Jump to content

miltos

Συντονιστής
 • Posts

  2,664
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

miltos last won the day on August 11 2019

miltos had the most liked content!

About miltos

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Τρίκαλα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Recent Profile Visitors

4,809 profile views

miltos's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Reacting Well Rare
 • Very Popular Rare
 • Dedicated Rare
 • First Post Rare
 • Collaborator Rare

Recent Badges

265

Reputation

 1. Να συμπληρώσω ότι ο ΔΔΕ δεν περιορίζει το ρεύμα διαρροής. πχ σε άμμεση επαφή μπορεί να προκύψει ένταση μέσα από το σώμα μας 50mA. Θα υποστούμε αυτή την ένταση για όσο χρόνο απαιτείται για το τριπάρισμα του ΔΔΕ (κάποια δέκατα ή εκατοστά του sec). Γενικά η επαφή με τη φάση δεν είναι καθόλου "ευχάριστη" (χτυπάει για τα καλά) και σαφώς μπορεί να υπάρξουν πτώσεις και άλλες έμμεσες αιτίες τραυματισμού. Αν θέλετε να συνεχιστεί η συζήτηση περί ΔΔΕ, καλύτερα ας μεταφερθούμε σε άλλο topic.
 2. Για την ιστορία, σε "mini" plc, η κάρτα για αισθητήρια PT100 διάβαζε ένα από αυτά με προβληματικό τρόπο. Αν θυμάμαι καλά είχε έντονες και γρήγορες διακυμάνσεις η τιμή που διάβαζε. Με τη σύνδεση του (-) στον PE, το πρόβλημα αποκαταστάθηκε πλήρως.
 3. Αν η γείωση αποκτήσει δυναμικό, το τελευταίο που θα μας απασχολήσει είναι ο τεχνίτης που θα ακουμπήσει τον πόλο των υποτιθέμενων 24VDC. Το ίδιο δυναμικό θα έχει αποκτήσει ο μεταλλικός πίνακας, και όλα τα κελύφοι όπου καταλήγει PE. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει εξ ορισμού να ενεργοποιηθεί κάποιο μέσο προστασίας από έμμεση επαφή (είτε υπερέντασης, είτε διαφορικής έντασης.)
 4. Η λογική λέει εκεί που πάνε σε περίπτωση βροχής. Αν μιλάμε μόνο για μία απορροή, ή αν μπορείς να συλλέξεις τις απορροές σε μία, ίσως μπορείς να ζητήσεις από την ΔΕΥΑ σύνδεση με το δίκτυο ομβρίων (με την ίδια λογική της σύνδεσης αποχέτευσης) και να τα ρίξεις απ ευθείας εκεί.
 5. Απεναντίας, (με βάση παλιότερες προφορικές συζητήσεις με υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ) θα έλεγα ότι είναι παράτυπο να τροδοδοτηθεί η ανεξάρτητη ιδιοκτησία πχ Αποθήκη Απ3, από άλλη ανεξάρτητη ιδιοκτησία, πχ Κατοικία Γ3.
 6. Έχω παρατηρήσει ότι στην ενδοδαπέδια, με στρώση ανά 10cm**** αρχίζεις να νιώθεις τη θέρμανση μετά από ~2 ώρες (με μέσο πάχος τσιμεντοκονιάμματος ~6cm). Αυτό σε περιπτώσεις που έχεις αρκετή διαθέσιμη ισχύ από τη μονάδα παραγωγής θερμότητας. πχ σπίτι 120-150m2 με 24άρη επίτοιχο λέβητα. Αν στο παραπάνω παράδειγμα έχεις αντλία θερμότητας και εκκινήσεις το σύστημα με παγωνιές, σαφώς θα παραταθεί το διάστημα των 2 ωρών. **** παρατήρησα επίσης ότι κατά το μεταβατικό φαινόμενο, η διαφορά μεταξύ στρωσίματος /10cm και /5cm είναι πολύ μεγαλύτερη, από ότι στη σταθερή κατάσταση λειτουργίας (για την οποία η διαφορά στην απόδοση είναι ~12%) Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, αναφέρομαι για κυκλώματα με παροχές ώστε να επιτυγχάνεται ΔΤ 5C με θερμοκρασία προσαγωγής 45C, και όχι υπολογισμένα κατά EN 1264.
 7. Καλησπέρα, μεταφέρθηκαν μηνύματα στην κατηγορία "Θέματα Ιδιωτών" https://www.michanikos.gr/forums/topic/62356-σύγκριση-φωτοβολταϊκών-πλαισίων/?_report=8275
 8. Από ότι καταλαβαίνω, θέλεις να μειώσεις την κατανάλωσή σου χρησιμοποιώντας σύστημα PV με μπαταρίες. Δε θέλεις να το κάνεις τύπου net metering, διότι: α) Έχεις διαθέσιμο όλον το εξοπλισμό (και τις μπαταρίες) β) Το net metering σε περιορίζει στα 5kW, λόγω μονοφασικής παροχής. Σωστά?
 9. Μήπως μέτρησες αντίσταση τυλίγματος με το μέγγερ?
 10. Αλλάζω τον τίτλο, με βάση ότι έχω καταλάβει, σε "Yποστήριξη γεννήτριας με PV". Αν έχετε να προτείνετε κάτι άλλο, πολύ ευχαρίστως.
 11. Μήπως σε αστέρα η αντλία γυρνά ανάποδα? Σε αυτή την περίπτωση θα απορροφούσε μεγαλύτερη ένταση και θα είχε πολύ "πεσμένη¨ καμπύλη Q-P. Αν ήταν αντλία ανακυκλοφορίας θα έβλεπες κάποια παροχή, αλλά σε γεώτρηση, όπου πρέπει να να υπερνικηθεί η υψομετρική διαφορά (καταλαβαίνεις ποια), μπορεί να μην έχεις καθόλου παροχή.
 12. Το δίχτυ σου δίνει ψευδή αίσθηση ασφάλειας. Άλλο σκοπό έχει και θεωρώ μάλλον επικίνδυνο να βγαίνεις με δίχτυ, καθώς ενδεχομένως να μη δίνεις σημασία εκεί που πρέπει (που πατάς, που μπορείς να στηριχθείς κλπ) Όπως είπα και πιο πάνω, αν φοβάσαι κάτι μην το κάνεις. Η άρνησή σου δείχνει μάλλον ευσυνείδητο χαρακτήρα και πηγάζει από την έλλειψη γνώσεων και εμπειρίας. Αν αποκτήσεις σταδιακά τα παραπάνω, (χρειάζεται ψάξιμο, εξάσκηση κλπ) θα σου φύγει η άρνηση. Δεν είναι σωστό όμως να ξεπεράσεις την άρνηση θεωρώντας ότι "εντάξει μωρέ, γίνονται και ατυχήματα". Ατυχήματα όντως μπορεί να γίνουν. Δες το όμως σαν τα τροχαία. Θα έβγαινες στο δρόμο όντας άσχετος οδηγός?
 13. Το πρόβλημα της υψοφοβίας ίσως μπορεί λυθεί. Είχα θέμα παλιότερα. πχ μπορούσα να ανεβώ σε σκάλα με το κεφάλι σε ύψος 5-6m το πολύ, χωρίς όμως να μπορώ να κάνω σχεδόν τίποτα. Για να βγω από τον 3ο Όροφο οικοδομής στην περιμετρική σκαλωσιά το σκεφτόμουν πάρα πολύ. Το έχω ξεπεράσει πλήρως θα έλεγα. Σκαρφαλώνω πχ σε σκαλωσιά από το μηδέν ως τα 20m χωρίς φόβο. Συμβουλή: Αν φοβάσαι κάτι μην το κάνεις (αυτό ισχύει γενικότερα, όχι μόνο για τα ύψη, αλλά και για τις μελέτες, ευθύνες κλπ) Μόνο σε στυλ "προπόνησης", χωρίς εξωτερικές πιέσεις και εκτός δουλειάς, θα σου έλεγα ότι θεωρώ "επιτρεπτό" να βρεθείς αντιμέτωπος σταδιακά με τον φόβο, προκειμένου να τον ξεπεράσεις. Πάντα με τρόπο που να έχεις δυνατότητα αντίδρασης, χωρίς να παραζορίσεις τον εαυτό σου. Η προηγούμενη παράγραφος μάλλον εμπεριέχει ανευθυνότητα από μέρους μου, καθώς δεν έχω γνώσεις στο θέμα, μιλάω με βάση την προσωπική μου εμπειρία και δεν αναφέρθηκα καθόλου σε μέτρα ασφαλείας. Τα αναφέρω όλα αυτά για να δεις ότι ίσως υπάρχει λύση!
 14. "Ουρά" υδρομέτρου είναι μάλλον... https://images.app.goo.gl/mypNnSWtVivc95mN8
 15. Καλημέρα, το έχω δουλέψει. Συμβουλή: Πήγαινε στο program>configuration, πέρασέ τα όλα μια ματιά και κατά τη γνώμη μου: Άλλαξε το σπαστικό που έχει να θέλει διπλό κλικ για να κάνει επιλογή ή και αποδοχή στο sequence of forms επέλεξέ τες όλες, και όχι μόνο τις πιο σημαντικές (επίσης στο subforms νομίζω είναι προτιμότερο να ορίσεις το open automatically) στα results στο detailed values επέλεξε το πιο αναλυτικό (3) Τέλος, ενεργοποίησε το expert mode. Επίσης είναι δυνατόν να εκτυπώσεις όλα τα στάδια του υπολογισμού. Όταν σου βάλει τα αποτελέσματα, κάτω δεξιά στο παράθυρο που ανοίγει, εκεί που βρίσκεται και η επιλογή της εκτύπωσης, πάτα το εικονίδιο με τον μεγενθυτικό φακό.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.