Jump to content

alej

Core Members
 • Content Count

  938
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

alej last won the day on May 26 2015

alej had the most liked content!

Community Reputation

407 Πολύ καλή

About alej

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Τοποθεσία
  Θεσσαλονίκη
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Σωστός ο @georgegaleos. Δεν εκπίπτει αν πληρωθεί για τα είδη αυτά. Όσο για την πλατφόρμα, θεωρώ πως έγινε λόγω προστασίας προσωπικών δεδομένων καθώς γινόταν χαμός με το τι ζητούσε ο καθένας για να πουλήσει χωρίς ΦΠΑ, πολλές φορές και γιατί δεν ήθελε.
 2. Το ότι στο άρθρο δεν αναφέρει τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις δεν το πρόσεξε κανείς; Το ότι λέει ότι για 40kWh απαιτούνται 3,1 ευρώ στο νυχτερινό τιμολόγιο και είναι μόνο του παρόχου δεν το είδατε;
 3. Από τον Απρίλιο του 2017 μέχρι σήμερα κανένα ποστ σε ότι πιο σύγχρονο υπάρχει στον κατασκευαστικό τομέα. Αυτό δείχνει και την κατάντια του χώρου μας. Φυσικά και πιάνει και τον εαυτό μου η κριτική. Έχω το τελευταίο διάστημα ενδιαφέρον για το REVIT MEP και μάλιστα σκέφτομαι άμεσα να ξεκινήσω σεμινάρια, πρώτα το REVIT architecture όμως και μετά στο MEP. Ελπίζω να ενταχθώ γρήγορα στην ομάδα σας και να μάθω από τους πιο έμπειρους. Όποια συμβουλή από τους πιο έμπειρους τώρα που ξεκινάω δεκτή!
 4. Συγνώμη και πάλι, προς τα που οι Υ.Δ. γιατί βλέπω άλλες προς ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε. και άλλες προς ΕΤ. Ε.ΑΝ. Α.Ε. Στον οδηγό του προγράμματος πάντως αναφέρει ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.. Παίζει κάποιο ρόλο άραγε; Λύθηκε... στο site τους: ''Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Ανώνυμη Εταιρία (πρώην ΕΤΕΑΝ ΑΕ)...''
 5. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, λάθος είχα καταλάβει μάλλον. Θεωρούσα ότι οι ΥΔ εκδίδονται μετά και το 2ο ΠΕΑ. Χρειάζονται επικύρωση ΚΕΠ?
 6. Καλημέρα συνάδελφοι. Στις ΥΔ των προμηθευτών αναφέρει και το ΠΕΑ. Εννοεί το πρώτο ΠΕΑ ή το δεύτερο μετά τις παρεμβάσεις; Εγώ καταλαβαίνω το 2ο.
 7. Λοιπόν, σήμερα μίλησα με HELP DESK Εξοικονομώ ΙΙ και μου επιβεβαίωσαν πως δεν τους ενδιαφέρει σε ποιο όνομα είναι τα ένσημα. Πήγα και στο ΙΚΑ και δέχθηκαν το ΑΠΔ χωρίς κανένα άλλο έγγραφο, ούτε ΥΔ, ούτε σύμβαση. Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας και τις συμβουλές σας.
 8. Στο πρόγραμμα πάντως από ότι βλέπω μου ζητάει μόνο παραστατικά των συγκεκριμένων εργολάβων - προμηθευτών που έχουν αρχικά δηλωθεί και χωριστά τις δαπάνες των ασφαλιστικών. Ούτε ΑΠΔ, ούτε ΥΔ από ότι βλέπω. Τις ζητάνε μετά; Επίσης, κάποιο τηλέφωνο που να σηκώνουν εκεί στο Εξοικονομώ ΙΙ?
 9. Σας ευχαριστώ όλους-όλες για τις συμβουλές και το χρόνο σας. Επομένως, μπορώ να κόψω τα ένσημα π.χ. 600€ σε έναν εργάτη που θα πάρω και μια ΥΔ σχετικά με τον χρόνο απασχόλησης του και την αμοιβή του και στο Εξοικονομω ΙΙ θα σηκώσω τα ένσημα και την απόδειξη του εργολάβου (ο οποίος είναι διαφορετικός από τον εργάτη και τον ωφελούμενο δεν τον ενδιαφέρει τι και πως), σωστά; Ένσημα και απόδειξη 12.000€ όσα δικαιολογεί το πρόγραμμα. Την ''απόδειξη'' του εργαζόμενου δεν την χρειάζεται το Εξοικονομώ ΙΙ αλλά μόνο την ΑΠΔ του ΙΚΑ και την πληρωμή των ενσήμων. Κατάλαβα καλά;
 10. Το έργο έχει τελειώσει οπότε αν ζητήσει το ΙΚΑ κάτι τέτοιο θα έχουμε θέματα. Το ΙΚΑ όταν το ρώτησα αρχικά δεν μου ζήτησε συμβάσεις. Αύριο θα πάω εκεί και θα γελάσουμε... Υπάρχει σύμβαση του ωφελούμενου με τον εργολάβο αλλά όχι σε ΚΕΠ.
 11. Θεωρώ πως τέτοιες συμβάσεις δεν υπάρχουν, ΥΔ εργαζομένων είναι εύκολο. Εκεί που ''κολλάω'' είναι στο ότι ενώ το Εξοικονομώ ΙΙ λέει πως υποχρέωση των ασφαλιστικών εισφορών είναι του ωφελούμενου και οι Υ.Δ. θα τον αναφέρουν ως εργοδότη. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα; Υπάρχει και η ''εύκολη'' λύση να πω στον εργολάβο - ελεύθερο επαγγελματία να κοπούν τα ένσημα στο όνομά του να τελειώνω μιας και είναι οικοδόμος. Απλά δεν έχω εικόνα τι ακριβώς σηκώνουμε στο Εξοικονομώ ΙΙ ώστε να γνωρίζω τις πιθανές παγίδες.
 12. Όλγα σε ευχαριστώ για την απάντηση. Δεν θα υπάρξει πρόβλημα δηλαδή που τα ένσημα θα είναι σε άλλο όνομα (αυτό του εργάτη) και η απόδειξη θα είναι του εργολάβου; Για το Εξοικονομώ ΙΙ με ενδιαφέρει κυρίως, μην πουν ότι άλλο όνομα η απόδειξη κι άλλο όνομα στα ένσημα. Επίσης, ο εργαζόμενος πρέπει να υπογράψει κάποια ΥΔ στο ΙΚΑ; Στο ΙΚΑ Κατερίνης μου ζήτησαν μόνο ΑΠΔ, στη Θεσσαλονίκη ζητάνε συμβάσεις και ΥΔ.
 13. Συνάδελφοι καλημέρα. Σε εργασίες εξωτερικής θερμομόνωσης στο Εξοικονομώ ΙΙ (συνολικού κόστους 12.000€) με ΕΕΔΜΚ - ΙΚΑ προκύπτουν οικοδομικά ένσημα π.χ. 800,00€. Ο εργολάβος που έχει αναλάβει την εργασία είναι ελεύθερος επαγγελματίας αλλά μπορεί να κόψει και οικοδομικά ένσημα. Αν τα ένσημα κοπούν στο δικό του όνομα τότε θα κοπεί για εργασία - υλικά απόδειξη 11.200€ και θα σηκώσω στο σύστημα την απόδειξη των 11.200€ & την πληρωμή των ενσήμων 800,00€, σωστά; Πρέπει κάτι να προσέξω; Αν τα ένσημα τα κολλήσω σε άλλον - του εργολάβου - εργαζόμενο θα πρέπει να αλλάξει κάτι στις αποδείξεις; Επειδή θα υπάρχει άλλο όνομα στο ΙΚΑ και άλλο όνομα στις αποδείξεις που θα σηκωθούν στο Εξοικονομώ ΙΙ. Επίσης, στα ένσημα αντιστοιχεί και αμοιβή π.χ. 1.000,00€ την οποία όμως την πληρώνει ο εργολάβος προς τον εργαζόμενο αλλά στο ΙΚΑ φαίνεται εργοδότης ο ωφελούμενος... Πως το λύνουμε όλο αυτό; Καμία ιδέα; Φοβάμαι μην σηκώσω αποδείξεις από εργολάβο και ένσημα από εργαζόμενο και στο Εξοικονομώ ΙΙ πουν ότι δεν αντιστοιχούν και προκυψει πρόβλημα.
 14. Ευχαριστώ για την απάντησή σου. Στην αρχή έτσι το αντιλήφθηκα κι εγώ. Έτσι όμως χαντακώνεις ένα κτίριο γραφείων το οποίο έχει αυτοματισμούς Α ή Β στην θέρμανση και Ψύξη και επειδή δεν έχει σύστημα αερισμού το κατατάσσουμε στην Δ. Στην ουσία και στην πράξη το αδικούμε. Μήπως η τελευταία παράγραφος εννοεί να λαμβάνουμε Δ την κατηγορία αυτοματισμών όπου δεν υπάρχει σύστημα το οποίο έχει κατηγορίες; Από την άλλη, αυτό το ''ή/και'' είναι ατράνταχτο!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.