Jump to content

nik

Core Members
 • Content Count

  5,025
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  12

nik last won the day on June 1 2019

nik had the most liked content!

Community Reputation

973 Εξαιρετική

About nik

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Γνωρίζει κάποιος κάτι ? @kan62 μήπως ?
 2. @dimitris GM έχω καταργήσει μπαλκονόπορτα, δεν χρειάστηκε να γκρεμίσω τοίχο δηλαδή απλά αφαίρεσα το κούφωμα και έχω δημιουργήσει κύριο χώρο περίπου 7μ2.
 3. @dimitris GM Είμαι σε όροφο. Ο εξώστης είναι νόμιμος και έκλεισε με αλουμίνια. Άδεια μετά το 85.
 4. Κλειστός εξώστης (όχι βεράντα) διαμερίσματος στον πίσω ακάλυπτο. Τελικά ο εξώστης αποτελεί τμήμα του διαμερίσματος ? Είναι κοινόκτητος χώρος ? Εν τέλει χρειάζεται συναίνεση για τακτοποίηση ? Και πες ότι γίνει η τκατοποίηση. Πρέπει να γίνει τροποποίηση σύστασης για την μεταβίβαση του ? Αν πρέπει, γίνεται μονομερώς ?
 5. Ναι το ξέρω αυτό. Πέρα από τα 400μ2 δεν μπορώ να κάνω σοφίτες κτλ αυτό ρωτάω ?
 6. Οι όροι δόμησης κάτω των 2000 ορίζουν για οικόπεδο 750μ2 μέγιστη δόμηση κατοικίας 400μ2 ενώ για τουριστική χρήση δίνει ΣΔ=0,60 δηλαδή 450μ2. Μπορώ πέραν αυτών να προσθέσω έρκερ, σοφίτες, πατάρια και δεν συμμαζεύεται (το πως είναι άλλη ερώτηση) ή οι όροι αυτοί είναι ταβάνι και δεν ξεπερνιούνται ?
 7. Το έχω δει και αλλού στο παρόν θρεντ αλλά θέλω ένα τσεκάρισμα. Αγροτεμάχιο εκτός σχεδίου πάνω σε εγκεκριμένη επαρχιακή οδό εμβαδού 1500μ2. Στο τίτλο αγοράς του 1985 γράφει (το μεταφέρω συνοπτικά). " το αγροτεμάχιο περιήλθε στον ιδιοκτήτη εκ κληρονομίας στις 03/03/1955 του αποβιώσαντος πατρός του άνευ διαθήκης...την κληρονομιά του οποίου αποδέχθηκε με την υπ.αρ. 555/82 πράξη αποδοχής κληρονομιάς" Προφανώς το 1955 είναι το έτος θανάτου του πατέρα του? Άρα λαμβάνω ως ημερομηνία δημιουργίας οικοπέδου το 1955 ?
 8. Τώρα πλάκα κάνεις ? Ο πελάτης αποφασίζει που θα πάει. Αυτός έχει το μαχαίρι και το πεπόνι. Μια χαρά στα λέει ο φίλος, αν δεν θέλει να πληρώσει ΦΠΑ, θα πάει δίπλα. Το έχω αντιμετωπίσει και εγώ και πολλοί. Τώρα αυτό που λες να τα ψάχνουμε τον συνάδελφο και τον κρατικό μηχανισμό, άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Γενικά σε έναν ιδιώτη αν δεν κάνεις δόσεις ή αν δεν πληρώσει γενικά με κάρτα δεν τον συμφέρει να πληρώσει άσπρα. Το κράτος δεν έχει κόσμο να ελέγξει τόσους μικροεπαγγελματίες. Οπότε τέτοια άρθρα και μελέτες που ανακαλύπτουν την Αμερική και εμφανίζονται κάθε μερικά χρόνια τι σκοπό έχ
 9. Ο 4495/17 μιλάει επιβλέποντες μηχανικούς που Και η υπ.απ. Αριθμ. ΥΠΕΝ/ΔΕΣΕΔΠ/7577/105 μετά λέει Εγώ καταλαβαίνω ότι θέλανε να πούνε για οικοδομικές άδειες αλλά δεν το διευκρινίζουν και παίρνει και τις ΕΕΜΚ η μπάλα.
 10. Υπάρχει κάποιο νεότερο για τακτοποιήσεις ορι ιδιοκτησιών που περαιώνονται τώρα και πρέπει να βγει βεβαίωση για μεταβίβαση τι ισχύει ? Από ότι έχω καταλάβει με την τροπολογία που θα βγει, η ημερομηνία αυτοψίας πρέπει να είναι 31/01/2021 και θα έχει ισχύ μέχρι τέλος Ιουνίου. Δεν σε αφήνει να βάλεις π.χ. 31/03/2021. Άρα, είναι σωστό να περιαώσουμε σήμερα π.χ. 26/03/2021 μία τακτοποίηση ορ. ιδιοκτησίας και να βάλουμε ημερομηνία αυτοψία 31/01/2021 ? Με την έννοια ότι η βεβαίωση που δίνουμε γράφει ότι και έχουμε την ημερομηνία αυτοψίας 31/01/2021, δεν λέμε έτσι ότι στις 31/0
 11. Υπάρχει eservice για αναζήτηση άδειας στο παραπάνω λινκ.
 12. Επειδή όμως είμαστε σε μία πολύ ειδική περίοδο πιστεύω ότι το να δώσεις βεβαίωση με ημερομηνία αυτοψίας 31/1 ενώ έχεις περαιώσει τακτοποίηση π.χ. 31/3 δικαιολογείται παρόλο που δεν βγάζει νόημα.
 13. Έχει κάνει κάποιος συμβόλαιο με τη διαδικασία του άρθρου 116, πληρώνοντας το 30% του προστίμου και γράφοντας στο συμβόλαιο ότι τη διαδικασία θα την συνεχίσει ο επόμενος ιδιοκτήτης ?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.