Jump to content

tsx

Core Members
 • Content Count

  1,505
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

tsx last won the day on September 19 2019

tsx had the most liked content!

Community Reputation

397 Πολύ καλή

About tsx

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Θεσσαλονίκη
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Υπ/στων

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. 3 Απριλίου έβγαλαν λίστα. Όσες δεν μπήκαν θα περιμένουν μερικούς μήνες.
 2. Μήπως είναι παρουσιάσεις από μαθήματα για ECDL; Δεν έχω παρακολουθήσει ποτέ για να ξέρω, αλλά τέτοιου επιπέδου μου φαίνονται. Τουλάχιστον για την κατηγορία (4) που επέλεξα εγώ.
 3. Οι αιτήσεις σου uptight είναι από τις λεγόμενες "επιλαχούσες", δηλαδή δεν υποβλήθηκαν οριστικά. Θα περιμένεις νέο άνοιγμα του προγράμματος για να τις προχωρήσεις. Δεν σε αφορά η είδηση των 8700 υπαγωγών.
 4. Ήταν θέμα λίγων ωρών λοιπόν, μετά τη χθεσινή είδηση. Σε εμένα περίπου το 60% πήγε σε 5α και θα πάρει υπαγωγή.
 5. Αποκλείω να τις έχουν πάει ήδη στο 5α. Όλες οι δικές μου είναι ακόμη στο 5.
 6. Virtual POS για πιστωτικές κάρτες από ΕΤΕ στα μέλη του ΤΕΕ, χωρίς συνδρομή – πάγια χρέωση https://www.b2green.gr/el/post/78496/virtual-pos-gia-pistotikes-kartes-apo-ete-sta-meli-tou-tee-choris-syndromi-–-pagia-chreosiVirtual?fbclid=IwAR3oXLlv-YboxW3no0LmrjvE8S-3BBDUTNgX0DvKj0oSd9mtTjomraA28J4
 7. Και εγώ για viva το σκέφτομαι για την ώρα, και για έναν επιπλέον λόγο. Είναι Ελληνική εταιρία με πολλούς συναδέλφους με δικό της POS και σε μελλοντικά προβλήματα θα είναι πιο εύκολη η επικοινωνία και η επίλυση των προβλημάτων. Στην επικοινωνία μαζί τους, μιλάς με κάποιον που θα είναι υπεύθυνος για εσένα ως πελάτη και έχει το δικό του απευθείας τηλέφωνο. Edit: Τελικά το πήρα από Viva. Αρκετά με το ψάξιμο
 8. Από viva μου επιβεβαίωσαν πως δεν υπάρχει άλλη χρέωση εκτός του κόστους του POS εάν δεν κάνω κινήσεις. Από sumup δεν ήξεραν κάτι σχετικά με νομιμότητα με Ελληνικό Κράτος. Ούτε ο λογιστής μου ξέρει, αλλά όλα δείχνουν πως δεν θα έχω πρόβλημα. Διαβάζω όμως από την σχετική εγκύκλιο του κράτους https://www.freepos.gr/static/freepos/files/circular-pos.6959108f9bb0.pdf "οι δικαιούχοι πληρωμής συμβάλλονται υποχρεωτικά με νομίμως αδειοδοτημένους Παρόχους Υπηρεσιών Πληρωμών, κατά το οριζόμενα στο ν. 3862/2010 (A' 113) και απαγορεύεται να συμβάλλονται με οντότητες οι οποίες δεν αποτελούν νομίμως αδειοδοτημένους παρόχους υπηρεσιών πληρωμών ή αντιπροσώπους αυτών" Στην παρακάτω σελίδα της SUMUP αναφέρει https://help.sumup.com/hc/el/articles/360001291473-Φορολογική-Συμμόρφωση "Η SumUp είναι εξουσιοδοτημένο Ίδρυμα Ηλεκτρονικού Χρήματος με άδεια να παρέχει υπηρεσίες πληρωμών στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο. Η σχετική άδεια χoρηγείται από την Αρχή Χρηματοπιστωτικής Δεοντολογίας (Financial Conduct Authority - FCA) στο Ηνωμένο Βασίλειο με αριθμό άδειας 900700." Και εδώ σας θέλω μάστορες. Είμαστε καλυμμένοι ή όχι; Με μία πρώτη ματιά θεωρώ πως είμαστε, αλλά επειδή δεν είμαι λογιστή ή ειδικός επί του θέματος, θα ήθελα κάποια βοήθεια.
 9. Δεν έχω επικοινωνήσει με Viva για προσφορά, αλλά βρήκα στο διαδίκτυο το παρακάτω, όπου αναφέρει και "Ελάχιστη μηνιαία χρέωση των παροχών υπηρεσιών viva wallet acquiring 5€/τερματικό" https://www.vivawallet.com/wp-content/uploads/2018/09/VIVA_WALLET_GR_PRICING_BUSINESS-Final.pdf Έχει πάρει κάποιος προσφορά για να μας πει εάν όντως ισχύει αυτό; Γενικά μεταξύ Viva και sumup βλέπω πλεονέκτημα της viva ως προς τα brand name της (viva vs sumup) και της sumup ως προς το ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το επαγγελματικό ΙΒΑΝ που ;hdh έχουμε στις συστημικές τράπεζες και δεν χρειάζεται να δημιουργήσουμε νέο λογαριασμό στην viva. Υπέρ της sumup η διαφορά στο κόστος (μικρή η διαφορά εφόσον είναι μόνο μία φορά).
 10. Δεν έχω εικόνα των συνολικών χρεώσεων της Viva. Δυστυχώς όλοι αυτοί δεν βάζουν στις σελίδες τους ξεκάθαρα τις χρεώσεις τους και θέλει κόπο για να τις βρεις ή επικοινωνία με τον κάθε έναν. Εμένα με ενδιαφέρει περίπτωση με μηδενικές πληρωμές μέσω κάρτας. Το μικρότερο δυνατό κόστος για μηδέν κινήσεις. Ότι μου προσέφερε δηλαδή το freepos.
 11. Για δείτε εδώ https://sumup.gr/ Μοιάζει η καλύτερη δυνατή λύση για την μετά freepos εποχή. Έχω κάνει ερώτημα σχετικά με τη κάλυψη της νομικής απαίτησης του κράτους και περιμένω απάντηση.
 12. 4,62 για σώματα βάση τύπου SCOP = 2,75 ∙ (ηs55˚CΘΚ+ 3%) 5,97 για ενδοδαπέδια βάση τύπου SCOP = 2,35 ∙ (ηs35˚CΘΚ + 3%)
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.