Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υπαγωγή "μισθωμένου" ακινήτου χωρίς μισθωτήριο


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους, έχω το εξής ερώτημα, μήπως και κάποιος το έχει αντιμετωπίσει: πελάτης μου διαθέτει (πλήρης κυριότητα) κατοικία στην επαρχία (δεν είναι η κύρια κατοικία του), την οποία έχει ουσιαστικά παραχωρήσει σε συγγενικό του πρόσωπο, άτυπα - ο συγγενής πληρώνει κανονικά ρεύμα, νερό κλπ, αλλά δεν δίνει κάποιο ενοίκιο, ούτε φαίνεται το όνομά του. Ο ιδιοκτήτης ενδιαφέρεται για το επόμενο εξοικονομώ/ανακαινίζω - εάν δηλώσει από σήμερα, για παράδειγμα, μίσθωση με ένα ελάχιστο μίσθωμα, με το εν λόγω ακίνητο ως κύρια κατοικία, πλέον, του συγγενή, θεωρείται ικανοποιημένη η προϋπόθεση της απόδειξης μέσω του Ε9 για το έτος αναφοράς ή είναι πλέον αργά; Θεωρώ, πάντα (ελπίζω όχι λανθασμένα) ότι το έτος αναφοράς του επόμενου προγράμματος θα είναι το 2022.

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Για να είναι έτος αναφοράς το 2022 θα πρέπει να έχουν υποβληθεί και εκκαθαριστεί οι αντίστοιχες φορολογικές δηλώσεις, πράγμα που θα γίνει κατά τον Σεπτέμβριο του 2023, οπότε δεν μπορεί να γίνει κάτι μέχρι τότε.

Link to comment
Share on other sites

@thief η απάντηση είναι πολύ απλή... ότι δηλώσεις θα σου δώσει και τα ανάλογα δικαιώματα... το συντομότερο = το καλύτερο

Γενικά αυτά τα προγράμματα κινούνται υπερβολικά αργά, αλλά απαιτούν γρήγορα αντανακλαστικά από τους ενδιαφερόμενους. 

Ο συγκεκριμένος και μόνο που χάνει χρόνο ρωτώντας ρισκάρει να το χάσει.

Εμείς δεν μπορούμε να εγγυηθούμε τίποτα και επιπρόσθετα δεν έχουμε και καμία γυάλινη σφαίρα να μας προβλέπει το μέλλον.😉

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.