Μετάβαση στο περιεχόμενο

ppanag

Core Members
  • Περιεχόμενα

    1.811
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    15

ppanag last won the day on Ιανουάριος 29

ppanag had the most liked content!

3 Ακόλουθοι

Contact Methods

  • Website
    www.Arch4.gr

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

8.535 profile views

ppanag's Achievements

Explorer

Explorer (5/15)

  • Helpful Rare
  • Very Popular Rare
  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • Posting Machine Rare

Recent Badges

816

Φήμη στην κοινότητα

  1. Αν το πατάρι πληροί τις προδιαγραφές των κύριων χώρων όπως ορίζει ο ΝΟΚ και ο κτιριοδομικός, φυσικά και μπορεί να είναι υπνοδωμάτιο. Ο ΣΔ δεν έχει καμία σχέση με τη χρήση των υπνοδωματίων.
  2. Αυτό θα πρέπει να αναφέρεται λογικά στο "Π.Δ. ΤΗΣ 8.7.1993" με το οποίο εκδόθηκε η άδεια ... ΦΕΚ 795Δ/93 Επίσης δες και τη σφραγίδα της θεώρησης της άδειας .... αναφέρει κάποιο ΦΕΚ βάσει του οποίου θεωρήθηκε ??? EDIT: Εγκ-28116/91 Εγκ-28116/29-3-91 Υστερα από το με αρ. εγγρ-71755/9-10-90 έγγραφό μας σχετικά με την σύνδεση οικοδομών με δίκτυα ηλεκτρισμού και ύδρευσης στις περιοχές αρμοδιότητας της Δ/νσης Πολεοδομίας Ανατολικής Αττικής και Πολεοδομικού Γραφείου Αργυρούπολης και με αφορμή έντονες διαμαρτυρίες και με στόχο την εξυπηρέτηση των πολιτών σε όλη την επικράτεια και την αποφυγή μεγάλων καθυστερήσεων που έχουν διαπιστωθεί στις υπηρεσίες σας στις περιπτώσεις σύνδεσης με τα δίκτυα ΔΕΗ και Υδρευσης οικοδομών, δίδονται οι παρακάτω οδηγίες: Επιτρέπεται η προσωρινή σύνδεση των οικοδομών με τα δίκτυα ΔΕΗ και Υδρευσης, αφού προηγουμένως υποβληθεί από τον ενδιαφερόμενο ιδιοκτήτη αίτηση για θεώρηση της άδειας χωρίς αυτοψία με συνημμένη δήλωση του Ν-1599/87 των επιβλεπόντων Μηχανικών.
  3. Και πάντα αναζητούμε στη σύσταση καθέτου αν αναφέρεται το πώς κατανέμεται η δόμηση, ειδικά αν η επιφάνεια κάθε κάθετης δεν αντιστοιχεί στο ποσοστό ιδιοκτησίας επί του συνολικού οικοπέδου. Αν δεν αναφέρεται, τότε ο συντελεστής δόμησης και όλα τα μεγέθη δόμησης κατανέμονται με το ποσοστό συνιδιοκτησίας επί του οικοπέδου. Προσοχή επίσης αν υπάρχει κοινόχρηστη κάθετη με δικά της χιλιοστά.
  4. Αν είναι εν ενεργεία δικηγόρος και παραδόσει έγγραφο που θα φέρει τη σφραγίδα του για την νομική ερμηνεία, αλλιώς οποιοσδήποτε άλλος δικηγόρος είναι ελεύθερος να ερμηνεύσει και να αναλάβει την ευθύνη για την ερμηνεία του κανονισμού. Πάντως οι μηχανικοί δεν είναι αρμόδιοι για την ερμηνεία του κανονισμού. Ακόμα και η πολεοδομία αν έχει έστω και 0,01 % αμφιβολία θα αναστείλει την άδεια και θα ζητήσει νομική ερμηνεία.
  5. Εκτός και αν ο κανονισμός του συγκεκριμέμου κτιρίου ορίζει άλλο τρόπο λήψης αποφάσεων. π.χ. "εφόσον μετά από 3 επαναλαμβανόμενες συνελεύσεις δεν βγεί απόφαση, λόγω μη απαρτίας, τότε η απόφαση λαμβάνεται στην επόμενη γενική συνέλευση με όποια συμμετοχή υπάρξει!"
  6. Εδώ έχουμε την ιδιαιτερότητα ότι το ΤΕΕ είναι απλά ο μεσάζοντας/διαχειριστής της αίτησης και όχι ο αποδέκτης της όλης διαδικασίας. Βέβαια δεν παύει να είναι ο κομιστής των εγγράφων προς το ΥΠΕΝ ... Η αρμόδια κατά τόπους ΥΔΟΜ δεν εμπλέκεται πουθενά στη διαδικασία της ηλεκτρονικής ταυτότητας. Θεωρώ πως η ΥΔ θα έπρεπε να απευθύνεται προς ΥΠΕΝ, αλλά πολλές φορές πρότεινα να απευθύνεται προς ΥΠΕΝ-ΤΕΕ ... το οποίο τα πιάνει όλα.
  7. Ο χρόνος ισχύος της προέγκρισης ορίζεται από την ΥΔΟΜ (αν όχι αυτόματα από το σύστημα), όχι από τον διαχειριστή της αίτησης. Όταν με το καλό εκδοθεί η προέγκριση, θα αναγράφει και τον χρόνο ισχύος, εντός του οποίου θα πρέπει να έχει εκδοθεί η οικοδομική άδεια. Σύμφωνα με το άρθρο 42, παρ. 1 του Ν. 4495/17 ισχύει για 2 χρόνια πλέον μετά την τροποποίηση του ν. 5037/23.
  8. @patty Τις επιλογές τις κάνουμε βάσει του Ν. 4495/17 και όχι βάσει του λεκτικού της πλατφόρμας του ΤΕΕ. Στο συγκεκριμένο πεδίο συμπληρώνουμε τον χρόνο ισχύος της άδειας (όχι της προέγκρισης) βάσει του άρθρου 42 του Ν. 4495/17
  9. Οι ενοικιαστές καλό είναι να ελέγχουν τον κανονισμό και το ίδιο το κτήριο πριν νοικιάσουν και όχι να κοιτάνε μόνο το χαμηλό ενοίκιο και το καλό το πόστο!!! Μετά είναι αργά για δάκρυα @engant Προσωπικά τους λέω να ασχοληθούν οι ίδιοι με τη συναίνεση και μετά να απευθυνθούν σε εμένα! Το τελευταίο χαρτί είναι να απευθυνθούν στον ιδιοκτήτη του ακινήτου... αν δεν τον έχουν φεσώσει βέβαια!
  10. Δεν είναι κακή σκέψη!!! Θεωρητικά ο πελάτης πρέπει να κάνει απόρριψη!!
  11. Είναι σωστό να ακυρωθεί τώρα, ένα περσινό παραστατικό?
  12. Έκανες δήλωση προκαταβλητέου και οφείλεις να πληρώσεις, αλλιώς θα χρωστάς στη ΔΟΥ με ότι συνέπειες έχει αυτό.... Θα πρέπει να τροποποιήσεις τη δήλωση για να μην τα πληρώσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.