Jump to content

miltos

Συντονιστής
 • Content Count

  2,648
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

miltos last won the day on August 11 2019

miltos had the most liked content!

Community Reputation

256 Πολύ καλή

About miltos

 • Rank
  Συντονιστής

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Τρίκαλα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Recent Profile Visitors

4,478 profile views
 1. Παίδες, μη με αναγκάσετε να κλειδώσω θέμα, μετά από πολύ καιρό που έχω ξανακάνει παρόμοια ενέργεια. please δηλαδή...
 2. Αυτό που λέει ο nvel είναι λογικότατο. Σου απάντησε ήδη σε αυτό: Όπως το καταλαβαίνω εξέδωσε ΥΔΕ με αρνητικό πρωτόκολλο, ενώ επρόκειτο να ακολουθήσει δεύτερη, με θετικό πρωτόκολλο.
 3. Ουάου! Έχω φτιάξει μόνο επισκευαστικά αυτοεπιπεδούμενα (για μικρές επισκευές και διάστρωση ως ~3m2) Η παραγωγικότητά μου (με έναν βοηθό) με το συγκεκριμένο επισκευαστικό είναι περίπου 1/10 της δικής σου. Δηλ 6 σάκκοι των 25kg σε κανά δίωρο, ίσως και κάτι λιγότερο. Και κοντεύει να καεί ο αναδευτήρας κάθε φορά. Γι αυτό έκανα τη σχετική ερώτηση. Λογικό... Προτείνω την επόμενη φορά να δοκιμάσεις αφρό πολυουρεθάνης χαμηλής διόγκωσης, ή καλύτερα "πολυστερίνης" (για θερμοπροσόψεις). Ο hkamp είναι αρμόδιος σε αυτή την κατηγορία...
 4. Όπως και να χει, ακόμα και αν το σιφώνι μπορούσε να συνδεθεί όπως στο βίντεο, είναι μια χαρά θέμα προς συζήτηση η κόλληση σωλήνων ABS (και ABS με PVC θα συμπλήρωνα)
 5. Δε φαίνεται να προορίζεται για κόλληση σωλήνων, για τις οποίες χρησιμοποιείται η ορολογία cement και όχι glue. Αν σε ενδιαφέρει, βρήκα αυτό στα γρήγορα: https://www.corzan.com/blog/why-solvent-cement-is-not-glue
 6. Πολύ ωραίος και μερακλής! Νομίζω μπορεί να δημιουργηθεί νέο θέμα με το post σου (αφού αφορά ενδοδαπέδια θέρμανση με αυτοεπιπιεδούμενο κονίαμα πάνω από τους σωλήνες) Κάποιες ερωτήσεις: Πως ανέδεψες το υλικό? Δε σου έμπαινε σε μικροκενά πχ μεταξύ μορφόπλακας και περιμετρικής, ή εκεί που χρησιμοποίησες ρετάλι από μορφόπλακα? Σε αυτά τα σημεία βάζω αφρό πολυουρεθάνης, αλλά πάνω μπορεί να μείνει κανά κενό, το οποίο δεν ενοχλεί στο κλασσικό τσιμεντοκονίαμα, αλλά σε αυτοεπιπεδούμενο γενικά πολύ το φοβάμαι. Μπορεί μέχρι και να χωθεί κάτω από τις μορφόπλακες και να αρχίσει να τις ση
 7. Έχεις κανά link για την κόλλα που βρήκες? Με ενδιαφέρει.
 8. Υπάρχουν κόλλες ειδικές για ABS. Δες πχ εδώ: https://www.oatey.com/products/cements-primers-cleaners/cements Δεν έχω βρει κάποια εύκολα διαθέσιμη (χωρίς να το ψάξω ιδιαίτερα). Όσες κολλήσεις χρειάστηκε να κάνω σε ABS, δεν ήταν ιδιαίτερων απαιτήσεων σε πίεση και τις έκανα με κόλλα PVC, με τη διαφορά ότι δεν χρησιμοποίησα primer.
 9. Αυτοί που έραβαν μπορεί να μην ήξεραν καν τι ράβουν, για που το ράβουν κλπ.
 10. Παίζει μεγάλο ρόλο το μέγεθος των χώρων που χρειάζονται Θ-Ψ. Γενικά μπορεί να παράξει ΖΝΧ, αλλά όσες περιπτώσεις γνωρίζω απαιτούν εγκατάσταση εσωτερική μονάδας υψηλών θερμοκρασιών για την παραγωγή ΖΝΧ (οι χαμηλών θερμοκρασιών φτάνουν μέχρι τους ~45C θερμοκρασία προσαγωγής σε VRV).
 11. Δεν ανάβουν καθόλου, ή ανάβουν κανονικά? Μιας και μιλάς για κήπο, ψάξε για διαρροές και οξειδωμένες συνδέσεις. Μπορεί η λάμπα να πήρε νερά-υγρασία και όταν τοποθετήθηκε στο πορτατίφ να είχε στεγνώσει. Ή ακόμα, αν τοποθετήθηκε στο πορτατίφ με άλλον "προσανατολισμό" σε σχέση με τη χελώνα (δηλ κατακόρυφα αντί για οριζόντια) μπορεί τα "νερά" να μην επηρεάζουν το κύκλωμά της.
 12. Ο κλασσικός "μεγάλος" γωνιακός τροχός με δίσκος Φ230 κόβει σε βάθος 7-8cm. Αν κόψεις αμφίπλευρα, ίσως αφαιρέσεις όλο το πλεονάζον υλικό. Κατόπιν, κάτι σαν το παρακάτω, (ψάξε diamond grinding wheel) για "μικρό" γωνιακό τροχό είναι πολύ καλό για την αφαίρεση ανωμαλιών και "κατεβάσματα"
 13. Υπερβολή (τα 10m). Και εκτιμώ ότι το ξέρουν πολύ καλά οι μηχανικοί της εταιρείας που ανέφερες. elauth200, ο υπολογισμός που επισυνάπτεις φαίνεται να αφορά τη λεγόμενη περιμετρική γείωση, δηλ ταινία θαμένη στο χώμα (άργιλο), δηλαδή έξω από τη θεμελίωση του κτιρίου και όχι εντός σκυροδέματος.
 14. Ο λάθος τίτλος οφείλεται σε μένα. Έγινε split από άλλο θέμα που αφορούσε γειώσεις και θεώρησα, λόγω βιασύνης, ότι λέγοντας πάσσαλο αναφέρεται σε ηλεκτρόδιο. Παρεπιπτόντως τι ακριβώς είναι το είδος του εδάφους ώστε να μπει πιο δόκιμος όρος από το μαρμαρώδες? Βραχώδες, ασβεστολιθικό, κάτι άλλο?
 15. Λες ότι ο θόρυβος προέρχεται από τις σωληνώσεις μέσα στον τοίχο. Μήπως ο διακόπτης που απομονώνει το το καζανάκι είναι σαν αυτόν? https://b2b.kanellakis-sa.gr/media/catalog/product/cache/1/image/400x/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/0/3/03.004.00040_10.jpg Πότε είναι πολλαπλάσια η παροχή του νιπτήρα? Όταν δουλεύει και το φλοτέρ μαζί??? Τις ώρες που εμφανίζεται το φαινόμενο του θορύβου στο φλοτέρ? Η παροχή του νιπτήρα δεν μπορεί να πολλαπλασιαστεί υπό κανονικές συνθήκες. Απαιτείται αντίστοιχος πολλαπλασιασμός της πίεσης στο τετράγωνο.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.