Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

hkamp

Συντονιστής
  • Περιεχόμενα

    2.627
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    23

Φήμη στην κοινότητα

1.369 Άριστη

Σχετικά hkamp

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Υπ/στων

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

20.595 profile views
  1. Προσοχή! Οι κωδικοί του ΚΕΑΟ για το ΤΕΑΜΕΔ βγαίνουν με ΑΦΜ.
  2. Πώς φορολογείται ένας συνταξιούχος ελ. επαγγ. που δουλεύει. Σαν συνταξιούχος ή σαν ελ. επ.;
  3. Ριζική ανακαίνιση δεν βγαίνει κανένα κτίριο απ' ότι έχω καταλάβει. Μεγάλο ή μικρό. ΜΕΑ θέλει για οτιδήποτε νέο και για 1 τμ που λέει ο λόγος. Ακόμη και σε ανεξάρτητα κτίρια <50τμ σύμφωνα με την τελευταία εγκύκλιο, χωρίς την υποχρέωση κατάταξης σε συγκεκριμένη κατηγορία.
  4. Το όριο "50 τμ" δεν ισχύει γιατί ο νόμος 3661 στον οποίο αναφερόταν οι εγκύκλιοι (κι εκεί υπήρχε το όριο στα 50τμ) έχει καταργηθεί. Ριζική ανακαίνιση κατά 99,999% δεν πρόκειται να σου βγει. Την προσθήκη θα την αντιμετωπίσεις με τον ΚΕΝΑΚ. Δεν έχω σαφή εικόνα για το πως. Αν ξέρει κάποιος συνάδελφος να μας δώσει τα φώτα του.
  5. Γιατί συνάδελφε θεωρείς ότι είναι απίθανο να μετρήσει ο επιθεωρητής τις διαστάσεις του κτιρίου;
  6. Οχι βέβαια. Το κτίριο που επιθεωρείς είναι 77τμ και αυτό είναι σωστό να γράψεις. Το τι ήτανε στην Α επιθεώρηση δεν σε απασχολεί. Το 77τμ διαπιστώνεις, το 77τμ καταχωρείς. Το ΤΕΕΚΕΝΑΚ θα σου βγάλει καταναλώσεις που είναι διά 77τμ. Οπότε με το πολλαπλασιασμό X 77 θα πάρεις την σωστή κατανάλωση. Αν άφηνες 75 τμ και πολλαπλασίαζες Χ 77 θα έπαιρνες λάθος νούμερα. Το σύστημα βέβαια το κάνει αυτόματα με τις τιμές των πεδίων που έχεις καταχωρήσει.
  7. Παρεμπιπτόντως άνοιξε το σύστημα για οριστική υποβολή από τους Β ενεργειακούς επιθεωρητές.
  8. Το κτίριο μετά την επέμβαση εξωτερικής θερμομόνωσης θα έχει κάποια τμ παραπάνω θερμική ζώνη. Δηλαδή αν ήταν 100 τμ (τμ αρχικού) μετά την επέμβαση θα έχει 103 τμ (τμ τελικού). Επειδή η σύγκριση γίνεται σε καθαρές καταναλώσεις και όχι κατανάλωση/τμ δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Αν κατάλαβα καλά την ερώτηση.
  9. Από τις ερωταπαντήσεις του ΤΕΕ: Η επιφάνεια του παταριού σε κατάστημα λαμβάνεται υπόψη κατά τους υπολογισμούς ενεργειακής απόδοσης του καταστήματος; Τα πατάρια των καταστημάτων, εφόσον είναι λειτουργικοί χώροι του καταστήματος, συμπεριλαμβάνονται στην επιφάνεια της θερμικής ζώνης στην οποία ανήκουν. Συνήθως η επιφάνεια των παταριών δηλώνεται και στην οικοδομική άδεια ως λειτουργικό τμήμα των χώρων.
  10. Συμφωνώ με τον Δημήτρη. Μπορείς να το συμπεριλάβεις Ακη σαν βοηθητικό χώρο αν δεν χρησιμοποιείται σαν κύριος χώρος του καταστήματος. Αν έχει συστήματα (φωτισμό κλπ) βάζεις αυτά που έχει. Αν δεν έχει βάζεις τα θεωρητικά. Αφού είναι σε ανοικτή επικοινωνία με τον κυρίως χώρο νομίζω ότι θερμαίνεται/ψύχεται από τα συστήματα του ισογείου, αν δεν έχει δικά του.
  11. Καταρχάς νομίζω ότι το αντιμετωπίζεις λάθος που κάνεις την ΜΕΑ με την λογική του εμπορικού προγράμματος. Να υποθέσω ότι όταν λες <<2 ζώνες>> εννοείς 2 xml. Δύο χρήσεις. Που η 4Μ τα σπάει σε χρήση ανά ζώνη. Πόσα <<ΠΕΑ>> σου βγάζει; Αυτό που ανέβασες είναι κοινό για κατοικίες και καταστήματα; Τότε είναι λάθος. Θα σου πρότεινα να βγάλεις τα xml και να τα χειριστείς από μόνος σου μέσα από το ΤΕΕ ΚΕΝΑΚ. Μη χειρίζεσαι τον φωτισμό μέσα από το ΚΕΝΑΚ της 4Μ. Κάνε πρώτα την φωτοτεχνική και μετά πέρνα τα αποτελέσματα στο κτίριο καταστήματος. Επίσης τα άτομα των χώρων για τα ψυκτικά φορτία θα τα πάρεις από τους πίνακες της ΤΟΤΕΕ. Δεν είναι υποκειμενικό.
  12. Και βέβαια είναι. Γιατί όχι; Θα τα βάλεις στο xml της χρήσης καταστημάτων. Αυτά τα φβ θα εγκατασταθούν για τα καταστήματα. Εννοείς ότι έχεις διώροφο με 2 χρήσεις. Δύο διαφορετικά xml. Ετσι;
  13. Κατέβασε το αρχείο και κάνε αποσυμπίεση σε ένα φάκελο. Κλείσε το πρόγραμμα ΤΕΕ ΚΕΝΑΚ αν είναι ανοικτό. Μετέφερε το αποσυμπιεσμένο στον φάκελο program files x86 -> TEE -> TEE_KENAK_1_31 και αντικατέστησε το υπάρχον exe. 1597159179167_TEE-KENAK_only_executable_0.rar
  14. Οπως λέει και ο συνάδελφος @persepolis88 παραπάνω στο πρόγραμμα ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ όλοι οι υπολογισμοί γίνονται με βάση τους βαθμούς απόδοσης. Το πεδίο της ισχύος των μονάδων παραγωγής θέρμανσης/ψύξης είναι για πληροφοριακούς λόγους και δεν επηρεάζει σε τίποτα τους υπολογισμούς εκτός από την περίπτωση των λεβήτων που ορίζοντας την ισχύ του δικού σου λέβητα το κτίριο αναφοράς ορίζει τον βαθμό απόδοσης για τον δικό του λέβητα (αλλάζει ανάλογα την περιοχή όπως δείχνεται και στην ΤΟΤΕΕ). Και βέβαια η ισχύς των βοηθητικών συστημάτων είναι άλλη υπόθεση. Η ισχύς των συστημάτων λοιπόν (εκτός την περίπτωση του λέβητα) δεν παίζει κανένα απολύτως ρόλο γιατί το κτίριο και το κτίριο αναφοράς δεν τα παίρνει πουθενά υπόψιν. Τις απαιτήσεις σε θέρμανση/ψύξη τις καθορίζει από την μετάδοση μέσω των δομικών στοιχείων, τον αερισμό και τα κέρδη του κτιρίου. Από εκεί και πέρα το πως εξυπηρετούνται αυτές οι απαιτήσεις καθορίζεται από τους β.α. των συστημάτων. Δέστε την αλήστου μνήμης ΔΚ-1 Θεσμικό πλαίσιο-Μεθοδολογία του εκπαιδευτικού υλικού των σεμιναρίων για περισσότερες πληροφορίες.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.