Jump to content

MAR_PAX

Members
 • Content Count

  157
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

30 Καλή

About MAR_PAX

 • Rank
  Παλιό Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Γυναίκα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Recent Profile Visitors

520 profile views
 1. Έχω προσπαθήσει να καταλάβω τη λογική των τραπεζών αλλά άκρη δεν έβγαλα Σε επίσκεψη μου στην Πειραιώς μου είπαν ότι είναι καλό να βάζω εγγυητή (που εσύ έβαλες και καλά έκανες) Κατάλαβα πάντως πως δε παίζει ρόλο μόνο το εισόδημα ... Αυτοί έχουν on line σύστημα και βλέπουν τα πάντα με το ΑΦΜ .. πχ μπορεί ο πελάτης σου να είχε άλλο δάνειο στην ίδια η σε άλλη τράπεζα και αυτοί θεώρησαν ότι δε θα μπορέσει να εξυπηρετήσει το δανειο ... Δε μπορείς να βγάλεις άκρη .. Αφού λέω κάναμε τόσο κόπο για να καταφέρουμε να βάλουμε τις αιτήσεις και τώρα μερικοί δε μπορούν να συνεχίσουν γιατί δεν υπάρχουν χρήματα Κάνε τους ακόμα μια αίτηση σε τράπεζα που είναι πελάτες (πχ κάπου που υπάρχει κεφάλαιο η μπαίνει η μισθοδοσία του εγγυητή ) Στείλε τους και από εκεί με τα φορολογικά εγγραφα να ρωτήσουν και οι ίδιοι (Τους λένε ότι το σύστημα είναι ηλεκτρονικό και δεν επεμβαίνουν αλλά θα τους δώσουν κάποιες γενικές κατευθύνσεις πιστεύω)
 2. Καλησπέρα ! Με τις δανειοδοτησεις τι γίνεται ? Γιατί 3 στα 3 που μου έχουν έρθει απαντήσεις μέχρι τώρα ήταν απορριπτικες από τις τράπεζες ... Στον 1ο και 2ο ωφελουμενο που υπέβαλλαν αίτηση και ήταν ελεύθεροι επαγγελματίες και το εισόδημα ηταν 15000 - 20000 (σταθερό κατά τα 3 τελευταία έτη) οι αιτήσεις απορρίφθηκαν .. επίσης να σημειωθεί ότι δεν είχαν αλλά χρέη ... Στον 3ο ωφελουμενο που η φορολογική δήλωση ήταν κοινή (γυναίκα με μόνιμη δουλειά κατά τα τέλευταια 20 χρονια και άντρας συνταξιουχος) πίστευα ότι θα εγκριθεί σίγουρα και πάλι απόρριψη ήρθε Με τι κριτήρια ελέγχουν τέλος πάντων? Ο μέσος όρος των δανειων ήταν 5 έως 7 χιλιάδες δηλαδή δεν ήταν υπερβολικά μεγάλα ποσά Καναμε τόσο αγώνα να βάλουμε τους φακελλους μέσα και στο τέλος θα υπαναχωρουν γιατί δε δανειοδοτουνται ο κόσμος ...
 3. μεγάλη αλήθεια είπες τώρα...! 😂😂 Όλα πρέπει να τα ξέρουμε εμείς ..!!😉😉
 4. Παιδια είναι του εγγυητη ..Αυτο προκύπτει απο τον Εγχειρίδιο Εισαγωγής Στοιχείων στο Πληροφοριακό Σύστημα του προγράμματος Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον ΙΙ (Β’ Κύκλος), για την διαδικασία Δανειοδότησης στη σελ 15 " Στοιχεία Αίτησης Δανείου Η ενότητα «Στοιχεία Αίτησης Δανείου» στη φόρμα του εγγυητή, είναι αντίστοιχη με την οθόνη «Στοιχεία δανείου» του ωφελουμένου, όπως παρουσιάζεται στο κεφάλαιο 2.1. περιλαμβάνει τα στοιχεία του εγγυητή που απαιτείται να συμπληρωθούν σύμφωνα με τις ανάγκες της τράπεζας που έχει επιλεγεί." (Και εγω είχα μπερδευτει ακριβώς για τους ιδιους λόγους που αναφέρει ο @N_N .... )
 5. Οταν μπαίνω στο σύστημα σαν εγγυητής στην 2η καρτέλα "Στοιχεία Αίτησης Δανείου" στα στοιχεία ενεχόμενου συμπληρώνουμε τα στοιχεία του Δανειολήπτη (δηλαδή του ωφελούμενου που υποβάλει την αίτηση) ?
 6. Επειδή και εγω το ψάχνω κάθισα και έκανα μια συνοπτική περιγραφή αυτών που απαιτούνται σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, τον οδηγό του προγράμματος και τον ΚΕΝΑΚ (κάθε διόρθωση - προσθήκη δεκτή) : 1) Δελτίο προϊόντος : πρέπει να προσκομίζεται δελτίο προϊόντος, όπως αυτό ορίζεται στην Οδηγία 2010/30/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ενεργειακή επισήμανση (Energy Labelling). Η αντλία πρέπει να έχει ενεργειακή σήμανση στους 55oC στο θερμό κλίμα για : α) Prated(55oC) (ονομαστική ισχύ) β) n s(55oC) = Βαθμός απόδοσης (seasonal space heating efficiency) 2) SCOP > 3.2 για n s(55oC) δηλαδή όπως τα λές για καλοριφερ πρέπει να είναι ο ns στους 55 βαθμους και στο θερμό κλίμα > 114% (Αυτό δε το δέχονται όλοι οι προμηθευτες - εγκατασταστες και οι αποψεις είναι διφορούμενες και απο συζητήσεις με άλλους συναδελφους ..) 3) Σήμανση CE : τα υλικά και τα ηλεκτρομηχανολογικά συστήματα, για τα οποία υφίσταται σχετική υποχρέωση από την κείμενη νομοθεσία, θα πρέπει να φέρουν σήμανση CE. 4α) Μονώσεις : οι εγκαταστάσεις δικτύων που διέρχονται από εξωτερικούς χώρους διαθέτουν κατ’ ελάχιστον πάχος θερμομόνωσης 19mm για θέρμανση ή/και ψύξη χώρων και 13mm για ΖΝΧ, με αγωγιμότητα θερμομονωτικού υλικού λ=0,040 W/(m.K) (στους 20οC). 4β) Αντιστάθμιση : Τα δίκτυα διανομής, θερμού και ψυχρού μέσου, διαθέτουν σύστημα αντιστάθμισης για την αντιμετώπιση των μερικών φορτίων ή άλλο ισοδύναμο σύστημα μείωσης της κατανάλωσης ενέργειας υπό μερικό φορτίο. (Οι αντλίες θερμότητας inverter έχουν ενσωματωμένο σύστημα αντιστάθμισης, οπότε αυτό το κριτήριο θεωρώ οτι καλύπτεται) Τωρα για το 2ο σκέλος της ερώτησης ... Θεωρώ ότι και μια μεσαίων θερμοκρασιών θα σε κάλυπτε (ειδικά εάν κάνεις μόνωση και αλλάξεις και κουφώματα) μιας και τα περισσότερα σώματα καλοριφέρ είναι υπερδιαστασιολογημένα ΟΜΩΣ πρέπει να ρωτήσεις τον πελάτη σου τι συνθήκες θερμικής άνεσης θελει να έχει μέσα στο σπίτι του (ο κάθε άνθρωπος αντιλαμβάνεται διαφορετικά το κρύο). Εννοώ ότι εαν θέλει μια θερμοκρασία εντός του σπιτίου του πχ 25 βαθμούς καλύτερα είναι να βάλει μια υψηλών θερμοκρασιών και ναι ΔΕΝ θα κάνει οικονομία όμως είναι επιλογή του. (Είχα πελάτη με 3 παιδιά που αυτό ήθελε οπότε πήγαμε σε αυτήν τη λύση)
 7. Μπορείς να μετρήσεις τις διαστάσεις του λέβητα (μήκος πλάτος ύψος) και να κάνεις μια αναζήτηση στο ίντερνετ για παρόμοιους λέβητες τι ισχύ έχουν και να βάλεις στο περίπου τα kw ... Ούτως η άλλως η ισχύς του λέβητα δεν παίζει ρόλο στους υπολογισμούς Μόνο η υπερδιαστασιολογηση παίζει ρόλο που εκεί προσεγγιστικά μπορείς να βρεις μια άκρη
 8. Καλημέρα, Στη θέση σου θα έκανα ανάκληση για το παλιο ΠΕΑ . Η ανάκληση δε χρειάζεται να είναι από τον λογαριασμό σου (αν δε κάνω λάθος δε μετράει στο ποσοστό των ανακλησεων όταν γίνεται ετσι) . Γίνεται με αίτηση του ιδιοκτήτη και υδ του ίδιου θεωρημένες για το γνήσιο που αποστέλλονται μέσω email στην ευπεν που ανηκει το ακινητο. Θα αναγραφεται μέσα στην αίτηση για ποιο λόγο πρεπει να γίνει ανάκληση και θα επισυνάψεις την πράξη διαχωρισμού και ότι άλλο κρίνουν αυτοι. Καλό θα ήταν να τους κάνεις ένα τηλ πριν ξεκινήσεις τη διαδικασία και να τους ρωτήσεις τι χρειάζεται να επισυναψεις (Εγώ έχω κάνει ανακλήσεις με λόγο " ένταξη στο εξοικονομώ" και τις δέχονταν, και μάλιστα μου είπαν ότι έπρεπε οπωσδήποτε να γίνουν. Ομως επειδή δεν είχα εκδώσει εγώ τα ΠΕΑ δε ξέρω εάν μετρούσαν στο ποσοστό 5 τοις εκατό του προηγούμενου επιθεωρητή.. )
 9. ειμαι ακριβώς στο ίδιο σημείο και μου δημιουργήθηκε η ίδια απορία ... Επειδή επανω γραφει "στοιχεία ενεχόμενου" πιστεύω οτι είναι η κατοικία στην οποία ζει ο ωφελούμενος δηλ η διεθυνση της κύριας κατοικίας του (η οποια μπορεί να είναι διαφορετική απο τη διευθυνση του ακινήτου που επιδοτείται ) Στο επόμενο πεδίο : "Στοιχεία Ακινητου Σκοπού" εκεί θα δηλωθεί το διαμέρισμα που επιδοτείται : α) Ειδος κατοικίας : Διαμέρισμα β) Το ακίνητο είναι μισθωμένο : ΟΧΙ (εαν είναι δωρεαν παραχώρηση)
 10. Παιδιά κάποιος που να έχει γνώμη για αυτό ? Καλημέρα σε όλους !
 11. Καλησπέρα, Είμαι σε διαδικασία δανειοδότησης για ένα πελάτη μου ο οποίος επειδή δεν ήξερε τι παρεμβάσεις θα κάνει για το πρόγραμμα του έβαλα και κάποιες επιπλέον έτσι ώστε να έχω την άνεση του μεγαλύτερου προϋπολογισμού και ας μη χρησιμοποιήσει όλα χρήματα τελικά...Ακόμη και σήμερα δε ξέρει τι θα κάνει . Απο οτι εχω καταλάβει απο το forum δε μας πειράζει να ζητήσουμε μεγαλύτερο δάνειο, γιατί στο τέλος αναπροσαρμόζονται τα ποσά και όλα γίνονται σύμφωνα με τον προυπολογισμό όπως έχει διαμορφωθεί σύμφωνα με τις τελικές παρεμβάσεις . Εγω τώρα θα αιτηθώ ενα μεγαλύτερο δάνειο, το οποίο πιθανό είναι να μην ανταποκρίνεται στις τελικες παρεμβάσεις και έτσι όλα θα πάνε αναλογικά προς τα πανω , δηλαδή η δόση του δανείου θα διαμορφωθεί αναλόγως και θα είναι μεγαλύτερη και οι προκαταβολές επίσης προς τους προμηθευτές θα είναι μεγαλύτερες (και καλύτερα πιστεύω γιατί όλοι θα είναι ευχαριστημένοι ) Τι γνώμη έχετε ? Είναι σωστό το παραπάνω σαν σκεπτικό ? Πρέπει όταν έρθει η ώρα των προκαταβολών να προσέξω κάτι ? πχ να μην ξεπερνάει κάποιο ποσοστό της παρέμβασης που εκτελεί ο κάθε προμηθευτής?
 12. Είμαι στη διαδικασία δανειοδότησης και ανεβάζω τα δικαιολογητικά που μου ζητούνται απο την Τραπεζα Πειραιώς για ελευθερο επαγγελματία.. Δυο ερωτήσεις : α) Μου ζητάει βεβαίωση απόδοσης μερίσματος εφόσον μετέχει σε εταιρεία .. ο πελάτης μου δε μετέχει .. τι κάνω ? Ανεβάζω υπεύθυνη δήλωση ? β) Στα σημεία που ζητάει δυο δικαιολογητικά, πχ το Ε2017 και το Ε2018, ενω έχω ανεβάσει και τα δυο, κάθε φορά που παω να τα κατεβάζω για να τα δω βλέπω μόνο το ένα δικαιολογητικό και συγκεκριμένα αυτό που έχω ανεβάσει τελευταίο ... Τι γίνεται? Μήπως το σύστημα κρατάει ένα και το 2ο πρέπει να το ανεβάζω στα πρόσθετα δικαιολογητικά ?
 13. Είμαι στην κατάσταση : 09.α Πιστοποιημένη αίτηση - εγκεκριμένη τελική εκταμίευση από τις 30-9-2019 (με δάνειο στην πειραιώς) ... Πρέπει να κάνει κάτι ο ωφελούμενος πχ να παει στην τραπεζα η οχι απλώς να αναμένουμε?
 14. http://ecopress.gr/?p=24303&fbclid=IwAR2BI5ALZI2n6pYSEUsW1iADvwhlTsmHpEgS8Uy649PXnRyNTMsG3NtgqFg Ελπίζω τουλάχιστον να ανακοινωθεί εγκαίρως το πότε θα ανοίξει και να μη λενε οπως την προηγούμενη φορά σε 15 μέρες , σε 1 μήνα, κτλ και να μας τρελαίνουν.... Αντε να δούμε ...
 15. Να κάνεις τη διόρθωση από σήμερα Περνάει τα 7τμ και θα πρέπει να γίνει έλεγχος, οπότε τζαμπα θα καθυστερήσει η υπαγωγή (εφόσον εγκριθεί η αίτηση)
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.