Jump to content

Maria Electrical Engineer

Core Members
 • Content Count

  226
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

55 Καλή

About Maria Electrical Engineer

 • Rank
  Παλιό Μέλος

Profile Information

 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. To αντιλαμβάνομαι πλήρως αυτό που λες γι' αυτό έχω καταλήξει κι εγώ ότι αν θέλει κάποιος να προχωρήσει σε αρχική αίτηση με ρίσκο να μην τον δεχθούν τελικά λόγω κορεσμού δικτύου. Ευχαριστώ!
 2. Καλημέρα σε όλους! Βρίσκομαι σε μεγάλο δίλημμα αυτόν τον καιρό και θα εκτιμούσα τη βοήθειά σας. Με προσεγγίζουν πελάτες στους οποίους έχω κατασκευάσει παλαιότερα έργα 10kW και 100kW, οι οποίοι ενδιαφέρονται για κατασκευή φβ σταθμών ισχύος 500kW ως ιδιώτες. Από έρευνα που έχω κάνει είδα ότι στην περίπτωση που κινηθεί κάποιος με δάνειο στο 75% του κόστους κατασκευής, η επένδυση δεν είναι βιώσιμη. Μήπως έχετε κάποια εικόνα κυρίως από δικά σας πρόσφατα έργα; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
 3. Αυτό ακριβώς με την Eurobank συνέβη και σε δική μου περίπτωση και ζητούσαν εκτύπωση της εξουσιοδότησης από το σύστημα με γνήσιο υπογραφής του ωφελουμενου για να αποδεσμεύσουν τα χρήματα και να πληρωθούν οι προμηθευτές!
 4. Διάβασε λίγο εδώ: entel.gr Θα το κοιτάξω κι εγώ πιο αναλυτικά, απλά μέχρι τώρα οι τενταδες δίνουν ce για το πανί (αντοχή σε ανεμοπιεση κλπ) και το δέχονται από το Υπουργείο... Θα το ψάξω όμως πιο εντατικά και θα απαντήσω σύντομα.
 5. Καλημέρα @yian! Προς το παρόν περιμένεις την απόφαση υπαγωγής. Μόλις έρθει με το καλό (μαύρα μάτια κάναμε να τη δούμε ), ο ωφελούμενος πηγαίνει στην τράπεζα για την υπογραφή της σύμβασης. (Δες όμως και λεπτομέρειες στον οδηγό σελ. 48-49.)
 6. Καλησπέρα σε όλους! Έχω περίπτωση ωφελούμενου που εγκατέστησε την συνημμένη α.θ. μόνο για θέρμανση... Θα το εκτιμούσα αν μπορούσε κάποιος να μου πει τι βαθμό απόδοσης θα περνούσε στο ΤΕΕ xml. Ευχαριστώ εκ των προτέρων! ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΑΝΤΛΙΑΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ.pdf
 7. @dadabook καλησπέρα! 1) Όχι. Το σύστημα θα κολήσει μόλις δεν θα μπορεί να "βρει" η τράπεζα τον πελάτη ή τον εγγυητή. Μου έχει τύχει με εγγυητή. Δεν μου είχαν πει ότι δεν είχε λογαριασμό στη συγκεκριμένη τράπεζα και μόλις είδα το error το κατάλαβα. 2) Μπορείς να τον δηλώσεις έτσι. Είναι λίγο τυπικό το θέμα αφού από τα συνοδευόμενα έντυπα θα το δουν. Βάλε ό,τι είναι πιο κοντά.
 8. Καλημέρα σε όλους! Κάνω το ΠΕΑ σε καινούργια οικοδομή για ολοκλήρωση αδείας και το Πρόγραμμα του ΤΕΕ μου βγάζει το εξής bug: Μηδενικές θερμογέφυρες για τις αδιαφανείς επιφάνειες στον Μη Θερμαινόμενο χώρο 1 στο Υπάρχον Κτίριο με αποτέλεσμα να μην μπορώ να προχωρήσω. Αν βέβαια το ανεβάσω στο buildingcert δείχνει κανονικά την κατηγορία. Θεωρητικά θα μπορούσα να το κλείσω αλλά έχει τύχει σε κάποιον; Δεν μπορώ να καταλάβω τι πρέπει να διορθώσω μιας και θερμογέφυρες σε ΜΘΧ δεν υπάρχουν... Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
 9. Καλημέρα σε όλους και στους @Arche @georgegaleos @thanz! Το ξέχασα η αλήθεια είναι αλλά θυμίστε με βρε παιδιά Το ερώτημά μου: Καλημέρα σας, Θα ήθελα να μου διευκρινίσετε αν επιτρέπεται ο ωφελούμενος να είναι ο ίδιος και ο προμηθευτής/ ανάδοχος του έργου, μιας και δεν αναγράφεται κάτι σχετικό στον οδηγό του Προγράμματος. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Και η απάντηση: Δεν αναφέρεται σχετικός περιορισμός στον επίσημο οδηγό του Προγράμματος. Υποστήριξη προγράμματος Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ ΥΠΕΝ Τομέα Ενέργειας Πράγματι είχα τέτοιες περιπτώσεις και προχώρησαν μια χαρά! Αν μπορώ να βοηθήσω σε κάτι άλλο παρακαλώ πείτε μου. Καλή συνέχεια!
 10. Καλησπέρα @dryianni! Ευχαριστώ πολύ!! Θα το μεταφέρω και αν προκύψει κάτι διαφορετικό θα ενημερώσω
 11. Καλησπέρα! Σε ωφελούμενο έχουν γίνει όλες οι εκταμιεύσεις αλλά του έχει δεσμευθεί το ποσό του δεύτερου ΠΕΑ με αποτέλεσμα ο ωφελούμενος να μην μπορεί προφανώς να το πάρει. Η τράπεζα το μόνο που του λέει είναι ότι το έχει δεσμεύσει το ΕΤΕΑΝ και δεν γνωρίζει για ποιο λόγο. Σας έχει τύχει?
 12. Καλημέρα! Ναι, αν μπορεί να αναγραφεί compact καλύτερα αν και ειλικρινά δεν νομίζω ότι και με ξεχωριστή αναγραφή και των 3 εσωτερικών θα είχε θέμα. Όπως και να έχει, εννοείται προτιμήστε την compact και όλα καλά
 13. Καλησπέρα @dryianni! H κατάταξη γίνεται βάση της εξωτερικής μονάδας ανεξαρτήτως του αριθμού των εσωτερικών, τσέκαρε το συνημμένο (βλ, πιστοποιήσεις υλικών).
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.