Jump to content

alej

Core Members
 • Content Count

  978
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

alej last won the day on May 26 2015

alej had the most liked content!

Community Reputation

411 Πολύ καλή

About alej

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Τοποθεσία
  Θεσσαλονίκη
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Μπορείς να ρωτήσεις και την αρμόδια ΕΔΑ, θα σου πει ότι σε αλλαγή λέβητα απαιτείται νέα μελέτη. Λογικό είναι, νέος λέβητας, νέοι υπολογισμοί, καμινάδες κλπ. Μπορεί να είναι ίδιας ισχύος ακριβώς αλλά ο κανόνας λέει νέα μελέτη.
 2. Αν κάνεις αντικατάσταση λέβητα χρειάζεσαι νέα μελέτη ΦΑ, όχι ΕΕΔΜΚ.
 3. 1. Απορώ πως θα λυθεί αυτό αν χρειαστεί και 2. Δεν βλέπω κάποια ασυμφωνία με την 7.2.
 4. Μια παρατήρηση. Σε ποιον λογαριασμό θα καταθέσει τα χρήματα; Σε αυτόν που έχουμε δηλώσει ως επαγγελματικό ή αυτόν που έχουμε δηλώσει για τις κληρώσεις των καρτών; Νομίζω ότι είναι αυτός των καρτών και τον άλλαξα, έβαλα κι εκεί τον επαγγελματικό καθώς η επιχορήγηση αφορά το επάγγελμα. Φάουλ νομίζω γιατί θα έπρεπε να πάρει τον επαγγελματικό.
 5. Τι ακριβώς εννοούν με το εξής. Δυνατότητα πολλών αιτήσεων ανά ωφελούμενο: Για κάθε φυσικό πρόσωπο (για κάθε ΑΦΜ αιτούντα) είναι δυνατή η υποβολή περισσότερων της μίας (1) αίτησης, για διαφορετικές επιλέξιμες κατοικίες στα πλαίσια των Προϋποθέσεων για την υποβολή αιτήσεων που αναφέρονται στην ενότητα 2.3 και του συνόλου της επιχορήγησης που αναφέρεται στο κεφ. 4.3. Από την στιγμή που θα πρέπει να είναι κύρια κατοικία, πως κάποιος θα κάνει πολλές αιτήσεις για διαφορετικές επιλέξιμες κατοικίες; Να υποθέσω ότι ο όρος ''Χρησιμοποιείται ως κύρια κατοικία'' δεν σημαίνει αναγκαστικά του
 6. Αυτό θα στο απαντήσει ο μηχανικός που θα κάνει την σχετική μελέτη.
 7. Θα πηγαίνεις για λίγες μέρες και άντε κάποια ΣΚ. Θες κάποιο σύστημα άμεσης και γρήγορης θέρμανσης του σπιτιού σε περιοχή που θα έχει πολύ κρύο το χειμώνα. Εφόσον απορρίπτεις το υγραέριο βάλε λέβητα πετρελαίου με σώματα να ηρεμήσεις. Για λίγες μέρες που θα το χρειαστείς θα είσαι σίγουρος ότι θα δουλέψει και το κόστος χρήσης θα είναι μικρό λόγω περιορισμένης χρήσης. Κάτι άλλο δεν έχω να πω.
 8. Δεν είμαι αρχιτέκτονας αλλά θεωρώ πως μπορώ να κρίνω αν κάτι είναι καλαίσθητο ή αν ταιριάζει με το περιβάλλον και το βασικό θέμα. Μπορεί όντως να έχει και τις απαραίτητες εγκρίσεις και το σίγουρο είναι πως θα πρέπει άμεσα να υπάρχει πρόσβαση για τα άτομα με δυσκολίες στην κίνηση που είναι και το ζητούμενο. Αυτό που έφτιαξαν όμως είναι προσβολή προς τον αρχαιολογικό χώρο που έρχεται να εξυπηρετήσει. Θα το έκαναν ίσως το 1960 ή το 1985 αλλά το 2020 είναι προσβολή προς το μνημείο και τους επισκέπτες. Θα το δεχόμουν φυσικά ως προσωρινό μέτρο για την εξυπηρέτηση των αναγκών των επισκεπτών μέχρ
 9. Ο ηλεκτρολέβητας έχει ένα κόστος εγκατάστασης υπολογίσιμο και ένα πολύ μεγάλο κόστος χρήσης. Εφόσον θα είσαι εκεί 10-15 μέρες το χρόνο θα σου πρότεινα ατομικό λέβητα υγραερίου με μπουκάλες (όχι δεξαμενή για να μειώσεις το κόστος εγκατάστασης). Θα έχεις ένα οικονομικό σύστημα θέρμανσης και το καλοκαίρι θα έχεις και ζεστό νερό χρήσης από τον λέβητα (αν δεν έχεις ηλιακό). Θα πρέπει όμως να ελέγξεις αν γίνονται παραδόσεις μπουκαλών στην περιοχή σου και συγκεκριμένα στο σπίτι σου.
 10. Καλύτερα επικοινωνία μέσω Mail με αντίστοιχο υπάλληλο. Εύλογη η απορία σου, αν η διόρθωση θα θεωρηθεί εκπρόθεσμη ή όχι. Ζήτα γραπτή απάντηση.
 11. 1. Η προδημοσίευση ενός οδηγού χωρίς ανοιχτή διαβούλευση είναι προσβολή απέναντι στους μηχανικούς. 2. Ως προδημοσίευση κάποια πράγματα θα αλλάξουν στο τέλος. Απλά εμείς δεν θα έχουμε λόγο στο ποιες θα είναι οι αλλαγές. 3. Η εξωτερική θερμομόνωση προσφέρει στην εξοικονόμηση ενέργειας ακόμα κι αν τα κουφώματα είναι χωνευτά. Αν μάλιστα αντικατασταθούν τα υφιστάμενα με νέα η εξοικονόμηση είναι πάρα πολύ καλή. Η πρόταση για εσωτερική θερμομόνωση σε υφιστάμενο κτίριο πρέπει να προέκυψε από άνθρωπο που δεν είδε ποτέ του μονώσεις. 4. Το 2ο ΠΕΑ από διαφορετικό μηχανικό είναι το αποτέλεσμ
 12. Σε μένα δεν βγήκαν ακόμα πάντως.
 13. Όντως δεν είναι υποχρεωτική η εγγραφή όμως στο site της Vodafone δείχνει κατά την αγορά το εξής περίεργο: Αν είσαι επαγγελματίας και δικαιούσαι 0% ΦΠΑ (ν.4484/2017 & ΠΟΛ 1150 29/09/2017), στείλε καθεστώς ΦΠΑ από TAXIS με τρέχουσα ημερομηνία, IBAN, τράπεζα και τιμολόγιο στο email: [email protected], για να σου επιστραφεί η αξία του ΦΠΑ. Αυτό δεν το θεωρώ νόμιμο, ίσως κάνω λάθος αλλά με προβληματίζει. Να πληρώσεις όλο το ποσό και να σου επιστρέψουν το ΦΠΑ...
 14. Όταν σας ζητάνε παράλογα πράγματα να τους λέτε να σας τα στέλνουν γραπτώς π.χ. mail. Όταν είναι εξωφρενικά τότε θα τα ζητάτε ως hardcopy και θα τους λέτε να βάζουν υπογραφή και σφραγίδα στο τέλος. Έτσι θα καταλάβετε πόσο νούμερα είναι και θα καταλάβουν ότι δεν έχετε όρεξη για τέτοια!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.