχύς έγινε το 2016 βάση του αρθρου 29 του ν. 4067. Άρα ισχύει μέχρι το 2021? Εγω γιατί όπως διαβάζω το νόμο πιστεύω ότι το χρονικό περιθώριο αναφέρετε για τις άδειες που εκδόθηκαν με το 4030/11 και όχι για τις άδεις του ΠΔ 93?
 9. Καλησπέρα, οικοδομική άδεια που εκδόθηκε το 2009 και τα μπετά ξεκίνησαν το 2016-2018 και μέχρι σήμερα έγιναν 6 αναθεωρήσεις για διάφορους λόγους. σήμερα θελουμε να αλλάξουμε ιδιοκτήτη επιβλέπων μηχανικό και Να αλλάξουμε τις όψεις. (Βέβαια θα ξανά περάσουμε συμβούλιο αρχιτεκτονικης) 1) μέχρι ποτέ ισχύει η άδεια το 2020 ή 2021; 2)η κατασκευή έχει κάποιες διάφορες σε κάποιους ΗΧ. Πρέπει να κάνει αναθεώρηση ο παλιο μηχανικος Με το νέο ιδιοκτήτη πριν αναλάβω εγώ; Ευχαριτω πολύ!!
 10. Καλημέρα, μπορούμε να τακτοποιήσουμε περίφραξη εντός της ζώνης των 500μ. από την παραλία?
 11. Καλησπέρα, με τον ίδιο έγγραφο θέλω να βγάλω ΕΕΜΚ για διαχωρισμό μιας κατοικίας σε 3. Μπορώ και δεν ξεπερνάω τα 25.000€. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι: ότι το κτίσμα είναι του 1971 σε ένα οικόπεδο Α και το 1994 έγινε τροποποίηση του ρυμοτομικού το οικόπεδο ρυμοτομήθηκε και μαζί ένα τμήμα της σκάλας που οδηγεί στον όροφο. Τμήμα σκάλας εξακολουθεί και βρίσκετε εκτός ΡΓ. οι εργασίες θα γίνουν στο μη ρυμοτομούμενο τμήμα. Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία πράξη τακτοποίησης και αναλογισμού. μπορώ να πάω με ΕΕΜΚ για κατηγορία ιζ ή πρέπει να βγάλω ΑΔ?
 12. Απάντηση από ΤΕΕ ΤΚΜ ως προς τη αλλαγή χρήσης χωρίς να επηρεάζονται τα μηχανολογικά άλλων ιδιοκτησιών. Κάνουμε πάλι τις μελέτες ύδρευσης αποχέτευσης της ιδιοκτησίας μας αλλά τα ανεβάζουμε με τη διαδικασία της ενημέρωσης φακέλου όχι ως έκδοση Αδείας Δόμησης. όσο για τη θερμομόνωση είπε μόνο αν το απαιτεί από τη νέα χρήση.
 13. Χίλια ευχαριστώ, και εγώ αυτής της άποψης είμαι, αλλά μιλώντας με συνάδελφο μου έλεγε ότι ακολουθάμε εγκύκλιο και νόμο και ας τα αλλάζει τα δεδομένα. Ένα παρόμοιο αλαλούμ δημιούργησαν και με τη διευκρίνηση, του το είναι υπόγειο. Αλλά είναι συζήτηση σε άλλο θέμα.
 14. καλημερα dimitris GM Aυτό ακριβώς με προβληματίζει. Ακολουθείς το Νόμο ( που είναι ανώτερος της εγκυκλίου) και μιλάει για κύρια κατοικία ή ακολουθείς το Νόμο με την εγκύκλιο, που μιλάει για κύρια και μοναδική.?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.