Jump to content

civic280

Members
 • Posts

  25
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

civic280's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

1

Reputation

 1. δ) «Γνωστοποίηση εκτέλεσης πρόσθετων εργασιών»: Η κατά το χρόνο ισχύος της οικοδομικής άδειας δήλωση του κυρίου του έργου, που συνοδεύεται από τεχνική έκθεση του εξουσιοδοτημένου επιβλέποντος μηχανικού, με την οποία ενημερώνει την οικεία Υ.ΔΟΜ. ότι προτίθεται να προβεί σε πρόσθετες εργασίες, που επιτρέπονται από τις πολεοδομικές διατάξεις αλλά εκτελούνται με δική του ευθύνη καθ’ υπέρβαση της οικοδομικής άδειας. Για τις πρόσθετες αυτές εργασίες, ο ιδιοκτήτης αναλαμβάνει με δική του ευθύνη την υποχρέωση να υποβάλει αίτηση για έκδοση άδειας αναθεώρησης, εντός δύο (2) μηνών. ε) «Έγκριση εκτέλεσης εργασιών»: Η διοικητική πράξη που επιτρέπει την εκτέλεση εργασιών της παραγράφου 3 του άρθρου 29, ύστερα από υποβολή τεχνικής έκθε- σης και δήλωσης ανάληψης επίβλεψης από αρμόδιο μηχανικό. Κατα τη αποψη σας η συγκεκριμένη παραγραφος θα μπορουσε να εφαρμοστει σε αδεια δομησης που βρισκεται σε ισχυ?
 2. Ο δικηγορος θα κανει επικληση του αρ 1010 και θα προχωρησει σε ενδικη διαδικασία. Το θεμα ειναι οτι στην καλύτερη περίπτωση η διαδικασια θα διαρκεσει τουλαχιστον 4-5 χρονια. Το ζητουμενο ειναι αν το συγκεκριμενο ακίνητο μπορει να υπαχθει ως προς το τμήμα του που βρισκεται εντος της ιδιοκτησίας ωστε να ανασταλουν και τα πρόστιμα.
 3. Παιδια σας παρακαλω αν μπορειτε να μου δωσετε μια τεκμηριωμενη νομικα απαντηση σε ενα μπερδεμενο θεμα που πρεπει να αντιμετωπίσω Σε οικισμό προϋφιστάμενο του 1923 και κάτω των 2000 κατοίκων, υπάρχει ακίνητο στο στάδιο του οικοδομικού σκελετού. Για το ακίνητο αυτό έχει εκδοθεί οικοδομική άδεια το 1996 και το 1998 (η οποία είναι αναθεώρηση της άδειας του 1996), στην οποία το οικόπεδο συνορεύει με δημοτική οδό. Μετά από απόφαση του ειρηνοδικείου και του πρωτοδικείου, που αναφέρει ότι το τμήμα που περιγράφεται ως δημοτική οδός είναι ιδιοκτησία του όμορου ιδιοκτήτη, έγινε το 2012 μερική ανάκληση της άδειας λόγω παραβίασης της απόστασης «Δ» και διότι τμήμα της οικοδομής περίπου 1,00 τ.μ. εισέρχεται στην όμορη ιδιοκτησία. 1) Μπορώ να τακτοποιήσω το τμήμα του ακινήτου που είναι εντός της ιδιοκτησίας, ενώ το τμήμα του ακινήτου που εισέρχεται στην όμορη ιδιοκτησία να παραμένει αυθαίρετο?, 2) Μπορώ να το εντάξω στον νόμο «προς έκδοση άδειας οικοδομής» με σκοπό να πραγματοποιήσω προσθήκες τμημάτων ώστε να πάψει να υφίσταται η παραβίαση του «Δ»? .
 4. Παιδιά γειά σας! Σε έναν παραδοσιακο οικισμό κάτω των 2000 κατοίκων εκδίδετε οικοδομική άδεια η οποία ανφερει τη κατασκευή ενός ισογείου κτίσματος. Στην πράξη κατασκευάζεται και δεύτερο ισόγειο σε διαφορετική στάθμη αλλα όμορο του πρώτου. Ο ιδιοκτήτης λόγω μη συμμορφωσής του με τους περιορισμούς του παραδοσιακού οικισμού υπαγεται στις διατάξεις του 4178. Και εδω είναι το ερωτημά μου. Στην υπαγωγή συμπεριλήφθηκε όλο το ακίνητο και ο ιδιοκτήτης πλήρωσε πρόστιμα για όλο σαν να μήν είχε εκδώσει οικοδομική άδεια. Το θεωρείτε σωστό? και αν όχι ποια διαταξη του νομου το απαγορεύει? Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής Αναρτήστε τα θέματα και τα ερωτήματά σας, στη σωστή θεματική κατηγορία. Το θέμα σας μεταφέρθηκε στην παρούσα. yian
 5. Ρε παιδια το προγραμμα της RUNET το εχει παρει κανεις?
 6. Ρε myri για να βαλει νεροχυτη δεν απαιτειται οικοδομική άδεια!!!
 7. Οι εσωτερικές διαρρυθμίσεις γινονται και με μια μικρής κλιμακας! Γιατι να επιβαρυνθεί ο πελάτης με την έκδοση κανονικής άδειας!
 8. Αυτο ειναι το θέμα. Ηπολεοδομία τα ρίχνει στο υγειονομικό και το υγειονομικό στην πολεοδομία! Ασε που η πολεοδομία δεν σφραγίζει σχέδια σε αδεια μικρής κλίμακας. Αλλαγή χρήσης δεν χρειάζεται οποτε τι να καταθεσω "προσθηκη πάγκου και νεροχύτη" Το κτίριο είναι ισόγειο οπότε δεν απαιτείται μηχανολογικη μελέτη. Στις δικές σας υπηρεσίες τι γίνεται ρε παιδιά?
 9. Δεν τίθεται θέμα αλλαγής χρήσης! Το πρόβλημα είναι μόνο οι πάγκοι νεροχύτες και έπιπλα!
 10. Παιδιά γειά σας! Μου έτυχε κάτι περίεργο και θέλω να μου πείτε τη γνώμη σας η τι γίνεται σε άλλους νομούς! Έχω ένα κτίριο στο οποίο έχει εκδοθεί άδεια οικοδομής με χρήση κατάστημα και έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με αυτή. Στην προσπάθεια μου να εκδώσω άδεια λειτουργίας το υγειονομικό μου ζητά θεωρημένες κατόψεις από την αρμόδια πολεοδομία. Το πρόβλημα τώρα έχει ως εξής. Στην πολεοδομία μου σφραγίζουν τα σχέδια της αδείας στα οποία δεν φαίνονται οι πάγκοι κι έτσι το υγειονομικό δεν τα δέχεται. Προσπάθησα λοιπόν να εκδώσω έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας ( για εσωτερικές διαρρυθμίσεις ) για΄την οποία πάλι η πολεοδομία δεν μου σφραγίζει σχέδια. Έχω λοιπόν έναν νόμιμο πελάτη ο οποίος δεν μπορεί να πάρει άδεια για το κατάστημα του…….. Ρε παΐδια έχω βρεθεί σε αδιέξοδο!!! Μήπως υπάρχει κάτι που δεν το γνωρίζω? Σας έχει τύχει κάτι ανάλογο και τι γίνεται στην περιοχή σας? Σας ευχαριστώ πολύ…!!!
 11. Ρε παιδια το ΤΕΕ επεμβαινει καθολου στο θεμα της αλλαγης της φορολογιας μας? Κι αν ναι με ποιον τρόπο? η τζαμπα υπάρχει?
 12. Ρε παιδια μηπως το εχει κανενας?
 13. Παιδιά δεν ξέρω τι λέτε εγώ έχω το stonex εδώ και 1μιση χρόνο και με εχει βγάλει παλικάρι! νωρίτερα είχα δουλέψει με μηχανήματα φίλων μου και Τopcon και Leica και προσπαθώ να καταλάβω τι παραπάνω προσφέρουν σε σχέση με τη τιμή τους!
 14. θα ηθελα αν μπορειτε να μου πειτε σ'αυτα τα 2 τι γινεται!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.