Jump to content

ppanag

Core Members
 • Posts

  1,349
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

ppanag last won the day on December 30 2019

ppanag had the most liked content!

Contact Methods

 • Website
  www.Arch4.gr

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

3,637 profile views

ppanag's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

 • Very Popular Rare
 • Reacting Well Rare
 • Dedicated Rare
 • First Post Rare
 • Collaborator Rare

Recent Badges

498

Reputation

 1. Την περιγραφή της από τη ΣΟΙ copy-paste (π.χ. Διαμέρισμα Α-2 του Α' ορόφου) με προαιρετική σημείωση ότι έχει εκδοθεί η υπ' αρ. ..... οικοδομική άδεια .... και υποχρεωτική αναγραφή της φάσης στην οποία βρίσκονται οι εργασίες την ΗΜΕΡΑ ΑΥΤΟΨΙΑΣ ...προσοχή στην ημερομηνία, γιατί στο μεταξύ μπορεί και να έχουν γίνει εργασίες... Επιλογή υλοποιημένο: ΟΧΙ
 2. Με τις κατάλληλες προϋποθέσεις οι εν δυνάμει νόμιμες κατασκευές μετά τις 28.7.2011, μπορούν να νομιμοποιηθούν βάσει του άρθρου 94, παρ. 3, περ. β, του Ν. 4495/17.
 3. μάλλον λείπει ο "χαρακτηρισμός" του στοιχείου
 4. Η δήλωση θα πρέπει να ανοίξει σε κάθε περίπτωση (ακόμα και για ορθή συμπλήρωση ΤΕΣΕ) και αυτό γίνεται με αίτημα και πληρωμή 10 ευρώ. Νομίζω η δήλωση ανοίγει αμέσως μόλις φανεί η πληρωμή, οπότε με πιστωτική πιο γρήγορα...
 5. Θέλει λίγο προσοχή, όταν συμπληρώνουμε τα στοιχεία της κάθε πράξης να είναι επιλεγμένη, αλλιώς αντιστοιχίζονται στην πράξη που είναι επιλεγμένη εκείνη τη στιγμή. Σωστά αυτό είναι απλά ενημερωτικό!!!
 6. Όχι απλά να μιλήσετε με συμβολαιογράφο, αλλά να αναλάβει την υπόθεση και να τη μελετήσει πολύ καλά με τη βοήθεια και τη συνεργασία έμπειρου τοπογράφου. Συμφωνώ με τους ανωτέρω σε όλα και επιπρόσθετα θα προσέξετε πάρα πολύ τις επόμενες κινήσεις και μόνο όταν είστε σίγουροι ότι όλα είναι άρτια και οικοδομήσιμα να προχωρήσετε με συντονισμένες κινήσεις... ούτε βήμα χωρίς πρόσφατο ΕΓΚΥΡΟ τοπογραφικό με την τελική λύση (συνένωση???) και μετά διερεύνηση του τι και πόσο χτίζει το συνενωμένο οικόπεδο.
 7. Δεν είναι εύκολο, ούτε απλό να το απαντήσει κάποιος, χωρίς πρόσφατο τοπογραφικό (με προδιαγραφές οικοδομικής άδειας). Οι προϋποθέσεις για να είναι νόμιμη, είναι: α) να μην συνδέεται με δίκτυα (ρεύμα, νερό, αποχέτευση, τηλεπικοινωνίες κλπ.) β) να μην είναι το γήπεδο ή το οικόπεδο σε περιοχή που απαγορεύεται ή σε περιοχή που απαιτούνται λοιπές εγκρίσεις από αρμόδιους φορείς. γ) να είναι προσωρινή χωρίς άλλες μόνιμες κατασκευές...
 8. @kontheod ναι μπορεί... σε κάθε περίπτωση αν δεν μπορούσε, θα γυρίσουν τα λεφτά στον λογαριασμό του δικαιούχου, οπότε δεν χάνει τίποτα να δοκιμάσει.
 9. Είναι προτιμότερο να γίνουν τόσες δηλώσεις, όσες είναι και οι οριζόντιες ιδιοκτησίες, διαφορετικά μπλέκουν οι υπολογισμοί ποσοστών υπέρβασης, οι κατηγορία της δήλωσης και στο τέλος η τεχνική έκθεση που γίνεται αχταρμάς.
 10. Η εργασία αυτή όπως την περιγράφετε είναι παράνομη Και εννοείται ότι έπρεπε να έχει και τη συναίνεση της γενικής συνέλευσης. Πολύ καλά φαντάζεστε ότι το εν λόγω διαμέρισμα δεν έχει δικαίωμα να επεκταθεί καθώς ο συντελεστής δόμησης που του αναλογεί ήταν αυτός που του δόθηκε από την οικοδομική άδεια όταν φτιάχτηκε το κτίριο. Όπως όλες οι εργασίες που γίνονται χωρίς οικοδομική άδεια, έτσι και αυτή δεν έχει καμία εγγύηση για την ασφάλεια του κτιρίου παρά μόνο πρόσθετο βάρος. Από Νομικής απόψεως είναι εντελώς λάθος και η δική σας στάση. Καλό θα ήτανε στην επόμενη γενική συνέλευση, την οποία θα συγκαλέσετε πολύ σύντομα, να θίξετε το θέμα και να συζητήσετε αρχικά τους φόβους και τις επιφυλάξεις σας και να ζητήσετε από τον ιδιοκτήτη του εν λόγω διαμερίσματος να κινηθεί νόμιμα προς την αποκατάσταση της Ασφάλειας του κτιρίου και των υπολοίπων ενοίκων ώστε όλα αυτά να καταγραφούν γραπτά το συντομότερο δυνατόν.
 11. @aneida Κάθε στατική μελέτη έχει τεύχος υπολογισμών, τεχνική έκθεση και σχέδια.
 12. Για τον τρόπο της ανασύστασης μπορείτε να κάνετε γραπτό ερώτημα στην αρμόδια ΥΔΟΜ. Είναι υποχρεωμένοι να απαντήσουν γραπτά και με σαφήνεια στο ερώτημα που θα θέσετε. Δεν αναφέρετε έτος άδειας και έτος κατασκευής, τα οποία παίζουν μεγάλο ρόλο στις αποφάσεις που θα λάβετε ...
 13. @billanas συνεπώς αφού στο χώρο κατά την αυτοψία σου δεν εντόπισες αυθαίρετη κατασκευή, δεν σε αφορά η παράγραφος αυτή. Η παράγραφος αυτή υπάρχει για να μπορώ να μεταφέρω τη θέση αλλού, όταν π.χ. στη θέση της έχτισα ένα διαμερισματάκι... επίσης μην κολλάς στη δική σου υπόθεση, γιατί η διάταξη αφορά και άλλου είδους ΘΣ, όχι μόνο της πυλωτής... Το ποιά είναι η χρησιμότητά της είναι νομικό θέμα, όπως και το ότι ουσιαστικά παρκάρουν στη θέση του πελάτη σου είναι καθαρά νομικό θέμα. Τα ανωτέρω δεν εμποδίζουν την ΗΤΚ και δεν απαιτείται τακτοποίηση, εκτός και αν ο πελάτης σου σε συμφωνία με τους υπόλοιπους επιθυμούν να τροποποιήσουν τη ΣΟΙ και ότι άλλο απαιτείται, τότε δύναται να το πράξουν με τακτοποίηση, αν και θα ήταν καλύτερα με οικοδομική άδεια, λόγω της αλλαγής στην είσοδο.
 14. @billanas Για αρχή καλό είναι να ασχοληθούμε μόνο με τη θέση του πελάτη σου. Καταλαβαίνω ότι η άδεια και η ΣΟΙ δείχνουν μια ΘΣ στην πυλωτή. Το πρώτο ερώτημα είναι: ταυτίζονται τα σχέδια των 2? Κατά την επιτόπια αυτοψία, εκεί που εμφανίζουν τα ανωτέρω σχέδια τη ΘΣ τι υπάρχει (ως κατασκευή)??? Αν είναι δάπεδο πυλωτής και ανοιχτός χώρος χωρίς εμπόδια εντός αυτής (τοίχους, κολώνες κλπ.) δεν υπάρχει παρατυπία ή αυθαιρεσία... Οι διαγραμμίσεις φυσικά δεν είναι κατασκευή και δεν δεσμεύουν κανένα αν δεν συνοδεύονται από τις ανάλογες πράξεις. Επίσης το πού είναι ο διάδρομος κίνησης οχημάτων ή η είσοδος δεν μας αφορά γιατί είναι σε κοινόχρηστο χώρο. Όπως επίσης το που βάζουν τα αυτοκίνητά τους δεν μας ενδιαφέρει, γιατί αυτό δεν καθιστά αυθαίρετο τον χώρο.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.