Jump to content

miltos

Συντονιστής
 • Content Count

  2,607
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

miltos last won the day on August 11

miltos had the most liked content!

Community Reputation

247 Πολύ καλή

About miltos

 • Rank
  Συντονιστής

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Τρίκαλα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Recent Profile Visitors

4,023 profile views
 1. Μιλάμε για τσιμεντοκονίαμα ή "σούπα"? Ο ινοπλισμός (μη μεταλλικός) θεωρώ ότι είναι βασικό στοιχείο για αποφυγή ρηγματώσεων των πρώτων ώρών και καθόλου υπερβολή Προσωπικά δεν ξέρω κανέναν μάστορα που ρίχνει χαρμάνια χωρίς να έχει μαζί του ίνες και ρευστοποιητή (εδώ κολλάει η "σούπα" που είπα παραπάνω). Προτιμώ υπερευστοποιητή 3ης γεννιάς και πολύ μικρό Ν/Τ για κονιάμματα ενδοδαπέδιας θέρμανσης, αλλά ξεφεύγουμε από το θέμα. Ίσως και όχι, διότι αυτό το κονίαμα το αφήνεις και 10 χρόνια χωρίς επίστρωση και χωρίς καμμιά προστασία
 2. Τόσος ντόρος για ένα απλό προσφυόμενο τσιμεντοκονίαμα? Ρητίνες στη μάζα του τσιμεντοκονιάμματος? Αυτό θα μπορούσε να ισχύει αν ακολουθήσει ελικοπτέρωση. Διαφορετικά πως θα σχηματιστεί η λακούβα?
 3. Κάποιες σκέψεις... Επιβράδυνση 0,6g είναι πολύ μικρή για μικρό επιβατικό αυτοκίνητο σε στεγνό, μέτριας ποιότητας οδόστρωμα και ασφάλτινα ελαστικά. Τυπική τιμή για απόσταση φρεναρίσματος 100-0km/h σε συνθήκες δοκιμών είναι τα 40-45m (απέχει πολύ από αυτό που δίνει ο "σαλίγκαρος") Από όσο μπορώ να σχηματίσω άποψη από τα αναφερόμενα, το να χτυπήσει ο πεζός σε θέση κοντά στους υαλοκαθαριστήρες να φτάσει στο οδόστρωμα, μπροστά από τον προφυλακτήρα και να παρασυρθεί προϋποθέτει τα εξής: 1) Χαμηλή ταχύτητα του οχήματος κατά τη σύγκρουση με τον πεζό. 2) Έναρξη επιβράδυνσης αφού άρχισε η παράσυρση του πεζού, (ή διακοπή της, πλήρης ή μερική, μεταξύ κρούσης και έναρξης παράσυρσης). Διαφορετικά, ο πεζός θα σερνόταν/κυλούσε απομακρυνόμενος από το επιβραδυνόμενο όχημα. Θα βοηθούσε πολύ ένα σκαρίφημα με την εκτιμώμενη θέση και προσανατολισμό του πεζού ως προς το όχημα πριν τη σύγκρουση. Μήπως ο πεζός είχε πλάτη στο όχημα?
 4. Πλέον, ως προς τα μέσα ενεργητικής πυροπροστασίας, οι μελέτες απλά θεωρούνται από την πυροσβεστική υπηρεσία, και δεν ελέγχουν το περιεχόμενο, καθώς είναι ευθύνη μηχανολόγου μηχανικού και συναφών ειδικοτήτων. Οπότε δε νομίζω ότι θα έχεις πρόβλημα "έγκρισης". Έχε υπόψιν την Πυρ. Διάταξη 15/2014 που μνημόνευσε και ο συνάδελφος παραπάνω, η οποία αναφέρει: 3.4.1. Αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης με νερό Η μελέτη, σχεδίαση και εγκατάσταση των αυτόματων συστημάτων πυρόσβεσης με νερό, καθορίζεται από το πρότυπο ΕΛΟΤ ΕΝ 12845: «Μόνιμα συστήματα πυρόσβεσης – Αυτόματα συστήματα καταιονισμού – Σχεδίαση, εγκατάσταση και συντήρηση».....
 5. Καλησπέρα, Έγινε συγχώνεψη του θέματος με παλαιότερο Το ζήτημα της έχει αναλυθεί αρκετά και έχει γίνει προσπάθεια να ταξινομηθεί ανάλογα με το αντικείμενο. Προτείνω να δείτε τα παρακάτω link και οποιαδήποτε ειδική συζήτηση ταιριάζει σε κάποιο από αυτά να συζητηθεί εκεί. Μέγιστη επιτρεπτή αντίσταση γείωσης σε TN Μέγιστη επιτρεπτή αντίσταση γείωσης σε ΤΤ Μέτρηση αντίστασης γείωσης σε σύστημα ΤΝ σε κατοικημένη περιοχή Μέτρηση αντίστασης γείωσης σε σύστημα ΤΤ Μέτρηση αντίστασης γείωσης (περίπτωση άμεσης γείωσης σε δίκτυο ύδρευσης)
 6. Νομίζω ότι το συνημμένο θα σε βοηθήσει αρκετά cascading - discrimination.pdf
 7. Υπάρχει κάποιο όφελος από την εν σειρά σύνδεση?
 8. Καλησπέρα. Έγινε συγχώνεψη με παλιότερο topic, οπότε αν θέλετε δείτε και τα προηγούμενα μηνύματα
 9. Η εγκατάσταση τροφοδοτεί fan coils? Ο μετρητής του KNX είναι κατάλληλος για μέτρηση ισχύος που απορροφά ένας αντιστροφέας (inverter)? Η gateway για το μηχάνημα θα σου δώσει πιο πολλά δεδομένα, όπως τη συχνότητα του συμπιεστή, τη θερμοκρασία προσαγωγής και το set point αυτής. Σίγουρα τον αναφέρει με λεπτομέρεια το service manual του μηχανήματος. Από το δεύτερο διάγραμμα φαίνεται πως υπάρχουν διαστήματα ~ 1ώρας (που είναι και αυτό που μετράει και όχι οι συνολικές εκκινήσεις σε μία μέρα) με λειτουργία που αντιστοιχεί σε περισσότερες από 120 εκκινήσεις τη μέρα. Οι ΑΘ θα κληθούν πολλές φορές να δουλέψουν με μειωμένα φορτία και αυτό είναι και ένα κριτήριο για την αξιολόγησή τους. Τα 1.4kW με COP γύρω στο 3 αντιστοιχούν σε αποδιδόμενη ισχύ 4.5kW. Δεν είναι παράλογα μικρό το νούμερο.
 10. Το torque σου δίνει τον ρυθμό κατανάλωσης καυσίμου. Νομίζω το υποστηρίζει και η δωρεάν "lite" έκδοση. Αλλιώς δες αν στο πρόγραμμα που έχεις, μπορείς να δημιουργήσεις δική PID (Parameter ID). Δες εδώ https://en.wikipedia.org/wiki/OBD-II_PIDs#Standard_PIDs την 5Ε στο mode 1 (ή service 1 όπως το αναφέρει η σελίδα)
 11. Καλησπέρα, Μπορείς να ανεβάσεις ένα διάγραμμα από λειτουργία μίας ώρας ώστε να υπάρχει καλύτερη ευκρίνεια? Τυπικές τιμές για τις επιτρεπόμενες εκκινήσεις του συμπιεστή είναι 5-6 εκκινήσεις ανά ώρα. Το λογισμικό φροντίζει να τηρούνται.
 12. Δεν είπα ότι υπάρχει σκοπιμότητα να γίνει. Απλά εξήγησα κάποιες τις βασικές διαφορές.
 13. Με την αντιστάθμιση, κεντρική ή τοπική, βελτιώνεις το cosφ μέχρι τη θέση σύνδεσης των πυκνωντών. Οπότε, στην κεντρική αντιστάθμιση, από το πεδίο και μετά, τα καλώδια φέρουν την ένταση των φορτίων, σαν να μην υπήρχε αντιστάθμιση προφανώς. Άρα επιβαρύνεσαι με κάποιες ωμικές απώλειες στους αγωγούς, λόγω μεγαλύτερης έντασης.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.