Jump to content

MAR_PAX

Members
 • Content Count

  136
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

24 Καλή

About MAR_PAX

 • Rank
  Παλιό Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Γυναίκα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Recent Profile Visitors

459 profile views
 1. Παιδιά οταν είναι ειδική περίπτωση προσφατης απόκτησης ακινήτου σε παει μέχρι το σταδιο 3β (και οχι στο 4 που είναι οριστικά υποβληθείσα) .. Τα χρήματα δεσμευονται παντως ε?
 2. 211 100 16 16 ειναι το τηλ της Αθηνας 2310 80 4004 είναι της θεσσαλονίκης Η Αθήνα δε το σηκώνει ... Η θεσσαλονίκη λεει ΥΠΟΜΟΝΗ Αντε εμείς να κάνουμε υπομονή (βεβαια για πόσο ακόμα δε ξέρω) ..στους πελάτες τι θα πούμε ? ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ Επιπλέον δε ξέρω για εσας αλλα εγω εδω και μιση ωρα περιπου δε μπορώ να μπω καθολου
 3. Εντάξει οι άνθρωποι ειναι τραγικοί !!! Ήθελα να ήξερα εάν ένας από αυτούς ήταν στη θέση μας τι θα έκανε?! Ρητορική η ερώτηση !!! Λες και δε μπορούν να το αφήσουν ανοιχτό 1 εβδομάδα και οι επιλαχοντες να μπουν στο επόμενο η να το πάνε με κριτήριο την εξοικονόμηση ενέργειας ξέρω γω Έλεος πια 😓😒😤
 4. Παιδιά και σε αυτές που έχουν υποβληθεί οριστικά το ίδιο μήνυμα βγάζει ... Προφανώς είναι γενικό το θέμα
 5. Συμφωνώ απόλυτα @emnikol Ακριβώς όπως αντιμετωπίζουμε ένα aircondition στην ψύξη που βάζουμε τα τμήματα του διαμερίσματος που ψύχει και το υπόλοιπο διαμέρισμα με θεωρητικό ..με την ίδια λογική και στη θέρμανση @GiannisR Το βάζεις στις εξωστοθυρες
 6. @nik : Εάν το διαμέρισμα έχει θέρμανση με κεντρικο λέβητα (ακόμα και αν δε λειτουργεί) πρέπει να τον δηλώσεις εκτός και εάν πχ βλέπεις κατά την αυτοψία ότι δεν υπάρχει δίκτυο διανομης η σώματα καλοριφέρ συνδεδεμένα . Στην τελευταία περίπτωση θα δηλώσεις τις εφεδρικες μονάδες θέρμανσης (πχ κλιματιστικά η τζάκια που υπάρχουν μέσα στο διαμέρισμα που εξεταζεις ). Αλλιώς αυτές δε δηλώνονται . Τωρα εαν το διαμέρισμα δεν έχει ούτε θέρμανση με λέβητα ούτε εφεδρικές μονάδες θέρμανσης εκεί θα βάλεις θεωρητικό σύστημα με ηλεκτρικες μονάδες Για να πιάνεις το στόχο να τους προτείνεις και έναν ηλιακό που έχει σχετικά χαμηλό κόστος και κάνει εξοικονόμηση ...πιστεύω θα σου βγει με την αλλαγή των κουφωμάτων εάν είναι από τα παλιά
 7. Στο εγχειρίδιο σελ 45 στην ενότητα συχνά λάθη γράφει : "Στρογγυλοποίησε την επιφάνεια κύριων χώρων ακινήτου Ε9" Δηλ εαν υπάρχει πχ 0,50τμ διαφορά πρέπει να αλλάξει το Ε9 οπωσδήποτε ? Η ανοχή των 7 τμ δε παιζει ρόλο πια ?
 8. kai εχει και πρόβλημα η ΓΓΠΣ Δεν μου ενημερώνει τα παράβολα ... Εχουν βγαλει αυτην την ανακοίνωση : Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης θα πραγματοποιήσει έκτακτες εργασίες συντήρησης της πληροφοριακής υποδομής της, οι οποίες θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου στις 16:30 και θα έχουν ολοκληρωθεί έως το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019 στις 24:00. Κατά τη διάρκεια των εργασιών ενδέχεται να παρουσιαστούν δυσλειτουργίες έως και καθολική μη διαθεσιμότητα σε ορισμένες από τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες που υποστηρίζονται από την εν λόγω πληροφοριακή υποδομή. Παρακαλούμε για την κατανόησή σας.
 9. Παιδιά κανείς καμια γνώμη για αυτό ? (Αν έχει κάποιος ας ανεβάσει ενα screenshot απο την καρτελα θέρμανσης όταν υπάρχει καταχώρηση με θερμοσυσσωρευτή)
 10. Για ΠΕΑ σε διαμέρισμα με θερμοσυσσωρευτές μπορεί κάποιος να μου πει πόσο βάζω τον Β.Απ. και πόσο το COP ?? Στο λογισμικό έχω δηλώσει το ΒΑπ =1 και COP =1 και το τρέχω ΟΜΩΣ το κτίριο βγαίνει πολύ ενεργοβόρο στη θέρμανση.... Κάνω κάτι λάθος ?? (Σε αυτό κατέληξα διαβάζοντας στη σελ 48713 του ΚΕΝΑΚ στην παράγραφο 5.1.2.3. οπου λεει να βάλω ΒΑπ =1 )
 11. Γνωρίζει κάποιος γιατί ο λογαριασμός που έχω βάλει σαν σύμβουλος έργου δεν εγκρίνεται ? Πως γίνεται η διαδικασία ? Εγκρίνεται αυτόματα ? Τον έχω δηλώσει απο το Σάββατο ... Ok ! Το βρήκα ... καμια φορά κολλάει το μυαλό ...!!!
 12. Καλημέρα μια απορία που την έχω θέσει και σε αλλο topic αλλα έμεινε αναπάντητη, 1η ερώτηση: Στις υπεύθυνες δηλώσεις προμηθευτών βάζουμε το Α η το Β ΠΕΑ?? Στα φόρουμ έχω διαβάσει και τις 2 απαντήσεις οπότε έχω μπερδευτει... Οι περισσότεροι λένε ότι βάζουμε το Α ΠΕΑ γιατί θεωρητικα όταν γίνονται οι Υ/Δ προμηθευτων δεν έχει εκδοθεί το Β ΠΕΑ Άλλοι λενε ότι βάζουμε το Β ΠΕΑ γιατί μπορεί να έχουμε τελείως διαφορετικες παρεμβάσεις στο Β ΠΕΑ σε σχεση με το Α ΠΕΑ (πχ ο πελάτης αποφασίζει να μην κάνει μόνωση και τελικα θέλει να βάλει αντλία θερμότητας) Προσωπικά το 2ο μου φαίνεται πιο λογικό γιατί ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα (Να σημειώσω ότι υπάρχουν αναφορές συναδέλφων που έχουν πληρωθεί είτε αναγράφουν το Α ΠΕΑ είτε το Β ΠΕΑ) 2η ερώτηση: Στο πληροφοριακο σύστημα στην καρτέλα καταβληθεντα ίδια κεφάλαια αν είμαστε με δάνειο συμπληρώνουμε μηδέν ε ?
 13. Καλημέρα , 1η ερώτηση: Στις υπεύθυνες δηλώσεις προμηθευτών βάζουμε το Α η το Β ΠΕΑ?? Στα φόρουμ έχω διαβάσει και τις 2 απαντήσεις οπότε έχω μπερδευτει... Οι περισσότεροι λένε ότι βάζουμε το Α ΠΕΑ γιατί θεωρητικα όταν γίνονται οι Υ/Δ προμηθευτων δεν έχει εκδοθεί το Β ΠΕΑ Άλλοι λενε ότι βάζουμε το Β ΠΕΑ γιατί μπορεί να έχουμε τελείως διαφορετικες παρεμβάσεις στο Β ΠΕΑ σε σχεση με το Α ΠΕΑ (πχ ο πελάτης αποφασίζει να μην κάνει μόνωση και τελικα θέλει να βάλει αντλία θερμότητας) Προσωπικά το 2ο μου φαίνεται πιο λογικό γιατί ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα (Να σημειώσω ότι υπάρχουν αναφορές συναδέλφων που έχουν πληρωθεί είτε αναγράφουν το Α ΠΕΑ είτε το Β ΠΕΑ) 2η ερώτηση: Στο πληροφοριακο σύστημα στην καρτέλα καταβληθεντα ίδια κεφάλαια αν είμαστε με δάνειο συμπληρώνουμε μηδέν ε ?
 14. Ναι θα αλλάξει και θα φαίνεται 100% πλήρης κύριος και έτσι θα τον δηλώσεις στο σύστημα Ουσιαστικά ο επικαρπωτης θα αποδειξει μόνο την κύρια κατοικία για το 2018 (που ζούσε τότε) (Από τη στιγμή που ο επικαρπωτης πεθαίνει η ψιλή κυριότητα γίνεται πλήρης )
 15. Καλησπερα, Κανονικά θα έπρεπε οι συγγενείς του να είχαν υποβάλλει φορογικη δήλωση στο όνομα του για το 2018 μέσα στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων Ρωτά το λογιστή μήπως μπορεί να υποβάλλει τώρα ( με πρόστιμο φαντάζομαι) Έτσι θα δηλώνεται σαν κύρια κατοικία το σπίτι και η αίτηση θα γίνει στον ψιλό κύριο Επίσης μη διαγράψετε το ΑΦΜ του από την εφορία μέχρι να γίνει η αίτηση
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.