-
Posts
2,704 -
Joined
-
Last visited
-
Days Won
4
miltos last won the day on August 11 2019
miltos had the most liked content!
Reputation
274 Πολύ καλήAbout miltos

Profile Information
-
Φύλο
Άντρας
-
Τοποθεσία
Τρίκαλα
-
Επάγγελμα
Μηχανικός
-
Ειδικότητα
Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός
Recent Profile Visitors
7,090 profile views
-
Όχι ακριβώς. Διότι σε αυτή την περίπτωση κατασκευάζεις στην ουσία σύστημα αντικεραυνικής προστασίας (της κατασκευής κάτω από τα πάνελ 🤣) Οπότε θα πρότεινα αντίστοιχο αγωγό (δεν μπορώ να ανακαλέσω αυτή τη στιγμή, νομίζω 25mm2 ή ίσο με τον αγωγό γείωσης των πανελ)
-
Πολύ σημαντικό. Αλλά γιατί να γειώσεις τα panel κοντά στο πίλαρ, και όχι όσο το δυνατό πιο άμεσα? Αν δεν είναι γείωση αντικεραυνικής προστασίας (που προφανώς δεν είναι αν γειώσεις μακρυά), και η εγκατάσταση οικιακή, αρκεί ένας αγωγός 6mm2 για την ισοδυναμική σύνδεση των δύο γειώσεων.
-
Καλημέρα. Δεν γνωρίζω το συγκεκριμένο όργανο, αλλά δε χρειάζεται να μετρήσεις τόσο υψίσυχνες αρμονικές για τον σκοπό που το χρειάζεσαι. Ξεκίνα μετρώντας την 3η αρμονική (150hz)
-
Με μια "μικρή" καθυστέρηση... Ναι, αυτό εννοώ
-
Κάτι δεν πληρώνεις, αλλά δε θυμάμαι τι, αυτή τη στιγμή.... Πάντως είναι κλάσματα του 0,01€/KWh
-
Όπως θέλεις μπορείς να το συνδέσεις.
-
Αν υπάρχουν πολλοί ΔΔΕ?
-
Και θα δεις ότι πρέπει να ασφαλίζονται. Το πηνίο του ρελέ ισχύος ανήκει σε κύκλωμα αυτοματισμού. Ένας μικροαυτόματος Β2 είναι αρκετός.
-
Μην ανοίγουμε τέτοια ζητήματα εδώ παιδιά... Please... Η εμπειρία να τα ζεις απο κοντα, είναι απαραίτητο στοιχείο για όλους όσους θέλουν να λέγονται μηχανικοί, κατά τη γνώμη μου, είτε ΤΕ είτε Πολυτεχνείου. Όποιος την έχει, καταλαβαίνει τη διαφορά...
-
Χωρίς, να έχω ακριβή εικόνα της κατάστασης του οχήματος, θα έλεγα ότι είναι καλή κίνηση. Αυτό θα έκανα στη θέση σου. Οι εργοστασιακοί δίσκοι είναι πολύ ανώτεροι από αυτούς που δοκίμασες, οι οποίοι είναι απλά φθηνές εναλλακτικές.
-
Αν κατεβάσεις από εδώ το system manual νομίζω ότι θα σου λυθούν όλες οι απορίες. (θα σου χρειαστεί το 6ED1055-1MA00-0BA2 για το οποίο μπορείς να βρεις πληροφορίες στο manual ή στο παραπάνω link, με αναζήτηση) Για να μην έχουμε την ίδια συζήτηση σε 2 διαφορετικά θέματα, διαγράφω το άλλο post σου και μεταφέρω εδώ την απάντηση του nvel.
-
Καλημέρα. Σαφώς. Αλλά τι εννοείς "μετά να τις ενώσετε"? Αντιμετώπισέ το σαν μία κάτοψη (πρόβαλε τις 2 στάθμες στο ίδιο επίπεδο) και προχώρα κανονικά. Θα μεταβείς από το ένα επίπεδο στο άλλο με δύο ταινίες, σχηματίζοντας βρόγχο. Όχι. Δες τα ακόλουθα θέματα. Δεν υπάρχει ειδικό όριο θα τη θεμελιακή. Μέγιστη επιτρεπτή αντίσταση γείωσης σε TN Μέγιστη επιτρεπτή αντίσταση γείωσης σε ΤΤ
-
Για να βελτιώσεις την αντίσταση γείωσης, γενικά καρφώνεις ηλεκτρόδια. Δεν κοιτά τρίγωνα κλπ. Θα έχεις ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα αν προσθέσεις 2 ηλεκτρόδια, σε απόσταση ενός μέτρου. Και ακόμα καλύτερο αν τα βάλεις "διπλά" (με μούφα, για να διπλασιάσεις το μήκος). Πρώτα από όλα όμως πρέπει να ξεκαθαρίσεις τα πράγματα, όπως τα έθεσε ο Πέτρανθος, ξεκινώντας από αυτό:
-
Τότε δες στο εγχειρήδιο, ποια είναι η ελάχιστη παροχή ΖΝΧ (θα αναγράφεται). ΥΓ. Σε κάθε περίπτωση, κράτα τη ρύθμιση του ζεστού νερού όσο πιο χαμηλά γίνεται (πχ42C ή και 40C που ανέφερες, αν σε καλύπτει) για να αποφύγεις δημιουργία αλάτων στον εναλλάκτη.
-
Δες αν υπάρχει παράμετρος (ρύθμιση) για την ελάχιστη ροή στην οποία ξεκινά ο λέβητας την παραγωγή ΖΝΧ. Υπάρχουν λέβητες που έχουν απλά έναν διακόπτη ροής, και λέβητες που μετρούν την παροχή κρύου νερού και αποφασίζουν αν εκκινήσουν την παραγωγή ΖΝΧ. Στην τελευταία περίπτωση, υπάρχει (συνήθως) σχετική παράμετρος.