Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

thief

Members
  • Περιεχόμενα

    23
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

thief's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Dedicated Rare
  • Conversation Starter Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλημέρα και ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Για τα υλικά δεν υπάρχει θέμα, πάντα στο έργο τα στέλνω. Η εγγραφή το επιμελητήριο είναι κάτι που θα κοιτάξω, για την ώρα είδα μόνο τις πληροφορίες που έχει η ιστοσελίδα του ΕΒΕΑ. Επομένως, με επιφύλαξη, η προσθήκη ΚΑΔ και η εγγραφή στο επιμελητήριο με εξασφαλίζουν για έκδοση αθεώρητου τιμολογίου με 3% παρακράτηση. Θα βοηθούσε να το επιβεβαιώσει και κάποιος που το έχει αντιμετωπίσει στην πράξη. Είναι κάτι που ψάχνω αρκετά τελευταία και με έχει μπερδέψει η ποικιλία των απαντήσεων, αφού από συναδέλφους ακούω από το "μπορείς να το κόψεις όπως είσαι, δεν τα ελέγχει κανείς αυτά" μέχρι το "είσαι μηχανικός και απαγορεύεται να κόψεις οτιδήποτε άλλο πέραν υπηρεσίας".
  2. Καλησπέρα σε όλους, έχω το εξής θέμα το οποίο σίγουρα το έχετε αντιμετωπίσει πολλοί: ως μηχανολόγος μηχανικός, έχω ενεργούς τους σχετικούς ΚΑΔ υπηρεσιών (από 711 όλοι). Στην πραγματικότητα, οι περισσότερες εργασίες που κάνω είναι κατασκευαστικές (ανακαινίσεις, εγκαταστάσεις κλπ), αλλά σε αυτές γενικώς τιμολογώ υπηρεσία με τη μορφή της "επίβλεψης εκτέλεσης εργασιών" και την αγορά υλικών, όταν είναι σημαντικά ποσά, την αναλαμβάνει απευθείας ο πελάτης. Στην παρούσα φάση, έχει προκύψει ένα τεχνικό έργο (ανακαίνιση) το οποίο πρέπει να τιμολογηθεί προς επαγγελματία πακέτο μαζί με όλα τα υλικά (από γυψοσανίδες μέχρι είδη υγιεινής και κλιματιστικά) και το οποίο θα έχει σημαντικό ποσό προς τιμολόγηση (κοντά 50.000 €). Θεωρώ ότι πρέπει να δηλώσω επιπλέον ΚΑΔ κατασκευαστικού έργου (41 κλπ), γιατί δεν νοείται ΤΠΥ με παρακράτηση 20% σε τέτοια δουλειά, που κατά κύριο λόγο θα πληρώσω υλικά και εξοπλισμό. Τα ερωτήματα είναι: Μπορώ να δηλώσω τέτοιον ΚΑΔ ως μηχανολόγος μηχανικός; Είναι ο 41.2 σωστός; Τι παραστατικό θα εκδίδω; Δημιουργείται κάποια "περίεργη" απαίτηση ή υποχρέωση από πλευράς μου; Τέλος, η παρακράτηση σε τέτοιο παραστατικό, ποια θα είναι; Προφανώς ψάχνω να πάω στην παρακράτηση 3% των τεχνικών έργων. Σημειώνω ότι δεν έχω ούτε χρειάζομαι αποθήκη ούτε θα κάνω εμπόριο, παρά μόνο τριγωνικές κινήσεις με αγορά υλικών και εξοπλισμού με απευθείας παράδοση στο έργο. Οποιαδήποτε βοήθεια ευπρόσδεκτη γιατί ο χρόνος πιέζει πολύ και δεν βγάζω άκρη. Ευχαριστώ!
  3. Καλησπέρα σε όλους, έχω το εξής ερώτημα, μήπως και κάποιος το έχει αντιμετωπίσει: πελάτης μου διαθέτει (πλήρης κυριότητα) κατοικία στην επαρχία (δεν είναι η κύρια κατοικία του), την οποία έχει ουσιαστικά παραχωρήσει σε συγγενικό του πρόσωπο, άτυπα - ο συγγενής πληρώνει κανονικά ρεύμα, νερό κλπ, αλλά δεν δίνει κάποιο ενοίκιο, ούτε φαίνεται το όνομά του. Ο ιδιοκτήτης ενδιαφέρεται για το επόμενο εξοικονομώ/ανακαινίζω - εάν δηλώσει από σήμερα, για παράδειγμα, μίσθωση με ένα ελάχιστο μίσθωμα, με το εν λόγω ακίνητο ως κύρια κατοικία, πλέον, του συγγενή, θεωρείται ικανοποιημένη η προϋπόθεση της απόδειξης μέσω του Ε9 για το έτος αναφοράς ή είναι πλέον αργά; Θεωρώ, πάντα (ελπίζω όχι λανθασμένα) ότι το έτος αναφοράς του επόμενου προγράμματος θα είναι το 2022. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  4. Καλησπέρα σε όλους, έχω ένα ερώτημα σχετικά με λάθος ποσότητα σε παρεμβάσεις. Ένας συνάδελφος μηχανικός "τρέχει" το Εξοικονομώ στο χωριό του και ο εκεί σύμβουλος που ανέλαβε την υπαγωγή, κατά την υποβολή της πρότασης μπέρδεψε τα εξής: Έχει επιλέξει, μεταξύ άλλων, τις παρεμβάσεις: Παρέμβαση 2.Β (ΙΙ) - Θερμομόνωση στέγης Παρέμβαση 2.Γ1 (ΙΙ) - Θερμομόνωση εξωτ. τοιχοποιίας, δαπέδου επί εδάφους κλπ Η κατοικία που θα υλοποιηθούν, έχει 60τμ θερμοπρόσοψη (γίνεται μόνο η μία πλευρά), 90τμ στέγη και 90τμ δαπέδου για μόνωση. Αντί, λοιπόν, να βάλει 90 τμ στη 2.Β και (90+60= ) 150 τμ στη 2.Γ1, λανθασμένα έβαλε (90+90= ) 180 τμ στη 2.Β και 60 τμ στη 2.Γ1. Δηλαδή, στην κατηγορία της στέγης πρόσθεσε και δήλωσε και το δάπεδο, αντί να το δηλώσει μαζί με τη θερμοπρόσοψη στην κατηγορία 2.Γ1 που κανονικά ανήκει. Αυτό το ανακάλυψαν τώρα που πρόκειται να ξεκινήσουν οι εργασίες. Υπάρχει σωτηρία; Τι μπορεί να γίνει; Στη γραμμή υποστήριξης δήλωσαν άγνοια επί του θέματος. Προσωπικά, ως πιο αναίμακτη λύση σκέφτηκα να αφήσει εντελώς έξω τα τμ του δαπέδου (να τα πληρώσει μόνος του εκτός προγράμματος), ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα. Έχει κανείς να προτείνει κάτι;
  5. Ευχαριστώ για την απάντηση. Δεν είμαι βέβαιος πως κατάλαβα καλά. Με τα χαμηλότερα τιμολόγια, θα κατέβω στο μέγιστο ποσό του επιλέξιμου προϋπολογισμού. Δεν θα μειώσει, λοιπόν, πρώτα το πλεονάζον ποσό της υπέρβασης του μέγιστου επιλέξιμου, αλλά θα "φάει" και από τα ίδια κεφάλαια και από την επιχορήγηση;
  6. Ερώτηση: Έστω πρόταση παρεμβάσεων ύψους 20.000 €. Από αυτά, ο επιλέξιμος προϋπολογισμός του προγράμματος για την κατοικία αυτή έστω πως είναι 16.000 € με ποσοστό επιχορήγησης 85%. Επομένως έχουμε 13.600 € επιχορήγηση, 2.400 € ίδια κεφάλαια για το σύνολο το επιλέξιμου και επιπλέον 4.000 € ίδια κεφάλαια για την υπέρβαση του επιλέξιμου. Εάν τα τιμολόγια που τελικώς θα καταχωρήσω ανέρχονται στο ποσό των 16.000 € (και όχι στο μέγιστο των 20.000 € της πρότασης παρεμβάσεων), ικανοποιώντας, βεβαίως, όλες τις απαιτήσεις των παρεμβάσεων, τότε από πού αφαιρείται αυτή η διαφορά; Από τα ίδια κεφάλαια ή από την επιχορήγηση; Κοινώς, στην περίπτωσή μας συμφέρει τον ωφελούμενο να επιλέξει χαμηλότερες προσφορές;
  7. Όχι, δεν έβγαζε τίποτα, ούτε σφάλμα ούτε αποτυχία. Μόνο τον κύκλο που γυρνάει και περιμένεις. Η αλήθεια είναι πως δεν περίμενα να το πάρει, αλλά τελικά προχώρησε.
  8. Όχι, περιμένα μέχρι περίπου 2 λεπτά ανά δοκιμή και έκλεινα τελείως browser, αφού δεν προχωρούσε. Έκανα εκ νέου login στο σύστημα. Στην τέταρτη προσπάθεια το τράβηξε κανονικά.
  9. Προσωπικά πρόλαβα 2 αιτήσεις, οι οποίες πέρασαν. Εάν δεν κολλούσε με το ΠΕΑ, πιστεύω θα προλάβαινα και 3η αίτηση, δεδομένου ότι τις πρώτες τις είχα τελειώσει 10:30 ακριβώς. Όλα τα στοιχεία τα είχα έτοιμα σε text και δούλευα με copy-paste.
  10. Σας ευχαριστώ για τον χρόνο που διαθέσατε. Θα εξετάσω τις πληροφορίες και σε περίπτωση που χρειαστεί, θα επανέλθω. Θα κοιτάξω να βρω και το σχεδιάγραμμα, μήπως και φωτίσει λίγο την κατάσταση.
  11. Καλημέρα και ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Επισυνάπτω το συμβόλαιο εδώ. Έχω συμπεριλάβει μόνο το κομμάτι που αφορά αυτό το οικόπεδο, μιας και αναφέρεται και σε άλλο οικόπεδο. Το συμβόλαιο έγινε στις 28 Ιουνίου 1984 και η μεταγραφή έγινε στις 9 Ιουλίου 1984. titlos.pdf
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.