Jump to content

Maria Electrical Engineer

Core Members
 • Posts

  350
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Maria Electrical Engineer last won the day on November 16 2020

Maria Electrical Engineer had the most liked content!

Profile Information

 • Φύλο
  Γυναίκα
 • Τοποθεσία
  Αγρίνιο, Αιτ/νίας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός

Recent Profile Visitors

1,156 profile views

Maria Electrical Engineer's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Reacting Well Rare
 • Dedicated Rare
 • First Post Rare
 • Collaborator Rare
 • Week One Done

Recent Badges

90

Reputation

 1. @george68 Θα προχωρήσει κανονικά με τα ποσά που αντιστοιχούν στις 28000 που έχει ήδη δεσμεύσει και οι αναπροσαρμογές θα γίνουν όταν κλείσει το πρόγραμμα, όπως γίνεται σε όλα τα Εξοικονομώ έως τώρα (κρατάω μία επιφύλαξη μήπως αλλάξει κάτι στην πορεία αν και δεν το νομίζω διότι η διαδικασία είναι ξεκάθαρη και μόλις περαστούν τα τελικά τιμολόγια γίνονται αυτόματα οι προσαρμογές. Δεν είναι κάτι να τρελαίνεστε
 2. https://exoikonomo2020.gov.gr/-/dieukriniseis-schetika-me-ta-photoboltaika-systemata
 3. Καλημέρα! Στην μελέτη φυσικού αερίου σε νέα οικοδομή, είναι υποχρεωτικό να δείξουμε κουζίνα αερίου; Ρωτώ διότι στην πολυκατοικία δεν πρόκειται να μπει αέριο και θέλω να δω αν υπάρχει απαίτηση για κουζίνα αερίου προκειμένου να αποφύγω τις οδεύσεις. Ευχαριστώ!
 4. @vasilis01 παρατηρήθηκε ότι κάποιες αιτήσεις έμειναν ανολοκλήρωτες και ο μηχανικός δεν είχε ενημερώσει τον ιδιοκτήτη. Δείτε και αυτή την περίπτωση. Συγνώμη άκυρο το παραπάνω, δεν είδα ότι είστε μηχανικός...
 5. @Ena paidi koitaei t astra ειδικά με το νέο ΕΚΟ και τα νέα εισοδηματικά κριτήρια, πραγματικά επιδοτούν το μαύρο χρήμα και αυτό το λέω ανέκαθεν. Ατομικό εισόδημα 5000€ και οικογενειακό 10000€ θα κάνουν παρεμβάσεις σε ακίνητο; Λογικά δεν έχουν να φάνε. Το 75% έπρεπε να δίνεται σε οικογένειες με εισόδημα από 20000€-35000€ τουλάχιστον, που πληρώνουν φόρους και έχουν κατανάλωση αλλά όπως πάντα στην Ελλάδα προσαρμόζουμε τα πάντα στον λαϊκισμό. Αυτά γιατί είναι Άγιες Μέρες! Καλή Ανάσταση!
 6. Μην με παρεξηγείτε Απλά αυτό που λέω εν ολίγοις είναι αυτό που έγραψα και σε προηγούμενο σχόλιο, δηλαδή: Λόγω αύξησης των τιμών, αρκετοί σκέφτονται για παράδειγμα, να καλύψουν με τον προϋπολογισμό τα αλουμίνια (πχ είχαν δηλώσει 1.Α1.Ι ενώ τελικά είναι 1.Α1.ΙΙ) ειδικά σε μεγάλα σπίτια και το φ.α., και να κάνουν εκτός προγράμματος τον ηλιακό και τα κλιματιστικά με χρήματα μαύρα και προφανώς πολύ πιο φθηνά από ότι με τιμολόγια κ.λπ. Ομοίως με την θερμοπρόσωψη ή την μόνωση δώματος που με το ΕΚΟ οι τιμές ανεβαίνουν πιο πολύ (και ενδεχομένως κάποιος να μην εκδόσει καν άδεια μικρής κλίμακας!). Και δεν είναι μόνο αυτό αλλά και όσα αναγράφω στο mail σχετικά με την εξοικονόμηση και το πως επηρεάζει τον στόχο του προγράμματος βάση κριτηρίων που το ίδιο το πρόγραμμα θέτει. Γι' αυτό θεωρώ ότι είναι άδικο. Τώρα για το ΕΚΟ 2021 μην το σχολιάσω καλύτερα! Εννοείται πως θα έπρεπε να υπήρχε ρητή υποχρέωση να υλοποιηθούν οι εργασίες που έχουν δηλωθεί αρχικά αλλά ποιος βρήκε το δίκιο του για να το βρούμε εμείς; Καλημέρα και Καλή Ανάσταση!
 7. Καλημέρα @nick_61! Συμφωνώ σε όσα λέτε απλά δεν νομίζω να διαβάζετε προσεκτικά το ερώτημά μου προς του Υπουργείο...
 8. @Ena paidi koitaei t astraεννοείται πως ο ιδιοκτήτης μπορεί να κάνει ό,τι θέλει αφού επιτρέπεται να κάνει αλλαγή φυσικού αντικειμένου των εργασιών κ.λπ. και φυσικά μπορεί να βάλει ό,τι καλύτερο στο σπίτι του απλά διάβασε το mail πιο προσεκτικά Δεν εννοώ αυτό που γράφεις. Λόγω αύξησης των τιμών, αρκετοί σκέφτονται για παράδειγμα, να καλύψουν με τον προϋπολογισμό τα αλουμίνια ειδικά σε μεγάλα σπίτια και το φ.α., και να κάνουν εκτός προγράμματος τον ηλιακό και τα κλιματιστικά με χρήματα μαύρα και προφανώς πολύ πιο φθηνά από ότι με τιμολόγια κ.λπ. Ομοίως με την θερμοπρόσωψη ή την μόνωση δώματος που με το ΕΚΟ οι τιμές ανεβαίνουν πιο πολύ (και ενδεχομένως κάποιος να μην εκδόσει καν άδεια μικρής κλίμακας!). Και δεν είναι μόνο αυτό αλλά και όσα αναγράφω στο mail σχετικά με την εξοικονόμηση και το πως επηρεάζει τον στόχο του προγράμματος βάση κριτηρίων που το ίδιο το πρόγραμμα θέτει. Είμαι πολύ συγκεκριμένη. Θεωρείς ότι όλο αυτό δημιουργεί ισότητα ανάμεσα στους ωφελούμενους; Πιστεύω ότι είναι πολύ λεπτό θέμα. (Ευχαριστώ για το σχόλιο )
 9. Προσωπικά είμαι απόλυτη και θεωρώ ότι ο στόχος πρέπει να επιτυγχάνεται με τις παρεμβάσεις που επιδοτούνται αλλά παραθέτω απάντηση από το Υπουργείο στην ερώτησή μου, η οποία είναι φυσικά γενική και δεν απαντάει στα ξεκάθαρα και καίρια ερωτήματα που θέτω αρχικά: Microsoft Outlook - Memo Style.pdf
 10. Πριν τις κατασκευές έχει και ταυτότητα! Καθήστε να ολοκληρωθεί και αυτή η διαδικασία ορθά διότι πολλοί φάκελοι γίνονται στο πόδι και δεν ξέρω τι θα γίνει όταν έρθει η ώρα της ταυτότητας...
 11. Σήμερα το πρωί σε ραδιοφωνική εκπομπή ο Σκρέκας είπε ότι θα ανοίξει το σύστημα για τις ανολοκλήρωτες αιτήσεις.
 12. Καλημέρα και καλό μήνα! Μήπως γνωρίζετε κάποια εταιρεία η οποία να δίνει το πακέτο smart home με όλα όσα χρειάζονται να γίνουν βάση οδηγού και με τις απαραίτητες πιστοποιήσεις; (Αν δεν επιτρέπεται η δημόσια αναφορά, θα το εκτιμούσα αν μου στέλνατε προσωπικό μήνυμα. Πρακαλώ, όχι εταιρεία που διαφημίζει smart home αλλά στην πράξη δεν καλύπτει τις προδιαγραφές. Μόνο αν έχετε δουλέψει κάποια αίτηση και έχετε στα χέρια σας ολοκληρωμένο έργο.) Ευχαριστώ!
 13. Αν δεν υπάρχει σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας ναι, αλλιώς όχι
 14. Ειλικρινά θλίβομαι διότι το επίπεδο της συζήτησης κατεβαίνει. Ο προβληματισμός είναι προβληματισμός και οι Κανονισμοί είναι Κανονισμοί. Οι μελέτες που εκπονούμε βασίζονται στον Κανονισμό και ελεγχόμαστε για το αν τον ακολουθούμε ή όχι. Σαφώς και ο καθένας μας έχει την ευθύνη για ό,τι υπογράφει και σφραγίζει. Σε φάση ελέγχου όμως όλοι μας είμαστε το ίδιο υπόλογοι για την εφαρμογή του Κανονισμού άσχετα αν συμφωνούμε ή όχι. Φυσικά γι' αυτό υπάρχει και το φόρουμ ώστε με επιχειρήματα να μπορέσουμε να στοιχειοθετήσουμε την αντίθετη άποψη η οποία φυσικά και μπορεί να στέκει, άλλωστε η ΤΟΤΕΕ δεν είναι πανάκεια (!) αλλά έως ότου αλλάξει, από τη στιγμή που υπογράφουμε για ένα έργο ή ΠΕΑ πάνω στο οποίο στηρίζεται ολόκληρο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, πρέπει να είμαστε και τυπικά σωστοί. Αυτά από εμένα και πραγματικά θλίβομαι γιατί δεν περίμενα να εκφράζονται τέτοιες απόψεις (προ ώρας κ.λπ.).
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.