Μετάβαση στο περιεχόμενο

nik

Core Members
 • Περιεχόμενα

  4.620
 • Εντάχθηκε

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Days Won

  10

Φήμη στην κοινότητα

894 Εξαιρετική

Σχετικά nik

 • Κατάταξη:
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Μα ρε συ ΚΑΝ γνωστά είναι όλα αυτά και συμφωνώ αλλά σου ξαναλέω, στηρίζονται στην τεχνική οδηγία του ΝΟΚ (η οποία προφανώς και είναι τελείως λάθος και κακογραμμένη) και δεν ασχολούνται παρακάτω. Εγώ μαζί σου είμαι αλλά λέμε τώρα τι γίνεται στην πράξη. Όταν λοιπόν θα έχω βγάλει εγώ την άδεια του ΚΥΕ στο notifybusiness , θα του έχω δώσει ΒΚΧ και σχέδιο και του έρθει μετά δειγματοληπτικά η πολεοδομία και του πει χρειάζεται αλλαγή χρήσης, τι θα κάνω ? Εμένα θα κυνηγάει ο ιδιοκτήτης. Εδώ ρε συ υπάρχει ο κτιριοδομικός που λέει ότι χώρος συνάθροισης κοινού είναι ο χώρος με πάνω από 50 άτομα...και αυτό το αγνοούν. Δεν είναι καθόλου σαφής η νομοθεσία. Το αφήνουν επίτηδες μετέωρο το πράγμα. Είναι γελοίο πραγματικά το όλο πλαίσιο. Θα μπορούσαν πολύ απλά να τροποποιήσουν το άρθρο 4 και 5 του ΝΟΚ και να γράφουν σαφώς ότι π.χ.. ..... " για ΚΥΕ με εμβαδόν τάδε και κάτω και εφόσον δεν τροποποιείται διάγραμμα δόμησης, ΔΕΝ απαιτείται άδεια παρά μόνο ενημέρωση φακέλου αδείας ".
 2. ΚΑΝ. Πλέον γίνεται δειγματοληπτικός έλεγχος στις άδειες των ΚΥΕ από τις ΥΔΟΜ. Και πίστεψε με ΔΕΝ βγάζεις άκρη με τίποτα αν σου έρθει ο υπάλληλος. Επί της ουσίας όσων γράφεις, υπάρχει η ενδιάμεση λύση της ενημέρωσης φακέλου. Αυτό λέει η εγκύκλιος που παραθέτεις.
 3. Διάβασε καλά την ΥΑ. Αυτό που σου είπα γράφει όταν έχεις αλλαγή χρήσης και είναι και τρσεκαρισμένο σε ΥΔΟΜ. Άρθρο 1, παρ.β.
 4. Την συνάθροιση κοινού επικαλούνται. Σου λέει και ένα τραπέζι να βάλεις είναι χώρος συνάθροισης κοινού. Αλλά τα άρθρα 4 και 5 του ΝΟΚ είναι σαφέστατα. Δεν φταίνε πάντως μόνο οι ΥΔΟΜ. Φταίνε και οι υπηρεσίες που δεν διευκρινίζουν το θέμα.
 5. Με την δική σου λογική λειτουργώ εγώ εδώ και χρόνια μετά τον ΝΟΚ. Δηλαδή δεν έβγαζα άδεια εκτός αν ήταν κάποιο μεγάλο μαγαζί με αλλαγές. Το μόνο πάτημα που έχουν οι ΥΔΟΜ.....είναι μία τεχνική οδηγία του άρθρου 4 του ΝΟΚ η οποία λέει ότι η χρήση ΚΥΕ είναι ξεχωριστή χρήση. Τίποτε άλλο δεν λέει αυτό και από αυτήν την φράση πιάνονται και ζητάνε άδεια για τα πάντα. Επειδή όμως πλέον οι άδειες ΚΥΕ ελέγχονται δειγματοληπτικά από ΥΔΟΜ (μου έχει τύχει έλεγχος) και επειδή δεν θέλω να μένω ξεκρέμαστος καταλήγω στο να βγάζω άδεια όταν συναθροίζεται κοινό. Σε ΚΥΕ χωρίς καθίσματα ΔΕΝ βγάζω άδεια εκτός και αν είναι πολύ μεγάλα. Δες και εδώ τι λέει η ΔΟΚΚ. http://www.ypeka.gr/LinkClick.aspx?fileticket=EmGDYpDTPbo%3d&tabid=777&language=el-GR Ουσιαστικά φτιάξανε ένα άρθρο 4 και 5 του ΝΟΚ που ορίζει σαφώς ΠΟΤΕ απαιτείται άδεια αλλαγής χρήσης και μετά το ανερέσανε. Προσωπικά δεν καταλαβαίνω γιατί ένα μαγαζί που πρακτικά δεν κάνει καμία αλλαγή μελέτης να πρέπι να βγάλει άδεια και επομένως να πρέπει: - να βγάλει νέο τοπογραφικό - να κάνει διάγραμμα κάλυψης ολόκληρου του κτιρίου - να κάνουμε όψεις, τομές, να πληρώνουμε φορολογικά στην πολεοδομία και και και....
 6. Ένα λεπτό. Πότε έγινε η αυθαίρετη αλλαγή χρήσης ? Αν έγινε προ 83 δεν χρειάζεται κάν στατική μελέτη. Άρα μιλάμε για χρήση μετά το 83. Επομένως σου λέει ο 4495 ότι ελέγχεις μία φορά όλο το κτίριο με αντισεισμικό του 59 και κρατάς τα αποτελέσματα για το τμήμα που δεν αλλάζει χρήση. Κάνεις μία δεύτερη επίλυση με τον κανονισμό που ίσχυε όταν έγινε η αλλαγή χρήσης και κρατάς τα αποτελέσματα για το τμήμα που αλλάζει χρήση. Μετά το 84 υπήρχαν σπουδαιότητες.
 7. Έτσι ακριβώς. Το ίδιο ισχύει και για ένα υπόγειο ή μία σοφίτα να προσθέσω. Δεν είναι νόμος ότι αυτοί οι χώροι είναι πάντα βοηθητικοί και ας έχουμε βάλει μέσα "παπάδες". Στην πράξη πάντως.....αν θες.....αλλά θα το μπλέξεις το πράγμα, μπορείς να ισχυριστείς ότι το πατάρι σου έχει βοηθητική χρήση δηλαδή αποθηκεύεις πράγματα μόνο. Αν σε ελέγξει η εφορία όμως την έκατσες.
 8. Τελικά έχετε καταλήξει τι ισχύει για τις αλλαγές χρήσης από απλό κατάστημα σε καφετέρια (με καθίσματα) ? Αν είναι ισόγειο και δεν αλλάζουν μηχανολογικές εγκαταστάσεις και ούτε αλλάζουμε μελέτες μηχανολογικές βγάζουμε άδεια ? Τι θολό πλαίσιο είναι αυτό τελικά ? Στην πολεοδομία γενικά σε όσες ρωτάω είναι κάθετοι ότι εφόσον το κάνεις ΚΥΕ με καθίσματα είναι συνάθροισης κοινού και βγάζεις άδεια. Δεν τους νοιάζει αν έχει λιγότερα από 50 άτομα που γράφει ο κτιριοδομικός για τους χώρους συνάθροισης. Θυμίζω τον κτιριοδομικό: Από τα παραπάνω βγαίνει το συμπέρασμα ότι για ένα μαγαζί καθαρού εμβαδού 70μ2 και κάτω ΔΕΝ έχουμε χώρο συνάθροισης κοινού.... Αλλά οι πολεοδομίες νομίζω δεν το δέχονται αυτό.
 9. Ε ναι ! Βάλτε έναν πετροβάμβακα. Το κόστος είναι αστείο σε σχέση με όσα έχετε κάνει εκεί πέρα. Οι γυψοσανιδάδες ξέρουν τι να βάλουν. Υπάρχουν σε ρολά ή σε πλάκες.
 10. Έχω τριώροφο κτίριο χωρίς συσταση οριζοντίου με έναν ιδιοκτήτη, το οποίο αποτελείται στην πράξη από πολλά μαγαζάκια στο ισόγειο και διάφορα ιατρεία και φροντιστήρια στους ορόφους. Κατά καιρούς βγάζω ενεργειακά σε μερικά από αυτά αλλά δεν έχω βγάλει σε όλα, ούτε στα μισά για την ακρίβεια. Τώρα ο ιδιοκτήτης αποφάσισε να κάνει σύσταση και χρειάζεται ενεργειακό για ολόκληρο το κτίριο. Τι κάνω ? Προχωράω να βγάλω για τα υπόλοιπα ? Ανακαλώ τα παλιά και βγάζω ένα νέο καινούριο ανά χρήση για ολόκληρο το κτίριο ?
 11. Τα σχέδια του συμβολαίου τα χρησιμοποιείς για την ανασύσταση. Δεν προσφέρουν κάτι άλλο από μόνα τους. Μία συνήθης λύση που εφαρμόζουμε αρκετοί, (η οποία δεν είναι 100% σωστή και ούτε την προβλέπει ο νόμος) και με την προϋπόθεση ότι η πραγματική κατάσταση είναι σύμφωνη με το συμβόλαιο, είναι να τακτοποιήσεις όλο το ακίνητο σου με τον ν.4495/17 ως προς την νομιμότητα του περιγράμματος του. Πολλοί λένε ότι αυτό δεν ισχύει αλλά δεν βρίσκω άλλον τρόπο. Η ανασύσταση φακέλου πολυκατοικίας από έναν μόνο ιδιοκτήτη είναι παράλογη οικονομικά ! Αν μπορείς να το θέσεις στην πολυκατοικία σαν κοινόχρηστη δαπάνη να κάνετε ανασύσταση φακέλου και να τα μοιράσετε κάτι γίνεται.
 12. Ρε παιδιά δεν καταλάβατε. Το D5 το έχω, δεν θέλω να το πάρω πάλι. Ψάχνω κάτι φτηνό ανάμεσα στα δύο πρώτα που λέω.
 13. Θέλω αποστασιόμετρο φτηνό για εσωτερική χρήση κυρίως για συνεργάτη. Είμαι ανάμεσα σε κάποιο BOSCH π.χ. Bosch glm 50 και σε Leica D1. Εγώ έχω το Leica D5 από το οποίο είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος για αυτό κοιτάω προς Leica πιο πολύ αλλά αν αξίζουν και τα BOSCH το σκέφτομαι και προς τα εκεί. Έχει κάποιος αυτά τα μοντέλα πολύ καιρό να πει άποψη ?
×

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.