Μετάβαση στο περιεχόμενο

miltos

Συντονιστής
 • Περιεχόμενα

  2.598
 • Εντάχθηκε

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Days Won

  3

Φήμη στην κοινότητα

246 Πολύ καλή

Σχετικά miltos

 • Κατάταξη:
  Συντονιστής

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Τρίκαλα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

3.912 profile views
 1. Η εγκατάσταση τροφοδοτεί fan coils? Ο μετρητής του KNX είναι κατάλληλος για μέτρηση ισχύος που απορροφά ένας αντιστροφέας (inverter)? Η gateway για το μηχάνημα θα σου δώσει πιο πολλά δεδομένα, όπως τη συχνότητα του συμπιεστή, τη θερμοκρασία προσαγωγής και το set point αυτής. Σίγουρα τον αναφέρει με λεπτομέρεια το service manual του μηχανήματος. Από το δεύτερο διάγραμμα φαίνεται πως υπάρχουν διαστήματα ~ 1ώρας (που είναι και αυτό που μετράει και όχι οι συνολικές εκκινήσεις σε μία μέρα) με λειτουργία που αντιστοιχεί σε περισσότερες από 120 εκκινήσεις τη μέρα. Οι ΑΘ θα κληθούν πολλές φορές να δουλέψουν με μειωμένα φορτία και αυτό είναι και ένα κριτήριο για την αξιολόγησή τους. Τα 1.4kW με COP γύρω στο 3 αντιστοιχούν σε αποδιδόμενη ισχύ 4.5kW. Δεν είναι παράλογα μικρό το νούμερο.
 2. Το torque σου δίνει τον ρυθμό κατανάλωσης καυσίμου. Νομίζω το υποστηρίζει και η δωρεάν "lite" έκδοση. Αλλιώς δεν αν στο πρόγραμμα που έχεις, μπορείς να δημιουργήσεις δική PID (Parameter ID). Δες εδώ https://en.wikipedia.org/wiki/OBD-II_PIDs#Standard_PIDs την 5Ε στο mode 1 (ή service 1 όπως το αναφέρει η σελίδα)
 3. Καλησπέρα, Μπορείς να ανεβάσεις ένα διάγραμμα από λειτουργία μίας ώρας ώστε να υπάρχει καλύτερη ευκρίνεια? Τυπικές τιμές για τις επιτρεπόμενες εκκινήσεις του συμπιεστή είναι 5-6 εκκινήσεις ανά ώρα. Το λογισμικό φροντίζει να τηρούνται.
 4. Δεν είπα ότι υπάρχει σκοπιμότητα να γίνει. Απλά εξήγησα κάποιες τις βασικές διαφορές.
 5. Με την αντιστάθμιση, κεντρική ή τοπική, βελτιώνεις το cosφ μέχρι τη θέση σύνδεσης των πυκνωντών. Οπότε, στην κεντρική αντιστάθμιση, από το πεδίο και μετά, τα καλώδια φέρουν την ένταση των φορτίων, σαν να μην υπήρχε αντιστάθμιση προφανώς. Άρα επιβαρύνεσαι με κάποιες ωμικές απώλειες στους αγωγούς, λόγω μεγαλύτερης έντασης.
 6. miltos

  Εξαερωση καυστηρα

  Καλύτερα φέρε πρώτα το πετρέλαιο στην αντία λασκάρωντας το σπιράλ προσαγωγής πετρελαίου. Κατόπιν, με μια-δυο προσπάθειες έναυσης μπορεί να ανάψει χωρίς να κάνεις κάτι άλλο.
 7. miltos

  Ρελέ (ΔΔΕ)

  Μπορείς να πετάξεις τους διπολικούς διακόπτες του θερμοσίφωνα και της κουζίνας και να αλλάξεις τους αντίστοιχους μικροαυτόματους με κατάλληλους για λειτουργικό χειρισμό, διακοπή και απομόνωση. Επίσης υπάρχουν λυχνίες σε πλάτος μισού στοιχείου. Θα έχεις επαρκέστατο χώρο έτσι.
 8. Χωρίς να έχω διαβάσει τη σχετική νομοθεσία, τα πρατήρια είναι ειδική περίπτωση, έχουν μεγάλες δεξαμενές και απαιτούνται ειδικά μέτρα ασφαλείας. Θεωρώ πως σκόπιμα ο νομοθέτης δεν ανέφερε άλλες κατηγορίες κτιρίων.
 9. Αυτό είναι θέμα ορισμού, ή ουσίας? Δηλαδή το 80/80/30 αντί υποστυλώματος 40x40 δεν επηρεάζει ευνοϊκά τις δοκούς?
 10. Εξώστες δεν έχει το κτήριο? Θα ελάφρυναν τις ροπές στην πλακα οι πρόβολοι των εξωστών. Γιατί δε σκέφτεσαι γωνιακά τοιχία αντί για κολώνες αν θες να μη βάλεις ενδιάμεση δοκό? Διατομής Γ με διαστάσεις πχ 80x80 και πάχος 30cm (δεν ξέρω αν ορίζεται σαν τοιχίο αυτή η διατομή αλλά με πιάνεις νομίζω). Προσθέτεις δυσκαμψία στα κατακόρυφα στοιχεία που ευνοεί τις δοκούς. Επίσης μειώνεις το ελεύθερο άνοιγμα κατά 0.8m. Όμως η τρύπα για τη σκάλα που λογικα υπάρχει, θα σε οδηγήσει πρακτικά σε ενδιάμεση δοκό μάλλον υποχρεωτικά. Αυτά σαν ποιοτικές σκέψεις, χωρίς υπολογιστικό υπόβαθρο, το οποίο δε διαθέτω.
 11. Κατά τη γνώμη μου διευκρινιστικό, θέλοντας να προστατέψει από την περίπτωση που κάποιος ασφαλίζει τη φάση με κατάλληλη ασφάλεια αλλά δεν προστατεύεται ο ουδέτερος. Και έχει λογική συνέχεια με την αναφορά που ακολουθεί στα τριφασικά κυκλώματα, όπου ο ουδέτερος μπορεί να έχει μειωμένη διατομή σε σχέση με τις φάσεις. Σκέψου ότι ρίχνεις μία γραμμή φωτισμού 1,5άρα. Αντί για 1,5άρι στη φάση βάζεις 2,5άρι και ασφαλίζεις με 10Α. Υπάρχει πρόβλημα? Θα προτιμούσα βέβαια να έχω τον ουδέτερο 2,5άρη, διότι σε έναν αγωγό φάσης 2,5mm2 μπορεί κάλλιστα μελλοντικά να αντικαταστήσει την ασφάλεια με 16άρα.
 12. Βασικά άλλο είναι το πνεύμα του κανονισμού... Αν το βλέπεις έτσι, ας χρησιμοποιήσει τον επιπλέον αγωγό για ουδέτερο. Θα είναι νόμιμος
 13. Που είναι το αντικανονικό ή το λάθος ρε παιδιά?
 14. Στα λόγια μου έρχεσαι. Δε χρειάζεται να ξέρω την οδηγία 31. Η εναρμόνιση έγινε με τον 4122/13 και δεν αναφέρονται πουθενά τα περί δευτερογενούς και πρωτογενούς καθώς και άλλα που έχεις γράψει. ΥΓ γιατί υπογραμμίζεις τον "τριτογενή τομέα"? Δεν είπα ότι δεν αναφέρεται στη νομοθεσία.
 15. KAN, για να βγει ένα αποτέλεσμα από τη συζήτηση αν θες μην αναφέρεις ντιρεκτίβες κλπ. Ας μείνουμε στην ελληνική νομοθεσία. Στην ελληνική νομοθεσία λοιπόν, ενδεικτικά, δεν έχω δει πουθενά αναφορά σε πρωτογενή και δευτερογενή τομέα. Η επιχειρηματολογία σου ενδεχομένως να έχει πολύ νόημα (δεν το ξέρω γιατί δεν έχω ασχοληθεί) και να αξίζει να συζητηθεί εκτενέστατα (το εννοώ), αλλά σε άλλο θέμα.
×

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.