Jump to content

nik

Core Members
 • Content Count

  4,686
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  12

nik last won the day on June 1

nik had the most liked content!

Community Reputation

919 Εξαιρετική

About nik

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. To ΦΠΑ λογικά αφορά άδειες μετά την 1.1.2006 ??
 2. Έλα τώρα φίλε μου που θα ψηφίσουμε τα σωστά πρόσωπα...ποια είναι αυτά για πες μία άποψη γιατί εγώ πιστεύω ότι το όλο θέμα είναι για γέλια.
 3. Φτιάχνω τοπογραφικό για συμβολαιογραφική πράξη παραχώρησης τμήματος σε κοινή χρήση εντός σχεδίου λόγω ρυμοτόμησης τμήματος πρασιάς. Κάνω ένα παράδειγμα για να καταλάβετε στο περίπου. Στο συγκεκριμένο παράδειγμα στο αρχικό οικόπεδο αβγδα ρυμοτομείται το τμήμα αβζεα. Βάζω στο dxf μου μια polyline το περίγραμμα αβγδα με layer topo_prop και άλλη μία polyline το περίγραμμα εζγδε με layer topo_prop_new ? Χρειάζονται και τα δύο layers ? Επίσης χρειάζεται και το layer bound_unimpl στο όριο της ρυμοτόμησης ?
 4. Στο νέο πρόγραμμα έχει προστεθεί νέα κατηγορία ΠΕΑ για το εξοικονομώ ΙΙβ. Άρα θα πρέπει να βγάλουμε νέα ΠΕΑ όσοι κάνουμε εκ νέου αιτήσεις του ΙΙα στο ΙΙβ και είχαμε ήδη ΠΕΑ ?
 5. Φίλε μου πολλά θέματα νομοθεσίας δεν τα αφήνουν να απλοποιηθούν οι ίδιοι οι επαγγελματίες. Υπάρχουν πολλά συμφέροντα πίσω από την πολύπλοκη νομοθεσία και πολλά μεροκάματα.... Το κράτος δεν συμβουλεύεται τσακάλια, συμβουλεύεται φορείς. Γιατί αν το πάμε με τσακάλια στο τέλος θα επικρατήσει ο νόμος της αγοράς να βγαίνουν όλες οι άδειες χωρίς κανέναν έλεγχο και το κάθε τσακάλι θα λέει τα δικά του. Ποιους συμβουλεύεται το κράτος λοιπόν ? Φορείς όπως το ΤΕΕ, πολεοδομίες, υπουργεία κτλ. Το ίδιο το ΤΕΕ θεωρώ ότι δεν επιθυμεί απλοποίηση της νομοθεσίας.
 6. Αυτήν την στιγμή οι περισσότερες άδειες βγάινουν με ένα κουμπί. Δεν χρειάζεται αυτό το φαραωνικό σύστημα.Άδειες λειτουργίες βγαίνουν με ένα κουμπί με το notifybusiness. Άδειες οικοδομής και αυθαίρετα στο ΤΕΕ κτλ. Οι ηλεκτρονικές εργασίες είναι ήδη αρκετές. Αν μάλιστα προχωρήσουν σε ψηφιοποίηση των όρων δόμησης, των αρχείων και των φορολογικών ελέγχων οι πολεοδομίες θα ήταν από τώρα αρχαία ιστορία. Φυσικά υπάρχουν ακόμη φορείς πολύ σημαντικοί που είναι πάναργοι και έχουν περιθώριο βελτίωσης π.χ. ΣΑ, νεωτέρων μνημείων, πυρασφάλεια, φυσικό αέριο, ΔΕΔΔΗΕ κτλ. Δεν είναι όμως αυτό το πρόβλημα αλλά η κωδικοποίηση της νομοθεσίας και να αποφασίσουμε όλοι τι θέλουμε γιατί το μετά την άδεια είναι το πρόβλημα. Μετά την άδεια θα πάει η πολεοδομία και θα αρχίσει να βγάζει αυθαίρετα ή το υγειονομικό ή ο Χ δικηγόρος ή δεν ξέρω εγώ ποιος. Γιατί τελικά νομίζω ότι ούτε ο κόσμος, ούτε οι πολιτικοί, ούτε εμείς οι επαγγελματίες ξέρουμε τι θέλουμε. Άντε και την έβγαλες την άδεια σε μία μέρα....αν είναι μάπα τι να την κάνεις ??
 7. Εγώ είμαι υπέρ του ΚΑΝΑ. Άλλο πράγμα να αλλάζει δήλωση με δόλο και άλλο να διορθώνεις σφάλματα μετρήσεων άλλων δηλώσεων συμμαζεύοντας τα σε μία δήλωση. Μην χάνουμε το δάσος παιδιά. Οι ΥΔ και όλα αυτά είναι για να μην γίνονται λάθος δηλώσεις εσκεμμένα.
 8. ΚΑΝΑ στην περίπτωση σου οκ φυσικά και γίνεται αυτό που λες. Είναι απλή περίπτωση γιατί δεν μπλέκει συμβόλαιο στην μέση.
 9. ΚΑΝΑ στην περίπτωση σου αν κατάλαβα καλά ΔΕΝ έγινε κάποιο συμβόλαιο μεταξύ των αρχικών τακτοποιήσεων και της νέας τακτοποίησης συμμαζέματος που έκανες εσύ. Άρα δεν είναι ίδια περίπτωση.
 10. Αν κάνω εγώ τακτοποίηση σήμερα εκ νέου με 4495 για ό,τι λείπει χωρίς να ενημερώσω παλιό μηχανικό έχω ευθύνη ? Το πρόβλημα θα προκύψει σε μελλοντικό συμβόλαιο έτσι και αλλιώς και ο ιδιοκτήτης δεν έχει πρόβλημα μέχρι τότε από όσο μου λέει.
 11. Πελάτης κάνει αγορά ολόκληρου κτιρίου -πολυκατοικίας στην Αθήνα με ειδική χρήση καταστήματος σε όλους τους ορόφους. Η αγορά γίνεται το 2018 και πρώτα γίνεται ρύθμιση όλων των αυθαιρεσιών με 4495/17 από τον πωλητή και και ο μηχανικός του δίνει βεβαίωση. Στο κτίριο δεν υπάρχει σύσταση. Καλούμαι εγώ σήμερα από τον πελάτη αγοραστή να βγάλω άδεια αλλαγής χρήσης από καταστήματα σε κατοικία σε όλο το κτίριο. Το πρόβλημα είναι ότι ενώ ο πρώτος μηχανικός που έκανε την τακτοποίηση έκανε σχετικά καλή δουλειά, κάποια πράγματα του ξέφυγαν (και δεν εννοώ λεπτομέρειες αλλά αλλαγές στο περίγραμμα του κτιρίου). Ίσως φταίει ότι υπάρχουν εσοχές και πολλοί όροφοι και μάλλον μπερδεύτηκε, δεν εντοπίζω δόλο. Τώρα εγώ τι κάνω ? Τακτοποιώ ότι του ξέφυγε με 4495 ? Το συμβόλαιο αγοράς μετά θα έχει πρόβλημα ? Από την άλλο επειδή κάποια στιγμή θα κάνει σύσταση θέλω να είναι σωστά τακτοποιημένα όλα και δεν μπορώ να κάνω τα στραβά μάτια. Μπορώ να κάνω τακτοποίηση και αν μετά κάνει σύσταση ίσως να χρειαστεί μία επανάληψη συμβολαίου αγοράς ?!
 12. Δεν νομίζω να φτιαχτεί άλλος λόγος. Αφού ο τίτλος ίδιος είναι.
 13. Ναι το διάβασα. Αλλά τι θέλει να πει ο ποιητής με αυτό στο 2.1.2. ..??:
 14. Απλές ερωτήσεις. 1) Με ποιο έτος ελέγχουμε αν η κατοικία είναι μόνιμη ? Το 2018 ? Δηλαδή αν κάποιος δεν έχει κάνει ακόμη δήλωση και δηλώσει τώρα μόνιμη για το 2018 είναι οκ ? Ταυτόχρονα φυσικά θα πρέπει το σπίτι να ρευμοτοδοτείται ? Και πως θα ελεγχθεί αυτό με τι λογαριασμό ? 2) Με ποια εισοδήματα πάμε ? Του 2018 (φετινή δήλωση) ή 2017 (περσινή δήλωση) ? Θυμίζω ότι το περσινό εξοικονομώ πήγε με εισοδήματα του 2016 γιατί οι αιτήσεις γίνανε Μάιο του 2018 και δεν είχαν γίνει ακόμη δηλώσεις για το 2017.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.