Μετάβαση στο περιεχόμενο

miltos

Συντονιστής
 • Περιεχόμενα

  2.525
 • Εντάχθηκε

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Days Won

  3

Φήμη στην κοινότητα

232 Εξαιρετική

Σχετικά miltos

 • Κατάταξη:
  Συντονιστής

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Τρίκαλα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

3.692 profile views
 1. Καλησπέρα, Ψάχνω πληροφορίες για τρόπους διαχείρισης πιεζοηλεκτρικών μπεκ που εφαρμόζονται κινητήρες βενζίνης αμέσου ψεκασμού (οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να λειτουργούν και με φτωχό, διαστρωματοιποημένο μίγμα , βλέπε FSI - Fuel Stratified Injection). Κάθε κατασκευαστής οχημάτων μπορεί να εφαρμόζει διαφορετικές μεθόδους διαχείρισης του ψεκασμού. Οποιαδήποτε παραπομπή σε σχετικό άρθρο - βιβλιογραφία είναι πολύ ευπρόσδεκτη.
 2. Ξαναγράφω ότι βάσει της 5431.1.4 " πρέπει να λάβεις υπόψιν το "μεγαλύτερο" μέσο προστασίας από βραχυκυκλωμα." Στο παράδειγμα που έδωσα, αυτό, στη χειρότερη περίπτωση, είναι ασφάλεια 35gG και καλύπτει τις απαιτήσεις διαστασιολόγησης της 543.1.1
 3. Δεν απαγορεύεται... Ψάξε στον 384 τι μπορείς να χρησιμοποιήσεις ως PE
 4. 543.1.4 Όταν ένας αγωγός προστασίας είναι κοινός για περισσότερα κυκλώµατα, η διατοµή του πρέπει να αντιστοιχεί προς τη µεγαλύτερη διατοµή αγωγού φάσης αυτών των κυκλωµάτων. Που είναι το πρόβλημα? Πας με κριτήριο τη μεγαλύτερη διατομή φάσης, συνεπώς αν ακολουθήσεις την 543.1.1 πρέπει να λάβεις υπόψιν το "μεγαλύτερο" μέσο προστασίας από βραχυκυκλωμα.
 5. Είναι θέμα επιλογής ποια μέθοδο θα ακολουθήσεις. Μπορείς να πας είτε με την 543.1.1 είτε με την 543.1.2
 6. Μιλώ για διαστασιολόγηση με βάση την 543.1.1
 7. όχι, μιλάω βάσει hd 384 που προβλέπει μέθοδο διαστασιολόγησης του PE. Αρκεί να αντέχει σε βραχυκυκλώματα, και μία ασφάλεια τήξεως 35A gG προστατεύει αγωγό 1.5mm2
 8. Και όσο και αν φαίνεται περίεργο, για μικρές εγκαταστάσεις με ΤΝ, πχ οικία με 35A γενικές ασφάλειες αρκεί ένας και μοναδικός PE, ο οποίος μπορεί να έχει την ελάχιστη διατομή των 1.5mm2.
 9. Εγώ τα έπαιρνα από ένα μαγαζί με φωτοτυπίες-εκτυπώσεις όπου του είχε πάει κάποιο πρότυπο ένας συνάδεφος και έφτιαξε τριπλότυπα μπλοκ (σε μέγεθος Α4). Αν έχετε φυσικό αέριο στην περιοχή σου, λογικά θα κυκλοφορούν τέτοια. Είναι σαν αυτό του παραρτήματος της ΚΥΑ που ανέφερε ο ioanis, το οποίο επισυνάπτω, απλά το τμήμα Β.Εργασίες το έχει σε μορφή πίνακα με κελιά. Pages from ΦΕΚ 2654 09_11_2011.pdf
 10. miltos

  Απώλειες δικτύων

  Στις νέες αλλά και τις παλιές ΤΟΤΕΕ, στους πίνακες απωλλειών δικτύων διανομής θέρμανσης και ψύξης, δεν υπάρχει κατηγορία για ισχύ <20kW. Αναφέρεται κάτι, κάπου, που σχετικά με αυτή την κατηγορία ισχύος?
 11. Να ξεκινήσουμε από το ερώτημα του τι θέλεις να προστατεύσεις?
 12. miltos

  Χωροθέτηση δεξαμενών υγραερίου

  Η απάντηση υπάρχει στον ίδιο τον κανονισμό. Special thanks to ΥΔΟΜ Τρικάλων Pages from Υγραέριο Κανονισμός (ΚΥΑ 31856).pdf
 13. miltos

  Χωροθέτηση δεξαμενών υγραερίου

  Παίδες, μία ερωτησούλα. Για ξεξαμενή ως 2.5m3 απαιτείται απόσταση από κτίρια 3m. Αν έχουμε ισόγεια κατοικία, με ισόγειο ανοιχτό εξώστη (μπαζόπλακα), μετρά η απόσταση απο τον εξώστη ή από το κέλυφος του κτηρίου? Αντιγράφω ένα απόσπασμα από τις τεχνικές οδηγίες του ΝΟΚ αν βοηθά: Στο επίπεδο του ισογείου και κατ’ επέκταση του δαπέδου του, όταν ο ανοιχτός εξώστης («βεράντα ισογείου») είναι μπαζωμένος, θεωρείται ότι αποτελεί διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου και δεν προσμετράται στο σύνολο των επιτρεπόμενων εξωστών.
×

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.