Jump to content

nik

Core Members
 • Posts

  5,249
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  12

nik last won the day on June 1 2019

nik had the most liked content!

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

nik's Achievements

Community Constructor

Community Constructor (3/15)

 • Helpful Rare
 • Reacting Well Rare
 • Dedicated Rare
 • Very Popular Rare
 • Conversation Starter Rare

Recent Badges

1k

Reputation

 1. Αν θεωρήσεις το κλιμακοστάσιο ΜΘΧ κατά ΚΕΝΑΚ πρέπει να το μονώσεις ενδιάμεσα και έχει μία λογική να αφαιρούνται και τα λιθοσώματα του κλιμακοστασίου.
 2. Στα εύστρεπτα με ΕΚ παίρνουμε συνήθως 1,60 όπως λέει παραπάνω γιατί με ΚΠΜ πάμε ενώ με ΕΑΚ μπορούμε και 3,50....ό,τι να ναι δηλαδή. Έχουμε ταυτόχρονη ισχύ δύο κανονισμών με διπλάσιο q ο ένας από τον άλλον.
 3. Τοίχοι διαμερίσματος προς κλιμακοστάσιο με ενεργειακά λιθοσώματα αφαιρούνται από τη δόμηση ? Ή μόνο οι εξωτερικοί τοίχοι προς εξωτερικό αέρα ?
 4. Γνωρίζει κανείς από κιάλια ? Θέλω να είναι και νυχτερινής όρασης. Κάτι σχετικά φτηνό για χόμπι στο χωριό π.χ. να βλεπουμε το βράδυ ζώα κτλ.
 5. Μπορώ να μην προσμετρήσω κάτι στη δόμηση όταν αυτό βάσει άρθρου 11 δεν μετράει ? Τι εννοω. Έχω π.χ. κτίριο με μικρή κάλυψη λόγω Δ, προκηπίων κτλ. Ο ΣΔ δεν εξαντλείται ακόμη και αν μετρήσω την είσοδο και τα κλιμακοστάσια στη δόμηση και μάλιστα έχω και περίσσευμα. Μπορώ να μετρήσω τα κλιμακοστάσια και την εισοδο αν θελω στη δομηση ή ειμαι υποχρεωμενος να μην τα μετρήσω ?
 6. Ποο με σκίζει όμως γιατί έχω μικρό οικόπεδο και πρασιές και χάνω πολύ κάλυψη.
 7. Γωνιακό οικόπεδο σε πρώην πανταχόθεν ελέυθερο σύστημα. Έχω όμορο στο πλάι μετά ΓΟΚ85 με ανοίγματα προς τα εμένα και απόσταση μεγαλύτερη του 1μ. . Δεν με πιάνει να κολλήσω και να αφήσω δ*δ μόνο στη γωνία ?? Πρέπει να αφήσω όλη μου την πλευρά δ ?
 8. Δεν είναι περίεργο. Απλά στην τροποποίηση σύστασης δεν αλλάξανε τα εμβαδά γιατί τους βόλευε να μην πληρώνουν φόρους κτλ. Και οι άλλες Ο.Ι. έχουν προβλήματα. Στις αποθήκες που έχω παρόμοια θέματα μπορεί να είναι 3,30μ2 στην αναθεώρηση και 3,00μ2 στην σύσταση άρα είμαι εκτός του 2%. Για να καταλάβετε καλύτερα τι κάνανε....πήρανε τις κατόψεις της αναθεώρησης, σβήσανε (με μπλάνκο προφανώς) τα εμβαδά του μηχανικού και γράψανε με πενάκι τα εμβαδά της αρχικής σύστασης. Αυτές τις κατόψεις βάλανε στην τροποποίηση σύστασης. Έτσι αυτήν την στιγμή το περίγραμμα και γενικά το σχέδιο κάτοψης αναθεώρησης και τροποποίησης σύστασης είναι ίδιο ! Απλά γράφουν πάνω διαφορετικά εμβαδά...! Δεν γίνεται μομομερής τροποποίηση λόγω λάθους αναγραφής εμβαδού...?
 9. Σε προσθήκη καθ'ύψος στην Αθήνα προκύπτει νέα θέση στάθμευσης. Επειδή είναι η δεύτερη προσθήκη δεν έχω μειωμένη εισφορά. Συγγενής α' βαθμού του πελάτη έχει υπόγειο πάρκινγκ σε πολύ κοντινό κτίριο. Τι συμβόλαιο μπορεί να γίνει ώστε να μην χάσει ο συγγενής την ιδιοκτησία αλλά να γίνει μία παραχώρηση στον πελάτη της χρήσης του πάρκινγκ ώστε να μην εξαγοράσει πάρκινγκ ?
 10. Καλησπέρα. Έχω μία περίεργη περίπτωση και θέλω βοήθεια. Αυτό που περιγράφω έχει γίνει στις περισσότερες Ο.Ι. της πολυκατοικίας αλλά αναφέρομαι μόνο στη δικιά μου. Διαμέρισμα σε πολυκατοικία. Το 2005 βγαίνει η άδεια. Εμβαδόν διαμερίσματος 100μ2 στην κάτοψη. Ακολούθως βγαίνει η σύσταση πάλι με 100μ2 στην κάτοψη. Ξεκινάει η κατασκευή και γίνεται 100,80μ2 στην πράξη. Το 2007 ολοκληρώνεται η κατασκευή και γίνεται αναθεώρηση της άδειας με το σωστό εμβαδόν στην άδεια πλέον 100,80μ2. Ακολούθως γίνεται τροποποίηση σύστασης αλλά αφήνουν το 100μ2 !! Αποτέλεσμα τα συμβόλαια αγοράς κτλ έχουν εμβαδόν 100μ2 και η αναθεώρηση το σωστό 100,80μ2. Δεν μπορεί να γίνει μονομερής τροποποίηση για διόρθωση του εμβαδού του διαμερίσματος με βάση το εγκεκριμένο πολεοδομικά εμβαδόν ? Παρόμοια προβλήματα (μικροδιαφορές στα εμβαδά μεταξύ σύστασης και άδειας έχουν και τα πάρκινγκ και οι αποθήκες!!).
 11. Ναι τα έχω διαβάσει αυτά...Βλέπεις κάτι σαν αυτό που γράφω ? Να αφήνω απόσταση όσο ο γείτονας και όχι δ ?
 12. Επί ΓΟΚ 2000 ή ΓΟΚ 85, είχε βγει κάποια διάταξη που σου επέτρεπε να αφήσεις πλαινό όριο σε προ ΓΟΚ85 κτισμα όσο απέχει αυτό από εσένα και όχι δ ? Δηλαδή μπορεί να απείχε 2μ αυτό και να άφηνες και εσύ την ίδια απόσταση ?
 13. Κάτσε αν έχεις έναν όροφο έυστρεπτο δεν έχεις κανονικό κτίριο. Μην το παρακάνουμε. Οκ δεν είναι εύστρεπτο αλλά μην πάρεις και κανονικότητα. Εγώ θα πήγαινα σε q το πολύ 2.50. Κατά τα άλλα για αυτό που ρωτάς την απάντηση τη δίνουν οι ιδιομορφές. Αν το 60% της μαζας σου δεν στρίβει είσαι μια χαρά. Στη δυναμική ανάλυση οι ιδιομορφές παίζουν ρόλο και όχι τα Κ.Ε.Σ κτλ που είναι έννοιες πιο πολύ ισοδύναμης στατικής ανάλυσης.
 14. Εγώ θα αγνοούσα τον τελευταίο όροφο αν είναι εύστρεπτος. Δεν ξέρω που το γράφει ο κανονισμός αλλά νομίζω προκύπτει από την λογική. Μία καλή ένδειξη είναι να δεις τις ιδιομορφές. Η πρώτη ιδιομορφή είναι μεταφορική και τι ποσοστό μάζας έχει ? Αν είναι μεταφορική και όχι στρεπτική με ποσοστό μάζας άνω του 60% τότε το κτίριο δεν είναι εύστρεπτο.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.