Jump to content

nik

Core Members
 • Posts

  5,208
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  12

Everything posted by nik

 1. Η διάταξη του άρθρου 98.παρ.7. εννοεί ότι πρέπει η αυαιρεσία να έχει γίνει 10 χρόνια πριν το 2017 δηλαδή πριν το 2007 ? Δεν είναι λίγο περίεργη διάταξη ? Η ίδια αυθαιρεσία αν έχει γίνει το 2006 τακτοποιείται και το 2008 όχι ?! Μήπως θέλαν να πούνε δεκαετία από την τέλεση της αυθαιρεσίας μέχρι σήμερα ?
 2. Δεν μου έχει τύχει αλλά θεωρώ ότι γίνεται. Ρώτα το help desk TEE καλού κακού.
 3. Σε νέα πολυκατοικία το υπόγειο έχει σκαφτεί πιο χαμηλά και έχει αυξηθεί ο όγκος του προφανώς. Το υπόγειο είναι καθαρά βοηθητικής χρήσης εκτός δόμησης. Η πλάκα δαπέδου πυλωτής είναι σύμφωνα με την άδεια σε σχέση με το πεζοδρόμιο. Απλά σκάψανε κατά λάθος 30 εκ πιο χαμηλά και το δάπεδο υπογείου βγήκε πιο χαμηλό. Η ράμπα υπογείου είναι εντός επιτρεπόμενης κλίσης. Ο όγκος του υπογείου θεωρώ ότι δεν επηρεάζει το διάγραμμα κάλυψης κάπου. Το μόνο που ίσως επηρεάζεται είναι λίγο η στατική μελέτη καθώς αυξάνονται σε ύψος οι κολώνες του υπογείου. Περιμετρικά έχω τοιχεία υπογείου έτσι και αλλιώς. Πιστεύετε ότι χρειάζεται αναθεώρηση ή είμαι οκ με ενημέρωση ?
 4. Λογικά εννοεί τι μήκος λυγισμού να πάρει. 3μ βάλτα όλα τα μέλη. Ναι το 6μετρο μέλος είναι σαν να έχει στήριξη στην μέση.
 5. Διαμέρισμα Α' ορόφου οικοδομής του 2005 - (το έχω σχεδιάσει στο περίπου) - λόγω μεσοτοιχίας με παλιό κτίριο κατασκευάστηκε πιο μέσα για να μην γκρεμιστεί ο μεσότοιχος και βάσει σχεδίων έχει μπει μέσα στο όμορο διαμέρισμα όπως φαίνεται στο σκαρίφημα. Αυτό είναι εμφανές και λόγω του δοντιού που δημιουργήθηκε στον ενδιάμεσο τοίχο. Θεωρείτε ότι κάτι τέτοιο μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα και θέλει τακτοποίηση αλλαγής διαμερισμάτωσης ? Αν την κάνω θα χρειαστώ συναίνεση του όμορου και μονομερή τροποποίηση που δεν νομίζω πρακτικά να γίνονται.
 6. Ένα ΑΦΜ θέλει ο άλλος και ένα χαρτί να δείχνει αν έρθει κάποιος. Έτσι όπως τις έχουν κάνει τις άδειες λειτουργίες ΚΥΕ κανείς δεν ασχολείται. Πήγα να δώσω βεβαίωση μεταβίβασης σε κατάστημα. Μέσα λειτουργούσε σουβλατζίδικο. Είχαν βγάλει άδεια μικρής κλίμακας με τίτλο "μετατροπή καταστήματος σε ΚΥΕ". Ψάχνω να βρω μηχανικό της μικρής κλίμακας στο ίντερνετ....ένα κινητό της πλάκας, δεν τον έβρισκες πουθενά. Με τα πολλά τον βρίσκω και ήταν υπογραφάκιας, άλλος μηχανικός είχε ασχοληθεί. Τον παίρνω ζητάω κάτοψης της ΕΕΜΚ για να ελέγξω και να την ανεβάσω στην ταυτότητα...."ααα δεν κάναμε κάτοψη, μία ΤΕ για εργασίες έχω ανεβάσει".... Πόσα μαγαζιά λειτουργούν έτσι...
 7. Στην παρακάτω περίπτωση θεωρείτε ότι χρειάζεται τακτοποίηση ? Το κτίριο έχει στρίψει μόνο χωρίς ουσιαστικά να αλλάζει εμβαδόν. Πάνω αριστερά είναι ο ακάλυπτος. Είναι οροφοδιαμέρισμα σε πολυκατοικία του 1970. Κατάλαβα ότι υπάρχει στροφή από το κεντρικό κλιμακοστάσιο και μέτρησα στην ταράτσα και βρήκα την αλλαγή. Αν μετρήσει κανείς μόνο διαστάσεις κτιρίου είναι μέσα στο 2% του σχεδίου της άδειας.
 8. Αφού κάνει αυθαίρετο μάλλον με 4495 μήπως μπορεί να αποφύγει ΚΑΝΕΠΕ βάσει της Υ.Α. ? Πάντως για τον "ε" δες κανονισμό 1959 . Το ΦΕΚ του 14' τι σχέση εχει ? Είσαι σεισμόπληκτος ?
 9. Ρε συ Δημήτρη ΔΕΝ έχω αυθαίρετα. Τι ΔΔ να κάνω ?! Το ακίνητο είναι σύμφωνα με την άδεια. Το ανάποδο θέλει ΔΔ όχι αυτό που περιγράφω.
 10. @Pavlos33 Αυτό που λες δεν έχει νόημα γιατί τα αδέρφια το θέλουν να είναι ενωμένο στην πράξη το κατάστημα. Αν ήθελαν να το διαχωρίσουν οκ βγάζαμε μία ΕΕΜΚ που λες αλλά δεν θέλουν. Φαντάσου ότι τώρα το έχουν νοικιάσει ενιαίο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος που έχει σε ισχύ άδεια λειτουργίας με κατόψεις υγειονομικού κτλ. Δεν παίζει να πάω εγώ τώρα και να βγάλω άδεια διαχωρισμού δηλαδή. Το ερώτημα είναι αν σε ενιαία κατασκευασμένο ακίνητο που είναι χωρισμένο σε μικροιδιοκτησίες να βγάλεις ταυτότητα για μία από αυτές και στα σχόλια να λες ότι είναι συνενωμένη με όμορο. Είναι συμβολαιογραφικό θέμα πιο πολύ στο αν πρέπει να είναι αυτοτελής και με ξεχωριστή είσοδο η ιδιοκτησία.
 11. (Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Έχω ισόγειο μαγαζί που ιδιοκτησιακά, στην σύσταση και στο κτηματολόγιο αποτελείται από 4 οριζόντιες ιδιοκτησίες 4 αδερφών αλλά στην πράξη και στην οικοδομική άδεια είναι συνενωμένο. Ο ένας αδερφός θέλει να κάνει γονική παροχή το δικό του κατάστημα Κ4 που είναι ένα από αυτά. Εγώ στην ταυτότητα στα σχόλια γράφω ότι το Κ4 είναι στην πράξη και σύμφωνα με την άδεια συνενωμένο με τα άλλα 3. Ο συμβολαιογράφος δεν δέχεται έτσι να το προχωρήσει. Υπάρχει λύση αν δεν θέλουν να τα συνενώσουν ? Τόσο πολύ πειράζει ένα σχόλιο ?
 12. Γκουγκλαρε Διαφορες ΕΚ και ΕΑΚ - ΕΚΩΣ - Ψυχάρης και το ίδιο για Φαρδης. Επισης διαβασε τα παντα του Ιγνατακη. Εχει δωρεαν ebook για μελετες με ΕΚ.
 13. Τελικά 1) Η αναλογία 1/5 έχει καταργηθεί ? 2) Τα 35μ2 κύριας χρήσης μπορεί να είναι ξεχωριστή οριζόντια ιδιοκτησία ή χώρος αποκλειστικής χρήσης του υποκείμενου ? 3) Μπορεί να συνδέεται εσωτερικά με εσωτερική σκάλα με το υποκείμενο ?
 14. Ναι σίγουρα διαμπερές δεν είναι...αλλά με όλα αυτά που γράφει η παράγραφος τελικά χρειάζεται να είναι διαμπερές το άνοιγμα ?
 15. Σε πολυκατοικία, ο φωταγωγός του μπάνιου του διαμερίσματος που χρησιμεύει μόνο για αερισμό στους 3 πρώτους ορόφους είναι 1,00*2,00 και στους 3 πάνω ορόφους μικραίνει σε 1,00*1,00. - Βάσει άρθρου 11 ΝΟΚ μπορούν όλοι οι φωταγωγοί σε όλους τους ορόφους να αφαιρεθούν από τη δόμηση ? - Παίζει ρόλο αν η τρύπα θα φτάνει μέχρι και την οροφή της πυλωτής ? Αν δεν τρυπάω π.χ. οροφή πυλωτής αλλάζει κάτι ? Ο ΝΟΚ τα γράφει λίγο μπερδεμένα....Αφαιρεί από τη δόμηση όλα τα κατακόρυφα φρεάτια για Η/Μ όλων των διαστάσεων και μετά μιλάει για διαμπερή ανοίγματα ή οδεύσεις και μετά βάζει και το 1,50μ2 για φωταγωγούς....ό,τι να ναι δηλαδή είναι αυτή η παράγραφος.
 16. Αυθαίρετο ημιτελές διαμέρισμα εντός σχεδίου. Του λείπουν κουφώματα, Η/Μ εγκαταστάσεις και δάπεδα. Δεν γίνεται αποπεράτωση με μικρή κλίμακα ? Αν βγάλω άδεια αποπεράτωσης το κόστος και ο φόρτος είναι πολλαπλάσιος συν του ότι πρέπει να αποτυπώσω όλη την πολυκατοικία.
 17. Γνωρίζει κάποιος εάν η στέγη μπορεί να είναι εκτός ρυμοτομικής γραμμής ?
 18. Είναι σόι. Ό,τι θέλουμε κάνουμε. Και θέλουν να πληρώσουν τα λιγότερα. Το θέμα είναι τι πρέπει να κάνουμε.
 19. Κάνω μία κοινή δήλωση γιατι μπορείς ακόμη και αν είναι διαφορετικοί ιδιοκτήτες. Αλλά ας μην πάμε εκεί....ας πούμε είναι ένας ο ιδιοκτήτης.
 20. Τριώροφο κτίριο ΜΕ σύσταση, με 3 ορόφους από 333,3/1000 ο καθένας, με ύψος 3,00μ βάσει αδείας και επιτρεπόμενο υψος κτιρίου = εγκεκριμενο υψος = 9,00μ. Στην πράξη ο κάθε όροφος έγινε 3,20 και το τελικό ύψος του κτιρίου 9,60μ Μου ζητάνε να τακτοποιήσω ολόκληρο το κτίριο γιατί υπάρχουν υπερβάσεις δόμησης. Πως υπολογίζεται η υπέρβαση ύψους ? Βάζω <20% σε κάθε όροφο ? Βάζω <20% μόνο στον τελευταίο όροφο ?
 21. @Pavlos33 Αποκλειστική κατοικία έχω. Αυτό το 2,50 ή 0,00 που το γράφει αν ξέρεις ?
 22. Οικόπεδο εντός στάσιμου οικισμού με παλιά κατοικία. Θέλουμε να προσθέσουμε 20μ2. Ισχύουν τα δόμηση 200μ2, κάλυψη 60% και ύψος 7,50 , σωστά ? Υπάρχει και υποχρέωση απόστασης 2,50μ από τα όρια του οικοπέδου ?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.