Jump to content

nik

Core Members
 • Content Count

  4,652
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  11

nik last won the day on April 5

nik had the most liked content!

Community Reputation

899 Εξαιρετική

About nik

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Σε αλλαγή χρήσης με πολύ περιορισμένες εργασίες απαιτείται ΣΔΑ ? Μιλάμε τώρα για γκρέμισμα ενός τοίχου. Δηλαδή 1μ3 μπάζα..
 2. Τακτοποιώ σε περιοχή της Γλυφάδας όπου η Τ.Ζ. προ 2016 ήταν 1800, με τις διατάξεις του 2016 έγινε 1450 αλλά το 2018 άλλαξε και έγινε 1650 η οποία ισχύει και σήμερα αποδεδειγμένα με το εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ. Ο νόμος αναφέρει συγκεκριμένα: Εγώ τι Τ.Ζ. βάζω το 1450 ή το 1650 ?
 3. Δεν ξέρω από Ιταλία, Αγγλία, Αμερική όπου έχω άμεσα γνωστούς ? Ναι δεν έχω κάνει μάστερ εξωτερικό μόνο εδώ. Ολλανδία στο Ντελφ πχ δηλαδή που ξέρω από γνωστό τι διαφορετικό γίνεται ?!! Πήγε μετά από δίπλωμα εδώ, το έκανε σε δύο χρόνια και γύρισε. Τίποτα από αυτά τα τρομερά που γράφεις δεν έκανε. Τώρα τι μας λες ότι από 1000 κάνουν 50 δεν καταλαβαίνω. Μην παραληρείς, πες κάτι με νόημα να καταλάβουμε γιατί και η τρολιά κουράζει. Σου είπα ότι και εδώ εμείς οι Μάο Μαο 350 ξεκινάμε σε κάθε έτος και στο μάστερ π.χ. δομοστατικό σχεδιασμό που έκανα εγώ, 50 πήρανε με βάση τον βαθμό συν κάποιες θέσεις όπου πληρώνανε όπως πιστεύω συμβαίνει παντού. Και στο ντελφ θα ισχύει. Υ.Γ. Σιγά μην πέρναγε πανελλήνιες ο Μητσοτάκης και ο Σαμαράς σε ελληνικό πανεπιστήμιο!!!
 4. Τι λες βρε άνθρωπε μου ?? Δεν ξέρω ακριβώς πόσα είναι 10, 15 , 17 αλλά κάπου εκεί τέλος πάντων αναλόγως το μάστερ. Τι εννοείς ότι είναι δύσκολο να φτάσεις μέχρι εκεί ? Πληρώνεις και πας. ΠΑΝΤΟΥ! Ακόμη και εδώ στην....Ουγκάντα......οι άριστοι πάνε στο μάστερ από κάθε έτος, δεν πάνε όλοι και υπάρχουν και θέσεις που πληρώνεις. Τώρα το μάστερ θεσις που λες δεν ξέρω τι είναι. Πτυχιακή εργασία είναι και είναι εύκολη τέλος πάντων. Παντού ισχύει αυτό. Γενικά παντού πας άμα πληρώσει και τελειώνεις και σχετικά εύκολα τα μάστερ. Τα υπόλοιπα είναι τρολιές δικές σου που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Το μάστες ξαναλαέω δεν έχει νόημα να είναι δύσκολο. Δεν είναι αυτός ο σκοπός του γιατί είναι προαιρετικό. Δεν κρίνεσαι στο μάστερ να ξέρεις την επιστήμη σου. Έχει κριθεί ήδη για αυτό. Στο μάστερ πας για εξειδίκευση. Αν υπάρχουν μάστερ που διώχνουν είναι η εξαίρεση γιατί μπορεί έτσι να το έχουν επιλέξει. Επίσης για το αν τελείωσε ο Τσίπρας....τι να πω εδώ Σαμαράς και Μητσοτάκης τελείωσαν Χάρβαρντ οπότε καταλαβαίνεις....
 5. Ρε σεις τι τρολ είναι αυτό ? Που το βρήκαμε ? Μαζεύτε το! Ναι ο Έλληνας φοιτητής δεν μπορεί να κάνει μάστερ στο εξωτερικό....που οι μισοί πλέον έχουν μάστερ από εξωτερικό! Οι μισοί μηχανικοί της δεκαετίας 70' ήταν από Ιταλία. Για Αγγλία τι να συζητήσω ότι πληρώνεις ένα 30αρι και σε ένα χρόνο έχεις μάστερ ? Γενικά, πουθενά το μάστερ ΔΕΝ είναι δύσκολο. Το νόημα του μάστερ δεν είναι να κάνει διαλογή. Αυτή έχει γίνει προπτυχιακά. Τα περισσότερα μάστερ παντού είναι περίπου 10 μαθήματα για να μάθεις κάτι πιο εξειδικευμένο και μία πτυχιακή. Τέλος! Πολύ σπάνια θα κοπείς σε μάστερ. Τώρα για τους φοιτητές με το φραπέ τι να πω....δεν έχει παντού ΔΑΠΙΤΕΣ και ΠΑΣΠΙΤΕΣ φίλε.
 6. Με μεροκάματο δουλεύουν αυτοί. Πολλές φορές είναι συνταξιούχοι και δουλεύουν μαύρα όπως σου είπα πριν. Εγώ θα έβρισκα κάποιον μη ενεργό μάστορα που τα χει παρατήσει και ψάχνεται για σύνταξη, θα του έδινα 40 την ημέρα και κάνα ένσημο που και που και τέλος. Θα τον είχα 7.00 - 15.00 και θα τον έβαζα να μου ρουφιανέυει τα πάντα και να ελέγχει τα πάντα. Το μεγάλο ερώτημα είναι....να βάλεις νόπιο ή όχι ?? Αν είναι ντόπιος πιθανότατα να μην τα καταγράφει όλα. Πάντως ο όρος construction manager είναι λίγο άστοχος καθώς μιλάμε για απλό οικοδομικό.
 7. nik

  Πώληση εξ αδιαιρέτου.

  Εντάξει φίλε έγινε μία τακτοποίηση χωρίς συναίνεση από εσένα σε εξ'αδιαιρέτου. Πήγαινε σε ένα μηχανικό να μιλήσει με ΤΕΕ να δείτε τι έχει τακτοποιηθεί και πως και να δείτε τι θα κάνετε μετά. Εδώ θα γράφουμε θα ξαναγράφουμε και άκρη δεν θα βγει.
 8. Δεν γουστάρω τους φασίστες.
 9. Έχω περίπτωση αποπεράτωσης κτιρίου του 1975, το οποίο όμως είναι σε οικόπεδο με δύο κάθετες ιδιοκτησίες και όμορο κτίριο στην άλλη κάθετη ιδιοκτησία. Το κτίριο μου έχει αυθαιρεσίες τις οποίες τακτοποιώ όμως αυθαιρεσίες έχει και το όμορο της άλλης κάθετης ιδιοκτησίας. Αν κάνω διάγραμμα κάλυψης δηλαδή θα πρέπει να δείξω τις αυθαιρεσίες του γείτονα και να τον καρφώσω ουσιαστικά στην ΥΔΟΜ κάτι που δεν το θέλει ούτε ο ιδιοκτήτης μου και ούτε ο γείτονας προφανώς. Υπάρχει κάποια λύση ?
 10. Ένας έμπειρος εργοδηγός μη μηχανικός (με ότι αυτό συνεπάγεται) για οικοδομικά πάει περίπου 40-50 ευρώ μεροκάματο μαύρα. Αν θες έναν απλό εργοδηγό - έμπειρό εργατοτεχνίτη όπου θα έρχεται συχνά μηχανικός για επίβλεψη ισχύει το παραπάνω. Αν θες εργοδηγό - μηχανικό να κάνει και δουλειά μηχανικού τότε θα πάρεις μηχανικό. Προσωπικά κάπου εκεί που τα λέει ο Ζαβί τα βάζω τα ποσά. Η πρώτη λύση έχει το καλό ότι μπορεί να σου κάνει μερεμέτια που θα χρειαστούν 100%. Αν βάλεις μηχανικό εργοδηγό θα πρέπει να του έχεις και ένα βοηθό μάστορα των 30 ευρώ μεροκάματα κάποιες μέρες που θα χρειάζεται για μερεμέτια.
 11. Μόνο 5 χρυσάυγουλα έχουμε εδώ ? Αν κρίνω από την παγκοσμιοποίηση περίμενα πιο πολλά....
 12. Για τις περιπτώσεις του άρθρου 103 του ν.4495 π.χ. για μακροχρόνια άνεργους, αρκεί να είναι κύρια κατοικία ή πρέπει να είναι κύρια και μοναδική ?
 13. Επειδή είμαι ψιλοάσχετος με τα θέματα των ρυμοτομούμενων θα ήθελα μία γνώμη. Έχω περίπτωση στην Αθήνα με εγκεκριμένο σχέδιο πόλεως του 1955 περίπου όπου η ιδιοκτησία μου (αυθαίρετο κατάστημα) ρυμοτομείται πλήρως με βάση το εγκεκριμένο σχέδιο και γίνεται δρόμος. Από το συνολικό οικόπεδο ουσιαστικά μένει το μισό. Το σχέδιο δεν έχει εφαρμοστεί στην πράξη. Το κατάστημα παραμένει εκεί εδώ και δεκαετίες. Σήμερα, ο ιδιοκτήτης θέλει να το τακτοποιήσει. Πράξη εφαρμογής εκεί λογικά δεν υπάρχει. Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση ? Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος τι αφορά αυτή η εξαίρεση ?
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.