Jump to content

miltos

Συντονιστής
 • Content Count

  2,638
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

miltos last won the day on August 11 2019

miltos had the most liked content!

Community Reputation

256 Πολύ καλή

About miltos

 • Rank
  Συντονιστής

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Τρίκαλα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Recent Profile Visitors

4,337 profile views
 1. Ο κλασσικός "μεγάλος" γωνιακός τροχός με δίσκος Φ230 κόβει σε βάθος 7-8cm. Αν κόψεις αμφίπλευρα, ίσως αφαιρέσεις όλο το πλεονάζον υλικό. Κατόπιν, κάτι σαν το παρακάτω, (ψάξε diamond grinding wheel) για "μικρό" γωνιακό τροχό είναι πολύ καλό για την αφαίρεση ανωμαλιών και "κατεβάσματα"
 2. Υπερβολή (τα 10m). Και εκτιμώ ότι το ξέρουν πολύ καλά οι μηχανικοί της εταιρείας που ανέφερες. elauth200, ο υπολογισμός που επισυνάπτεις φαίνεται να αφορά τη λεγόμενη περιμετρική γείωση, δηλ ταινία θαμένη στο χώμα (άργιλο), δηλαδή έξω από τη θεμελίωση του κτιρίου και όχι εντός σκυροδέματος.
 3. Ο λάθος τίτλος οφείλεται σε μένα. Έγινε split από άλλο θέμα που αφορούσε γειώσεις και θεώρησα, λόγω βιασύνης, ότι λέγοντας πάσσαλο αναφέρεται σε ηλεκτρόδιο. Παρεπιπτόντως τι ακριβώς είναι το είδος του εδάφους ώστε να μπει πιο δόκιμος όρος από το μαρμαρώδες? Βραχώδες, ασβεστολιθικό, κάτι άλλο?
 4. Λες ότι ο θόρυβος προέρχεται από τις σωληνώσεις μέσα στον τοίχο. Μήπως ο διακόπτης που απομονώνει το το καζανάκι είναι σαν αυτόν? https://b2b.kanellakis-sa.gr/media/catalog/product/cache/1/image/400x/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/0/3/03.004.00040_10.jpg Πότε είναι πολλαπλάσια η παροχή του νιπτήρα? Όταν δουλεύει και το φλοτέρ μαζί??? Τις ώρες που εμφανίζεται το φαινόμενο του θορύβου στο φλοτέρ? Η παροχή του νιπτήρα δεν μπορεί να πολλαπλασιαστεί υπό κανονικές συνθήκες. Απαιτείται αντίστοιχος πολλαπλασιασμός της πίεσης στο τετράγωνο.
 5. Μην ασχολείσαι με το φίλτρο. Αν ήταν βουλωμένο θα σου έβγαζε πρόβλημα σε τέρμα γκάζι και ψηλές rpm και σφάλμα ότινη αντλία χαμηλής δεν μπορεί να πιάσει την επιθυμητη πίεση. Ως προς τα trim αναφέρομαι στην περιοχή που βγάζει το πρόβλημα. Αφού έχεις το torque θα σου φανεί πολύ χρήσιμο το plug in "test results"
 6. Εννοείς ότι προλαβαίνει και ανεβάζει στροφές, ή παραμένοντας σε χαμηλές στροφές εξαφανίζεται το φαινόμενο? Αν συμβαίνει το δεύτετο, κοίταξες καθόλου τα trim? Έχεις μεγάλες διορθώσεις? Αν και δεν απάντησες περί τύπου ψεκασμού, δεδομένου ότι έχεις egr ο κινητήρας είναι αμέσου ψεκασμού. Οπότε το μυαλό μου πάει στα μπεκ. Εφόδον όμως η προσθήκη νέας βενζίνης βοήθησε, τότε μάλλον θα περάσει από μόνο του. Το διαγνωστικό σου δείχνει τα misfire του τρέχοντος κύκλου οδήγησης? Αν όχι (πολύ πιθανό) μπορείς με πολύ φθηνά app και φθηνό ανταπτοράκι obd να δεις το mode 6, ελπίζοντας πως ο κατασκευαστής δίνει αυτή την πληροφορία. ΥΓ. αν επιτρέπεται πιο διαγνωστικό έχεις? ΥΓ2. μάλλον άνευ σημασίας, αλλά έχεις μπουζοκαλώδια ή πολλαπλασιαστή πάνω από κάθε μπουζί?
 7. Έχεις κινητήρα αμέσου ή εμμέσου ψεκασμου? Σε κάθε περίπτωση, αν σου κάτσει με καμμιά μακρυα σχέση στο κιβώτιο, προσπάθησε να διατηρήσεις το ρετάρισμα παρατένο μήπως ανάψει το λαμπάκι. Πάντως η ecu καταγράφει "βλάβες" χωρίς αναγκαστικα να ανάψει το λαμπάκι. Μπορεί να τις διαβάσει το διαγνωστικό σου?
 8. Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Πιστεύετε δηλ ότι αν η οικοδομή ήταν "κλειστή" δε θα υπήρχε το φαινόμενο? Βάσει εμπειρίας αμφιβάλλω. Μόνο μια φορά έκλεισα πρόχειρα οικοδομή και αυτό περισσότερο για προστασία από τον ήλιο. Επίσης, έχετε δει πολλές ενδοδαπέδιες συντηρημένες με λινάτσες και διαβροχή? Ένα στοιχείο κοινό και στις δυο περιπτώσεις που είχα τέτοιο φαινόμενο είναι ότι είχαν χρησιμοποιηθεί δύο είδη τσιμέντων (στο ίδιο χαρμάνι). Την πρώτη φορά ήταν CEMII 32.5R και CEMII 42.5N και τώρα, από την ίδια εταιρεία, η οποία άλλαξε το 42.5 από Ν σε R, δηλ CEMII 32.5R και CEMII 42.5R Ίσως το παραπάνω είναι αδιάφορο, αλλά μη μπορώντας να δώσω άλλη πλήρη και ικανοποιητική εξήγηση, ψάχνω τα κοινά στοιχεία των δύο περιπτώσεων (η διαφορά μεταξύ N και R μου μπήκε στο μυαλό αλλά τώρα βλέπω ότι είναι και τα δύο R). Να διευκρινήσω ότι σε όλες τις άλλες περιπτώσεις χρησιμοποιώ το CEMII 32.5R.
 9. Το κάνουν για ευκολία στη διάστρωση. Τραβιέται πολύ δύσκολα με τόσο τσιμέντο (παρόλο που τα 350kg/m3 δεν είναι υπερβολική ποσότητα για κονίαμμα με άμμο)
 10. Έχω δει τσιμεντοκονιάματα σε ανοιχτές οικοδομές, χωρίς καμμία συντήτηση (διαβροχή, λινάτσες κλπ) Τα ίδια ήταν τόσο απορροφητικά (λόγω μικρής περιεκτικότητας τσιμέντου) που αν χυνόταν ένας κουβάς νερό, σε 5 λεπτά είχε απορροφηθεί. Πιθανολογώ ότι επειδή ήταν "ισχνά" δημιουργούταν ρωγμές πολύ μικρού εύρους (αόρατες) οι οποίες εξάλειφαν το φαινόμενο.
 11. Όντως υπάρχουν περιοχές που το τσιμεντοκονίαμα δεν είναι καλά συμπυκνωμένο και από εκεί μπορούσε να ρουφήξει νερό προς τα κάτω. Δε νομίζω να είναι αυτή η κύρια αιτία όμως, καθώς δεν παρατηρώ διαφορές με βάση την ποιότητα διάστρωσης στους υπόλοιπους χώρους. Δηλαδή υπάρχουν περιοχές με καλύτερη συμπύκνωση-φινίρισμα που πάλι έχουν ανασήκωση. Στην εικόνα που βλέπεις, η έντονη ανασήκωση οφείλεται μάλλον στο ρεύμα αέρα που δημιουργούταν στην πόρτα. Φαντάσου ότι οι λινάτσες διαβρέχοταν για 8 μέρες, και τη δέκατη τις σήκωσε ο αέρας. Σε αυτό το δωμάτιο και κάποια άλλα βορινά δεν ξανατοποθετήθηκαν καθώς δε θεωρήθηκαν "κρίσιμα" λόγω μεγέθους και επειδή δεν εκτίθεταν στον ήλιο. Όταν μετά το βίδωμα δεν εμφανίζεται ρωγμή, ανάβω και τη θέρμανση προκειμένου να προκαλέσω πρόσθετες καμπτικές τάσεις. Σε εμένα έχει ξανασυμβεί, αλλά σε τέτοιο βαθμό μόνο μία φορά. Τι αναλογίες χρησιμοποιείς για το τσιμεντοκονίαμα?
 12. Τι εννοείς ξήρανση και τι δαπεδοθέρμανση? Έχω ήδη λειτουργήσει τη θέρμανση δαπέδου. Επίσης, έχουν περάσει 2 μήνες από τη διάστρωση του τσιμεντοκονιάματος. Πάλι δεν είμαι σίγουρος ότι σε καταλαβαίνω. Το βίδωμα είναι προσωρινό. Στη φώτο οι 4 ντίζες φαίνονται βιδωμένες, επειδή είναι παλιά. Κατόπιν αφαιρέθηκαν.
 13. Εννοείς πχ κάποιο αυτοεπιπεδουμενο κονίαμα? Μιας και αναφέρθηκες στην ξήρανση, έχουν περάσει περίπου 2 μηνες απο τη διάστρωση. Ναι, το σήκωμα είναι αρκετο, ως και 8-10mm. Alto, δεν έχει να κάνει με τις λινάτσες. Χωρις αυτές το φαινόμενο θα ήταν πολύ μεγαλυτερο. Όπως χρειαζονται βρέξιμο τα μπετα, έτσι χρειάζονται και τα τσιμεντοκονιάματα. Οι λινάτσες βοηθάν να κρατούν το νερό, οπότε βρέχοντας 1 φορά τη μέρα το δάπεδο διατηρείται υγρό (για ήπιες εξωτερικές θερμοκρασίες τουλάχιστον). Συνήθως όμως αμελουνται σε τέτοιες εφαρμογές. Επισυνάπτω φώτο για να γίνει αντιληπτό το φαινόμενο. Στην τελευταία δείτε τις ντιζες και την επισκευασμένη ρωγμή.
 14. Κύρτωση προς τα κάτω. Αλλά εν πασει περιπτώσει η περιμετρική ανύψωση το περιγράφει με σαφήνεια νομιζω. Anyway συνεχίζουμε. Δεν έχει χαραχθεί η γραμμή που λες. Η μορφόπλακα είναι αρκετά σκληρη για να συνέβει καθίζηση. Η ανασήκωση είναι εμφανής στα συρόμμενα κουφώματα και κάποιες φορές στους αρμούς διαστολής.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.