Jump to content

MAR_PAX

Members
 • Content Count

  109
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

17 Ουδέτερη

About MAR_PAX

 • Rank
  Παλιό Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Γυναίκα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Recent Profile Visitors

410 profile views
 1. Σε υφιστάμενο κούφωμα αλουμινίου, μετά από αναλυτικό υπολογισμό, τα Uκουφωματων είναι περίπου στα 3,8 με 4 η και πιο πανω. Εάν κανω αλλαγή μόνο του υαλοπίνακα (Uυαλοπινακα=1,1) τότε προκύπτει το Uκουφωματος>2,8. Η τιμή αυτή δε πληρεί τον κενακ για τη Γ ζώνη άρα δεν είναι επιλέξιμη παρέμβαση για το εξοικονομώ Μπορώ να κάνω κάτι άλλο για να φτάσω στο U=2,8??? {Σημείωση: το διαμέρισμα στον κάτω όροφο που έχει ίδια ακριβώς κουφώματα με τα δικά μου (τόσο σε διαστάσεις όσο και σε υλικό) έχει αλλάξει μόνο υαλοπίνακες άρα συμπεραίνω πως γίνεται }
 2. Εάν ισχύσουν τα ίδια με την 1η φάση του εξοικονομώ ΙΙ δε μπορεί να ενταχθεί ακίνητο που δεν είναι σε οριστική υπαγωγή και δεν εχει πληρώσει όλο το προστίμο αυθαίρετου https://exoikonomisi.ypen.gr/-/periptoseis-akineton-sta-opoia-yparchoun-authairetes-kataskeues-e-chreseis (Για μένα κακώς συμβαίνει αυτό γιατί κάλλιστα θα μπορούσε η δήλωση να πάει σε οριστική υπαγωγή (μιας και έχει πληρωθεί το 30 τοις εκατό) και να τρέχουν οι δόσεις ... Εδώ συμβόλαιο γίνεται με οριστική υπαγωγή και πληρωμη του 30 τοις εκατό.. )
 3. Ευχαριστώ dib , Στους ΜΘΧ έχω υπολογίσει αερισμό και στις διαχωριστικές επιφάνειες έχω δηλώσει και τα κουφώματα (υπάρχουν μπαλκονόπορτες) Το πρόγραμμα μου βγάζει το εξής μήνυμα : Errors για Υπάρχον Κτίριο ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Πρέπει να ορίσετε τη διείσδυση αέρα από κουφώματα στη ζώνη 1 στο Υπάρχον Κτίριο Πρέπει να ορίσετε διαφανείς επιφάνειες στη ζώνη 1 στο Υπάρχον Κτίριο Συνολικά errors για Υπάρχον Κτίριο = 2 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Warnings για Υπάρχον Κτίριο ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Συνολικά warnings για Υπάρχον Κτίριο = 0 Το οποίο και σταματάει να μου το βγάζει εαν δηλώσω πχ 1 παραθυρο 0,01τμ και διείσδυση αέρα απο κουφώματα πχ 0,05 m3/h στη Θερμική Ζώνη Για αυτό λέω οτι ίσως θεωρείται υποχρεωτικο πχ να υπάρχει εστω και 1 κουφωμα στη θερμική Ζώνη?!
 4. Καλημέρα, Σε αυτοψία είδα ότι εχουν κλειστεί 2 εξώστες στην μπροστά και στην πίσω όψη ενός διαμερίσματος, οι οποίοι χρησιμοποιούνται σαν αποθηκευτικοί χωροι. Για το ΠΕΑ εχω δηλωσει: - 1 θερμική ζώνη (χώρος κατοικίας) - 2 Μη θερμαινόμενους χώρους (τους 2 κλεισμένους εξώστες) και - 2 διαχωριστικές επιφανειες (τους τοίχους που διαχωρίζουν την κατοικία από τους κλεισμένους εξώστες) Το πρόβλημα είναι ότι το πρόγραμμα μου βγάζει λάθος γιατί ΠΡΈΠΕΙ να συμπληρώσω διαφανείς επιφάνειες (κουφώματα) και αερισμό στη θερμική μου ζώνη ΟΜΩΣ εγώ αυτές τις επιφάνειες (τοίχοι και κουφώματα) τις δηλώνω στην καρτέλα διαχωριστικές επιφανειες Πώς μπορώ να το λύσω ?
 5. Εχει κάποιος κανένα excelακι που υπολογίζει αναλυτικα το U ενός κουφώματος και την διορθωμένη τιμή λόγω ρολού ? Εχω φτιάξει ένα πρόχειρο αλλα ίσως κάτι δε κάνω σωστά πχ για ένα κούφωμα (Συνολική διάσταση : 1,23*2,30 και αποτελείται απο 2 υαλοπίνακες 0,42*1,90 ) : - αλουμινίου χωρις θερμοδιακοπή - με διάκενο 12mm - ρολό αλουμινίου (μεσαία αεροστεγανότητα) - Ψg =0,02 Μου βγαίνει το U=5.85 και εαν υπολογίσω και το ρολό το U=4.64 (διορθωμένος συντελεστής λόγω ρολού). Ομως αυτή η τιμή δε συμφωνεί με τον πίνακα 3.13β των ΤΟΤΕΕ (σελ 48677) που δίνει το U=3.6 ... Δεν θα έπρεπε να ήταν κοντά ?? Ρωτάω γιατί πελάτης μου θέλει να μπει στο εξοικονομώ και θα αλλάξει μόνο υαλοπίνακες οπότε εαν δηλώσω στο σύστημα U=3.6 (η τιμή βγαίνει αυτόματα με τα παραπάνω δεδομένα) πως θα αποδείξω ότι U μειώθηκε τελικά μετα την αλλαγή του υαλοπίνακα?????? Επίσης, εαν το συνολικό U δε βγαίνει μικρότερο του 2,8 δε μπορεί μπει σαν παρέμβαση γιατί δε πληρεί τον ΚΕΝΑΚ?
 6. Οκ ευχαριστώ πολύ και εγώ αυτό σκέφτηκα, αλλά φοβόμουν μήπως το σύστημα ζητάει κάποιες επιπλέον διαβεβαιώσεις
 7. Σε μια κατοικία 88,24 τμ που θέλει να ενταχθεί στο εξοικονομώ βρήκα κατά την επιμέτρηση 1,23τμ διαφορά (Ετελικό=89,47τμ) και τους είπα να κάνουν τακτοποίηση για να μην έχουν κανένα θέμα με το πρόγραμμα. Ομως οι ιδιοκτήτες δε θέλουν να μπουν σε διαδικασια τακτοποίησης και μου λένε να το προχωρήσω έτσι και ο,τι γίνει (ρώτησαν κι άλλους μηχανικούς και τους είπαν οτι η διαφορά είναι πολύ μικρή και αμελητέα για την ακρίβεια) . Διάβασα μέσα στον οδηγό ότι μπορεί να έχω μέχρι και 7 τμ διαφορά στο Ε9 και στο ΠΕΑ (βέβαια για άλλους λόγους...) Εσείς τι θα κάνετε? α) Θα το τακτοποιούσατε οπωσδήποτε? β) Θα το δηλώνατε στο ΠΕΑ 89,47τμ και ας είναι στο Ε9 88,24τμ (αφου είμαστε μέσα στα 7τμ απόκλισης)? Εαν κάποιος ξέρει, σε αυτήν την περίπτωση, το σύστημα σου ζητάει να βεβαιώσεις κάτι για να το περάσει ? Δηλαδή κάνει κάποιον έλεγχο για τη διαφορά του 1,23τμ ή επειδή είναι εντός των 7τμ το περνάει έτσι?? γ) θα το δηλώνατε στο ΠΕΑ 88,24 τμ για να μην υπάρχει καμία διαφορά, (επειδή θεωρείτε πολύ μικρή την αύξηση του εμβαδού) ? Να σημειώσω οτι η αυθαιρεσία είναι η μετακίνηση ενός τοίχου κατά περίπου 40 εκατοστά και φαίνεται στο μάτι γιατί ενώ στο σχέδιο της αδείας κάνει εσοχή σε εκείνο το σημείο στην πραγματικότητα ο τοίχος είναι συνευθειακός.
 8. Το συμβόλαιο τι ημερομηνία έχει ακριβώς ? Είναι πριν από την ημερομηνία 9-6-1975?
 9. Ειχα μια παρόμοια περίπτωση... Κανονικά,συμφωνα με το νόμο, πρέπει να κάνεις ανασύσταση φακέλου (πράγμα αδύνατο θεωρώ για μια οικοδομή) Είχα μιλήσει με το help desk του ΤΕΕ και μου είπαν να το βάλω όλο αυθαίρετο με αποδεικτικό παλαιότητας την άδεια (βέβαια η περίπτωση μου αφορούσε κτίσμα προ του 1983 οπότε το πρόστιμο αυθαίρετου έβγαινε μικρό ) Στη συμβολαιογραφο υπήρχαν κατόψεις όμως το τεε μου είπε να μην τις χρησιμοποιήσω γιατί τότε ότι να ναι έβαζαν στα συμβολαια (δεν ηταν θεωρημένες απο πολεοδομία) Πες τους πελάτες σου να ψάξουν και σε κανένα γείτονα μήπως και βρουν καμιά κάτοψη θεωρημένη από πολεοδομία ...
 10. Κατά τη γνώμη μου είναι λογικό να διαβάζει τη φορολογική του 2016 γιατί το εξοικονομώ ΙΙ "έτρεξε" τον Μάρτιο του 2018 χωρίς να έχει ανοίξει η πλατφόρμα του ΤΑXIS για υποβολή των φορολογικών δηλώσεων (για το έτος 2017). Οποτε η τελευταια εκκαθαρισμένη δήλωση που έβλεπε ήταν αυτή του 2016. Και ακριβώς επειδή όλο το πρόγραμμα έτρεξε με τις φορολογικές του 2016 τώρα είναι λογικό να ανατρεχει το σύστημα σε αυτες . Δηλαδή δε μπορούν απο τους ωφελούμενους αλλοι να πηγαίνουν με τα εισοδήματα του 2016 και άλλοι με του 2017 στο ίδιο πρόγραμμα το "ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΙΙ" παρόλο που υπάρχει και η εκκαθάριση του 2017. Είναι προγραμματισμένο να βλέπει το 2016, όπως επιβεβαιώθηκε και απο τους συναδέλφους . Το θέμα είναι με ποιες δηλώσεις θα τρεξει το νέο προγραμμα . Μπορεί πχ να πούνε οτι θα τρεξει με τις δηλώσεις τις τελευταίες εκκαθαρισμένες (του 2017) ή μπορεί να πούνε οτι επειδή είναι η συνέχεια του "ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΙΙ" θα τρεξει με τις δηλώσεις του 2016 (να μη κουράζονται κιόλας να αλλάζουν τα πληροφοριακά συστήματα). Ελπίζω να μη μας βάλουν μόνο τελευταία στιγμή να υποβάλλουμε άρον άρον δηλώσεις για το 2018 (πλέον τα περιμένω όλα..!!). Οσο για τον οδηγό, παρόλο που είναι η 4η τροποποίηση του, καθε άλλο παρά αξιόπιστος είναι.
 11. Δε ξέρω ρε παιδιά τι να πω...?! Οτι και να πούμε εικασία θα είναι! Αφου είναι συνδεδεμένο με το TAXIS και με βάση αυτό γίνεται η πρόσβαση πιστεύω ότι θα βλέπει την τελευταία εκκαθαρισμένη δήλωση είτε είναι του 2018 είτε του 2017 αφού είμαστε σε περίοδο δηλώσεων σήμερα. Εκτός και εαν το κάνουν να αντλεί στοιχεία απο το 2017 και μόνο. Απο το 2016 δε νομίζω ... Είναι τραβηγμένο αλλα όλα να τα περιμένουμε! (Εαν δε κάνω λάθος τον Μάρτιο 2018 που κάναμε τις υποβολές δεν είχε ανοιξει ακομα το TAXIS) Ένα είναι σίγουρο .. Θα ζήσουμε μεγάαααααλες στιγμές πάλι και τραγελαφικά γεγονότα όπως πέρυσι ..!! Θα τρέχουμε τελευταία ώρα για τις αλλαγές , δε θα κουμπώνουν τα στοιχεία (ακόμα θυμάμαι το "τα στοιχεία δεν έχουν επιβεβαιωθεί απο την ΑΑΔΕ" )
 12. Έτσι το έχω καταλάβει εγώ σύμφωνα με τον οδηγό Κάποιος άλλος να μας πει τη γνώμη του?
 13. Σύμφωνα με τον οδηγό του προγράμματος (σελ18) : " η κατάταξη στις κατηγορίες του πίνακα 2.2.1 γίνεται με βάση τα εισοδήματα της τελευταίας, από την υποβολή της αίτησης, εκκαθαρισμένης δήλωσης φορολογίας εισοδήματος. Εάν η αίτηση στο πρόγραμμα υποβάλλεται σε ημερομηνία που εμπεριέχεται στην περίοδο υποβολής εμπρόθεσμων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, η κατάταξη στις κατηγορίες του πίνακα 2.2.1 γίνεται με βάση τα εισοδήματα που δηλώθηκαν με τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος κατά το προηγούμενο έτος από το έτος υποβολής της αίτησης. Εάν η ημερομηνία κατά την οποία ο αιτών υποβάλλει αίτηση στο πρόγραμμα είναι μεταγενέστερη της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής εμπρόθεσμων δηλώσεων, απαιτείται πριν την υποβολή της αίτησης στο πρόγραμμα να έχει ολοκληρωθεί η εκκαθάριση της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος " εξαρτάται δηλαδή από την ημερομηνία που θα προκηρυχθεί το πρόγραμμα. Εαν είναι, σύμφωνα με τις εξαγγελίες, τον επόμενο μήνα να ανοίξει το εξοικονομώ μπορείς να πας και με την δήλωση του προηγούμενου έτους αρκεί να κρατήσεις τους πελάτες σου να μην υποβάλλουν δήλωση μέχρι τις 30/6 (τότε νομίζω κλείνει το TAXIS για τις δηλώσεις). (Βεβαια δες και ποιας χρονιάς τα εισοδήματα σε συμφέρουν ... μπορεί να παίρνουν οι πελάτες σου μεγαλύτερη επιδότηση εαν η δήλωση υποβληθεί σήμερα ) Sorry ξαναδιαβάζοντας τον οδηγό τελικά καταλήγω στο συμπέρασμα ότι πρέπει να έχεις υποβάλλει φορολογική δήλωση σήμερα προκειμένου να κάνεις την αίτηση μιας και είμαστε σε περίοδο εμπρόθεσμων δηλώσεων και τα εισοδήματα πρέπει να είναι της προηγούμενης χρονιάς δηλ του 2018
 14. 1) μπήκα με τους κωδικούς του ωφελουμενου και όχι σαν συμβουλος 2) έχει ένα κουμπάκι ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ .. εκεί πατάς και δίπλα από τις μέρες που απομένουν έχει ένα μολυβακι επεξεργασίας .. το πατάς και γράφεις 3) Συμφωνα με τον πιο πρόσφατο οδηγό του προγράμματος μπορείς να πάρεις παράταση μέχρι 120 ημέρες και το αίτημα υποβάλλεται τουλάχιστον 3 ημέρες πριν τη λήξη της προθεσμίας
 15. Εγώ έκανα σήμερα Δε χρειάζεται να ανεβάσεις κάποιο αρχείο , απλώς γράφεις στο πλαίσιο μέχρι 1000 χαρακτήρες κείμενο Πιστεύω ότι το σημείο επισυναψης των εγγράφων αναφέρεται σε κάποια δικαιολογητικά (πχ έγγραφο για λόγους υγείας) . Μέσα στο φόρουμ έχω δει ότι κάνουν δεκτά τα αιτήματα παράτασης
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.