Jump to content

MAR_PAX

Members
 • Content Count

  175
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

36 Καλή

About MAR_PAX

 • Rank
  Παλιό Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Γυναίκα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Recent Profile Visitors

591 profile views
 1. Σχετικά με το θέμα του ΣΔΑ : πήρα τηλ 2 προμηθευτές μου (εναν για κουφώματα και εναν για θερμομονώσεις) και μου απάντησαν και οι δυο οτι είναι συμβεβλημένοι με σύστημα που διαχειρίζεται τα απόβλητα των εργασιών τους . Οπότε, εαν δε κανεις πχ εσωτερικές διαρρυθμίσεις, θεωρώ πως δε χρειαζεται να κάνεις σύμβαση με ΑΕΚΚ .. Μπορεί να αιτιολογηθεί λέγοντας οτι είναι συμβεβλημένοι οι προμηθευτές. Τώρα, εαν δεν είναι συμβεβλημένοι, πιστευω πως εκει χρειάζεται ΣΔΑ και νέα συμβαση με ΑΕΚΚ μιας και ο νόμος θελει ανακύκλωση ολων των ποσοτήτων ανεξαρτήτως βάρους ..
 2. Στο email στείλε καλύτερα Εγώ όσες φορές έγραψα στη φορμα δε πήρα απάντηση Στο email που έστειλα πρόσφατα απάντησαν την επόμενη μέρα
 3. Ναι δε χρειάζεται άδεια μικρής κλίμακας για πιλοτη και για δώμα Όμως χρειάζεται συναίνεση σύμφωνα με την ερωτοαπαντηση 9 σελίδα 18 (εξοικονομώ ΙΙ β κύκλος). Δηλαδή θεωρητικά δε χρειάζεται να βγάλεις άδεια αλλά κρατάς τη συναίνεση μέσα στο φάκελο του εξοικονομώ για τυχόν έλεγχο (Βέβαια, για μένα, υπάρχει ένα θεματακι για την πιλοτη γιατί η τοποθέτηση θερμομονωσης τις περισσότερες φορές γίνεται με ικριώματα όποτε πιστεύω θέλει μικρής κλίμακας τελικά .. ) @chris8 και @nik Όντως έτσι όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ φαίνεται σαν να χρειάζεται οπωσδήποτε συναίνεση όταν τοποθετείται σκαλωσιά πχ στον ακάλυπτο οικοδομής .. Από την άλλη όμως (προσπαθώντας να τη γλιτώσω είναι η αλήθεια) σκέφτομαι: α) μήπως παίζει ρόλο το τι εργασία κάνεις με τα ικριώματα ? Δηλαδή τα ικριώματα που τοποθετούνται για θερμομόνωση αποκλειστικά δε χρειάζονται συναίνεση. Σε διαφορετική περίπτωση σε μια οικοδομή τα διαμερίσματα του ισογείου δε χρειάζονται συναίνεση (αφου δε χρειάζονται σκαλωσιά) για να κάνουν εργασίες θερμομόνωσης ενώ των ορόφων χρειάζονται (λίγο οξύμωρο..) β) μερικές φορές χρειάζεται η τοποθέτηση σκαλωσιάς στο διπλανό οικόπεδο .. εκεί τι κάνουμε ? Πάλι θέλουμε συναίνεση από το γείτονα? (Εννοειται ότι θα μιλησουμε μαζί του και θα τον ρωτήσουμε εάν μας επιτρέπει, όμως θα ζητήσουμε και τη συναίνεση εγγράφως ?) Όντως είναι πολύπλοκο το θέμα .. Βέβαια όπου μπορείς καλό είναι να έχεις τη συγκατάθεση των συνιδιοκτητών αλλά γενικά αυτό είναι δύσκολο.. ειδικά στις μεγάλες οικοδομές δε μπορούν να συμφωνήσουν για απλά πράγματα .. οι ιδιοκτήτες λείπουν τα καλοκαίρια .. άλλοι δε μιλιούνται μεταξύ τους, αλλοι δε γνωρίζονται .. κτλ Εγω πάντως στο προηγούμενο εξοικονομώ έβγαλα άδεια μικρης κλίμακας απο την πολεοδομία χωρίς συναίνεση για τοποθετηση θερμομόνωσης με χρήση χρήση ικριωματων σε διαμέρισμα του 2ου
 4. Δεν απαιτείται συναίνεση για την τοποθέτηση θερμομόνωσης (το λέει στο ΦΕΚ 4520β/2018, μπορείς να το δεις στο άρθρο που αφορά την εργασία της θερμομονωσης) Από το ίδιο ΦΕΚ επίσης μπορείς να δεις ότι για την τοποθέτηση ικριώματων δε χρειάζεται συναίνεση παρά μόνο δήλωση ανάθεσης ανάληψης επίβλεψης και τοπογραφικο. Αν έχεις πιλοτη η δώμα εκεί πρέπει να πάρεις συναινέσεις (τουλάχιστον έτσι έχω καταλάβει εγώ από τις ερωταπαντήσεις του εξοικονομώ)
 5. Μπορεί να το κάνει Δες τις συχνές ερωτησεις - απαντήσεις Β' κύκλου δες την ερώτηση 14 (σελ25) --> 14. Ερ: Με βάση την Δήλωση Ωφελούμενου αποδοχής απόφασης υπαγωγής ο ωφελούμενος έχει την υποχρέωση διατήρησης του έργου για 3 έτη από την τελική εκταμίευση του δανείου ή/και της επιχορήγησης από το πρόγραμμα της «άμεσης ενίσχυσης». Έχει δικαίωμα να μεταβιβάσει το ακίνητο; Η ανωτέρω υποχρέωση μεταφέρεται στο νέο ιδιοκτήτη και με ποιο τρόπο; Απ.: Σε περίπτωση που το ακίνητο μεταβιβαστεί, ο νέος ιδιοκτήτης θα πρέπει να αποδεχτεί τις υποχρεώσεις που προκύπτουν λόγω της υπαγωγής της κατοικίας στο Πρόγραμμα και αναφέρονται στην παράγραφο 8.1 του Οδηγού Εφαρμογής του Προγράμματος (π.χ. να διατηρήσει το έργο για τουλάχιστον τρία (3) έτη από την τελική εκταμίευση του δανείου ή/και της επιχορήγησης από το πρόγραμμα της «άμεσης ενίσχυσης»). Οι υποχρεώσεις θα πρέπει να αναφέρονται στο σχετικό συμβόλαιο (αγοραπωλησίας, γονικής παροχής, κλπ). Στο πλαίσιο του Προγράμματος, είναι απαραίτητη η προσκόμιση του σχετικού συμβολαίου στον Δικαιούχο του Προγράμματος.
 6. Το ερώτημα είναι εάν επιδοτείται σύμφωνα με τον οδηγό του προγράμματος εσωτερική θερμομόνωση σε εξωτερικό τοίχο ..εγώ διαβάζοντας τη σελίδα που έβαλε παραπάνω και ο συνάδελφος καταλαβαίνω ότι επιδοτείται μόνο η εξωτερική θερμομόνωση σε τοίχο ... Η εσωτερική επιδοτείται πχ στην επιστεγαση Κατά τα άλλα ναι οκ η τεχνογνωσία για την τοποθέτηση εσωτερικής θερμομόνωσης υπάρχει Και μια ερώτηση ακόμη ... Στην αδεια μικρής κλίμακας που βγαζουμε ηλεκτρονικά τα στοιχεία του διαγράμματος δόμησης τα συμπληρώνουμε όλα ?
 7. Καλημέρα και ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας ! Ναι αυτό ακριβώς διάβασα @N_N και εγώ και κατάλαβα ότι η θερμομόνωση σε τοιχοποιία μπορεί να είναι μόνο εξωτερική (αυτό που σημειώνεις με κίτρινο έχω τη γνώμη πως αναφέρεται στην επιστέγαση..) Οπότε καταλαβαίνω πως ΔΕ μπορεί να επιδοτηθεί εσωτερική θερμομόνωση τοιχοποιίας Όσο για το θέμα των ορίων ναι όντος μπαίνεις στο άλλο οικόπεδο ..Σημερα στο οικόπεδο υπάρχει μια κατοικία που αυριο μπορεί να κατεδαφιστεί και να κτιστεί μια οικοδομή.. Η οικοδομή δε θα πρέπει να έχει αντισεισμικό αρμό ? (και μάλιστα πανω απο τα 6cm δε μετράει και στη δόμηση αν δε κάνω λάθος) Εστω οτι πείθω το γείτονα και παίρνω συναίνεση και σε συνεννόηση και με το μηχανικό του βρίσκουμε μια άκρη (πχ καταθέτουμε και εμεις μια υ/δ που θα λέει οτι σε περίπτωση ανέγερσης οικοδομής θα συμμορφωθούμε στις τότε απαιτήσεις και αν χρειαστει προχωράμε στην αποξηλωση της μόνωσης μετά απο 3 ετη που είναι και η υποχρεωτική διατήρηση του προγράμματος) το ερώτημα μου είναι μπορούμε να βγάλουμε αδεια μικρής κλίμακας στο δικό μας οικόπεδο και να πατάμε 8 cm στο διπλανό εστω και με τη συναίνεση του γείτονα ? Γιατί αν δε γίνεται αυτό τότε δεν υπάρχει λόγος να μπούμε σε διαδικασία συνομιλίας με το γείτονα
 8. Θα ήθελα τη γνώμη σας στο εξής : Πελάτης που έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα θέλει να κάνει θερμομόνωση 8 cm σε εξωτερικό τοίχο του διαμερίσματός του στον Β όροφο που βρίσκεται στο όριο οικοπέδου και συνορεύει με όμορο οικόπεδο διαφορετικού ιδιοκτήτη μέσα στο οποίο υπάρχει ισόγεια κεραμοσκεπής οικία . α) Μπορεί να την κάνει ή επειδή "μπαίνει" 8 cm στο όμορο οικόπεδο θα υπάρχει πρόβλημα με το γείτονα ? β) Χρειάζεται η συναίνεση του γείτονα εάν θεωρήσουμε ότι μπορούμε να προχωρήσουμε ? (Ούτως η άλλως ο γείτονας θα ενημερωθεί γιατί θα στηθεί σκαλωσιά πάνω στη στεγή του προκειμένου να φτάσουμε στον 2ο όροφο. ) γ) Εγώ θα έχω κάποιο θέμα με την άδεια μικρής κλίμακας ? (Γιατί τυπικά και ψυχρά εαν το δούμε τα 8cm είναι στο διπλανό οικόπεδο) δ) εαν δε μπορεί να βρεθεί λύση μπορώ να βάλω τη θερμομόνωση εσωτερικά και να την επιδοτηθώ ? (δεν είδα κάπου στον οδηγό για εσωτερική θερμομονωση σε εξωτερικό τοίχο παρα μόνο σε οροφή ή υπογειο κτλ)
 9. Ετσι συμπεραίνω κι εγω ... αλλιως πιστευω δεν θα αλλαζαν κατάσταση
 10. Το πρωί που μπήκα στο σύστημα όλες μου οι αιτήσεις ήταν σε κατάσταση 5. Τώρα που ξαναμπήκα οι 2 απο αυτές, που ήταν με ίδια κεφάλαια, έχουν πάει κατάσταση 5α ... Μου γραφει : "Η αίτησή σας έχει προωθηθεί προς υπαγωγή στην Επενδυτική Επιτροπή. Θα ενημερωθείτε άμεσα για το αποτέλεσμα της αναμενόμενης υπαγωγής καθώς και για τις επόμενες ενέργειές σας, στην καρτέλα «Μηνύματα» . Στην τρέχουσα κατάσταση της αίτησης δεν προβλέπονται ενέργειες " .. (Πιστευω πως έχουν βαλει στην απόφαση υπαγωγής αυτες που είναι με ίδια κεφαλαια ανεξαρτητα εαν δανειοδοτήσεις προχώρησαν πιο μπροστά)
 11. Καλημέρα , Θα εκδόσεις ΠΕΑ για αυτό που βλέπεις δηλαδή την πραγματική κατάσταση που είναι σπίτι . Δε σε νοιάζει εάν στην άδεια λέει αποθήκη (επίσης για αποθήκη δεν επιτρέπεται να εκδοθεί ΠΕΑ) Βγάζεις λοιπόν ΠΕΑ με χρήση κατοικία και λες στον ιδιοκτήτη για την αυθαιρεσία για να είναι ενήμερος και κάποια στιγμή ίσως να θέλει να προβεί σε τακτοποίηση
 12. Δε ξέρω τι γίνεται οταν την ακυρώσεις , δεν το έχω κάνει . Απλώς λέω οτι το σύστημα σου δίνει αυτοδίκαια την παράταση οταν κάνεις 3η αίτηση για δάνειο παρόλο που μπορεί να έχει αρκετό χρονικό διαστημα προθεσμίας.
 13. @N_N Παρατείνεται αυτοδίκαια η προθεσμία την 3η ομως φορά που κάνεις αίτηση για δανειοδότηση (Εχει γίνει σε μένα και παρόλο που δεν έληγε η προθεσμία μου την έδωσε απο μόνο του το σύστημα)
 14. Τίποτα ... Είμαστε σε αναμονή μαζικής απόφασης υπαγωγής (μια έχει βγει έως τωρα με ούτε 7000 υπαγωγες) ... Είχανε πει αρχές Φεβρουαρίου ότι θα έβγαινε αλλά δε βγήκε τίποτα ακόμα ..ελπίζω σύντομα να βγει
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.