Jump to content

ppanag

Core Members
 • Content Count

  770
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

ppanag last won the day on May 17

ppanag had the most liked content!

Community Reputation

223 Πολύ καλή

About ppanag

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Contact Methods

 • Website
  www.Arch4.gr

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

1,597 profile views
 1. ...άντε να δούμε ποιά χρονιά θα καταφέρουμε να μπορούμε να κάνουμε και ηλεκτρονική αίτηση για το κτηματολογικό διάγραμμα... *** Sorry ξέχασα ότι έχει προτεραιότητα το διαστημικό μας πρόγραμμα !!!
 2. Και να υπήρχε τέτοιου είδους άδεια θα απαιτούσε την συναίνεση της γενικής συνέλευσης, την οποία προτείνω να πάρετε άσχετα από το αν θα προβείτε σε άδεια.
 3. καθαρό όγκο νερού Μην κάνουμε τον κινέζο (και δεν απευθύνομαι σε εσένα ΙΑΣΟΝΑ)!!! φυσικά και δεν αγνοούμε παρακείμενους χώρους μόνο και μόνο επειδή η λειτουργία τους συνδέεται με την λειτουργία της πισίνας ... αρκεί βέβαια να είναι χώροι ... και όχι φρεάτια (τα οποία κι αυτά με τη σειρά τους θα μπορούσαν να αποτελούν μια λοιπή παράβαση ή ότι άλλο τους αναλογεί).
 4. @Saleptsis την υπέρβαση ύψους θα μπορούσες να την αλλάξεις τα κατακόρυφα φορτία <20% Αλλά δεν θα ήταν ακόμα πιο απλό να απαλλαγούν όλα, εφόσον οι παραβάσεις συνολικά δεν υπερβαίνουν τα 25 τετραγωνικά μέτρα???
 5. @mapost επιτρέπεται να κάνεις δήλωση όταν δεν υπάρχει πολεοδομικό πρόβλημα ??? Η άποψή μου είναι ότι ο συμβολαιογράφος μπορεί να κάνει διόρθωση της σύστασης χωρίς να χρειάζεται τακτοποίηση (τι να την κάνει την τακτοποίηση, αφού έχει άδεια ????)!!!
 6. στον οδηγό του προγράμματος και στον οδηγό πληρότητας των αιτήσεων έχει αναλυτικές οδηγίες... αν δεν βγάλεις άκρη με τον αλουμινά ενημερώνεις τον ιδιοκτήτη (πάντα εγγράφως) και τα υποβάλλεις στο πρόγραμμα με ευθύνη του ιδιοκτήτη ... μετά όταν έρθουν οι παρατηρήσεις, τον πρήζεις ότι ο αλουμινάς και ο ιδιοκτήτης σου καθυστερούν την αμοιβή !!!
 7. Vagamad Η οικοδομική άδεια γράφει πότε ηλεκτροδοτήθηκε το ακίνητο, το οποίο είναι ένα δείγμα του πότε κατασκευάσθηκε και ίσως αναφέρει και ημερομηνίες αυτοψίας από την πολεοδομία... επίσης αφού κάνετε τόσο ακριβείς υπολογισμούς της αξίας του ακινήτου, φαντάζομαι ήδη έχετε συμπεριλάβει ένα μειωτικό συντελεστή για το γεγονός ότι "τα σχέδια έχουν χαθεί", οπότε πλέον η δεκαετία στη διάρκεια ζωής του εξανεμίζεται όπως αναφέρουν και οι συνάδελφοι παραπάνω.
 8. οφείλεις να τα πεις στον πελάτη κι ας κάνει ότι νομίζει... αν εσύ (κι εγώ μαζί σου) κρίνεις ότι είναι επικίνδυνο να γίνει, δεν υπάρχει κανένας άλλος πιο αρμόδιος να αποφανθεί για το έργο !!! Απλά δεν αναλαμβάνεις... *** "άδεια για να πατήσει σκαλωσιά σε κακοφτιαγμένη στέγη του γείτονα" ακούγεται από μόνο του απίθανο...
 9. Στην περίπτωση αυτή γίνεται αίτημα στο ΤΕΕ από τον ιδιοκτήτη και τον νέο μηχανικό μέσω ΦΑΞ και όχι μέσω των ηλεκτρονικών αιτημάτων... Προτείνω να επικοινωνήσετε με το ΤΕΕ να σας καθοδηγήσει σχετικά με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Η διαδικασία είναι σχετικά εύκολη.
 10. Για κάποιο λόγο δεν βλέπω τις φωτογραφίες, αλλά από την περιγραφή σας υποψιάζομαι ότι υπάρχει μεγάλη υγρασία μέσα από την διακοσμητική λιθοδομή...
 11. @terry θα ήθελα κι εγώ να επιλέγει αυτόματα το ιδανικό χαρτί, αφού το crop απαγορεύεται !!! Αν μπορείς ομαδοποίησε τα σχέδιά σου και βάλε και λίγο μεγαλύτερο χαρτί / μην ψάχνεις το τέλειο.... Κουράγιο !!!
 12. nekou πολύ σωστά ... να ανεβάσεις και το παράρτημα ΙΙΙ διορθωμένο (χωρίς τέντες) και με υπογραφές/σφραγίδες του ιδιοκτήτη και του ενεργειακού επιθεωρητή που το είχε συντάξει .... (πάντα το ανεβάζω όταν αλλάζει)
 13. @telxinas Πρέπει να γίνει υπαγωγή, αφού πρώτα πληρωθεί το παράβολο 250 και το ποσοστό ανταπόδοσης 15... Και φυσικά θα επιλέξεις στον τρόπο πληρωμής εφάπαξ
 14. Ezekiel_topo η αλήθεια είναι ότι την κάλυψη (ειδικά αν προκύπτει από ΦΕΚ της περιοχής) δεν μπορείς ποτέ να την υπερβείς... Στο ΦΕΚ ένταξης της περιοχής, στην αρτιότητα δεν έγραφε παρεκκλίσεις ή τουλάχιστον όσο προκύπτει από την πράξη ??? Μετά από όλα αυτά θα μίλαγα και με το τοπογραφικό τμήμα της αρμόδιας ΥΔΟΜ ....
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.