Jump to content

nik

Core Members
 • Posts

  5,110
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  12

nik last won the day on June 1 2019

nik had the most liked content!

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

nik's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Reacting Well Rare
 • Dedicated Rare
 • Very Popular Rare
 • Conversation Starter Rare
 • First Post Rare

Recent Badges

987

Reputation

 1. Τι να πω αν θέλει ολόκληρη άδεια η κατεδάφιση τμήματος περίφραξης.... Ίσως με το γράμμα του νόμου να έχεις δίκαιο. Ο μόνος λόγος είναι επειδή έχουμε κατεδάφιση να θέλει ΣΑΥ - ΦΑΥ και ΣΔΑ. Πάντως είναι πολύ χαζή άδεια.
 2. @dimitris GM Με συναινέσεις, τροποποποιήσεις κτλ έχει κλείσει το θέμα θα γίνουν. Το πολεοδομικό με νοιάζει. Με το άρθρο 30 μπορείς να κάνεις : ζ) μικρές διαμορφώσεις του εδάφους μέχρι συν/πλην 0,80 μ. από το φυσικό έδαφος, ιστ)διάστρωση δαπέδου ακάλυπτου χώρου με την προϋπόθεση, ότι αυτή δεν υπερβαίνει το ένα τρίτο (1/3) του ακάλυπτου χώρου, ιη) κατασκευές εντός οικοπέδου-γηπέδου για τη δημιουργία χώρων εισόδου στα οικόπεδα και γήπεδα, ύψους έως δυόμισι (2,50) μ., πλάτους έως δυόμισι (2,50) μ. βάθους έως ένα (1.00) μ., Νομίζω ότι με καλύπτουν αυτές οι εργασίες καθώς θα αφαιρέσω ένα παρτέρι που υπάρχει τώρα και θα ρίξω μπετόν, θα γκρεμίσω τμήμα της περίφραξης και θα βάλω μία γκαραζόπορτα.
 3. Στην περίπτωση που κάνουμε εργασίες για νέα θέση στάθμευσης στον ακάλυπτο με άρθρο 30 ηλεκτρονικά πως θα αποκτήσουμε εγκεκριμένη κάτοψη δεδομένου ότι στο σύστημα ανεβάζουμε μόνο τεχνική έκθεση ?
 4. Δεν μου έχει τύχει σπίτι χωρίς σώματα σε επιλεγμένα δωμάτια. Αν δεν υπάρχουν τα σώματα οκ γίνεται.
 5. Αναλόγως. ΝΑ υπάρχει λέβητας με καλοριφέρ και να βάλουμε και ένα κλιματιστικό για θέρμανση ? Αυτό δεν γίνεται. Πως θα είναι η θέρμανση του σπιτιού ?
 6. Εγώ καταλαβαίνω ότι για μεταβολές διαστάσεων μέχρι 2% παρόλο που μεταβάλλονται τα στοιχεία του διαγράμματος κάνεις απλά ενημέρωση. Π.χ. αν ένα σπίτι έχει γίνει αντί για 20*10 - 20,20*10,20 έχεις 6,04μ2 παραπάνω δόμηση αλλά μπορέις να κάνεις απλά ενημέρωση χωρίς να αλλάξεις το Δ.Κ. . Ανεβάζεις τις νέες κατόψεις και είσαι οκ. Το "κοινόχρηστοι χώροι" προφανώς σημαίνει σε κοινόχρηστο χώρο πόλης.
 7. Δεν θα ασχοληθεί το εξοικονομώ με κάτι τέτοιο. Αν ο Β επιθεωρητης το δεχθεί έχει καλώς.
 8. Εγώ έχω 1-2 αιτησεις ακομη σχεδόν έτοιμες, δεν ειναι οτι τα αφησα τελυταια στιγμη απλά δεν εχω οριστικοποιθησει τα ΠΕΑ. Ελπίζω να προλαβουμε.
 9. Ισόγειο κατάστημα 100μ2 με άδεια του 1978 έχει νόμιμο πατάρι από Ο.Σ. 50μ2. Εντός του περιγράμματος του παταριού υπάρχει μεταλλική σκάλα πολύ μικρή και άβολη η οποία θέλουμε να καθαιρεθεί. Μπορούμε να προσθέσουμε εξωτερικά του περιγράμματος του παταριού νέα μεταλλική σκάλα με ΕΕΜΚ ? Η ΕΕΜΚ βγαίνει έτσι και αλλιώς και για άλλες εργασίες. Η οπή της τωρινής σκάλας μάλλον θα παραμείνει με κάποιο στηθαίο.
 10. Απαγορεύεται από κάποιον κανονισμό τα τοιχεία υπογείου να είναι 20εκ πάχος ? Τα κάνω 20εκ μάλιστα κάτω από τον πίσω ακάλυπτο σε σημείο δηλαδή που δεν συνεχίζει η ανωδομή και πρέπει να το κάνω γιατί για λίγο δεν μου χωράνε τα πάρκινγκ.
 11. Ανοιχτή θέση στάθμευσης πυλωτής έχει απλά άλλη αρίθμηση στο συμβόλαιο σε σχέση με την άδεια. Δηλαδή στην άδεια είναι Ρ2 και στο συμβόλαιο - πραγματικότητα είναι το Ρ3. Αυτό είναι παράβαση για να μην δοθεί βεβαίωση μεταβίβασης ?
 12. Όλη η παρανόηση έτσι πολύπλοκα όπως τα έχουν γράψει στον ΝΟΚ είναι η ερμηνεία της παρ 28 του άρθρου 2. "Στον υπολογισμό του ποσοστού του εσωτερικού εξώστη προσμετράται η κλίμακα ανόδου, που συνδέει τον εσωτερικό εξώστη με το χώρο της υποκείμενης επιφάνειας (δεν προσμετράται η κλίμακα του κοινόχρηστου κλιμακοστασίου ή του κεντρικού κλιμακοστασίου αυτοτελούς ανεξάρτητης ιδιοκτησίας)." Γιατί μετά στο άρθρο 11 γράφει: "......Στον υπολογισμό των παραπάνω ποσοστών των εσωτερικών εξωστών δεν προσμετράται η κλίμακα ανόδου και οι διάδρομοι προς αυτούς." Έχουμε δύο ερμηνείες : α) Πιο πιθανή - δυσμενέστερη, η σκάλα είναι μέρος του 70%. Άρα έχουμε 70% μόνο. β) Λιγότερη πιθανή - ευμενέστερη, το 70% είναι επί του υποκείμενου χώρου που περιλαμβάνει και την σκάλα του παταριού. Άρα έχουμε 70% + σκάλα. Στο σχήμα της ΥΔΟΜ Θέρμης λογικά λέει αυτό που λες και εσύ. Ουσιαστικά είναι αυτό που γράφει στο άρθρο 2, παρ 28.
 13. Μα τι χώροι θα είναι αυτοί με 2,20 και 1,60 ? Κύριοι χώροι δεν θα μπορούν να είναι. Να χτίσεις τοίχο λογικά δεν έχεις το 1,00μ από άκρη λόγω μικρής επιφάνειας. Άρα τι νόημα έχει αυτό το πατάρι ?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.