Jump to content

thief

Members
 • Posts

  18
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

thief's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Conversation Starter Rare
 • First Post Rare
 • Collaborator Rare
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

 1. Time Left: 14 days and 5 hours

  • RENT
  • USED

  Ζητείται μηχανικός ή και κάποιος επαγγελματίας ενδεχομένως άλλου χώρου (πχ γραφίστας, διακοσμητής, web designer κλπ) από Τεχνικό Γραφείο στην Αθήνα (πλησίον μετρό Ευαγγελισμός), ανακαινισμένο προ τριετίας, για συστέγαση. Το γραφείο δεν χρησιμοποιείται καθημερινά, λειτουργεί περισσότερο ως χώρος για προγραμματισμένα ραντεβού με πελάτες, επομένως υπάρχει μεγάλη άνεση. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να καλέσετε στο 6947804618, ή να στείλετε προσωπικό μήνυμα.

  300.00 EUR

 2. Καλησπέρα σε όλους, έχω ένα ερώτημα σχετικά με λάθος ποσότητα σε παρεμβάσεις. Ένας συνάδελφος μηχανικός "τρέχει" το Εξοικονομώ στο χωριό του και ο εκεί σύμβουλος που ανέλαβε την υπαγωγή, κατά την υποβολή της πρότασης μπέρδεψε τα εξής: Έχει επιλέξει, μεταξύ άλλων, τις παρεμβάσεις: Παρέμβαση 2.Β (ΙΙ) - Θερμομόνωση στέγης Παρέμβαση 2.Γ1 (ΙΙ) - Θερμομόνωση εξωτ. τοιχοποιίας, δαπέδου επί εδάφους κλπ Η κατοικία που θα υλοποιηθούν, έχει 60τμ θερμοπρόσοψη (γίνεται μόνο η μία πλευρά), 90τμ στέγη και 90τμ δαπέδου για μόνωση. Αντί, λοιπόν, να βάλει 90 τμ στη 2.Β και (90+60= ) 150 τμ στη 2.Γ1, λανθασμένα έβαλε (90+90= ) 180 τμ στη 2.Β και 60 τμ στη 2.Γ1. Δηλαδή, στην κατηγορία της στέγης πρόσθεσε και δήλωσε και το δάπεδο, αντί να το δηλώσει μαζί με τη θερμοπρόσοψη στην κατηγορία 2.Γ1 που κανονικά ανήκει. Αυτό το ανακάλυψαν τώρα που πρόκειται να ξεκινήσουν οι εργασίες. Υπάρχει σωτηρία; Τι μπορεί να γίνει; Στη γραμμή υποστήριξης δήλωσαν άγνοια επί του θέματος. Προσωπικά, ως πιο αναίμακτη λύση σκέφτηκα να αφήσει εντελώς έξω τα τμ του δαπέδου (να τα πληρώσει μόνος του εκτός προγράμματος), ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα. Έχει κανείς να προτείνει κάτι;
 3. Ευχαριστώ για την απάντηση. Δεν είμαι βέβαιος πως κατάλαβα καλά. Με τα χαμηλότερα τιμολόγια, θα κατέβω στο μέγιστο ποσό του επιλέξιμου προϋπολογισμού. Δεν θα μειώσει, λοιπόν, πρώτα το πλεονάζον ποσό της υπέρβασης του μέγιστου επιλέξιμου, αλλά θα "φάει" και από τα ίδια κεφάλαια και από την επιχορήγηση;
 4. Ερώτηση: Έστω πρόταση παρεμβάσεων ύψους 20.000 €. Από αυτά, ο επιλέξιμος προϋπολογισμός του προγράμματος για την κατοικία αυτή έστω πως είναι 16.000 € με ποσοστό επιχορήγησης 85%. Επομένως έχουμε 13.600 € επιχορήγηση, 2.400 € ίδια κεφάλαια για το σύνολο το επιλέξιμου και επιπλέον 4.000 € ίδια κεφάλαια για την υπέρβαση του επιλέξιμου. Εάν τα τιμολόγια που τελικώς θα καταχωρήσω ανέρχονται στο ποσό των 16.000 € (και όχι στο μέγιστο των 20.000 € της πρότασης παρεμβάσεων), ικανοποιώντας, βεβαίως, όλες τις απαιτήσεις των παρεμβάσεων, τότε από πού αφαιρείται αυτή η διαφορά; Από τα ίδια κεφάλαια ή από την επιχορήγηση; Κοινώς, στην περίπτωσή μας συμφέρει τον ωφελούμενο να επιλέξει χαμηλότερες προσφορές;
 5. Όχι, δεν έβγαζε τίποτα, ούτε σφάλμα ούτε αποτυχία. Μόνο τον κύκλο που γυρνάει και περιμένεις. Η αλήθεια είναι πως δεν περίμενα να το πάρει, αλλά τελικά προχώρησε.
 6. Όχι, περιμένα μέχρι περίπου 2 λεπτά ανά δοκιμή και έκλεινα τελείως browser, αφού δεν προχωρούσε. Έκανα εκ νέου login στο σύστημα. Στην τέταρτη προσπάθεια το τράβηξε κανονικά.
 7. Προσωπικά πρόλαβα 2 αιτήσεις, οι οποίες πέρασαν. Εάν δεν κολλούσε με το ΠΕΑ, πιστεύω θα προλάβαινα και 3η αίτηση, δεδομένου ότι τις πρώτες τις είχα τελειώσει 10:30 ακριβώς. Όλα τα στοιχεία τα είχα έτοιμα σε text και δούλευα με copy-paste.
 8. Σας ευχαριστώ για τον χρόνο που διαθέσατε. Θα εξετάσω τις πληροφορίες και σε περίπτωση που χρειαστεί, θα επανέλθω. Θα κοιτάξω να βρω και το σχεδιάγραμμα, μήπως και φωτίσει λίγο την κατάσταση.
 9. Καλημέρα και ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Επισυνάπτω το συμβόλαιο εδώ. Έχω συμπεριλάβει μόνο το κομμάτι που αφορά αυτό το οικόπεδο, μιας και αναφέρεται και σε άλλο οικόπεδο. Το συμβόλαιο έγινε στις 28 Ιουνίου 1984 και η μεταγραφή έγινε στις 9 Ιουλίου 1984. titlos.pdf
 10. Καλησπέρα σε όλους, Έχω την εξής απορία, εάν κάποιος μπορεί να βοηθήσει: Υπάρχει οικόπεδο στο Κουφονήσι, εκτός οικισμού, περίπου 13,5 στρέμματα, με πρόσοψη σε κοινοτική οδό, το οποίο με συμβόλαιο του 1984, μεταβιβάστηκε με γονική παροχή στα δύο τέκνα του τότε ιδιοκτήτη, χωρίζοντάς το σε δύο ίσα τμήματα. Το συμβόλαιο αυτό ήταν επαναληπτικό του πρώτου συμβολαίου που είχε γίνει το 1983, κάτι το οποίο έγινε για την προσθήκη της παραχώρησης ενός δρόμου μεταξύ των δύο τμημάτων που προέκυψαν. Την ίδια χρονιά (1984), μετεγγράφηκε νόμιμα στα βιβλία μεταγραφών του Υποθηκοφυλακείου Αμοργού, όπως και έπρεπε. Στο συμβόλαιο, επίσης, επισυνάπτεται σχεδιάγραμμα μηχανικού όπου εμφαίνονται τα δύο τμήματα που προέκυψαν. Τα τμήματα αυτά δημιουργήθηκαν, τότε, ως άρτια και οικοδομήσιμα, αφού ήταν περίπου 6,5 στρέμματα το καθένα και είχαν και τα δύο πρόσοψη στην κοινοτική οδό. Πρόσφατα σε συζήτηση με έναν μηχανικό, ειπώθηκε ότι ανεξάρτητα από το τι έγινε τότε και το τι περιγράφεται στον τίτλο κτήσης, τα δύο τέκνα θεωρούνται συνιδιοκτήτες, αφού δεν θεωρούνται ανεξάρτητα αυτοτελή αγροτεμάχια τα δύο τμήματα που προέκυψαν με τη συμβολαιογραφική διαδικασία που περιέγραψα και θα έπρεπε να είχε γίνει σύσταση κάθετης ιδιοκτησίας, η οποία και δεν μπορεί πλέον να γίνει, ως γνωστόν. Δυστυχώς δεν ακολούθησε κάποια αιτιολόγηση. Είναι βάσιμος ένας τέτοιος ισχυρισμός;
 11. Σας ευχαριστώ όλους! Θα ενημερώσω μόλις έχω νεότερα.
 12. Θα μπορούσες να το αναλύσεις λίγο περισσότερο αυτό το σημείο; Ακριβώς αυτό λέω, δεν σκοπεύω να αναλάβω καμιά τεράστια μελέτη ή εργολαβία. Με τον εργοδότη μου έκανα μια κουβέντα και μου είπε να αποφασίσω εγώ τι προτιμώ, ο ίδιος δεν έχει θέμα, εάν κι εφόσον το κόστος που θα προκύψει για μισθωτό νέο μηχανικό (συνολικά, ΤΣΜΕΔΕ και εισφορά ΙΚΑ) δεν ξεπερνά το τωρινό κόστος του ΙΚΑ. Αυτό δεν το έχω διασταυρώσει ακόμα. Την απόφαση την πήρα γιατί υπάρχουν κάποια σχέδια στα υπ' όψιν, τα οποία ενδεχομένως να απαιτήσουν δικαιώματα υπογραφής και δεν θα μπορώ να το έχω ξαφνικά εκείνη τη στιγμή. Επιπλέον, έχω κατά καιρούς κάποιες προτάσεις για μικρές δουλίτσες, τις οποίες έως τώρα αναγκαστικά προσπερνάω, αφού δεν μπορώ να υπογράψω. Για καλύτερη ασφάλιση, δεν έχω ιδιαίτερες ελπίδες.....!
 13. Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Θα μιλήσω και με το λογιστήριο όταν έρθει η ώρα, απλώς θέλω να έχω εικόνα του τι γίνεται για να μην βρεθώ προ εκπλήξεων. Ας θεωρήσουμε λοιπόν το εξής σενάριο: - Είμαι μισθωτός μηχανικός στην εταιρεία που ανέφερα. Ο εργοδότης μου πληρώνει το ΤΣΜΕΔΕ, καθώς και το ΙΚΑ που αναλογεί και παίρνω έναν συγκεκριμένο καθαρό μισθό. Το δηλώνω στο ΤΣΜΕΔΕ. - Προκύπτει μια μελέτη εκτός εταιρείας. Την αναλαμβάνω, κάτι που σημαίνει ότι έχω κάνει και έναρξη στη ΔΟΥ ως μηχανικός και έχω μπλοκ. Δεν έχω φόρο επιτηδεύματος όμως, ως νέος μηχανικός. Επομένως, θα πληρώσω κανονικά τους αναλογούντες φόρους και τις εισφορές για τη μελέτη που ανέλαβα σαν να μην ήμουν μισθωτός; Υπάρχει κάποια διαφορετική επιβάρυνση, εξαιτίας των σταθερών αποδοχών που έχω ως μισθωτός ή δεν λαμβάνεται αυτό υπ' όψιν; Αυτό δηλαδή που δεν έχω καταλάβει είναι εάν υπάρχει κάποια επιπλοκή από τον συνδυασμό του μισθωτού και του μπλοκ ελεύθερου επαγγελματία. ikaros13, όπου αναφέρεται ΙΚΑ, εγώ καταλαβαίνω την εισφορά αυτή που λες. Αυτό νομίζω εννοούν όλοι.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.