Jump to content

rootbreaker

Core Members
 • Content Count

  756
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

rootbreaker last won the day on April 21 2018

rootbreaker had the most liked content!

Community Reputation

258 Πολύ καλή

About rootbreaker

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Contact Methods

 • Skype
  theofilosmanolis

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Colchester,Essex, UK
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Μηχανολόγος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Recent Profile Visitors

4,131 profile views
 1. Λίγο αργά για απάντηση αλλά εγώ έχω χρησιμοποιήσει το simulation του solidworks επαγγελματικά. Ποιά είναι η απορία σου?
 2. Εάν δεν μπουν τάμπερ τότε το μοτέρ θα ρουφάει αέρα από τα κοντινότερα μπάρμπεκιου, των τελευταίων 2 ορόφων δηλαδή, και σχεδόν καθόλου από τον 1ο και 2ο.
 3. Υπάρχουν cnc μηχανήματα 3, 4 και 5 αξόνων για ξύλο Επίσης υπάρχουν 3D Printers που τυπώνουν σε ξύλο https://all3dp.com/2/wood-3d-printer-all-you-need-to-know-about-wood-3d-printing-2/
 4. Καλησπέρα Βελισσάριε Το Formula student είναι πολύ καλό πρότζεκτ ώστε να αποκτήσεις εμπειρία σε κάτι καθαρά μηχανολογικό, είτε ασχοληθείς με το αεροδυναμικό κομμάτι, είτε με αντοχή υλικών, είτε με στοιχεία μηχανών, είτε με το project management. Σαν απόφοιτος θα μπορούσες να το βάλεις στο CV σου και να το έχεις σαν portfolio. Στο εξωτερικό κάτι τέτοιο μετράει για αυτό και πολλοί φοιτητές ασχολούνται με αυτό. Το κατά πόσο θα σε βοηθήσει στο να βρεις δουλειά αργότερα στην Ελλάδα, δεν το γνωρίζω. Επίσης μην αγχώνεσαι και πάρα πολύ για το βαθμό του πτυχίου σου.
 5. Νομίζω το ενεργειακά συστήματα ήταν σε συνεργασία με το Herriot Watt, οπότε θα μπορέσεις να βρεις και περισσότερες πληροφορίες εδώ: https://www.hw.ac.uk/study/uk/postgraduate/energy.htm
 6. Ευρωπαϊκά ναι, απλά μεταφέρεσαι. Στην Ελλάδα...
 7. Εδώ θα διαφωνήσω. Αλλάζεις δουλειά για τα ίδια λεφτά αν οι συνθήκες είναι καλύτερες και αν όντως υπάρχει προοπτική εξέλιξης στη νέα δουλειά.
 8. Δουλεύεις ήδη 8 χρόνια σε θέση που δεν έχει σχέση με το αντικείμενο και παρόλα αυτά βρήκες δουλειά σαν μηχανολόγος. Αν το αφήσεις παραπάνω δεν θα σε παίρνει κανείς μετά. Οπότε η ερώτηση είναι, σου αρέσει το μηχανηλίκι? Αν ναι τότε να πας στην δουλειά που βρήκες. Εννοείται κάθε αλλαγή δουλειάς είναι ρίσκο. Αν επιτρέπεται τι ακριβώς κάνεις στη θέση που είσαι τώρα.
 9. Τι κουφώματα έχεις? Επειδή έχω μείνει σε νησιά αρκετούς χειμώνες, ο αέρας δεν είναι αμελητέα ποσότητα και τα σπίτια που είχα μείνει κρύωναν από τον αέρα που έμπαινε από τα κουφώματα. Οι θερμικές απώλειες λόγω των κουφωμάτων συνυπολογίζονται στις θερμικές απώλειες της τοιχοποιίας για να βγουν οι συνολικές. Επίσης την αποθήκη θα πρέπει να την λάβεις υπόψη σαν μη θερμαινόμενο χώρο στις συνολικές σου θερμικές απώλειες.
 10. Καλησπέρα. Τα 550 Watt τροφοδοτικό ίσως να είναι λίγα για την κάρτα που κοιτάς. Από εκεί και πέρα, σε μηχανολογικά 3D προγράμματα (Solidworks και Inventor) που μπορούσα να κάνω apples for apples σύγκριση με το workstation που είχα στο γραφείο (AMD Radeon Pro) και το PC που είχα στο σπίτι (AMD Radeon για παιχνίδια) δεν είχα δει καμία θεαματική διαφορά στις επιδόσεις, ίσα ίσα στο σπίτι είχα λίγο καλύτερη απόκριση γιατί ναι μεν είχα λιγότερους πυρήνες (core i7 4C8T στο σπίτι και Xeon 12C24T στο γραφείο) αλλά είχα καλύτερους χρονισμούς σε Ghz. Η Wx7100 είναι αρχιτεκτονικής Polaris, δηλαδή ίδια με την RX 580 η οποία είναι ισοδύναμη με την GTX1060 και είναι ήδη 2 ετών κάρτα. Επίσης δες στο link παρακάτω όπου κάνουν συζήτηση για κάρτες γραφικών στο sketch up https://forums.sketchup.com/t/which-fast-graphics-card-is-best-for-sketchup/17535/14
 11. Γιατί ο θεσμός του ΙΚΤΕΟ είναι στρεβλός. Είχα δουλέψει σε 3 διαφορετικά ΙΚΤΕΟ από απλός ελεγκτής έως τεχνικός διευθυντής. Υπήρχε πίεση από τους ιδιοκτήτες να κάνουμε τα στραβά μάτια σε αυτοκίνητα που μας έφερναν συνεργεία, έμποροι και αντιπροσωπείες. Πολλά από τα αμάξια αυτά είχαν σοβαρές ελλείψεις και κάποιος κακομοίρης θα τα αγόραζε και θα έβαζε μέσα την οικογένειά του. Για τις ίδιες ελλείψεις βέβαια, αν έφερνε το ίδιο αμάξι ιδιώτης, είχαμε το ελεύθερο να τον κόψουμε. Πριν κάνουν υποχρεωτικές τις φωτογραφίες των οχημάτων κατά τον έλεγχο, κάποια ιΚΤΕΟ έβγαζαν πιστοποιητικά χωρις να χρειαστεί καν να πας το αμάξι. Απλά έστελνες την άδεια κυκλοφορίας με φαξ και σου έστελναν δελτίο τεχνικού ελέγχου με επιτυχή τον έλεγχο. Η πιστοποίηση από το ΕΣΥΔ σταμάτησε σε κάποια φάση και από ISO 17020 μπορούσε το ΙΚΤΕΟ να έχει ένα απλό ISO 9001. Φοβερός θεσμός.
 12. Η αλήθεια είναι δεν έχω ξαναδεί τέτοιες συνδέσεις, ιδιαίτερα σε κολώνες. Συνήθως έχω δει (και έχω σχεδιάσει) συνδέσεις με πλάκες στα flanges και στο web. Το παρακάτω είναι δοκός, αλλά κάτι παρόμοιο κάναμε και σε κολώνες. Να υποθέσω ότι στα σημεία που είναι οι συνδέσεις που φαίνονται στο βίντεο (για κολώνες πάντα), θα υπάρχουν μόνο κάθετα φορτία?
 13. Η προσφορά σπιτιών δεν αρκεί για να καλύψει τη ζήτηση, τουλάχιστον σε περιοχές που είναι ανθρώπινο να ζει κανείς. Για αυτό τα ενοίκια είναι τόσο υψηλά. Οι κυβερνήσεις λοιπόν του ΗΒ δεν κάνουν τίποτα για να αντιμετωπίσουν το θέμα, ορισμένες φορές βάζουν και εμπόδια στο να φτιαχτούν περισσότερα σπίτια, μιας και αν η προσφορά αυξηθεί θα πέσουν και οι τιμές των ενοικίων. Και μάντεψε, ποιοι θα αρχίζουν να γκρινιάζουν. 1.Οι landlords, επειδή θα πέσει η αξία του ακινήτου και το ποσό που θα μπορούν να χρεώσουν για ενοίκιο 2. Οι μεσίτες (επειδή θα πέσει η προμήθεια τους από κάθε πώληση/ενοικίαση) Και όλοι αυτοί ψηφίζουν. Θα έλεγε κανείς ότι ίσως οι μισθοί στο Λονδίνο θα είναι υψηλότεροι, όσο και το κόστος ζωής. Δυστυχώς, στην μεγάλη πλειοψηφία των θέσεων, όχι. Για αυτό σε όσους έχω δώσει συμβουλές για το που να μείνουν και να ψάξουν για δουλειά τους κατευθύνω μακρυά από το Λονδίνο, τουλάχιστον για αρχή.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.