Μετάβαση στο περιεχόμενο

ppanag

Core Members
  • Περιεχόμενα

    1.845
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    17

ppanag last won the day on Απρίλιος 5

ppanag had the most liked content!

3 Ακόλουθοι

Contact Methods

  • Website
    www.Arch4.gr

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

8.801 profile views

ppanag's Achievements

Explorer

Explorer (5/15)

  • Helpful Rare
  • Very Popular Rare
  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • Posting Machine Rare

Recent Badges

843

Φήμη στην κοινότητα

  1. Πάντως εδώ να σημειώσουμε ότι η βεβαίωση αρίθμησης του Δήμου (εφόσον έχει λειτουργούν κτηματολόγιο η περιοχή) υπερισχύει όλων των ανωτέρω! Φυσικά και αρκεί αυτή για τη σωστή αρίθμηση
  2. Τους βάζεις κανονικά για να φαίνεται κυρίως το νόμιμο δικαίωμα σύνδεσης
  3. Σε αυτή την περίπτωσηθα έγραφα το συνολικό εμβαδόν στα σχόλια όπως ακριβώς θα δηλωθεί στον Δήμο και τίποτα στα κουτάκια
  4. Γενικά επισκευή στέγης επιτρέπεται με άρθρο 30, αρκεί να μην επηρεαστεί ο φέροντας οργανισμός της στέγης. Το "χωρίς ικριώματα" θέλει προσοχή!!! Ο εργοδότης θα πρέπει να προσέξει τις υποχρεώσεις του για την ασφάλιση και τα μέτρα ασφαλείας των εργαζόμνεων !!! Σε περίπτωση προχειρότητας θα τους πάρει όλους η μπάλα !!!! Οι δικαστές δεν ξέρουν για αυθαιρεσίες, ΕΕΜΚ, άρθρα 30 κλπ. Όταν εμπλέκεσαι, εμπλέκεσαι ... δεν υπάρχει λίγο και πολύ !!! Αν υπάρχει έστω και ένα μικρό σημείο που έχεις αμφιβολία, απλά επέλεξε το "δεν γίνεται" και το "σας προειδοποίησα"
  5. @the_topo Όλες οι εργασίες που έχουν υποχρεωτική επίβλεψη (π.χ. ικριώματα) απαιτούν και ΣΑΥ-ΦΑΥ
  6. @avgoust ... ανάλογα την περίπτωση ... τα αναλύω παραπάνω. Αν θες πες μας τι αφορά η σύνδεση, να το αναλύσουμε ... Είναι οριζόντια ιδιοκτησία ? Είναι με χρήση κατοικία ? Είναι για τα κοινόχρηστα? Είναι μονοκατοικία?
  7. Αν δεν είστε σίγουρη ότι είναι θεωρημένο το στέλεχος για σύνδεση του διαμερίσματος που εξετάζετε, καλό είναι να μην το κλείσετε χωρίς να έχετε και τη σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας πολεοδομίας (τμήμα ΤΕΚ). Αν θέλετε ανεβάστε εδώ το στέλεχος με σβησμένα τα προσωπικά στοιχεία, να δούμε αν είναι θεωρημένο.
  8. @avgoust στα τ.μ. βάζουμε το εμβαδόν της ιδιοκτησίας που ρευματοδοτείται ... Αν είναι μονοκατοικία καλύτερα άστο κενό μέχρι να ζητηθεί. Ο ΔΕΔΔΗΕ λαμβάνει τα εμβαδά από την υπεύθυνη δήλωση του Δήμου και όχι από τη βεβαίωση αυτή. Επίσης η βεβαίωση αυτή δύναται να τροποποιείται εντός της ισχύος της, δηλαδή για έξι μήνες, χωρίς πρόσθετη επιβάρυνση. Σε περίπτωση συνύπαρξης άδειας και τακτοποίησης, εξετάζουμε αν ο αυθαίρετος χώρος είναι αυτοτελής και εξολοκλήρου τακτοποιημένος ή απλά επεκτάθηκαν οι ήδη νόμιμοι χώροι με αυθαίρετες προσθήκες, χωρίς να μεταβάλλεται το πλήθος τους. Για τους εξ΄ολοκλήρου αυθαίρετους χώρους επιλέγεις ρευματοδότηση τακτοποιημένου χώορυ και ανεβάζεις και την άδεια (επιλέγοντας προαιρετικά και την περίπτωση της οριστικής ρευματοδότησης με άδεια), αφού ελέγξεις ότι έχει θεωρηθεί η οικοδομική άδεια. Για αυθαίρετες επεκτάσεις απλά ανεβάζεις την τακτοποίηση ως πληροφοριακό στοιχείο. Το σημαντικό έγγραφο είναι η θεωρημένη άδεια. *** Η βεβαίωση με την πρώτη δόση πληρωμένη είναι περιττή, αφού την πληρωμή της πρώτης δόσης την ελέγχεις και την πιστοποιείς εσύ.
  9. Σε αυτή την περίπτωση συνεχίζεις να ψάχνεις γιατί διαφορετικά θα πρέπει να καταθέσεις ολόκληρη την αμοιβή επίβλεψης στο ταμείο παρακαταθηκών και δανείων.
  10. Αν είστε εντός οικισμού δεν σας ενδιαφέρει τι κάνουν τα εκτός σχεδίου. Σας ενδιαφέρει όμως να έχετε πρόσωπο σε δημοτική οδό.
  11. Πιθανόν να χτίζει, αλλά αυτό απαιτεί μελέτη για να απαντηθεί
  12. Το λάθος έχει γίνει από την πλατφόρμα του ΤΕΕ που όταν επιλέγεις το κουτάκι της διαφορετικής διαμερισμάτωσης, το σύστημα θεωρεί ότι η δήλωση αφορά ΜΟΝΟ διαφορετική διαμερισμάτωση ως προς τα απαιτούμενα αρχεία, αλλά υπολογίζει τα πάντα ως προς το πρόστιμο. Το σωστό είναι να επιλέγει κανείς το κουτάκι αυτό μόνο όταν η δήλωση αφορά αποκλειστικά και μόνο διαφορετική διαμερισμάτωση. Το τι αρχεία απαιτούνται για τη δήλωση εξαρτάται από τον νόμο και μόνο. Τέλος όλα αυτά αναλύονται στην τεχνική έκθεση και δεν μας ενδιαφέρει τι κουμπάκια πατήθηκαν εφόσον το πρόστιμο είναι σωστά υπολογισμένο και υπάρχει πληρότητα στα απαιτούμενα αρχεία της κάθε δήλωσης.
  13. @Elenakout ... για αρχή θα έλεγα στον ιδιοκτήτη να βρούνε λύση με τον επιβλέποντα μηχανικό !!!
  14. @VI97 Ενημέρωση φακέλου για ποιo λόγο ??? Η άδεια είναι σε ισχύ ??
  15. @LeftLane Φυσικά και θέλει αλλαγή χρήσης και θέλει και έλεγχο στατικών καθώς είναι Σ3 !!!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.