Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

ppanag

Core Members
  • Περιεχόμενα

    1.834
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    17

ppanag last won the day on Απρίλιος 5

ppanag had the most liked content!

3 Ακόλουθοι

Contact Methods

  • Website
    www.Arch4.gr

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

8.713 profile views

ppanag's Achievements

Explorer

Explorer (5/15)

  • Helpful Rare
  • Very Popular Rare
  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • Posting Machine Rare

Recent Badges

838

Φήμη στην κοινότητα

  1. Το λάθος έχει γίνει από την πλατφόρμα του ΤΕΕ που όταν επιλέγεις το κουτάκι της διαφορετικής διαμερισμάτωσης, το σύστημα θεωρεί ότι η δήλωση αφορά ΜΟΝΟ διαφορετική διαμερισμάτωση ως προς τα απαιτούμενα αρχεία, αλλά υπολογίζει τα πάντα ως προς το πρόστιμο. Το σωστό είναι να επιλέγει κανείς το κουτάκι αυτό μόνο όταν η δήλωση αφορά αποκλειστικά και μόνο διαφορετική διαμερισμάτωση. Το τι αρχεία απαιτούνται για τη δήλωση εξαρτάται από τον νόμο και μόνο. Τέλος όλα αυτά αναλύονται στην τεχνική έκθεση και δεν μας ενδιαφέρει τι κουμπάκια πατήθηκαν εφόσον το πρόστιμο είναι σωστά υπολογισμένο και υπάρχει πληρότητα στα απαιτούμενα αρχεία της κάθε δήλωσης.
  2. @Elenakout ... για αρχή θα έλεγα στον ιδιοκτήτη να βρούνε λύση με τον επιβλέποντα μηχανικό !!!
  3. @VI97 Ενημέρωση φακέλου για ποιo λόγο ??? Η άδεια είναι σε ισχύ ??
  4. @LeftLane Φυσικά και θέλει αλλαγή χρήσης και θέλει και έλεγχο στατικών καθώς είναι Σ3 !!!
  5. Υπό προϋποθέσεις ηλεκτροδοτείται και το αντλιοστάσιο εφόσον η κατασκευή του είναι νόμιμη.
  6. @ponireas Αν δεν κάνω λάθος, προς το παρόν μόνο αναγγελία έργου γίνεται ηλεκτρονικά. Για αποπεράτωση ή οποιαδήποτε μεταβολή θα πρέπει να πάτε επιτόπου με έντυπη αίτηση.
  7. Όχι, δεν είναι το ίδιο πράγμα, στο δικαστήριο θα κληθούν και όλοι οι πιθανοί ενδιαφερόμενοι Δημόσιοι φορείς... Αρχαιολόγοι, δασάρχες, λιμενικό, ΟΤΑ, Ελληνικό δημόσιο κλπ. ώστε να διαπιστωθεί πρώτα ότι δεν υπάρχει δημόσιο ενδιαφέρον και μετά θα δούνε αν θα μπορούσε να είναι ιδιωτική η έκταση.
  8. Το πρόβλημα δεν είναι η στέγη... μπορείς να ρωτήσεις και την πολεοδομία για το σωστό είδος άδειας που απαιτείται. Το πρόβλημα είναι η αναφορά ως ερειπωμένη κατοικία στο συμβόλαιο, που σημαίνει ότι δεν έχεις κατοικία για να επισκευάσεις, συνεπώς απαιτείται κανονική οικοδομική άδεια για να δημιουργήσεις μια κατοικία. Μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά έτσι το αντιλαμβάνομαι.
  9. Έχω 2 ερωτήσεις που κρίνουν τις επόμενες κινήσεις του πελάτη σας: 1. Ελέγξατε ολόκληρο τον όροφο και όλα τα διαμερίσματα μπαίνοντας μέσα με τη συναίνεση των ιδιοκτητών τους, συμπεριλαμβανομένων και των κοινοχρήστων χώρων και τα μπαλκόνια πριν καταλήξετε στο συμπέρασμα ότι όλα συμφωνούν απόλυτα με την κάτοψη της σύστασης ??? 2. Θα συναινούσαν όλοι οι ιδιοκτήτες ή μερικοί να υπαχθεί ο όροφος σε τακτοποίηση διαφορετικής διαμερισμάτωσης ??
  10. Για να εκδοθεί οικοδομική άδεια και να γίνουν εργασίες, θα πρέπει πρώτα να τροποποίηθεί η σύσταση οριζοντίων ιδιοκτησιών. Οικοδομική άδεια ή εργασίες σε χώρο αποκλειστικής χρήσης δεν επιτρέπονται, εκτός και αν αφορά το σύνολο των συνιδιοκτητών... ίσως. Η τακτοποίηση δεν αλλάζει το ιδιοκτησιακό καθεστώς ούτε αποτελεί ποτέ τροποποίηση της σύστασης οριζοντίων ιδιοκτησιών.
  11. Και στις 2 περιπτώσεις μετράνε ΟΛΑ δεν εξαιρούμε τίποτα ... Μα πόσα φορτία να δώσει ο ΗΧ ??? Συνήθως ένα αλουμίνιο πάνω στο υπάρχον στηθαίο είναι ... Με ταυτόχρονη μείωση κινητών πιθανόν...
  12. @ΚΑΝΑ https://web.tee.gr/e-building/anakoinoseis/ https://services.tee.gr/buildIDPublic/faces/searchDocFile;jsessionid=cdis353mRul5dmAV9vqGEqHBTugSc_5tUv7V01V2M1WTvAoRM2h6!724963622
  13. Προσωπικά θεωρώ ότι το κριτήριο των 25 τ.μ. δεν μπορεί να συνδυαστεί με άλλα κριτήρια που αφορούν κλειστούς χώρους ή επαύξηση εμβαδού, αφού μιλάει για το σύνολο των αυθαιρέτων κατασκευών. Ο κλεισμένος ΗΧ είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση, όπως και η μετατροπή του υπογείου τα οποία στην πραγματικότητα δεν τροποποιούν τον φέροντα οργανισμό και δεν αλλάζουν αισθητά τα φορτία του φέροντα οργανισμού. Πάντως όταν μπλέκονται πολλές παραβάσεις προτιμώ το κριτήριο του 20% αύξησης φορτίων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.