Jump to content

alej

Core Members
 • Content Count

  1,026
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

alej last won the day on May 26 2015

alej had the most liked content!

Community Reputation

419 Πολύ καλή

About alej

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Τοποθεσία
  Θεσσαλονίκη
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Η περιοχή είναι υπό κτηματογράφηση και ΔΕΝ ανέφερε κάτι τέτοιο. Δεν το ζήτησε καν γιατί μπορεί να το είχαμε και να μην χρειαστεί να το κάνει. Κατανοώ αυτό που λες, είμαι γενικά καλόπιστος αλλά απαιτώ να μου λένε την αλήθεια και να με ενημερώνουν σωστά.
 2. 1. Ναι, πολύ κατάλαβες. Ζητάει χρήματα για παράβολο ΤΕΕ για την ηλεκτρονική υποβολή... Για καταγγελία στο ΤΕΕ είναι η φάση. 2. Το Τοπογραφικό έτσι κι αλλιώς το έχει δώσει και σε cad μορφή.
 3. Κατανοητό και ευχαριστώ. Τα (ψηφιακό αρχείο, το υποβληθέν pdf και το αποδεικτικό υποβολής) όμως πρέπει να μου τα δώσει όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω σωστά;
 4. Όχι συνάδελφε, δεν θα γίνει Ηλεκτρονική Ταυτότητα, ένα τοπογραφικό είναι για συμβολαιογραφική πράξη.
 5. Ευχαριστώ πολύ συνάδελφε. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τοπογράφος αναφέρει ότι υπάρχει παράβολο ΤΕΕ για ανάρτηση τοπογραφικού. Δεν μιλάμε φυσικά για διαδικασία αυθαιρέτου, καμία σχέση. Μιλάμε μόνο για τοπογραφικό που γίνεται τώρα. Επίσης, μετά την υποβολή, πως μπορούμε να έχουμε πρόσβαση; Εννοώ ως πελάτης θα μπορώ να έχω πρόσβαση στο τοπογραφικό και να κατεβάζω;
 6. Συνάδελφοι καλησπέρα. Να κάνω μια ερώτηση, για ψηφιακή ανάρτηση ενός τοπογραφικού που γίνεται σήμερα υπάρχει κάποιο παράβολο που πρέπει να πληρωθεί στο ΤΕΕ ή κάπου αλλού;
 7. 3G RAM σε iOS είναι ικανοποιητικό πάρα πολύ. Το iPhone 12, μοντέλο φετινό έχει 4GB RAM και πατάει στο σβέρκο κάθε android που κυκλοφορεί στην αγορά. Οπότε 3GB RAM σε αυτά τα λεφτά είναι και VFM και Future proof. Ειδικά σε tablet επένδυση σε Android είναι πεταμένα λεφτά.
 8. VFM είναι μόνο Apple. Πας για το Apple iPad 2020 10.2" στα 370€ 32GB. Θα το κρατήσεις για πολλά χρόνια.
 9. Ξεκίνησα το Arch γιατί όπως λες κι εσύ είναι ενιαίο το πρόγραμμα. Πως θα μπορούσα να κάνω το MEP αν Σαφώς και δεν πρόκειται να κάνω Αρχιτεκτονικά σχέδια. Θα μπορούσα όμως αν είχα αρχιτεκτονικά σε CAD να τα κάνω πρόχειρα σε Revit ώστε να περάσω μετά τα δικά μου, αναφέρομαι σε απλές σχετικά κατασκευές. Το Brics πάντως πάνω κάτω ίδια τιμή με το AutoCAD, το έχει η Autodesk σε προσφορά αυτές τις μέρες.
 10. Όχι, οι βάνες πρέπει να τοποθετούνται σε τμήματα αγωγού μη εύκαμπτα.
 11. Δεν νομίζω να προβλέπεται κάτι τέτοιο. Αν κατάλαβα καλά να δώσει ο μηχανικός βεβαίωση σε ιδιώτη για να πάνε στο εξοχικό του ιδιώτη.
 12. Σε τι ύψος βρίσκεται η απόληξη της καμινάδας; Σε σχέση με τα δικά σου ανοίγματα εννοώ. Επίσης, που την στήριξαν; Αν την έχουν στηρίξει στη δικιά σας οικοδομή πήραν την άδεια;
 13. Καλημέρα συνάδελφοι. Η πράξη έδειξε άλλα. Το πρότυπο θεωρεί ότι ο πάνω όροφος κατοικείται και μάλιστα έχει την ίδια θερμοκρασία. Ισχύει όμως πάντα; Όχι, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που υπάρχει μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας ανάμεσα στους δύο αυτούς χώρους οπότε πρέπει να ληφθεί υπόψη. Π.χ. δωμάτιο που δεν χρησιμοποιείται συχνά με θερμοστατική κεφαλή στους 16C και σαλόνι με θερμοκρασία 23C. Όταν μάλιστα υπάρχουν διαφορετικές ιδιοκτησίες σε πολυκατοικίες τα άδεια διαμερίσματα πάνω και κάτω από ένα διαμέρισμα που μελετάς επηρεάζουν πολύ την θερμική άνεση των κατοίκων.
 14. Όσοι αγοράζουν από Amazon.de θα γνωρίζουν για τις ενδοινοτικές συναλλαγές και τα invoices που εκδίδονται για τις αγορές. Όλα καλά μέχρι εδώ. Υπάρχουν όμως και εταιρείες (με Γερμανικό ΑΦΜ) με έδρα Κίνα και οι οποίες αν και αγοράζεις χωρίς ΦΠΑ τελικά δεν μπορούν να εκδώσουν τιμολόγιο. Η ερώτησή μου είναι αν τελικά αυτές οι συναλλαγές είναι φορολογικά νόμιμες; Για παράδειγμα αυτή η εταιρεία μου ανέφερε ότι δεν εκδίδει Invoices. Detailed Seller Information Business Name:Shenzhen Yuanchang Keji Youxiangongsi Business Type:Privately-owned business Trade Register Nu
 15. Μπορείτε να ρωτήσετε και την αρμόδια Διεύθυνση Περιβάλλοντος της περιοχής που μένετε για το θέμα που σας απασχολεί. Εκεί γίνονται και οι καταγγελίες.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.