Jump to content

ppanag

Core Members
 • Content Count

  836
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

ppanag last won the day on May 17

ppanag had the most liked content!

Community Reputation

239 Πολύ καλή

About ppanag

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Contact Methods

 • Website
  www.Arch4.gr

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

1,773 profile views
 1. @Saleptsis οι αεροφωτογραφίες που δεν εμφανίζονται στην προεπισκόπηση δεν εχουν ανέβει ακόμα, οπότε δεν μπορείς να τις δεις. Παρ' ολα αυτά δεν σημαινει οτι δεν υπάρχουν αν τις ζητήσεις από τον ΕΚΧΑ....
 2. Προτείνω να ανεβάσετε το νέο Ε9 μαζί με τον λογαριασμό ΔΕΗ και μαζί με μια υπεύθυνη δήλωση δική σας που θα εξηγεί την πραγματική κατάσταση.
 3. [email protected] όπου βλέπεις "πράξεις Μεταγενέστερου ελέγχου φορολογικών Οικ. Άδειας κατ. 3" στην πραγματικότητα είναι πράξεις που πραγματοποιύνται από τις ΥΔΟΜ και όχι από τους μηχανικούς... άλλες ολοκληρώνονται χωρίς παρατηρήσεις και άλλες ζητάνε επιπλέον στοιχεία. .... Σε δική μου περίπτωση σε μια ΥΔΟΜ ολοκλήρωσαν τον Μεταγενέστερο έλεγχο την ίδια μέρα που υπέβαλα την άδεια χωρίς παρατηρήσεις και σε άλλη ΥΔΟΜ χρεώθηκε μεν ο έλεγχος σε υπάλληλο, αλλά έχουν περάσει 4 μήνες και δεν έχει κάνει τίποτα !!!
 4. φαντάζομαι ότι το αρχικό ερώτημα αφορά περαιωμένη δήλωση !!! Οπότε συμφωνώ κι εγώ με τον Pavlos33 Βέβαια @Saleptsis πέρα από το ότι ο πελάτης πρέπει να καταλάβει ότι πληρώνει τον έλεγχό και όχι την βεβαίωση (η οποία δεν είναι πίτσα για να την παραγγείλει) και η οποία θα προκύψει εφόσον ικανοποιούνται όλα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω, υπάρχει και ένα δύσκολο σημείο όπου ο συμβολαιογράφος απαιτεί στην τεχνική σου έκθεση να αναγράψεις ότι έχουν αναρτηθεί όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά !!!! Αυτό πώς μπορούμε να το βεβαιώσουμε χωρίς να προκύπτει από κάποιο στοιχείο ???? Αντιθέτως ο μηχανικός που έκανε την δήλωση γνωρίζει πολύ καλά την απάντηση στο ανωτέρω !!!!
 5. Ναι με ετα 118 επί το ποσοστό που αναλογεί σε κάθε εργασία .. . Π.χ. η δαπάνη για τα αρχιτεκτονικά είναι ολόκληρος ο προϋπολογισμός, ενώ η δαπάνη για τα στατικά είναι το 30% του προϋπολογισμού, για ύδρευση αποχέτευση είναι 2% του προϋπολογισμού κλπ. Ουσιαστικά ο πίνακας δαπανών είναι ένας συγκεντρωτικός πίνακας με τους επιμέρους προϋπολογισμούς που χρησιμοποιείς για να υπολογίσεις την αμοιβή της κάθε εργασίας... παράλληλα απορώ με τις πολεοδομίες γιατί κάθονται και ασχολούνται ακόμα με τις νόμιμες αμοιβές....
 6. Ναι ακριβώς αυτό φταίει... Επίσης δες αν έχεις δηλώσει ότι απαιτούνται μελέτες...
 7. zulumpo ναι υπάρχει hack: αφού επιλέξεις εκτύπωση του pdf, στις επιλογές που εμφανίζει πρέπει να επιλέξεις "Actual size"
 8. Τα νεότερα σύμφωνα με το ΤΕΕ είναι τα εξής: Οι νομιμοποιήσεις πρέπει να μπαίνουν Κατ. 1 αν δεν απαιτείται αυτοψία ή 2 αν απαιτείται αυτοψία.... αυτές ήταν λέει οι οδηγίες του Υπουργείου, εξού και οι Κατ. 1 και 2 έχουν το checkbox της νομιμοποίησης. Όλα αυτά βέβαια δεν προκύπτουν από κάπου συγκεκριμένα, αλλά και στο ΤΕΕ περιμένουν περισσότερες διευκρινήσεις για τις νομιμοποιήσεις !!!!
 9. Προφανώς εννοείς ότι θα το δηλώσεις όλο ως αυθαίρετο και θα πληρωθεί πρόστιμο για όλα τα τ.μ. αντί για την προσθήκη μόνο.
 10. Μήπως η άδεια προέβλεπε κάτι που δεν το κάνατε ??? π.χ. διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου ??? Σε κάθε περίπτωση μπορείτε να ζητήσετε από το ΙΚΑ αυτοψία, αλλά θα πρότεινα να το εξετάσει πρώτα έμπειρος μηχανικός σε ιδιωτικά έργα, ώστε να γνωρίζει τα σχετικά με το ΙΚΑ. Εννοείται ότι κατά την αυτοψία αν βρεθούν εργασίες επιπλέον της άδειας, τότε θα χρεωθείτε με τα επιπλέον ένσημα.
 11. Ο νόμος 4495/17 στο άρθρο 82 εξαιρεί κάποιες περιπτώσεις από την απαγόρευση μεταβίβασης, μια εκ των οποίων είναι και οι οριστικές δηλώσεις του ν. 4178/13 με πληρωμένο πρόστιμο άνω του 30% !!!!!! Εσείς και η συμβολαιογράφος κάτι έχετε καταλάβει τελείως λάθος, γιατί η παράγραφος της εγκυκλίου που διαβάζεται προσπαθεί να εξηγήσει ότι επιτρέπεται να ξαναδηλώνουμε ήδη δηλωμένα αυθαίρετα και να συμψηφίζουμε πρόστιμα εκτός της παρ. ζ που συμψηφίζονται αυτόματα. ..... Ακίνητα με περαιωμένες δηλώσεις του 4178/13 μεταβιβάζονται κανονικότατα, όπως ορίζει ο ν. 4495/17 !!!!
 12. ΤΟΠΟΓΑΒΡΟΣ .... μα πού γράφει για έλεγχο +/- 20% στην μεταφορά δηλώσεων από άλλους νόμους ????
 13. και με ΥΔΟΜ που μιλάω είναι κάπως "παγωμένες" !!! Κατά κάποιο τρόπο περιμένουν οδηγίες για τις νομιμοποιήσεις !!! Πάντως σε νομιμοποίηση κατοικίας εντός σχεδίου που είχα έντυπη έγκριση δόμησης μου είπαν με βεβαιότητα να επιλέξω Κατ. 3 με έντυπη ισχύουσα προέγκριση !!!
 14. Ναι είναι επιλέξιμη αρκεί να δηλώνεται ως κύρια κατοικία από οποιονδήποτε
 15. Στα παραπάνω ερωτήματα θα ήθελα να προσθέσω κι άλλο ένα: Όταν αποπερατωθεί το έργο δεν μπορώ να ενημερώσω τον φάκελο της άδειας με νέο ΣΔΑ??? Έτσι δεν θα είναι πιο εύκολο να ολοκληρωθεί με ορθό τρόπο η διαδικασία και να μου επιστραφεί η εγγυητική επιστολή?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.