Jump to content

ppanag

Core Members
 • Content Count

  832
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

ppanag last won the day on May 17

ppanag had the most liked content!

Community Reputation

235 Πολύ καλή

About ppanag

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Contact Methods

 • Website
  www.Arch4.gr

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

1,701 profile views
 1. Ναι με ετα 118 επί το ποσοστό που αναλογεί σε κάθε εργασία .. . Π.χ. η δαπάνη για τα αρχιτεκτονικά είναι ολόκληρος ο προϋπολογισμός, ενώ η δαπάνη για τα στατικά είναι το 30% του προϋπολογισμού, για ύδρευση αποχέτευση είναι 2% του προϋπολογισμού κλπ. Ουσιαστικά ο πίνακας δαπανών είναι ένας συγκεντρωτικός πίνακας με τους επιμέρους προϋπολογισμούς που χρησιμοποιείς για να υπολογίσεις την αμοιβή της κάθε εργασίας... παράλληλα απορώ με τις πολεοδομίες γιατί κάθονται και ασχολούνται ακόμα με τις νόμιμες αμοιβές....
 2. Ναι ακριβώς αυτό φταίει... Επίσης δες αν έχεις δηλώσει ότι απαιτούνται μελέτες...
 3. zulumpo ναι υπάρχει hack: αφού επιλέξεις εκτύπωση του pdf, στις επιλογές που εμφανίζει πρέπει να επιλέξεις "Actual size"
 4. Τα νεότερα σύμφωνα με το ΤΕΕ είναι τα εξής: Οι νομιμοποιήσεις πρέπει να μπαίνουν Κατ. 1 αν δεν απαιτείται αυτοψία ή 2 αν απαιτείται αυτοψία.... αυτές ήταν λέει οι οδηγίες του Υπουργείου, εξού και οι Κατ. 1 και 2 έχουν το checkbox της νομιμοποίησης. Όλα αυτά βέβαια δεν προκύπτουν από κάπου συγκεκριμένα, αλλά και στο ΤΕΕ περιμένουν περισσότερες διευκρινήσεις για τις νομιμοποιήσεις !!!!
 5. Προφανώς εννοείς ότι θα το δηλώσεις όλο ως αυθαίρετο και θα πληρωθεί πρόστιμο για όλα τα τ.μ. αντί για την προσθήκη μόνο.
 6. Μήπως η άδεια προέβλεπε κάτι που δεν το κάνατε ??? π.χ. διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου ??? Σε κάθε περίπτωση μπορείτε να ζητήσετε από το ΙΚΑ αυτοψία, αλλά θα πρότεινα να το εξετάσει πρώτα έμπειρος μηχανικός σε ιδιωτικά έργα, ώστε να γνωρίζει τα σχετικά με το ΙΚΑ. Εννοείται ότι κατά την αυτοψία αν βρεθούν εργασίες επιπλέον της άδειας, τότε θα χρεωθείτε με τα επιπλέον ένσημα.
 7. Ο νόμος 4495/17 στο άρθρο 82 εξαιρεί κάποιες περιπτώσεις από την απαγόρευση μεταβίβασης, μια εκ των οποίων είναι και οι οριστικές δηλώσεις του ν. 4178/13 με πληρωμένο πρόστιμο άνω του 30% !!!!!! Εσείς και η συμβολαιογράφος κάτι έχετε καταλάβει τελείως λάθος, γιατί η παράγραφος της εγκυκλίου που διαβάζεται προσπαθεί να εξηγήσει ότι επιτρέπεται να ξαναδηλώνουμε ήδη δηλωμένα αυθαίρετα και να συμψηφίζουμε πρόστιμα εκτός της παρ. ζ που συμψηφίζονται αυτόματα. ..... Ακίνητα με περαιωμένες δηλώσεις του 4178/13 μεταβιβάζονται κανονικότατα, όπως ορίζει ο ν. 4495/17 !!!!
 8. ΤΟΠΟΓΑΒΡΟΣ .... μα πού γράφει για έλεγχο +/- 20% στην μεταφορά δηλώσεων από άλλους νόμους ????
 9. και με ΥΔΟΜ που μιλάω είναι κάπως "παγωμένες" !!! Κατά κάποιο τρόπο περιμένουν οδηγίες για τις νομιμοποιήσεις !!! Πάντως σε νομιμοποίηση κατοικίας εντός σχεδίου που είχα έντυπη έγκριση δόμησης μου είπαν με βεβαιότητα να επιλέξω Κατ. 3 με έντυπη ισχύουσα προέγκριση !!!
 10. Ναι είναι επιλέξιμη αρκεί να δηλώνεται ως κύρια κατοικία από οποιονδήποτε
 11. Στα παραπάνω ερωτήματα θα ήθελα να προσθέσω κι άλλο ένα: Όταν αποπερατωθεί το έργο δεν μπορώ να ενημερώσω τον φάκελο της άδειας με νέο ΣΔΑ??? Έτσι δεν θα είναι πιο εύκολο να ολοκληρωθεί με ορθό τρόπο η διαδικασία και να μου επιστραφεί η εγγυητική επιστολή?
 12. Νομίζω η ημερομηνία του Α' ΠΕΑ πρέπει να είναι τουλάχιστον ίδια ή παλαιότερη αυτής της αίτησης υπαγωγής, όχι της απόδειξης... παρ' όλα αυτά συμφωνώ ότι για την εφορία είναι λάθος να κοπεί απόδειξη τόσο μεταχρονολογημένα ... είναι όμως χειρότερο το να μην κοπεί καθόλου... και φυσικά έχετε δίκιο ότι δεν μπορεί να επιδοτηθεί ποσό μεγαλύτερο από αυτό που προβλέπει ο οδηγός !!!
 13. *** SOS *** Βλέπω ότι δεν έχουν τοποθετηθεί τα απαραίτητα προστατευτικά κιγκλιδώματα στο Δώμα !!!! Κακώς ο επιβλέποντας μηχανικός επέτρεψε να ρευματοδοτηθεί το ακίνητο !!!! Καθώς ασχολείσαι με κοινόχρηστες παραβάσεις κινδυνεύεις να εμπλακείς με το παραπάνω, το οποίο μάλιστα δεν τακτοποιείται και σκοτώνει !!!!
 14. gamvro Προσωπικά αντιλαμβάνομαι την λειτουργική συνένωση ως απλά λειτουργική και μόνο για όσο διάστημα κάποια χρήση λειτουργεί. Μετά από αυτή τη χρήση επανέρχομαι και πάλι στην κατάσταση των δύο ανεξάρτητων ιδιοκτησιών, άσχετα με το αν ανήκει σε 1, σε 2 ή σε 102 ιδιοκτήτες η κάθε μια. Δεν νομίζω ότι ο συμβολαιογράφος μπορεί ποτέ να "πατήσει" πάνω σε μια ΕΕΔΜΚ και να συνενώσει ιδιοκτησίες στην ΣΟΙ... χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρος. Πιστεύω ότι μεταβιβάζονται ως δύο ιδιοκτησίες με δύο βεβαιώσεις ή εκδίδεται κανονική άδεια δόμησης συνένωσης και μετά τροποποιείται η ΣΟΙ ...
 15. @ni-di θα πρότεινα να διερευνήσεις την περίπτωση εξαίρεσης των 25 τ.μ. με τις λοιπές προϋποθέσεις που ισχύουν στην δήλωσή σου... Μου κάνει εντύπωση η άδεια που προβλέπει κτίριο με πλευρά μικρότερη των 5,00 μ. !!!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.